ACT: Προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στον Τουρισμό και την Φιλοξενία

30-09-20 | Αφιέρωμα: Σπουδές στα τουριστικά

Το ACT (The American College of Thessaloniki) είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός, που αποτελεί το τμήμα πτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του Κολλεγίου Ανατόλια, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Όπως λέει στο Tornos News, ο κ.Ανέστης Θ. Αναστασίου, Coordinator Tourism and Hospitality Management, το  ACT έχει και προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στον Τουρισμό και την Φιλοξενία. 

“Σε όλα, έχουμε μέσα μαθήματα που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς όπως διαχείριση προορισμών, αρχές αειφόρας ανάπτυξης, revenue management, e-tourism and digital marketing και άλλα. Άλλωστε όλα μας τα προγράμματα είναι απόλυτα εναρμονισμένα με τις ανάγκες της αγοράς, μέσα από μια ομάδα συνεργατών επιχειρήσεων με τους οποίους έχουμε διαρκή σχέση”, τονίζει ο κ.Αναστασίου. 

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν το ACT θα αναπτύξει νέα προγράμματα για την κάλυψη νέων δεξιοτήτων, που δημιούργησε η πανδημία, απαντά:

“Πιθανότατα θα αναπτύξουμε νέα προγράμματα μέσω του ΚΔΒΜ , που θα καλύπτουν τις ανάγκες απόκτησης των νέων αυτών δεξιοτήτων”.

Σχετικά με το ποσοστό απορρόφησης των αποφοίτων της Σχολής στις τουριστικές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια, ο κ.Αναστασίου λέει:

“Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, όλοι μας οι απόφοιτοι εργάζονται και μάλιστα αυτό λαμβάνει χώρα από τη διάρκεια των σπουδών τους, μια που η εργασία σε τουριστικές επιχειρήσεις είναι βασικό κομμάτι της σπουδής τους. Πολλοί λοιπόν εξ αυτών παραμένουν στις ίδιες επιχειρήσεις που κάναν την άσκηση τους ή κάποιοι εξελίσσουν την καριέρα τους σε άλλες επιχειρήσεις”.

 

διαβάστε ακόμα

Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων