Expedia: Τα ζοφερά αποτελέσματα του 2020

13-02-21 | ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το 2020 διαγράφηκε μελανό και για τον ταξιδιωτικό «γίγαντα» Expedia ο οποίος επλήγη όπως και άλλοι κολοσσοί από την  η πανδημία του κορωνοϊού  και από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που τη συνόδευσαν καθ ’όλη τη διάρκεια του έτους.  

 Ειδικότερα, το 2020 τα έσοδα του ομίλου μειώθηκαν κατά 57% στα 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια και οι ακαθάριστες κρατήσεις κατά 66% στα 36,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση της Expedia η οποία συνόδευσε τα αποτελέσματα του  τέταρτου τριμήνου. Εξάλλου, ο όμιλος σημείωσε ζημία σε κάθε τρίμηνο του 2020, μετά από τρία συνεχόμενα κερδοφόρα τρίμηνα το 2019.

Επιπλέον, οι μετοχές της Expedia μειώθηκαν ελαφρώς, αφού το τρίμηνο των διακοπών εξανέμισε τις προσδοκίες για έσοδα (920 εκατομμύρια δολάρια) και κέρδος (- 2,64 δολάρια ανά μετοχή). Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 1,12 δισεκατομμυρίων δολαρίων  και κέρδη ανά μετοχή - 1,97 δολάρια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Expedia, Peter Kern, ανέφερε ότι οι εγκρίσεις των εμβολίων αποτελούν «σημάδι ελπίδας», ωστόσο η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, εξακολουθούν να «χτυπούν» βάναυσα τον όμιλο.  

Σημειώνεται ότι οι ταξιδιωτικές δαπάνες των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 42% το 2020 σε 679 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Tourism Economics. Η βιομηχανία ανέκαμψε μετά το lockdown του Μαρτίου τον περασμένο χρόνο, αλλά παραμένει πολύ κάτω από τα κανονικά επίπεδα με το τρέχον κύμα της πανδημίας.

Η Expedia Group, που εδρεύει στο Σιάτλ, εκτός από την κορυφαία Expedia.com, περιλαμβάνει ταξιδιωτικά brands όπως Vrbo, Orbitz, Hotwire, Trivago, Hotels.com και Egencia.

Τέλος, ένα φωτεινό σημείο για την Expedia είναι η πλατφόρμα ενοικίασης διακοπών Vrbo, η οποία έχει τώρα υψηλότερα έσοδα ανά διανυκτέρευση σε σχέση με την υπόλοιπη δραστηριότητα διαμονών της εταιρείας.

 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια