Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (MSc) αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης από τρία Πανεπιστήμια

08-10-20 | Αφιέρωμα: Σπουδές στα τουριστικά

Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (MSc) αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης, με τίτλο «Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη: Πολιτιστική Κληρονομιά, Περιβάλλον, Κοινωνία» υλοποιείται τα τελευταία χρόνια μέσω της συνεργασίας τριών πανεπιστημίων: του Χαροκοπείου  Πανεπιστημίου (Τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας, Τμήμα Γεωγραφίας, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής), του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων) και του  Πανεπιστημίου Paris I - Panthéon Sorbonne  (IREST - Ινστιτούτο de Recherche et d 'Études Supérieures du Tourisme).

Το πρόγραμμα, υιοθετώντας τις πλέον καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές, θέτει στο επίκεντρο την παροχή ειδικευμένης κατάρτισης υψηλού επιπέδου, για σύγχρονα επαγγέλματα που σχετίζονται με τη Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη, την Προβολή και τη Διαχείριση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς, εστιάζοντας σε θέματα που σχετίζονται με:

Ο καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο κ.Πάρις Τσάρτας τονίζει στο αφιέρωμα του Tornos News για την τουριστική εκπαίδευση ότι στην μετά Covid εποχή, σύμφωνα με όλες τις έγκυρες μελέτες που υπάρχουν, αναδεικνύεται η απόλυτη ανάγκη οι Τουριστικές Επιχειρήσεις και οι Τουριστικοί Προορισμοί να λειτουργούν με τις αρχές της Βιωσιμότητας σε όλα τα επίπεδα αλλά και με την διασύνδεση του Τουρισμού με τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον. Ως εκ τούτου και οι ειδικότητες που θα έχουν ζήτηση θα σχετίζονται με αυτήν την αναγκαιότητα.

"Θα επιδιώξουμε την προώθηση σε όλα τα επίπεδα δεξιοτήτων οι οποίες συνδέονται και σχετίζονται σε όλες τις θέσεις εργασίας με την Βιωσιμότητα στην λειτουργία και διαχείριση της πάσης φύσεως Επιχειρήσεων και Προορισμών", υπογραμμίζει ο κ.Τσάρτας, απαντώντας σε ερώτηση για τις προσαρμογές του Προγράμματος, που προσφέρουν τα τρία Πανεπιστήμια.

Σχετικά με τις ειδικότητες, που μπορούν να προσφέρουν μια λαμπρή καριέρα σε έναν φιλόδοξο νέο άνθρωπο, που θέλει να εργαστεί στον τουρισμό, ο κ.Τσάρτας απαντά:

"Όλες όσες αναδεικνύουν σε κάθε θέση εργασίας την σημασία των αρχών του Βιώσιμου Τουρισμού ως τρόπο λειτουργίας διαχείρισης και προβολής της οιασδήποτε Τουριστικής Επιχείρησης ή Προορισμού. Όπως βάσιμα προκύπτει άλλωστε η βιωσιμότητα θα αποτελέσει το βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα στον Διεθνή Ανταγωνισμό τις επόμενες δεκαετίες για Επιχειρήσεις, Προορισμούς και Τουριστικά Προϊόντα".

Ως προς το ποσοστό απορρόφησης των αποφοίτων του Προγράμματος στις τουριστικές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια, ο κ.Τσάρτας λέει:

"Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, όλοι μας οι απόφοιτοι εργάζονται και μάλιστα αυτό λαμβάνει χώρα από τη διάρκεια των σπουδών τους, μια που η εργασία σε τουριστικές επιχειρήσεις είναι βασικό κομμάτι της σπουδής τους. Πολλοί λοιπόν εξ αυτών παραμένουν στις ίδιες επιχειρήσεις που κάναν την άσκηση τους ή κάποιοι εξελίσσουν την καριέρα τους σε άλλες επιχειρήσεις".

 

 

διαβάστε ακόμα

Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη