Διεθνές συνέδριο για τη μεσογειακή διατροφή στη Χαλκιδική

Α Decrease font Enlarge font
Διεθνές συνέδριο για τη μεσογειακή διατροφή στη Χαλκιδική

Ένα από τα σημαντικότερα διεθνή επιστημονικά συνέδρια, με αντικείμενο τη μεσογειακή διατροφή, πραγματοποιείται την επόμενη εβδομάδα στο ξενοδοχείο Sani Resort της Χαλκιδικής (Δευτέρα 16 Οκτωβρίου έως Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με τη συμμετοχή παγκοσμίου φήμης διακεκριμένων επιστημόνων και ερευνητών.

Το «Mediterranean Diet & Health» (Μεσογειακή Διατροφή και Υγεία) βάζει τη Χαλκιδική και την Κεντρική Μακεδονία στο επίκεντρο του παγκοσμίου γαστρονομικού χάρτη και στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος για τα οφέλη από τη μεσογειακή διατροφή, ενώ δίνει τη δυνατότητα προβολής των εκλεκτών προϊόντων της μακεδονικής γης και της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για προώθηση του brand της «Μακεδονικής Κουζίνας».

Στην πρωτοβουλία του διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου αναφέρθηκαν σήμερα, σε συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς, ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ Τσαν Δρ. Στέφανος Κάλης και ο παραγωγός και διευθυντής της βραβευμένης τηλεοπτικής σειράς «Οδύσσεια Μαγειρικής» (The Cooking Odyssey) Γιώργος Στάμου.

«Δεν θα μπορούσε να επιλεγεί πιο κατάλληλος τόπος να φιλοξενήσει την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία. Η Ελλάδα, η Κεντρική Μακεδονία, η Χαλκιδική, είναι ο ιδανικός προορισμός για τους φίλους της μεσογειακής διατροφής και γενικότερα, του μεσογειακού τρόπου ζωής. Γι’ αυτό και πραγματικά, θέλω να συγχαρώ τους συντελεστές της διοργάνωσης για την επιλογή του χώρου αυτής της ‘Οδύσσειας της Μεσογειακής Διατροφής’, παραφράζοντας λίγο τον τίτλο της πολύ επιτυχημένης και βραβευμένης τηλεοπτικής σειράς του Γιώργου Στάμου», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας τόσο στον πρωτογενή τομέα, όσο και στον τουρισμό, αλλά και στο συνδυασμό των δύο πυλώνων ανάπτυξης, που επιχειρεί η Περιφέρεια, ως κεντρική πολιτική επιλογή της.

«Η απόλαυση μιας ξένης κουζίνας αποτελεί βασικό κομμάτι κάθε ταξιδιωτικής εμπειρίας. Από την πρώτη στιγμή, βασικό πυλώνα στην αναπτυξιακή μας πολιτική αποτέλεσε η δημιουργία και υιοθέτηση του Μακεδονικού Σήματος Ποιότητας, στα αγροτικά προϊόντα που παράγονται εδώ, με στόχο την καθιέρωση ενός διεθνώς αναγνωρίσιμου brand name. Παράλληλα, καθιερώνουμε πλέον στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς, το νέο brand name ‘Μακεδονική Κουζίνα’, με στόχο να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την εξωστρέφεια του τόπου μας, συνδέοντας δύο από τους βασικότερους πυλώνες της οικονομίας της περιοχής μας, τον πρωτογενή αγροτικό τομέα και τον τουρισμό. Άλλωστε, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη Περιφέρεια της Ελλάδας σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Εδώ παράγεται το 26% της Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας του πρωτογενούς τομέα της χώρας, δηλαδή το ¼ της παραγωγής της χώρας μας. Ταυτόχρονα, είμαστε η πρώτη Περιφέρεια της Ελλάδας σε αφίξεις τουριστών, για δύο συνεχή έτη, στην καρδιά της θερινής τουριστικής περιόδου. Η καθιέρωση της ‘Μακεδονικής Κουζίνας’ είναι προτεραιότητα, ώστε η τοπική κουζίνα να γίνει ευρέως γνωστή και αναγνωρίσιμη και να αποκτήσει την ταυτότητα που της αξίζει», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

«Η καμπάνια προβολής της ‘Μακεδονικής Κουζίνας’ εξελίσσεται παράλληλα και αλληλένδετα με το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, αλλά και με άλλες στοχευμένες πρωτοβουλίες που έχουν ήδη ξεκινήσει», είπε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα:

-Το Ειδικό Τμήμα Προβολής Αγροτικών Προϊόντων που δημιουργήθηκε με τη βαθιά μεταρρύθμιση του νέου Οργανισμού της Περιφέρειας.

-Το δίκτυο φορέων της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης.

-Το Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Με όλο αυτό το πλέγμα δράσεων και ενεργειών για πρώτη φορά οργανωμένα προχωρούμε σε προτυποποίηση και σήμανση των αγροδιατροφικών προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας, και θεσμοθετούμε τη ‘Μακεδονική Κουζίνα’. Με αυθεντικές μακεδονικές συνταγές βασισμένες σε εκλεκτές πρώτες ύλες που παράγονται στα γεωγραφικά όρια των επτά περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειάς μας, στοχεύουμε στο να προσδώσουμε στην ιδιαίτερη τοπική μας γαστρονομία την ξεχωριστή ταυτότητα που έλειπε. Και ειδικά αυτά τα τελευταία χρόνια, που ο γαστρονομικός και ο οινικός τουρισμός καθώς και το ενδιαφέρον για ζητήματα διατροφής και γαστρονομίας έχουν ανοδική τάση παγκοσμίως, αναδεικνύουμε το γεγονός ότι η Κεντρική Μακεδονία διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, ώστε να καθιερωθεί σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συνεχάρη τους διοργανωτές του συνεδρίου για την πρωτοβουλία και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στην Αντιπεριφέρεια Αγροτικής Οικονομίας και τον Αντιπεριφερειάρχη Φάνη Παπά, που με το σημαντικό έργο που επιτελεί αναδεικνύει όλες τις πτυχές της αγροτικής παραγωγής και τα προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς αναφέρθηκε στην ανάγκη να προβληθεί η αγροδιατροφική αξία των προϊόντων της Μακεδονίας μέσω της προώθησης της μακεδονικής κουζίνας. «Η μακεδονική κουζίνα είναι το όχημα μέσα από το οποίο θα δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία για όλα τα παραγόμενα προϊόντα στην περιοχή μας. Είναι μοναδική ευκαιρία για την Περιφέρειά μας το γεγονός ότι κορυφαίοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο θα μιλήσουν για τη σπουδαιότητα της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής και θα διαδώσουν τη μοναδικότητα της μακεδονικής κουζίνας διεθνώς. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους επιστήμονες και τους συνέδρους για έναν ακόμη λόγο, διότι μας δίνουν τη δυνατότητα να τους ξεναγήσουμε στους χώρους παραγωγής των προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας (ελαιόλαδο, κρασιά, γαλακτοκομικά προϊόντα) και να διαπιστώσουν τον κόπο και των αγώνα των ανθρώπων που παράγουν, επενδύουν και επιχειρούν», δήλωσε ο κ. Παπάς, υπογραμμίζοντας ότι «το μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι ότι η ανταγωνιστική αξία των προϊόντων της μακεδονικής γης δεν είναι τόσο η ποσότητα όσο και η ποιότητα».

Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ Τσαν Δρ. Στέφανος Κάλης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για τη θερμή υποδοχή και την υποστήριξη στο συνέδριο και αναφέρθηκε εκτενώς στις πολλαπλές ευκαιρίες που δίνει η διοργάνωση. «Για τους Έλληνες το συνέδριο αυτό αποτελεί μοναδική ευκαιρία επιστροφής στις ρίζες μας, στην παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή που έχουμε μάθει από τους παππούδες μας. Για τους συνέδρους είναι μεγάλη ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσουν τα οφέλη αυτής της διατροφής, αλλά να ζήσουν εδώ, στο λίκνο της μεσογειακής διατροφής, και να γευθούν τα προϊόντα της μακεδονικής κουζίνας». Ο κ. Κάλης έκανε λόγο για τα οφέλη της διοργάνωσης στον τουρισμό και την προώθηση μιας πολύ θετικής εικόνας της Κεντρικής Μακεδονίας στο εξωτερικό, ενώ αναφέρθηκε και στις ευκαιρίες για τη νεολαία, καθώς μέσα από υποτροφίες δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές να παρακολουθήσουν το συνέδριο και να παρουσιάσουν τις εργασίες τους.

Στη σημαντική συμβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη διοργάνωση του παγκόσμιου επιστημονικού συνεδρίου για την αξία της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής αναφέρθηκε και ο παραγωγός και διευθυντής της βραβευμένης τηλεοπτικής σειράς «Οδύσσεια Μαγειρικής» (The Cooking Odyssey) Γιώργος Στάμου. Ο κ. Στάμου μίλησε για το τρίπτυχο «πολιτισμός-ιστορία-γαστρονομία» που προβάλλει το συνέδριο, το οποίο προωθεί το γαστρονομικό πλούτο και τη μοναδικότητα των προϊόντων της μακεδονικής γης. «Είναι σημαντικό να δώσουμε την αξία που δικαιωματικά ανήκει στα προϊόντα της περιοχής, που αποτελούν μέρος της αλυσίδας της μεσογειακής διατροφής. Προβάλλουμε όχι μόνο τα προϊόντα, αλλά και τον τόπο παραγωγής τους και την ιστορία τους», είπε ο κ. Στάμου, ο οποίος διευκρίνισε ότι το συνέδριο θα αποτελέσει κομμάτι της εκπομπής του, προβάλλοντας την Κεντρική Μακεδονία στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Η «Μακεδονική Κουζίνα» περιλαμβάνει σειρά ποιοτικών προϊόντων της μακεδονικής γης, όπως φρούτα και λαχανικά, όσπρια και βότανα, ποικιλία γαλακτοκομικών προϊόντων, αλλά και εκλεκτά κρέατα, που συνδυάζονται σε υπέροχες συνταγές και συνθέτουν το γαστρονομικό χάρτη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πιάτα που εμπνέονται από τοπικές παραδόσεις και ξυπνάνε παλιές μνήμες και συγκινήσεις. Προτάσεις που συνοδεύονται από υψηλής ποιότητας κρασιά, εμπλουτίζοντας μοναδικά κάθε γαστρονομική εμπειρία. Και όπου πρωταγωνιστική θέση έχει η ελιά, το χρυσάφι της μακεδονικής γης, με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ως βάση της καθημερινής μεσογειακής διατροφής, της καλής ζωής και της μακροζωίας.

 

  1. 20/05 12:31

    Στην τελική ευθεία μπήκε η μαρίνα Χίου

  2. 20/05 12:08

    Ryanair: Πτήσεις Αθήνα- Ηράκλειο από τις 15 Ιουνίου

  3. 20/05 11:58

    Νέα τουριστική διαδρομή στην Αρχαία Ολυμπία

  4. 20/05 11:55

    Προσβάσιμοι Θαλάσσιοι Προορισμοί στους Δήμους Ερέτριας, Σικυωνιών και Κέας

  5. 20/05 11:48

    To Καζάνι στη Φωτάδα και η Γιορτή Μελιού στη Λάρισα

  6. 19/05 11:43

    Βανδαλιστική επίθεση στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Βόλου

  7. 19/05 11:27

    Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας Rooms & Apartments: Επιτήδειοι προμηθεύουν παράνομους τιμοκατάλογους πόρτας

  8. 19/05 11:23

    H Περιφέρεια Ν. Αιγαίου διεθνής επιχειρηματικός, τουριστικός και πολιτιστικός προορισμός

  9. 19/05 11:21

    Παλαιά ελαιοτριβεία στο Μεγανήσι μετατρέπονται σε χώρους πολιτισμού

  10. 19/05 11:14

    Ε.Κουντουρά: Προτεραιότητα το άνοιγμα της κινεζικής αγοράς

  11. 18/05 17:16

    Laudamotion: Ακυρώνονται τα δρομολόγια από Ζυρίχη προς Κέρκυρα, Ηράκλειο και Ρόδο

  12. 18/05 16:47

    Το Instagram αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στις απευθείας κρατήσεις και πωλήσεις τουριστικών επιχειρήσεων

  13. 18/05 16:04

    Ε. Κουντουρά: Συναντήσεις στη Σαγκάη για προώθηση του ελληνικού τουρισμού

  14. 18/05 15:55

    Mνημόνιο συνεργασίας για έργα αναβάθμισης στο αεροδρόμιο Χίου

  15. 18/05 15:15

    Διεθνής διαγωνισμός για νέες υπηρεσίες διαστημικής τεχνολογίας στην Αθήνα

  16. 18/05 14:43

    Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του Θ. Βασιλάκη από ΔΑΑ, ΣΤΕΕΑΕ, Ellinair και ΣΕΤΚΕ

  17. 18/05 14:19

    Η Κύθνος δημιουργεί νέα τουριστικά προϊόντα (video)

  18. 18/05 14:17

    Η Ρόδος μέσα από το φακό της τηλεόρασης του Ισραήλ

  19. 18/05 13:34

    Windrose: Νέα σύνδεση Κίεβο-Πάτρα

  20. 18/05 13:28

    Η Μαγιόρκα κήρυξε πόλεμο κατά των μεθυσμένων Βρετανών τουριστών

  21. 18/05 12:28

    TUI Fly: 100 πτήσεις προς Κρήτη το 2019

  22. 18/05 12:27

    Συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΕΤΕ για τον θάνατο του Θεόδωρου Βασιλάκη

  23. 18/05 12:25

    Μέτρα για την υδροδότηση της Τήνου

  24. 18/05 12:10

    Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2018: Όλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων

  25. 18/05 11:29

    TUI: Πιο στοχευμένα τα κόνσεπτ των ξενοδοχείων Robinson Club από το 2019

  26. 18/05 10:49

    World Travel Awards 2018: Στο Ζάππειο το ευρωπαϊκό γκαλά- Ψηφίστε Αθήνα!

  27. 18/05 10:44

    Thomas Cook: Το ξενοδοχείο είναι πιο σημαντικό από τον προορισμό

  28. 18/05 10:16

    Ξένοι δημοσιογράφοι στη Χαλκιδική

  29. 18/05 10:02

    Ιταλοί δημοσιογράφοι στο χωριό του Κρητικού Πάπα της Ρώμης

  30. 18/05 09:56

    Εγκαίνια του Dolce Attica Riviera με ένα φαντασμαγορικό opening party

  31. 18/05 09:45

    Άδεια για 5άστερο ξενοδοχείο με καταφύγιο τουριστικών σκαφών στην Κρήτη

  32. 18/05 09:43

    Νέο Υδατοδρόμιο στην Αρτα

  33. 18/05 09:40

    Διαγωνισμός 1,2 εκατ.ευρώ για σίτιση στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

  34. 18/05 09:38

    Η Χίος στο Eyefor Travel Europe 2018

  35. 18/05 09:36

    Δήμος Αρταίων: Διαγωνισμός για την ετήσια τουριστική προβολή

  36. 18/05 09:27

    Θεματικές μορφές τουρισμού vs εποχικότητα- Γράφει ο κ.Νότης Μαρτάκης (*)

  37. 17/05 21:02

    Πέθανε ο Θεόδωρος Βασιλάκης, ιδρυτής της Aegean Airlines και της AutoHellas (Hertz)

  38. 17/05 18:38

    ΕΣΠΑ: Νέες τουριστικές επενδύσεις 2,3 δισ. ευρώ

  39. 17/05 16:23

    Navarino Challenge με πάνω από 20 δραστηριότητες και 12 Ολυμπιακά αθλήματα

  40. 17/05 15:25

    Δεύτερο Ελληνικό Φεστιβάλ στο Ντίσελντορφ

  41. 17/05 15:21

    Πρόταση για αξιοποίηση του Ξενία της Χίου

  42. 17/05 15:07

    TripAdvisor: Οι 10 δημοφιλέστερες γαστρονομικές εμπειρίες στον κόσμο

  43. 17/05 14:47

    Κυπριακός τουρισμός: Ρεκόρ αφίξεων τον Απρίλιο

  44. 17/05 14:14

    Hellas House: Ελληνικό πολιτιστικό κέντρο στη Σαγκάη- εγκαίνια από την Ε.Κουντουρά

  45. 17/05 14:13

    Γερμανοί δημοσιογράφοι στην Κεφαλονιά

  46. 17/05 13:47

    Ενημέρωση για τη χρήση των προσωπικών δεδομένων

  47. 17/05 13:47

    Απίστευτο: Πωλείται αρχαία ελληνική πόλη στην Τουρκία έναντι 8,3 εκατ. δολαρίων

  48. 17/05 13:31

    Π. Κουρουμπλής: Μέσω παραχωρήσεων δραστηριοτήτων η αξιοποίηση των λιμανιών

  49. 17/05 13:03

    Το σημαντικότερο κριτήριο επιλογής ενός ξενοδοχείου

  50. 17/05 13:00

    Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων: 6 εκδηλώσεις στα δημοτικά Μουσεία της Αθήνας

  51. 17/05 12:57

    Αναβάθμιση εξοπλισμού σε Σχολές Εμπορικού Ναυτικού και Επαγγελματική Εκπαίδευση

  52. 17/05 12:37

    Στη Λέσβο οι συντελεστές της χολιγουντιανής ταινίας που θα γυριστεί στον Μόλυβο

  53. 17/05 12:30

    Αναβαθμίζεται το σύστημα πληροφοριών για θεωρήσεις Σένγκεν

  54. 17/05 12:26

    Lufthansa: Πιο άνετος ύπνος στη Business Class

  55. 17/05 12:18

    «Χρυσή» χρονιά για την κρουαζιέρα στο Ηράκλειο

  56. 17/05 12:08

    Expedia: 6 στους 10 συνδυάζουν το επαγγελματικό ταξίδι με διακοπές

  57. 17/05 11:25

    Egyptair: Προσφορές σε εισιτήρια για πτήσεις από Αθήνα

  58. 17/05 11:17

    Γερμανικός τουρισμός: +21% οι κρατήσεις θερινών διακοπών τον Απρίλιο

  59. 17/05 10:59

    Thomas Cook: Η Ελλάδα είναι και πάλι μεταξύ των νικητών της σεζόν

  60. 17/05 10:11

    Συνεργασία Visa με την υπηρεσία κρατήσεων ξενοδοχείων Bidroom

  61. 17/05 09:49

    Ε.Ξ. Αρκαδίας: Οι τελευταίες εξελίξεις για τα πνευματικά δικαιώματα στα ξενοδοχεία

  62. 17/05 09:42

    Αλιευτικός τουρισμός με ψαροκάικα

  63. 17/05 09:32

    Νέες άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία

  64. 17/05 09:31

    Δήμος Ελασσόνας: Διαγωνισμός για την εκμίσθωση ξενώνα

  65. 17/05 09:19

    ΕΑΤΑ: Διαγωνισμός για τον ψηφιακό οδηγό της Αθήνας

  66. 17/05 09:17

    Περιφέρεια Ν.Αιγαίου: Δράσεις προβολής φυσικής κληρονομιάς, πολιτισμού και τουρισμού

  67. 17/05 09:09

    H Έλενα Κουντουρά εγκαινίασε την ΙΤΒ China- 50% περισσότεροι Κινέζοι στην Ελλάδα φέτος

  68. 16/05 16:49

    24ωρη απεργία της ΠΝΟ στις 30 Μαΐου

  69. 16/05 15:10

    Η ψηφιοποίηση μονόδρομος για την ναυτιλία

  70. 16/05 14:59

    Με την αιγίδα του ΕΟΤ το έκτο International Rally Greece Offroad

  71. 16/05 14:25

    Ο ρόλος των ΟΤΑ στο Digital Marketing των τουριστικών επιχειρήσεων

  72. 16/05 14:22

    Οι Κυκλάδες πρώτη επιλογή των Ελλήνων για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

  73. 16/05 14:09

    Έρευνα: Η ασφάλεια πρώτο κριτήριο στην επιλογή προορισμού από γυναίκες

  74. 16/05 13:24

    H Περιφέρεια ΑΜ-Θ στο Ελληνικό Σαββατοκύριακο στο Βελιγράδι

  75. 16/05 13:20

    H Daily Mail αποθεώνει το ξενοδοχείο Miraggio Thermal Spa Resort

  76. 16/05 13:06

    Τουριστική προβολή της Ελλάδας στο Βελιγράδι

  77. 16/05 12:37

    Σύμφωνο ανάδειξης της Κυπριακής Γαστρονομίας

  78. 16/05 12:15

    Επιστημονικό Συμβούλιο για την αναβάθμιση της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης

  79. 16/05 12:08

    Παράνομη ναύλωση σκάφους αναψυχής στην Ιθάκη

  80. 16/05 12:01

    Ρόδος: Στις 25 Μαΐου η έναρξη του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ

  81. 16/05 11:48

    Olympic Air: Συνεργασία με μεγάλο καναδικό πρόγραμμα τακτικών επιβατών

  82. 16/05 11:20

    73 εκατ. μπουκάλια ιταλικό κρασί θα καταναλώσουν οι τουρίστες

  83. 16/05 11:10

    Ανοίγει το φθινόπωρο το Grand Airport στην Κωνσταντινούπολη

  84. 16/05 10:57

    TYROS RUN: Διπλάσιος αριθμός των δρομέων φέτος

  85. 16/05 10:17

    Η TUI Nordic βράβευσε 38 ξενοδοχεία της Κρήτης- Δείτε ποια

  86. 16/05 09:54

    Κρήτη: Συνάντηση Αρναουτάκη με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου

  87. 16/05 08:54

    Γερμανικός τουρισμός: Ανέκαμψαν οι κρατήσεις για Ελλάδα τον Απρίλιο- Θεαματικό come back για Τουρκία και Αίγυπτο

  88. 16/05 08:40

    Υπουργείο Πολιτισμού: Οριστική ανάκληση της άδειας της ΑΕΠΙ

  89. 16/05 08:39

    Νέο ξενοδοχείο στο Ηράκλειο Κρήτης

  90. 16/05 08:31

    Oι 30 προορισμοί με τα υψηλότερα τουριστικά έσοδα το 2017

  91. 16/05 08:29

    ΕΟΤ: Συνδιαφήμιση με t.o. της Ινδίας

  92. 16/05 08:26

    Aegean: Εισιτήρια για 9 πόλεις του εξωτερικού με έκπτωση έως 20%

  93. 16/05 08:25

    Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Πρόγραμμα επιμόρφωσης τουριστικών επαγγελματιών

  94. 15/05 16:10

    Επαγγελματικό Επιμελητήριο: Ο Μ.Σφακιανάκης ομιλητής για τα προσωπικά δεδομένα

  95. 15/05 14:03

    Η σπάνια βυζαντινή εκκλησία της Νάξου που απέσπασε βραβείο Europa Nostra 2018 (video)

  96. 15/05 13:27

    9 τουριστικά πρακτορεία της Ιαπωνίας στα Μετέωρα

  97. 15/05 13:26

    Η Marriott μπαίνει δυναμικά στην αγορά βραχυχρόνιας μίσθωσης

  98. 15/05 13:07

    Διεθνές βραβείο Φιλανθρωπίας στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza

  99. 15/05 12:59

    TripAdvisor: Κρήτη, Ρόδος και Σαντορίνη στους 10 top κοντινούς προορισμούς των Βρετανών

  100. 15/05 12:40

    Emirates: Προσφορές στα εισιτήρια από τη Θεσσαλονίκη