Στ.Πολυκράτης: Πώς 3 αποφάσεις απέκλεισαν τα μικρά καταλύματα από την επιστρεπτέα προκαταβολή

09-07-20 | ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όλες οι αποφάσεις, που εκδόθηκαν μέχρι τώρα, αποκλείουν τα μικρά τουριστικά καταλύματα από τη διαδικασία της επιστρεπτέας προκαταβολής, γράφει σε επιστολή του στον πρωθυπουργό, που κοινοποιείται στους συναρμόδιους υπουργούς ο επίτιμος πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδος κ.Στέλιος Πολυκράτης, 

Κύριε Πρωθυπουργέ, καταλήγει η επιστολή, κάποιοι Υπουργοί σας μας έχουν διαγράψει από τον τουριστικό χάρτη και εάν πράγματι συμβαίνει αυτό να μας το πείτε ξεκάθαρα, προκειμένου να ενταχθούμε στίς βραχυχρόνιες μισθώσεις και να γίνουμε όλοι Airbnb και να απαλλαγούμε από όλες τις υποχρεώσεις.

Διαβάστε την επιστολή του κ.Πολυκράτη:

Κύριοι

Είμαι ο ιδρυτής της Συνομοσπονδίας του κλάδου των μικρών τουριστικών καταλυμάτων  και πρόεδρος επί 25 συναπτά χρόνια από το 1987 μέχρι και το 2010. Τέτοια αρνητική αντιμετώπιση αναφορικά σε θέματα οικονομικής ενίσχυσης των μελών του κλάδου μου δεν την γνώρισα από καμία κυβέρνηση. Όλες οι κυβερνήσεις είχαν αναγνωρίσει οτι τα μικρά τουριστικά καταλύματα αποτελούν την ραχοκοκαλιά του τουρισμού μας και πάντα μας αντιμετώπιζαν με πνευμα κατανόησης γιατί προφανώς γνώριζαν τις  ιδιατερότητες του κλαδου  και την νομοθεσία που τα διέπει.

Το παράπονό μου έχει σχέση με τήν ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ, που τόσο ανάγκη έχουν σήμερα οι επιχειρήσες μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κρίσης  λόγω του Κορωνοϊού και αντιμερωπίστηκαν σαν να μην υπάρχουν και αποκλείστηκαν παντελώς λές και κάποιο αόροτο χέρι κάθε φορά τις εξαφάνιζε.

Για να γίνω πιό συγκεκριμένος σας γνωρίζω τα εξής:

1. Όταν εκδόθηκε η πρώτη Υπουργική απόφαση αναφορικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή έλεγε οτι εντάσσονται όσες επιχειρήσεις είχαν εργαζόμενο πρίν από τις 15 Μαρτίου. Πώς ήταν δυνατόν εμέις να έχουμε εργαζόμενο την περίοδο αυτή αφού μας είχατε υποχρεώσει και καλώς να είμαστει εκτός λειτουργίας μέχρι 31 Μαϊου.

2. Όταν εκδόθηκε η δεύτερη Υπουργική απόφαση τέλος Μαϊου απαιτήσατε να έχουμε εργαζόμενο πρώτη Ιουνίου. Πως ήταν δυνατόν να εξασφαλιστεί και αυτή η απαίτηση  όταν εσείς οι ίδιοι μας υποχρεώσατε να ανοίξουμε  στίς 15 Ιουνίου και

3. Στήν ίδια απόφαση αναφέρεται οτι όσοι δεν έχουν εργαζόμενο την πρώτη Ιουνίου μπορούν να ενταχθούν εφόσον διαθέτουν ταμειακή μηχανή. Καλά δεν γνωρίζουν στο αρμόδιο Υπουργείο οτι οι επιχειρήσεις του κλάδου μας δεν είναι υποχρεωμένες να έχουν ταμειακή μηχανή;

Κύριε Πρωθυπουργέ, κάποιοι Υπουργοί σας μας έχουν διαγράψει από τον τουριστικό χάρτη και εάν πράγματι συμβαίνει αυτό να μας το πείτε ξεκάθαρα, προκειμένου να ενταχθούμε στίς βραχυχρόνιες μισθώσεις και να γίνουμε όλοι Airbnb και να απαλλαγούμε από όλες τις υποχρεώσεις.

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»