Ο Δήμος Πύλου θέτει όρους στο ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση της μαρίνας

Ο Δήμος Πύλου θέτει όρους στο ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση της μαρίνας

"Πόρτα" έφαγε το ΤΑΙΠΕΔ από τον Δήμο Πύλου -ιδιαίτερη πατρίδα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά -για τον τρόπο που επιχειρεί να υλοποιήσει την αξιοποίηση της μαρίνας στη περιοχή. 

Ειδικότερα, το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής σε συζήτηση για την αξιοποίηση της μαρίνας αποδέχθηκε εισήγηση του Δημάρχου της περιοχής κ. Δημήτρη Καφαντάρη η οποία έχει ως εξής:

1) Εμμένουμε στη θέση μας, για την αξιοποίηση της μαρίνας Πύλου, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί και παραχωρήθηκε από τον Ε.Ο.Τ. στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. προς ανεύρεση ιδιώτη επενδυτή, λαμβάνοντας υπόψη ότι κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του Ν.2160/1993, με σκοπό να εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής. Αυτό αποτελεί όραμα και ομόθυμη προσδοκία των Δημοτών μας. 

Οι υπηρεσίες του φορέα αξιοποίησης (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.), πρέπει να απεμπλακούν από  ενέργειες που έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της Τοπικής Κοινωνίας και  να λάβουν υπόψη πως η μαρίνα Πύλου πρέπει να λειτουργεί συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά με τα συμφέροντα των Δημοτών, των Επαγγελματιών και  της Τοπικής Κοινωνίας. 

2) Η επέκταση της χερσαίας ζώνης στην περιοχή «Παλαιών Σφαγείων» που προσφέρει ήδη αναντικατάστατες υπηρεσίες ζωτικής σημασίας (χώρους σταθμεύσεως) για την εξυπηρέτηση όλων των τουριστικών δραστηριοτήτων της πόλης, δεν είναι αποδεκτή. 

3) Το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. πρέπει να μεριμνήσει για την κατασκευή των απαραίτητων και αναγκαίων λιμενικών έργων στην λιμενολεκάνη για την προστασία των σκαφών που θα μεταφερθούν από την μαρίνα. Προς τούτο είναι αναγκαία η εκβάθυνση και η τοποθέτηση πλωτών εξεδρών για την πρόσδεση και ασφάλεια των σκαφών. 

4) Σε κάθε περίπτωση το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. πρέπει να λαμβάνει υπόψη του τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής και των Τοπικών Φορέων για την αξιοποίηση της μαρίνας Πύλου και να μην παραβλέπει τον παράγοντα της σύνδεσης και αλληλεπίδρασης με την υπόλοιπη τουριστική υποδομή της πόλης, καθώς αυτό αποτελεί το καθοριστικό στοιχείο για την μορφή και την λειτουργία της. Η Δημοτική Αρχή εμμένει στις απόψεις της και προσδοκά στην δημιουργική συνεργασία για την επίλυση κάθε προβλήματος και εξεύρεση της βέλτιστης λύσης για την αξιοποίηση της μαρίνας Πύλου. 

5) Η παρούσα απόφαση να κοινοποιηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ. 

Το πλήρες κείμενο της εισήγησης του Δημάρχου έχει ως εξής:

Η μαρίνα της Πύλου κατασκευάστηκε με φορέα υλοποίησης τον Ε.Ο.Τ. στο πλαίσιο του Ν. 2160/1993 με σκοπό να εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής. Το συγκριτικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης μαρίνας αποτελεί η άμεση γειτνίασή της με την πόλη της Πύλου. Επομένως, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ίδιας της πόλης και προσδιορίζει την τουριστική φυσιογνωμία της. 

Ακόμη δεν πρέπει να παραβλέπεται ο παράγοντας της αλληλεπίδρασης με την υπόλοιπη τουριστική υποδομή της πόλης, καθώς αποτελεί καθοριστικό στοιχείο για τη μορφή και τη λειτουργία της. 

Επειδή είναι από τις ελάχιστες μαρίνες με τα ιδιαίτερα αυτά χαρακτηριστικά πρέπει για την εκμετάλλευσή της να ληφθούν υπόψη το άμεσο όφελος και οι επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία. 

Το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ., στο οποίο μεταβιβάστηκε η ιδιοκτησία της μαρίνας Πύλου, ανέλαβε να προωθήσει την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου και προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση με αναζήτηση επενδυτή. 

Προκαταβολικώς λοιπόν σας γνωρίζομε ότι η αξιοποίηση της μαρίνας Πύλου όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί από τον Ε.Ο.Τ. αποτελεί όραμα και ομόθυμη προσδοκία των Δημοτών μας. 

Όμως, στην συνέχεια επιχειρήθηκαν μεταβολές σύμφωνα με τις προτάσεις που περιέχονται στη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και την Έκθεση Νέας Χωροθέτησης, από Ιδιωτικό Μελετητικό Γραφείο, το οποίο προέβη σε χειρισμούς και προτάσεις που έρχονται σε αντίθεση με τα προσδοκώμενα οφέλη της τοπικής κοινωνίας. 

Συγκεκριμένα: 

1. Η επιχειρούμενη μείωση της χωρητικότητας των σκαφών περίπου κατά το ήμισυ, με το επιχείρημα της μεγιστοποίησης του οφέλους από μεγαλύτερα σκάφη – η προσέλκυση των οποίων είναι ανέφικτη – δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να συνεκτιμηθούν οι επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής συγκυρίας, καθώς όλο και περισσότεροι «κροίσοι» πωλούν τα σκάφη τους και επιλέγουν μικρότερα για λόγους οικονομίας. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ακόμη η Πύλος δεν αποτελεί τουριστικό προορισμό με ισχυρό brand name για να προσελκύσει τέτοια σκάφη, χωρίς να αποκλείεται και αυτό το ενδεχόμενο, που μπορεί όμως να καλυφθεί με αύξηση της χωρητικότητας και πλωτές εξέδρες. 

2. Ζητείται η επέκταση της χερσαίας ζώνης στην περιοχή «Παλαιά Σφαγεία» που προσφέρει ήδη αναντικατάστατες υπηρεσίες ζωτικής σημασίας (χώρους σταθμεύσεως) για την εξυπηρέτηση όλων των τουριστικών δραστηριοτήτων της πόλης. Η πλατεία «Παλαιών Σφαγείων» που συμπίπτει με την χερσαία ζώνη, λειτουργεί ως χώρος parking εδώ και 25 χρόνια με πράξη καθορισμού (Αριθμ. 24/1991) της Επιτροπής του τότε Λιμενικού Ταμείου Πύλου. Επί πλέον ο Δήμος μας έχει προβεί σε εργασίες ασφαλτόστρωσης ολοκλήρου του χώρου, έχει κατασκευάσει οικίσκους για τις εγκαταστάσεις Βιολογικού Καθαρισμού της πόλης, παρτέρια, Δημοτικές Τουαλέτες και κλίμακες για την εξυπηρέτηση των Δημοτών. Ως εκ τούτου η επιχειρούμενη επέκταση και ενσωμάτωση της χερσαίας ζώνης στην οικοπεδική έκταση της μαρίνας είναι ανέφικτη και προσκρούει στην ήδη διαμορφωμένη κατάσταση και χρήση του συγκεκριμένου χώρου. Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος έχει ήδη πρόταση για την κατασκευή πολυώροφου parking στο άκρο του μυχού της νότιας πλευράς του χερσαίου χώρου της μαρίνας, που θα επιλύσει ριζικά το πρόβλημα και θα εξυπηρετήσει τους Δημότες και τους επισκέπτες. 

3. Επίσης, μας βρίσκει αντίθετους η επαναχωροθέτηση με κατά παρέκκλιση αυξημένους συντελεστές δόμησης καθ’ ύψος και κατ’ έκταση, προκειμένου να επιτραπεί η κατασκευή τουριστικών κατοικιών για μακροχρόνια μίσθωση, ξενοδοχείων και πλήθους καταστημάτων ή άλλων εγκαταστάσεων. Η επαναχωροθέτηση που επιχειρείται έρχεται σε αντίθεση με την αρχική που προέβλεπε τη λειτουργία καταστημάτων συναφών με τη χρήση της μαρίνας. Δηλαδή γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί πρότυπο ολοκληρωμένης μορφής τουριστικών εγκαταστάσεων, μετατρέποντας το χώρο σε φυλασσόμενο όπως αναφέρεται συγκεκριμένα, έτσι ώστε να προκύψει μια νέα πόλη που θα λειτουργεί ανταγωνιστικά στην ήδη υπάρχουσα. 

4. Ακόμη η νέα χωροθέτηση που επιχειρείται, και καταργεί την προηγούμενη, είναι φανερό ότι επιδιώκει την έγκριση των τουριστικών εγκαταστάσεων με αυξημένους συντελεστές δόμησης κάτι που δεν είναι συμβατό με τις προτάσεις της Μελέτης των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που θέτει ως προϋπόθεση την αειφόρο ανάπτυξη και την ήπια ενσωμάτωση των εγκαταστάσεων στο υφιστάμενο περιβάλλον της πόλης. 

Κατόπιν των παραπάνω, οι νέες προτάσεις του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ., όπως προκύπτουν από την Έκθεση Επαναχωροθέτησης, αλλοιώνουν την αρχική φυσιογνωμία της μαρίνας και δεν συνάδουν με τις προσδοκίες των κατοίκων και των τουριστικών επιχειρήσεων της Πύλου, καθώς διακυβεύεται η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των οικοσυστημάτων, των αρχαιοτήτων και η ποιότητα της ζωής των Δημοτών της πόλης. 

Αδυνατούμε λοιπόν να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η νέα χωροθέτηση μιας ήδη χωροθετημένης μαρίνας που είχε συγκεκριμένη έκταση και όρια και ζητάμε από το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. και από κάθε άλλο εμπλεκόμενο φορέα να λάβει υπόψη τις θέσεις του Δήμου μας και των τοπικών φορέων. 

Τέλος το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. έχει την ευχέρεια να προχωρήσει ενεμπόδιστα στην αξιοποίηση της μαρίνας Πύλου χωρίς χρονοτριβή και εμπλοκές, σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια κατά θέση και όρια όπως προβλέπονταν κατά την παραχώρησή της από τον Ε.Ο.Τ. σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες χωροθέτησης και περιβαλλοντικών επιπτώσεων. 

Η Δημοτική Αρχή προσβλέπει πάντα στη συνεργασία, με όλους τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας που διαχειρίζονται θέματα τοπικής σημασίας, για την προώθηση και επίλυση τυχόν προβλημάτων που προκύπτουν. Επί πλέον πρέπει να αναφερθώ και στην ενδεικτική περίπτωση που προέκυψε, ενώ αναμέναμε την αξιοποίηση της μαρίνας και την ανάθεση σε ιδιώτη επενδυτή, χωρίς να λάβει γνώση ο Δήμος, πληροφορηθήκαμε την  μεταβολή των ορίων της οικοπεδικής έκτασης, με ενσωμάτωση της χερσαίας ζώνης «Παλαιών Σφαγείων» που αποφασίστηκε με Διυπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 1668/Β/5-7-2013). Επίσης είναι ανυπόστατες οι αιτιάσεις περί δήθεν χαρακτηρισμού της Πλατείας «Παλαιών Σφαγείων» ως χώρος μαρίνας με την αναθεώρηση του Σχεδίου Πόλης του 1992. 

 
Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 29/03 14:18

    Επιμελητήριο Ηρακλείου | Έπαινοι για τη στήριξη του Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα ξενοδοχεία

  2. 29/03 14:16

    Cirium: Πόσο έχουν αυξηθεί οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων από το 2019

  3. 29/03 14:13

    Μέχρι τις 8 Απριλίου οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024»

  4. 29/03 14:08

    Aπό τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου το τρίτο Γαστρονομικό Φεστιβάλ της Κορινθίας

  5. 29/03 13:58

    ΥΠΑ | +15,7% η επιβατική κίνηση τον Φεβρουάριο, +12,2% στο δίμηνο

  6. 29/03 11:43

    Τρίτο This is Athens – City Festival: 32 ημέρες, 250 εκδηλώσεις σε 129 γειτονιές

  7. 29/03 11:18

    Brown Hotels: Νέο πρόγραμμα σπουδών στον τουρισμό, νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα

  8. 29/03 10:38

    Η TUI προβλέπει αύξηση αφίξεων 10% το 2024 στην Ελλάδα

  9. 29/03 10:31

    Δυναμική "εισβολή" της Google στον σχεδιασμό διακοπών με τη χρήση συστάσεων και τεχνητής νοημοσύνης

  10. 29/03 10:12

    Co-Lab Rhodes | Πώς η Ρόδος θα γίνει φάρος για τον αειφόρο τουρισμό - παρουσίαση από την TUI

  11. 29/03 09:57

    Καθολικό Πάσχα τον Μάρτιο | Οι ξενοδόχοι στη Μαγιόρκα προβληματίζονται

  12. 29/03 07:59

    Η Ελλάδα στην 5η θέση των κυριότερων επενδυτριών χωρών στη Ρουμανία

  13. 29/03 07:58

    Οι τιμές πώλησης πολυτελών ακινήτων στις δημοφιλέστερες περιοχές του Μιλάνου

  14. 29/03 07:11

    Διαγωνισμός 140.000 ευρώ για διαμονή και ημιδιατροφή σε ξενοδοχεία

  15. 29/03 07:08

    Σε ποιους κλάδους δραστηριοποιούνται οι 450 εταιρείες ελληνικών συμφερόντων στα Εμιράτα

  16. 29/03 07:01

    Τουριστική προβολή, μέσω του GRis FESTIVAL, στη Νέα Υόρκη

  17. 28/03 17:31

    United Airlines | +25% οι πτήσεις από την Ελλάδα το 2024 - Επεκτείνονται οι εποχικές πτήσεις

  18. 28/03 17:18

    Βέλγοι φοιτητές εκπαιδεύονται στον σχεδιασμό τουριστικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη

  19. 28/03 16:51

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Η Ρόδος μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμου προορισμού

  20. 28/03 16:13

    Διάκριση για το ξενοδοχείο Athina Palace Resort & Spa

  21. 28/03 15:02

    Handelsblatt | Προς νέο ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός το 2024, αλλά ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια;

  22. 28/03 14:58

    Braathens Regional Airlines: Οι πτήσεις τσάρτερ των Apollo, Spies και VING προς Ελλάδα το καλοκαίρι

  23. 28/03 12:13

    Ελληνικός Τουρισμός | Απογειώθηκαν οι τιμές στα ξενοδοχεία πολυτελείας το β' εξάμηνο του 2023

  24. 28/03 11:43

    Η Lufthansa καταλήγει σε συμφωνία με το προσωπικό εδάφους

  25. 28/03 11:30

    Eurobank | Ενεργοποιείται και φέτος το Πρόγραμμα "Business Banking Τουρισμός"

  26. 28/03 11:23

    3.000 θέσεις εργασίας στην «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» της ΔΥΠΑ το Σάββατο στο ΣΕΦ

  27. 28/03 11:00

    Η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου στην Ημέρα Καριέρας της ΔΥΠΑ στο Βόλο

  28. 28/03 10:56

    H HotelBrain επεκτείνεται στην κυπριακή αγορά

  29. 28/03 10:12

    Γαλλία: Ολυμπιακοί Αγώνες με …ύψιστο συναγερμό

  30. 28/03 10:01

    Ξενοδοχείο Akkadian | Το Νέο Gay Only Hotel στη Μύκονο

  31. 28/03 08:07

    Οι Αμερικανοί πάλι οι μεγαλύτεροι επενδυτές στη Γαλλία

  32. 28/03 07:59

    Έκθεση φωτογραφίας Αμερικανού φιλέλληνα φωτογράφου στην Κωνσταντινούπολη

  33. 28/03 07:56

    Eλεγχόμενη στάθμευση σε κεντρική περιοχή της Βουλιαγμένης - τα τιμολόγια στάθμευσης

  34. 28/03 07:54

    Υποχώρησε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο

  35. 28/03 07:01

    Σημαντική πηγή εσόδων το εισερχόμενο οδικό τουριστικό ρεύμα από τη Βουλγαρία

  36. 27/03 16:58

    Βρετανικός τουρισμός: Έντονη τάση για διακοπές εκτός σεζόν – Διπλάσιο ενδιαφέρον για Κω αυτό το καλοκαίρι

  37. 27/03 16:56

    Αρχαία Ολυμπία | Εορτασμός των 2800 χρόνων από την τέλεση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων

  38. 27/03 14:42

    Lidl Voyages: Οι Γάλλοι δεν επιλέγουν πια διακοπές βάσει προορισμού αλλά βάσει τιμής – Γιατί η Ελλάδα είναι δημοφιλής

  39. 27/03 13:22

    Π. Αντωνίου | "Εξοικονομώ", ¨"Θωρακίζω" ή "Κατεδαφίζω κατ' οίκον";

