Bank of China & Global Blue: Συνεργασία για τη διαχείρηση συστήματος επιστροφής ΦΠΑ εντός και εκτός Κίνας

20-12-16 | ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eysins, Ελβετία, 28 Νοεμβρίου 2016: Οι ταξιδιώτες στη Σαγκάη έχουν, πλέον, τη δυνατότητα να κερδίζουν 9% στις αγορές τους, καθώς η Κίνα συνέστησε το πρώτο σύστημα επιστροφής ΦΠΑ (Tax Free) για ξένους επισκέπτες. Στο πλαίσιο αυτό, η Global Blue σήμερα ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τη Bank of China για την παροχή υπηρεσιών επιστροφής ΦΠΑ σε ξένους τουρίστες στη Σαγκάη.

Το σύστημα θα είναι μεταξύ των πρώτων στο είδος του στην Κίνα, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες που πληρούν τις προϋποθέσεις, να έχουν την δυνατότητα να ζητήσουν επιστροφή του ΦΠΑ, που επιβάλλεται από την κυβέρνηση της Κίνας, όταν πραγματοποιούν αγορές στο εσωτερικό της χώρας.

Για τους ταξιδιώτες, το δικαίωμα επιστροφής ΦΠΑ θα βασίζεται σε ένα σύνολο απλών κριτηρίων. Αυτά περιλαμβάνουν την κατοχή μη-κινεζικού διαβατηρίου (ή του αντιστοίχου εγγράφου από το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και την Ταϊβάν), απόδειξη αγοράς που να αποδεικνύει δαπάνη πάνω από RMB500 σε ένα κατάστημα την ίδια ημέρα, και την απόδειξη ότι ο ταξιδιώτης δεν έχει παραμείνει στην Κίνα για περισσότερες από 183 συνεχόμενες ημέρες.

Στη περίπτωση που πληρούνται οι ανωτέρω προϋποθέσεις, οι έμποροι απλώς θα εκδίδουν για τον αγοραστή μία απόδειξη/τιμολόγιο, καθώς και ένα έντυπο Επιστροφής ΦΠΑ, που παρέχεται από την Κυβέρνηση της Κίνας, το οποίο θα περιλαμβάνει τη περιγραφή των αγορασθέντων προϊόντων καθώς και τα στοιχεία του ταξιδιώτη.

Η Global Blue θα εργαστεί στενά με την Bank of China ώστε να ενθαρρύνουν τoυς τοπικούς εμπόρους να εγγραφούν στο σύστημα. Θα παρέχει στα αδειοδοτημένα καταστήματα λιανικής πώλησης όχι μόνο συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού, αλλά και συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με την διαδικασία έκδοσης και συμπλήρωσης του εντύπου Επιστροφής ΦΠΑ.

Ήδη, σχεδόν 200 καταστήματα στη Σαγκάη έχουν εγγραφεί στο σύστημα Επιστροφής ΦΠΑ, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, πολυκαταστήματα όπως Takashimaya, Pacific, Parkson και Bailian (Group), επώνυμα είδη πολυτελείας όπως Chanel, Hermes, Tiffany και Louis Vuitton, εμπορικά καταστήματα (π.χ. Zara, Bershka και Marks&Spencer), καθώς και τοπικά καταστήματα (π.χ. Silk King, Lao Feng Xiang Κοσμήματα και Chow Tai Fook Κοσμήματα).

Επιπροσθέτως, της υποστήριξης των εμπόρων, η Global Blue θα πραγματοποιήσει ενέργειες Marketing εντός και εκτός της Κίνας, με απώτερο σκοπό να ενισχύσει την ενημέρωση του ταξιδιώτη για το σύστημα της επιστροφής του ΦΠΑ. Οι ενέργειες Marketing θα περιλαμβάνουν την αντίστοιχη εφαρμογή της ιστοσελίδας της Global Blue, καθώς και ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών για τον ταξιδιώτη, όπως το περιοδικό της GLOBAL BLUE «SHOP», και υποστηρικτικού υλικού για τα σημεία πώλησης. Η συνεργασία θα χαρακτηρίζεται επίσης από τη στενή επαφή της Global Blue με τα κατά τόπους τουριστικά τμήματα των τοπικών αρχών.

Ο Jacques Stern, Διευθύνων Σύμβουλος της Global Blue, σχολίασε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι για την έναρξη της συνεργασίας μας με την Bank of China, έναν πραγματικό ηγέτη της αγοράς στο διεθνή τραπεζικό χώρο. Η υπηρεσία επιστροφής ΦΠΑ αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τους εμπόρους στη Σαγκάη να προσελκύσουν διεθνείς ταξιδιώτες με υψηλή αγοραστική δύναμη και να ενθαρρύνουν την μεγαλύτερη κατανάλωση στα καταστήματα. Για τους επισκέπτες της Σαγκάης, το καθεστώς αυτό θα επιφέρει προφανή οφέλη, επιτρέποντας τους να ψωνίζουν σε χαμηλότερη τιμή και να ξοδεύουν περισσότερα σε κορυφαίους Κινέζους εμπόρους.”

Ο κος. Wang, Αντιπρόεδρος της Bank of China, πρόσθεσε: “Αυτή είναι μια πολύ συναρπαστική περίοδος για τον κλάδο του λιανικού εμπορίου της Σαγκάης και είμαστε πεπεισμένοι ότι η εισαγωγή αυτών των υπηρεσιών θα είναι ένα ισχυρό εργαλείο που βοηθήσει τις επιχειρήσεις να συνδεθούν με πολύτιμους διεθνείς καταναλωτές. Η εμπειρία της Global Blue στην προώθηση και υποστήριξη υπηρεσιών Επιστροφής ΦΠΑ σε παγκόσμιο επίπεδο την μετατρέπουν σε πολύτιμο συνεργάτη και ανυπομονούμε για μία μακρά και ευτυχή σχέση συνεργασίας.”

Επιπλέον, των υπηρεσιών επιστροφής του ΦΠΑ στη Σαγκάη, η Global Blue ανέθεσε στη Bank of China, ως τραπεζικό εταίρο για όλη την Κινεζική επικράτεια, την λειτουργία του συστήματος επιστροφής του ΦΠΑ στους Κινέζους καταναλωτές που επιστρέφουν στην χώρα τους. Η Τράπεζα της Κίνας θα λειτουργήσει σημεία Επιστροφής ΦΠΑ σε 10 υποκαταστήματα σε όλη την Κίνα, γεγονός που καθιστά ευκολότερο για τους Κινέζους καταναλωτές να εισπράξουν την επιστροφή του ΦΠΑ στην χώρα τους.

διαβάστε ακόμα

Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων