Νέες ευκαιρίες καριέρας στο real estate

08-05-20 | ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε ποια κατάσταση θα βρεθεί η κτηματαγορά μετά το COV19;

Σίγουρα κανείς δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι σίγουρος για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στη κτηματογορά. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δούμε τη κατάσταση με ρεαλισμό. Κατά την άποψη μου, η κρίση δεν βρίσκει την αγορά ακινήτων σε κατάσταση φούσκας. Για παράδειγμα, στην Αυστρία οι τιμές ακινήτων είναι αυξημένες κατα 80% σε σχέση με το 2008 ενώ στην Ελλάδα έχουν μειωθεί κατά 35%. Σίγουρα η αναμενόμενη έναρξη της επένδυσης στο Ελληνικό αποτελεί το ορόσημο. Η Ελλάδα προσφέρει ακόμα μεγάλες ευκαιρίες σε ξένους επενδυτές και αποδόσεις που δύσκολα τις βρίσκει κανείς στον ευρωπαϊκό χώρο. 

Έχει δύναμη το επάγγελμα στην Ελλάδα μετά το COV19;

Για το επάγγελμα του συμβούλου ακινήτων, άποψη μου είναι ότι ο διαμεσολαβητής χρειάζεται πολύ περισσότερο όταν υπάρχει αβεβαιότητα. Αυτος είναι σε θέση να διαχειρίζεται τις ανησυχίες των δύο πλευρών και να γίνει ο καταλύτης ενός deal. Αλλαγές της επόμενης δεκαετίας είναι ζητούμενες σήμερα! Για μένα, κάποιος που έχει όρεξη να δουλέψει με επαγγελματισμό, μπορεί να βγάλει αρκετά χρήματα και να καταξιωθεί.

Πράγματι είναι το σωστό timing για κάποιον που θέλει να εξερευνήσει ένα νέο, γεμάτο ευκαιρίες επαγγελματικό τοπίο. Θεωρώ ότι είναι ιδανικό δε για κάποιον με προϋπηρεσία στο τουριστικό κλάδο.

Πώς γίνεται κάποιος σύμβουλος ακινήτων από το μηδέν;

Πρόκειται για μια δουλειά με πολύ ενδιαφέρον που παράλληλα προσφέρει απόλυτη ευελιξία. Μπορεί κανείς να γίνει real estate agent αντιμετωπίζοντάς το ως μια full time ή ως part time. Για παράδειγμα, ένας απασχολούμενος στο πλητούμενο τουριστικό κλάδο που βλέπει το 2020 ως μία χαμένη χρονιά, μπορεί ανοίγωντας μία νέα επαγγελματική πόρτα να βρεί λύση στο πρόβλημα του, παραμένοντας στο τόπο διαμονής του και κοντά στην οικογενεία του. Δεν υπάρχει οχτάωρο, ούτε συγκεκριμένες υποχρεώσεις φυσικής παρουσίας στην εταιρεία. Μπορείς λοιπόν να έρχεσαι στο γραφείο ή να κάνεις δουλειά από το σπίτι, διεκπεραιώνοντας παράλληλα τις καθημερινές οικογενειακές υποχρεώσεις. Το σύστημα διαχείρησης πελατών είναι προσβάσιμο από παντού, ενώ τα εβδομαδιαία meeting γίνονται ηλεκτρονικά.

Η διαδικασία είναι απλή και περιλαμβάνει συνήθως δύο συνεντεύξεις. Θα γνωριστείς μαζί μας και θα συζητήσουμε το τρόπο συνεργασίας μας και ένταξης στο γραφείο. Είμαστε πρώτα από όλα ομάδα και αυτό σημαίνει ότι ψάχνουμε και τους κατάλληλους παίκτες για να την συμπληρώσουμε. Δεν μας ενδιαφέρουν ευκαιριακές επιλογές.

Τι προϋποθέσεις χρειάζεται να έχει ένας νέος agent για να πετύχει;

Αρκεί να έχει κανείς βασικές επικοινωνιακές δεξιότητες και να είναι οργανωτικός, να έχει επιμονή και συνέπεια. Από εκεί και πέρα, οποιοσδήποτε έχει περάσει από τον τουριστικό κλάδο έχει αυτομάτως κάποια θετικά στοιχεία που θα τον βοηθήσουν να αντιληφθεί πιο γρήγορα τις ισορροπίες της συγκεκριμένης δουλειάς.

Πώς προκύπτουν τα εισοδήματα;

Σε σχέση με τα έσοδα, η αμοιβή γίνεται βάσει ποσοστών από τις προμήθειες σε κάθε συμβόλαιο (μισθωτήριο ή αγοραπωλησίας). Η δυσκολία για κάθε νέο συνεργάτη, είναι ο χρόνος μέχρι το πρώτο συμβόλαιο, μέχρι να βρει δηλαδή κανείς τα πατήματά του, να αντιληφθεί την αγορά. Η πρώτη περίοδος ίσως μοιάζει με μια μικρή έρημο.

Υπάρχει η εναλλακτική του Assistant Agent, να γίνει δηλαδή κανείς βοηθός ενός πιο έμπειρου μεσίτη. Αυτό σημαίνει ότι βοηθάς έναν agent με ήδη χτισμένο δίκτυο και περισσότερα συμβόλαια, με αποτέλεσμα να έχεις εισόδημα από την πρώτη μέρα και παράλληλα την καθοδήγησή του.

Μπορεί κανείς να ενταχθεί στην εταιρία μας ως Team Leader, να δημιουργήσει δηλαδή τη δική του ομάδα. Αυτή η προοπτική απευθύνεται κυρίως σε στελέχη επιχειρήσεων που έχουν εμπειρία στις πωλήσεις ή και στο real estate.

Στον αντίποδα, για κάποιον που δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί αλλά έχει ένα δίκτυο γνωριμιών, υπάρχει το Referral Fee. Μπορείς απλώς να μας συστήσει έναν πωλητή ή έναν αγοραστή και σε περίπτωση που γίνει η πώληση ή μίσθωση μέσω της σύστασής σου, να ανταμοιφθεί.

Τι κάνει την RE/MAX ABC ξεχωριστή και γιατί να ξεκινήσει ένας νέος σύμβουλος εκεί την καριέρα του;

Γιατί από τη μία θα είσαι ένας ελεύθερος επαγγελματίας, με την ευελιξία που αυτό συνεπάγεται, από την άλλη όμως θα βρίσκεσαι κάτω από στην ομπρέλα ενός μεγάλου, παγκοσμίως αναγνωρίσιμου brand, που παρέχει το μεγαλύτερο εν ενεργεία δίκτυο στην Ελλάδα, συνεχή εκπαίδευση και τεχνογνωσία πάνω στο αντικείμενο. Η RE/MAX Greece είναι μία εταιρεία με μεγάλη τεχνογνωσία στη διαχείρηση κρίσεων, όπως αυτή που κτύπησε την κτηματαγορά το διάστημα των μνημονίων.

Παράλληλα όμως, είμαστε ένα γραφείο που παρέχει φιλικό και αξιόπιστο περιβάλλον. Έχουμε τη δομή και την οργάνωση μιας πολυεθνικής και παρέχουμε στους συνεργάτες μας όλα τα εργαλεία για την υποστήριξή τους. Την ίδια στιγμή όμως, το κλίμα είναι απολύτως οικογενειακό. Στόχος είναι ένα γραφείο μάξιμουμ 25-30 ενεργών συμβούλων ακινήτων. Αυτό που θέλουμε είναι να σου μεταφέρουμε τις γνώσεις και την εμπειρία μας ώστε σιγά σιγά να γίνεις ο ειδικός της περιοχής σου.

 

Τάσος Αποστολόπουλος

Broker Manager RE/MAX ABC

Architect


Για περισσότερες πληροφορίες: 
210.3007281

info@remaxabc.gr
http://www.remaxabc.gr
FacebookREMAX ABC
Instagramabc_remax

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