Oι νέες τάσεις στα επαγγελματικά ταξίδια- δυναμική διείσδυση της Airbnb

02-08-16 | AIRBNB

Μεγάλη δυναμική παρουσιάζει η παγκόσμια βιομηχανία επαγγελματικών ταξιδίων, η οποία ξεπερνά το 1,2 τρισ. δολάρια και μέχρι το 2020 αναμένεται να φτάσει τα 1,6 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με έρευνα της Παγκόσμιας Ένωσης Επαγγελματικών Ταξιδίων (GBTA). Επιπλέον, η Κίνα έχει ξεπεράσει την αγορά των ΗΠΑ, και αποτιμάται πια σε 291 δισ. δολάρια (το 2015). 

Ωστόσο, η αδύναμη παγκόσμια οικονομία, το Brexit και οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θέτουν εμπόδια στην προοπτική ανάπτυξης. Η αβεβαιότητα αυτή καθώς και οι αλλαγές στους κανόνες εμπορίου και μετανάστευσης θα αυξήσουν την πίεση στα τμήματα μάνατζμεντ προκαλώντας την ακύρωση επαγγελματικών ταξιδίων. Κατά περίπτωση μπορεί ακόμη και να περιορίσει το budget των επαγγελματικών ταξιδίων καθώς τα τμήματα μάνατζμεντ θα αναζητούν τρόπους προφύλαξης από την αβεβαιότητα, αναφέρει η έκθεση της GBTA.

Την ίδια ώρα, η εταιρία παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών σε στελέχη ταξιδιωτικών εταιριών, Concur, σε έρευνα που διενήργησε σε δείγμα 40 εκατ. χρηστών με ετήσιες δαπάνες άνω των 70 δισ. δολαρίων, αποκάλυψε οτι η οικονομία διαμοιρασμού, με τις εταιρείες όπως η Airbnb, ελκύει όλο και περισσότερα στελέχη που ταξιδεύουν. Η έρευνα έδειξε οτι κατά το πρώτο 3μηνο του 2016 υπήρξε ανάπτυξη 56% της χρήσης υπηρεσιών τύπου Airbnb σε σχέση με πέρυσι. Κατά μέσο όρο, οι ταξιδιώτες στα επαγγελματικά ταξίδια κάνουν 5 διανυκτερεύσεις σε σπίτι της Airbnb και 3 σε ξενοδοχείο.

Επισημαίνεται ότι τον προηγούμενο μήνα ανακοινώθηκε η συνεργασία της Airbnb με την American Express Global Business Travel για την προώθηση των επγγελματικών ταξιδιών σε σπίτια της ιστοσελίδας.

Μεγάλο ζήτημα στη διαχείριση των επαγγελματικών ταξιδίων αποτελεί η τεχνολογία κινητών συσκευών. Σύμφωνα με έρευνα της Sabre, 7 στους 10 ταξιδιώτες σε επαγγελματικό ταξίδι στις ΗΠΑ (78%), στην Ιταλία (77%), τον Καναδά (74%) και την Ισπανία (73%) προτιμούν τη χρήση αυτοεξυπηρετούμενης τεχνολογίας για τη διαχείριση του ταξιδλιου, ενώ το ποσοστό είναι ελαφρώς χαμηλότερο για τις Σκανδιναβικές χώρες (60%) και τη Γερμανία (56%).

Επιπλέον, η συντριπτική πλειονότητα των ταξιδιωτών σε επαγγελματικό ταξίδι επιθυμεί να έχει προσωποποιημένες επιλογές ταξιδίου. Ωστόσο, ακόμη κι αν επιθυμούν αυτό, δυστάζουν να κοινοποιούν πολλές προσωπικές τους πληροφορίες προκειμένου να έχουν τις προσωποποιημένες αυτές επιλογές.

διαβάστε ακόμα

Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;
Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
Ελληνικός τουρισμός 2023 | 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων και το 84% των επισκέψεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες