Απόλλων Φιλιππής: «Χρυσή» χρονιά για την κρουαζιέρα στο Ηράκλειο

Α Decrease font Enlarge font
«Χρυσή» χρονιά για την κρουαζιέρα στο Ηράκλειοο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), Απόλλων Φιλιππής

Με τους 250.000 επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, ως το τέλος του 2018, «φλερτάρει» το Ηράκλειο, που διανύει μία από τις καλύτερες χρονιές του, στον τομέα της κρουαζιέρας. «Περιμένουμε σημαντική αύξηση. Το Ηράκλειο ενισχύει την θέση του στον χάρτη της κρουαζιέρας» λέει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), Απόλλων Φιλιππής.

Σε συνέντευξή του στο kritimono, ο κ. Φιλιππής αναλύει τα δεδομένα για την κρουαζιέρα, μιλάει για τις προσπάθειες αναβάθμισης του λιμανιού, την ιστορική συμφωνία του ΟΛΗ με τον δήμο Ηρακλείου για την χερσαία ζώνη, αλλά και για το Λιμενικό Περίπτερο, που θα πάψει να είναι ένα κτίριο – «φάντασμα».

Διαβάστε τη συνέντευξη...

-Κοιτάζοντας τους αριθμούς, το 2018 φαίνεται ότι θα είναι μια καλή χρονιά για την κρουαζιέρα, στο Ηράκλειο…

-Είναι γεγονός ότι υπάρχει σημαντική αύξηση. Πέρυσι, έκλεισε η χρονιά με 131 πλοία και περίπου 180.000 – 190.000 επιβάτες. Φέτος, στο πρόγραμμα – που είναι ακόμα υπό διαμόρφωση – υπάρχουν 196 προσεγγίσεις. Ίσως, τελικά, ξεπεράσουμε και τις 200. Σημαντικό κομμάτι, ασφαλώς, είναι ο καιρός. Σε ημέρες με πολύ ισχυρούς ανέμους, τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια δεν διακινδυνεύουν να μπουν στο λιμάνι και συνεχίζουν την πορεία τους. Ελπίζουμε να μην συμβεί αυτό, να μην έχουμε απώλειες, λόγω καιρού.

 Το 2015 είχαμε 170 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων. Το 2016 είχαμε 165. Ωστόσο, το 2106 είχαμε μεγαλύτερο αριθμό επιβατών. Το ζητούμενο, λοιπόν, δεν είναι μόνο να αυξάνονται τα πλοία, αλλά να έρχονται γεμάτα. Και επίσης, πολύ σημαντικό, να κατεβαίνουν οι επιβάτες στο νησί. Εκτιμάται ότι το 1/3, συνήθως, δεν κατεβαίνει.

 Με τα στοιχεία του 2018, με βάση την χωρητικότητα των πλοίων, είμαστε περίπου στους 300.000 επιβάτες κρουαζιέρας. Αν καλυφθεί το 80%, θα έχουμε 250.000 – 260.000 επιβάτες. Αν καταφέρουμε να κατεβάσουμε ένα ποσοστό από το 1/3 των επιβατών που συνήθως παραμένουν στα πλοία, θα έχουμε μια πολύ μεγάλη – ουσιαστική, όχι μόνο αριθμητική – αύξηση. Είναι σημαντικός, επομένως και ο σχεδιασμός. Να έχουν οι επιβάτες χρόνο ώστε να δουν περισσότερα, να πάρουν περισσότερα από τον τόπο μας, αλλά να… αφήσουν και πιο πολλά.

 «Να είμαστε στον σχεδιασμό των εταιρειών»

-Πώς φθάσαμε σε αυτή την θετική, για το Ηράκλειο, εξέλιξη;

-Στο διάστημα που είμαστε στο τιμόνι του λιμανιού, συμμετείχαμε σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις για να αναδείξουμε την αξία του λιμανιού, τις υποδομές, την ασφάλεια που παρέχει το λιμάνι, τον πολιτιστικό πλούτο που διαθέτει η Κρήτη, την φιλοξενία, να αναδείξουμε αυτό το πακέτο. Πέρυσι το καλοκαίρι, φτιάξαμε έναν τερματικό σταθμό στον οποίο ελλιμενίζονται τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια. Ο τερματικός σταθμός έχει όλες τις υποδομές που χρειάζονται για έλεγχο ‘’home port’’. Στόχος μας ήταν το λιμάνι του Ηρακλείου να γίνει σταθμός επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών κρουαζιέρας. Πέρυσι, είχαμε τρεις τέτοιες προσεγγίσεις, φέτος έχουμε έξι. Μέσα από την διαδικασία αυτή, τα πλοία μένουν περισσότερες ώρες στο λιμάνι, επομένως και οι επιβάτες περνούν περισσότερο χρόνο στο νησί.

Στόχος μας είναι να είμαστε, σταθερά, μέσα στους σχεδιασμούς των εταιρειών, στον τομέα της κρουαζιέρας. Οι εταιρείες θέλουν να βάλουν στο πρόγραμμά τους περισσότερες χώρες και λιμάνια ελκυστικά για τους επιβάτες κρουαζιέρας (Μύκονος, Σαντορίνη κλπ.). Εμείς, λοιπόν, θέλουμε να είμαστε κομμάτι αυτού του σχεδιασμού. Και μπορούμε να το πετύχουμε, επειδή προσφέρουμε καλές υπηρεσίες, ασφάλεια και ποιότητα. Φαίνεται ότι αυτή την χρονιά, οι προσπάθειές μας αποδίδουν.

Αν μείνει κανείς μόνο στις προσεγγίσεις, ο καλύτερος μήνας του χρόνου είναι ο Οκτώβριος. Πώς εξηγείται αυτό το στοιχείο;

Είναι εξαιρετικά θετικό ότι έχουμε προσεγγίσεις από τον Απρίλιο ως το τέλος του έτους, ότι η κρουαζιέρα καλύπτει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχουμε 16 προσεγγίσεις τον Απρίλιο, 24 τον Μάιο, 22 τον Ιούνιο, 28 τον Ιούλιο, 27 τον Αύγουστο, 22 τον Σεπτέμβριο, 33 τον Οκτώβριο, 16 τον Νοέμβριο και 3 τον Δεκέμβριο. Αν αφαιρέσει κανείς το διάστημα Δεκέμβριος – Μάρτιος, που είναι οι αδύνατοι μήνες της κρουαζιέρας, σε όλους τους υπόλοιπους έχουμε κρουαζιέρα στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Βλέπουμε, μάλιστα, ότι κάποιοι μήνες, όπως ο Οκτώβριος, είναι πολύ καλοί, ως προς τους αριθμούς. Η μεσαία αστική τάξη και οι επιβάτες μεγαλύτερης ηλικίας προτιμούν αυτούς τους μήνες, που δεν έχει τόση ζέστη, που έχει φύγει το καλοκαίρι, έχουν ήδη κάνει τις διακοπές τους και επιλέγουν την κρουαζιέρα για συγκεκριμένους λόγους. Για να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους, να δουν 2-3 χώρες, περισσότερα νησιά… Στόχος μας είναι μεγαλώσει ακόμα περισσότερο ο κύκλος, να βελτιώσουμε και τους υπόλοιπους μήνες.

«Η κρουαζιέρα μπορεί να γίνει πιο αποδοτική»

-Πόσο βοηθάει, τελικά, η κρουαζιέρα την τοπική οικονομία; Ένα παράπονο του εμπορικού κόσμου – και άλλων φορέων – είναι ότι οι επιβάτες κρουαζιέρας δεν αφήνουν πολλά χρήματα στο Ηράκλειο.

-Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κάνουμε μια συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα (ξεναγούς, Αρχαιολογία, τουριστική αστυνομία, ΕΚΑΒ κλπ.). Καθένας έχει τον ρόλο του και βάζει ένα λιθαράκι. Αν ο επιβάτης νιώθει ασφάλεια, θα κατέβει. Αν δει έναν χώρο καθαρό, έναν τόπο με φιλόξενους κατοίκους, αν δει το ασθενοφόρο στο λιμάνι, αν αντιληφθεί ότι υπάρχει πολιτιστικός πλούτος, θα κατέβει και θα ξοδέψει και κάτι παραπάνω. Από εκεί και πέρα, βλέπουμε ότι χρειάζεται καλύτερη πληροφόρηση και μέσα στο πλοίο. Όχι ότι δεν υπάρχει, αλλά πρέπει να βελτιωθεί.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα πλοία της κρουαζιέρας είναι επιχειρήσεις, με το φαγητό, τα κοσμήματα, τα παιχνίδια… Πρέπει λοιπόν να βελτιώσουμε την πληροφόρηση μέσα στα πλοία. Και, επίσης, να δώσουμε στους επιβάτες κρουαζιέρας μεγαλύτερο χρόνο παραμονής στο νησί. Η κρουαζιέρα μπορεί να γίνει πιο ανταποδοτική, να αφήνει περισσότερα χρήματα στην τοπική κοινωνία. Μέσα από την συνεργασία των φορέων, μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα.

-Οι προοπτικές για την κρουαζιέρα στο Ηράκλειο τα επόμενα χρόνια;

-Εκτίμησή μου είναι ότι το Ηράκλειο θα διατηρήσει τα επόμενα χρόνια την θέση του και μπορεί να πάει και καλύτερα στον τομέα της κρουαζιέρας. Έχουμε ένα λιμάνι με περίπου το 1/3 της χερσαίας ζώνης του κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο. Ο Κούλες, αυτό το στολίδι της πόλης, τα Νεώρια, τα παλιά κτίρια, είναι ένας πλούτος για το λιμάνι. Αυτόν τον πλούτο πρέπει να τον ‘’δέσουμε’’ με την ομορφιά του τόπου μας, με συνέπεια, ευγένεια, φιλοξενία, σχεδιασμό, ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην κρουαζιέρα.

 Έργα και μελέτες στο λιμάνι

-Το τελευταίο διάστημα, βλέπουμε μια προσπάθεια λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης του λιμανιού. Πώς θα κινηθείτε από εδώ και πέρα, σε αυτή την κατεύθυνση;

-Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με ενέργειες που έχουν ήδη γίνει. Δώσαμε έμφαση στην καθαριότητα, το νοικοκύρεμα, γιατί μέσα από την καθαριότητα αναδεικνύεις και τα προβλήματα, τα βλέπεις. Αποτυπώσαμε τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια – πρακτικά, όσα έχουν χτιστεί πριν το 1955 (ΚΤΕΛ, Θεατρικός Σταθμός κλπ.). Καταγράψαμε τα υπόλοιπα κτίσματα, ακόμα και τους μικρούς οικίσκους, τις πύλες ελέγχου και προχωράμε στην τακτοποίησή τους. Προσπαθούμε, τώρα, να επιλέξουμε κάποια κτίρια και να τα παραχωρήσουμε σε ιδιώτες, ώστε να φέρουν χρήματα στο λιμάνι. Παράδειγμα, το κτίριο των παλιών ΚΤΕΛ των Χανίων, που έχει γίνει χώρος εστίασης.

Είναι σε εξέλιξη μελέτες για άλλα κτίρια, όπως ο παλιός και ο νέος επιβατικός σταθμός και το παλιό απεντομωτήριο. Ολοκληρώσαμε την εκβάθυνση του λιμανιού, που είχε να γίνει χρόνια. Ολοκληρώσαμε την θωράκιση του προσήνεμου μόλου, καθώς και την ασφαλτόστρωση στην προβλήτα που βρίσκονται οι γερανοί. Κατασκευάσαμε τον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας, 1,130 τ.μ. Κατεδαφίσαμε ένα παλιό κτίριο των ψαράδων – που ήταν ετοιμόρροπο – στην είσοδο του Κούλε. Έχουν γίνει, λοιπόν, πολλές παρεμβάσεις και βρίσκονται σε εξέλιξη αρκετές μελέτες για έργα στο λιμάνι.

Η συμφωνία για την χερσαία ζώνη

-Τι θα αλλάξει μετά την συμφωνία με τον δήμο για την χερσαία ζώνη;

Η δική μας φιλοσοφία είναι ότι το λιμάνι πρέπει να είναι ανοικτό, δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για τον δήμο και τους πολίτες. Ένα μέρος της χερσαίας ζώνης του λιμανιού θα δοθεί στον δήμο και εμείς θα γνωμοδοτούμε. Πρακτικά, το λιμάνι θα έρθει… στο πεζοδρόμιο, στα κάγκελα και ο παραλιακός δρόμος, από την πλατεία 18 Άγγλων ως την Αλικαρνασσό, θα παραχωρηθεί στον δήμο. Εμείς κρατάμε ό,τι είναι απαραίτητο για την λειτουργία του λιμανιού. Τις δεξαμενές νερού και κάποια κτίρια που συνδεδεμένα με την ιστορία του λιμανιού. Τα υπόλοιπα τμήματα, δρόμοι, πράσινο, κοινόχρηστοι χώροι, περνούν στον δήμο. Προχωρούμε, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, αλλά χρειάζεται χρόνος για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

«Χώρος συνάθροισης το Λιμενικό Περίπτερο»

-Το Λιμενικό Περίπτερο θα αξιοποιηθεί;

Για το Λιμενικό Περίπτερο, ένα κτίριο – «φάντασμα», έχουμε κάνει δύο κινήσεις. Πρώτη κίνηση, καθαρίσαμε τον χώρο, που είχε γίνει σκουπιδότοπος. Δεύτερη και σημαντικότερη, κάναμε έναν διαγωνισμό, κατατέθηκαν προσφορές και προχωράει η μελέτη για την ανακατασκευή του κτιρίου, σε συνεννόηση με την Αρχαιολογία. Η μορφή που θα πάρει το Λιμενικό Περίπτερο, στατικά και μηχανολογικά, θα προκύψει από την μελέτη. Ως προς την χρήση, στόχος είναι να επιστρέψουμε στην παλιά χρήση. Σε μια καφετέρια, σε έναν χώρο στον οποίο θα συναθροίζεται το κοινό και θα μπορεί να απολαύσει την θάλασσα, τα τείχη, τον κόλπο του Δερματά, την ιστορία του τόπου μας.

 

 

 1. 24/05 14:20

  Ellinair: 57% επάνω η επιβατική κίνηση το α' τετράμηνο

 2. 24/05 14:14

  DRV: Τα επαγγελματικά ταξίδια ανεβάζουν την παραγωγικότητα των εργαζομένων

 3. 24/05 13:46

  Τούρκοι δημοσιογράφοι στη Λευκάδα και την Κεφαλονιά

 4. 24/05 12:57

  Έρευνα: Τι προσδοκούν οι Γερμανοί από τα προγράμματα ανταμοιβής ξενοδοχείων

 5. 24/05 12:48

  Νέο ξενοδοχείο στην Ελούντα 800 κλινών από τον εφοπλιστή Σπύρο Ράνη

 6. 24/05 12:38

  H Xenia 2018 παρουσιάζει το καινοτόμο πρότζεκτ Hotel Megatrends

 7. 24/05 12:25

  +6,4% οι επιβάτες στα αεροδρόμια της χώρας το α' 4μηνο

 8. 24/05 12:23

  Εκτοξεύθηκαν τα περιστατικά ασθένειας Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα το 2017

 9. 24/05 11:45

  Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Εκδηλώσεις τουριστικής προβολής στη Λήμνο

 10. 24/05 11:35

  Travelport: Περισσότερα ταξίδια φέτος από τους Αμερικανούς millennials

 11. 24/05 11:15

  Εικονικό αερομεταφορέα δημιουργεί ο FTI

 12. 24/05 11:02

  Aegean: Διψήφια αύξηση επιβατών στο δίκτυο εξωτερικού το α' 3μηνο

 13. 24/05 10:58

  Ολιστικό ταξίδι ευεξίας για πρώτη φορά εν πλω

 14. 24/05 10:55

  Royal Caribbean: Προειδοποίηση για επιπτώσεις στις Βαλεαρίδες από τον τουριστικό φόρο

 15. 24/05 09:52

  ΟΠΕΚΑ: Ιαματικός τουρισμός για 4.000 δικαιούχους

 16. 24/05 09:05

  Κινητήριος δύναμη ο τουρισμός για την ανάπτυξη- Δείτε αναλυτικά τι προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο

 17. 24/05 08:15

  Διευρύνει το πρόγραμμα του 2019 για Κύπρο η TUI

 18. 24/05 07:43

  Μετατροπές κατοικιών σε τουριστικά καταλύματα σε Νέστο και Ρέθυμνο

 19. 24/05 07:40

  Σε παραλίες, μνημεία και επαύλεις οι πολιτικοί γάμοι στη Ρόδο

 20. 24/05 07:32

  Βοτανικός κήπος στη Δωρίδα

 21. 24/05 07:27

  Δήμος Αθηναίων: Διαγωνισμός για στέγαση αστέγων σε ξενοδοχεία

 22. 24/05 07:20

  Η Μάχη της Πόρτας και η Ανάβαση της Ελάτης στα Τρίκαλα

 23. 23/05 17:06

  Πως ετοιμάζουμε το Site μας για να δεχθούμε επισκέπτες

 24. 23/05 16:11

  Λεωφορειακή γραμμή Σπάτα - Αιδηψός από 1η Ιουνίου

 25. 23/05 16:01

  Καινοτόμο Open Lobby στο Holiday Inn Athens

 26. 23/05 15:20

  Επιστολή Α. Τζιτζικώστα στην υπουργό Πολιτισμού για τις εργασίες στην Αμφίπολη

 27. 23/05 15:00

  ΣΕΤΕ: Ψηφιακή καμπάνια για την αξία του τουρισμού

 28. 23/05 14:56

  Μόνο 4 στους 10 Αθηναίους θεωρούν την πόλη καθαρή

 29. 23/05 14:35

  ΕΟΤ Αυστρίας: Ταξίδια εξοικείωσης δημοσιογράφων στην Ελλάδα

 30. 23/05 14:33

  HATTA: 2η γιορτή Πολιτιστικού Τουρισμού GRecoACTE στην Εύβοια

 31. 23/05 14:33

  Creta Maris: Η εμπειρία να ζεις σαν…Κρητικός

 32. 23/05 14:24

  TUI: Ποιοι αναλαμβάνουν τις αρμοδιότητες στις αγορές

 33. 23/05 14:14

  ΞΕΕ για προσωπικά δεδομένα: Προτεραιότητα η διασφάλιση των ξενοδοχείων

 34. 23/05 13:35

  FedHATTA: Εκπαιδευτική συνάντηση με σπουδαστές του ΙΕΚ Ακαδημίας Πλάτωνος

 35. 23/05 12:59

  Οι προϋποθέσεις εγγραφής των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στο ΓΕΜΗ

 36. 23/05 12:46

  Που θα ταξιδέψουν οι Ευρωπαίοι το 2018 - Ιταλοί και Πολωνοί "ψηφίζουν" Ελλάδα

 37. 23/05 11:51

  Προσωπικά δεδομένα: Κίνδυνος μέχρι και για χρεωκοπία όσων δεν συμμορφωθούν έγκαιρα

 38. 23/05 11:30

  Αυξάνονται τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στις τουριστικές επιχειρήσεις

 39. 23/05 10:31

  Αφίσα της Αφροδίτης της Μήλου στα Hondos Center στην Ομόνοια- Καμπάνια για την επιστροφή της

 40. 23/05 10:03

  Πιστοποίηση περιπατητικών μονοπατιών στη Χαλκιδική

 41. 23/05 09:57

  Άδειες για 2 ξενοδοχεία σε Ρόδο και Κρήτη

 42. 23/05 09:51

  Ποιες επενδύσεις προκρίνονται για την ανάπλαση του π. στρατοπέδου Παύλος Μελάς

 43. 23/05 09:47

  Δύο ημέρες Ανοιχτές Πόρτες στα επισκέψιμα οινοποιεία (Λίστα)

 44. 23/05 09:44

  Γιορτή Καλαμποκιού στα Φάρσαλα

 45. 23/05 09:41

  Δήμος Χαλανδρίου: Διαγωνισμός για διαμονή μελών του ΚΑΠΗ σε ξενοδοχείο

 46. 23/05 09:35

  O ΕΟΤ φέρνει 587 δημοσιογράφους, bloggers και τουριστικούς πράκτορες

 47. 23/05 09:25

  Η Zeus International μίσθωσε το Lazart Hotel για 25 χρόνια

 48. 22/05 16:57

  Πως απαντάμε στα reviews της τουριστικής μας επιχείρησης

 49. 22/05 16:53

  Αρχαιοφύλακες: "Δεν θα συμμετάσχουμε σε εκδηλώσεις εκτός ωραρίου"

 50. 22/05 16:21

  H E. Κουντουρά κεντρική ομιλήτρια σε ημερίδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

 51. 22/05 16:12

  Στον Ευτύχιο Βασιλάκη το 60% της Autohellas

 52. 22/05 15:33

  Παγκόσμια διάκριση στην Ledra Hotels and Villas από την Marriott

 53. 22/05 15:07

  Τα 10 πιο παράξενα πράγματα που κλέβουν οι πελάτες από τα ξενοδοχεία

 54. 22/05 14:44

  Ανακαινισμένο άνοιξε το ξενοδοχείο Terra Maltese Natural Retreat

 55. 22/05 13:14

  «Κάνοντας την Ελλάδα και πάλι μεγάλη»

 56. 22/05 13:05

  Το έκτο ισχυρότερο διαβατήριο στον κόσμο έχει και φέτος η Ελλάδα

 57. 22/05 12:20

  TripAdvisor: Αυτά είναι τα 10 δημοφιλέστερα μνημεία της Ελλάδας για το 2018

 58. 22/05 12:02

  TripAdvisor: Οι ταξιδιώτες αποθεώνουν την Ακρόπολη- Στα 16 top μνημεία του 2018

 59. 22/05 12:00

  Βρετανικός τουρισμός: 1 στους 10 κάνει κράτηση τελευταίας στιγμής

 60. 22/05 11:43

  TUI: Άνοιξαν οι κρατήσεις για πακέτα διακοπών στην Ελλάδα το 2019

 61. 22/05 11:42

  Η τεχνολογία δημιουργεί εμπειρίες στον τουρισμό

 62. 22/05 11:30

  Ποια ελληνικά ξενοδοχεία κερδίζουν το ενδιαφέρον των Γερμανών τουριστών το Μάιο

 63. 22/05 11:27

  Ρωσικός τουρισμός: Η Ελλάδα πέμπτος προορισμός παραλίας με το καλύτερο value

 64. 22/05 11:20

  MarBella Nido Suite Hotel & Villas: Στα 20 νέα καλύτερα ξενοδοχεία της Ευρώπης

 65. 22/05 10:48

  +12,8% οι αφίξεις, +28,2% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Μάρτιο

 66. 22/05 10:33

  Ως Grand Hyatt θα ανοίξει το πρώην ξενοδοχείο Ledra Hotel

 67. 22/05 10:04

  Οι χρήστες άνω των 55 ετών γίνονται όλο και πιο “ψηφιακοί”

 68. 22/05 09:19

  Άδειες για εργασίες σε 2 ξενοδοχεία στην Αλεξανδρούπολη και Κρήτη

 69. 22/05 09:18

  Δήμος Κω: Διαγωνισμός για παραγωγή βίντεο εικονικής πραγματικότητας

 70. 22/05 09:16

  Εκδήλωση στον Πηνειό για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

 71. 22/05 09:10

  Aγώνας Δρόμου στον Ψηλορείτη

 72. 22/05 09:00

  Άδεια για μπαρ στο πρώην Kahlua επί της οδού Αμερικής

 73. 21/05 19:42

  Ενθουσιασμένοι από την Κρήτη οι Ιταλοί δημοσιογράφοι

 74. 21/05 19:30

  Τουρισμός πολυτελείας: Πώς οι επιχειρήσεις θα προσεγγίσουν την αγορά

 75. 21/05 19:26

  Μεγάλη συμμετοχή στο Σχολείο Τουρισμού OnTour στη Σκιάθο

 76. 21/05 18:28

  Στην Εθνική Παγναία το Lazart Hotel στη Θεσσαλονίκη έναντι 7 εκατ. ευρώ

 77. 21/05 13:27

  IMEX 2018: Εδραιώνεται ο συνεδριακός τουρισμός στην Ελλάδα

 78. 21/05 13:23

  Δήμος Θήρας: Προσλήψεις 8 ναυαγοσωστών

 79. 21/05 13:20

  Πως φέρνουμε επισκέπτες στο Site μας;

 80. 21/05 13:08

  Εντυπωσιακό σεληνιακό τοπίο στη Χίο

 81. 21/05 13:04

  Το τηλεοπτικό δίκτυο France2 στην Ύδρα

 82. 21/05 12:58

  Αναλυτικά οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων στην προστασία δεδομένων

 83. 21/05 12:26

  9 καινοτομίες στα ταξίδια που σας πηγαίνουν στον παράδεισο (ή στην κόλαση)

 84. 21/05 11:09

  Η ΕΞ Θεσσαλονίκης καταδικάζει την επίθεση κατά του Γ. Μπουτάρη

 85. 21/05 10:12

  Προβολή της Λέσβου μέσω της Germania

 86. 21/05 09:46

  Έρχονται νέες επιβαρύνσεις στα ξενοδοχεία

 87. 21/05 09:42

  Ο γαμήλιος τουρισμός στη Σαντορίνη: Προβολή μέσα από ξένη τηλεοπτική σειρά

 88. 21/05 09:35

  Περιφέρεια Κρήτης: Aποφάσεις για ΜΠΕ 4 ξενοδοχείων

 89. 21/05 09:34

  Περιφέρεια Δ. Ελλάδας: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη διοργάνωση συνεδρίου

 90. 21/05 09:27

  Δήμος Καρπενησίου: Διαγωνισμοί για εκμίσθωση 2 ακινήτων με χρήση καταλύματος

 91. 21/05 00:42

  Τελευταία σεζόν χωρίς τα υδροπλάνα...

 92. 20/05 12:31

  Στην τελική ευθεία μπήκε η μαρίνα Χίου

 93. 20/05 12:08

  Ryanair: Πτήσεις Αθήνα- Ηράκλειο από τις 15 Ιουνίου

 94. 20/05 11:58

  Νέα τουριστική διαδρομή στην Αρχαία Ολυμπία

 95. 20/05 11:55

  Προσβάσιμοι Θαλάσσιοι Προορισμοί στους Δήμους Ερέτριας, Σικυωνιών και Κέας

 96. 20/05 11:48

  To Καζάνι στη Φωτάδα και η Γιορτή Μελιού στη Λάρισα

 97. 19/05 11:43

  Βανδαλιστική επίθεση στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Βόλου

 98. 19/05 11:27

  Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας Rooms & Apartments: Επιτήδειοι προμηθεύουν παράνομους τιμοκατάλογους πόρτας

 99. 19/05 11:23

  H Περιφέρεια Ν. Αιγαίου διεθνής επιχειρηματικός, τουριστικός και πολιτιστικός προορισμός

 100. 19/05 11:21

  Παλαιά ελαιοτριβεία στο Μεγανήσι μετατρέπονται σε χώρους πολιτισμού