Microsoft και Boeing εντείνουν τη συνεργασία τους

07-04-22 | ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Tην εμβάθυνση της στρατηγικής τους συνεργασίας, ώστε να επισπεύσουν την ψηφιακή μεταμόρφωση της Boeing, ανακοίνωσαν οι  εταιρείες Microsoft και Boeing.

Μέσω της διευρυμένης πλέον συνεργασίας, η Boeing θα αξιοποιήσει το «Ψηφιακό Σύννεφο» της Microsoft και τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να ενημερώσει τις τεχνολογικές της υποδομές και τις κρίσιμες εφαρμογές με νέες έξυπνες λύσεις, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στον τρόπο της λειτουργίας και της επιχειρηματικής της δραστηριότητας.

Σχετικά, η κα Σούζαν Ντονίζ, επικεφαλής της Boeing, υπεύθυνη πληροφοριών και αντιπρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής & Ανάλυσης Δεδομένων, ανέφερε ότι η εν λόγω συνεργασία  αντιπροσωπεύει μια σημαντική επένδυση στο ψηφιακό μέλλον της Boeing. Περαιτέρω, η κα Ντονίζ επεσήμανε ότι η Microsoft θα βοηθήσει στην υλοποίηση της στρατηγικής στο cloud, καταργώντας τους περιορισμούς που επιβάλλει η υπάρχουσα υποδομή, ώστε η Boeing να ξεκλειδώσει την καινοτομία και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη δέσμευσή της για βιώσιμες λειτουργίες.

Από πλευράς του, ο κ. Τζάντσον Άλτχοφ, αντιπρόεδρος και  εμπορικός διευθυντής της Microsoft, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Boeing και η Microsoft συνεργάζονται για περισσότερες από δύο δεκαετίες, συνεπώς η παρούσα συνεργασία έχει βαθιές ρίζες, έτσι ώστε να υποστηρίξει το ψηφιακό μέλλον της Boeing, ενώ η ισχύς του Microsoft Cloud και οι δυνατότητές της τεχνητής νοημοσύνης θα χρησιμεύσουν ως το βασικό συστατικό της ψηφιακής στρατηγικής της Boeing.

Τέλος, η νέα συνεργασία θα επιτρέψει στην Boeing να ξεκλειδώσει τη βιώσιμη αξία της τεράστιας περιουσίας δεδομένων της και θα ενισχύσει την αμοιβαία δέσμευσή της να πρωτοστατήσει τις επόμενες δεκαετίες στην αεροδιαστημική καινοτομία.

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα