Βρετανίδα έπεσε θύμα απάτης από διαφήμιση στην Airbnb

15-05-17 | AIRBNB

Θύμα απάτης από διαφήμιση στην Airbnb έπεσε μια ανυποψίαστη Βρετανίδα, χάνοντας ολόκληρο το ποσό των 915 λιρών το οποίο είχε καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό στον υποτιθέμενο οικοδεσπότη σπιτιού στο Άμστερνταμ.

Η 20χρονη κ. Georgia Brown η οποία δεν είχε χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά τη μεγαλύτερη πλατφόρμα στον κόσμο στην τουριστική μίσθωση σπιτιών, είχε κάνει κράτηση για 3 διανυκτερεύσεις τον Οκτώβριο σε διαμέρισμα στο Άμστερνταμ όπου θα γιόρταζε μαζί με τον σύντροφό της τα γενέθλιά του.

Μετά την επικοινωνία που είχε με τον υποτιθέμενο οικοδεσπότη με email, της ζητήθηκε να κάνει κατάθεση του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό, όμως όταν κάλεσε την Airbnb για να επιβεβαιώσει την κράτηση έμαθε ότι η διεύθυνση email με την οποία είχε επικοινωνήσει δεν ήταν επίσημη. 

Η κ. Brown, η οποία αμέσως προσπάθησε να σταματήσει την πρόοδο της πληρωμής επικοινωνώντας με την τράπεζα, κατηγορεί την Airbnb ότι δεν προειδοποιεί επαρκώς για περιπτώσεις απάτης στην πλατφόρμα.

Όπως αναφέρει η ίδια στην εφημερίδα The Sun, ελέγχοντας το σπίτι με φίλους της, έλαβε τις πληροφορίες του ιδιοκτήτη, επιβεβαίωσε τις ημερομηνίες και κατέθεσε το ποσό πληρωμής υποθέτοντας ότι στις διαφημίσεις που παρουσιάζονται στην Airbnb ζητούνται απευθείας πληρωμές.

Κατά τον έλεγχο όμως στην Airbnb μετά την κατάθεση, δεν εντόπισε γρήγορα τους κανονισμούς για τις πληρωμές, οι οποίοι αναφέρουν ότι θα πρέπει πάντα να γίνονται μέσω της πλατφόρμας.

διαβάστε ακόμα

Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων