CNN: Στα 11 καλύτερα μουσεία τροφίμων το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας της Λέσβου
Το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου είναι ανάμεσα στα 11 καλύτερα μουσεία τροφίμων στον κόσμο, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN.
Δείτε την πλήρη λίστα με τα 11 καλύτερα μουσεία...
Colman's Mustard Shop and Museum (Norwich, Ην. Βασίλειο)
Η μουστάρδα Colman έγινε διάσημη για πρώτη φορά το 1901, όμως το πρώτο Colman's Mustard Shop άνοιξε το 1973 με το γειτονικό μουσείο να εκθέτει την ιστορία του brand.
Λίγοι γνωρίζουν, για παράδειγμα, οτι οι ιδρυτές της ήταν πρωτοπόροι στην κοινωνική πρόνοια για τους εργαζομένους. Η Colman's ήταν η πρώτη εταιρία στο Ην. Βασίλειο που διέθετε νοσοκόμα στις εγκαταστάσεις της.
Σημείο ενδιαφέροντος | Το απίστευτα καλά εξοπλισμένο κατάστημα με είδη δώρων, παρότι ο επισκέπτης, μετά το τέλος της επίσκεψης στο μουσείο, διατρέχει τον κίνδυνο να μην επιθυμήσει ξανά να χρησιμοποιήσει προϊόν της Colman.
Shin-Yokohama Raumen Museum (Yokohama, Ιαπωνία)
Το μουσείο αυτό είναι για εκείνους που δεν χορταίνουν τα κλασικά ζυμαρικά της Ιαπωνίας.
Στον πρώτο όροφο υπάρχει μια έκθεση με επιδείξεις των παραδοσιακών μπολ μαζί με την πιο πρόσφατη εφεύρεση με την οποία είναι εξοικειωμένος κάθε φοιτητής, τα στιγμιαία νούντλς. Οι δύο όροφοι στο υπόγειο είναι ένα αντίγραφο της παλιάς πόλης του Τόκιο, Shitamachi και στεγάζει 9 εστιατόρια, καθένα από τα οποία σερβίρει διάφορες περιφερειακές ποικιλίες νούντλς.
Σημείο ενδιαφέροντος | Ένα αντίγραφο του πρώτου πιάτου νούντλς που ετοιμάστηκε στην ιστορία της Ιαπωνίας. Αυτός που το γεύθηκε ήταν ένας σαμουράι του 17ου αιώνα, που ονομάζεται Mito Κομόν.
Frietmuseum (Bruges, Βέλγιο)
Προτείνεται επίσκεψη με... άδειο στομάχι. Είναι το μοναδικό μουσείο στον κόσμο που είναι αφιερωμένο στις τηγανιτές πατάτες, και παρά την ονομασία του, οι Βέλγοι ισχυρίζονται οτι ήταν εκείνοι οι δημιουργοί του.
Φαίνεται οτι οι ιδιοκτήτες, Cedric και Eddy Van Belle, έχουν αδυναμία στα περίεργα μουσεία καθώς έχουν ιδρύσει και το Domestic Lighting Museum του Βελγίου.
Ωστόσο, το μουσείο πατάτας είναι πιο ενδιαφέρον συνολικά, με εκθέσεις που διερευνούν την ιστορία του πιο δημοφιλούς τροφίμου στον κόσμο, με δυνατότητα δοκιμής τους.
Σημείο ενδιαφέροντος | η έκθεση για τις πατάτες που ανακαλύφθηκαν πριν 10.000 χρόνια στο Περού.
Udon Museum (Kyoto, Ιαπωνία)
Ένα άλλο δημοφιλές ιαπωνικό πιάτο βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού του μουσείου του Κιότο, το οποίο επιτρέπει στους επισκέπτες του να μαθαίνουν για τις διαφορετικές ποικιλίες των ιαπωνικών νούντλς από αλεύρι σίτου.
"Δεν υπήρχε κάποιο εστιατόριο Udon όπου θα μπορούσα να δοκιμάσετε όλες τις τοπικές ποικιλίες, οπότε άνοιξα ένα», εξηγεί ο ιδρυτής Tomoaki Takaya. "Υπάρχουν 35 είδη νούντλ, τα οποία μπορεί να δει κανείς στο μουσείο. Κάθε περιοχή στην Ιαπωνία έχει τα δικά της νούντλς και τον τρόπο της να τα τρώει."
Σημείο ενδιαφέροντος | Η εντυπωσιακή επιτοίχια απεικόνιση νουντλς σε ατμό.
Dutch Cheese Museum (Alkmaar, Ολλανδία)
Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να βρει όλα τα είδη τυριών της Ολλανδίας που παραπέμπουν σε πόλεις της: Gouda, Edam, Leerdammer, Leyden, Maaslander, Maasdam.
Σκοπός του μουσείου είναι να πληροφορήσει τον κόσμο για τα τυριά αυτά.
Σημείο ενδιαφέροντος | Η 15λεπτη ταινία που προβάλλεται στους επισκέπτες.
York's Chocolate Story (York, Αγγλία)
Αυτό το θεματικό μουσείο σοκολάτας αναδεικνύει πώς η βιομηχανία της σοκολάτας διαμόρφωσε αυτή την όμορφη πόλη της βόρειας Αγγλίας.
Παροτι πολλά έχουν αλλάξει τα τελευταία 300 χρόνια κατά τα οποία η πόλη αντλούσε τη φήμη της από τη σοκολάτα, το York παραμένει ως η αναγνωρίσιμη σοκολατούπολη του Ην. Βασιλείου, εξηγεί η διευθυντρια του μουσείου, Nikki Jacobs.
Σημείο ενδιαφέροντος | H εργοστασιακή ζώνη, όπου μπορεί κανείς να παρατηρήσει τους μάστερ της σοκολάτας σε δράση.
Currywurst Museum (Βερολίνο)
Ένα αρωματισμένο δωμάτιο επιτρέπει στους επισκέπτες να μυρίζουν το αγαπημένο τους Currywurst, ενώ μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν για τη δική τους εκδοχή πιάτων.
Κανένα άλλο fast food δεν έχει αποτελέσει έμπνευση για τραγουδοποιούς, συγγραφείς, κωμικούς και καλλιτέχνες, δήλωσε η διευθύντρια του μουσείου Bianca Wohlfromm.
Είναι μια έκφραση της κοινωνικής και πολιτιστικής ταυτότητας των Γερμανών, καθώς εκτιμάτα οτι μόνο στο Βερολίνο ετησίως καταναλώνονται 70 εκατ. currywurst.
Σημείο ενδιαφέροντος | Το τηλέφωνο που έχει σχήμα μπουκαλιού σάλτσας κέτσαπ.
Kimchi Museum (Σεούλ)
Είναι το μοναδικό μουσείο της βόρειας Κορέας και περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι το έχουν επισκεφθεί από την έναρξη λειτουργίας του πριν από 20 χρόνια.
Στο επίκεντρο βρίσκεται το πιάτο kimchi και υπάρχει ακόμα και μια βιβλιοθήκη με αναφορές και ακαδημαϊκά συγγράματα για το προϊόν.
Σημείο ενδιαφέροντος | όσοι μένουν για πολλή ώρα στο μουσείο μπορούν να εγγράφονται σε μαθήματα μαγειρικής για την προετοιμασία του kimchi.
Southern Food and Beverage Museum (Νέα Ορλεάνη)
Το μουσείο έχει στόχο να αναδείξει τις κουλτούρες και τις παραδόσεις πίσω από τη κουζίνα των νότιων ΗΠΑ και οι επισκέπτες μπορούν σίγουρα να περιμένουν γνήσια νότια φιλοξενία.
"Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μουσεία, επιτρέπουμε στους επισκέπτες μας να τρώνε και να πίνουν κατά την επίσκεψή τους στο μουσείο", δήλωσε η διευθύντρια του μουσείου, Liz Williams.
Σημείο ενδιαφέροντος | Το μουσείο Αμερικανικού Κοκτέιλ που αποτελεί προσθήκη στις εγκαταστάσεις του μουσείου τροφίμων.
Canadian Potato Museum (Prince Edward Island, Καναδάς)
Παρότι το νησί αυτό είναι φημισμένο περισσότερο για το φανταστικό ορφανό, την Anne of Green Gables, οι νόστιμες πατάτες του είναι λόγος για να το επισκεφθεί κανείς μόνος του.
Οι ιδρυτές του μουσείου περιγράφουν το αφιέρωμα του ως μια γιορτή για τους λάτρεις της πατάτας.
Εδώ βρίσκεται η μεγαλύτερη συλλογή μηχανών που σχετίζονται με την επεξεργασία πατάτας και το μεγαλύτερο γλυπτό πατάτας στον κόσμο.
Σημείο ενδιαφέροντος | Η υπερμεγέθης πατάτα-γλυπτό μπροστά από την πρόσοψη του μουσείου.
Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
Το μουσείο είναι αφιερωμένο στον τρόπο με τον οποίο μεταλλάχθηκε η ελληνική βιομηχανία ελαιολάδου μετά τη χρήση μηχανικού εξοπλισμού, κάτι που είναι πιο ενδιαφέρον απ όσο ακούγεται.
Το μουσείο που στεγάζεται μέσα σε ένα όμορφο πέτρινο σπίτι, επιτρέπει στους επισκέπτες του να μαθαίνουν για όλες τις φάσεις της παραγωγής ελαιλάδου, από την καλλιέργεια μέχρι την επεξεργασία για την παραγωγή του στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις και το διαχωρισμό του από το νερό.
Σημείο ενδιαφέροντος | Η έκθεση διερευνά την επιστήμη πίσω από τα τεστ οξύτητας, που ελέγχουν την ποιότητα του ελαιολάδου.
- 1) Έρευνα: Η Αθήνα στις 5 κορυφαίες Ευρωπαϊκές πόλεις για γαστρονομικό τουρισμό
- 2) Εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας στην Αθήνα- Με τη συμμετοχή έξι βραβευμένων Σεφ από τη Γαλλία
- 3) Taste Atlas: Tουρκικά επιδόρπια εντάχθηκαν στα 100 κορυφαία του κόσμου
- 4) Αποτέλεσμα μάρκετινγκ η ιταλική παραδοσιακή κουζίνα;
24/04 17:24
24/04 17:06
ΕΞΑΑΑ | Oι επιδόσεις των ξενοδοχείων της Αθήνας το α' τρίμηνο - 2,5 δισ. ευρώ τα ετήσια έσοδα
24/04 16:56
Project VORIA | Πώς θα είναι το συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων με το καζίνο στο Μαρούσι
24/04 15:00
EasyJet: 22 νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024
24/04 14:43
The Athenaeum | Ανοίγει στις αρχές Μαΐου νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο τη Αθήνας
24/04 14:10
24/04 13:30
Norwegian Cruise Line: Το πρόγραμμα κρουαζιέρας στην Ελλάδα για το 2024
24/04 13:04
24/04 12:49
CNT Hot List: Τρία Ελληνικά ξενοδοχεία στα καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024
24/04 12:01
24/04 11:53
24/04 11:14
Τουρισμός ευεξίας | Οι 5 νέες τάσεις, που καθορίζουν τον σύγχρονο ταξιδιώτη ευεξίας
24/04 10:41
24/04 07:31
Επισκευές σε ξενοδοχείο στη Ρόδο - ανακαίνιση του Σαλάντι Beach Hotel στην Ερμιονίδα
24/04 07:27
Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τον εκσυγχρονισμό του Υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων στη Χίο
24/04 07:24
Παρατηρήσεις για τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη
24/04 07:22
24/04 07:19
23/04 16:44
23/04 16:23
+14,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' τρίμηνο
23/04 16:05
23/04 15:56
23/04 15:24
Συνεργασία Deloitte - ΠΟΞ για εκπαιδευτικά εργαστήρια στα μέλη της
23/04 15:08
Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024
23/04 13:50
Μαρίνα Πόρτο Χέλι | Υψηλή πληρότητα το 2023 - Ανάπτυξη 29% το 2024
23/04 13:43
23/04 13:43
Η Celestyal παρουσιάζει τις ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»
23/04 12:36
Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023
23/04 12:19
23/04 11:58
Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor
23/04 11:28
23/04 11:28
23/04 11:07
23/04 10:33
23/04 07:05
Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό
23/04 07:03
Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν
23/04 07:02
Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός
23/04 06:55
23/04 06:52
Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους
22/04 18:46
Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO
22/04 18:38
22/04 16:09
Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας
22/04 15:18
22/04 14:58
22/04 12:39
FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες
22/04 11:53
Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές
22/04 11:45
Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού
22/04 11:17
Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες
22/04 11:11
22/04 10:51
22/04 10:31
22/04 10:03
22/04 07:26
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών στη Λήμνο
22/04 07:23
22/04 07:20
22/04 07:19
Επέκταση αεροδρομίου Τιράνων λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης
22/04 07:17
21/04 11:13
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024»
21/04 11:03
Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!
21/04 10:52
Όλγα Κεφαλογιάννη | Έρχονται προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας στα Airbnb
21/04 07:57
20/04 12:08
traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!
20/04 11:58
ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας
20/04 11:54
Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης
20/04 11:52
Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα
19/04 17:25
Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς
19/04 16:42
«MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες
19/04 16:09
ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων
19/04 16:04
19/04 15:51
Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024
19/04 15:28
19/04 14:45
Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό | βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών
19/04 13:03
ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες
19/04 12:58
X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό
19/04 12:21
Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος
19/04 11:43
Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos
19/04 11:34
Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων
19/04 11:30
19/04 11:19
19/04 10:56
19/04 10:21
19/04 07:14
Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης
19/04 07:10
Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη με ρεπορτάζ για αναγνώστες με κινητικά προβλήματα
19/04 07:09
19/04 07:07
Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης
19/04 07:04
18/04 16:45
18/04 15:55
Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών
18/04 15:13
Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας
18/04 15:09
Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς
18/04 15:03
Η ΕΞΑΑΑ προσχωρεί στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»
18/04 14:22
Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς
18/04 13:53
Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024
18/04 13:05
18/04 12:33
Το σχέδιο ανάπτυξης της Marriott στην Ευρώπη: 100 νέα ξενοδοχεία μέχρι το 2026
18/04 12:19
SKY express: Αύξηση 15% της επιβατικής κίνησης το α' τρίμηνο του 2024
18/04 12:17
Fam trip Κινέζων τουριστικών πρακτόρων για τη νέα απευθείας πτήση Σαγκάη-Αθήνα
18/04 12:03
Handelsblatt | Η Ελλάδα ως πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους
18/04 11:57
18/04 11:45
Lufthansa | Ακύρωση των πτήσεων προς Τεχεράνη και Βηρυτό μέχρι τις 30 Απριλίου
EasyJet: 22 νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024
The Athenaeum | Ανοίγει στις αρχές Μαΐου νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο τη Αθήνας
Project VORIA | Πώς θα είναι το συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων με το καζίνο στο Μαρούσι
Norwegian Cruise Line: Το πρόγραμμα κρουαζιέρας στην Ελλάδα για το 2024
CNT Hot List: Τρία Ελληνικά ξενοδοχεία στα καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024
ΕΞΑΑΑ | Oι επιδόσεις των ξενοδοχείων της Αθήνας το α' τρίμηνο - 2,5 δισ. ευρώ τα ετήσια έσοδα
Τουρισμός ευεξίας | Οι 5 νέες τάσεις, που καθορίζουν τον σύγχρονο ταξιδιώτη ευεξίας
Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor
Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα
Επισκευές σε ξενοδοχείο στη Ρόδο - ανακαίνιση του Σαλάντι Beach Hotel στην Ερμιονίδα
Παρατηρήσεις για τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη
ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες
Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023
Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!
( 0 )