Διεθνές συνέδριο για τη μεσογειακή διατροφή στη Χαλκιδική

Α Decrease font Enlarge font
Διεθνές συνέδριο για τη μεσογειακή διατροφή στη Χαλκιδική

Ένα από τα σημαντικότερα διεθνή επιστημονικά συνέδρια, με αντικείμενο τη μεσογειακή διατροφή, πραγματοποιείται την επόμενη εβδομάδα στο ξενοδοχείο Sani Resort της Χαλκιδικής (Δευτέρα 16 Οκτωβρίου έως Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με τη συμμετοχή παγκοσμίου φήμης διακεκριμένων επιστημόνων και ερευνητών.

Το «Mediterranean Diet & Health» (Μεσογειακή Διατροφή και Υγεία) βάζει τη Χαλκιδική και την Κεντρική Μακεδονία στο επίκεντρο του παγκοσμίου γαστρονομικού χάρτη και στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος για τα οφέλη από τη μεσογειακή διατροφή, ενώ δίνει τη δυνατότητα προβολής των εκλεκτών προϊόντων της μακεδονικής γης και της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για προώθηση του brand της «Μακεδονικής Κουζίνας».

Στην πρωτοβουλία του διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου αναφέρθηκαν σήμερα, σε συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς, ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ Τσαν Δρ. Στέφανος Κάλης και ο παραγωγός και διευθυντής της βραβευμένης τηλεοπτικής σειράς «Οδύσσεια Μαγειρικής» (The Cooking Odyssey) Γιώργος Στάμου.

«Δεν θα μπορούσε να επιλεγεί πιο κατάλληλος τόπος να φιλοξενήσει την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία. Η Ελλάδα, η Κεντρική Μακεδονία, η Χαλκιδική, είναι ο ιδανικός προορισμός για τους φίλους της μεσογειακής διατροφής και γενικότερα, του μεσογειακού τρόπου ζωής. Γι’ αυτό και πραγματικά, θέλω να συγχαρώ τους συντελεστές της διοργάνωσης για την επιλογή του χώρου αυτής της ‘Οδύσσειας της Μεσογειακής Διατροφής’, παραφράζοντας λίγο τον τίτλο της πολύ επιτυχημένης και βραβευμένης τηλεοπτικής σειράς του Γιώργου Στάμου», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας τόσο στον πρωτογενή τομέα, όσο και στον τουρισμό, αλλά και στο συνδυασμό των δύο πυλώνων ανάπτυξης, που επιχειρεί η Περιφέρεια, ως κεντρική πολιτική επιλογή της.

«Η απόλαυση μιας ξένης κουζίνας αποτελεί βασικό κομμάτι κάθε ταξιδιωτικής εμπειρίας. Από την πρώτη στιγμή, βασικό πυλώνα στην αναπτυξιακή μας πολιτική αποτέλεσε η δημιουργία και υιοθέτηση του Μακεδονικού Σήματος Ποιότητας, στα αγροτικά προϊόντα που παράγονται εδώ, με στόχο την καθιέρωση ενός διεθνώς αναγνωρίσιμου brand name. Παράλληλα, καθιερώνουμε πλέον στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς, το νέο brand name ‘Μακεδονική Κουζίνα’, με στόχο να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την εξωστρέφεια του τόπου μας, συνδέοντας δύο από τους βασικότερους πυλώνες της οικονομίας της περιοχής μας, τον πρωτογενή αγροτικό τομέα και τον τουρισμό. Άλλωστε, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη Περιφέρεια της Ελλάδας σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Εδώ παράγεται το 26% της Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας του πρωτογενούς τομέα της χώρας, δηλαδή το ¼ της παραγωγής της χώρας μας. Ταυτόχρονα, είμαστε η πρώτη Περιφέρεια της Ελλάδας σε αφίξεις τουριστών, για δύο συνεχή έτη, στην καρδιά της θερινής τουριστικής περιόδου. Η καθιέρωση της ‘Μακεδονικής Κουζίνας’ είναι προτεραιότητα, ώστε η τοπική κουζίνα να γίνει ευρέως γνωστή και αναγνωρίσιμη και να αποκτήσει την ταυτότητα που της αξίζει», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

«Η καμπάνια προβολής της ‘Μακεδονικής Κουζίνας’ εξελίσσεται παράλληλα και αλληλένδετα με το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, αλλά και με άλλες στοχευμένες πρωτοβουλίες που έχουν ήδη ξεκινήσει», είπε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα:

-Το Ειδικό Τμήμα Προβολής Αγροτικών Προϊόντων που δημιουργήθηκε με τη βαθιά μεταρρύθμιση του νέου Οργανισμού της Περιφέρειας.

-Το δίκτυο φορέων της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης.

-Το Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Με όλο αυτό το πλέγμα δράσεων και ενεργειών για πρώτη φορά οργανωμένα προχωρούμε σε προτυποποίηση και σήμανση των αγροδιατροφικών προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας, και θεσμοθετούμε τη ‘Μακεδονική Κουζίνα’. Με αυθεντικές μακεδονικές συνταγές βασισμένες σε εκλεκτές πρώτες ύλες που παράγονται στα γεωγραφικά όρια των επτά περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειάς μας, στοχεύουμε στο να προσδώσουμε στην ιδιαίτερη τοπική μας γαστρονομία την ξεχωριστή ταυτότητα που έλειπε. Και ειδικά αυτά τα τελευταία χρόνια, που ο γαστρονομικός και ο οινικός τουρισμός καθώς και το ενδιαφέρον για ζητήματα διατροφής και γαστρονομίας έχουν ανοδική τάση παγκοσμίως, αναδεικνύουμε το γεγονός ότι η Κεντρική Μακεδονία διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, ώστε να καθιερωθεί σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συνεχάρη τους διοργανωτές του συνεδρίου για την πρωτοβουλία και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στην Αντιπεριφέρεια Αγροτικής Οικονομίας και τον Αντιπεριφερειάρχη Φάνη Παπά, που με το σημαντικό έργο που επιτελεί αναδεικνύει όλες τις πτυχές της αγροτικής παραγωγής και τα προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς αναφέρθηκε στην ανάγκη να προβληθεί η αγροδιατροφική αξία των προϊόντων της Μακεδονίας μέσω της προώθησης της μακεδονικής κουζίνας. «Η μακεδονική κουζίνα είναι το όχημα μέσα από το οποίο θα δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία για όλα τα παραγόμενα προϊόντα στην περιοχή μας. Είναι μοναδική ευκαιρία για την Περιφέρειά μας το γεγονός ότι κορυφαίοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο θα μιλήσουν για τη σπουδαιότητα της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής και θα διαδώσουν τη μοναδικότητα της μακεδονικής κουζίνας διεθνώς. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους επιστήμονες και τους συνέδρους για έναν ακόμη λόγο, διότι μας δίνουν τη δυνατότητα να τους ξεναγήσουμε στους χώρους παραγωγής των προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας (ελαιόλαδο, κρασιά, γαλακτοκομικά προϊόντα) και να διαπιστώσουν τον κόπο και των αγώνα των ανθρώπων που παράγουν, επενδύουν και επιχειρούν», δήλωσε ο κ. Παπάς, υπογραμμίζοντας ότι «το μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι ότι η ανταγωνιστική αξία των προϊόντων της μακεδονικής γης δεν είναι τόσο η ποσότητα όσο και η ποιότητα».

Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ Τσαν Δρ. Στέφανος Κάλης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για τη θερμή υποδοχή και την υποστήριξη στο συνέδριο και αναφέρθηκε εκτενώς στις πολλαπλές ευκαιρίες που δίνει η διοργάνωση. «Για τους Έλληνες το συνέδριο αυτό αποτελεί μοναδική ευκαιρία επιστροφής στις ρίζες μας, στην παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή που έχουμε μάθει από τους παππούδες μας. Για τους συνέδρους είναι μεγάλη ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσουν τα οφέλη αυτής της διατροφής, αλλά να ζήσουν εδώ, στο λίκνο της μεσογειακής διατροφής, και να γευθούν τα προϊόντα της μακεδονικής κουζίνας». Ο κ. Κάλης έκανε λόγο για τα οφέλη της διοργάνωσης στον τουρισμό και την προώθηση μιας πολύ θετικής εικόνας της Κεντρικής Μακεδονίας στο εξωτερικό, ενώ αναφέρθηκε και στις ευκαιρίες για τη νεολαία, καθώς μέσα από υποτροφίες δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές να παρακολουθήσουν το συνέδριο και να παρουσιάσουν τις εργασίες τους.

Στη σημαντική συμβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη διοργάνωση του παγκόσμιου επιστημονικού συνεδρίου για την αξία της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής αναφέρθηκε και ο παραγωγός και διευθυντής της βραβευμένης τηλεοπτικής σειράς «Οδύσσεια Μαγειρικής» (The Cooking Odyssey) Γιώργος Στάμου. Ο κ. Στάμου μίλησε για το τρίπτυχο «πολιτισμός-ιστορία-γαστρονομία» που προβάλλει το συνέδριο, το οποίο προωθεί το γαστρονομικό πλούτο και τη μοναδικότητα των προϊόντων της μακεδονικής γης. «Είναι σημαντικό να δώσουμε την αξία που δικαιωματικά ανήκει στα προϊόντα της περιοχής, που αποτελούν μέρος της αλυσίδας της μεσογειακής διατροφής. Προβάλλουμε όχι μόνο τα προϊόντα, αλλά και τον τόπο παραγωγής τους και την ιστορία τους», είπε ο κ. Στάμου, ο οποίος διευκρίνισε ότι το συνέδριο θα αποτελέσει κομμάτι της εκπομπής του, προβάλλοντας την Κεντρική Μακεδονία στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Η «Μακεδονική Κουζίνα» περιλαμβάνει σειρά ποιοτικών προϊόντων της μακεδονικής γης, όπως φρούτα και λαχανικά, όσπρια και βότανα, ποικιλία γαλακτοκομικών προϊόντων, αλλά και εκλεκτά κρέατα, που συνδυάζονται σε υπέροχες συνταγές και συνθέτουν το γαστρονομικό χάρτη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πιάτα που εμπνέονται από τοπικές παραδόσεις και ξυπνάνε παλιές μνήμες και συγκινήσεις. Προτάσεις που συνοδεύονται από υψηλής ποιότητας κρασιά, εμπλουτίζοντας μοναδικά κάθε γαστρονομική εμπειρία. Και όπου πρωταγωνιστική θέση έχει η ελιά, το χρυσάφι της μακεδονικής γης, με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ως βάση της καθημερινής μεσογειακής διατροφής, της καλής ζωής και της μακροζωίας.

 

  1. 18/08 12:00

    Eurostat: 455.000 επιπλέον κλίνες στην Ελλάδα στην 10ετία 2006-2016

  2. 18/08 11:38

    Πλούσιοι Τούρκοι τουρίστες στην Αλεξανδρούπολη

  3. 18/08 11:30

    Γιορτή Αχλαδιού στα Πλατανούλια Τυρνάβου

  4. 18/08 11:27

    Υψηλάντειος Αγώνας Δρόμου στην Πιερία

  5. 17/08 13:09

    Μ.Κόνσολας: Αθέτηση δεσμεύσεων για τα τραπεζικά καταστήματα σε Λειψούς, Τήλο και Κάσο

  6. 17/08 12:37

    Το "Muzenidis Travel" επεκτείνεται στις χώρες του Καυκάσου

  7. 17/08 11:48

    Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Δ. Ελλάδας: Έκκληση για την απεργία της ΠΝΟ

  8. 17/08 11:31

    Conte Nast Traveller: Το ξενοδοχείο Branco στη Μύκονο (του Ομίλου Κόκκαλη) στα καλύτερα νέα στον κόσμο (φωτό)

  9. 17/08 10:36

    ΑΑΔΕ: Μέχρι τέλος Αυγούστου η πλατφόρμα για τις τουριστικές μισθώσεις σπιτιών

  10. 17/08 10:01

    +13% οι πωλήσεις των γερμανών τουριστικών πρακτόρων αυτό το καλοκαίρι

  11. 17/08 09:52

    Ασφαλή τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια αλλά…

  12. 17/08 09:48

    Die Presse: Οι παρενέργειες της ελληνικής τουριστικής ανάπτυξης

  13. 17/08 09:34

    Ενημέρωση επισκεπτών για το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου

  14. 17/08 09:29

    Έκθεση Οικοτεχνίας και Τοπικών Προϊόντων στην Ξάνθη

  15. 17/08 09:26

    Εξειδικευμένη τουριστική προβολή της Ερμιονίδας

  16. 16/08 13:30

    Τα top ελληνικά ξενοδοχεία στις αναζητήσεις των Γερμανών το τελευταίο 15νθήμερο

  17. 16/08 13:21

    Οι Γερμανοί t.o's άνοιξαν τις κρατήσεις για το 2019 (και για Ελλάδα)

  18. 16/08 12:36

    Γερμανικός τουρισμός: 3 στους 4 θα ταξίδευαν στο εξωτερικό εάν έπεφτε η θερμοκρασία...

  19. 16/08 12:33

    Έκκληση Ι.Ρέτσου για να μη γίνει η απεργία της ΠΝΟ

  20. 16/08 12:16

    Ryanair: Καθυστερήσεις πτήσεων και στην Ελλάδα λόγω έλλειψης προσωπικού στο Air Traffic Control

  21. 16/08 10:44

    Τουρκικός τουρισμός: Η υποτίμηση της λίρας δεν μειώνει τις τιμές των πακέτων

  22. 16/08 10:02

    H Expedia επίσημος ταξιδιωτικός συνεργάτης του UEFA Champions League

  23. 16/08 09:41

    Αγώνες Τριάθλου και Aquathlon στην Αρχαία Επίδαυρο

  24. 16/08 09:37

    Αγώνας επίδειξης ξύλινων ιστιοπλοϊκών σκαφών στην Πάρο

  25. 16/08 09:26

    Διαγωνισμός για τη μίσθωση αναψυκτηρίου στοΤελωνείο Μαυροματίου Θεσπρωτίας

  26. 15/08 12:25

    Μαγιόρκα: Καθαρότερες παραλίες με «αλιευτές σκουπιδιών»

  27. 15/08 12:21

    Γιορτή Μήλου στη Λάρισα

  28. 15/08 12:19

    Γιορτή Θάλασσας, Ναυτικών και Αλιέων στον Τυρό

  29. 15/08 12:14

    Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση TOURNATUR

  30. 14/08 12:21

    Οι Βρετανοί στρέφονται στην Τουρκία: +89% η στερλίνα έναντι της τουρκικής λίρας

  31. 14/08 11:48

    Virtuoso: Η Ελλάδα στους 7 top προορισμούς των Αμερικανών τουριστών το 2018

  32. 14/08 10:12

    Αγανάκτηση στην Ισπανία με τα κρουαζιερόπλοια

  33. 14/08 10:05

    Διαγωνισμός για μίσθωση ξενοδοχειακών κλινών στη Θεσσαλονίκη

  34. 14/08 09:54

    Δήμος Μυλοποτάμου: Διαγωνισμός για σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης και προβολής

  35. 14/08 09:50

    Περιφέρεια Δ.Ελλάδας: Έλεγχοι στο νερό ξενοδοχείων και άλλων επιχειρήσεων

  36. 14/08 09:46

    Νέο σήμα επισκέψιμου οινοποιείου από το Υπουργείου Τουρισμού

  37. 13/08 18:35

    2,8 εκατ. τουρίστες φέρνει φέτος η TUI στην Ελλάδα- Συνάντηση Κουντουρά- Friedrich Joussen

  38. 13/08 18:12

    FedHATTA: +10% η ταξιδιωτική κίνηση των Ελλήνων φέτος

  39. 13/08 18:08

    «Ιαπωνική Εβδομάδα 2019» στην Αθήνα

  40. 13/08 17:22

    ΕΟΤ: Οι νέοι Τμηματάρχες, οι επικεφαλής των Γραφείων εξωτερικού, η τοποθέτηση των υπαλλήλων

  41. 13/08 14:05

    Αυτοί είναι ο 5 νέοι Διευθυντές του ΕΟΤ

  42. 13/08 14:02

    Ο MasterChef 2017, Λάμπρος Βακιάρος, παρουσιάζει το πρωινό της Σάμου

  43. 13/08 13:49

    Ρωσικός τουρισμός: Τα τουρκικά ξενοδοχεία τιμολογούν σε δολάρια- αύξηση των τιμών 5% το 2019

  44. 13/08 13:22

    Στην Αθήνα το Παγκόσμιο Συνέδριο Διαστήματος το 2022

  45. 13/08 12:47

    Γιατί γκρινιάζουν τόσο οι Γερμανοί;

  46. 13/08 11:41

    Fraport: Αύξηση 7,2% των επιβατών στα 14 αεροδρόμια τον Ιούλιο

  47. 13/08 11:30

    Emirates: Προσφορές για ταξίδια σε ηλιόλουστους προορισμούς του εξωτερικού το φθινόπωρο

  48. 13/08 11:28

    Δείτε το video του Υπ.Πολιτισμού για το ηλεκτρονικό εισιτήριο - πώς το σχολιάζει ο Αλ.Τσίπρας

  49. 13/08 11:08

    Airbnb: Συνοικίες στη Μαδρίτη χαρακτηρίζονται "κορεσμένες"- μέτρα κατά της τουριστικής μίσθωσης σπιτιών

  50. 13/08 10:45

    «Apodixi please»: Τη συνδρομή των τουριστών κατά της φοροδιαφυγής ζητεί η ΑΑΔΕ

  51. 13/08 10:10

    Νέο 5άστερο ξενοδοχείο στην Γεωργιούπολη

  52. 13/08 09:38

    Δήμος Μετσόβου: Δημοπρασία για την εκμίσθωση Ξενώνα

  53. 13/08 09:31

    Δήμος Λαυρεωτικής: Διαγωνισμός για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

  54. 13/08 09:29

    Ο ΕΟΤ ενισχύει το Μolyvos International Music Festival

  55. 12/08 11:43

    ΕΟΤ: Απροθυμία στη στελέχωση Διευθύνσεων

  56. 12/08 11:38

    Φεστιβάλ Τζαζ Μουσικής στην Τήνο

  57. 12/08 11:29

    Γιορτή Σαρδέλας στην Πρέβεζα

  58. 12/08 11:25

    Δήμος Πάτμου: Φεστιβάλ «Η Θεία Αποκάλυψη της Μουσικής»

  59. 12/08 11:18

    Ελληνικές σημαίες στο Rogers Cup: Χρυσά γενέθλια με τελικό για τον Στέφανο Τσιτσιπά

  60. 11/08 12:21

    Η Royal Caribbean μετατρέπει τις αναμνηστικές φωτογραφίες σε μουσικά έργα τέχνης

  61. 11/08 12:18

    Γιορτή Κρασιού στον Αμπελώνα Λάρισας

  62. 11/08 12:17

    Πανελλήνια πρωταθλημάτα marathon mtd στη Ναύπακτο

  63. 11/08 12:15

    Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στη Σίκινο

  64. 10/08 14:35

    Παραδοσιακός Κρητικός Τρύγος στο Creta Maris

  65. 10/08 14:34

    Κόκκινο Συναγερμό “σέρβιρε” ο Τσιτσιπάς στο Παγκόσμιο Τουρνουά Τένις

  66. 10/08 14:08

    Παρέμβαση Γαλιατσάτου για την έδρα της νέας υπηρεσίας ΕΟΤ Ηπείρου/ Ι. Νήσων

  67. 10/08 13:56

    Περισσότεροι από 1.500 εκθέτες στην 83η ΔΕΘ

  68. 10/08 13:46

    Τι ταξιδεύει μαζί με τις αποσκευές σας στις πτήσεις;

  69. 10/08 13:13

    Τουρκία: Μετά τη Booking.com, "στοπ" και σε Airbnb, Expedia, Skyscanner;

