Γ.Ματσίγκος: Είναι οριστικό, θα επιβληθεί το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία

Α Decrease font Enlarge font
Γ.Ματσίγκος: Είναι οριστικό, θα επιβληθεί το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχείαO πρόεδρος των διευθυντών ξενοδοχείων της Ρόδου, κ. Γιώργος Ματσίγκος

Οριστική είναι η απόφαση για την επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης την επόμενη σεζόν. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος των διευθυντών ξενοδοχείων της Ρόδου, κ. Γιώργος Ματσίγκος στη συνάντηση των μελών του συλλόγου το βράδυ της περασμένης Τρίτης, κατά την πρόσφατή του επίσκεψη στο Υπουργείο στην Αθήνα, ενημερώθηκε επίσημα για την αμετάκλητη πλέον επιβολή του συγκεκριμένου φόρου από το 2018.

«Είχα συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού, όπου πληροφορήθηκα ότι η επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης είναι οριστική. Μέχρι το τέλος του μήνα θα βγει διευκρινιστική εγκύκλιος από τα Υπουργεία Τουρισμού και Οικονομικών για το πώς θα γίνεται η διαδικασία πληρωμής του φόρου. Θα πρέπει λοιπόν να θεωρούμε δεδομένη την επιβολή του φόρου, αν και κάποιοι τουρ οπερέιτορς τον έχουν ήδη υπολογίσει. Τον έχουν συμπεριλάβει στα συμβόλαια με την επισήμανση να εισπράττεται με την άφιξη στο ξενοδοχείο. Το πώς θα αποδίδεται θα περιμένουμε να το μάθουμε από τη διευκρινιστική εγκύκλιο», είπε ο κ. Ματσίγκος.

Πάντως κατά την επίσκεψή της στη Ρόδο τον περασμένο Ιούνιο, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση για το τέλος διανυκτέρευσης, λέγοντας ότι εάν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες θα επανεξεταστεί το ζήτημα.

«Υπάρχουν δεσμεύσεις του παρελθόντος, όπως γνωρίζετε. Εάν και εφόσον τα δημοσιονομικά μας το επιτρέψουν, θα επανεξετάσουμε εάν εφαρμοστεί το τέλος διανυκτέρευσης. Εάν λάβουμε υπόψη ότι έκλεισε η αξιολόγηση και πετύχαμε όλα όσα ζητήσαμε και ότι ξεκινάει πλέον ο δρόμος προς την ανάπτυξη με πρωταγωνιστή τον τουρισμό, θέλω να πιστεύω ότι αν τα δημοσιονομικά μας το επιτρέψουν θα μπορέσουμε να δούμε τι θα κάνουμε με αυτό το θέμα, το οποίο όπως γνωρίζετε ήταν προϋπόθεση για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση», είχε αναφέρει η κ. Κουνουρά.

Σε αναζήτηση 150.000 τουριστών…

Και ενώ δεν έχει κλείσει ακόμη η φετινή σεζόν, η επόμενη προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολη. Στο ξενοδοχειακό δυναμικό του νησιού εντάσσονται 5000 νέες κλίνες, γεγονός που συνεπάγεται ανάγκη 150.000 τουριστικών αφίξεων. «Εκτιμώ ότι και ο Αύγουστος θα κλείσει με μία μικρή αύξηση. Μέχρι και τις 31 Ιουλίου η κίνηση έδειχνε αύξηση γύρω στο 4% κάπου εκεί θα κινηθεί και ο Αύγουστος. Απ’ ό,τι φαίνεται επαληθεύονται και τα slots που μέχρι το τέλος της σεζόν παρουσίαζαν αύξηση κατά 4,5%. Η σεζόν θα κλείσει με αύξηση περίπου στο 5% έως 6%. Δε νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχω συγκεντρώσει και τους υπολογισμούς που έχω κάνει, η Ρόδος χρειάζεται την επόμενη χρονιά 150.000 επιπλέον αφίξεις, δεδομένου ότι θα ενταχθούν στο δυναμικό της 500 νέες κλίνες. Θεωρούμε δεδομένο ότι θα χρειαστούμε αύξηση αφίξεων 6%-7% την επόμενη σεζόν. Μέχρι στιγμής ανά αγορά και ανά τουρ οπερέιτορ, συγκεντρώνονται 100.000 επιπλέον αεροπορικές θέσεις και δεν βλέπω να υπάρχει κινητικότητα ώστε να αυξηθεί αυτό το νούμερο», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, Γιώργος Ματσίγκος.

