Νέο κάμπινγκ στην Σκύρο

09-11-18 | ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Δήμος Σκύρου έκανε δεκτή εισήγηση για την ένταξη της κατασκευής κάμπινγκ 1 αστεριού στη θέση Καλογριά φιλοξενίας 148 ατόμων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις που συνοψίζονται στις εργασίες διαμόρφωσης του υποδομών της Κατασκήνωσης (Ύδρευση, Αποχέτευση, Πυροπροστασία, Κτίρια Λειτουργίας, Υποδοχής και Υγιεινής, Χώρος Ανάπτυξης Σκηνών και Τροχόσπιτων, Διαμόρφωση Οδοποιίας, κλπ.) καθώς στις εργασίες προστασίας, ανάδειξης και προβολής του Δασικού Οικοσυστήματος και της Τουριστικής Εγκατάστασης.

Η προς ανάπτυξη έκταση έχει πολυγωνικό σχήμα και το εμβαδό του γηπέδου είναι 9.687,56 τ.μ. Η συνολική έκταση είναι παραθαλάσσια, με μήκος ακτογραμμής 250 μέτρα περίπου και βρίσκεται στην βορειοδυτική – δυτική ακτή της Σκύρου, απέναντι από την βραχονησίδα «Κώτσυλες» γνωστής με το τοπωνύμιο «Καλογριά ή Κυρά-Παναγιά», περίπου 15 χλμ. δυτικά του παραδοσιακού οικισμού Σκύρου. Η ευρύτερη περιοχή εκτείνεται στα όρια του Δημοτικού Δάσους της Σκύρου το οποίο καλύπτεται από πλούσια βλάστηση δημιουργώντας ένα παρθένο περιβάλλον εξαιρετικής φυσικής ποιότητας και ομορφιάς.

Σύμφωνα με τον Δήμο,  με την ανάπτυξη της προτεινόμενης εγκατάστασης θα δημιουργηθεί ένας τουριστικός προορισμός, ο οποίος θα αναβαθμίσει σημαντικά το προφίλ και το τουριστικό δυναμικό της Σκύρου, καθώς θα την καταστήσει περισσότερο ελκυστική σε ένα τμήμα της τουριστικής αγοράς με πολλά θετικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως η περιβαλλοντική ευαισθησία, η εναλλακτική προσέγγιση ως προς το είδος των διακοπών κλπ.

 

διαβάστε ακόμα

Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους
Η συμβολή του ΞΕΕ στην τουριστική ανάδειξη του Έβρου
To πρώτο Σχολείο Τουρισμού OnTour Κρήτης - Μαλεβίζι στις 28 Μαΐου
Το προεδρείο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ
Ταξίδι γνωριμίας με τη Ρόδο από αποστολή της Jet2Holidays
Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή