12 μέρη στα οποία απαγορεύονται τα ταξίδια- δείτε γιατί

Α Decrease font Enlarge font
12 μέρη στα οποία απαγορεύονται τα ταξίδια- δείτε γιατίΠηγή φωτο: pixabay.com

Δεδομένης της εξάπλωσης του παγκόσμιου πληθυσμού αλλά και της τεχνολογικής ανάπτυξης, είναι αδύνατο να φατναστεί κανείς ότι υπάρχει ακόμα και μια λωρίδα αυτού του πλανήτη που δεν έχει ανακαλυφθεί ή δεν έχει εξρευνηθεί. Με έναν τρόπο λοιπόν, είναι μάλλον ανακουφιστικό να γνωρίζουμε ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν μυστήρια που παραμένουν ανεξερεύνητα. 

Από ανθρώπινες κατασκευές που φυλλάσονται μακριά από αδιάκριτα βλέμματα έως αινίγματα της φύσης που προστατεύονται από τους περιβαλλοντολόγους, υπάρχουν πολλά σημεία σε ολόκληρο τον κόσμο που απαγορεύονται οι επισκέπτες. Φανταστείτε νησιά γεμάτα με δηλητηριώδη φίδια, εξωγήινα μυστικά, κλειδωμένα θρησκευτικά μυστήρια, παρθένα άγρια ζωή και ολόκληρες κοινωνίες που δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με τον έξω κόσμο. Ακόμα και Νεκρές Ζώνες, όπως αυτή της Λευκωσίας στην Κύπρο.

Και παρόλο που το ταμπού και το απαγορευμένο ασκεί αδιασφισβήτητη γοητεία, υπάρχουν 15 μέρη στον κόσμο που δεν θα καταφέρετε να επισκεφθείτε – ίσως και να μην θέλετε... 

Παρ’ όλα αυτά, σε έναν κόσμο γεμάτο από μέρη που μπορείτε να ανακαλύψετε, είναι ενδιαφέρον να γνωρίζετε και τα μέρη που δεν μπορείτε να ανακαλύψετε.

1. Το Νησί των Φιδιών ή αλλιώς Ilha da Queimada Grande. Πρόκειται για ένα νησί μόλις 33 μίλια έξω από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, στο οποίο παγιδεύτηκε το απειλούμενο με εξαφάνιση είδος φιδιού Bothrops insularis, όταν ανέβηκε η στάθμη του νερού και κάλυψε τη λωρίδα γης που συνδέει το νησί με την ενδοχώρα. Τα δηλητηριώδη αυτά φίδια προσαρμόστηκαν στο περιβάλλον και αναπτύχθηκαν με ταχύτατους ρυθμούς, με αποτέλεσμα πλέον η επίσκεψη στο νησί να είναι επικίνδυνη, καθώς υπολογίζεται ότι υπάρχουν ένα έως πέντε φίδια ανά τετραγωνικό μέτρο. Πέραν του κινδύνου για τον άνθρωπο, η επίσκεψη απαγορεύεται από τις αρχές προκειμένου να προστατευτεί ο πληθυσμός των φιδιών. Δεν ακούγεται καθόλου κακή αυτή η απαγόρευση!

2. Ένα θεαματικό τόπο για την ανακάλυψη της ιστορίας της ανθρώπινης φυλής αποτελούν τα σπήλαια Lascaux στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Πηγή: Pixabay