  40. 27/03 12:39

    Ξενοδοχεία | Ανοίγει την 1η Απριλίου το La Divina στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

  41. 27/03 12:27

    Γενική Συνέλευση ΗΑΤΤΑ | Τα Ελληνικά τουριστικά γραφεία στην πρώτη γραμμή για την ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού

  42. 27/03 12:22

    Τουρισμός | Σήμα Πιστοποίησης Αειφορίας “The Rhodes Co–Lab” στα ξενοδοχεία της Ρόδου

  43. 27/03 11:57

    Η πτώση του πληθωρισμού και των επιτοκίων θα τονώσει τα ταξίδια - έντονη ζήτηση για Ρόδο και Σκιάθο

  44. 27/03 11:49

    C & W | +23% η αξία των ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Ελλάδα το 2023

  45. 27/03 11:23

    MSC Group | Περισσότερες κρουαζιέρες στην Ελλάδα το 2024 - επέκταση και σε χειμερινά δρομολόγια

  46. 27/03 10:44

    Τουρισμός | Η Μαγιόρκα "συμμαχεί" με τους τουρίστες για τη βιωσιμότητα

  47. 27/03 10:18

    «Ιδού η Ρόδος ιδού και η ποιότητα» | Επιστρέφει η ημερίδα του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου

  48. 27/03 10:07

    Υπ. Τουρισμού | Τι απάντησε στα αιτήματα των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κρήτης για τις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης

  49. 27/03 07:52

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Αθήνα για φοιτητές από το Βέλγιο

  50. 27/03 07:48

    Διαγωνισμός για τη διαχείριση του τουριστικού καταφυγίου Αγ. Νικολάου στον όρμο Αιγίου

  51. 27/03 07:44

    Taratsa Film Festival Larisas στη Λάρισα

  52. 27/03 07:42

    Oι Δήμοι Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προβολή του προορισμού

  53. 26/03 16:28

    Η Κρήτη ταξίδεψε στο Βουκουρέστι και στην Κοπεγχάγη

  54. 26/03 16:14

    Ελληνικός τουρισμός | Υψηλές επιδόσεις σε αφίξεις και ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιανουάριο του 2024

  55. 26/03 15:56

    Στην Κάρπαθο το πρώτο Tapestry Collection by Hilton Resort στην Ευρώπη - συνεργασία με την CHC Group

  56. 26/03 15:55

    Ιταλία: Έρευνες στην Booking.com για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού στις ξενοδοχειακές κρατήσεις

  57. 26/03 14:43

    Νέο στέλεχος πωλησεων και μάρκετινγκ στη Domes Resorts

  58. 26/03 13:26

    Jet2: Νέες συνδέσεις το 2025 με Ηράκλειο, Ρόδο, Ζάκυνθο και Κέρκυρα

  59. 26/03 12:22

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για ανάδειξη του περιπατητικού τουρισμού

  60. 26/03 12:19

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια για τους επαγγελματίες από την Περιφέρεια Κρήτης

  61. 26/03 12:17

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στη Μήλο για προβολή της στην Ολλανδική αγορά

  62. 26/03 12:15

    «Crete Sense the Αuthentic» | H νέα καμπάνια της Περιφέρειας Κρήτης

  63. 26/03 12:08

    Σύγχρονες υποδομές εξυπηρέτησης των επισκεπτών στην Αρχαία Μεσσήνη

  64. 26/03 12:08

    Περιβαλλοντικό έγκλημα | Νέα νομοθεσία της ΕΕ με αυστηρότερες κυρώσεις και διευρυμένο κατάλογο αδικημάτων

  65. 26/03 11:42

    TUI: Τα τρία ξενοδοχεία της Κρήτης με τις περισσότερες κρατήσεις από την Αυστρία για το καλοκαίρι του 2024

  66. 26/03 11:22

    Foreign Office | Ταξιδιωτική σύσταση στους Βρετανούς για τρομοκρατική απειλή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

  67. 26/03 11:05

    Vogue: Αυτά είναι τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία της Σαντορίνης

  68. 26/03 07:18

    Μερική διατήρηση αρχαιοτήτων σε 7όροφο ξενοδοχείο που κτίζεται στο Κουκάκι

  69. 26/03 07:16

    Μείωση των εισροών ξένων επενδύσεων στην Ισπανία

  70. 26/03 07:15

    Η Αλβανία είχε την υψηλότερη αύξηση διανυκτερεύσεων σε όλη την Ευρώπη το 2023

  71. 26/03 07:13

    Οι νέοι δύσκολα μπορούν να εξασφαλίσουν οικονομική κατοικία στην Ολλανδία

  72. 26/03 07:09

    Δήμος Αμφίπολης: Στο πρόγραμμα προσβασιμότητας οι παραλίες Κυανής Ακτής και Νέων Κερδυλλίων

  73. 25/03 11:12

    Τουρισμός | Οι προορισμοί με την καλύτερη αξία για τις διακοπές των Βρετανών το 2024- στην 19η θέση η Κέρκυρα

  74. 25/03 07:06

    Ο ΕΟΤ σε B2B workshops στην Ολλανδία και το Βέλγιο

  75. 25/03 07:04

    Το ελληνικό ελαιόλαδο στην Ιταλία

  76. 24/03 11:57

    Τουρισμός | Παγκόσμιος ανταγωνισμός για την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων - 66 χώρες παρέχουν Digital Nomad Visas

  77. 24/03 07:24

    Οι στενές σχέσεις των ιχθυοκαλλιεργητικών κλάδων Ελλάδας-Ισπανία | Oι κορυφαίες εταιρείες

  78. 24/03 07:21

    Διεθνής Ποδηλατικός Αγώνας L’ Etape Greece by Tour de France στην Αρχαία Ολυμπία

  79. 23/03 19:49

    19.400 επιχειρηματικές συναντήσεις στο Φόρουμ προώθησης των κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία

  80. 23/03 19:43

    Στ. Αρναουτάκης: Το Φόρουμ αποδεικνύει τη δυναμική της Κρήτης στον πρωτογενή και τον τριτογενή τομέα

  81. 23/03 19:30

    Κανείς Δήμαρχος της Κρήτης δεν έχει στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό

  82. 23/03 07:07

    Πολιτιστικά Μονοπάτια στη Σκιάθο

  83. 22/03 22:39

    Δεύτερο Messinia Forum από τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας

  84. 22/03 22:34

    Άδεια ίδρυσης για το υδατοδρόμιο Χίου

  85. 22/03 22:24

    Εγκαίνια για το ανακαινισμένο Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής

  86. 22/03 22:14

    Πάσχα των Καθολικών: «Τα αεροπλάνα ταξιδεύουν γεμάτα» για Κρήτη

  87. 22/03 22:04

    H ιστορία των χίπις στην Κρήτη στον γερμανικό Τύπο

  88. 22/03 14:57

    4 στους 10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα έχουν δυνατότητα ΑΙ το 2025

  89. 22/03 14:50

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | +16% οι αφίξεις, +27,1% οι εισπράξεις τον Ιανουάριο

  90. 22/03 14:45

    H Accor εντάσσεται στην A-list του CDP με τις δράσεις της για την κλιματική αλλαγή

  91. 22/03 14:39

    Η «Ώρα της Γης» στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

  92. 22/03 12:20

    Αυτές είναι οι χώρες με τις ακριβότερες βίζες στον κόσμο – Στη λίστα και η Ελλάδα

  93. 22/03 11:57

    Σύλλογος Επιχειρηματιών Κάσου προς υπ. Ναυτιλίας: "Αυξήστε τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς την Κάσο"

  94. 22/03 11:43

    Συνέλευση Καταλυμάτων Ν. Ηρακλείου: "Είμαστε σημαντικός κρίκος στην παραγωγική διαδικασία"

  95. 22/03 11:22

    Μνημόνιο Συνεργασίας του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

  96. 22/03 11:19

    Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιστημονικός εταίρος του ΞΕΕ

  97. 22/03 11:07

    Βρετανικός τουρισμός | Όλο και περισσότεροι επιλέγουν σόλο ταξίδια

  98. 22/03 10:31

    Στην αλυσίδα Romantik Hotels & Restaurants το Romantik B&B Villa Selena στη Σύρο

  99. 22/03 10:19

    ΔΥΠΑ | «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» το Σάββατο 30 Μαρτίου στο ΣΕΦ με 3.000 θέσεις εργασίας

  100. 22/03 07:55

    Νέα Προποντίδα | Έργα προστασίας ακτής, μπροστά από την οποία θα κατασκευαστεί ξενοδοχείο