Απόλλων Φιλιππής: «Χρυσή» χρονιά για την κρουαζιέρα στο Ηράκλειο

Α Decrease font Enlarge font
«Χρυσή» χρονιά για την κρουαζιέρα στο Ηράκλειοο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), Απόλλων Φιλιππής

Με τους 250.000 επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, ως το τέλος του 2018, «φλερτάρει» το Ηράκλειο, που διανύει μία από τις καλύτερες χρονιές του, στον τομέα της κρουαζιέρας. «Περιμένουμε σημαντική αύξηση. Το Ηράκλειο ενισχύει την θέση του στον χάρτη της κρουαζιέρας» λέει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), Απόλλων Φιλιππής.

Σε συνέντευξή του στο kritimono, ο κ. Φιλιππής αναλύει τα δεδομένα για την κρουαζιέρα, μιλάει για τις προσπάθειες αναβάθμισης του λιμανιού, την ιστορική συμφωνία του ΟΛΗ με τον δήμο Ηρακλείου για την χερσαία ζώνη, αλλά και για το Λιμενικό Περίπτερο, που θα πάψει να είναι ένα κτίριο – «φάντασμα».

Διαβάστε τη συνέντευξη...

-Κοιτάζοντας τους αριθμούς, το 2018 φαίνεται ότι θα είναι μια καλή χρονιά για την κρουαζιέρα, στο Ηράκλειο…

-Είναι γεγονός ότι υπάρχει σημαντική αύξηση. Πέρυσι, έκλεισε η χρονιά με 131 πλοία και περίπου 180.000 – 190.000 επιβάτες. Φέτος, στο πρόγραμμα – που είναι ακόμα υπό διαμόρφωση – υπάρχουν 196 προσεγγίσεις. Ίσως, τελικά, ξεπεράσουμε και τις 200. Σημαντικό κομμάτι, ασφαλώς, είναι ο καιρός. Σε ημέρες με πολύ ισχυρούς ανέμους, τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια δεν διακινδυνεύουν να μπουν στο λιμάνι και συνεχίζουν την πορεία τους. Ελπίζουμε να μην συμβεί αυτό, να μην έχουμε απώλειες, λόγω καιρού.

 Το 2015 είχαμε 170 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων. Το 2016 είχαμε 165. Ωστόσο, το 2106 είχαμε μεγαλύτερο αριθμό επιβατών. Το ζητούμενο, λοιπόν, δεν είναι μόνο να αυξάνονται τα πλοία, αλλά να έρχονται γεμάτα. Και επίσης, πολύ σημαντικό, να κατεβαίνουν οι επιβάτες στο νησί. Εκτιμάται ότι το 1/3, συνήθως, δεν κατεβαίνει.

 Με τα στοιχεία του 2018, με βάση την χωρητικότητα των πλοίων, είμαστε περίπου στους 300.000 επιβάτες κρουαζιέρας. Αν καλυφθεί το 80%, θα έχουμε 250.000 – 260.000 επιβάτες. Αν καταφέρουμε να κατεβάσουμε ένα ποσοστό από το 1/3 των επιβατών που συνήθως παραμένουν στα πλοία, θα έχουμε μια πολύ μεγάλη – ουσιαστική, όχι μόνο αριθμητική – αύξηση. Είναι σημαντικός, επομένως και ο σχεδιασμός. Να έχουν οι επιβάτες χρόνο ώστε να δουν περισσότερα, να πάρουν περισσότερα από τον τόπο μας, αλλά να… αφήσουν και πιο πολλά.

 «Να είμαστε στον σχεδιασμό των εταιρειών»

-Πώς φθάσαμε σε αυτή την θετική, για το Ηράκλειο, εξέλιξη;

-Στο διάστημα που είμαστε στο τιμόνι του λιμανιού, συμμετείχαμε σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις για να αναδείξουμε την αξία του λιμανιού, τις υποδομές, την ασφάλεια που παρέχει το λιμάνι, τον πολιτιστικό πλούτο που διαθέτει η Κρήτη, την φιλοξενία, να αναδείξουμε αυτό το πακέτο. Πέρυσι το καλοκαίρι, φτιάξαμε έναν τερματικό σταθμό στον οποίο ελλιμενίζονται τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια. Ο τερματικός σταθμός έχει όλες τις υποδομές που χρειάζονται για έλεγχο ‘’home port’’. Στόχος μας ήταν το λιμάνι του Ηρακλείου να γίνει σταθμός επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών κρουαζιέρας. Πέρυσι, είχαμε τρεις τέτοιες προσεγγίσεις, φέτος έχουμε έξι. Μέσα από την διαδικασία αυτή, τα πλοία μένουν περισσότερες ώρες στο λιμάνι, επομένως και οι επιβάτες περνούν περισσότερο χρόνο στο νησί.

Στόχος μας είναι να είμαστε, σταθερά, μέσα στους σχεδιασμούς των εταιρειών, στον τομέα της κρουαζιέρας. Οι εταιρείες θέλουν να βάλουν στο πρόγραμμά τους περισσότερες χώρες και λιμάνια ελκυστικά για τους επιβάτες κρουαζιέρας (Μύκονος, Σαντορίνη κλπ.). Εμείς, λοιπόν, θέλουμε να είμαστε κομμάτι αυτού του σχεδιασμού. Και μπορούμε να το πετύχουμε, επειδή προσφέρουμε καλές υπηρεσίες, ασφάλεια και ποιότητα. Φαίνεται ότι αυτή την χρονιά, οι προσπάθειές μας αποδίδουν.

Αν μείνει κανείς μόνο στις προσεγγίσεις, ο καλύτερος μήνας του χρόνου είναι ο Οκτώβριος. Πώς εξηγείται αυτό το στοιχείο;

Είναι εξαιρετικά θετικό ότι έχουμε προσεγγίσεις από τον Απρίλιο ως το τέλος του έτους, ότι η κρουαζιέρα καλύπτει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχουμε 16 προσεγγίσεις τον Απρίλιο, 24 τον Μάιο, 22 τον Ιούνιο, 28 τον Ιούλιο, 27 τον Αύγουστο, 22 τον Σεπτέμβριο, 33 τον Οκτώβριο, 16 τον Νοέμβριο και 3 τον Δεκέμβριο. Αν αφαιρέσει κανείς το διάστημα Δεκέμβριος – Μάρτιος, που είναι οι αδύνατοι μήνες της κρουαζιέρας, σε όλους τους υπόλοιπους έχουμε κρουαζιέρα στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Βλέπουμε, μάλιστα, ότι κάποιοι μήνες, όπως ο Οκτώβριος, είναι πολύ καλοί, ως προς τους αριθμούς. Η μεσαία αστική τάξη και οι επιβάτες μεγαλύτερης ηλικίας προτιμούν αυτούς τους μήνες, που δεν έχει τόση ζέστη, που έχει φύγει το καλοκαίρι, έχουν ήδη κάνει τις διακοπές τους και επιλέγουν την κρουαζιέρα για συγκεκριμένους λόγους. Για να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους, να δουν 2-3 χώρες, περισσότερα νησιά… Στόχος μας είναι μεγαλώσει ακόμα περισσότερο ο κύκλος, να βελτιώσουμε και τους υπόλοιπους μήνες.

«Η κρουαζιέρα μπορεί να γίνει πιο αποδοτική»

-Πόσο βοηθάει, τελικά, η κρουαζιέρα την τοπική οικονομία; Ένα παράπονο του εμπορικού κόσμου – και άλλων φορέων – είναι ότι οι επιβάτες κρουαζιέρας δεν αφήνουν πολλά χρήματα στο Ηράκλειο.

-Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κάνουμε μια συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα (ξεναγούς, Αρχαιολογία, τουριστική αστυνομία, ΕΚΑΒ κλπ.). Καθένας έχει τον ρόλο του και βάζει ένα λιθαράκι. Αν ο επιβάτης νιώθει ασφάλεια, θα κατέβει. Αν δει έναν χώρο καθαρό, έναν τόπο με φιλόξενους κατοίκους, αν δει το ασθενοφόρο στο λιμάνι, αν αντιληφθεί ότι υπάρχει πολιτιστικός πλούτος, θα κατέβει και θα ξοδέψει και κάτι παραπάνω. Από εκεί και πέρα, βλέπουμε ότι χρειάζεται καλύτερη πληροφόρηση και μέσα στο πλοίο. Όχι ότι δεν υπάρχει, αλλά πρέπει να βελτιωθεί.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα πλοία της κρουαζιέρας είναι επιχειρήσεις, με το φαγητό, τα κοσμήματα, τα παιχνίδια… Πρέπει λοιπόν να βελτιώσουμε την πληροφόρηση μέσα στα πλοία. Και, επίσης, να δώσουμε στους επιβάτες κρουαζιέρας μεγαλύτερο χρόνο παραμονής στο νησί. Η κρουαζιέρα μπορεί να γίνει πιο ανταποδοτική, να αφήνει περισσότερα χρήματα στην τοπική κοινωνία. Μέσα από την συνεργασία των φορέων, μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα.

-Οι προοπτικές για την κρουαζιέρα στο Ηράκλειο τα επόμενα χρόνια;

-Εκτίμησή μου είναι ότι το Ηράκλειο θα διατηρήσει τα επόμενα χρόνια την θέση του και μπορεί να πάει και καλύτερα στον τομέα της κρουαζιέρας. Έχουμε ένα λιμάνι με περίπου το 1/3 της χερσαίας ζώνης του κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο. Ο Κούλες, αυτό το στολίδι της πόλης, τα Νεώρια, τα παλιά κτίρια, είναι ένας πλούτος για το λιμάνι. Αυτόν τον πλούτο πρέπει να τον ‘’δέσουμε’’ με την ομορφιά του τόπου μας, με συνέπεια, ευγένεια, φιλοξενία, σχεδιασμό, ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην κρουαζιέρα.

 Έργα και μελέτες στο λιμάνι

-Το τελευταίο διάστημα, βλέπουμε μια προσπάθεια λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης του λιμανιού. Πώς θα κινηθείτε από εδώ και πέρα, σε αυτή την κατεύθυνση;

-Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με ενέργειες που έχουν ήδη γίνει. Δώσαμε έμφαση στην καθαριότητα, το νοικοκύρεμα, γιατί μέσα από την καθαριότητα αναδεικνύεις και τα προβλήματα, τα βλέπεις. Αποτυπώσαμε τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια – πρακτικά, όσα έχουν χτιστεί πριν το 1955 (ΚΤΕΛ, Θεατρικός Σταθμός κλπ.). Καταγράψαμε τα υπόλοιπα κτίσματα, ακόμα και τους μικρούς οικίσκους, τις πύλες ελέγχου και προχωράμε στην τακτοποίησή τους. Προσπαθούμε, τώρα, να επιλέξουμε κάποια κτίρια και να τα παραχωρήσουμε σε ιδιώτες, ώστε να φέρουν χρήματα στο λιμάνι. Παράδειγμα, το κτίριο των παλιών ΚΤΕΛ των Χανίων, που έχει γίνει χώρος εστίασης.

Είναι σε εξέλιξη μελέτες για άλλα κτίρια, όπως ο παλιός και ο νέος επιβατικός σταθμός και το παλιό απεντομωτήριο. Ολοκληρώσαμε την εκβάθυνση του λιμανιού, που είχε να γίνει χρόνια. Ολοκληρώσαμε την θωράκιση του προσήνεμου μόλου, καθώς και την ασφαλτόστρωση στην προβλήτα που βρίσκονται οι γερανοί. Κατασκευάσαμε τον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας, 1,130 τ.μ. Κατεδαφίσαμε ένα παλιό κτίριο των ψαράδων – που ήταν ετοιμόρροπο – στην είσοδο του Κούλε. Έχουν γίνει, λοιπόν, πολλές παρεμβάσεις και βρίσκονται σε εξέλιξη αρκετές μελέτες για έργα στο λιμάνι.

Η συμφωνία για την χερσαία ζώνη

-Τι θα αλλάξει μετά την συμφωνία με τον δήμο για την χερσαία ζώνη;

Η δική μας φιλοσοφία είναι ότι το λιμάνι πρέπει να είναι ανοικτό, δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για τον δήμο και τους πολίτες. Ένα μέρος της χερσαίας ζώνης του λιμανιού θα δοθεί στον δήμο και εμείς θα γνωμοδοτούμε. Πρακτικά, το λιμάνι θα έρθει… στο πεζοδρόμιο, στα κάγκελα και ο παραλιακός δρόμος, από την πλατεία 18 Άγγλων ως την Αλικαρνασσό, θα παραχωρηθεί στον δήμο. Εμείς κρατάμε ό,τι είναι απαραίτητο για την λειτουργία του λιμανιού. Τις δεξαμενές νερού και κάποια κτίρια που συνδεδεμένα με την ιστορία του λιμανιού. Τα υπόλοιπα τμήματα, δρόμοι, πράσινο, κοινόχρηστοι χώροι, περνούν στον δήμο. Προχωρούμε, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, αλλά χρειάζεται χρόνος για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

«Χώρος συνάθροισης το Λιμενικό Περίπτερο»

-Το Λιμενικό Περίπτερο θα αξιοποιηθεί;

Για το Λιμενικό Περίπτερο, ένα κτίριο – «φάντασμα», έχουμε κάνει δύο κινήσεις. Πρώτη κίνηση, καθαρίσαμε τον χώρο, που είχε γίνει σκουπιδότοπος. Δεύτερη και σημαντικότερη, κάναμε έναν διαγωνισμό, κατατέθηκαν προσφορές και προχωράει η μελέτη για την ανακατασκευή του κτιρίου, σε συνεννόηση με την Αρχαιολογία. Η μορφή που θα πάρει το Λιμενικό Περίπτερο, στατικά και μηχανολογικά, θα προκύψει από την μελέτη. Ως προς την χρήση, στόχος είναι να επιστρέψουμε στην παλιά χρήση. Σε μια καφετέρια, σε έναν χώρο στον οποίο θα συναθροίζεται το κοινό και θα μπορεί να απολαύσει την θάλασσα, τα τείχη, τον κόλπο του Δερματά, την ιστορία του τόπου μας.

 

 

 1. 20/09 09:51

  Διαδραστική τουριστική προβολή του Ηρακλείου

 2. 20/09 09:49

  Επέκταση ξενοδοχείων στην Ερέτρια και την Κρήτη

 3. 20/09 09:41

  Όλες οι μεγάλες ελληνικές επενδύσεις στη Ρωσία – Το οικονομικό προφίλ των 18 ρωσικών περιφερειών

 4. 20/09 09:36

  Aποκατάσταση του Ιστορικού Φάρου Κόγχης Σαλαμίνας

 5. 20/09 09:34

  Βόρεια Κυνουρία: Τουριστικό brandname «Παράλιο Άστρος»

 6. 19/09 16:57

  Γερμανοί tour operators ξεναγήθηκαν στην Ήπειρο

 7. 19/09 16:53

  Thomas Cook: 10 νέα ξενοδοχεία Cook's Club το καλοκαίρι του 2019- Σχέδια και για Ελλάδα

 8. 19/09 15:42

  MR&H: Ένα μεγάλο επενδυτικό φόρουμ στην Αθήνα

 9. 19/09 15:34

  Διάκριση του Grace Santorini στα Top Mediterranean Resort Awards

 10. 19/09 14:37

  Συνάντηση Κουντουρά με την υπουργό Βετεράνων της Ν. Κορέας στη Σεούλ

 11. 19/09 14:33

  Στο ξενοδοχείο OUT OF THE BLUE Capsis τα Seven Stars Luxury Hospitality Awards

 12. 19/09 14:05

  Fraport: Νέα εποχή για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης με νέο τερματικό σταθμό

 13. 19/09 13:51

  Οι διακοπές του Μάθιου Μακόναχι στην Ελλάδα- "Τρεις εβδομάδες στον παράδεισο"

 14. 19/09 13:39

  Οι πωλήσεις των ξενοδοχείων στο επίκεντρο του επόμενου 100% Hotel Show

 15. 19/09 13:25

  Ημερίδα "Τουρισμός & 4η Βιομηχανική Επανάσταση"

 16. 19/09 13:14

  Νέο τετράστερο ξενοδοχείο στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνης

 17. 19/09 12:32

  Vision 2030: Το πιο φιλόδοξο σχέδιο στην ιστορία του αιγυπτιακού τουρισμού

 18. 19/09 12:15

  Στο προσκήνιο η μεγάλη τουριστική επένδυση στη Σάμο

 19. 19/09 11:47

  92 νέα ξενοδοχειακά πρότζεκτ στην Τουρκία- Κίνδυνο υπερπροσφοράς βλέπουν οι ξενοδόχοι

 20. 19/09 11:24

  Ποια ήταν τα δημοφιλέστερα ελληνικά ξενοδοχεία στη Γερμανία στα τέλη Αυγούστου

 21. 19/09 11:20

  Sky Express: Εισιτήρια από 14,90 ευρώ

 22. 19/09 11:09

  Transavia: Νέες συνδέσεις με Μύκονο και Σαντορίνη το 2019

 23. 19/09 11:03

  Σε διαδικασία πτώχευσης η Small Planet Airlines

 24. 19/09 10:39

  +269% οι αποζημιώσεις σε επιβάτες αεροπορικών εταιρειών στην Ελλάδα φέτος

 25. 19/09 10:03

  British Airways: Πτήσεις προς Κω από το Γκάτγουικ το 2019

 26. 19/09 09:35

  Ψηφιακή γαστρονομία στο Ηράκλειο

 27. 19/09 09:34

  Νέες πλωτές εξέδρες στη Λευκάδα

 28. 19/09 09:32

  Οι Αμερικανοί προτιμούν τις ελληνικές ελιές

 29. 19/09 09:30

  Άδειες για τουριστικές κατοικίες στο Ρέθυμνο

 30. 19/09 09:26

  Δήμος Παιονίας: Ανταλλαγή έκτασης με γη Μονής για τουριστικούς σκοπούς

 31. 18/09 16:14

  To Σχολείο Τουρισμού OnTour ταξιδεύει στη Χαλκιδική

 32. 18/09 15:15

  Άδεια λειτουργίας στη μαρίνα Αλίμου

 33. 18/09 15:10

  Wanderlust Greece: Το νέο βίντεο της καμπάνιας για την Κρήτη

 34. 18/09 14:44

  Wanderlust Greece: Προβολή της Εύβοιας και της Σκύρου

 35. 18/09 14:43

  ΠΟΤ: Ο υπερ-τουρισμός στα αστικά κέντρα

 36. 18/09 14:00

  Η διαδραστική παρουσίαση του Παλιρροϊκού Φαινομένου στη Χαλκίδα

 37. 18/09 13:42

  Αναβαθμίζεται σε πεντάστερο το ξενοδοχείο Regina Mare

 38. 18/09 13:39

  Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης στο αεροδρόμιο Αράξου

 39. 18/09 13:23

  Αφαίρεση της "Γαλάζιας Σημαίας" από 8 ελληνικές ακτές

 40. 18/09 13:14

  Nέα τουριστική ιστοσελίδα από την Περιφέρεια Αττικής

 41. 18/09 13:10

  Η Πάφος στην πλατφόρμα αειφόρων ταξιδίων «Διαδρομές Παγκόσμιας Κληρονομιάς»

 42. 18/09 13:04

  Το νέο «τέρας» που απειλεί τον ελληνικό τουρισμό

 43. 18/09 12:46

  Τι λέει η ΠΟΞ για την επέκταση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης

 44. 18/09 12:41

  Ξενοδοχεία: Οι καλύτερες παροχές για να προσελκύσετε όλους τους ταξιδιώτες

 45. 18/09 12:26

  Παράσταση "Έρωτες και Θρήνοι Γυναικών" στο Ηρώδειο

 46. 18/09 12:10

  Kως: Ημιτελικός για τον υποψήφιο European Young Chef 2018

 47. 18/09 11:49

  ΑΑΔΕ: Νέες διευκρινίσεις για την υποβολή δηλώσεων βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων

 48. 18/09 11:46

  Τουρκία: Στροφή στον ποιοτικό τουρισμό το 2019

 49. 18/09 11:18

  Αναρριχητικός τουρισμός: O ΕΟΤ προβάλλει τα Μετέωρα στη Γερμανία

 50. 18/09 11:14

  Συνάντηση Κουντουρά για τουριστική συνεργασία με τη Ν. Κορέα

 51. 18/09 11:11

  H Περιφέρεια Κρήτης στο φόρουμ για τα «Έξυπνα Νησιά»

 52. 18/09 10:58

  Προβολή ελληνικών προορισμών για γιόγκα στην Ινδία

 53. 18/09 10:50

  Έρχεται η νέα TripAdvisor: Θα θυμίζει social media με εξατομικευμένες ταξιδιωτικές προτάσεις

 54. 18/09 10:14

  Μνήμη και αστικό φαινόμενο- Πολεοδομικές πολιτικές για την ανάδειξη ιστορικών μνημείων και τόπων

 55. 18/09 10:10

  Ρώσος κοσμοναύτης επιλέγει τη Χαλκιδική για την αποκατάστασή του

 56. 18/09 10:07

  «Democracy & Books Weekend» στην Costa Navarino

 57. 18/09 10:00

  Όλες οι μεγάλες ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα

 58. 18/09 09:56

  Επιχορηγήσεις για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Λακωνία και Κρήτη

 59. 18/09 09:54

  Νέο τουριστικό περίπτερο και Γραφείο Τουρισμού στην Κάρπαθο

 60. 18/09 09:48

  Επέκταση οικοτουριστικής διαδρομής Ήλιδας – Ολυμπίας, τουριστικές σημάνσεις στη Σπάρτη

 61. 18/09 09:46

  Η Χίος ως προορισμός κρουαζιέρας

 62. 17/09 16:10

  Η TUI εξαγόρασε την ιταλική Musement, που προσφέρει εμπειρίες

 63. 17/09 14:56

  Handelsblatt: «Μοιραίες οι λάθος εκτιμήσεις για την πολιτική λιτότητας»

 64. 17/09 14:34

  283.853 επισκέπτες στην 83η ΔΕΘ

 65. 17/09 14:10

  Βράβευση του περιπτέρου του ΤΑΠ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στη ΔΕΘ

 66. 17/09 13:57

  Βρετανία: Συνεχίζονται οι προσφορές για ελληνικούς προορισμούς

 67. 17/09 13:30

  Η διεθνής πρακτική δείχνει το δρόμο για τις τουριστικές μισθώσεις σπιτιών

 68. 17/09 13:21

  To Radisson Blu Athens Park στα κορυφαία ξενοδοχεία της Ευρώπης για συνέδρια

 69. 17/09 13:01

  Κυπριακός τουρισμός: Αύγουστος 2018, ο δεύτερος καλύτερος μήνας στην ιστορία

 70. 17/09 12:50

  Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αυξήσει τα έσοδα των ξενοδοχείων

 71. 17/09 12:29

  Ε.Κουντουρά: Καλές πρακτικές για τη βιώσιμη ανάπτυξη προορισμών

 72. 17/09 12:24

  Επέκταση συνεργασίας Amadeus- Carlson Wagonlit Travel

 73. 17/09 12:16

  9,2 εκατ. αφίξεις στην Αττάλεια στο 8μηνο

 74. 17/09 12:11

  Τι συμβαίνει όταν η Tripadvisor ανακαλύπτει ότι έχουμε χρησιμοποιήσει fake reviews

 75. 17/09 12:05

  Η Booking.com βραβεύει τις γυναίκες, που εισάγουν τεχνολογικές καινοτομίες

 76. 17/09 11:19

  Κρουαζιέρα: Αύξηση 26% των επιβατών στην Ευρώπη την επταετία

 77. 17/09 10:51

  Αστυπάλαια: Έντυπο επισκεπτών για τη γιορτή γαστρονομίας

 78. 17/09 10:32

  Επιστημονική έρευνα στo Ναυάγιο Ζακύνθου για τις κατολισθήσεις

 79. 17/09 10:29

  Emirates: Προσφορές στις πτήσεις από Ελλάδα

 80. 17/09 10:20

  Στην Κρήτη το εφετινό fwv workshop με Γερμανούς πράκτορες

 81. 17/09 10:05

  Επεκτάσεις ξενοδοχείων σε Ηγουμενίτσα και Κατερίνη

 82. 17/09 10:03

  Επέκταση του καταφυγίου τουριστικών σκαφών στη Βόνιτσα

 83. 17/09 10:01

  Δράσεις τουριστικής προβολής σε Ιόνιο και Ηράκλειο

 84. 17/09 10:00

  Νέες πλωτές εξέδρες σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

 85. 17/09 09:53

  Σχολή Ξεναγών: Διαγωνισμός για παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών

 86. 16/09 12:41

  Υπερτριπλασιασμός του προϋπολογισμού για ίδρυση μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων

 87. 16/09 11:20

  Δήμος Σιντικής: Παραχώρηση της χρήσης του Μουσείου Παλαιοντολογίας Θερμοπηγής

 88. 16/09 11:18

  Ανάβαση Πορταριάς και Αγώνες Kick-Boxing στη Λάρισα

 89. 16/09 11:12

  Ποδηλατικός αγώνας 200 χιλιομέτρων στο Πάρκο των Φιλίππων

 90. 16/09 11:03

  Αστρονομικό πάρκο στο Κρυονέρι Κορινθίας

 91. 16/09 10:53

  "500 χρόνια Ελληνισμός στην Αμερική"- αφιέρωμα του ΥΠΕΞ στη ΔΕΘ

 92. 15/09 12:04

  Το πρόγραμμα Βιωσιμότητας του Creta Maris

 93. 15/09 11:58

  Δήμος Μαλεβιζίου: Αναμόρφωση του οικισμού των Κάτω Κορφών

 94. 15/09 11:53

  Run Greece στη Ρόδο

 95. 15/09 11:51

  Ποδηλατικός και ορειβατικός αγώνας στη Λάρισα

 96. 15/09 11:47

  Παράταση 3 ημερών για τις αιτήσεις στα ΙΕΚ Τουρισμού

 97. 15/09 10:30

  Austrian: Περισσότερες συνδέσεις με Αθήνα και Θεσσαλονίκη το χειμώνα

 98. 15/09 10:20

  Ιστορικό ρεκόρ πτήσεων στην Ευρώπη την Παρασκευή (video)

 99. 14/09 16:54

  ΔΑΑ: Προσφορά 1,1 δισ. ευρώ για 20ετή επέκταση της σύμβασης του αεροδρομίου

 100. 14/09 16:40

  Πότε θα σταματήσουν οι «κατοχικές» ουρές των τουριστών στο μετρό;