Τουρισμός Περιπέτειας στην Ελλάδα (video)

07-06-18 | Αφιέρωμα: Αμερικανικός Τουρισμός

Οι Αμερικανοί τουρίστες αγαπούν πολύ τις υπαίθριες δραστηριότητες στους προορισμούς που επισκέπτονται. Η Ελλάδα προσφέρει πολλές διαφορετικές επιλογές για τέτοιου είδους δραστηριότητες, λόγω της πολυποικιλότητας του γεωγραφικού της περιβάλλοντος: μονοπάτια για περιπάτους και ποδηλασία, αναρρίχηση, ορειβασία, kayak στη θάλασσα και σε ποτάμια, rafting, ιστιοπλοϊα και πολλά ακόμα, και όλα αυτά σε συνδυασμό με τον πολιτισμό και την ιστορία της χώρας.

Η αγορά του τουρισμού περιπέτειας είναι ανερχόμενη και σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Allied Market Research παρουσιάζει εντυπωσιακές προοπτικές. Σύμφωνα με την έρευνα, η αξία της αγοράς αυτής αναμένεται να τριπλασιαστεί μέχρι το 2023, φτάνοντας τα 1,3 δις. δολάρια. Η κατηγορία των ταξιδίων ελαφριάς περιπέτειας είναι αυτή που δημιουργεί τα μεγαλύτερα έσοδα και αναμένεται να έχει σωρευτική αύξηση 17,8% μέχρι το 2023. 

Στο πλαίσιο αυτό, εκδρομές οι οποίες περιλαμβάνουν υπαίθριες δραστηριότητες για όλα τα γούστα διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα οι συμμετέχοντες συνηθίζουν να δημοσιεύουν τις εντυπώσεις τους στα social media διαδίδοντας σε ακόμα πιο ευρύ κοινό το μήνυμα ότι η χώρα μας προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες διασκέδασης και άθλησης στη φύση.

Για τις προοπτικές της αμερικανικής αγοράς  σε ό,τι αφορά τον τουρισμό περιπέτειας στην Ελλάδα, μίλησαν στο Tornos News o κ. Επαμεινώνδας Ηλιάδης, της Aegean Outdoors και ο κ. Γιώργος Κουρέλης, της Visit Meteora.

Δείτε το βίντεο εδώ.

διαβάστε ακόμα

ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια
Έντονη ζήτηση για ταξίδια στην Αμερική το 2024
HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές
Ε.Ξ. Ρόδου | Αίτημα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για Τμήμα Σπουδών Φιλοξενίας στη Ρόδο