  70. 10/08 12:41

    Χωρίς πλοία στις 3 Σεπτεμβρίου- 24ωρη απεργία από την ΠΝΟ

  71. 10/08 12:29

    Σημαντικό εύρημα στον αρχαιολογικό χώρο μικρού θεάτρου Αμβρακίας

  72. 10/08 12:26

    Βουτιά της τουρκικής λίρας κατά 13,5%

  73. 10/08 12:10

    TUI: Εκπτώσεις έως 60% για Ελλάδα στην καρδιά του καλοκαιριού

  74. 10/08 12:04

    Η αγγελία για δουλειά με 55 γάτες σε ελληνικό νησί που γοήτευσε το Time

  75. 10/08 11:06

    Η ελληνική θαλασσινή μυθολογία και τα ελληνικά νησιά- (*) Γράφει ο Κωνσταντίνος Μέντης

  76. 10/08 11:01

    H Wyndham επανασχεδιάζει το Mirabello Beach & Village Hotel στην Κρήτη

  77. 10/08 10:57

    Γιορτή του Αγρότη στην Καρίτσα Πιερίας

  78. 10/08 10:48

    +15,7% οι αφίξεις από το εξωτερικό στα Ιόνια το 7μηνο

  79. 10/08 10:42

    Alltours: Άνοιξαν οι κρατήσεις για το 2019 με πολλά ελληνικά ξενοδοχεία

  80. 10/08 10:31

    Yψηλές προδιαγραφές ασφάλειας στην Αλόννησο

  81. 10/08 10:25

    Πάρο, Μήλο και Άνδρο συνιστούν για θαλάσσια σπορ Ολυμπιονίκες

  82. 10/08 10:19

    Οι ομογενείς πρεσβευτές των Κρητικών προϊόντων στο εξωτερικό

  83. 10/08 10:08

    Πρόσκληση για την άδεια καζίνο στο Ελληνικό

  84. 10/08 09:53

    Ισπανικός τουρισμός: Ρεκόρ στα έσοδα το α’ 6μηνο με 39 δισ. ευρώ

  85. 10/08 09:48

    Γιορτή Σύκου στη Μεσσηνία

  86. 10/08 09:43

    Κέντρο Ερμηνείας Οίνου και Αποσταγμάτων στη Δράμα

  87. 10/08 09:39

    Αποφάσεις για καταφύγια τουριστικών σκαφών σε Πορτοχέλι, Λευκάδα και Ναύπακτο

  88. 09/08 19:53

    Υπ.Τουρισμού: Η αλήθεια για την Περιφερειακή Υπηρεσία του ΕΟΤ στα Ιόνια νησιά

  89. 09/08 14:43

    Marketing Greece: Nέα καμπάνια για τον πολιτιστικό τουρισμό στην Αθήνα

  90. 09/08 14:23

    Παράνομη ναύλωση σκαφών στον Πόρο

  91. 09/08 14:05

    Γερμανικά τουριστικά γραφεία: Σταθερή αύξηση των πωλήσεων για Ελλάδα

  92. 09/08 13:56

    Μήλος: Διάσωση των παραδοσιακών αλιευτικών σκαφών

  93. 09/08 12:57

    Στην Πελοπόννησο το συνέδριο των Γερμανών τουριστικών πρακτόρων το 2019

  94. 09/08 12:40

    Ryanair: Εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων την Παρασκευή

  95. 09/08 12:02

    Κέα: Μουσική παράσταση στο αρχαίο θέατρο Καρθαίας

  96. 09/08 11:58

    TUI: Η ζήτηση για Τουρκία, Β. Αφρική και Ελλάδα ανέβασε τις επιδόσεις γ’ 3μηνου

  97. 09/08 11:36

    Ξενοδοχεία:Το 2019 θα ανοίξει το Casa Cook στα Χανιά

  98. 09/08 11:18

    Η Ίος στο τηλεοπτικό δίκτυο Nautical Channel

  99. 09/08 11:15

    Ολλανδές blogger γεύτηκαν τη Θεσσαλονίκη

  100. 09/08 11:14

    Η Lidl διευρύνει τις τουριστικές της δραστηριότητες