Γ.Ματσίγκος: Είναι οριστικό, θα επιβληθεί το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία

Α Decrease font Enlarge font
Γ.Ματσίγκος: Είναι οριστικό, θα επιβληθεί το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχείαO πρόεδρος των διευθυντών ξενοδοχείων της Ρόδου, κ. Γιώργος Ματσίγκος

Οριστική είναι η απόφαση για την επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης την επόμενη σεζόν. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος των διευθυντών ξενοδοχείων της Ρόδου, κ. Γιώργος Ματσίγκος στη συνάντηση των μελών του συλλόγου το βράδυ της περασμένης Τρίτης, κατά την πρόσφατή του επίσκεψη στο Υπουργείο στην Αθήνα, ενημερώθηκε επίσημα για την αμετάκλητη πλέον επιβολή του συγκεκριμένου φόρου από το 2018.

«Είχα συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού, όπου πληροφορήθηκα ότι η επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης είναι οριστική. Μέχρι το τέλος του μήνα θα βγει διευκρινιστική εγκύκλιος από τα Υπουργεία Τουρισμού και Οικονομικών για το πώς θα γίνεται η διαδικασία πληρωμής του φόρου. Θα πρέπει λοιπόν να θεωρούμε δεδομένη την επιβολή του φόρου, αν και κάποιοι τουρ οπερέιτορς τον έχουν ήδη υπολογίσει. Τον έχουν συμπεριλάβει στα συμβόλαια με την επισήμανση να εισπράττεται με την άφιξη στο ξενοδοχείο. Το πώς θα αποδίδεται θα περιμένουμε να το μάθουμε από τη διευκρινιστική εγκύκλιο», είπε ο κ. Ματσίγκος.

Πάντως κατά την επίσκεψή της στη Ρόδο τον περασμένο Ιούνιο, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση για το τέλος διανυκτέρευσης, λέγοντας ότι εάν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες θα επανεξεταστεί το ζήτημα.

«Υπάρχουν δεσμεύσεις του παρελθόντος, όπως γνωρίζετε. Εάν και εφόσον τα δημοσιονομικά μας το επιτρέψουν, θα επανεξετάσουμε εάν εφαρμοστεί το τέλος διανυκτέρευσης. Εάν λάβουμε υπόψη ότι έκλεισε η αξιολόγηση και πετύχαμε όλα όσα ζητήσαμε και ότι ξεκινάει πλέον ο δρόμος προς την ανάπτυξη με πρωταγωνιστή τον τουρισμό, θέλω να πιστεύω ότι αν τα δημοσιονομικά μας το επιτρέψουν θα μπορέσουμε να δούμε τι θα κάνουμε με αυτό το θέμα, το οποίο όπως γνωρίζετε ήταν προϋπόθεση για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση», είχε αναφέρει η κ. Κουνουρά.

Σε αναζήτηση 150.000 τουριστών…

Και ενώ δεν έχει κλείσει ακόμη η φετινή σεζόν, η επόμενη προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολη. Στο ξενοδοχειακό δυναμικό του νησιού εντάσσονται 5000 νέες κλίνες, γεγονός που συνεπάγεται ανάγκη 150.000 τουριστικών αφίξεων. «Εκτιμώ ότι και ο Αύγουστος θα κλείσει με μία μικρή αύξηση. Μέχρι και τις 31 Ιουλίου η κίνηση έδειχνε αύξηση γύρω στο 4% κάπου εκεί θα κινηθεί και ο Αύγουστος. Απ’ ό,τι φαίνεται επαληθεύονται και τα slots που μέχρι το τέλος της σεζόν παρουσίαζαν αύξηση κατά 4,5%. Η σεζόν θα κλείσει με αύξηση περίπου στο 5% έως 6%. Δε νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχω συγκεντρώσει και τους υπολογισμούς που έχω κάνει, η Ρόδος χρειάζεται την επόμενη χρονιά 150.000 επιπλέον αφίξεις, δεδομένου ότι θα ενταχθούν στο δυναμικό της 500 νέες κλίνες. Θεωρούμε δεδομένο ότι θα χρειαστούμε αύξηση αφίξεων 6%-7% την επόμενη σεζόν. Μέχρι στιγμής ανά αγορά και ανά τουρ οπερέιτορ, συγκεντρώνονται 100.000 επιπλέον αεροπορικές θέσεις και δεν βλέπω να υπάρχει κινητικότητα ώστε να αυξηθεί αυτό το νούμερο», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, Γιώργος Ματσίγκος.

Οι τάσεις των αγορών

Όπως όλα δείχνουν, η ρωσική αγορά θα συνεχίσει να κινείται πτωτικά το 2018, καθώς θα έχουν πλέον ανοίξει οι προορισμοί της Αιγύπτου και της Τουρκίας. Η γερμανική και αγγλική αγορά θα παρουσιάσουν μικρή άνοδο, ενώ ανοδικά θα κινηθεί και η αγορά της Πολωνίας. «Η ρωσική αγορά, εμφάνιζε μείωση 16% μέχρι το τέλος Ιουλίου. Το ποσοστό αυτό μπορεί να φτάσει το 20% έως το τέλος της σεζόν. Παράλληλα, οι πιο αισιόδοξοι Ρώσοι τουρ οπερέιτορ προβλέπουν να έχουν του χρόνου το ίδιο πρόγραμμα για τη Ρόδο. Οι υπόλοιποι προβλέπεται να έχουν μειωμένες αεροπορικές θέσεις, αφού άνοιξαν η Αίγυπτος, η Τυνησία και η Τουρκία που προσφέρουν φτηνά πακέτα. Επομένως του χρόνου θα έχουμε αντιπάλους τους γείτονες. Η αγγλική αγορά, παρουσιάζει καλές τάσεις. Οι έρευνες που έχουν γίνει, δείχνουν ότι το brexit δε θα επηρεάσει τις αφίξεις αλλά πιθανότατα θα μικρύνει η διάρκεια διαμονής των τουριστών. Ακόμη και αν έχουμε 300.000 αφίξεις από την Αγγλία, θα έχουμε μείωση διανυκτερεύσεων. Όλες οι έρευνες των τουριστικών οργανισμών έδειξαν αυτά τα αποτελέσματα. Από τώρα θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι.

Οι Γερμανοί, θα έχουν μικρή αύξηση, ενώ οι Σκανδιναβοί θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με φέτος. Η Ρωσία εκτιμώ ότι θα έχει μείωση 15.000 θέσεων, λόγω του ανοίγματος των ανταγωνιστικών μας αγορών. Οι Πολωνοί προγραμματίζουν αύξηση 10%.

Αν κάνουμε τη σούμα, συγκεντρώνουμε 100.000 αεροπορικές θέσεις για το 2018, ενώ το νησί χρειάζεται 150.000, λόγω των νέων κλινών. Όλα αυτά δεν τα αναφέρουμε για να απογοητευόμαστε, απλά θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η επόμενη σεζόν θα είναι από άποψη αφίξεων και πληρότητας ίδια με την φετινή», είπε ο κ. Ματσίγκος, ο οποίος ανέφερε ακόμη ότι οι πελάτες γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί και δύσκολοι, λόγω του trip advisor… Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Αυτό που χαρακτηρίζει τη φετινή σεζόν είναι οι δύσκολοι και απαιτητικοί πελάτες, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Σε αυτό έχει συμβάλει αποφασιστικά το trip advisor το οποίο εκμεταλλεύονται κάποιοι πελάτες, ενώ εμείς προσπαθούμε να το αξιοποιήσουμε ως εργαλείο. Άλλαξαν όμως οι συνθήκες, η νοοτροπία και οι συνήθειες των πελατών. Η μεταφορά των μηνυμάτων γίνεται τόσο ραγδαία, που δεν μπορείς να πεις ότι αγνοείς το trip advisor».

 Σε καλό δρόμο η έρευνα

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η έρευνα ποιότητας του προορισμού της Ρόδου που διεξάγει ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (www.act.edu). Ήδη συγκεντρώθηκαν 1200 ερωτηματολόγια, ενώ στόχος είναι να ξεπεραστούν τα 2000, καθώς θα υπάρξει ανάλυση σε βάθος όλων των ποιοτικών χαρακτηριστικών των επισκεπτών του νησιού, των αναγκών τους, των εντυπώσεών τους, αλλά και της δυσαρέσκειας που μπορεί να εκφράζουν για συγκεκριμένα ζητήματα. Θα υπάρχει δε συσχέτιση των ποιοτικών μεταβλητών, όπως η εθνικότητα με το επίπεδο ικανοποίησης από τον προορισμό, κλπ.

Τα πρώτα αποτελέσματα πρόκειται να παρουσιαστούν σε πανηγυρική συγκέντρωση του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου στα τέλη Οκτωβρίου, παρουσία των τοπικών αρχών και φορέων. Τα ίδια αποτελέσματα πρόκειται να παρουσιαστούν και στην τουριστική έκθεση Philoxenia που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνεδρίαση του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου το βράδυ της Τρίτης, συμμετείχαν οι κ.κ. Αναστασίου, Χουρβουλιάδης και Κωνσταντινίδης από το ACT, οι οποίοι δήλωσαν ότι η έρευνα προχωρά άκρως ικανοποιητικά και ότι θα υπάρξει λεπτομερής ανάλυση όλων των στοιχείων που θα καταγραφούν. Με αυτήν την ενέργεια θα είναι εύκολο να προγραμματιστούν αντικειμενικές βελτιώσεις έπειτα από τις έγκυρες υποδείξεις των συμμετεχόντων.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, κ. Γιώργος Ματσίγκος, βασικός σκοπός της έρευνας είναι η προσπάθεια αναβάθμισης και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών και υποδομών του νησιού μας. Τα ερωτηματολόγια έχουν μεταφραστεί σε 4 γλώσσες και συγκεντρώνονται με την βοήθεια των τοπικών τουριστικών γραφείων καθώς και των Tour Operator που δραστηριοποιούνται στο νησί μας. Η διανομή γίνεται στα λεωφορεία κατά την αναχώρηση των τουριστών για το αεροδρόμιο καθώς και στα ξενοδοχεία εντός των οποίων εργάζονται τα μέλη του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας και την πλήρη επεξεργασία των ερωτηματολόγιων από το Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, θα γίνει μία εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων (πιθανότατα πριν τα Χριστούγεννα).

Πηγή:dimokratiki.gr

 1. 23/06 18:26

  "Ελ. Βενιζέλος": Mήνυμα αλληλεγγύης της Διεθνούς Αμνηστίας παρουσία του Sting

 2. 23/06 11:58

  Σύσκεψη με τις ακτοπλοϊκές για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

