Τα ακριβά σπίτια της Airbnb απειλούν τα ξενοδοχεία πολυτελείας στο Παρίσι

12-08-15 | AIRBNB

Το Παρίσι είναι η πόλη, με τα περισσότερα ενοικιαζόμενα σπίτια σε τουρίστες παγκοσμίως, που προωθεί η Airbnb. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχει προσθέσει ακριβά ακίνητα προς μίσθωση, με αποτέλεσμα να αισθανθούν τις συνέπειες τα ξενοδοχεία πολυτελείας του Παρισιού.

Υπολογίζεται ότι μέσω της Airbnb προσφέρονται προς ενοικίαση γύρω στα 400 ακριβά ακίνητα με μίσθωμα πάνω από 500 ευρώ, ενώ στα 40 το μίσθωμα υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ. Συνολικά στο Παρίσι η Airbnb προσφέρει 50.000 σπίτια, έναντι 7.000 το 2012.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Bristol Hotel, Didier Le Calvez, δήλωσε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη για την ξενοδοχειακή αγορά του Παρισιού και κατήγγειλε την Airbnb "ως απειλή που απολαμβάνει ένα αθέμιτο πλεονέκτημα."

Η επέκταση στα ακριβά ενοικιαζόμενα ακίνητα αναμένεται να αυξήσει τις διαθεσιμες κλίνες σε αυτά κατά 60% το 2018 σε σχεση με 10 χρόνια πριν.

Το Bristol υπέστη μείωση 20% στα έσοδα κατά το πρώτο 6μηνο του τρέχοντος έτους, ενώ το ποσοστό πληρότητας μειώθηκε στο 61,2% από 69,2% πέρυσι. Το Four Seasons George V είδε μια βουτιά 5% στην πληρότητα (στο 66%) την ίδια περίοδο, ενώ το Plaza Athenee αναγκάσθηκε να μειώσει 20% τις τιμές τον περασμένο χειμώνα.

Η αγορά των ξενοδοχείων πολυτελείας στο Παρίσι υφίσταται ήδη τις συνέπειες της ύφεσης στις επισκέψεις πλούσιων Ρώσων και Βραζιλιάνων, καθώς οι οικονομίες αυτών των χωρών παραπαίουν, ενώ και οι Αμερικανοί πλούσιοι έχουν μειωθεί λόγω της ανόδου του αντισημιτισμού στη Γαλλία.

 

 

 

 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη