Διεθνές συνέδριο για τη μεσογειακή διατροφή στη Χαλκιδική

Α Decrease font Enlarge font
Διεθνές συνέδριο για τη μεσογειακή διατροφή στη Χαλκιδική

Ένα από τα σημαντικότερα διεθνή επιστημονικά συνέδρια, με αντικείμενο τη μεσογειακή διατροφή, πραγματοποιείται την επόμενη εβδομάδα στο ξενοδοχείο Sani Resort της Χαλκιδικής (Δευτέρα 16 Οκτωβρίου έως Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με τη συμμετοχή παγκοσμίου φήμης διακεκριμένων επιστημόνων και ερευνητών.

Το «Mediterranean Diet & Health» (Μεσογειακή Διατροφή και Υγεία) βάζει τη Χαλκιδική και την Κεντρική Μακεδονία στο επίκεντρο του παγκοσμίου γαστρονομικού χάρτη και στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος για τα οφέλη από τη μεσογειακή διατροφή, ενώ δίνει τη δυνατότητα προβολής των εκλεκτών προϊόντων της μακεδονικής γης και της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για προώθηση του brand της «Μακεδονικής Κουζίνας».

Στην πρωτοβουλία του διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου αναφέρθηκαν σήμερα, σε συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς, ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ Τσαν Δρ. Στέφανος Κάλης και ο παραγωγός και διευθυντής της βραβευμένης τηλεοπτικής σειράς «Οδύσσεια Μαγειρικής» (The Cooking Odyssey) Γιώργος Στάμου.

«Δεν θα μπορούσε να επιλεγεί πιο κατάλληλος τόπος να φιλοξενήσει την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία. Η Ελλάδα, η Κεντρική Μακεδονία, η Χαλκιδική, είναι ο ιδανικός προορισμός για τους φίλους της μεσογειακής διατροφής και γενικότερα, του μεσογειακού τρόπου ζωής. Γι’ αυτό και πραγματικά, θέλω να συγχαρώ τους συντελεστές της διοργάνωσης για την επιλογή του χώρου αυτής της ‘Οδύσσειας της Μεσογειακής Διατροφής’, παραφράζοντας λίγο τον τίτλο της πολύ επιτυχημένης και βραβευμένης τηλεοπτικής σειράς του Γιώργου Στάμου», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας τόσο στον πρωτογενή τομέα, όσο και στον τουρισμό, αλλά και στο συνδυασμό των δύο πυλώνων ανάπτυξης, που επιχειρεί η Περιφέρεια, ως κεντρική πολιτική επιλογή της.

«Η απόλαυση μιας ξένης κουζίνας αποτελεί βασικό κομμάτι κάθε ταξιδιωτικής εμπειρίας. Από την πρώτη στιγμή, βασικό πυλώνα στην αναπτυξιακή μας πολιτική αποτέλεσε η δημιουργία και υιοθέτηση του Μακεδονικού Σήματος Ποιότητας, στα αγροτικά προϊόντα που παράγονται εδώ, με στόχο την καθιέρωση ενός διεθνώς αναγνωρίσιμου brand name. Παράλληλα, καθιερώνουμε πλέον στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς, το νέο brand name ‘Μακεδονική Κουζίνα’, με στόχο να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την εξωστρέφεια του τόπου μας, συνδέοντας δύο από τους βασικότερους πυλώνες της οικονομίας της περιοχής μας, τον πρωτογενή αγροτικό τομέα και τον τουρισμό. Άλλωστε, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη Περιφέρεια της Ελλάδας σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Εδώ παράγεται το 26% της Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας του πρωτογενούς τομέα της χώρας, δηλαδή το ¼ της παραγωγής της χώρας μας. Ταυτόχρονα, είμαστε η πρώτη Περιφέρεια της Ελλάδας σε αφίξεις τουριστών, για δύο συνεχή έτη, στην καρδιά της θερινής τουριστικής περιόδου. Η καθιέρωση της ‘Μακεδονικής Κουζίνας’ είναι προτεραιότητα, ώστε η τοπική κουζίνα να γίνει ευρέως γνωστή και αναγνωρίσιμη και να αποκτήσει την ταυτότητα που της αξίζει», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

«Η καμπάνια προβολής της ‘Μακεδονικής Κουζίνας’ εξελίσσεται παράλληλα και αλληλένδετα με το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, αλλά και με άλλες στοχευμένες πρωτοβουλίες που έχουν ήδη ξεκινήσει», είπε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα:

-Το Ειδικό Τμήμα Προβολής Αγροτικών Προϊόντων που δημιουργήθηκε με τη βαθιά μεταρρύθμιση του νέου Οργανισμού της Περιφέρειας.

-Το δίκτυο φορέων της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης.

-Το Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Με όλο αυτό το πλέγμα δράσεων και ενεργειών για πρώτη φορά οργανωμένα προχωρούμε σε προτυποποίηση και σήμανση των αγροδιατροφικών προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας, και θεσμοθετούμε τη ‘Μακεδονική Κουζίνα’. Με αυθεντικές μακεδονικές συνταγές βασισμένες σε εκλεκτές πρώτες ύλες που παράγονται στα γεωγραφικά όρια των επτά περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειάς μας, στοχεύουμε στο να προσδώσουμε στην ιδιαίτερη τοπική μας γαστρονομία την ξεχωριστή ταυτότητα που έλειπε. Και ειδικά αυτά τα τελευταία χρόνια, που ο γαστρονομικός και ο οινικός τουρισμός καθώς και το ενδιαφέρον για ζητήματα διατροφής και γαστρονομίας έχουν ανοδική τάση παγκοσμίως, αναδεικνύουμε το γεγονός ότι η Κεντρική Μακεδονία διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, ώστε να καθιερωθεί σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συνεχάρη τους διοργανωτές του συνεδρίου για την πρωτοβουλία και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στην Αντιπεριφέρεια Αγροτικής Οικονομίας και τον Αντιπεριφερειάρχη Φάνη Παπά, που με το σημαντικό έργο που επιτελεί αναδεικνύει όλες τις πτυχές της αγροτικής παραγωγής και τα προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς αναφέρθηκε στην ανάγκη να προβληθεί η αγροδιατροφική αξία των προϊόντων της Μακεδονίας μέσω της προώθησης της μακεδονικής κουζίνας. «Η μακεδονική κουζίνα είναι το όχημα μέσα από το οποίο θα δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία για όλα τα παραγόμενα προϊόντα στην περιοχή μας. Είναι μοναδική ευκαιρία για την Περιφέρειά μας το γεγονός ότι κορυφαίοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο θα μιλήσουν για τη σπουδαιότητα της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής και θα διαδώσουν τη μοναδικότητα της μακεδονικής κουζίνας διεθνώς. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους επιστήμονες και τους συνέδρους για έναν ακόμη λόγο, διότι μας δίνουν τη δυνατότητα να τους ξεναγήσουμε στους χώρους παραγωγής των προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας (ελαιόλαδο, κρασιά, γαλακτοκομικά προϊόντα) και να διαπιστώσουν τον κόπο και των αγώνα των ανθρώπων που παράγουν, επενδύουν και επιχειρούν», δήλωσε ο κ. Παπάς, υπογραμμίζοντας ότι «το μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι ότι η ανταγωνιστική αξία των προϊόντων της μακεδονικής γης δεν είναι τόσο η ποσότητα όσο και η ποιότητα».

Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ Τσαν Δρ. Στέφανος Κάλης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για τη θερμή υποδοχή και την υποστήριξη στο συνέδριο και αναφέρθηκε εκτενώς στις πολλαπλές ευκαιρίες που δίνει η διοργάνωση. «Για τους Έλληνες το συνέδριο αυτό αποτελεί μοναδική ευκαιρία επιστροφής στις ρίζες μας, στην παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή που έχουμε μάθει από τους παππούδες μας. Για τους συνέδρους είναι μεγάλη ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσουν τα οφέλη αυτής της διατροφής, αλλά να ζήσουν εδώ, στο λίκνο της μεσογειακής διατροφής, και να γευθούν τα προϊόντα της μακεδονικής κουζίνας». Ο κ. Κάλης έκανε λόγο για τα οφέλη της διοργάνωσης στον τουρισμό και την προώθηση μιας πολύ θετικής εικόνας της Κεντρικής Μακεδονίας στο εξωτερικό, ενώ αναφέρθηκε και στις ευκαιρίες για τη νεολαία, καθώς μέσα από υποτροφίες δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές να παρακολουθήσουν το συνέδριο και να παρουσιάσουν τις εργασίες τους.

Στη σημαντική συμβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη διοργάνωση του παγκόσμιου επιστημονικού συνεδρίου για την αξία της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής αναφέρθηκε και ο παραγωγός και διευθυντής της βραβευμένης τηλεοπτικής σειράς «Οδύσσεια Μαγειρικής» (The Cooking Odyssey) Γιώργος Στάμου. Ο κ. Στάμου μίλησε για το τρίπτυχο «πολιτισμός-ιστορία-γαστρονομία» που προβάλλει το συνέδριο, το οποίο προωθεί το γαστρονομικό πλούτο και τη μοναδικότητα των προϊόντων της μακεδονικής γης. «Είναι σημαντικό να δώσουμε την αξία που δικαιωματικά ανήκει στα προϊόντα της περιοχής, που αποτελούν μέρος της αλυσίδας της μεσογειακής διατροφής. Προβάλλουμε όχι μόνο τα προϊόντα, αλλά και τον τόπο παραγωγής τους και την ιστορία τους», είπε ο κ. Στάμου, ο οποίος διευκρίνισε ότι το συνέδριο θα αποτελέσει κομμάτι της εκπομπής του, προβάλλοντας την Κεντρική Μακεδονία στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Η «Μακεδονική Κουζίνα» περιλαμβάνει σειρά ποιοτικών προϊόντων της μακεδονικής γης, όπως φρούτα και λαχανικά, όσπρια και βότανα, ποικιλία γαλακτοκομικών προϊόντων, αλλά και εκλεκτά κρέατα, που συνδυάζονται σε υπέροχες συνταγές και συνθέτουν το γαστρονομικό χάρτη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πιάτα που εμπνέονται από τοπικές παραδόσεις και ξυπνάνε παλιές μνήμες και συγκινήσεις. Προτάσεις που συνοδεύονται από υψηλής ποιότητας κρασιά, εμπλουτίζοντας μοναδικά κάθε γαστρονομική εμπειρία. Και όπου πρωταγωνιστική θέση έχει η ελιά, το χρυσάφι της μακεδονικής γης, με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ως βάση της καθημερινής μεσογειακής διατροφής, της καλής ζωής και της μακροζωίας.

 

  1. 17/10 16:41

    "We Do Local: Όταν η παράδοση συναντά τη φιλοξενία…

  2. 17/10 16:10

    Σε 45 διεθνείς τουριστικές εκθέσεις ο ΕΟΤ το 2018

  3. 17/10 15:38

    Ryanair: Νέος γενικός διευθυντής επιχειρήσεων

  4. 17/10 15:29

    Δημιούργησε το Case Study Room της εταιρείας σου στο 100% Hotel Show

  5. 17/10 15:07

    Ξεκινά η 1η ΜΙΤΕ υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

  6. 17/10 14:54

    Ο Ολλανδός Πρέσβης στη Περιφέρεια Κρήτης- Τουρισμός & ανάπτυξη στις συζητήσεις

  7. 17/10 14:40

    Περιφέρεια Β. Αιγαίου: 3,9 εκατ. ευρώ για βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε νησιά

  8. 17/10 14:15

    Βιώσιμος τουρισμός: Απεβίωσε ο εμπνευστής του δρόμου των Άνδεων και των πόλεων των Ίνκας

  9. 17/10 13:46

    Τιμητικές διακρίσεις σε επιφανείς λάτρεις της Ρόδου

  10. 17/10 13:36

    2° Συνέδριο "Αρχιτεκτονική και Τουρισμός" στη Ρόδο

  11. 17/10 13:34

    Η Lufthansa ενδιαφέρεται και για τμήματα της πτωχευμένης Alitalia

  12. 17/10 12:58

    Η Σκιάθος στην έκθεση TTG - Από 25 Μαϊου οι πτήσεις της Volotea το 2018

  13. 17/10 11:47

    Condé Nast Traveller: 6 ελληνικά ξενοδοχεία στα κορυφαία του κόσμου το 2017

  14. 17/10 11:30

    Sojern: Οι ανερχόμενες τάσεις στην κρουαζιέρα- Πώς κάνουν κράτηση οι ταξιδιώτες

  15. 17/10 11:07

    Πτήσεις τσάρτερ της Sundair από Γερμανία στη Χαλκιδική

  16. 17/10 10:53

    Ι.Ρέτσος: Ο τουρισμός δίπλα στις τοπικές κοινωνίες

  17. 17/10 10:51

    Aegean: Διαθέσιμες προς κράτηση οι θέσεις στο δρομολόγιο Ρόδος-Λυόν για το 2018

  18. 17/10 10:28

    Ε.Κουντουρά: Το 2018 το χωροταξικό για τον τουρισμό- Προδιαγραφές στον αγροτουρισμό

  19. 17/10 10:12

    Εποχή αλλαγών για τις αεροπορικές εταιρείες

  20. 17/10 10:04

    Τα ιταλικά social media ανακαλύπτουν την Σαρία της Καρπάθου

  21. 17/10 09:46

    Παραδίδεται στο κοινό το παραλιακό μέτωπο του Παλαιού Φαλήρου

  22. 17/10 09:38

    Αλ. Φλαμπουράρης: Πως σχεδιάζεται το νέο ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τον τουρισμό

  23. 17/10 09:32

    Υπουργείο-Περιφέρεια στηρίζουν τα επενδυτικά σχέδια κινηματογραφικών παραγωγών στη Σύρο

  24. 17/10 09:31

    Το αεροδρόμιο Αθηνών στα 15 top της Ευρώπης- Ποιά ελληνικά "μαύρισαν" οι ταξιδιώτες

  25. 17/10 09:30

    Δήμος Θεσσαλονίκης: Συμμετοχή σε πρόγραμμα αειφόρου τουρισμού στη Μεσόγειο

  26. 17/10 09:00

    «Στρογγυλή Τράπεζα» για το Φαράγγι της Σαμαριάς-Λευκά Όρη στην Αθήνα

  27. 17/10 08:48

    Τουρισμός: Το τριετές πρόγραμμα προβολής του Δήμου Άνδρου

  28. 17/10 08:01

    Εστιατόρια & ξενοδοχεία στους πιο δυναμικούς κλάδους της οικονομίας την 3ετία

  29. 16/10 17:11

    Wizz Air: Νέος προορισμός η Αθήνα - 8 νέα δρομολόγια το 2018

  30. 16/10 16:03

    Οροπέδιο: Διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό προς την Ι.Μ. Βιδιανής, ζητεί ο δήμαρχος

  31. 16/10 15:58

    Κ. Τζαβάρας: Δημοψήφισμα για απόσχιση της Ηλείας από τη Δ. Ελλάδα- Ανάδειξη της Αρχ. Ολυμπίας

  32. 16/10 15:51

    Ταξίδι γνωριμίας Αυστριακών Δημοσιογράφων στην Κρήτη

  33. 16/10 15:45

    Τα σχέδια της Fraport Greece για το αεροδρόμιο Σαντορίνης

  34. 16/10 15:41

    Πόρος: Oλοκληρώθηκε το 5° Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών

  35. 16/10 15:04

    +9,8% η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια τον Σεπτέμβριο, 48,2 εκατ. επιβάτες το 9μηνο

  36. 16/10 15:01

    Τα Boutique Ξενοδοχεία στο επίκεντρο του επόμενου 100% Hotel Show

  37. 16/10 14:45

    Συνεργασία των Yammas & Diageo

  38. 16/10 14:42

    EOT: Δράσεις προώθησης του Ανατολικού Αιγαίου και του city break

  39. 16/10 14:36

    Thomas Cook: Η Ελλάδα ήταν ο πρωταγωνιστής του καλοκαιριού - Ενδιαφέρον για επενδύσεις

  40. 16/10 13:05

    Στις 24 Οκτωβρίου η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

  41. 16/10 12:49

    +20% οι επισκέπτες στα Μουσεία τον Ιούνιο

  42. 16/10 12:37

    Σαντορίνη: Προϊστορικός οικισμός ανακαλύφθηκε στη Θηρασία

  43. 16/10 12:33

    O κ. Ριχάρδος Λαμπίρης νέος διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ

  44. 16/10 12:14

    Ο τουρισμός, ο πολιτισμός και η γαστρονομία της Ημαθίας στην έκθεση Imathia Quality

  45. 16/10 11:33

    «Στοπ» στους γάμους ξένων σε μοναστήρι της Ρόδου λόγω προκλητικής φωτογραφίας

  46. 16/10 11:16

    Βραβείο στις Κάννες για βίντεο του ξενοδοχείου Σαμαριά

  47. 16/10 11:10

    Πόσων αστέρων είναι το WiFi του ξενοδοχείου σας;

  48. 16/10 11:05

    Σουηδικό κανάλι στον Πλατανιά για τα γυρίσματα δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής

  49. 16/10 10:59

    Αμερικανικός τουρισμός: +25% η ζήτηση για κρουαζιέρες στη Μεσόγειο το 2017

  50. 16/10 10:25

    Grivalia Properties: Εκλογή νέου μέλους στο ΔΣ

  51. 16/10 10:12

    Εναλλακτικός τουρισμός: Εγκαινιάσθηκε από τον κ. Γ. Τζιάλλα η έκθεση NOSTOS 2017

  52. 16/10 10:07

    Επίσκεψη Γ. Κατρούγκαλου στην Αίγυπτο - O τουρισμός στην ατζέντα

  53. 16/10 10:06

    Mediterranean Sea Hit Report: Οι επιδόσεις στα ξενοδοχεία της Μεσογείου τον Αύγουστο

  54. 16/10 10:04

    Αποφάσεις για ξενοδοχεία σε Ζάκυνθο, Ρόδο και Κατάκολο

  55. 16/10 10:02

    Δράσεις τουριστικής προβολής από Περιφέρειες

  56. 15/10 14:02

    45 νέοι πιλότοι στη Ryanair

  57. 15/10 13:42

    Συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για το Καζίνο Ρίο

  58. 15/10 13:30

    14η Γιορτή Καστάνου στην Άρνα Λακωνίας

  59. 15/10 11:00

    Το Ηράκλειο στην διεθνή έκθεση τουρισμού της Αγίας Πετρούπολης

  60. 15/10 10:56

    ΕΟΤ: Δράσεις τουριστικής προώθησης στο εξωτερικό

  61. 15/10 10:55

    Γιορτή Κάστανου στην Καρίτσα Λάρισας

  62. 14/10 20:08

    Η Γαύδος- «πράσινο» νησί

  63. 14/10 13:38

    M. Kόνσολας: Ποιά άμεσα μέτρα χρειάζεται ο Τουρισμός για τη μείωση της φορολογίας

  64. 14/10 13:29

    Ντοκιμαντέρ για τη Λήμνο στη ρωσική τηλεόραση

  65. 14/10 13:26

    Έκθεση αφισών του ΕΟΤ στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

  66. 14/10 13:18

    Ryanair: Οι νέες συνδέσεις με την Αθήνα το 2018- Αναλυτικά το πρόγραμμα

  67. 14/10 13:12

    Ellinair: Νέες συνδέσεις με Ηράκλειο, Καβάλα και Ρόδο το 2018

  68. 14/10 13:07

    Sky Express: Nέες συνδέσεις εσωτερικού για το δ' τρίμηνο του 2017

  69. 14/10 11:19

    Με 170 εκθέτες και 45 hosted buyers ξεκίνησε η NOSTOS 2017

  70. 14/10 11:16

    Ο Δήμος Ρόδου στην ΙΤΒ ΑΣΙΑ 2017

  71. 14/10 11:14

    Δράσεις τουριστικής προβολής από τους Δήμους Λάρισας, Πάρου, Σαρωνικού και Κασσάνδρας

  72. 13/10 16:15

    Νεώτερο Μνημείο το Ωδείο Αθηνών

  73. 13/10 14:43

    ΣΕΤΚΕ: 2° Ανοικτό Συνέδριο και πρεμιέρα για το «Καλάθι Πρωινού»

  74. 13/10 14:31

    Greek Tourism Expo: GASTRONOMY EVENT με ελληνικά παραδοσιακά πιάτα

  75. 13/10 13:57

    Η Χαλκιδική ολοκληρώνει τον κύκλο των Press trip για το 2017

  76. 13/10 13:54

    Η PayPal και η Mastercard επεκτείνουν την ψηφιακή συνεργασία τους

  77. 13/10 13:06

    Νέα κινηματογραφικά στούντιο ετοιμάζει η Αττάλεια- Ενδιαφέρον από Game of Thrones

  78. 13/10 12:40

    Στην ΕΕ η Ryanair για τη συμφωνία Lufthansa-Air Berlin

  79. 13/10 12:16

    Lufthansa: Η μεγάλη κερδισμένη από την πτώχευση της Air Berlin

  80. 13/10 12:02

    Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ πλήγμα για την οικονομία των νησιών

  81. 13/10 11:50

    ΙΝΣΕΤΕ: Ανεπίκαιρα τα νέα Περιφερειακά Χωροταξικά Πλαίσια πριν καν θεσμοθετηθούν!

  82. 13/10 11:48

    Τρεις Έλληνες στο ΔΣ της Medcruise

  83. 13/10 11:43

    ΔΕΘ: Ανοίγει σήμερα το θεματικό πάρκο "Δεινόσαυροι"

  84. 13/10 11:39

    Πορτογαλικός τουρισμός: Χρονιά ρεκόρ το 2017 με 21 εκατ. αφίξεις

  85. 13/10 11:22

    Ο συνεδριακός τουρισμός στην έκθεση GRECKA PANORAMA- 1ο Ελληνο-Πολωνικό MICE Forum

  86. 13/10 11:21

    Ξενοδοχεία: 73.600 δωμάτια υπό κατασκευή στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο

  87. 13/10 10:52

    Τουρισμός: Αίρεται η απαγόρευση για τα τουρκικά σκάφη προς τα ελληνικά νησιά

  88. 13/10 10:43

    Πρότυπο «We do local» ξανά στο CHC Athina Palace Resort

  89. 13/10 10:21

    Στη Lufthansa η μερίδα του λέοντος της Air Berlin

  90. 13/10 10:16

    Παρουσίαση της Αλοννήσου στο Ευρωκοινοβούλιο

  91. 13/10 10:10

    Ο.Τ. Θεσσαλονίκης: Διαγωνισμός φωτογραφίας στο Instagram

  92. 13/10 10:06

    Δράσεις τουριστικής προβολής από Δήμους

  93. 13/10 10:04

    Νέα Διαδικτυακή Πύλη από τη Μαρίνα Κω

  94. 12/10 20:21

    Κοινή προσέγγιση από Κουρουμπλή-Αρσλάν για τα τουριστικά σκάφη

  95. 12/10 17:58

    Οι ομιλητές στο συνέδριο του ΣΕΤΕ

  96. 12/10 17:54

    Διεθνές συνέδριο για τη μεσογειακή διατροφή στη Χαλκιδική

  97. 12/10 17:06

    Axia Hospitality- Nelios: Θεαματικές αυξήσεις σε κρατήσεις και έσοδα στα ξενοδοχεία

  98. 12/10 16:59

    Νέα ιστοσελίδα για το Creta Maris

  99. 12/10 16:48

    Divani Apollon Palace/ A+D Bar: Μουσικές φθινοπωρινές βραδιές στην αθηναϊκή ριβιέρα

  100. 12/10 15:20

    81 αεροσκάφη της Air Berlin περνούν στη Lufthansa