Σπούδασε στην 7 φορές βραβευμένη Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

09-09-21 | ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ταξίδια, επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς, σύγχρονο και πολυτελές περιβάλλον, χαμογελαστοί συνεργάτες, προσφορά υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, διεθνείς επαγγελματικές προοπτικές. Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να ονειρεύεσαι το επαγγελματικό σου μέλλον στον τουριστικό κλάδο είναι πολλοί. Η επιλογή της Σχολής που θα σε βοηθήσει να πραγματοποιήσεις το επαγγελματικό σου όνειρο, μόνο μία.  

Η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου συγκεντρώνει πληθώρα διακρίσεων και βραβεύσεων που αποτελούν εχέγγυο της ποιότητας του έργου  και της προσφοράς της στον τουριστικό κλάδο.

To Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποτελεί το μοναδικό στην Ελλάδα Κολλέγιο, μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), που αποτελεί Εξειδικευμένο Όργανο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση της υπεύθυνης και βιώσιμης ανάπτυξης του τουρισμού διεθνώς.

Επιπλέον, έχει βραβευτεί για 5 συνεχή έτη ως η «Καλύτερη Σχολή Ξενοδοχειακής Εκπαίδευσης» (Best Hotel Education Provider), στα Greek Hospitality Awards [2016, 2017, 2018, 2019, 2020], τα οποία διοργανώνονται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Ακόμα, έχει τιμηθεί 2 φορές στα βραβεία Tourism Awards για τα Προγράμματα Εκπαίδευσης και Εξειδίκευσης που προσφέρει σε συνεργασία με Διεθνή Πανεπιστήμια, καθώς και τη σύνδεση εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας. Στην τελευταία διοργάνωση του θεσμού Tourism Awards αναδείχθηκε ως η καλύτερη επιλογή για «Προγράμματα Εκπαίδευσης & Εξειδίκευσης στον Τουρισμό»,  λαμβάνοντας το Χρυσό Βραβείο (Gold Award).

Τι είναι αυτό που κάνει τη Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου να ξεχωρίζει και να χαίρει αναγνώρισης από κορυφαίους οργανισμούς και θεσμούς;

 

Η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει σύγχρονα προγράμματα σπουδών –Bachelors και Masters- σε περιζήτητες εξειδικεύσεις, σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Queen Margaret University και Oxford Brookes University.

Επιπλέον, έχοντας συνάψει συνεργασία με την Νο1 στον κόσμο Ξενοδοχειακή Σχολή, Ecole hôtelière de Lausanne, παρέχει τα διεθνώς αναγνωρισμένα στον ξενοδοχειακό κλάδο προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης VET BY EHL, με εξειδικεύσεις όπως Hotel Administration Diploma, Service Professional Diploma, Rooms Professional Diploma, Kitchen Professional Diploma κ.α., που αποτελούν το διαβατήριο για είσοδο στην παγκόσμια ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Αποτέλεσμα των παραπάνω κορυφαίων συνεργασιών είναι σπουδές που οδηγούν σε τίτλους σπουδών διεθνούς εμβέλειας και παγκόσμιας αναγνώρισης και «ανεβάζουν» τη Σχολή Τουρισμού στο βάθρο, ως την ολοκληρωμένη πρόταση Πανεπιστημιακής Τουριστικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Ανακαλύψτε τα προγράμματα σπουδών της Σχολής Τουρισμού.

Εργαστήρια Τουρισμού 5 αστέρων

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, ειδικά διαμορφωμένα για τις ανάγκες των προγραμμάτων, τα οποία προσομοιάζουν την πραγματική λειτουργία ενός Ξενοδοχείου 5 αστέρων.

Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνουν Fine Dining εστιατόριο, πλήρως εξοπλισμένη Reception, πραγματικά Δωμάτια Ξενοδοχειακής Μονάδας και Εργαστήρια Οροφοκομίας, καθώς και κουζίνες με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Ανακαλύψτε και περιηγηθείτε στα εργαστήρια της Σχολής Τουρισμού. 

Αμειβόμενη πρακτική άσκηση στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία

Σκοπός του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι να δημιουργήσει στελέχη ικανά να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις του τουριστικού κλάδου. Έτσι, στη διάρκεια των σπουδών τους, από τα πρώτα κιόλας έτη, οι φοιτητές έρχονται σε επαφή με τις ρεαλιστικές συνθήκες του επαγγέλματος.
Όλα τα προγράμματα σπουδών περιλαμβάνουν υποχρεωτική αμειβόμενη πρακτική άσκηση στο ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου το οποίο συνεχώς μεγαλώνει και διευρύνεται.

Η επαφή τους με την αγορά εργασίας ενισχύεται  μέσω της συμμετοχής τους στον θεσμό Ημέρες Καριέρας Τουρισμού (Career Days Tourism) στη διάρκεια του οποίου, έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας, να αξιολογηθούν και, τελικά, να επιλεχθούν ως μέλη του προσωπικού τους.

Διαλέξεις από κορυφαία τουριστικά στελέχη

Με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων των φοιτητών, καθώς και τη συνεχή επαφή τους με καταξιωμένους επαγγελματίες, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει καθιερώσει τον θεσμό HoTEL Open Forum: Hosting the Hospitality Leaders”. Πρόκειται για διαλέξεις (guest lectures) από εξέχουσες προσωπικότητες του τουριστικού κλάδου που μοιράζονται με το κοινό πολύτιμες εμπειρίες από την πολυετή διεθνή ή εγχώρια καριέρα τους. 

Πιστοποιήσεις από τους έγκριτους φορείς του Τουρισμού

Η δύναμη και αξιοπιστία της Σχολής Τουρισμού ενισχύεται και από την εμπιστοσύνη πολλών ακόμα εγχώριων και διεθνών, τουριστικών οργανισμών και φορέων, όπως του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), του Συμβουλίου Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού (ΕΛΙΤΟΥΡ), της Ένωσης Ανώτερων Τουριστικών Σχολών της Ευρώπης (EURHODIP) και του American Hotel & Lodging Educational Institute [AHLEI], του οποίου αποτελεί μοναδικό Global Academic Partner στην Ελλάδα.    

Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα.

Αθήνα | Μαρούσι | Πειραιάς | Θεσσαλονίκη | Κρήτη | Ρόδος | Λάρισα Ι Πάτρα

Ανακαλύψτε περισσότερα για τη Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο mitropolitiko.edu.gr ή στη Γραμμή Πανελλαδικής Ενημέρωσης 213 33 30 300.

 

 

διαβάστε ακόμα

Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP