Π.Αντωνίου: Άμεσα πρόσθετα εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων

06-11-20 | ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στη θετική κατεύθυνση είναι τα νέα μέτρα στήριξης της Οικονομίας, που ανακοινώθηκαν χθες 5 Νοεμβρίου, όμως, θα απαιτηθούν συμπληρωματικά μέτρα, τονίζει το μέλος του Δ.Σ. του ΞΕΕ και τ.Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου κ.Περικλής Αντωνίου, που προτείνει άμεσα πρόσθετα, εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης επιχειρήσεων, μεταξύ των οποιων και θέσπιση ειδικού προσωρινού πλαισίου για τη λήψη μέτρων κρατικης ενίσχυσης για το Μεταναστευτικό (MIGRATION-15), αντίστοιχου του COVID-19, για τη βιώσιμη λειτουργία των καταλυμάτων.

Ιδού τα συμπληρωματικά μέτρα, που εισηγείται:

Το δημοσιονομικό τους κόστος θα υπερκαλυφθεί από την αύξηση των εισροών στα Δημόσια και Ασφαλιστικά Ταμεία (και των Τραπεζών) και όχι μόνο..., που θα προκύψουν από τη τόνωση της Αγοράς, Απασχόλησης, Κατανάλωσης, Τζίρων, Εισοδημάτων, Κυκλοφορίας χρήματος, Επενδύσεων/εισροής κεφαλαίων κ.λ.π., στηρίζοντας άμεσα και έμμεσα το Πρωτογενή, Δευτερογενή και Τριτογενή Τομέα.

Αντιθετα το δημοσιονομικό κόστος θα είναι πολλαπλάσιο και οι συνέπειες δραματικές, αν δεν ληφθούν επι πλέον μέτρα (οπως ενδεικτικά π.χ. τα προαναφερθέντα ή αντίστοιχα) και μάλιστα έγκαιρα, στέλνοντας μας το λογαριασμό σε...μέλλοντα χρόνο, από συσσωρευμένες αθροιστικά υποχρεώσεις μας, που θα είναι αδύνατο να...εξυπηρετηθούν, ιδιαίτερα από τους...«μικρούς και αδύναμους» προβληματικών Προορισμών/Περιφερειών, «υπονομεύοντας ίσως» μέσο-μακρο-προθεσμία ακόμα και την οποία οριακή τους βιωσιμότητα.

Συμπερασματικά απαιτούνται, ουσιαστικά (άμεσης απόδοσης) μέτρα, που θα ανακουφίζουν μεν «το παρόν/το τώρα», αλλά συγχρόνως θα διευκολύνουν και δεν θα δυσκολεύουν/φορτώνουν «το μετά/το αύριο», με συσσωρευμένα/επαχθή φορτία, αναντίστοιχα με τη φέρουσα ικανότητα Νοικοκυριών/Επιχειρήσεων, υποθηκεύοντας το μέλλον το δικό τους και του τόπου τους".

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