WTM: Διστακτικοί με την Airbnb οι βρετανοί τουρίστες

07-11-16 | AIRBNB

Mόνο το 12% των Βρετανών ταξιδιωτών χρησιμοποιεί υπηρεσίες ενοικίασης σπιτιού που προσφέρει η μεγαλύτερη πλατφόρμα στην οικονομία διαμοιρασμού Airbnb, σύμφωνα με την έρευνα Industry Report 2016 της WTM.

Η Airbnb αποτιμάται σε 30 δισ. δολάρια και τον Σεπτέμβριο απέκτησε 555 εκατ. δολάρια έπειτα από αγορά μεριδίου της από το επενδυτικό τμήμα της Google.

Η χαμηλή προτίμηση των Βρετανών σε αυτό το είδος διαμονής, αν και βελτιωμένη από πέρυσι (3%), αποτελεί έκπληξη. Η αύξηση του ποσοστού των Βρετανών που την προτίμησαν φέτος, σημαίνει ότι οι πρωτοβουλίες της Airbnb στο Ην. Βασίλειο αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς.

Όσον αφορά το μέλλον, λιγότεροι από έναν στους 5 από όσους δεν έχουν χρησιμοποιήσει ακόμα την Airbnb θα σκεφτόταν να το κάνει στο μέλλον, με 3 στους 10 να αναφέρουν ότι δεν έχουν πρόθεση να χρησιμοποιήσουν τη πλατφόρμα. Αναποφάσιστοι ήταν σχεδόν οι μισοί (48%).

Μικρή είναι και η τάση για επαναλαμβανόμενη χρήση σπιτιού της Airbnb, με μόνο το 60% εξ όσων έκαναν χρήση να σκεφτονται να ξανακάνουν.

Από τη παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία, το 47% ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις τους δεν επηρεάστηκαν από την Airbnb, ενώ από όσους παρατήρησαν επίδραση, το 32% τη χαρακτήρισε αρνητική και το 21% θετική. Περυσι, το ποσοστό των επιχειρήσεων που δεν είχαν επηρεαστεί ανερχόταν σε 58%.

διαβάστε ακόμα

Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour
Δήμος Αγ.Νικολάου | Κοινή θέση με τους ξενοδόχους κατά των πλωτών αιολικών πάρκων
Δήμος Πολυγύρου: Δυνατότητα ύδρευσης ξενοδοχείου με μία προϋπόθεση