Τουριστικά τρένα σε Μεταμόρφωση Χαλκιδικής και Κέρκυρα

05-07-17 | ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με απόφαση της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά εγκρίθηκε  η θέση σε κυκλοφορία Τουριστικού Τραίνου από την ΤΣΟΚΑΣ - ΚΑΛΟΥΔΗΣ Ε.Π.Ε. ΄΄Corfu Sightseeing & Tours΄΄ στην περιοχή της πόλης της Κέρκυρας.

Η εγκριθείσα ειδική διαδρομή έχει ως εξής: Αφετηρία και Στάση 1 στην Αγωνιστών Πολυτεχνείου, κατόπιν στις οδούς Βίκτωρος Δούσμανη, Καποδιστρίου, Λεωφόρος Δημοκρατίας, περιμετρικά της κολώνας Douglas, Λεωφόρος Δημοκρατίας, Αθηναγόρα Καββάδα, Ιάσωνος και Σωσιπάτρου, 1η πάροδος Ιάσωνος και Σωσιπάτρου, 1η πάροδος Αθηναγόρα Καββάδα, Αθηναγόρα Καββάδα, Φαιάκων, Αρήτης, Ανάληψης, Φαιάκων, Εμμανουήλ Θεοτόκη, Λεωφόρος Δημοκρατίας, στάση 2 έναντι του ξενοδοχείου ‘’PALACE MON REPO΄΄ (περιοχή Ανεμόμυλος) επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, και τερματισμός Αγωνιστών Πολυτεχνείου.

Από τη πλευρά του ο Δήμος Πάρου απέρριψε την κυκλοφορία τουριστικού τρένου στο νησί που είχε καταθέσει η <> Tουριστική Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. με το σκεπτικό ότι θα δημιουργηθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση στους ήδη επιβαρυμένους δρόμους της Παροικιάς και η παραλιακή οδός προς την Αγία Άννα γίνεται πεζόδρομος τις ώρες από τις 19:00 έως τις  07:00.

Ο Δήμος Πολυγύρου ενέκρινε αίτημα του κ. Κολοβού Ιωάννη για τη λειτουργία τουριστικού τρένου το καλοκαίρι στην Τοπική Κοινότητα Μεταμόρφωσης. Η διαδρομή του θα γίνεται στον παραλιακό δρόμο της Μεταμόρφωσης, χωρίς να εμποδίζεται η διέλευση των πεζών και των οχημάτων και θα αποτελέσει πόλο έλξης και άλλων επισκεπτών. Στόχος είναι η εξυπηρέτηση των ενοίκων των ξενοδοχείων αλλά και των επισκεπτών.

Διαβάστε τη νεότερη εξέλιξη

Ανάκληση απόφασης για τουριστικό τρένο στην Κέρκυρα

διαβάστε ακόμα

Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα