Κάρπαθος: Πρώτο Φεστιβάλ Τοπικής Γαστρονομίας στην Αρκάσα

Α Decrease font Enlarge font
Κάρπαθος: Πρώτο Φεστιβάλ Τοπικής Γαστρονομίας στην Αρκάσα

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και ανέλπιστη επιτυχία, έληξε το 1ο Φεστιβάλ Τοπικής Γαστρονομίας το οποίο ξεκίνησε την Πέμπτη 31 Μαΐου και έληξε πανηγυρικά την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018. Την απόφαση διεξαγωγής του Φεστιβάλ στην Τοπική Κοινότητα Αρκάσας, πήρε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος στα πλαίσια του προγράμματος Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019 «Taste the Seasons» την οποία ανακοίνωσε κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Κάρπαθο.

Την όλη διοργάνωση ανέλαβε το Επαρχείο Καρπάθου-Κάσου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων Αρκάσας «Η Αγία Σοφία», τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου-Κυκλάδων, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και το «ΚΕΚ Γεννηματάς» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το Φεστιβάλ διήρκεσε τέσσερις ημέρες και περιλάμβανε διάφορες δραστηριότητες που σκοπό είχαν να αναδείξουν την σπουδαία και πλούσια τοπική γαστρονομία της Καρπάθου και τα ήθη και έθιμα του νησιού.

Την Πέμπτη 31 Μαϊου πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ, η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Αρκάσας παρουσίασε με επιτυχία παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας-Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Θωμά Σωτρίλη του Επάρχου Καρπάθου-Κάσου κ. Γιάννη Μηνατσή, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου στην πλατεία της Κοινότητας, το δραματοποιημένο έργο «Το Χοροστάσι» της κυρίας Άννας Ρηγοπούλη-Λιατήρη, ενώ το πρωϊ της ίδιας ημέρας μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Αρκάσας, με το πρόγραμμα «Aegean Gardener-φυτεύουμε λαχανόκηπους», φύτεψαν φυτά ντομάτας και πιπεριάς που έστειλε το Φυτώριο της Περιφέρειας, στον κήπο του αύλιου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Αρκάσας με πολύ κέφι και ενθουσιασμό. 

Τη δεύτερη ημέρα το πρωϊ αγρότες, κτηνοτρόφοι, παραγωγοί και μελισσοκόμοι, παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον σεμινάριο αγροτικού marketing στο Πολυχρονιάδειο Μέγαρο της Αρκάσας από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΤΕΒΙΑ ΕΛΛΑΣ και ειδικό σύμβουλο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Χρήστο Σταμάτη.

Το βράδυ της Παρασκευής 1ης Ιουνίου μοσχομύρισε η πλατεία της Αρκάσας όταν καταστηματάρχες της Αρκάσας και κυρίες του Συλλόγου έστησαν τις εστίες τους και μαγείρεψαν παραδοσιακές Καρπάθικες συνταγές παρουσία της Πρέσβειρας της Γαστρονομικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, γνωστής από τις συνταγές της στην τηλεόραση, σεφ, κυρίας Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, η οποία γεύθηκε τα υπέροχα παραδοσιακά εδέσματα και τα οποία βαθμολόγησε με άριστα δέκα! Η κυρία Μπαραμπαρίγου η οποία συνοδευόταν από τον κ. Filip Preskott Desie, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον κόσμο, φωτογραφήθηκε με τους μάγειρες και τις μαγείρισσες και με τον απλό κόσμο, συνομίλησε με τους δώδεκα παραγωγούς(κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, τυροκόμους, ζαχαροπλάστες, αρτοποιούς, γεωργούς, ελαιοπαραγωγούς, εκπροσώπους άλλων πολιτιστικών συλλόγων τοπικών κοινοτήτων οι οποίοι πήραν μέρος στο Φεστιβάλ και παρουσίασαν τα προϊόντα τους.

Κέφι και χορός

Στη συνέχεια παραδοσιακοί οργανοπαίκτες παρουσίασαν την «κούπα τη μονοβασιά» και στη συνέχεια ακολούθησε παραδοσιακό Καρπάθικο γλέντι με μαντινάδες περισσότερες από τις οποίες αφιερώθηκαν στη κυρία Μπαρμπαρίγου και ακολούθησε χορός στον οποίο πρωταγωνίστησε η Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας. Σε δηλώσεις της η κ. Μπαρμπαρίγου εξέφρασε τον θαυμασμό της για τις παραδοσιακές συνταγές που μαγειρεύτηκαν και την όλη διαδικασία του καθιστού γλεντιού και τόνισε ότι η Κάρπαθος πρωτοπορεί στην γαστρονομική παράδοση και στα αυθεντικά της ήθη και έθιμα, υποσχόμενη ότι θα επισκεφθεί ξανά την Κάρπαθο σύντομα.

Το Καρπαθικό πρωινό

Το Σάββατο το πρωϊ στον παραδοσιακό στάβλο του κ. Γιάννη Παραγιού έγινε παρουσίαση του πλούσιου Καρπάθικου πρωϊνού με αγνά πρωτογενή υλικά, τυρί μανούλι, φρέσκο κατσικίσιο γάλα, φρέσκα αυγά, θυμαρίσιο μέλι, κρεμυδόψωμο, λαχανόπιτες, μυζηθρόπιτες με σιρόπι κρεμμυδιού, κολοκυθομελέτα, ψιλοκούλουρα, γαλακτοκούλουρα, καρπάθικο μπακλαβά, ξεροτήγανα και άλλα. Στη συνέχεια από την κυρία Ευδοξία Παραγιού έγινε επίδειξη του γεμίσματος του κατσικιού(βυζάντι) με χόνδρο, το οποίο μπήκε στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο για να μείνει εκεί ένα μερόνυχτο για να ψηθεί.

Το βράδυ στο λιμάνι του Φοινικιού, οι γιαγιάδες και οι μαμάδες και οι εστιάτορες του Φοινικίου μαγείρεψαν παραδοσιακές συνταγές κυρίως με φρέσκα θαλασσινά, σκάρους, αγριάδια, σουπιές με μελάνι κλπ. και δημιούργησαν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα. Τα εδέσματα της πλατείας αλλά και του Φοινικιού προσφέρθηκαν απλόχερα στον κόσμο και στους ξένους τουρίστες οι οποίοι γεύθηκαν τις παραδοσιακές λιχουδιές της Καρπάθου. Αμέσως μετά, έγινε η παρουσίαση της παρασκευής της «αλευράς» η οποία γίνεται και προσφέρεται στα «εφτά» του νεογέννητου μωρού.

Την Κυριακή 3/6/2018 τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ το πρωϊ στην πλατεία της Αρκάσας παρουσία των εστιατόρων που έχουν ήδη το σήμα της «Aegean Cuisine» και εκπροσώπων άλλων επιχειρήσεων, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Νίκος Παπασταματίου ο οποίος παρακολούθησε το Φεστιβάλ επί τριήμερο, ανέλυσε διεξοδικά τις προϋποθέσεις και τα πλεονεκτήματα του να πάρει κανείς το σήμα της Αιγαιοπελαγίτικης Κουζίνας, μοίρασε σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια και ακολούθησε διάλογος με τους παραβρισκόμενους. Στη συνέχεια έγινε επίδειξη παραδοσιακών φαγητών που μαγείρεψε η κ. Μαρίνα Λεντάκη από την Όλυμπο και την Αυλώνα η οποία έχει ήδη το σήμα της Αιγαιοπελαγίτικης Κουζίνας και τα οποία γεύθηκαν οι συμμετέχοντες.

H κορύφωση των εκδηλώσεων στο Φοινίκι

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ιστορικής αναδρομής κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ την Κυριακή το βράδυ στο Φοινίκι με την αναπαράσταση του ταξιδιού του επταμελούς ηρωϊκού πληρώματος του μικρού καϊκιού «Immacolata» από το Φοινίκι στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 9 Οκτωβρίου 1944, προκειμένου να παραδώσουν το έγγραφο της Επαναστατικής Επιτροπής Καρπάθου στην εξόριστη Κυβέρνηση του Καϊρου στο οποίο αναφερόταν η απελευθέρωση της Καρπάθου από τον Ιταλικό ζυγό. Στο ηρώο που έχει στηθεί στην προκυμαία του Φοινικίου ο Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου απηύθυνε χαιρετισμό και στη συνέχεια έγινε ιστορική αναδρομή της κορυφαίας αυτής ιστορικής πράξης. Απόγονοι των ανδρών που αποτελούσαν το ηρωϊκό πλήρωμα, συνοδευόμενοι από πλήθος κόσμου συγκινησιακά και συναισθηματικά φορτισμένου, από παραδοσιακά μουσικά όργανα και μαντινάδες του αποχωρισμού, επιβιβάσθηκαν σε ένα καϊκι με το όνομα «Immacolata» και πραγματοποίησαν ένα συμβολικό ταξίδι και επέστρεψαν επευφημούμενοι από το πλήθος με τις καμπάνες να ηχούν χαρμόσυνα. Η βραδιά έκλεισε με χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου και με παραδοσιακό γλέντι μέχρι τα μεσάνυχτα.

Τα σχόλια και οι εντυπώσεις ήταν ιδιαίτερα θετικά κάτι που ενδυναμώνει την άποψη το Φεστιβάλ να αποτελέσει θεσμό και να γίνεται κάθε χρόνο, προβάλλοντας την τοπική γαστρονομία, τα ήθη και τα έθιμα της Καρπάθου, ενώ κάτι αντίστοιχο προγραμματίζεται να γίνει στο τέλος της σεζόν και στην Κάσο. 

  1. 22/10 19:34

    Οριστικό τέλος στη βίζα προς τις ΗΠΑ για τους Έλληνες

  2. 22/10 17:07

    ΕΟΤ: Fam trip για Εσθονούς τουρ οπερέιτορ στη Στερεά Ελλάδα

  3. 22/10 15:43

    Η κλιματική αλλαγή απειλεί μεσογειακά μνημεία- και στην Ελλάδα

  4. 22/10 15:36

    Το Aristi Mountain Resort διεκδικεί βραβείο στα World Travel Awards

  5. 22/10 15:22

    Πρωτοβουλία για Οργανισμό Διαχείρισης Προορισμού στην Κέρκυρα

  6. 22/10 14:58

    Η Περιφέρεια K. Μακεδονίας προβάλλει τον Όλυμπο στο κέντρο του Μονάχου

  7. 22/10 14:56

    Τουρισμός γονιμότητας για τους Κινέζους στην Ελλάδα

  8. 22/10 14:15

    Η Ελλάδα προωθεί τον χειμερινό τουρισμό στη WTM

  9. 22/10 14:13

    Μόνο οι ηγέτες με μετριοφροσύνη είναι αποδοτικοί σε μια εταιρεία

  10. 22/10 13:39

    Εστιατόρια ξενοδοχείου και γαστρονομία στο 100% Hotel Show 2018

  11. 22/10 13:28

    Προχωράει το Robinson Club στην Κρήτη

  12. 22/10 13:18

    Περιφέρεια Αττικής: Επαφές με ξένους τουρ οπερέιτορ και fam trip

  13. 22/10 13:09

    Νέο στέλεχος διοίκησης στα Robinson Club

  14. 22/10 12:41

    Δωρεάν είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία την 28η Οκτωβρίου

  15. 22/10 12:37

    ΤτΕ: Mικρή αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων τον Αύγουστο

  16. 22/10 12:18

    Ισπανοί bloggers στη Θεσσαλονίκη

  17. 22/10 12:17

    TUI Αυστρίας: Τριπλασιάζονται οι πτήσεις προς Τουρκία το 2019

  18. 22/10 11:57

    Ryanair: 1 εκατ. θέσεις από 10 ευρώ για τη χειμερινή σεζόν

  19. 22/10 11:56

    Ryanair: +6% η επιβατική κίνηση αλλά απώλειες στα κέρδη το 6μηνο

  20. 22/10 11:37

    NJV Athens Plaza: Ανακαινίσθηκαν οι αίθουσες εκδηλώσεων

  21. 22/10 11:33

    WTTC: Οι 10 πόλεις στον κόσμο με τη μεγαλύτερη συμβολή του Τουρισμού στο ΑΕΠ

  22. 22/10 01:43

    ΕΟΤ: Oικονομική συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

  23. 22/10 01:40

    Δωρεάν Wi-Fi σε 3.200 τουριστικά σημεία της χώρας

  24. 22/10 01:38

    Πρώτος προορισμός για τους Ρουμάνους τουρίστες η Ελλάδα

  25. 22/10 01:35

    Χορηγίες φιλοξενίας προς το Εθνικό Θέατρο από ξενοδοχεία

  26. 22/10 01:34

    Επιχορήγηση για δύο νέα ξενοδοχεία 4 αστέρων σε Μύκονο και Σαντορίνη

  27. 21/10 19:46

    Λεφτά υπάρχουν, η σύνεση λείπει...

  28. 21/10 17:48

    Διεθνής Συνάντηση του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη Ζάκυνθο

  29. 21/10 13:19

    ΑΑΔΕ: Οι κρίσιμες ημερομηνίες για όσους νοικιάζουν ακίνητα σε τουρίστες

  30. 21/10 12:35

    Εβδομάδα τουριστικής ενημέρωσης στους Παξούς

  31. 21/10 12:20

    O Εθνικός Κήπος στις τέσσερις εποχές του χρόνου

  32. 21/10 12:15

    Βραβεία στο Υπουργείο Τουρισμού από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδερφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας

  33. 21/10 12:13

    Η Κως στις τουριστικές εκθέσεις της Τουρκίας

  34. 21/10 12:11

    Δράσεις τουριστικής προβολής σε Βόλο, Ίο και Μονεμβασιά

  35. 21/10 12:07

    Ρωσική γαστρονομική εβδομάδα στην Ελλάδα

  36. 21/10 12:02

    Νέο 5άστερο ξενοδοχείο του ομίλου Κόκκαλη στο κέντρο της Αθήνας

  37. 20/10 11:09

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις περιμετρικά της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου

  38. 20/10 11:07

    Διεθνές συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ στην Αμοργό

  39. 19/10 15:14

    Στην Xenia ξανά το Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας από το ΞΕΕ

  40. 19/10 14:27

    Ryanair: Συμφωνία με την πορτογαλικη ένωση πιλότων

  41. 19/10 14:21

    Booking.com: Οι 8 κορυφαίες τάσεις στα ταξίδια το 2019

  42. 19/10 14:21

    Ε.Κουντουρά: Η Ελλάδα, η πιο ελκυστική ευκαιρία για επενδύσεις στη Μεσόγειο

  43. 19/10 13:22

    Ανακοινώθηκαν τα ξενοδοχειακά workshops του 100% Hotel Show 2018

  44. 19/10 12:44

    Περισσότερα ταξίδια στην Ευρώπη από μακρινές αγορές το φθινόπωρο- Η Βραζιλία "ψηφίζει" Ελλάδα

  45. 19/10 12:15

    Marketing Greece: Εκπαιδευτική ημερίδα στη Ρόδο για το ψηφιακό μάρκετινγκ στον τουρισμό

  46. 19/10 11:25

    Peace and Sport Regional Forum στη Ρόδο

  47. 19/10 11:23

    Ιταλικό ενδιαφέρον για τη θαλασσινή Θεσσαλονίκη και την K. Μακεδονία

  48. 19/10 11:06

    Εθνική Τράπεζα: Διαγωνισμός για την πώληση του Grand Hotel στη Ρόδο

  49. 19/10 11:03

    ΠΟΤ: Πρώτος διαγωνισμός για καινοτομίες στον γαστρονομικό τουρισμό

  50. 19/10 10:51

    Σημαντικές συμμετοχές στην 4η έκθεση της Ελλάδας στην Πολωνία

  51. 19/10 10:47

    Πολυώροφο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας γίνεται κατάλυμα βραχυχρόνιας μίσθωσης

  52. 19/10 10:45

    Το FVW Workshop στην Κρήτη

  53. 19/10 10:40

    NEW JOB: Θέση εργασίας στην City Contact

  54. 19/10 10:39

    ΟΑΕΔ: Προγράμματα κατάρτισης για τεχνίτες μαγειρικής τέχνης

  55. 19/10 10:34

    Το ηλεκτρονικό εμπόριο αυξάνει τις εξαγωγές της Ισπανίας

  56. 19/10 10:28

    Επιχορήγηση ξενοδοχειακών επενδύσεων σε Κω και Σαντορίνη

  57. 18/10 17:54

    Η Grace Hotels συγχωνεύεται με την Auberge Resorts Collection- νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα

  58. 18/10 17:48

    40 εκατ. ευρώ βάζει η Τράπεζα Πειραιώς στο fund της Thomas Cook

  59. 18/10 17:46

    Το Thessbrunch επιστρέφει ανανεωμένο με μια σειρά νέων events

  60. 18/10 17:40

    Aegean και Olympic Air: Ειδικοί ναύλοι για τους επιβάτες της Cobalt Air

  61. 18/10 15:56

    Προώθηση του ναυτικού και βιώσιμου Τουρισμού στην Ηλεία

  62. 18/10 14:43

    Ταξιδιωτικοί πράκτορες Κύπρου: Συμβουλές προς τους επιβάτες της Cobalt

  63. 18/10 14:14

    Wizz Air UK: Χαμηλοί ναύλοι για τους επιβάτες της Cobalt

  64. 18/10 13:50

    Τα οικογενειακά ταξίδια θα αυξηθούν 25% μέχρι το 2022

  65. 18/10 13:38

    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Από το όραμα στην πραγματικότητα

