Eπανάχρηση παλαιάς αγροτικής κατοικίας στα Χανιά ως τουριστική βίλα

07-03-19 | ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων του υπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε μελέτη για την επανάχρηση παλαιάς αγροτικής οικίας για να λειτουργήσει ως τουριστική βίλα με πισίνα, σε υφιστάμενο διώροφο κτίριο στο Δήμο Αποκόρωνα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Το ακίνητο είναι ιδιοκτησίας των κ.κ. Ευλογημένου Ήβης και Ρόβλια Κωνσταντίνου. Σε περίπτωση που κατά την διάρκεια των εργασιών διαπιστωθεί η ύπαρξη νέων δεδομένων, αυτά θα ληφθούν υπόψη από τον μηχανικό του έργου, ώστε να τροποποιηθεί η μελέτη σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Υπηρεσίες, προκειμένου να λάβει τις απαιτούμενες εγκρίσεις. Για τις εκσκαφικές εργασίες για τη χωροθέτηση της πίσινας θα πρέπει να εξασφαλιστεί η άδεια της συναρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων.

Ο χρωματισμός των εξωτερικών όψεων του κτηρίου καθώς και ο λίθινος αυλότοιχος θα χρωματιστούν σε ενιαία γαιώδη απόχρωση και σε συνεννόηση με την Υπηρεσία της αρμόδιας Διεύθυνσης. Στις όψεις του κτιρίου δε θα τοποθετηθεί καμία πρόσθετη κατασκευή που να την αλλοιώνει (π.χ. αεραγωγός, κλιματιστικό, ηλιακοί θερμοσίφωνες κ.α. Σε περίπτωση τοποθέτησης επιγραφή στην όψη του κτηρίου, θα πρέπει να είναι μη αυτοφωτιζόμενη.

 

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι