Γαστρονομικός τουρισμός: Προβολή της τηνιακής γαστρονομίας στη διεθνή αγορά

Α Decrease font Enlarge font
Γαστρονομικός τουρισμός: Προβολή της τηνιακής γαστρονομίας στη διεθνή αγορά

Με σειρά αναρτήσεων σε έγκυρα ταξιδιωτικά και όχι μόνο ηλεκτρονικά Μέσα του εξωτερικού αναμένεται να προβληθεί η Τήνος μετά τη φιλοξενία και τη ξενάγηση που παρείχε ο Δήμος στον Αμερικανό Δημοσιογράφο  Μαρκ ντ' Εντρεμόν (Marc d' Entremont ). Ειδικευμένος στην προβολή γαστρονομικών προορισμών ανά τον κόσμο και διοικητικό μέλος της διεθνούς ένωσης συγγραφέων για τη Διατροφή, την Οινοποιία και τα Ταξίδια (IFWTWA), ο κ. Ντ’  Εντρεμόν ήλθε στην Τήνο και ακολούθησε ένα πυκνό τετραήμερο πρόγραμμα.

 Σύντομα θα αναρτήσει κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο σε κόμβους όπως το examiner.com, ένα ιστότοπο παραγωγής περιεχομένου ποιότητας με περισσότερους από δώδεκα εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες και με τριάντα οκτώ εκατομμύρια προβολές σελίδων μηνιαίως. Θα αναρτήσει  επίσης στο travelpenandpalate.com,  ένα προσανατολισμένο στη γαστρονομία μπλογκ με ευρεία διεθνή απήχηση, ενώ στο facebook και στο twitter έχει περισσότερους από τριάντα δύο χιλιάδες φίλους ή ακόλουθους. Συνεργάζεται με τον ιστότοπο Ηellenic Νews της ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες και με το ταξιδιωτικό site  Luxe Beat Magazine που έχει περισσότερους από εξακόσιες χιλιάδες εγγεγραμμένους χρήστες

Ο κ. ντ' Εντρεμόν γνώρισε στην Τήνο τοπικά προϊόντα και κατέγραψε ως ειδικός τις οινο-διατροφικές δυνατότητές του νησιού. Επισκέφθηκε μποστάνια, τη λαϊκή αγορά, τους Τηνιακούς Αμπελώνες στο Φαλατάδο, εργαστήρια  αλλαντικών ,γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, την τοπική  ζυθοποιία  και το αυθεντικό ρακεζιό.

Παρακολούθησε την παρασκευή τυριών (μαλαθούνι, καρίκι, μπολάκι, λαδοτύρι, κοπανιστή, γραβιέρα), λακέρδας-παστών ψαριών και αυγοτάραχου, την εκτέλεση παραδοσιακών συνταγών και δοκίμασε εδέσματα σε μπιστρό και εστιατόρια.

Δήλωσε ενθουσιασμένος με την τοπική κουζίνα και παρατήρησε ότι ντόπιοι παρασκευαστές και μάγειροι εξελίσσουν προϊόντα και συνταγές για να κάνουν το παραδοσιακό διατροφικό μοντέλο βιώσιμο σε βάθος χρόνου. “Είδα ότι παρεμβαίνουν στις συνταγές, τις αποδομούν, χτίζουν πάνω σ' αυτές και συνδυάζουν την παράδοση με την καινοτομία” ήταν το σχόλιό του.

Μετά από τρεις μακρές επισκέψεις του στην Ελλάδα και έχοντας δοκιμάσει εκατοντάδες δείγματα από τις καλύτερες γαστρονομικές προτάσεις στη στεριανή Ελλάδα, σχεδόν σ' όλα τα νησιά των Κυκλάδων, στη Μακεδονία και στο Άγιον Όρος, ο αμερικανός δημοσιογράφος- και μπλόγκερ είπε ότι “θα συνέστηνε την Τήνο πρωτίστως για την οινο-γαστρονομία της”, αν και δεν έκρυψε “τον ιδιαίτερο ενθουσιασμό του για τις ομορφιές της”.

Επίσης, εντυπωσιάσθηκε από την αποφασιστικότητα τηνιακών επιχειρήσεων του κλάδου να παράξουν καλό προϊόν, να προσφέρουν καλές υπηρεσίες και “συνειδητά να συμβάλλουν στο να καθιερωθεί η Τήνος ως σημαντικός προορισμός γαστρονομικού τουρισμού”. Τυπικό και ισχυρό παράδειγμα μιας τέτοιας προσπάθειας θεωρεί το συλλογικό εγχείρημα των Tinos Food Paths - μια προσπάθεια που “δείχνει τις δυνατότητες της Ελλάδας να βγει από την κρίση”. 

Ο κ. ντ' Εντρεμόν εξέφρασε την επιθυμία του να “δει” την Τήνο και ως ιστορικός-ανθρωπολόγος που είναι. Έτσι ήλθε σε επαφή με εμβληματικά στοιχεία του πολιτισμού της: Με το μουσείο Μαρμαροτεχνίας, το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, τον Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης και εκθεσιακούς χώρους του, καθώς και με τη Μονή των Ουρσουλινών στα Λουτρά.

Το ταξίδι οργανώθηκε από το Δήμο Τήνου με την προσωπική επίβλεψη της κ. Αντριάνας Φλόρενς   και  της Αντιδημάρχου Τουρισμού Αναστασίας Δεληγιάννη σε συνεργασία με την MTC GROUP.

  1. 19/09 16:57

    Γερμανοί tour operators επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στην Ήπειρο

  2. 19/09 16:53

    Thomas Cook: 10 νέα ξενοδοχεία Cook's Club το καλοκαίρι του 2019- Σχέδια και για Ελλάδα

  3. 19/09 15:42

    MR&H: Ένα μεγάλο επενδυτικό φόρουμ στην Αθήνα

  4. 19/09 15:34

    Διάκριση του Grace Santorini στα Top Mediterranean Resort Awards

  5. 19/09 14:37

    Συνάντηση Κουντουρά με την υπουργό Βετεράνων της Ν. Κορέας στη Σεούλ

  6. 19/09 14:33

    Στο ξενοδοχείο OUT OF THE BLUE Capsis τα Seven Stars Luxury Hospitality Awards

  7. 19/09 14:05

    Fraport: Νέα εποχή για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης με νέο τερματικό σταθμό

  8. 19/09 13:51

    Οι διακοπές του Μάθιου Μακόναχι στην Ελλάδα- "Τρεις εβδομάδες στον παράδεισο"

  9. 19/09 13:39

    Οι πωλήσεις των ξενοδοχείων στο επίκεντρο του επόμενου 100% Hotel Show

  10. 19/09 13:25

    Ημερίδα "Τουρισμός & 4η Βιομηχανική Επανάσταση"

  11. 19/09 13:14

    Νέο τετράστερο ξενοδοχείο στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνης

  12. 19/09 12:32

    Vision 2030: Το πιο φιλόδοξο σχέδιο στην ιστορία του αιγυπτιακού τουρισμού

  13. 19/09 12:15

    Στο προσκήνιο η μεγάλη τουριστική επένδυση στη Σάμο

  14. 19/09 11:47

    92 νέα ξενοδοχειακά πρότζεκτ στην Τουρκία- Κίνδυνο υπερπροσφοράς βλέπουν οι ξενοδόχοι

  15. 19/09 11:24

    Ποια ήταν τα δημοφιλέστερα ελληνικά ξενοδοχεία στη Γερμανία στα τέλη Αυγούστου

  16. 19/09 11:20

    Sky Express: Εισιτήρια από 14,90 ευρώ

  17. 19/09 11:09

    Transavia: Νέες συνδέσεις με Μύκονο και Σαντορίνη το 2019

  18. 19/09 11:03

    Σε διαδικασία πτώχευσης η Small Planet Airlines

  19. 19/09 10:39

    +269% οι αποζημιώσεις σε επιβάτες αεροπορικών εταιρειών στην Ελλάδα φέτος

  20. 19/09 10:03

    British Airways: Πτήσεις προς Κω από το Γκάτγουικ το 2019

  21. 19/09 09:35

    Ψηφιακή γαστρονομία στο Ηράκλειο

  22. 19/09 09:34

    Νέες πλωτές εξέδρες στη Λευκάδα

  23. 19/09 09:32

    Οι Αμερικανοί προτιμούν τις ελληνικές ελιές

  24. 19/09 09:30

    Άδειες για τουριστικές κατοικίες στο Ρέθυμνο

  25. 19/09 09:26

    Δήμος Παιονίας: Ανταλλαγή έκτασης με γη Μονής για τουριστικούς σκοπούς

  26. 18/09 16:14

    To Σχολείο Τουρισμού OnTour ταξιδεύει στη Χαλκιδική

  27. 18/09 15:15

    Άδεια λειτουργίας στη μαρίνα Αλίμου

  28. 18/09 15:10

    Wanderlust Greece: Το νέο βίντεο της καμπάνιας για την Κρήτη

  29. 18/09 14:44

    Wanderlust Greece: Προβολή της Εύβοιας και της Σκύρου

  30. 18/09 14:43

    ΠΟΤ: Ο υπερ-τουρισμός στα αστικά κέντρα

  31. 18/09 14:00

    Η διαδραστική παρουσίαση του Παλιρροϊκού Φαινομένου στη Χαλκίδα

  32. 18/09 13:42

    Αναβαθμίζεται σε πεντάστερο το ξενοδοχείο Regina Mare

  33. 18/09 13:39

    Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης στο αεροδρόμιο Αράξου

  34. 18/09 13:23

    Αφαίρεση της "Γαλάζιας Σημαίας" από 8 ελληνικές ακτές

  35. 18/09 13:14

    Nέα τουριστική ιστοσελίδα από την Περιφέρεια Αττικής

  36. 18/09 13:10

    Η Πάφος στην πλατφόρμα αειφόρων ταξιδίων «Διαδρομές Παγκόσμιας Κληρονομιάς»

  37. 18/09 13:04

    Το νέο «τέρας» που απειλεί τον ελληνικό τουρισμό

  38. 18/09 12:46

    Τι λέει η ΠΟΞ για την επέκταση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης

  39. 18/09 12:41

    Ξενοδοχεία: Οι καλύτερες παροχές για να προσελκύσετε όλους τους ταξιδιώτες

  40. 18/09 12:26

    Παράσταση "Έρωτες και Θρήνοι Γυναικών" στο Ηρώδειο

  41. 18/09 12:10

    Kως: Ημιτελικός για τον υποψήφιο European Young Chef 2018

  42. 18/09 11:49

    ΑΑΔΕ: Νέες διευκρινίσεις για την υποβολή δηλώσεων βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων

  43. 18/09 11:46

    Τουρκία: Στροφή στον ποιοτικό τουρισμό το 2019

  44. 18/09 11:18

    Αναρριχητικός τουρισμός: O ΕΟΤ προβάλλει τα Μετέωρα στη Γερμανία

  45. 18/09 11:14

    Συνάντηση Κουντουρά για τουριστική συνεργασία με τη Ν. Κορέα

  46. 18/09 11:11

    H Περιφέρεια Κρήτης στο φόρουμ για τα «Έξυπνα Νησιά»

  47. 18/09 10:58

    Προβολή ελληνικών προορισμών για γιόγκα στην Ινδία

  48. 18/09 10:50

    Έρχεται η νέα TripAdvisor: Θα θυμίζει social media με εξατομικευμένες ταξιδιωτικές προτάσεις

  49. 18/09 10:14

    Μνήμη και αστικό φαινόμενο- Πολεοδομικές πολιτικές για την ανάδειξη ιστορικών μνημείων και τόπων

  50. 18/09 10:10

    Ρώσος κοσμοναύτης επιλέγει τη Χαλκιδική για την αποκατάστασή του

  51. 18/09 10:07

    «Democracy & Books Weekend» στην Costa Navarino

  52. 18/09 10:00

    Όλες οι μεγάλες ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα

  53. 18/09 09:56

    Επιχορηγήσεις για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Λακωνία και Κρήτη

  54. 18/09 09:54

    Νέο τουριστικό περίπτερο και Γραφείο Τουρισμού στην Κάρπαθο

  55. 18/09 09:48

    Επέκταση οικοτουριστικής διαδρομής Ήλιδας – Ολυμπίας, τουριστικές σημάνσεις στη Σπάρτη

  56. 18/09 09:46

    Η Χίος ως προορισμός κρουαζιέρας

  57. 17/09 16:10

    Η TUI εξαγόρασε την ιταλική Musement, που προσφέρει εμπειρίες

  58. 17/09 14:56

    Handelsblatt: «Μοιραίες οι λάθος εκτιμήσεις για την πολιτική λιτότητας»

  59. 17/09 14:34

    283.853 επισκέπτες στην 83η ΔΕΘ

  60. 17/09 14:10

    Βράβευση του περιπτέρου του ΤΑΠ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στη ΔΕΘ

  61. 17/09 13:57

    Βρετανία: Συνεχίζονται οι προσφορές για ελληνικούς προορισμούς

  62. 17/09 13:30

    Η διεθνής πρακτική δείχνει το δρόμο για τις τουριστικές μισθώσεις σπιτιών

  63. 17/09 13:21

    To Radisson Blu Athens Park στα κορυφαία ξενοδοχεία της Ευρώπης για συνέδρια

  64. 17/09 13:01

    Κυπριακός τουρισμός: Αύγουστος 2018, ο δεύτερος καλύτερος μήνας στην ιστορία

  65. 17/09 12:50

    Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αυξήσει τα έσοδα των ξενοδοχείων

  66. 17/09 12:29

    Ε.Κουντουρά: Καλές πρακτικές για τη βιώσιμη ανάπτυξη προορισμών

  67. 17/09 12:24

    Επέκταση συνεργασίας Amadeus- Carlson Wagonlit Travel

  68. 17/09 12:16

    9,2 εκατ. αφίξεις στην Αττάλεια στο 8μηνο

  69. 17/09 12:11

    Τι συμβαίνει όταν η Tripadvisor ανακαλύπτει ότι έχουμε χρησιμοποιήσει fake reviews

  70. 17/09 12:05

    Η Booking.com βραβεύει τις γυναίκες, που εισάγουν τεχνολογικές καινοτομίες

  71. 17/09 11:19

    Κρουαζιέρα: Αύξηση 26% των επιβατών στην Ευρώπη την επταετία

  72. 17/09 10:51

    Αστυπάλαια: Έντυπο επισκεπτών για τη γιορτή γαστρονομίας

  73. 17/09 10:32

    Επιστημονική έρευνα στo Ναυάγιο Ζακύνθου για τις κατολισθήσεις

  74. 17/09 10:29

    Emirates: Προσφορές στις πτήσεις από Ελλάδα

  75. 17/09 10:20

    Στην Κρήτη το εφετινό fwv workshop με Γερμανούς πράκτορες

  76. 17/09 10:05

    Επεκτάσεις ξενοδοχείων σε Ηγουμενίτσα και Κατερίνη

  77. 17/09 10:03

    Επέκταση του καταφυγίου τουριστικών σκαφών στη Βόνιτσα

  78. 17/09 10:01

    Δράσεις τουριστικής προβολής σε Ιόνιο και Ηράκλειο

  79. 17/09 10:00

    Νέες πλωτές εξέδρες σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

  80. 17/09 09:53

    Σχολή Ξεναγών: Διαγωνισμός για παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών

  81. 16/09 12:41

    Υπερτριπλασιασμός του προϋπολογισμού για ίδρυση μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων

  82. 16/09 11:20

    Δήμος Σιντικής: Παραχώρηση της χρήσης του Μουσείου Παλαιοντολογίας Θερμοπηγής

  83. 16/09 11:18

    Ανάβαση Πορταριάς και Αγώνες Kick-Boxing στη Λάρισα

  84. 16/09 11:12

    Ποδηλατικός αγώνας 200 χιλιομέτρων στο Πάρκο των Φιλίππων

  85. 16/09 11:03

    Αστρονομικό πάρκο στο Κρυονέρι Κορινθίας

  86. 16/09 10:53

    "500 χρόνια Ελληνισμός στην Αμερική"- αφιέρωμα του ΥΠΕΞ στη ΔΕΘ

  87. 15/09 12:04

    Το πρόγραμμα Βιωσιμότητας του Creta Maris

  88. 15/09 11:58

    Δήμος Μαλεβιζίου: Αναμόρφωση του οικισμού των Κάτω Κορφών

  89. 15/09 11:53

    Run Greece στη Ρόδο

  90. 15/09 11:51

    Ποδηλατικός και ορειβατικός αγώνας στη Λάρισα

  91. 15/09 11:47

    Παράταση 3 ημερών για τις αιτήσεις στα ΙΕΚ Τουρισμού

  92. 15/09 10:30

    Austrian: Περισσότερες συνδέσεις με Αθήνα και Θεσσαλονίκη το χειμώνα

  93. 15/09 10:20

    Ιστορικό ρεκόρ πτήσεων στην Ευρώπη την Παρασκευή (video)

  94. 14/09 16:54

    ΔΑΑ: Προσφορά 1,1 δισ. ευρώ για 20ετή επέκταση της σύμβασης του αεροδρομίου

  95. 14/09 16:40

    Πότε θα σταματήσουν οι «κατοχικές» ουρές των τουριστών στο μετρό;

  96. 14/09 14:58

    Συμμετοχή του ΕΟΤ στη ρωσική Έκθεση OTDYKH LEISURE 2018

  97. 14/09 13:56

    18,2% επάνω οι επισκέπτες στα μουσεία το Μάιο

  98. 14/09 13:30

    Η Airbnb απαντά στο Παρίσι: Ψηφοθηρική η πρόταση απαγόρευσης των μισθώσεων

  99. 14/09 12:42

    Γιατί οι καινοτομίες στον τουρισμό αποτυγχάνουν- Οι 5 συνηθέστεροι λόγοι

  100. 14/09 12:20

    Αναπτυξιακός Νόμος: Νέο σύστημα υποβολής ερωτημάτων από επενδυτές