Απόλλων Φιλιππής: «Χρυσή» χρονιά για την κρουαζιέρα στο Ηράκλειο

Α Decrease font Enlarge font
«Χρυσή» χρονιά για την κρουαζιέρα στο Ηράκλειοο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), Απόλλων Φιλιππής

Με τους 250.000 επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, ως το τέλος του 2018, «φλερτάρει» το Ηράκλειο, που διανύει μία από τις καλύτερες χρονιές του, στον τομέα της κρουαζιέρας. «Περιμένουμε σημαντική αύξηση. Το Ηράκλειο ενισχύει την θέση του στον χάρτη της κρουαζιέρας» λέει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), Απόλλων Φιλιππής.

Σε συνέντευξή του στο kritimono, ο κ. Φιλιππής αναλύει τα δεδομένα για την κρουαζιέρα, μιλάει για τις προσπάθειες αναβάθμισης του λιμανιού, την ιστορική συμφωνία του ΟΛΗ με τον δήμο Ηρακλείου για την χερσαία ζώνη, αλλά και για το Λιμενικό Περίπτερο, που θα πάψει να είναι ένα κτίριο – «φάντασμα».

Διαβάστε τη συνέντευξη...

-Κοιτάζοντας τους αριθμούς, το 2018 φαίνεται ότι θα είναι μια καλή χρονιά για την κρουαζιέρα, στο Ηράκλειο…

-Είναι γεγονός ότι υπάρχει σημαντική αύξηση. Πέρυσι, έκλεισε η χρονιά με 131 πλοία και περίπου 180.000 – 190.000 επιβάτες. Φέτος, στο πρόγραμμα – που είναι ακόμα υπό διαμόρφωση – υπάρχουν 196 προσεγγίσεις. Ίσως, τελικά, ξεπεράσουμε και τις 200. Σημαντικό κομμάτι, ασφαλώς, είναι ο καιρός. Σε ημέρες με πολύ ισχυρούς ανέμους, τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια δεν διακινδυνεύουν να μπουν στο λιμάνι και συνεχίζουν την πορεία τους. Ελπίζουμε να μην συμβεί αυτό, να μην έχουμε απώλειες, λόγω καιρού.

 Το 2015 είχαμε 170 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων. Το 2016 είχαμε 165. Ωστόσο, το 2106 είχαμε μεγαλύτερο αριθμό επιβατών. Το ζητούμενο, λοιπόν, δεν είναι μόνο να αυξάνονται τα πλοία, αλλά να έρχονται γεμάτα. Και επίσης, πολύ σημαντικό, να κατεβαίνουν οι επιβάτες στο νησί. Εκτιμάται ότι το 1/3, συνήθως, δεν κατεβαίνει.

 Με τα στοιχεία του 2018, με βάση την χωρητικότητα των πλοίων, είμαστε περίπου στους 300.000 επιβάτες κρουαζιέρας. Αν καλυφθεί το 80%, θα έχουμε 250.000 – 260.000 επιβάτες. Αν καταφέρουμε να κατεβάσουμε ένα ποσοστό από το 1/3 των επιβατών που συνήθως παραμένουν στα πλοία, θα έχουμε μια πολύ μεγάλη – ουσιαστική, όχι μόνο αριθμητική – αύξηση. Είναι σημαντικός, επομένως και ο σχεδιασμός. Να έχουν οι επιβάτες χρόνο ώστε να δουν περισσότερα, να πάρουν περισσότερα από τον τόπο μας, αλλά να… αφήσουν και πιο πολλά.

 «Να είμαστε στον σχεδιασμό των εταιρειών»

-Πώς φθάσαμε σε αυτή την θετική, για το Ηράκλειο, εξέλιξη;

-Στο διάστημα που είμαστε στο τιμόνι του λιμανιού, συμμετείχαμε σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις για να αναδείξουμε την αξία του λιμανιού, τις υποδομές, την ασφάλεια που παρέχει το λιμάνι, τον πολιτιστικό πλούτο που διαθέτει η Κρήτη, την φιλοξενία, να αναδείξουμε αυτό το πακέτο. Πέρυσι το καλοκαίρι, φτιάξαμε έναν τερματικό σταθμό στον οποίο ελλιμενίζονται τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια. Ο τερματικός σταθμός έχει όλες τις υποδομές που χρειάζονται για έλεγχο ‘’home port’’. Στόχος μας ήταν το λιμάνι του Ηρακλείου να γίνει σταθμός επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών κρουαζιέρας. Πέρυσι, είχαμε τρεις τέτοιες προσεγγίσεις, φέτος έχουμε έξι. Μέσα από την διαδικασία αυτή, τα πλοία μένουν περισσότερες ώρες στο λιμάνι, επομένως και οι επιβάτες περνούν περισσότερο χρόνο στο νησί.

Στόχος μας είναι να είμαστε, σταθερά, μέσα στους σχεδιασμούς των εταιρειών, στον τομέα της κρουαζιέρας. Οι εταιρείες θέλουν να βάλουν στο πρόγραμμά τους περισσότερες χώρες και λιμάνια ελκυστικά για τους επιβάτες κρουαζιέρας (Μύκονος, Σαντορίνη κλπ.). Εμείς, λοιπόν, θέλουμε να είμαστε κομμάτι αυτού του σχεδιασμού. Και μπορούμε να το πετύχουμε, επειδή προσφέρουμε καλές υπηρεσίες, ασφάλεια και ποιότητα. Φαίνεται ότι αυτή την χρονιά, οι προσπάθειές μας αποδίδουν.

Αν μείνει κανείς μόνο στις προσεγγίσεις, ο καλύτερος μήνας του χρόνου είναι ο Οκτώβριος. Πώς εξηγείται αυτό το στοιχείο;

Είναι εξαιρετικά θετικό ότι έχουμε προσεγγίσεις από τον Απρίλιο ως το τέλος του έτους, ότι η κρουαζιέρα καλύπτει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχουμε 16 προσεγγίσεις τον Απρίλιο, 24 τον Μάιο, 22 τον Ιούνιο, 28 τον Ιούλιο, 27 τον Αύγουστο, 22 τον Σεπτέμβριο, 33 τον Οκτώβριο, 16 τον Νοέμβριο και 3 τον Δεκέμβριο. Αν αφαιρέσει κανείς το διάστημα Δεκέμβριος – Μάρτιος, που είναι οι αδύνατοι μήνες της κρουαζιέρας, σε όλους τους υπόλοιπους έχουμε κρουαζιέρα στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Βλέπουμε, μάλιστα, ότι κάποιοι μήνες, όπως ο Οκτώβριος, είναι πολύ καλοί, ως προς τους αριθμούς. Η μεσαία αστική τάξη και οι επιβάτες μεγαλύτερης ηλικίας προτιμούν αυτούς τους μήνες, που δεν έχει τόση ζέστη, που έχει φύγει το καλοκαίρι, έχουν ήδη κάνει τις διακοπές τους και επιλέγουν την κρουαζιέρα για συγκεκριμένους λόγους. Για να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους, να δουν 2-3 χώρες, περισσότερα νησιά… Στόχος μας είναι μεγαλώσει ακόμα περισσότερο ο κύκλος, να βελτιώσουμε και τους υπόλοιπους μήνες.

«Η κρουαζιέρα μπορεί να γίνει πιο αποδοτική»

-Πόσο βοηθάει, τελικά, η κρουαζιέρα την τοπική οικονομία; Ένα παράπονο του εμπορικού κόσμου – και άλλων φορέων – είναι ότι οι επιβάτες κρουαζιέρας δεν αφήνουν πολλά χρήματα στο Ηράκλειο.

-Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κάνουμε μια συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα (ξεναγούς, Αρχαιολογία, τουριστική αστυνομία, ΕΚΑΒ κλπ.). Καθένας έχει τον ρόλο του και βάζει ένα λιθαράκι. Αν ο επιβάτης νιώθει ασφάλεια, θα κατέβει. Αν δει έναν χώρο καθαρό, έναν τόπο με φιλόξενους κατοίκους, αν δει το ασθενοφόρο στο λιμάνι, αν αντιληφθεί ότι υπάρχει πολιτιστικός πλούτος, θα κατέβει και θα ξοδέψει και κάτι παραπάνω. Από εκεί και πέρα, βλέπουμε ότι χρειάζεται καλύτερη πληροφόρηση και μέσα στο πλοίο. Όχι ότι δεν υπάρχει, αλλά πρέπει να βελτιωθεί.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα πλοία της κρουαζιέρας είναι επιχειρήσεις, με το φαγητό, τα κοσμήματα, τα παιχνίδια… Πρέπει λοιπόν να βελτιώσουμε την πληροφόρηση μέσα στα πλοία. Και, επίσης, να δώσουμε στους επιβάτες κρουαζιέρας μεγαλύτερο χρόνο παραμονής στο νησί. Η κρουαζιέρα μπορεί να γίνει πιο ανταποδοτική, να αφήνει περισσότερα χρήματα στην τοπική κοινωνία. Μέσα από την συνεργασία των φορέων, μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα.

-Οι προοπτικές για την κρουαζιέρα στο Ηράκλειο τα επόμενα χρόνια;

-Εκτίμησή μου είναι ότι το Ηράκλειο θα διατηρήσει τα επόμενα χρόνια την θέση του και μπορεί να πάει και καλύτερα στον τομέα της κρουαζιέρας. Έχουμε ένα λιμάνι με περίπου το 1/3 της χερσαίας ζώνης του κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο. Ο Κούλες, αυτό το στολίδι της πόλης, τα Νεώρια, τα παλιά κτίρια, είναι ένας πλούτος για το λιμάνι. Αυτόν τον πλούτο πρέπει να τον ‘’δέσουμε’’ με την ομορφιά του τόπου μας, με συνέπεια, ευγένεια, φιλοξενία, σχεδιασμό, ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην κρουαζιέρα.

 Έργα και μελέτες στο λιμάνι

-Το τελευταίο διάστημα, βλέπουμε μια προσπάθεια λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης του λιμανιού. Πώς θα κινηθείτε από εδώ και πέρα, σε αυτή την κατεύθυνση;

-Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με ενέργειες που έχουν ήδη γίνει. Δώσαμε έμφαση στην καθαριότητα, το νοικοκύρεμα, γιατί μέσα από την καθαριότητα αναδεικνύεις και τα προβλήματα, τα βλέπεις. Αποτυπώσαμε τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια – πρακτικά, όσα έχουν χτιστεί πριν το 1955 (ΚΤΕΛ, Θεατρικός Σταθμός κλπ.). Καταγράψαμε τα υπόλοιπα κτίσματα, ακόμα και τους μικρούς οικίσκους, τις πύλες ελέγχου και προχωράμε στην τακτοποίησή τους. Προσπαθούμε, τώρα, να επιλέξουμε κάποια κτίρια και να τα παραχωρήσουμε σε ιδιώτες, ώστε να φέρουν χρήματα στο λιμάνι. Παράδειγμα, το κτίριο των παλιών ΚΤΕΛ των Χανίων, που έχει γίνει χώρος εστίασης.

Είναι σε εξέλιξη μελέτες για άλλα κτίρια, όπως ο παλιός και ο νέος επιβατικός σταθμός και το παλιό απεντομωτήριο. Ολοκληρώσαμε την εκβάθυνση του λιμανιού, που είχε να γίνει χρόνια. Ολοκληρώσαμε την θωράκιση του προσήνεμου μόλου, καθώς και την ασφαλτόστρωση στην προβλήτα που βρίσκονται οι γερανοί. Κατασκευάσαμε τον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας, 1,130 τ.μ. Κατεδαφίσαμε ένα παλιό κτίριο των ψαράδων – που ήταν ετοιμόρροπο – στην είσοδο του Κούλε. Έχουν γίνει, λοιπόν, πολλές παρεμβάσεις και βρίσκονται σε εξέλιξη αρκετές μελέτες για έργα στο λιμάνι.

Η συμφωνία για την χερσαία ζώνη

-Τι θα αλλάξει μετά την συμφωνία με τον δήμο για την χερσαία ζώνη;

Η δική μας φιλοσοφία είναι ότι το λιμάνι πρέπει να είναι ανοικτό, δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για τον δήμο και τους πολίτες. Ένα μέρος της χερσαίας ζώνης του λιμανιού θα δοθεί στον δήμο και εμείς θα γνωμοδοτούμε. Πρακτικά, το λιμάνι θα έρθει… στο πεζοδρόμιο, στα κάγκελα και ο παραλιακός δρόμος, από την πλατεία 18 Άγγλων ως την Αλικαρνασσό, θα παραχωρηθεί στον δήμο. Εμείς κρατάμε ό,τι είναι απαραίτητο για την λειτουργία του λιμανιού. Τις δεξαμενές νερού και κάποια κτίρια που συνδεδεμένα με την ιστορία του λιμανιού. Τα υπόλοιπα τμήματα, δρόμοι, πράσινο, κοινόχρηστοι χώροι, περνούν στον δήμο. Προχωρούμε, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, αλλά χρειάζεται χρόνος για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

«Χώρος συνάθροισης το Λιμενικό Περίπτερο»

-Το Λιμενικό Περίπτερο θα αξιοποιηθεί;

Για το Λιμενικό Περίπτερο, ένα κτίριο – «φάντασμα», έχουμε κάνει δύο κινήσεις. Πρώτη κίνηση, καθαρίσαμε τον χώρο, που είχε γίνει σκουπιδότοπος. Δεύτερη και σημαντικότερη, κάναμε έναν διαγωνισμό, κατατέθηκαν προσφορές και προχωράει η μελέτη για την ανακατασκευή του κτιρίου, σε συνεννόηση με την Αρχαιολογία. Η μορφή που θα πάρει το Λιμενικό Περίπτερο, στατικά και μηχανολογικά, θα προκύψει από την μελέτη. Ως προς την χρήση, στόχος είναι να επιστρέψουμε στην παλιά χρήση. Σε μια καφετέρια, σε έναν χώρο στον οποίο θα συναθροίζεται το κοινό και θα μπορεί να απολαύσει την θάλασσα, τα τείχη, τον κόλπο του Δερματά, την ιστορία του τόπου μας.

 

 

 1. 15/07 10:49

  Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα στη Σκόπελο

 2. 15/07 10:47

  Δράσεις για τον τουρισμό από τους Δήμους Σικυωνίων, Αλοννήσου και Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

 3. 15/07 10:45

  Δήμος Νεμέας: Πρόγραμμα τουριστικής προβολής

 4. 14/07 11:41

  Θεματικό μουσείο για την προσέλκυση τουριστών στο Αγαθονήσι

 5. 14/07 11:34

  Ο Ποταμοσφυριχτής «απειλεί» τη διεξαγωγή ενός σημαντικού μουσικού φεστιβάλ

 6. 14/07 11:30

  Γιορτή Καλαμποκιού στο Ομόλιο της Λάρισας

 7. 14/07 11:26

  Travel+Leisure: Κορυφαίος νησιωτικός προορισμός στον κόσμο η Πάρος

 8. 13/07 14:32

  Προβολή της Νάξου στο Nautical Channel

 9. 13/07 14:28

  Δορυφορικοί πομποί σε θαλάσσιες χελώνες

 10. 13/07 14:28

  Με απόφαση των δήμων οι γουρούνες- Στη Βουλή η νέα τροπολογία

 11. 13/07 14:21

  Wyndham Athens Residence: Το έβδομο ξενοδοχείο στην Ελλάδα της Wyndham και της Zeus International

 12. 13/07 14:19

  Οι 7 βασικές έννοιες του Ψηφιακού Marketing Τουριστικών Επιχειρήσεων

 13. 13/07 13:10

  Η Ελλάδα με σταθερά βήματα στην αγορά των ΗΠΑ

 14. 13/07 12:28

  H airtickets γίνεται μηχανή σύγκρισης τιμών αεροπορικών εισιτηρίων

 15. 13/07 12:22

  +29% οι επισκέπτες στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους το Μάρτιο

 16. 13/07 11:55

  Πώς ταξιδεύουν οι τουρίστες από τη Λατινική Αμερική

 17. 13/07 11:40

  Αστέρες του γκολφ στο Messinia Pro-Am στο Costa Navarino

 18. 13/07 11:30

  Ryanair κατά Lufthansa για τη συμφωνία με την Laudamotion

 19. 13/07 11:17

  Παράνομη ναύλωση ιστιοπλοϊκού σκάφους στη Χαλκιδική

 20. 13/07 11:09

  Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναστήλωσης της Γέφυρας της Πλάκας

 21. 13/07 10:19

  Ρεκόρ τουριστών φέτος στην Αστυπάλαια

 22. 13/07 09:55

  Χλιδάτες διακοπές σε 3.500 υπαλλήλους του στην Κων/πολη προσφέρει Ινδός μεγιστάνας

 23. 13/07 09:41

  Στην Λάμψα οι υπηρεσίες φιλοξενίας του Travel Trade Athens 2018

 24. 13/07 09:39

  Πλωτές εξέδρες σε Ζάκυνθο, Φθιώτιδα και Ερμιονίδα

 25. 13/07 09:38

  Κατάχωση αρχαιοτήτων στο ξενοδοχείο Amanzoe

 26. 13/07 09:36

  Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων, Τουρισμού και Κρουαζιέρας στο Κατάκολο

 27. 13/07 09:34

  Υπ. Πολιτισμού: Απέρριψε μελέτη για νέο ξενοδοχείο στην Καλαμπάκα

 28. 13/07 09:32

  Κατάλογος (Παρατηρητήριο) Τιμών σε Παραλιακά Κέντρα Αναψυχής στην Κύπρο

 29. 13/07 09:28

  Προγράμματα μετεκπαίδευσης για 1.075 εργαζομένους και πρόσκαιρα άνεργους στον τουρισμό

 30. 12/07 21:14

  Στήριξη του τουρισμού με κονδύλια του ΕΣΠΑ κι όχι μόνο με λόγια

 31. 12/07 17:27

  Kallichoron Art Boutique Hotel: Το πρώτο Bike Friendly ξενοδοχείο στην Αστυπάλαια

 32. 12/07 17:23

  Volotea: 100.000 επιβάτες στην Αθήνα το α' εξάμηνο

 33. 12/07 17:05

  Handelsblatt: Αυστηρή μεταμνημονιακή εποπτεία στην Ελλάδα

 34. 12/07 16:11

  Προβολή της Ελλάδας σε ξένες τηλεοπτικές παραγωγές

 35. 12/07 15:13

  Turkish Airlines: Ταξίδι εξοικείωσης για Έλληνες τουριστικούς πράκτορες στην Ανδαλουσία

 36. 12/07 15:05

  Περιφέρεια Κρήτης: Συνέργειες για ενίσχυση του τουρισμού από τη Γερμανία

 37. 12/07 14:52

  Πως αναδεικνύουμε την εμπειρία ενός προορισμού;

 38. 12/07 14:07

  Κρουαζιέρα swingers στην Ελλάδα το 2020- άνοιξαν οι κρατήσεις

 39. 12/07 13:14

  Χρηματοδότηση για κάδους ανακυκλώσιμου χαρτιού στην Κέρκυρα

 40. 12/07 12:37

  Ρωσικός τουρισμός: Το Μουντιάλ και οι τιμές φρέναραν τις κρατήσεις

 41. 12/07 11:55

  Αντιμετωπίζοντας τον υπερ-τουρισμό- Ντοκιμαντέρ

 42. 12/07 11:30

  Wine Spectator Restaurant Awards: Διεθνής διάκριση των GB Roof Garden & Tudor Hall

 43. 12/07 11:29

  ETC: 1 στους 2 τουρίστες παγκοσμίως ήρθε στην Ευρώπη το β' 3μηνο

 44. 12/07 11:11

  Τουρκία: Αυξάνονται οι εξαγωγές τσαγιού

 45. 12/07 11:10

  Έρευνα: Όλοι οι φόροι που αποδίδει η Airbnb σε 56 πόλεις στον κόσμο- Εκτός η Ελλάδα

 46. 12/07 10:48

  Δείτε το «μπουζούκι» του νέου Υπουργού Τουρισμού της Τουρκίας (βίντεο)

 47. 12/07 10:09

  TUI: Δεύτερος προορισμός φέτος η Ελλάδα, τρίτος η Τουρκία

 48. 12/07 09:44

  Επενδυτικό ενδιαφέρον για ξενοδοχείο 7όροφου κτιρίου στον Πειραιά

 49. 12/07 09:36

  Παίρνει σάρκα και οστά η δωρεά του Σταύρου Ανδρεάδη στη Θεσσαλονίκη

 50. 12/07 09:28

  Thomas Cook: Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί με τις καλύτερες παροχές στους γκέι τουρίστες

 51. 11/07 19:08

  21-25 Ιουλίου το Αmari Green Festival στην Κρήτη

 52. 11/07 16:51

  H Ρόδος βράβευσε επαναλαμβανόμενους επισκέπτες

 53. 11/07 16:45

  H Victoria Hislop εξυμνεί την Ελλάδα σε εκδήλωση στο Λονδίνο

 54. 11/07 15:43

  ΑΑΔΕ: Μη υποχρεωτική η ηλεκτρονική θεώρηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις

 55. 11/07 15:38

  Κρήτη: Στο ΕΣΠΑ η αποκατάσταση του Φρουρίου Φραγκοκάστελλου

 56. 11/07 15:13

  Tα δημοφιλέστερα ελληνικά ξενοδοχεία στη Γερμανία το τελευταίο 15νθήμερο

 57. 11/07 14:24

  Βρετανικός τουρισμός: Επάνοδος στις κρατήσεις διακοπών μετά το Μουντιάλ

 58. 11/07 13:22

  Αστροτουρισμός με την Airbnb (video)

 59. 11/07 12:21

  Tα ξενοδοχεία Hyatt καταργούν τα πλαστικά μιας χρήσης

 60. 11/07 11:47

  T+L Awards 2018: Eλληνικά νησιά και ξενοδοχεία στα καλύτερα στον κόσμο- Δείτε ποια

 61. 11/07 11:34

  Πρόγραμμα "Ψηφιακό Άλμα" για μικρομεσαίες επιχειρήσεις- Από σήμερα οι αιτήσεις

 62. 11/07 11:25

  Γ.Τζιάλλας: Οργανωμένη ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού αναψυχής

 63. 11/07 10:18

  50% περισσότεροι Ρώσοι τουρίστες στην Τυνησία στο εξάμηνο

 64. 11/07 10:02

  Το Salonica Front WWI στα 10 καλύτερα war memorial tours

 65. 11/07 09:54

  Πέντε ημέρες θα διαρκέσει το έκτο Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο

 66. 11/07 09:19

  Συνάντηση Ε.Κουντουρά με την πρέσβη του Λιβάνου

 67. 11/07 09:07

  Daily Sabah: Οι Έλληνες πάνε για ψώνια στην Τουρκία και αδειάζουν τα μαγαζιά

 68. 11/07 09:00

  Thomas Cook: Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί στην Ελλάδα

 69. 11/07 08:57

  Ο ΕΟΤ ενισχύει την παράσταση Πλούτος του Αριστοφάνη

 70. 11/07 08:55

  Δήμος Πόρου: δρομολόγια με λέμβο κατά την τουριστική περίοδο

 71. 11/07 08:36

  Πώς θα μισθωθεί το πρώην ξενοδοχείο Εσπέρια στην Σταδίου- Διαβάστε τους όρους του διαγωνισμού

 72. 10/07 17:06

  Αυτός είναι ο νέος υπουργός Τουρισμού της Τουρκίας

 73. 10/07 16:57

  Εκδήλωση της Lifeline Hellas στο St. George Lycabettus

 74. 10/07 16:50

  Κορυφαίες διακρίσεις για τα ξενοδοχεία Elounda Beach, Elounda Bay και Grand Resort Lagonissi

 75. 10/07 14:07

  Επεκτείνεται κατά μια ημέρα το Mediterranean Yacht Show 2019

 76. 10/07 13:40

  Πήλινη πλάκα με στίχους της Οδύσσειας στην Ολυμπία

 77. 10/07 13:38

  Τα εργαλεία της Google που μας βοηθάνε στο digital marketing

 78. 10/07 13:34

  Ενημερωτική εκδήλωση για τις ιαματικές πηγές στη Σαμοθράκη

 79. 10/07 12:34

  Συνάντηση Ε. Κουντουρά με τους πρέσβεις της Κορέας και του Λιβάνου

 80. 10/07 12:31

  Γ. Αμυράς: Να χωροθετηθεί καταδυτικό πάρκο στη Χίο

 81. 10/07 12:23

  Nέος διευθύνων σύμβουλος στην Ellinair

 82. 10/07 12:18

  Ο τουρισμός δημιούργησε τις περισσότερες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο

 83. 10/07 11:55

  Ενημέρωση για τα δικαιώματα των επιβατών στις ακτοπλοϊκές μεταφορές

 84. 10/07 11:52

  Apollo: Διευρύνονται οι αεροπορικές συνδέσεις με Χανιά το 2019

 85. 10/07 11:38

  Στα Χανιά το Παγκόσμιο Φόρουμ «Πολιτιστικών Διαδρομών»

 86. 10/07 11:36

  Ρωσικός τουρισμός: Αύξηση της ζήτησης για Τουρκία μετά το Μουντιάλ

 87. 10/07 11:10

  Ελληνικός τουρισμός: Χρήσιμα συμπεράσματα για το 2019

 88. 10/07 10:55

  Το μνημόνιο διαφήμισε την Ελλάδα- Περιμένουμε κατάργηση του φόρου διαμονής

 89. 10/07 10:26

  Γερμανία: Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε όποιον σκοτώσει σφήκα

 90. 10/07 09:59

  Τουρκικός τουρισμός: Σε ένα μήνα είχε περισσότερους Ρώσους από ότι η Ελλάδα ετησίως

 91. 10/07 09:56

  ΕΟΤ: Συνεργασία με το Βατικανό για θρησκευτικό τουρισμό

 92. 10/07 09:55

  Άδεια για νέα πλωτή εξέδρα στο ΝΑΜΜΟS της Μυκόνου

 93. 10/07 09:53

  AΑΔΕ: 500 έλεγχοι σε καταλύματα για τον φόρο διαμονής

 94. 10/07 09:42

  Εντυπωσιακό παιδικό πάρκο στο Miraggio Thermal Spa Resort

 95. 10/07 09:17

  Η Airbnb «κατακτά» τις τουριστικές περιοχές- Δείτε τους χάρτες σε Κέρκυρα, Μύκονο, Σαντορίνη, Κρήτη, Ρόδο και Χαλκιδική

 96. 10/07 09:09

  Η εξέλιξη της τουριστικής κίνησης σε Ελλάδα και Μεσόγειο

 97. 09/07 17:29

  Ιόνια νησιά: +15% οι αφίξεις τον Ιούνιο, +19,7% στο εξάμηνο

 98. 09/07 16:42

  Με φλεγόμενη βουτιά έκλεισε το Agios Nikolaos Cliff Diving 2018

 99. 09/07 15:21

  Booking: Συμφωνία για εξαγορά της HotelsCombined

 100. 09/07 14:39

  Divani Palace Acropolis: Ανανέωση της Executive σουίτας