Φιλοξενούν μια σειρά εκπληκτικών παλαιολιθικών έργων ζωγραφικής, τα οποία υπολογίζονται σε ηλικία έως 20.000 ετών. Οι τοιχογραφίες είναι έντονα ζωντανές, απεικονίζουν κοπάδια, βοοειδή, βίσονες, γάτες και πολλά άλλα. Όμως, το πιο απίστευτο από όλα τα έργα ζωγραφικής μπορεί να βρεθεί στην αίθουσα των ταύρων, η οποία είναι γνωστή για τις τέσσερις ταυρομαχίες της, εκ των οποίων το μήκος είναι 17 πόδια. Δυστυχώς, οι σπηλιές έχουν απαγορευτεί στο κοινό από τη δεκαετία του 1960, καθώς έχουν προσβληθεί από μύκητες και μαύρη μούχλα, και οι δύο επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία. Επιπλέον, η ανθρώπινη παρουσία θεωρείται καταστροφική για τα έργα τέχνης. Ευτυχώς, όμως, μπορείτε να ζήσετε το επόμενο καλύτερο πράγμα: το μουσείο και το σπήλαιο αντίγραφο δίπλα στο πραγματικό.

3. Το αγαπημένο θέμα των απανταχού συνομωσιολόγων, η Περιοχή 51, στη Νεβάδα των ΗΠΑ, αποτελεί απαγορευμένο τόπο για πολλές δεκεατίες. Η κρυμμένη στρατιωτική βάση κρατά μυστικό το αντικείμενο εργασιών της αν και πολλά πιστεύουν ότι εκεί γίνονται έρευνες για εξωγήινους. Ένα είναι το σίγουρο, είναι απολύτως ανεύθυνο να επιχειρήσει κάποιος να μπει στην απαγορευμένη περιοχή, αφού προστατεύεται από νάρκες και άλλα μέσα άμυνας.

4. Στο κόλπο της Βεγγάλης, οι κάτοικοι του νησιού North Sentinel είναι κατηγορηματικά αντίθετοι στις επιρροές του μοντέρνου κόσμου.

By NASA Earth Observatory image created by Jesse Allen, using data provided by the NASA EO-1 team. Caption by Rebecca Lindsey [Public domain], via Wikimedia Commons

By NASA Earth Observatory image created by Jesse Allen, using data provided by the NASA EO-1 team. Caption by Rebecca Lindsey [Public domain], via Wikimedia Commons

Για την ακρίβεια, αρνούνται την επικοινωνία με οποιονδήποτε από τον έξω κόσμο και μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα βίαιοι προκειμένου να προστατεύσουν την απομόνωσή τους. Μετά το τσουνάμι του 2004, όταν η Ινδική Ακτοφυλακή έστειλε στο νησί μια αναγνωριστική αποστολή, οι ντόπιοι επιτέθηκαν στο ελικόπτερα με σμήνος από βέλη, με αποτέλεσμα αυτό να μην προσγειωθεί. Οι Σεντινελέζοι ζουν στο νησί πάνω από 60.000 χρόνια με με την προστασία της Ινδικής κυβέρνησης που απαγορεύει οποιαδήποτε επίσκεψη στο νσηί, έχουν αντισταθεί με επιτυχία σε ανρθωπολόγους, αρχές και τουρίστες.

5. Το Bohemian Grove στις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελεί ένα αντρικό κλαμπ. Πρόκειται για μια έκταση άνω των 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων, στο Monte Rio της Καλιφόρνια. Κάθε Ιούλιο, το Grove υποδέχεται για δύο εβδομάδες τους πιο VIP ανθρώπους από όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών αμερικανοί πρόεδροι, μέλη κυβερνήσεων, μεγαλοεπιχειρηματίες, καλλιτέχνες και μουσικοί. Υπάρχουν φήμες ότι το Bohemian Grove φιλοξένησε το 1942 μια συνάντηση κατά την οποία αποφασίστηκε η χρήση ατομικής βόμβας, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί. 

6. Η Ιαπωνία διαθέτει πάνω από 80.000 ιερά, με πιο σημαντικό το Ise Grand Shrine, έναν περίπλοκο ναό που είναι και ο πιο ακριβός στη χώρα εξαιτίας των λεπτομερειών στην αρχιτεκτονική του.

By N yotarou [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons

Kōtai-jingū (Naiku) at Ise city, Mie prefecture, Japan - Πηγή: Commons Wikimedia

Ο ιερός ναός ανοικοδομείται κάθε 20 χρόνια (κοστίζει περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια) έτσι ώστε να συμβολίζει την παράδοση του Shinto για τον θάνατο και την αναγέννηση της φύσης. Το υπάρχουν οικοδόμημα χτίστηκε το 2013 και για να το επισκεφθεί κάποιος θα πρέπει να είναι μέλος της Ιαπωνικής βασιλικής οικογένειας.

7. Το νησί Heard της Αυστραλία αποτελεί ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη.

By NASA Goddard Space Flight Center from Greenbelt, MD, USA (Lava Flow on Mawson Peak, Heard Island) [CC BY 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0) or Public domain], via Wikimedia Commons

Lava Flow on Mawson Peak, Heard Island - Πηγή: Commons Wikimedia

Αν και διοικητικά ανήκει στην Αυστραλία, βρίσκεται μεταξύ της Μαδαγασκάρης και της Ανταρκτικής. Έχει δύο ενεργά ηφαίστεια ενώ το μεγαλύτερο μέρος του είναι καλυμμένο με πάγο. Μόνιμοι κάτοικοί του είναι οι φώκιες, πουλιά και τέσσερα είδη πιγκουίνων. Οι άνρθωποι αναγορεύεται να το επισκέπτονται ωστόσο προσγειώσεις στα κοντινά νησιά McDonald επιτρέπονται μόνο για επιστημονικούς λόγους.

8. Το Ιταλικό νησί Poveglia (μεταξύ Βενετίας και Λίντο) έχει τη φήμη του στοιχειωμένου. Για αιώνες το χρησιμοποιούσαν ως τόπο γκαραντίνας ανθρώπων που είχαν προσβληθεί από διάφορες μεταδοτικές ανθένειες ενώ κατά τον 19ο αιώνα αποτέλεσε το άσυλο για τους ψυχικά ασθενείς. Υπάρχει μάλιστα η φήμη ότι ένας αδίστακτος γιατρός έκανε πειράματα στους ασθενείς. Σήμερα το νησί είναι εγκαταλελειμμένο, παραδομένο στα φαντάσματα των βασανισμένων ψυχών που έζησαν κάποτε εκεί. Τόσο οι τουρίστες όσο και οι ντόπιοι απαγορεύεται να το επισκεφθούν εκτός και να πρόκειται να κάνουν κάποια μεγάλης έκτασης έρευνα.

9. Τα θρησκευτικά μυστικά είναι από τα πιο καλά φυλαγμένα σε όλο τον κόσμο. Και πιο πολύ από όλα, τα αρχεία του Βατικανού. Μυστικά αιώνων παραμένουν μυστήριο μέσα στστις κρύπτες του Βατικανού, από κρατικά έγγραφα μέχρι λογιστικά φύλλα και επιστολές. Οι εικασίες για περιεχόμενα των αρχείων περιλαμβάνουν αποδείξεις για δαίμονες, εξωγήινους, ακόμα και για την υποτιθέμενη συμβολή της Εκκλησίας στην άνοδο του φασισμού στα μέσα στους 20ου αιώνα. Σήμερα, μόνο οι υψηλά καταρτισμένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί επιτρέπεται να μπαίνουν στις κρύπτες και αυτοί μόνο μετά από πολύ αυστηρή αξιολόγηση.

10. Οι Πήλινοι Πολεμιστές της Xi’an είναι μια από τις πιο σημαντικές αποκαλύψεις όλων των χρόνων.

Πηγή: Pixabay

Εκατοντάδες μοναδικά αγάλματα, που αναπαριστούν Κινέζους πολεμιστές, βρέθηκαν στα υπόγεια σπήλαια του ταφικού συστήματος του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας, Qin Shi Huang. Ωστόσο, αν και το σημείο μπορεί να αποτελέσει ένα από τα πιο διακεκριμένα τουριστικά αξιοθέτα της χώρας, ο ίδιος ο τάφος παραμένει ένα φυλαγμένο μυστικό. Θα παραμείνει σφραγισμένος και στο μέλλον καθώς υπάρχουν φήμες ότι διαθέτει παγίδες που το προστατεύουν από εισβολείς. Επιπλέον, η υψηλή συγκέντρωση υδραργύρου είναι θανατηφόρα για όποιον μπει χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις. Η μόνη ματιά που έχουμε ρίξει σε αυτόν τον θυσαυρό είναι είναι οι 2000 πολεμιστές που εκτίθενται στο κοινό. Παραμένουν ωστόσο άλλοι 6000 μέσα στον τάφο, μαζί με πολλά ακόμα ευρύματα.

11. Το ηφαιστειογενές νησί Surtsey της Ισλανδίας περιλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ωστόσο δεν μπορεί κανείς να το επισκεφθεί. Βρίσκεται περίπου 20 μίλια ανοιχτά των ακτών της Ισλανδίας και αποτελεί αντικείμενο επιστημονικής έρευνας για τη χλωρίδα και την πανίδα του. Κρατείται φυλαγμένο από την ανθρώπινη παρέμβαση καθώς διαθέτει σπάνια είδη λειχηνών, μυκητών, πουλιών καθώς και 335 διαφορετικά είδη ασπόνδυλων.

12. Η Νεκρή Ζώνη της Λευκωσίας στην Κύπρο αποτελεί απαγορευμένη περιοχή μετά την εισβολή των Τούρκων το 1974 και ελέγχεται από τα Ηνωμένα Έθνη. Η περιοχή είναι κλεισμένη με τοίχους που χωρίζουν την ελληνική από την τουρκική κοινότητα ενώ ανάμεσα στο τείχη υπάρχουν εγκαταλελειμμένα σπίτια, επιχειρήσεις και ένα μικρό αεροδρόμιο.

 1. 17/07 17:01

  Discover Greece: Aναρρίχηση στην Κάλυμνο με φόντο το Αιγαίο

 2. 17/07 16:34

  Aγαπημένο ξενοδοχείο των Άγγλων το Creta Maris

 3. 17/07 16:33

  Τι είναι το Facebook engagement και πως μπορούμε να το βελτιώσουμε;

 4. 17/07 16:17

  Skytrax: Η Aegean καλύτερος περιφερειακός αερομεταφορέας στην Ευρώπη και το 2018

 5. 17/07 15:49

  E. Κουντουρά: O τουρισμός στηρίζει τους επαγγελματίες όλων των κλάδων

 6. 17/07 14:41

  Spec Προβολής από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού για διάφορες αγορές

 7. 17/07 14:16

  TUI & T. Cook "ρίχνουν το μπαλάκι" του υπερτουρισμού στις πλατφόρμες και την Airbnb

 8. 17/07 13:04

  Ελληνικός τουρισμός: Η Αττική ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο α' τρίμηνο

 9. 17/07 12:34

  Βρετανικός τουρισμός: Ανάκαμψη των κρατήσεων μετά το Μουντιάλ

 10. 17/07 12:06

  Ο «Οιδίπους Τύραννος» στην αρχαιότερη πόλη της Σιβηρίας

 11. 17/07 11:58

  ΕΛΑΣ: Όλα όσα πρέπει να προσέχουν οι ταξιδιώτες στις online κρατήσεις

 12. 17/07 11:48

  World Luxury Spa Awards 2018: Διεθνείς διακρίσεις για 8 ελληνικά ξενοδοχεία

 13. 17/07 11:24

  Χρονιά ρεκόρ σε πτήσεις που καθυστέρησαν

 14. 17/07 11:20

  Η Ιθάκη στο γαλλικό περιοδικό "Challenges"

 15. 17/07 11:20

  Οι ακτές της Μεσογείου λυγίζουν υπό το βάρος του τουρισμού και του real estate

 16. 17/07 11:03

  Σταματήστε τώρα τη χυδαιότητα στα Μάλια- Σκληρή επιστολή στους τουρ οπερέιτορ

 17. 17/07 10:47

  Σχεδιασμένη στρατηγική για τον τουρισμό της Περιφέρειας Αττικής

 18. 17/07 09:42

  Χίος: Ο Όμηρος αναδεικνύει τουριστικά τη γενέτειρα του στον κόσμο

 19. 17/07 09:39

  ΕΟΤ: Συνδιαφήμιση με t.o's των Κάτω Χωρών

 20. 17/07 09:37

  Δήμος Μυκόνου: Όχι στην υδροδότηση σε πισίνες από το δίκτυο ή με υδροφόρο βυτίο

 21. 17/07 09:36

  ΤΕΙ Κρήτης: Διαγωνισμός για μίσθωση ξενοδοχειακών κλινών

 22. 17/07 09:26

  Υπ. Πολιτισμού: Τακτοποίηση αυθαιρέτων και ανακαίνιση του ξενοδοχείου Minoa Palace

 23. 16/07 16:40

  Μαγιόρκα: Κανόνες κατά της αντικοινωνικής συμπεριφοράς τουριστών

 24. 16/07 16:09

  Παγκόσμιο πρότυπο αειφόρας ανάπτυξης του τουρισμού η Πελοπόννησος

 25. 16/07 16:03

  Γαλάζια σημαία για τα ξενοδοχεία του ομίλου Sbokos Hotel Group

 26. 16/07 15:27

  Turkish Airlines: Διχασμένοι για τη χρήση κινητού στις πτήσεις οι επιβάτες

 27. 16/07 15:21

  Cactus Hotels: Βραβείο για δράσεις προς το περιβάλλον

 28. 16/07 14:45

  ΕΕ: Συμμόρφωση της Airbnb με τις κοινοτικές οδηγίες

 29. 16/07 14:35

  Question sticker η νέα λειτουργικότητα του Instagram

 30. 16/07 14:23

  Ακτοπλοϊκά εισιτήρια στα ελληνικά νησιά μέσω Skyscanner

 31. 16/07 14:09

  Εντυπωσιακή θαλαμηγός 210 εκατ. ευρώ στα νερά της Μυκόνου

 32. 16/07 14:05

  O Giorgio Armani στα σοκάκια της Μυκόνου

 33. 16/07 12:34

  Lesvos Food Fest: Μια "βόλτα" 11 ημερών στη γαστρονομία της Λέσβου

 34. 16/07 12:16

  ΝΔ: Μείωση της κρουαζιέρας στην Ελλάδα το 2018

 35. 16/07 12:15

  Ευρωπαϊκός τουρισμός: 100 κλικ πριν την τελική κράτηση μέσω κινητού

 36. 16/07 11:46

  Βρετανικός τουρισμός: Φαγητό και καφές από το σούπερ μάρκετ στις διακοπές

 37. 16/07 11:21

  Δράση "Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός" για μεσαίες επιχειρήσεις (και στον τουρισμό)

 38. 16/07 11:14

  Παράνομη ναύλωση επαγγελματικού σκάφους αναψυχής στην Πάτμο

 39. 16/07 11:00

  Αναγκαστική προσγείωση πτήσης της Ryanair λόγω αποσυμπίεσης

 40. 16/07 10:47

  Υπουργείο Οικονομικών: Συνεργασία με 3 πλατφόρμες για την τουριστική μίσθωση σπιτιών

 41. 16/07 10:33

  Qatar Airways: Για πρώτη φορά στην Αθήνα το πρωτοποριακό Airbus Α350-1000

 42. 16/07 09:38

  Γιατί καθυστερούν οι πτήσεις από Γερμανία;

 43. 16/07 09:27

  Πρωτοβουλία του Ιδρύματος Αθανάσιου Κ. Λασκαρίδη για το θαλάσσιο περιβάλλον στις Κυκλάδες

 44. 16/07 09:22

  Συμμετοχή του ΕΟΤ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου

 45. 16/07 09:19

  Άλλο ένα βήμα για το γήπεδο της ΑΕΚ

 46. 16/07 09:16

  Δράσεις του ΕΟΤ σε Ρωσία και Γερμανία

 47. 16/07 09:11

  Μπουτίκ πολυτελείας το νέο ξενοδοχείο της Λάμψα στο Σύνταγμα

 48. 15/07 10:49

  Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα στη Σκόπελο

 49. 15/07 10:47

  Δράσεις για τον τουρισμό από τους Δήμους Σικυωνίων, Αλοννήσου και Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

 50. 15/07 10:45

  Δήμος Νεμέας: Πρόγραμμα τουριστικής προβολής

 51. 14/07 11:41

  Θεματικό μουσείο για την προσέλκυση τουριστών στο Αγαθονήσι

 52. 14/07 11:34

  Ο Ποταμοσφυριχτής «απειλεί» τη διεξαγωγή ενός σημαντικού μουσικού φεστιβάλ

 53. 14/07 11:30

  Γιορτή Καλαμποκιού στο Ομόλιο της Λάρισας

 54. 14/07 11:26

  Travel+Leisure: Κορυφαίος νησιωτικός προορισμός στον κόσμο η Πάρος

 55. 13/07 14:32

  Προβολή της Νάξου στο Nautical Channel

 56. 13/07 14:28

  Δορυφορικοί πομποί σε θαλάσσιες χελώνες

 57. 13/07 14:28

  Με απόφαση των δήμων οι γουρούνες- Στη Βουλή η νέα τροπολογία

 58. 13/07 14:21

  Wyndham Athens Residence: Το έβδομο ξενοδοχείο στην Ελλάδα της Wyndham και της Zeus International

 59. 13/07 14:19

  Οι 7 βασικές έννοιες του Ψηφιακού Marketing Τουριστικών Επιχειρήσεων

 60. 13/07 13:10

  Η Ελλάδα με σταθερά βήματα στην αγορά των ΗΠΑ

 61. 13/07 12:28

  H airtickets γίνεται μηχανή σύγκρισης τιμών αεροπορικών εισιτηρίων

 62. 13/07 12:22

  +29% οι επισκέπτες στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους το Μάρτιο

 63. 13/07 11:55

  Πώς ταξιδεύουν οι τουρίστες από τη Λατινική Αμερική

 64. 13/07 11:40

  Αστέρες του γκολφ στο Messinia Pro-Am στο Costa Navarino

 65. 13/07 11:30

  Ryanair κατά Lufthansa για τη συμφωνία με την Laudamotion

 66. 13/07 11:17

  Παράνομη ναύλωση ιστιοπλοϊκού σκάφους στη Χαλκιδική

 67. 13/07 11:09

  Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναστήλωσης της Γέφυρας της Πλάκας

 68. 13/07 10:19

  Ρεκόρ τουριστών φέτος στην Αστυπάλαια

 69. 13/07 09:55

  Χλιδάτες διακοπές σε 3.500 υπαλλήλους του στην Κων/πολη προσφέρει Ινδός μεγιστάνας

 70. 13/07 09:41

  Στην Λάμψα οι υπηρεσίες φιλοξενίας του Travel Trade Athens 2018

 71. 13/07 09:39

  Πλωτές εξέδρες σε Ζάκυνθο, Φθιώτιδα και Ερμιονίδα

 72. 13/07 09:38

  Κατάχωση αρχαιοτήτων στο ξενοδοχείο Amanzoe

 73. 13/07 09:36

  Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων, Τουρισμού και Κρουαζιέρας στο Κατάκολο

 74. 13/07 09:34

  Υπ. Πολιτισμού: Απέρριψε μελέτη για νέο ξενοδοχείο στην Καλαμπάκα

 75. 13/07 09:32

  Κατάλογος (Παρατηρητήριο) Τιμών σε Παραλιακά Κέντρα Αναψυχής στην Κύπρο

 76. 13/07 09:28

  Προγράμματα μετεκπαίδευσης για 1.075 εργαζομένους και πρόσκαιρα άνεργους στον τουρισμό

 77. 12/07 21:14

  Στήριξη του τουρισμού με κονδύλια του ΕΣΠΑ κι όχι μόνο με λόγια

 78. 12/07 17:27

  Kallichoron Art Boutique Hotel: Το πρώτο Bike Friendly ξενοδοχείο στην Αστυπάλαια

 79. 12/07 17:23

  Volotea: 100.000 επιβάτες στην Αθήνα το α' εξάμηνο

 80. 12/07 17:05

  Handelsblatt: Αυστηρή μεταμνημονιακή εποπτεία στην Ελλάδα

 81. 12/07 16:11

  Προβολή της Ελλάδας σε ξένες τηλεοπτικές παραγωγές

 82. 12/07 15:13

  Turkish Airlines: Ταξίδι εξοικείωσης για Έλληνες τουριστικούς πράκτορες στην Ανδαλουσία

 83. 12/07 15:05

  Περιφέρεια Κρήτης: Συνέργειες για ενίσχυση του τουρισμού από τη Γερμανία

 84. 12/07 14:52

  Πως αναδεικνύουμε την εμπειρία ενός προορισμού;

 85. 12/07 14:07

  Κρουαζιέρα swingers στην Ελλάδα το 2020- άνοιξαν οι κρατήσεις

 86. 12/07 13:14

  Χρηματοδότηση για κάδους ανακυκλώσιμου χαρτιού στην Κέρκυρα

 87. 12/07 12:37

  Ρωσικός τουρισμός: Το Μουντιάλ και οι τιμές φρέναραν τις κρατήσεις

 88. 12/07 11:55

  Αντιμετωπίζοντας τον υπερ-τουρισμό- Ντοκιμαντέρ

 89. 12/07 11:30

  Wine Spectator Restaurant Awards: Διεθνής διάκριση των GB Roof Garden & Tudor Hall

 90. 12/07 11:29

  ETC: 1 στους 2 τουρίστες παγκοσμίως ήρθε στην Ευρώπη το β' 3μηνο

 91. 12/07 11:11

  Τουρκία: Αυξάνονται οι εξαγωγές τσαγιού

 92. 12/07 11:10

  Έρευνα: Όλοι οι φόροι που αποδίδει η Airbnb σε 56 πόλεις στον κόσμο- Εκτός η Ελλάδα

 93. 12/07 10:48

  Δείτε το «μπουζούκι» του νέου Υπουργού Τουρισμού της Τουρκίας (βίντεο)

 94. 12/07 10:09

  TUI: Δεύτερος προορισμός φέτος η Ελλάδα, τρίτος η Τουρκία

 95. 12/07 09:44

  Επενδυτικό ενδιαφέρον για ξενοδοχείο 7όροφου κτιρίου στον Πειραιά

 96. 12/07 09:36

  Παίρνει σάρκα και οστά η δωρεά του Σταύρου Ανδρεάδη στη Θεσσαλονίκη

 97. 12/07 09:28

  Thomas Cook: Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί με τις καλύτερες παροχές στους γκέι τουρίστες

 98. 11/07 19:08

  21-25 Ιουλίου το Αmari Green Festival στην Κρήτη

 99. 11/07 16:51

  H Ρόδος βράβευσε επαναλαμβανόμενους επισκέπτες

 100. 11/07 16:45

  H Victoria Hislop εξυμνεί την Ελλάδα σε εκδήλωση στο Λονδίνο