  66. 18/10 12:48

    Οι δράσεις τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής το φθινόπωρο

  67. 18/10 12:46

    Συνέδριο για το θαλάσσιο τουρισμό στην Καλαμάτα

  68. 18/10 12:36

    Νέες συνδέσεις των Ιονίων με Βρετανία και Γερμανία το 2019

  69. 18/10 12:23

    Αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν την Πάρο

  70. 18/10 12:15

    Δωρεάν εισιτήρια σε 18χρονους για την ανακάλυψη της Ευρώπης

  71. 18/10 12:10

    Εντυπωσιάσθηκαν από τη Ρόδο Γάλλοι δημοσιογράφοι

  72. 18/10 11:55

    Συμφωνία Radisson - Ctrip για περισσότερους Κινέζους τουρίστες και στην Ευρώπη

  73. 18/10 11:46

    Press trip του ΕΟΤ στη Ρόδο για Ούγγρους δημοσιογράφους

  74. 18/10 11:36

    Τα τουριστικά γραφεία Κρήτης βράβευσαν τους καλύτερους πρεσβευτές του τουρισμού

  75. 18/10 11:35

    Πώς το Brexit επηρεάζει τα αεροπορικά ταξίδια

  76. 18/10 11:21

    Ryanair: Νέα σύνδεση Κεφαλονιά - Βερολίνο το 2019

  77. 18/10 11:13

    Κατέρρευσε ο κυπριακός αερομεταφορέας Cobalt

  78. 18/10 11:01

    ΕΟΤ: Το βίντεο Greece 365-Day Destination διεκδικεί το διεθνές βραβείο κοινού CIFFT 2018

  79. 18/10 10:36

    Ποδηλατικό φεστιβάλ στην Αστυπάλαια

  80. 18/10 10:31

    Δήμος Αντιπάρου: Εξαίρεση παραλιών από την απλή χρήση

  81. 18/10 10:27

    Η μαρίνα της Κω στο Παγκόσμιο Συνέδριο Μαρινών ICOMIA

  82. 18/10 10:25

    Στην Κρήτη το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ξεναγών

  83. 18/10 10:23

    ΕΟΤ: Oικονομική συμμετοχή στο 5ο Πολωνο-ελληνικό πολιτιστικό Φεστιβάλ

  84. 18/10 10:22

    Έργα 55 εκατ. μέσω ΕΣΠΑ για επενδύσεις στη Σαντορίνη

  85. 17/10 22:53

    Τελικά ποια είναι η «νέα εποχή» του τουρισμού;

  86. 17/10 18:00

    Συνέδριο ΣΕΤΕ: Από την προβολή στη διαχείριση των προορισμών και από την αναλογική εποχή στο ψηφιακό μέλλον

  87. 17/10 16:25

    Emirates: «Open Day» στην Αθήνα για θέσεις στο Πλήρωμα Θαλάμου

  88. 17/10 16:19

    7 σημεία με τα οποία μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάταξη της ιστοσελίδας μας εναρμονιζόμενοι με το EAT update της Google

  89. 17/10 15:57

    ΥΠΠΟΑ: Ναι σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

  90. 17/10 15:44

    Δύο νέα ξενοδοχεία της Wyndham σε Κρήτη και Κύπρο- Θα συνεχίσει ανοδικά η Αθήνα

  91. 17/10 15:18

    Fam trip στην Αθήνα για MICE Πολωνούς τουριστικούς πράκτορες

  92. 17/10 14:53

    Thomas Cook: Προσλήψεις προσωπικού σε προορισμούς- Θέσεις και στην Κρήτη

  93. 17/10 14:39

    Σταθερά ανοδική πορεία της Ιταλικής αγοράς στην Χαλκιδική

  94. 17/10 14:32

    Κυπριακός τουρισμός: Ρεκόρ αφίξεων και τον Σεπτέμβριο

  95. 17/10 14:15

    "Απαίσια" μεταχείριση της Ryanair καταγγέλει πλήρωμα πτήσης που διανυκτέρευσε στο πάτωμα

  96. 17/10 13:57

    WTM: Masterclass για τον γκέι τουρισμό- 211 δισ.δολ. ο παγκόσμιος τζίρος

  97. 17/10 13:25

    TUI: Νέες συνδέσεις με Λάρνακα από τη Γερμανία το 2019

  98. 17/10 12:54

    Expedia: Λιγότερες ημέρες άδειας αξιοποιούν για διακοπές οι εργαζόμενοι το 2018

  99. 17/10 12:40

    Αύξηση των επιβατών στις πτήσεις από την Ιταλία για Σκιάθο

  100. 17/10 12:27

    Κρουαζιέρα: Οι επιβάτες αναζητούν υπηρεσίες πολυτελείας