 3. 23/06 11:06

  Ε.Κουντουρά: Η κρουαζιέρα μοχλός για την τουριστική ανάπτυξη της Ηλείας

 4. 23/06 10:41

  Πολιτιστικός τουρισμός: Επετειακές εκδηλώσεις στην Τήνο για τον Χαλεπά

 5. 23/06 10:37

  7ο Faethon Olympus Marathon στην Ελασσόνα

 6. 23/06 10:35

  Δράσεις για τον τουρισμό από τους Δήμους Δράμας και Καβάλας

 7. 22/06 19:09

  Το καλύτερο περιεχόμενο είναι οι ιστορίες των επισκεπτών μας

 8. 22/06 16:53

  ΝΔ: Καθηλωμένα τα έσοδα από το τουρισμό

 9. 22/06 16:10

  Συνάντηση Κουντουρά με το δήμαρχο Σίφνου για θέματα τουριστικής προβολής

 10. 22/06 16:05

  Aegean: 42 νέα αεροσκάφη Airbus- Δηλώσεις Περιφερειαρχών Κρήτης και Ν.Αιγαίου

 11. 22/06 15:58

  Φόρος διαμονής: Διαθέσιμη στο TAXISnet η εφαρμογή για τις δηλώσεις απόδοσης

 12. 22/06 15:23

  Στις 5 Ιουλίου το Φεστιβάλ Λεσβιακής Γαστρονομίας

 13. 22/06 14:58

  Ενθουσιασμένες με τη Ρόδο οι σύζυγοι υπουργών Εξωτερικών

 14. 22/06 13:39

  Στη Βουλή το σ/ν για το μεταφορικό ισοδύναμο

 15. 22/06 13:36

  Διαγωνισμός Μις Παγκόσμιος Τουρισμός στην Αθήνα

 16. 22/06 13:01

  Booking.com: Chatbot διαχειρίζεται τα μισά ερωτήματα των ταξιδιωτών

 17. 22/06 12:07

  Ο τουρισμός περιπέτειας είναι η νέα μόδα στα ταξίδια

 18. 22/06 11:39

  O τουρισμός της Σκιάθου σε συνάντηση Κουντουρά με το δήμαρχο

 19. 22/06 11:35

  ΣΕΤΚΕ: Τι ισχύει για την Καρτέλα Ενημέρωσης Πελάτη

 20. 22/06 11:24

  Γερμανικός τουρισμός: Μεγάλη διάθεση για ταξίδια από την τρίτη ηλικία

 21. 22/06 11:21

  Η 2η Grecia Panorama στο World Trade Center στο Βουκουρέστι

 22. 22/06 10:19

  Marketing Greece: Αναζήτηση προτάσεων για νέα τουριστική καμπάνια

 23. 22/06 09:39

  Δείτε πώς ήταν ο Παρθενώνας και άλλα 6 παγκόσμια μνημεία, με τα μάτια της Expedia

 24. 22/06 09:29

  Άδεια κατεδάφισης ημιτελούς ξενοδοχείου της Εθνικής Τράπεζας

 25. 22/06 09:27

  Δράσεις τουριστικής προώθησης για Λήμνο, Σάμο και Κορινθιακό Κόλπο

 26. 22/06 09:24

  Άδειες για πλωτές εξέδρες στην Πάρο και Χαλκιδική

 27. 22/06 09:22

  «Προβάλλω τη Ναυπακτία»: δύο διεθνή φεστιβάλ χορού στη Ναύπακτο

 28. 21/06 20:53

  Τέχνη, μόδα και φωτογραφία κυριαρχούν στο ξενοδοχείο St.George Lycabettus (φωτό)

 29. 21/06 20:47

  Η Emirates αναζητά προσωπικό- Ημέρες καριέρας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 30. 21/06 20:43

  Έρευνα ικανοποίησης των τουριστών στη Χαλκιδική

 31. 21/06 16:50

  ΚΑΥΑΚ: Οι 7 φυλές ταξιδιωτών και τι τους αγχώνει στις διακοπές

 32. 21/06 16:18

  IGTV όταν το video κυριαρχεί στο instagram

 33. 21/06 15:28

  H Kάρπαθος προβάλλεται διεθνώς και εντυπωσιάζει

 34. 21/06 15:15

  ΤτΕ: Μείωση 3,1% στη μέση ταξιδιωτική δαπάνη στο 4μηνο

 35. 21/06 14:12

  FedHATTA: Τι αλλάζει από 1ης Ιουλίου στα οργανωμένα ταξίδια

 36. 21/06 13:50

  Η ελιά της Χαλκιδικής στο «μενού» 3,5 εκατομμυρίων Ρώσων αναγνωστών

 37. 21/06 13:46

  Ellinair: Διολίσθηση αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

 38. 21/06 13:08

  Μύκονος: Γυρίσματα για την επιτυχημένη γερμανική σειρά "Πλοίο της Αγάπης"

 39. 21/06 12:51

  Τουρισμός Υγείας: Διεθνές συνέδριο στην Κω

 40. 21/06 12:41

  Εξοργιστικά πράγματα που κάνουν οι τουρίστες σε όλο τον κόσμο (videos)

 41. 21/06 12:38

  Έκκληση των Βρετανών πρακτόρων να καθαρίσει η Κέρκυρα!

 42. 21/06 12:04

  Ellinair: Ανοικτό το ενδεχόμενο για περισσότερες πτήσεις προς Ελλάδα από Ρωσία

 43. 21/06 12:04

  ΕΟΤ: Μεγάλη αύξηση Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα φέτος

 44. 21/06 11:47

  Διάκριση της Fraport Greece στα EMEA Finance’s Project- Finance Awards 2017

 45. 21/06 11:38

  Costa Navarino: Νέο υπόσκαφο Clubhouse στο γήπεδο γκολφ

 46. 21/06 11:33

  Egyptair: Προσφορά στις πτήσεις Αθήνα- Κάιρο

 47. 21/06 11:32

  10 προτάσεις της Ν.Δ. για την κρουαζιέρα

 48. 21/06 11:28

  4 νέα Aldiana Club το 2019

 49. 21/06 11:12

  Νέο ξενοδοχείο Bomo Club στην Κρήτη

 50. 21/06 10:19

  Στο Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών η Τήλος

 51. 21/06 10:18

  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: διαπραγματεύσεις με το CNN International

 52. 21/06 10:16

  Άδειες για ανακαίνιση και επέκταση ξενοδοχείων σε Σκόπελο και Θάσο

 53. 21/06 10:13

  Στα ύψη και φέτος ο κυπριακός τουρισμός -Αύξηση αφίξεων 14,5% στο 5μηνο

 54. 21/06 10:10

  Ανοιχτό Πανεπιστήμιο: Ξανά μεταπτυχιακό πρόγραμμα διοίκησης τουριστικών επιχειρήσεων

 55. 20/06 17:14

  Instagram: ο παράδεισος του engagement για τους χρήστες μας

 56. 20/06 16:21

  Κυριαρχία της Ryanair στην Ευρώπη

 57. 20/06 15:21

  Eκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ελληνική γαστρονομία

 58. 20/06 13:54

  Eγκύκλιος: Μια καρτέλα ενημέρωσης πελάτη ανά κατάλυμα

 59. 20/06 13:49

  TUI: Η Ελλάδα δεύτερος πιο περιζήτητος προορισμός το 2018- Ποιοι τουρίστες την επιλέγουν

 60. 20/06 13:46

  ΞΕΕ: Ενιαία αμοιβή για πνευματικά δικαιώματα από τα ξενοδοχεία

 61. 20/06 13:22

  Ακλόνητη από τους περιορισμούς η Airbnb στην Ευρώπη

 62. 20/06 13:08

  Παράνομη ναύλωση ιστιοφόρου στο Λεωνίδιο

 63. 20/06 13:03

  Κοιμητηριακός τουρισμός (!): Ημερίδα στην Κηφισιά

 64. 20/06 13:02

  TτΕ: Oριακή η αύξηση των τουριστικών εσόδων τον Απρίλιο

 65. 20/06 12:53

  Τουρισμός halal: 156 εκατ. τουρίστες μέχρι το 2020- Με ποια κριτήρια επιλέγουν διακοπές

 66. 20/06 12:47

  Εβδομάδα γαστρονομίας στο Ηράκλειο

 67. 20/06 11:55

  Ryanair: Οι πιλότοι "απειλούν" με απεργιακό χάος στις πτήσεις το καλοκαίρι

 68. 20/06 11:42

  Sailing Marathon: Η μεγάλη γιορτή της ιστιοπλοΐας

 69. 20/06 11:35

  Διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

 70. 20/06 11:26

  On The Beach: 4 ελληνικοί προορισμοί στους 10 top για "ήλιο-θάλασσα" με καλό value

 71. 20/06 11:07

  FedHATTA - North Events: Τριετές πρόγραμμα στρατηγικής προβολής στις ΗΠΑ

 72. 20/06 10:37

  Πράσινο φως για 2 νέα 5άστερα ξενοδοχεία στη Γεωργιούπολη

 73. 20/06 10:11

  Εντυπωσιακό ρεκόρ της Τουρκίας στον τουρισμό

 74. 20/06 10:09

  Επέκταση ξενοδοχείου 5 αστέρων στον Μυστρά

 75. 20/06 10:07

  Βιντεοσκοπήσεις για την τουριστική προβολή του Ολύμπου και της γραμμής Κατάκολο - Πύργος - Αρ. Ολυμπία

 76. 20/06 10:05

  Δράσεις για τον τουρισμό από τις Περιφέρειες Β. Αιγαίου και Δ. Ελλάδας

 77. 20/06 10:03

  Ανάπτυξη των αεροδρομίων σε Κάρπαθο, Κω και Ρόδο

 78. 20/06 10:00

  Ε.Κουντουρά: Συναντήσεις με φορείς στην Κρήτη

 79. 19/06 19:28

  Διαστημική αποστολή θα προβάλλει την κρητική φιλοξενία και την τεχνολογία

 80. 19/06 19:00

  Thomas Cook: 10-15 νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα μέχρι το επόμενο καλοκαίρι

 81. 19/06 16:13

  Ο τουρισμός της Χερσονήσου σε συνάντηση Κουντουρά με το δήμαρχο

 82. 19/06 16:07

  Instagram Live ένα χρήσιμο Digital Marketing εργαλείο

 83. 19/06 16:03

  Στο Λούβρο, με φόντο την Αφροδίτη της Μήλου, το νέο videoclip της Beyonce

 84. 19/06 14:50

  50% αύξηση αφίξεων την τελευταία 3ετία είχε ο κυπριακός τουρισμός

 85. 19/06 14:23

  Hotels.com/ Έρευνα: Πιο σημαντική η γαστρονομία από τα αξιοθέατα

 86. 19/06 14:01

  Ξενοδοχεία: 10 πανεύκολοι τρόποι για να βελτιώσετε την εμπειρία πελατών

 87. 19/06 13:50

  Νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα αναζητεί ο Thomas Cook

 88. 19/06 13:30

  Ελληνικός τουρισμός: Εκρηκτική άνοδος αεροπορικών αφίξεων στο α΄5μηνο

 89. 19/06 13:06

  ACI: «Απογείωση» των απευθείας συνδέσεων σε 3 ελληνικά αεροδρόμια την 5ετία

 90. 19/06 13:06

  Νέο ξενοδοχείο της Νάξου στην Aqua Vista Hotels

 91. 19/06 12:27

  Αστέρας Βουλιαγμένης: Σε πλήρη λειτουργία τον Μάρτιο του 2019

 92. 19/06 12:26

  Άνοιξε το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Elivi Skiathos (φωτο)

 93. 19/06 12:10

  Anemos Luxury Grand Resort: Τιμητική διάκριση στα Sunny Heart Awards 2017

 94. 19/06 11:48

  Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για την πολιτιστική διαδρομή "Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου"

 95. 19/06 11:41

  U.S. News: Αθήνα και Σαντορίνη στους 11 top προορισμούς στην Ευρώπη το 2018

 96. 19/06 11:28

  TUI Σουηδίας: 3 ελληνικές παραλίες στις 10 δημοφιλέστερες στο Instagram

 97. 19/06 11:11

  Apollo: Νέα οπτική ταυτότητα και λογότυπο

 98. 19/06 10:16

  Ερώτηση Γ.Αμυρά για τα σκουπίδια στην Κέρκυρα

 99. 19/06 10:10

  Ο τουρισμός των Χανίων στο επίκεντρο συνάντησης της Ε.Κουντουρά με τους φορείς

 100. 19/06 09:51

  Επέκταση του ξενοδοχείου Regina Mare στην Πέρδικα Ηγουμενίτσας