Απόλλων Φιλιππής: «Χρυσή» χρονιά για την κρουαζιέρα στο Ηράκλειο

«Χρυσή» χρονιά για την κρουαζιέρα στο Ηράκλειοο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), Απόλλων Φιλιππής

Με τους 250.000 επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, ως το τέλος του 2018, «φλερτάρει» το Ηράκλειο, που διανύει μία από τις καλύτερες χρονιές του, στον τομέα της κρουαζιέρας. «Περιμένουμε σημαντική αύξηση. Το Ηράκλειο ενισχύει την θέση του στον χάρτη της κρουαζιέρας» λέει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), Απόλλων Φιλιππής.

Σε συνέντευξή του στο kritimono, ο κ. Φιλιππής αναλύει τα δεδομένα για την κρουαζιέρα, μιλάει για τις προσπάθειες αναβάθμισης του λιμανιού, την ιστορική συμφωνία του ΟΛΗ με τον δήμο Ηρακλείου για την χερσαία ζώνη, αλλά και για το Λιμενικό Περίπτερο, που θα πάψει να είναι ένα κτίριο – «φάντασμα».

Διαβάστε τη συνέντευξη...

-Κοιτάζοντας τους αριθμούς, το 2018 φαίνεται ότι θα είναι μια καλή χρονιά για την κρουαζιέρα, στο Ηράκλειο…

-Είναι γεγονός ότι υπάρχει σημαντική αύξηση. Πέρυσι, έκλεισε η χρονιά με 131 πλοία και περίπου 180.000 – 190.000 επιβάτες. Φέτος, στο πρόγραμμα – που είναι ακόμα υπό διαμόρφωση – υπάρχουν 196 προσεγγίσεις. Ίσως, τελικά, ξεπεράσουμε και τις 200. Σημαντικό κομμάτι, ασφαλώς, είναι ο καιρός. Σε ημέρες με πολύ ισχυρούς ανέμους, τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια δεν διακινδυνεύουν να μπουν στο λιμάνι και συνεχίζουν την πορεία τους. Ελπίζουμε να μην συμβεί αυτό, να μην έχουμε απώλειες, λόγω καιρού.

 Το 2015 είχαμε 170 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων. Το 2016 είχαμε 165. Ωστόσο, το 2106 είχαμε μεγαλύτερο αριθμό επιβατών. Το ζητούμενο, λοιπόν, δεν είναι μόνο να αυξάνονται τα πλοία, αλλά να έρχονται γεμάτα. Και επίσης, πολύ σημαντικό, να κατεβαίνουν οι επιβάτες στο νησί. Εκτιμάται ότι το 1/3, συνήθως, δεν κατεβαίνει.

 Με τα στοιχεία του 2018, με βάση την χωρητικότητα των πλοίων, είμαστε περίπου στους 300.000 επιβάτες κρουαζιέρας. Αν καλυφθεί το 80%, θα έχουμε 250.000 – 260.000 επιβάτες. Αν καταφέρουμε να κατεβάσουμε ένα ποσοστό από το 1/3 των επιβατών που συνήθως παραμένουν στα πλοία, θα έχουμε μια πολύ μεγάλη – ουσιαστική, όχι μόνο αριθμητική – αύξηση. Είναι σημαντικός, επομένως και ο σχεδιασμός. Να έχουν οι επιβάτες χρόνο ώστε να δουν περισσότερα, να πάρουν περισσότερα από τον τόπο μας, αλλά να… αφήσουν και πιο πολλά.

 «Να είμαστε στον σχεδιασμό των εταιρειών»

-Πώς φθάσαμε σε αυτή την θετική, για το Ηράκλειο, εξέλιξη;

-Στο διάστημα που είμαστε στο τιμόνι του λιμανιού, συμμετείχαμε σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις για να αναδείξουμε την αξία του λιμανιού, τις υποδομές, την ασφάλεια που παρέχει το λιμάνι, τον πολιτιστικό πλούτο που διαθέτει η Κρήτη, την φιλοξενία, να αναδείξουμε αυτό το πακέτο. Πέρυσι το καλοκαίρι, φτιάξαμε έναν τερματικό σταθμό στον οποίο ελλιμενίζονται τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια. Ο τερματικός σταθμός έχει όλες τις υποδομές που χρειάζονται για έλεγχο ‘’home port’’. Στόχος μας ήταν το λιμάνι του Ηρακλείου να γίνει σταθμός επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών κρουαζιέρας. Πέρυσι, είχαμε τρεις τέτοιες προσεγγίσεις, φέτος έχουμε έξι. Μέσα από την διαδικασία αυτή, τα πλοία μένουν περισσότερες ώρες στο λιμάνι, επομένως και οι επιβάτες περνούν περισσότερο χρόνο στο νησί.

Στόχος μας είναι να είμαστε, σταθερά, μέσα στους σχεδιασμούς των εταιρειών, στον τομέα της κρουαζιέρας. Οι εταιρείες θέλουν να βάλουν στο πρόγραμμά τους περισσότερες χώρες και λιμάνια ελκυστικά για τους επιβάτες κρουαζιέρας (Μύκονος, Σαντορίνη κλπ.). Εμείς, λοιπόν, θέλουμε να είμαστε κομμάτι αυτού του σχεδιασμού. Και μπορούμε να το πετύχουμε, επειδή προσφέρουμε καλές υπηρεσίες, ασφάλεια και ποιότητα. Φαίνεται ότι αυτή την χρονιά, οι προσπάθειές μας αποδίδουν.

Αν μείνει κανείς μόνο στις προσεγγίσεις, ο καλύτερος μήνας του χρόνου είναι ο Οκτώβριος. Πώς εξηγείται αυτό το στοιχείο;

Είναι εξαιρετικά θετικό ότι έχουμε προσεγγίσεις από τον Απρίλιο ως το τέλος του έτους, ότι η κρουαζιέρα καλύπτει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχουμε 16 προσεγγίσεις τον Απρίλιο, 24 τον Μάιο, 22 τον Ιούνιο, 28 τον Ιούλιο, 27 τον Αύγουστο, 22 τον Σεπτέμβριο, 33 τον Οκτώβριο, 16 τον Νοέμβριο και 3 τον Δεκέμβριο. Αν αφαιρέσει κανείς το διάστημα Δεκέμβριος – Μάρτιος, που είναι οι αδύνατοι μήνες της κρουαζιέρας, σε όλους τους υπόλοιπους έχουμε κρουαζιέρα στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Βλέπουμε, μάλιστα, ότι κάποιοι μήνες, όπως ο Οκτώβριος, είναι πολύ καλοί, ως προς τους αριθμούς. Η μεσαία αστική τάξη και οι επιβάτες μεγαλύτερης ηλικίας προτιμούν αυτούς τους μήνες, που δεν έχει τόση ζέστη, που έχει φύγει το καλοκαίρι, έχουν ήδη κάνει τις διακοπές τους και επιλέγουν την κρουαζιέρα για συγκεκριμένους λόγους. Για να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους, να δουν 2-3 χώρες, περισσότερα νησιά… Στόχος μας είναι μεγαλώσει ακόμα περισσότερο ο κύκλος, να βελτιώσουμε και τους υπόλοιπους μήνες.

«Η κρουαζιέρα μπορεί να γίνει πιο αποδοτική»

-Πόσο βοηθάει, τελικά, η κρουαζιέρα την τοπική οικονομία; Ένα παράπονο του εμπορικού κόσμου – και άλλων φορέων – είναι ότι οι επιβάτες κρουαζιέρας δεν αφήνουν πολλά χρήματα στο Ηράκλειο.

-Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κάνουμε μια συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα (ξεναγούς, Αρχαιολογία, τουριστική αστυνομία, ΕΚΑΒ κλπ.). Καθένας έχει τον ρόλο του και βάζει ένα λιθαράκι. Αν ο επιβάτης νιώθει ασφάλεια, θα κατέβει. Αν δει έναν χώρο καθαρό, έναν τόπο με φιλόξενους κατοίκους, αν δει το ασθενοφόρο στο λιμάνι, αν αντιληφθεί ότι υπάρχει πολιτιστικός πλούτος, θα κατέβει και θα ξοδέψει και κάτι παραπάνω. Από εκεί και πέρα, βλέπουμε ότι χρειάζεται καλύτερη πληροφόρηση και μέσα στο πλοίο. Όχι ότι δεν υπάρχει, αλλά πρέπει να βελτιωθεί.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα πλοία της κρουαζιέρας είναι επιχειρήσεις, με το φαγητό, τα κοσμήματα, τα παιχνίδια… Πρέπει λοιπόν να βελτιώσουμε την πληροφόρηση μέσα στα πλοία. Και, επίσης, να δώσουμε στους επιβάτες κρουαζιέρας μεγαλύτερο χρόνο παραμονής στο νησί. Η κρουαζιέρα μπορεί να γίνει πιο ανταποδοτική, να αφήνει περισσότερα χρήματα στην τοπική κοινωνία. Μέσα από την συνεργασία των φορέων, μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα.

-Οι προοπτικές για την κρουαζιέρα στο Ηράκλειο τα επόμενα χρόνια;

-Εκτίμησή μου είναι ότι το Ηράκλειο θα διατηρήσει τα επόμενα χρόνια την θέση του και μπορεί να πάει και καλύτερα στον τομέα της κρουαζιέρας. Έχουμε ένα λιμάνι με περίπου το 1/3 της χερσαίας ζώνης του κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο. Ο Κούλες, αυτό το στολίδι της πόλης, τα Νεώρια, τα παλιά κτίρια, είναι ένας πλούτος για το λιμάνι. Αυτόν τον πλούτο πρέπει να τον ‘’δέσουμε’’ με την ομορφιά του τόπου μας, με συνέπεια, ευγένεια, φιλοξενία, σχεδιασμό, ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην κρουαζιέρα.

 Έργα και μελέτες στο λιμάνι

-Το τελευταίο διάστημα, βλέπουμε μια προσπάθεια λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης του λιμανιού. Πώς θα κινηθείτε από εδώ και πέρα, σε αυτή την κατεύθυνση;

-Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με ενέργειες που έχουν ήδη γίνει. Δώσαμε έμφαση στην καθαριότητα, το νοικοκύρεμα, γιατί μέσα από την καθαριότητα αναδεικνύεις και τα προβλήματα, τα βλέπεις. Αποτυπώσαμε τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια – πρακτικά, όσα έχουν χτιστεί πριν το 1955 (ΚΤΕΛ, Θεατρικός Σταθμός κλπ.). Καταγράψαμε τα υπόλοιπα κτίσματα, ακόμα και τους μικρούς οικίσκους, τις πύλες ελέγχου και προχωράμε στην τακτοποίησή τους. Προσπαθούμε, τώρα, να επιλέξουμε κάποια κτίρια και να τα παραχωρήσουμε σε ιδιώτες, ώστε να φέρουν χρήματα στο λιμάνι. Παράδειγμα, το κτίριο των παλιών ΚΤΕΛ των Χανίων, που έχει γίνει χώρος εστίασης.

Είναι σε εξέλιξη μελέτες για άλλα κτίρια, όπως ο παλιός και ο νέος επιβατικός σταθμός και το παλιό απεντομωτήριο. Ολοκληρώσαμε την εκβάθυνση του λιμανιού, που είχε να γίνει χρόνια. Ολοκληρώσαμε την θωράκιση του προσήνεμου μόλου, καθώς και την ασφαλτόστρωση στην προβλήτα που βρίσκονται οι γερανοί. Κατασκευάσαμε τον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας, 1,130 τ.μ. Κατεδαφίσαμε ένα παλιό κτίριο των ψαράδων – που ήταν ετοιμόρροπο – στην είσοδο του Κούλε. Έχουν γίνει, λοιπόν, πολλές παρεμβάσεις και βρίσκονται σε εξέλιξη αρκετές μελέτες για έργα στο λιμάνι.

Η συμφωνία για την χερσαία ζώνη

-Τι θα αλλάξει μετά την συμφωνία με τον δήμο για την χερσαία ζώνη;

Η δική μας φιλοσοφία είναι ότι το λιμάνι πρέπει να είναι ανοικτό, δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για τον δήμο και τους πολίτες. Ένα μέρος της χερσαίας ζώνης του λιμανιού θα δοθεί στον δήμο και εμείς θα γνωμοδοτούμε. Πρακτικά, το λιμάνι θα έρθει… στο πεζοδρόμιο, στα κάγκελα και ο παραλιακός δρόμος, από την πλατεία 18 Άγγλων ως την Αλικαρνασσό, θα παραχωρηθεί στον δήμο. Εμείς κρατάμε ό,τι είναι απαραίτητο για την λειτουργία του λιμανιού. Τις δεξαμενές νερού και κάποια κτίρια που συνδεδεμένα με την ιστορία του λιμανιού. Τα υπόλοιπα τμήματα, δρόμοι, πράσινο, κοινόχρηστοι χώροι, περνούν στον δήμο. Προχωρούμε, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, αλλά χρειάζεται χρόνος για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

«Χώρος συνάθροισης το Λιμενικό Περίπτερο»

-Το Λιμενικό Περίπτερο θα αξιοποιηθεί;

Για το Λιμενικό Περίπτερο, ένα κτίριο – «φάντασμα», έχουμε κάνει δύο κινήσεις. Πρώτη κίνηση, καθαρίσαμε τον χώρο, που είχε γίνει σκουπιδότοπος. Δεύτερη και σημαντικότερη, κάναμε έναν διαγωνισμό, κατατέθηκαν προσφορές και προχωράει η μελέτη για την ανακατασκευή του κτιρίου, σε συνεννόηση με την Αρχαιολογία. Η μορφή που θα πάρει το Λιμενικό Περίπτερο, στατικά και μηχανολογικά, θα προκύψει από την μελέτη. Ως προς την χρήση, στόχος είναι να επιστρέψουμε στην παλιά χρήση. Σε μια καφετέρια, σε έναν χώρο στον οποίο θα συναθροίζεται το κοινό και θα μπορεί να απολαύσει την θάλασσα, τα τείχη, τον κόλπο του Δερματά, την ιστορία του τόπου μας.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 28/03 17:31

    United Airlines | +25% οι πτήσεις από την Ελλάδα το 2024 - Επεκτείνονται οι εποχικές πτήσεις

  2. 28/03 17:18

    Βέλγοι φοιτητές εκπαιδεύονται στον σχεδιασμό τουριστικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη

  3. 28/03 16:51

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Η Ρόδος μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμου προορισμού

  4. 28/03 16:13

    Διάκριση για το ξενοδοχείο Athina Palace Resort & Spa

  5. 28/03 15:02

    Handelsblatt | Προς νέο ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός το 2024, αλλά ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια;

  6. 28/03 14:58

    Braathens Regional Airlines: Οι πτήσεις τσάρτερ των Apollo, Spies και VING προς Ελλάδα το καλοκαίρι

  7. 28/03 12:13

    Ελληνικός Τουρισμός | Απογειώθηκαν οι τιμές στα ξενοδοχεία πολυτελείας το β' εξάμηνο του 2023

  8. 28/03 11:43

    Η Lufthansa καταλήγει σε συμφωνία με το προσωπικό εδάφους

  9. 28/03 11:30

    Eurobank | Ενεργοποιείται και φέτος το Πρόγραμμα "Business Banking Τουρισμός"

  10. 28/03 11:23

    3.000 θέσεις εργασίας στην «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» της ΔΥΠΑ το Σάββατο στο ΣΕΦ

  11. 28/03 11:00

    Η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου στην Ημέρα Καριέρας της ΔΥΠΑ στο Βόλο

  12. 28/03 10:56

    H HotelBrain επεκτείνεται στην κυπριακή αγορά

  13. 28/03 10:12

    Γαλλία: Ολυμπιακοί Αγώνες με …ύψιστο συναγερμό

  14. 28/03 10:01

    Ξενοδοχείο Akkadian | Το Νέο Gay Only Hotel στη Μύκονο

  15. 28/03 08:07

    Οι Αμερικανοί πάλι οι μεγαλύτεροι επενδυτές στη Γαλλία

  16. 28/03 07:59

    Έκθεση φωτογραφίας Αμερικανού φιλέλληνα φωτογράφου στην Κωνσταντινούπολη

  17. 28/03 07:56

    Eλεγχόμενη στάθμευση σε κεντρική περιοχή της Βουλιαγμένης - τα τιμολόγια στάθμευσης

  18. 28/03 07:54

    Υποχώρησε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο

  19. 28/03 07:01

    Σημαντική πηγή εσόδων το εισερχόμενο οδικό τουριστικό ρεύμα από τη Βουλγαρία

  20. 27/03 16:58

    Βρετανικός τουρισμός: Έντονη τάση για διακοπές εκτός σεζόν – Διπλάσιο ενδιαφέρον για Κω αυτό το καλοκαίρι

  21. 27/03 16:56

    Αρχαία Ολυμπία | Εορτασμός των 2800 χρόνων από την τέλεση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων

  22. 27/03 14:42

    Lidl Voyages: Οι Γάλλοι δεν επιλέγουν πια διακοπές βάσει προορισμού αλλά βάσει τιμής – Γιατί η Ελλάδα είναι δημοφιλής

  23. 27/03 13:22

    Π. Αντωνίου | "Εξοικονομώ", ¨"Θωρακίζω" ή "Κατεδαφίζω κατ' οίκον";

  24. 27/03 12:39

    Ξενοδοχεία | Ανοίγει την 1η Απριλίου το La Divina στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

  25. 27/03 12:27

    Γενική Συνέλευση ΗΑΤΤΑ | Τα Ελληνικά τουριστικά γραφεία στην πρώτη γραμμή για την ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού

  26. 27/03 12:22

    Τουρισμός | Σήμα Πιστοποίησης Αειφορίας “The Rhodes Co–Lab” στα ξενοδοχεία της Ρόδου

  27. 27/03 11:57

    Η πτώση του πληθωρισμού και των επιτοκίων θα τονώσει τα ταξίδια - έντονη ζήτηση για Ρόδο και Σκιάθο

  28. 27/03 11:49

    C & W | +23% η αξία των ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Ελλάδα το 2023

  29. 27/03 11:23

    MSC Group | Περισσότερες κρουαζιέρες στην Ελλάδα το 2024 - επέκταση και σε χειμερινά δρομολόγια

  30. 27/03 10:44

    Τουρισμός | Η Μαγιόρκα "συμμαχεί" με τους τουρίστες για τη βιωσιμότητα

  31. 27/03 10:18

    «Ιδού η Ρόδος ιδού και η ποιότητα» | Επιστρέφει η ημερίδα του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου

  32. 27/03 10:07

    Υπ. Τουρισμού | Τι απάντησε στα αιτήματα των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κρήτης για τις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης

  33. 27/03 07:52

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Αθήνα για φοιτητές από το Βέλγιο

  34. 27/03 07:48

    Διαγωνισμός για τη διαχείριση του τουριστικού καταφυγίου Αγ. Νικολάου στον όρμο Αιγίου

  35. 27/03 07:44

    Taratsa Film Festival Larisas στη Λάρισα

  36. 27/03 07:42

    Oι Δήμοι Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προβολή του προορισμού

  37. 26/03 16:28

    Η Κρήτη ταξίδεψε στο Βουκουρέστι και στην Κοπεγχάγη

  38. 26/03 16:14

    Ελληνικός τουρισμός | Υψηλές επιδόσεις σε αφίξεις και ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιανουάριο του 2024

  39. 26/03 15:56

    Στην Κάρπαθο ανοίγει το πρώτο Tapestry Collection by Hilton Resort στην Ευρώπη - συνεργασία με την CHC Group

  40. 26/03 15:55

    Ιταλία: Έρευνες στην Booking.com για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού στις ξενοδοχειακές κρατήσεις

  41. 26/03 14:43

    Νέο στέλεχος πωλησεων και μάρκετινγκ στη Domes Resorts

  42. 26/03 13:26

    Jet2: Νέες συνδέσεις το 2025 με Ηράκλειο, Ρόδο, Ζάκυνθο και Κέρκυρα

  43. 26/03 12:22

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για ανάδειξη του περιπατητικού τουρισμού

  44. 26/03 12:19

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια για τους επαγγελματίες από την Περιφέρεια Κρήτης

  45. 26/03 12:17

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στη Μήλο για προβολή της στην Ολλανδική αγορά

  46. 26/03 12:15

    «Crete Sense the Αuthentic» | H νέα καμπάνια της Περιφέρειας Κρήτης

  47. 26/03 12:08

    Σύγχρονες υποδομές εξυπηρέτησης των επισκεπτών στην Αρχαία Μεσσήνη

  48. 26/03 12:08

    Περιβαλλοντικό έγκλημα | Νέα νομοθεσία της ΕΕ με αυστηρότερες κυρώσεις και διευρυμένο κατάλογο αδικημάτων

  49. 26/03 11:42

    TUI: Τα τρία ξενοδοχεία της Κρήτης με τις περισσότερες κρατήσεις από την Αυστρία για το καλοκαίρι του 2024

  50. 26/03 11:22

    Foreign Office | Ταξιδιωτική σύσταση στους Βρετανούς για τρομοκρατική απειλή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

  51. 26/03 11:05

    Vogue: Αυτά είναι τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία της Σαντορίνης

  52. 26/03 07:18

    Μερική διατήρηση αρχαιοτήτων σε 7όροφο ξενοδοχείο που κτίζεται στο Κουκάκι

  53. 26/03 07:16

    Μείωση των εισροών ξένων επενδύσεων στην Ισπανία

  54. 26/03 07:15

    Η Αλβανία είχε την υψηλότερη αύξηση διανυκτερεύσεων σε όλη την Ευρώπη το 2023

  55. 26/03 07:13

    Οι νέοι δύσκολα μπορούν να εξασφαλίσουν οικονομική κατοικία στην Ολλανδία

  56. 26/03 07:09

    Δήμος Αμφίπολης: Στο πρόγραμμα προσβασιμότητας οι παραλίες Κυανής Ακτής και Νέων Κερδυλλίων

  57. 25/03 11:12

    Τουρισμός | Οι προορισμοί με την καλύτερη αξία για τις διακοπές των Βρετανών το 2024- στην 19η θέση η Κέρκυρα

  58. 25/03 07:06

    Ο ΕΟΤ σε B2B workshops στην Ολλανδία και το Βέλγιο

  59. 25/03 07:04

    Το ελληνικό ελαιόλαδο στην Ιταλία

  60. 24/03 11:57

    Τουρισμός | Παγκόσμιος ανταγωνισμός για την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων - 66 χώρες παρέχουν Digital Nomad Visas

  61. 24/03 07:24

    Οι στενές σχέσεις των ιχθυοκαλλιεργητικών κλάδων Ελλάδας-Ισπανία | Oι κορυφαίες εταιρείες

  62. 24/03 07:21

    Διεθνής Ποδηλατικός Αγώνας L’ Etape Greece by Tour de France στην Αρχαία Ολυμπία

  63. 23/03 19:49

    19.400 επιχειρηματικές συναντήσεις στο Φόρουμ προώθησης των κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία

  64. 23/03 19:43

    Στ. Αρναουτάκης: Το Φόρουμ αποδεικνύει τη δυναμική της Κρήτης στον πρωτογενή και τον τριτογενή τομέα

  65. 23/03 19:30

    Κανείς Δήμαρχος της Κρήτης δεν έχει στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό

  66. 23/03 07:07

    Πολιτιστικά Μονοπάτια στη Σκιάθο

  67. 22/03 22:39

    Δεύτερο Messinia Forum από τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας

  68. 22/03 22:34

    Άδεια ίδρυσης για το υδατοδρόμιο Χίου

  69. 22/03 22:24

    Εγκαίνια για το ανακαινισμένο Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής

  70. 22/03 22:14

    Πάσχα των Καθολικών: «Τα αεροπλάνα ταξιδεύουν γεμάτα» για Κρήτη

  71. 22/03 22:04

    H ιστορία των χίπις στην Κρήτη στον γερμανικό Τύπο

  72. 22/03 14:57

    4 στους 10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα έχουν δυνατότητα ΑΙ το 2025

  73. 22/03 14:50

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | +16% οι αφίξεις, +27,1% οι εισπράξεις τον Ιανουάριο

  74. 22/03 14:45

    H Accor εντάσσεται στην A-list του CDP με τις δράσεις της για την κλιματική αλλαγή

  75. 22/03 14:39

    Η «Ώρα της Γης» στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

  76. 22/03 12:20

    Αυτές είναι οι χώρες με τις ακριβότερες βίζες στον κόσμο – Στη λίστα και η Ελλάδα

  77. 22/03 11:57

    Σύλλογος Επιχειρηματιών Κάσου προς υπ. Ναυτιλίας: "Αυξήστε τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς την Κάσο"

  78. 22/03 11:43

    Συνέλευση Καταλυμάτων Ν. Ηρακλείου: "Είμαστε σημαντικός κρίκος στην παραγωγική διαδικασία"

  79. 22/03 11:22

    Μνημόνιο Συνεργασίας του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

  80. 22/03 11:19

    Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιστημονικός εταίρος του ΞΕΕ

  81. 22/03 11:07

    Βρετανικός τουρισμός | Όλο και περισσότεροι επιλέγουν σόλο ταξίδια

  82. 22/03 10:31

    Στην αλυσίδα Romantik Hotels & Restaurants το Romantik B&B Villa Selena στη Σύρο

  83. 22/03 10:19

    ΔΥΠΑ | «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» το Σάββατο 30 Μαρτίου στο ΣΕΦ με 3.000 θέσεις εργασίας

  84. 22/03 07:55

    Νέα Προποντίδα | Έργα προστασίας ακτής, μπροστά από την οποία θα κατασκευαστεί ξενοδοχείο

  85. 22/03 07:13

    Ειδικό σήμα λειτουργίας στη μονάδα ιαματικής θεραπείας των Θέρμων Εχίνου Ξάνθης

  86. 22/03 07:09

    Ποιο πρώην ξενοδοχείο στην Τρίπολη μετατρέπεται σε φοιτητικές εστίες

  87. 22/03 07:04

    Αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του Ξεναγού στο Αριστοτέλειο

  88. 22/03 07:02

    Αναβάθμιση καταφυγίου τουριστικών σκαφών στην Πάτμο

  89. 21/03 17:05

    Νέο πλαίσιο για την Golden Visa - τα ακίνητα αυτά δεν θα γίνονται Airbnb | Οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις

  90. 21/03 16:51

    Το Σάββατο το Forum προώθησης κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και Super Market

  91. 21/03 16:40

    ΔΑΑ | Υποδοχή του νέου αεροσκάφος της Royal Jordanian

  92. 21/03 16:32

    Απεβίωσε ο Αθανάσιος Ρέτσος, συνιδρυτής των Electra Hotels και πατέρας του Γ.Ρέτσου

  93. 21/03 16:18

    Η εμπόλεμη Ουκρανία προετοιμάζεται για τουρισμό "μόλις τελειώσει ο πόλεμος" - Η συγκινητική τουριστική καμπάνια της χώρας

  94. 21/03 14:51

    1,6 εκατ. διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα της χώρας τον Ιανουάριο

  95. 21/03 13:43

    Τουρισμός | Το 28% των Βρετανών αποφεύγει τις διακοπές στη Νότια Ευρώπη λόγω καύσωνα

  96. 21/03 12:59

    Τουρισμός | Αυστρία: Πρώτη δύναμη η Ελλάδα και το 2024 - Διψήφια αύξηση κρατήσεων - Νέες πτήσεις

  97. 21/03 12:50

    Costa Navarino | Συλλογή πολυτελών κατοικιών προς ενοικίαση

  98. 21/03 11:37

    FedHATTA: Η Λιθουανία ως ιδανικός προορισμός για τους Έλληνες ταξιδιώτες

  99. 21/03 11:35

    Sky Express: Νέες πτήσεις τσάρτερ Αθήνα – Παλέρμο

  100. 21/03 11:25

    Ενημέρωση των αθηναϊκών ξενοδοχείων για τις "νέες τεχνολογίες στη φιλοξενία"