Η σημασία ενός σπιτιού που μυρίζει ωραία

15-09-20 | ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανοίγοντας την πόρτα του σπιτιού ύστερα από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να μυρίζει όμορφα ο αγαπημένος σας χώρος. Η μυρωδιές των αποσμητικών χώρου όχι μόνο σας φτιάχνουν τη διάθεση και σας χαλαρώσουν, αλλά παράλληλα προσδίδουν την αίσθηση της καθαριότητας. Σε όποιο σημείο του σπιτιού κι αν είναι τοποθετημένα αποπνέουν έναν αέρα φρεσκάδας.

Συνήθως επιλέγουμε τα αποσμητικά χώρου με βάση τα αρώματα της αρεσκείας μας και τις αναμνήσεις που μας ξυπνάνε. Για παράδειγμα το άρωμα βανίλιας θυμίζει τη φροντίδα της μαμάς ενώ η λεβάντα τις περιποιημένες ντουλάπες της γιαγιάς. Κάθε αρωματικό χώρου ανακαλεί μνήμες και μας πηγαίνει νοερά ένα ταξίδι στα άδυτα του συνειδητού και υποσυνείδητου μας. Πόσες όμορφες στιγμές μας άραγε είναι κατακλυσμένες από ευχάριστες  μυρωδιές κάθε είδους, οι οποίες έγιναν αιτία να θυμόμαστε συγκεκριμένα γεγονότα για πάντα. Μυρωδιές ανεξίτηλα καταγεγραμμένες στη μνήμη μας που τις αποζητάμε όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει.

Ακόμα όμως κι αν κάθε φορά αγοράζουμε κι ένα διαφορετικό αρωματικό χώρου, το επιλέγουμε με γνώμονα την ανάγκη μας να μυρίζει όμορφα ο χώρος στον οποίο το τοποθετούμε. Για το σαλόνι επιλέγουμε κυρίως αρώματα που μας χαλαρώνουν και μας κάνουν να νιώθουμε άνετα, χωρίς να είναι ιδιαίτερα βαριά. Στόχος είναι να διαχέονται όλα τα αρώματα στο χώρα και να απολαμβάνουμε παρέα με τους αγαπημένους μας ανθρώπους την υπέροχη ατμόσφαιρα που δημιουργείται.

Στην κουζίνα συνήθως επιλέγουμε να χρησιμοποιούμε σπρέι καθώς έχουν την ιδιότητα να απορροφούν πιο εύκολα και γρήγορα τις οσμές. Η κουζίνα για κάθε σπίτι είναι ο ιερός χώρος της γαστρονομίας  και σίγουρα τα όμορφα αρώματα μπορούν να μας βοηθήσουν να γίνουμε περισσότερο εφευρετικοί, να μας χαλαρώσουν και να κάνουν να αφεθούμε στη μαγεία της δημιουργίας. Αλλά κι όταν τελειώσουμε το μαγείρεμα κι οι διάφορες μυρωδιές έχουν κατακλύσει το χώρο, τα αρωματικά χώρου τις εξαλείφουν επαναφέροντας τη φρεσκάδα στο χώρο.

Από την άλλη στην κρεβατοκάμαρα, στο ησυχαστήριο και χώρο ανάπαυσης του κάθε σπιτιού, τα αρώματα ενός αρωματικού χώρου μπορούν να συνδράμουν αποτελεσματικά σε έναν ευχάριστο και ήσυχο ύπνο αρκεί να μην είναι ιδιαίτερα έντονα. Τα ήπια αρώματα αποτελούν πολύτιμο αρωγό στη χαλάρωση έπειτα από μια πιεστική μέρα, ηρεμούν τις αισθήσεις και συμβάλλουν στο να έχουμε … όνειρα γλυκά. Άλλωστε πόσο ευεργετικό για την ψυχολογία και τη διάθεσή μας είναι να κοιμόμαστε και να ξυπνάμε σε έναν χώρου που μυρίζει όμορφα και αποπνέει καθαριότητα.

Και στο γραφείο όμως, ένα αρωματικό χώρου θα κάνει τη διαφορά. Ευχάριστα αρώματα θα μας ΄΄περικυκλώνουν΄΄ την ώρα που εργαζόμαστε κι έτσι θα καταφέρουμε να είμαστε πιο  παραγωγικοί κι αποτελεσματικοί. Ακόμα κι όταν αισθανθούμε ότι οι δυνάμεις μας μας εγκαταλείπουν, ακόμα κι όταν η εξάντληση ‘χτυπάει’ την πόρτα, τα αρώματα που εκλύονται  στο χώρο μπορούν να μας ‘ξυπνήσουν’, να τονώσουν τη διάθεσή μας και να μας κάνουν περισσότερο αποφασιστικούς και συγκεντρωμένους.

Επίσης, μην ξεχνάτε πως όσο σημαντικά είναι τα αρώματα των προσωπικών μας χώρων για εμάς που συνηθίζουμε να βρισκόμαστε σε αυτούς άλλο τόσο σημαντικά είναι και για όσους συχνά μας επισκέπτονται. Ένας χώρος που μυρίζει όμορφα θα γεννά και θα ανακαλεί πάντα τις καλύτερες αναμνήσεις, θα τραβάει σαν μαγνήτης τους ανθρώπους μου αγαπάμε καθώς η αύρα του δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Τα όμορφα αρώματα, λοιπόν, μπορούν να γίνουν ο λόγος που ακόμα και υποσυνείδητα όλοι οι δρόμοι θα οδηγούν στο σπίτι μας.

Τα αρωματικά χώρου έχουν αδιαμφισβήτητες ευεργετικές ιδιότητες όχι μόνο για την ατμόσφαιρα του χώρου αλλά και για την ψυχολογία μας. Ένα σπίτι μου μυρίζει όμορφα αποπνέει πάντα μια αίσθηση καθαριότητας ακόμα κι αν δεν έχουμε κάθε μέρα το χρόνο να καθαρίζουμε σχολαστικά. Έτσι, μας ξεκουράζει καθώς αυτόματα μας απαλλάσσει από την υποχρέωση της καθημερινής λεπτομερειακής καθαριότητας που εξασφαλίζεται με τη χρήση..τόνων καθαριστικών υγρών και κυρίως απίστευτης κόπωσης. Επίσης μας χαλαρώνουν και μας ταξιδεύουν, διεγείρουν όμορφες αισθήσεις και ηρεμούν. Προσδίδουν στο χώρο καλαισθησία κι είναι απαραίτητο στοιχείο κάθε περιποιημένου και φροντισμένου με λεπτομέρεια χώρου.

Οι λεπτομέρειες είναι πάντα αυτές που κάνουν τη διαφορά κι εν προκειμένω τα αρωματικά χώρου αποτελούν τη λεπτομέρεια που θα δώσει στο χώρο σας έναν αέρα φρεσκάδας. Όμορφα αρώματα που απελευθερώνονται διακριτικά στο χώρο ανανεώνουν την ατμόσφαιρα και μας γεμίζουν με ευχάριστα συναισθήματα. Μας κάνουν να αισθανόμαστε άνετα και οικεία και να νιώθουμε πως ο χώρος μας είναι πάντα φροντισμένος γεμάτος όμορφες μυρωδιές.

διαβάστε ακόμα

Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους
Η συμβολή του ΞΕΕ στην τουριστική ανάδειξη του Έβρου
To πρώτο Σχολείο Τουρισμού OnTour Κρήτης - Μαλεβίζι στις 28 Μαΐου
Το προεδρείο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ
Ταξίδι γνωριμίας με τη Ρόδο από αποστολή της Jet2Holidays
Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή