Άδειες για γεωτρήσεις σε τουριστικές επιχειρήσεις σε Λέσβο, Καβάλα και Κω

06-10-19 | ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άδειες για γεωτρήσεις και χρήση νερού σε τουριστικές επιχειρήσεις της Λέσβου, της Καβάλας και της Κω εξέδωσαν οι αρμόδιες αρχές.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Υδάτων Βορείου Αιγαίου, χορήγησε άδεια για την ανόρυξη γεώτρησης αρδευτικής χρήσης στη θέση Πάτος Πλωμαρίου Λέσβου, για λογαριασμό της εταιρείας ΓΚΛΟΜΠΑΛ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ.

Η ανωτέρω γεώτρηση βάθους 180 μέτρων το ανώτερο, θα χρησιμοποιηθεί για την άρδευση γεωργικής έκτασης 10 στρεμμάτων με ελαιοκαλλιέργεια ιδιοκτησίας της ανωτέρω εταιρείας. Σημειώνεται ότι αμέσως μετά την επιτυχή εκτέλεση του έργου, το οποίο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός 12 μηνών, απαιτείται η υποβολή αίτησης για έκδοση της σχετικής άδειας χρήσης νερού.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Υδάτων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, χορήγησε άδεια για την ανόρυξη γεώτρησης πολλαπλής χρήσης, δηλαδή ύδρευσης πλην πόσης διατροφή, αναψυχής, στην περιοχή Ελαιοχωρίου Παγγαίου Καβάλας, για λογαριασμό της εταιρείας ΙΚΤΕΟ ΚΑΒΑΛΑΣ Α.Ε.

Αναλυτικά, η γεώτρηση η οποία θα γίνει σε αγροτεμάχιο 4.353 τ.μ. ιδιοκτησίας της ανωτέρω εταιρείας, θα καλύψει τις ανάγκες ξενοδοχείου 4 αστέρων δυναμικότητας 74 κλινών που πρόκειται να ανεγερθείς το ανωτέρω αγροτεμάχιο.

Τέλος, η Διεύθυνση Υδάτων Νοτίου Αιγαίου χορήγησε άδεια χρήσης νερού για αναψυχή από 2 γεωτρήσεις στη θέση Άγιος Φωκάς –Πευκοκεφαλή Κω, για λογαριασμό της εταιρείας BLUE LAGOON ANNEX A.E.

Σημειώνεται ότι η ποσότητα νερού που μπορεί να χρησιμοποιείται συνολικά για χρήση αναψυχής από κάθε γεώτρηση, είναι έως 2.250 κ.μ. ανά έτος.

 

 

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour