Τα 8 top σπήλαια-σπίτια στον κόσμο μέσω Airbnb - τα 3 στη Σαντορίνη

04-10-16 | AIRBNB

Τα 8 καλύτερα σπήλαια στον κόσμο τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν επισκέπτες, εντόπισε και αναδεικνύει σε άρθρο του στο διαδίκτυο το αμερικανικό περιοδικό In Style. Εντυπωσιακό είναι μάλιστα, ότι από τις 8 επιλογές καταλυμάτων που μοιάζουν με σπήλαιο και διατίθενται προς ενοικίαση στην πλατφόρμα της Airbnb, τα 3 βρίσκονται στη Σαντορίνη.

Tα σπίτια αυτά ενδείκνυνται για όσους αναζητούν εμπειρίες διαμονής πέρα από τα τετριμμένα, τους 4 τοίχους, μια επίπεδη οθόνη τηλεόρασης και ένα μινι μπαρ. Αντίθετα, τα σπίτια αυτά διαθέτουν το δικό τους, ξεχωριστό, στυλ και ιστορία αλλά και μυστήριο που κάνουν τη διαμονή αξέχαστη. 

Επιπλέον, έχουν όλα τα πλεονεκτήματα ενός σπηλαίου, δηλαδή δεν έχουν υγρασία, η θερμοκρασία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, είναι ήσυχα και προσφέρουν ένα καταφύγιο μακριά απο τα μεγάλα πλήθη τουριστών. 

Ανακαλύψτε τα.. 

1. Lava Cave, Σαντορίνη

Η Σαντορίνη είναι ονειρικός προορισμός για όλους τους λάτρεις της περιπέτειας, ειδικά όσους αναζητούν ξεχωριστά ταξίδια, όπως την περιήγηση σε ένα ενεργό ηφαίστειο ή την εξερεύνηση σκοτεινών σπηλαίων-κατοικιών. 

Το Lava Cave ήταν κατοικία ενός ναύτη το 1875. Μετά από πλήρη ανακαίνιση, μεταμορφώθηκε σε ένα κρυμμένο διαμάντι, διατηρώντας τις παραδοσιακές γραμμές του σπηλαίου και το στυλ των σπιτιών στο Αιγαίο με τους ολόλευκους τοίχους του.

Η σουίτα περιλαμβάνει μια κρεβατοκάμαρα και ένα συνδεδεμένο με αυτή καθιστικό καθώς και μια μικρή κουζίνα. 

Η όμορφη ιδιωτική βεράντα και το εσωτερικό τζακούζι προσφέρουν φυσικό μεγαλείο στην ηφαιστειακή ομορφιά της καλντέρας, με θέα στα κρυστάλλινα νερά που περιβάλλουν την περιοχή.

 

2. Inkunzi Cave, Κουαζούλου-Νατάλ, Ν. Αφρική

Βρίσκεται στους πρόποδες των ορέων Drakensberg, και διαθέτει πραγματικά μοναδικό ντιζάιν με θεματική διακόσμηση εμπνευσμένη από τους ιθαγενείς σε κάθε αυτοεξυπηρετούμενη μονάδα, και με πέτρινες πισίνες και λουτρά. 

 

3. Sassi Cave, Ματέρα, Ιταλία

Συνδυάζει ιδανικά τη μαγική αίσθηση των παλαιών σπηλαίων με τις σύγχρονες ανέσεις ενός καταλύματος. Το σπίτι είναι κτισμένο μέσα στο ασβεστολιθικό υλικό των βράχων και είναι μια υπόγεια θολωτή κατοικία.

Η ζώνη αναζωογόνησης στο χαμηλότερο επίπεδο, διαθέτει μια μεγάλη μπανιέρα και περιοχή μασάζ.

 

4. Garden Cave, Sacromonte, Ισπανία

Βρίσκεται στην καρδιά της γειτονιάς του Sacromonte, 5 λεπτά από τα πιο εμβληματικά μέρη του φλαμένγκο και 20 λεπτά μακριά από το κέντρο της πόλης. Διατηρεί σταθερή θερμοκρασία όλες τις σεζόν και για όσους είναι ευαίσθητοι στο κρύο υπάρχει καμινάδα και ηλεκτρική θέρμανση η οποία διαχέεται σε όλο το σπήλαιο.

 

5. Hatter's Hideout Cave and Lodge, Νέα Νότια Ουαλία, Αυστραλία

Ιδανική επιλογή για τους φυσιολάτρες. Είναι ένας μεγάλος καθεδρικός ναός από ψαμμίτη, που έχει διαμορφωθεί από τη φύση ώστε να παρέχει στους τρωγλοδύτες (τους σύγχρονους κατοίκους σπηλαίων) το ιδανικό μέρος διαμονής. 

Το σπήλαιο έχει ύψος 20 μέτρων, διατέμνει ένα βαθύ φαράγγι με πλούσια βλάστηση από μπονσάι και πανοραμική θέα στο βουνό Wilson και το Εθνικο Πάρκο Wollemi.

 

6. Rustic Villa, Λιγουρία, Ιταλία

Η εμπειρία διαμονής εδώ μπορεί να μοιάζει με κάμπινγκ, όμως με κρεβάτια και άλλες ανέσεις. Η μικρή αυτή βίλα, στο Εθνικό  Πάρκο Le Manie, έχει ανακαινιστεί και αποτελεί ιδανικό καταφύγιο στη φύση, ενώ ενδείκνυται για ρομαντικές αποδράσεις ζευγαριών.

 

7. Hector Cave House, Οία, Σαντορίνη

Ενώ υπάρχουν επιλογές στο υπόγειες, αυτή είναι μια υπέργεια εμπειρία διαμονής σε στυλ σπηλαίου, επάνω στο βράχο. 

Το Hector Cave House είναι κτισμένος μέσα στο βράχο της καλντέρας για περισσότερα παό 250 χρόνια και αρχικά ήταν κάβα κρασιών.

Η παραδοσιακή κάναβα τελικά μετατράπηκε σε οικογενειακή εξοχική κατοικία η οποία άνοιξε στη συνέχεια τις πόρτες της σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο. 

Highlight είναι το εξωτερικό τζακούζι.

 

8. Sunset Cave House, Οία, Σαντορίνη

Ένα προσεκτικά ανακαινισμένο παλαιό σπήλαιο-σπίτι σε μια από τις πιο εντυπωσιακές περιοχές της Σαντορίνης, αφού κυριολεκτικά κρέμεται από το βράχο της καλντέρας, κάτω από το παλαιό κάστρο του γραιφικού χωριού της Οίας. 

Βρίσκεται 150 μέτρα επάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, και διαθέτει εξωτερικό υδρομασάζ. Αποτελεί ιδανικό συνδυασμό πολυτέλειας και στυλ.

 

διαβάστε ακόμα

Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια
Έντονη ζήτηση για ταξίδια στην Αμερική το 2024
HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές