Airbnb: Συμβολή 340 δισ. ευρώ στην ευρωπαϊκή οικονομία μέχρι το 2020

16-06-17 | AIRBNB

Συμβολή 340 δισ. ευρώ θα έχει η Airbnb στην ευρωπαϊκή οικονομία μέχρι το 2020, υποστηρίζοντας 1 εκατ. θέσεις εργασίας, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας συμβούλων NERA για λογαριασμό της Airbnb.

Σημεία της έρευνας παρουσίασε ο επικεφαλής Παγκόσμιας Δημόσιας Πολιτικής και Δημοσίων Σχεσεων της Airbnb, κ. Chris Lehane, κατά τη διάρκεια του ετήσιου Οικονομικού Φόρουμ του ΟΟΣΑ που διοργανώθηκε στο Παρίσι το διήμερο 7-8 Ιουνίου με κεντρικό θέμα την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων. 

Στην έρευνα συμπεριελήφθησαν δεδομένα από 200 πόλεις από όλο τον κόσμο που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο αριθμό διανυκτερεύσεων σε σπίτια της Airbnb και οι εκτιμήσεις βασίστηκαν στη στήριξη που μπορεί να προσφέρουν οι δαπάνες που σχετίζονται με την Airbnb στις πόλεις αυτές. Ανάμεσά τους είναι η Αθήνα και η Μύκονος.

Ο κ. Lehane ανέφερε ότι ο μέσος ιδιοκτήτης σπιτιού στην Airbnb στην Ευρώπη ενοικίασε το σπίτι του για 27 διανυκτερεύσεις το 2016 και αποκόμισε περί τα 2.400 ευρώ. Μέχρι το 2020, η Airbnb αναμένεται να έχει 24 εκατ. διανυκτερεύσεις στην Ευρώπη από ευρωπαίους ταξιδιώτες.

Το 2016, η Airbnb υποστήριξε 730.000 θέσεις εργασίας στις 200 πόλεις στις οποίες έγινε η έρευνα, με ετήσια συμβολή για τις πόλεις αυτές που έφθασε τα 60 δισ. δολάρια.

Οι ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν τα σπίτια τους μέσω της πλατφόρμας σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο, διατηρούν το 97% της τιμής διανυκτερεύσεων που έχουν ορίσει, είπε ο κ. Lehane. Οι επισκέπτες δαπανούν το μισό προϋπολογισμό ταξιδίου στη γειτονιά όπου θα μείνουν, επομένως η τοπική οικονομία επωφελείται.

Πουθενά στον κόσμο δεν γίνεται τόσο εκτεταμένη χρήση της Airbnb από την Ευρώπη, είπε, επισημαίνοντας ότι τα ταξίδια με τις υπηρεσίες της Airbnb ανήκουν στον υπεύθυνο και βιώσιμο τουρισμό που έχει σημαντικά πλεονεκτήματα για τους κατοίκους της Ευρώπης.

Μιλώντας ο ίδιος στο Business Insider, είπε οτι η Airbnb εκδημοκρατίζει τον καπιταλισμό, κάνοντας την οικονομία να λειτουργεί για τους ανθρώπους από τη βάση, σε αντίθεση με τους ανθρώπους που βρίσκονται στην κορυφή της εφοδιαστικής αλυσίδας. Οι ιδιοκτήτες σπιτιών στις γειτονιές, δηλαδή, αποκτούν εισοδήματα από τους τουρίστες, σε αντίθεση με τις αλυσίδες ξενοδοχείων οι οποίες διοχετεύουν τα έσοδά τους μακριά από την τοπική οικονομία.

5 εκατ. ευρώ στους προορισμούς για να διατηρήσουν τον τοπικό χαρακτήρα

Παράλληλα, στο πλαίσιο προώθησης του υπεύθυνου και βιώσιμου τουρισμού, η Airbnb λανσάρει το Πρόγραμμα Κοινοτικού Τουρισμού, στο πλαίσιο του οποίου σκοπεύει να επενδύει 5 εκατ. ευρώ σε καινοτόμα τοπικά πρότζεκτ και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των τοπικών εθίμων, παραδόσεων και μνημείων.

Η χρηματοδότηση προσφέρεται σε αναγνωρισμένους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς οι οποίοι χρειάζονται οικονομική υποστήριξη για τα πρότζεκτ τους.

Επιθυμούμε να συνεργασθούμε με πόλεις και κοινότητες προκειμένου να τις βοηθήσουμε να διατηρήσουν το μοναδικό τους χαρακτήρα, τόνισε ο κ. Lehane.

Δείτε τα 50.000 διεθνή "μονοπάτια" των πελατών της Airbnb στην Ευρώπη

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια