H Θεσσαλονίκη στο όραμα για ενιαία βαλκανική τουριστική εμπειρία

H Θεσσαλονίκη στο όραμα για ενιαία βαλκανική τουριστική εμπειρία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το forum που συνδιοργάνωσαν η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της έκθεσης τουρισμού Philoxenia της Helexpo με τίτλο: «Βαλκάνια: Ένα σταυροδρόμι εναλλακτικών τουριστικών διαδρομών». Στο forum συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου και εκπρόσωποι τουριστικών φορέων από την Βουλγαρία, την ΠΓΔΜ, την Αλβανία, την Κύπρο, την Σερβία και το Μαυροβούνιο.

Την εκδήλωση άνοιξε η Κωνσταντίνα Κούνεβα αναφέροντας: «Είμαι και αισθάνομαι πολίτης των Βαλκανίων. Όσα χωρίζουν τους λαούς των Βαλκανίων οφείλονται περισσότερο στις ξένες επεμβάσεις, παρά στις δικές τους πραγματικές διαφορές. Δεν πρέπει να ντρεπόμαστε που είμαστε Βαλκάνιοι. Η βαλκανική μας ταυτότητα είναι κομμάτι της ευρωπαϊκής ταυτότητας και πρέπει να την προβάλουμε σε όλο τον κόσμο. Η συνεργασία μπορεί να διαμορφώσει μία μεγάλη και σταθερή τουριστική αγορά με πολλές εναλλακτικές επιλογές, όχι μόνο στον παραθεριστικό τουρισμό, αλλά και στον ιστορικό, τον θρησκευτικό, τον πολιτιστικό, τον ορειβατικό κ.α».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ανέφερε: «πρέπει να είμαστε περήφανοι που είμαστε στα Βαλκάνια. Ο Δήμος μας έχει επαφές με τον Δήμο της Σόφιας και με Δήμους από την Ρουμανία και την Κύπρο. Έχουμε ήδη κάνει έναν Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας και είμαστε σε επαφή με φορείς από Βουλγαρία, Ρουμανία και άλλες βαλκανικές χώρες, για διαμόρφωση ενιαίων τουριστικών πακέτων. Στη συνέχεια υποστήριξε ότι η «πολιτική δηλητηρίασε τους λαούς των Βαλκανίων» εκφράζοντας για ακόμη μια φορά την πεποίθηση του ότι με τους Βαλκάνιους και τους Τούρκους νιώθει αδελφός. «Βαλκάνια είμαστε, δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό το πράγμα και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουτάρης.

Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά υποστήριξε ότι: «Ο τουρισμός μας ενώνει και ανοίγει δρόμους σε πολλούς τομείς. Προωθούμε σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς τις θέσεις μας. Συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκά προγράμματα για διμερείς σχέσεις. Στηρίζουμε την ανάπτυξη συνεργασιών με γειτονικές χώρες. Ένα παράδειγμα είναι ο Δυτικός Δρόμος του Μεταξιού. Η τάση είναι οι ταξιδιώτες σε κάθε ταξίδι να έχουν πολλές διαφορετικές εμπειρίες. Στην Ελλάδα είδαμε 35% αύξηση του εσωτερικού τουρισμού. Τα τουριστικά έσοδα κράτησαν την Ελλάδα οικονομικά. Νέα έσοδα, νέες επιχειρήσεις, νέες επενδύσεις. Αναδείξαμε και προωθήσαμε νέους προορισμούς θεματικού τουρισμού όπως ο γαμήλιος, ο ιατρικός και ο γαστρονομικός. To σημερινό forum αποτελεί μια καλή ευκαιρία για άνοιγμα νέων τουριστικών συνεργασιών».

Η Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, υποστήριξε ότι: «η Θεσσαλονίκη λόγω ότι αφενός είναι διπλωματικός κόμβος και αφετέρου η κρίσιμη γεωστρατηγική της θέση μπορεί να γίνει το κέντρο της Βαλκανικής συνανάπτυξης. Στην 5η τετραμερή Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας, Ρουμανίας αποφασίστηκε η συγκρότηση κοινού αναπτυξιακού φορέα, που θα περιλαμβάνει και τον τουρισμό». Επιπλέον, η Υφυπουργός έβαλε και τη πολύ σημαντική διάσταση της προστασίας των εργαζομένων στο κλάδο του τουρισμού: «σημαντικό ρόλο στον τουρισμό παίζουν οι άνθρωποι που μοχθούν και εργάζονται σε αντίξοες συνθήκες. Δεν νοείται βιώσιμο τουριστικό προϊόν χωρίς την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων για όλους όσους απασχολούνται στον τουριστικό κλάδο», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ.Νοτοπούλου.

Στο forum παρενέβη μέσω video και ο Boύλγαρος Σοσιαλδημοκράτης Ευρωβουλευτής, Georgi Pirinski, ο οποίος ανέφερε ότι: «Είχαμε διοργανώσει φόρουμ για τα Βαλκάνια στις Βρυξέλλες και δεν θα μπορούσα να φανταστώ ως καλύτερο δεύτερο βήμα για διοργάνωση αντίστοιχου forum στη πόλη της Θεσσαλονίκης, μια πόλη που εμείς οι πολίτες της Βουλγαρίας και εγώ προσωπικά έχουμε ιδιαίτερα αισθήματα. Πρέπει ενεργά να αναπτύξουμε την τουριστική συνεργασία».

Μικρό χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυνε και ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας ο οποίος ανέφερε ότι η αγορά των Βαλκανίων είναι μια αγορά 60.000.000 ανθρώπων και γι'αυτό στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες σας και η ΔΕΘ είναι δίπλα σας. 

Τη σειρά των χαιρετισμών έκλεισε ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου, Σπύρος Μιλτιάδης, ο οποίος υποστήριξε ότι: «Το τουριστικό προϊόν δεν μπορεί να μένει στατικό. Το μοντέλο του τουρισμού «ήλιος και θάλασσα» είναι πια ξεπερασμένο. Χρειαζόμαστε νέες μορφές θεματικού τουρισμού και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της περαιτέρω ανάπτυξης συνεργασιών των Βαλκανικών χωρών».

Το forum συνεχίστηκε με την πρώτη θεματική ενότητα με τίτλο: «Η τουριστική φυσιογνωμία και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα  των Βαλκανίων ως ενιαίου και βιώσιμου τουριστικού προορισμού. Απαραίτητες τουριστικές & μεταφορικές υποδομές διαβαλκανικού χαρακτήρα», το οποίο συντόνισε ο Καθ. Τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Φιλοξενίας, Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, Φώτης Κιλιπίρης.

Η πρώτη ομιλήτρια του πάνελ Biljana Marčeta, ταξιδιωτικός πράκτορας από την Σερβία, ανέπτυξε την ιδέα του ιστορικού τουρισμού (memorial tourism) με άξονα τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και τις συγκρούσεις στα Βαλκάνια. O δεύτερος ομιλητής, Ardian Cerava, Υπεύθυνος Γραφείου Διεθνών Σχέσεων, του Πανεπιστημίου Fan S. Noli, της Αλβανίας παρουσίασε το τουριστικό προφίλ των λιμνών Πρεσπών και η δυνατότητα κοινής αξιοποίησης από Ελλάδα, Αλβανία, FYROM. 

Στη συνέχεια ο Ευάγγελος Κυριακού, από το Τμήμα Τουρισμού Δημοτικής Επιχείρησης Έδεσσας τόνισε ότι: «Μοιραζόμαστε το όραμα της Κ. Κούνεβα. Η φράση κλειδί είναι "βαλκανική τουριστική εμπειρία". Οι ταξιδευτές των δύο τροχών είναι οι πρώτοι που ανοίγουν έναν προορισμό. Τα Βαλκάνια έχουν μια μοναδική μυρωδιά». Ακόμη, τόνισε ότι σημασιολογικά η Κ. Κούνεβα είναι το καταλληλότερο πρόσωπο για τη διοργάνωση αυτής της ημερίδας γιατί βίωσε το απόλυτο μίσος και την απόλυτη αγάπη στα Βαλκάνια. Δύο τελείως αντιφατικά αισθήματα που όμως συνθέτουν με τον καλύτερο τρόπο τον πολιτισμό των Βαλκανίων. 

Το forum συνεχίστηκε με την δεύτερη θεματική ενότητα: «Προτάσεις και ιδέες προώθησης της βαλκανικής τουριστικής συνεργασίας και καλές πρακτικές». Κεντρικό ερώτημα αυτής της θεματικής ήταν αν μπορεί να διαμορφωθεί ένα βαλκανικό τουριστικό προϊόν και συντονίστηκε από την κ. Στέλλα Κωστοπούλου, πρόεδρο του Διεπιστημονικού Κέντρου του Δρόμου του Μεταξιού.

Το πάνελ άνοιξε ο Vasco Zlatkovski, από το Πανεπιστήμιο Gose Delcef της ΠΓΔΜ ο οποίος τόνισε τον καθοριστικό ρόλο της ανώτατης, πανεπιστημιακής τουριστικής εκπαίδευσης στην ανάπτυξη ενός βαλκανικού τουριστικού προϊόντος παρά την δυσπιστία της βιομηχανίας που θέλει άμεσα αποτελέσματα. 

Στη συνέχεια ο Σάββας Σαπαλίδης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας  ανέφερε ότι: «Έχουμε πολλά χρόνια που προσπαθούμε να δικτυωθούμε με τα επιμελητήρια των Βαλκανίων και της Κύπρου. Δυο λίμνες τις μοιραζόμαστε τρεις χώρες. Είναι κάτι μοναδικό που πρέπει να αξιοποιήσουμε».

Η Ilinka Terziyska, Αν. Καθηγήτρια Τμήματος Τουρισμού, στο Πανεπιστήμιο SWU “Neofit Rilski” της Βουλγαρίας ανέφερε τρόπους ανάπτυξης ενός διασυνοριακού προγράμματος food and wine και τη σημασία ανάδειξης βαλκανικών διαδρομών κρασιού και γαστρονομίας, ένα τέτοιο παράδειγμα καλής πρακτικής είναι η συνεργασία στο ρεύμα του slow food.

Το πάνελ έκλεισε η Olivera Simovic, Αν. Καθηγήτρια Τμήματος Τουρισμού & Διοίκησης Ξενοδοχειακών Μονάδων, στο Πανεπιστήμιο Μαυροβουνίου η οποία αναφέρθηκε σε τρόπους γεφύρωσης των Βαλκανίων μέσω του τουρισμού. Επιπλέον, υποστήριξε ότι πρέπει να αποφύγουμε μοντέλο του μαζικού τουρισμού και αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο είναι ένα τουριστικό προϊόν βασισμένο στο περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά. Ο εναλλακτικός τουρισμός είναι μονόδρομος.

Ο κύκλος των θεματικών έκλεισε με την τρίτη συνεδρία: « Η συμβολή του τουρισμού στην εθνική ανάπτυξη και στη βαλκανική συν-ανάπτυξη με συντονιστή, τον Σπύρο Πέγκα, Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Δήμος Θεσσαλονίκης 

Ο Άθως Καζαντζής, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Λάρνακας ανέφερε ότι:  «Ως Δήμος Λάρνακας δίνουμε τεράστια σημασία και με διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, με διάφορες χώρες των Βαλκανίων, όπως επίσης έχουμε σημαντικές επαφές και αδελφοποιήσεις με διάφορες πόλεις. Αντιλαμβανόμαστε πόσο μεγάλη και σημαντική είναι η συμβολή του τουρισμού στη εθνική ανάπτυξη, αλλά και στην Τοπική οικονομία και ανάπτυξη των πόλεων. Τα Βαλκάνια είναι η περιοχή, όπου μπορούμε να προσβλέπουμε για μια κοινή συν-ανάπτυξη στο τομέα του  Τουρισμού».

Την τρίτη θεματική ενότητα έκλεισε Ο Todor Efremov, Διευθυντής Τμήματος Οικονομικής Ανάπτυξης, στο Δήμο Kavadarci της FYROM υποστήριξε ότι η συμφωνία για δημιουργία συνοριακού σταθμού στη Μεγάλη Πρέσπα, ανάμεσα στην Ελλάδα και τη FYROM, η οποία δρομολογείται, θα αποτελέσει σημαντικό βήμα για την τουριστική συνεργασία των χωρών μας.

Την ημερίδα έκλεισε η Κωνσταντίνα Κούνεβα υποστηρίζοντας ότι έγινε ξεκάθαρη η δυνατότητα να προχωρήσει η συνεργασία των Βαλκανικών χωρών και αυτό μόνο οφέλη θα έχει για τους πολίτες των Βαλκανίων. Τα Βαλκάνια πρέπει να είναι ένα σημείο ειρήνης, αλληλεγγύης και συνεργασίας.

Μετά την ολοκλήρωση του forum ακολούθησε ένας "ταξιδιωτικός" γαστρονομικός Βαλκανικός μπουφές. Ο καθηγητής γαστρονομίας, Γιώργος Παλησίδης, ετοίμασε οκτώ αντιπροσωπευτικούς βαλκανικούς μεζέδες έναν από κάθε χώρα για τους ομιλητές και τους προσκεκλημένους του τουριστικού φόρουμ.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 18/03 19:31

    Γυρίσματα σε ελληνικές πόλεις για ισραηλινά ντοκιμαντέρ με θέμα τους Ρωμανιώτες Εβραίους

  2. 18/03 19:28

    Δήμος Νισύρου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  3. 18/03 19:25

    Σύνδεση της Καρύστου με τη Ραφήνα και τις Κυκλάδες

  4. 18/03 11:46

    ΕΕ | Μεταναστευτική συμφωνία με την Αίγυπτο με οικονομική ενίσχυση 7,4 δισ. ευρώ

  5. 18/03 07:29

    Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ζάκυνθο και Σύβοτα

  6. 18/03 07:26

    Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης του δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας ‘Άννας

  7. 18/03 07:13

    Ταξίδι εξοικείωσης Σουηδού δημοσιογράφου στην Αθήνα

  8. 17/03 20:43

    Τουρισμός | Όμιλος FTI: Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με διεθνή χρηματοοικονομικό επενδυτή

  9. 17/03 12:17

    Περιφέρεια Κρήτης | To αντάλλαγμα για χρήση αιγιαλού και παραλιών να ξεκινά από τον Ιούνιο

  10. 17/03 12:09

    Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης | Οι μαθητές των Γαλλικών Σχολείων στο δρόμο για το Παρίσι

  11. 17/03 12:05

    Η Πιερία στην έκθεση «Holiday World & Region World» στην Πράγα

  12. 17/03 07:23

    Η συμβολή του ΕΟΤ στη διοργάνωση στην Αθήνα της Συνόδου Κορυφής 2024 Women Political Leaders

  13. 17/03 06:20

    Μύκονος | Δωρεά ασφαλτόστρωσης δρόμων κατόπιν αιτήσεως ιδιωτών

  14. 16/03 22:48

    Ελληνικά ξενοδοχεία | ΙΝΣΕΤΕ: Τα θετικά και αρνητικά σχόλια των επισκεπτών το 2023

  15. 16/03 15:47

    Τουρισμός | Όλο και περισσότερα Airbnb στην Ελλάδα - ΙΝΣΕΤΕ: 212.000 καταλύματα τον Ιούλιο του 2023

  16. 16/03 12:21

    Γερμανικός Τύπος | «Ανεπαρκή» τα μέτρα της Ελλάδας για τις φυσικές καταστροφές

  17. 16/03 12:16

    ΕΕ | Κρατική ενίσχυση ύψους 8,48 εκατ. ευρώ στην Sky express για τις ζημιές από τον κορωνοϊό

  18. 16/03 12:08

    Πάνω από μισό εκατ. οι Ούγγροι τουρίστες στην Ελλάδα

  19. 15/03 19:48

    Κορυφαία θέρετρα της Ευρώπης το Sani Resort και τα Ikos Resorts | Νέες σουίτες στο Sani Asterias

  20. 15/03 19:46

    Παράδειγμα προς μίμηση η συλλογική διεκδίκηση του ζητήματος της μουσικής στα ξενοδοχεία

  21. 15/03 14:11

    Το Ελληνικό γιώτινγκ στην 20η έκθεση East Med Yacht Show 2024 στον Πόρο - Και δεύτερο Yacht Show τον Οκτώβριο

  22. 15/03 14:06

    Ελληνικό: Lamda και Brook Lane προχωρούν στην κατασκευή του δεύτερου πύργου – Θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο

  23. 15/03 12:40

    Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: «Μπίζνες πολλών δις με “Χρυσές Βίζες“»

  24. 15/03 12:37

    FedHATTA: Νέες προοπτικές στη στρατηγική αγορά της Κίνας με τη νέα απευθείας πτήση Σανγκάη – Αθήνα

  25. 15/03 12:24

    Οι Οινοποιοί της Κρήτης στην έκθεση κρασιού PROWEIN

  26. 15/03 11:56

    Ξενοδοχεία | Ανακαινισμένο και 5άστερο επαναλειτουργεί το Iberostar Selection Creta Marine

  27. 15/03 11:43

    Αθλητικές διοργανώσεις σε Αθήνα και Αρκαδία υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

  28. 15/03 10:46

    Tουρισμός όλο το χρόνο στην Ελλάδα | Στο Costa Navarino τον Οκτώβριο το συνέδριο των Βρετανών πρακτόρων (ΑΒΤΑ)

  29. 15/03 10:27

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Η Θεσσαλονίκη μπορεί να αναδειχθεί City Break προορισμός όλο το έτος

  30. 15/03 10:16

    Aegean Airlines: Πτήσεις κοινού κωδικού με την Eurowings προς Ελληνικούς προορισμούς

  31. 15/03 10:09

    TAROM: Νέα εποχική σύνδεση Βουκουρέστι – Ηράκλειο

  32. 15/03 10:04

    El Al: Περισσότερες πτήσεις Τελ Αβίβ – Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2024

  33. 15/03 06:41

    Δήμος Χερσονήσου: Παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων

  34. 15/03 06:40

    Απευθείας πτήσεις από Τίρανα για Άμστερνταμ και Κολωνία

  35. 15/03 06:38

    Ρόδος: Διαγωνισμός για την υποστήριξη λειτουργίας των Ι. Π. Καλλιθέας και Κοιλάδας των πεταλούδων

  36. 15/03 06:34

    Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

  37. 15/03 06:28

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστική προβολή στην ολλανδική αγορά

  38. 14/03 19:44

    Κοινή δήλωση μελών ΠΟΞ: Θα αμφισβητήσουμε δικαστικά την ποσόστωση της μουσικής στα ξενοδοχεία

  39. 14/03 15:17

    To 4 αστέρων ξενοδοχείο “Elite” στη Ρόδο απέκτησε η Interlife

  40. 14/03 15:00

    Έρευνα: Η Αθήνα στις 5 κορυφαίες Ευρωπαϊκές πόλεις για γαστρονομικό τουρισμό

  41. 14/03 14:25

    "Επιχειρηματίας της χρονιάς" ο CEO του Ομίλου Βασιλάκη

  42. 14/03 13:55

    ΠΟΕΕΤ: Συμμετοχή των εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 17 Απριλίου

  43. 14/03 12:49

    H πρώτη Ελληνίδα στην ηγεσία του Διεθνούς Οργανισμού Επαγγελματιών Διοργανωτών Συνεδρίων

  44. 14/03 12:26

    Marketing Greece: Το ταξίδι του “Travel Reimagined | Tomorrow’s Content Today” για το 2023 ολοκληρώθηκε

  45. 14/03 11:15

    Τουρισμός | American Express Travel: Οι κορυφαίες τάσεις που καθοδηγούν τα ταξίδια το 2024

  46. 14/03 10:59

    TUI: Η Ελλάδα πρώτος προορισμός για τους Αυστριακούς το καλοκαίρι

  47. 14/03 10:57

    Προσβάσιμος τουρισμός στην Πιερία

  48. 14/03 10:39

    Costa Cruises | Εαρινές εκπτώσεις σε κρουαζιέρες της στη Μεσόγειο το 2024 (και με ελληνικά λιμάνια)

  49. 14/03 06:51

    Ταξίδι εξοικείωσης στη Μακεδονία για τουριστική προβολή στην ισπανική αγορά

  50. 14/03 06:47

    Βαλκανικά Χοροχρώματα στους Σοφάδες Καρδίτσας

  51. 14/03 06:09

    ΤΕΕ | Διαγωνισμός για πλατφόρμα και ιστότοπο Εθνικού Παρατηρητηρίου Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης

  52. 14/03 06:07

    Μη έγκριση προσθήκης πισίνας σε ξενοδοχείο στην Ανατολική Μάνη

  53. 14/03 06:03

    Κύπρος | Η αγορά ακινήτων το 2023- οι μεταβιβάσεις και τα πωλητήρια

  54. 13/03 18:06

    Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης | Νέος πρόεδρος ο Δήμαρχος Στ. Αγγελούδης, που απευθύνει κάλεσμα ενότητας

  55. 13/03 16:34

    Το Κύπελλο Μαραθωνίου της Μεσολυμπιάδας “Αθήνα 1906” στο Μουσείο του Λούβρου

  56. 13/03 15:56

    Υπουργείο Τουρισμού | Τα ΔΙΕΚ μετατρέπονται σε ΣΑΕΚ - Οι έξι ειδικότητες σπουδών

  57. 13/03 15:35

    Έρχεται το πρώτο ξενοδοχείο JW Marriott στην Ελλάδα | Ανοίγει το 2025 το JW Marriott Crete Resort & Spa

  58. 13/03 15:13

    Κρουαζιέρα | Οι παγκόσμιοι ηγέτες του κλάδου καλούν για παραγωγή βιώσιμων καυσίμων

  59. 13/03 15:08

    Norse Atlantic: Στις 30 Μαΐου η πρώτη πτήση Αθήνα – Νέα Υόρκη

  60. 13/03 14:19

    Νέο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Αριστοτέλειο

  61. 13/03 14:01

    Τεχνητή νοημοσύνη | Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον νέο κανονισμό-ορόσημο

  62. 13/03 13:27

    Συνεργασία ΕΤΑΔ με την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» για την ισότιμη προσβασιμότητα στο Χ. Κ. Παρνασσού

  63. 13/03 12:55

    Τουρισμός | GetYourGuide: Συνεργασία με την Primer για καινοτόμες πληρωμές στην αγορά εμπειριών

  64. 13/03 12:51

    Dertour | Βραβείο Red Star Quality Award στο ξενοδοχείο Sentido Pearl Beach Kos

  65. 13/03 12:31

    Συνάντηση Ε.Ξ. Σαντορίνης με τον Δήμαρχο Ν. Ζώρζο | Κοινές θέσεις για τη διαχείριση του προορισμού και τις υποδομές

  66. 13/03 11:46

    Η Αθήνα στις 100 καλύτερες Ευρωπαϊκές πόλεις για το 2024

  67. 13/03 11:35

    Η Κρήτη στην ΙΤΒ | Θετικά μηνύματα, όμως θα χρειαστεί δουλειά για νέο ρεκόρ το 2024

  68. 13/03 11:31

    Στην Αθήνα το μεγάλο Διεθνές Συνέδριο IAPCO 2026

  69. 13/03 11:17

    Λιγότερα εμπόδια στα ταξίδια | Μειώνονται παγκοσμίως οι απαιτήσεις για visa

  70. 13/03 11:07

    UN Tourism | Αστικός τουρισμός: Προωθείται η παγκόσμια βάση δεδομένων στον τουρισμό πόλεων

  71. 13/03 10:55

    Τουρισμός | Κορυφώνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον για Αθήνα - Άνοδος-ρεκόρ της αξίας των ξενοδοχείων της το 2023

  72. 13/03 10:37

    Κ. Μητσοτάκης | Νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb

  73. 13/03 10:30

    Επιθεώρηση Εργασίας: Σε εμπόριο, ξενοδοχεία και εστίαση τα περισσότερα καταγγελλόμενα περιστατικά βίας και παρενόχλησης

  74. 13/03 10:24

    Fred. Olsen Cruise Lines: Δύο νέα δρομολόγια κρουαζιέρας με Ελληνικά λιμάνια το 2025

  75. 13/03 10:12

    AEGEAN | Ισχυρές επιδόσεις το 2023 - 19,5 εκατ. θέσεις το 2024

  76. 13/03 10:01

    Τουρισμός | Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση: Ψηφιακή η υποβολή της δήλωσης απόδοσης

  77. 13/03 06:57

    Προβολή της Σκιάθου στο μετρό του Λονδίνου, του Παρισιού και στο τραμ στο Βερολίνο

  78. 13/03 06:56

    Προβολή της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής στην ολλανδική αγορά

  79. 13/03 06:54

    Δήμος Σουφλίου: Ψήφισμα κατά της εξόρυξης χρυσού και άλλων μεταλλευμάτων σε χωριό της Βουλγαρίας

  80. 13/03 06:51

    Φιλοξενία μελών 10 ομίλων φουσκωτών σκαφών στη Χίο

  81. 13/03 06:45

    Τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δασοχώρι Καρδίτσας

  82. 12/03 17:03

    Βρετανικός τουρισμός | ΤUI UK: 1.000 επιπλέον ξενοδοχεία προς κράτηση για το 2025 - και στην Ελλάδα

  83. 12/03 16:45

    123 άδειες στα Δωδεκάνησα για ταξί έξι έως εννέα θέσεων

  84. 12/03 15:13

    «Pierra Creta 2024» | Aθλητές από όλο τον κόσμο στον κρητικό αγώνα ορειβατικού σκι

  85. 12/03 14:57

    Η Γερμανία επιστρατεύει influencer τεχνητής νοημοσύνης για να προσελκύσει ταξιδιώτες

  86. 12/03 14:38

    Από τις 14 Μαρτίου οι αιτήσεις στο πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους 2024"- οι δικαιούχοι

  87. 12/03 11:53

    Τα θεαματικά φεστιβάλ λουλουδιών και οι πολιτιστικοί θησαυροί της Κορέας προσκαλούν τους Έλληνες ταξιδιώτες

  88. 12/03 11:23

    Τουρκικός τουρισμός | 60 εκατ. τουρίστες, 60 δισ. δολ. έσοδα ο στόχος για το 2024

  89. 12/03 11:10

    Ο ΠΟΤ έρχεται στη Θάσο | Πρότζεκτ με συμμετοχή των κατοίκων για την τουριστική ανάκαμψη

  90. 12/03 11:10

    ΤΑΙΠΕΔ | Διαγωνισμός για την «Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας» στη Θεσσαλονίκη

  91. 12/03 10:39

    Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Περιφέρεια Αττικής σταθερός αρωγός στην εξωστρέφεια του οινοτουρισμού»

  92. 12/03 10:32

    Airbnb: Τέλος οι κάμερες ασφαλείας στους εσωτερικούς χώρους

  93. 12/03 10:27

    Αντώνης Παγώνης - ΙΤΒ | Αυξημένη ζήτηση 7-10% για Ελλάδα φέτος- η Σαντορίνη χρειάζεται βοήθεια

  94. 12/03 10:02

    Amadeus: Αναβαθμισμένη εμπειρία πληρωμών με την εξαγορά της Voxel

  95. 12/03 07:14

    Αρνητική γνωμοδότηση για ΜΠΕ επένδυσης σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Χαλκιδική

  96. 12/03 07:12

    Συνέδριο | Στρατηγικές μετάβασης σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο στην Πάρο και στις Κυκλάδες

  97. 12/03 07:10

    Στην Αίγινα τα γυρίσματα τηλεοπτικής σειράς της ΕΡΤ με παρουσιάστρια την Χαρούλα Αλεξίου

  98. 12/03 07:07

    Προβολή της Ρόδου ως γαστρονομικού προορισμού στην ολλανδική αγορά

  99. 12/03 07:04

    Εθνική Λυρική Σκηνή: Διαγωνισμός για υπηρεσίες μεταφοράς και φιλοξενίας

  100. 11/03 22:18

    Απεργίες στη Γερμανία μέχρι το Πάσχα;