Κατατάξεις κάμπινγκ σε κατηγορία αστέρων σε Αμοργό και Ιερισσό

10-10-18 | ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αποφάσεις έλαβαν οι αρμόδιες αρχές για κατατάξεις δημοτικών κάμπινγκ σε κατηγορίες αστέρων σε Αμοργό και Ιερισσό.

Ο Δήμος Αμοργού ενέκρινε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς Δήμου για την κατάταξη και την πιστοποίηση του Δημοτικού Κάμπινγκ Καταπόλων σε κατηγορία αστέρων.

Στο πλαίσιο αυτό ενέκρινε το σχέδιο σύμβασης συνεργασίας της πιστοποιημένης από το ΞΕΕ Εταιρείας EUROCERT, υπεύθυνη για τη διαδικασία της πιστοποίησης κατάταξης των τουριστικών καταλυμάτων (ξενοδοχείων και camping).

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του Δήμου, αυτή τη στιγμή o μοναδικός Φορέας Πιστοποίησης ο οποίος είναι διαπιστευμένος και έχει καταχωρηθεί στο Ειδικό Μητρώο του Ξ.Ε.Ε. για τους ελέγχους πιστοποίησης της κατάταξης στις Οργανωμένες Τουριστικές Κατασκηνώσεις (Camping) είναι η Ευρωπαϊκή Εταιρία EUROCERT, την οποία έχουν εμπιστευθεί πάνω από το 30% των έως τώρα ελεγχθέντων καταλυμάτων της χώρας, όλων των μορφών.

Η νομοθεσία για τη διαδικασία πιστοποίησης της κατάταξης, προβλέπει χρονικές δεσμεύσεις αρκετά απαιτητικές. Συγκεκριμένα για τα τουριστικά καταλύματα που έχουν νέα Ειδικά Σήματα Λειτουργίας (εκδοθέντα μετά την 1-1-2015) ή νέες Γνωστοποιήσεις Λειτουργίας, υπάρχει η υποχρέωση για πιστοποίηση της δηλωθείσας κατηγορίας εντός 80 ημερών από την έκδοσή τους. Για το σύνολο των τουριστικών καταλυμάτων με υφιστάμενο Ειδικό Σήμα Λειτουργίας η διαδικασία πιστοποίησης της κατάταξης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του τρέχοντος έτους (31-12-2018). Σε κάθε περίπτωση, προβλέπεται ανάκληση του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας για τα εκπρόθεσμα τουριστικά καταλύματα.

Εξάλλου, η Εταιρεία Αξιοποίησης Τουριστικών Ακινήτων του Δήμου Αριστοτέλη αποφάσισε την εγγραφή της στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος προκειμένου να πραγματοποιηθεί η κατάταξη του camping Ierissos σε κατηγορία.

 

 

 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