Οι τάσεις των αγορών

Όπως όλα δείχνουν, η ρωσική αγορά θα συνεχίσει να κινείται πτωτικά το 2018, καθώς θα έχουν πλέον ανοίξει οι προορισμοί της Αιγύπτου και της Τουρκίας. Η γερμανική και αγγλική αγορά θα παρουσιάσουν μικρή άνοδο, ενώ ανοδικά θα κινηθεί και η αγορά της Πολωνίας. «Η ρωσική αγορά, εμφάνιζε μείωση 16% μέχρι το τέλος Ιουλίου. Το ποσοστό αυτό μπορεί να φτάσει το 20% έως το τέλος της σεζόν. Παράλληλα, οι πιο αισιόδοξοι Ρώσοι τουρ οπερέιτορ προβλέπουν να έχουν του χρόνου το ίδιο πρόγραμμα για τη Ρόδο. Οι υπόλοιποι προβλέπεται να έχουν μειωμένες αεροπορικές θέσεις, αφού άνοιξαν η Αίγυπτος, η Τυνησία και η Τουρκία που προσφέρουν φτηνά πακέτα. Επομένως του χρόνου θα έχουμε αντιπάλους τους γείτονες. Η αγγλική αγορά, παρουσιάζει καλές τάσεις. Οι έρευνες που έχουν γίνει, δείχνουν ότι το brexit δε θα επηρεάσει τις αφίξεις αλλά πιθανότατα θα μικρύνει η διάρκεια διαμονής των τουριστών. Ακόμη και αν έχουμε 300.000 αφίξεις από την Αγγλία, θα έχουμε μείωση διανυκτερεύσεων. Όλες οι έρευνες των τουριστικών οργανισμών έδειξαν αυτά τα αποτελέσματα. Από τώρα θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι.

Οι Γερμανοί, θα έχουν μικρή αύξηση, ενώ οι Σκανδιναβοί θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με φέτος. Η Ρωσία εκτιμώ ότι θα έχει μείωση 15.000 θέσεων, λόγω του ανοίγματος των ανταγωνιστικών μας αγορών. Οι Πολωνοί προγραμματίζουν αύξηση 10%.

Αν κάνουμε τη σούμα, συγκεντρώνουμε 100.000 αεροπορικές θέσεις για το 2018, ενώ το νησί χρειάζεται 150.000, λόγω των νέων κλινών. Όλα αυτά δεν τα αναφέρουμε για να απογοητευόμαστε, απλά θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η επόμενη σεζόν θα είναι από άποψη αφίξεων και πληρότητας ίδια με την φετινή», είπε ο κ. Ματσίγκος, ο οποίος ανέφερε ακόμη ότι οι πελάτες γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί και δύσκολοι, λόγω του trip advisor… Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Αυτό που χαρακτηρίζει τη φετινή σεζόν είναι οι δύσκολοι και απαιτητικοί πελάτες, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Σε αυτό έχει συμβάλει αποφασιστικά το trip advisor το οποίο εκμεταλλεύονται κάποιοι πελάτες, ενώ εμείς προσπαθούμε να το αξιοποιήσουμε ως εργαλείο. Άλλαξαν όμως οι συνθήκες, η νοοτροπία και οι συνήθειες των πελατών. Η μεταφορά των μηνυμάτων γίνεται τόσο ραγδαία, που δεν μπορείς να πεις ότι αγνοείς το trip advisor».

 Σε καλό δρόμο η έρευνα

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η έρευνα ποιότητας του προορισμού της Ρόδου που διεξάγει ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (www.act.edu). Ήδη συγκεντρώθηκαν 1200 ερωτηματολόγια, ενώ στόχος είναι να ξεπεραστούν τα 2000, καθώς θα υπάρξει ανάλυση σε βάθος όλων των ποιοτικών χαρακτηριστικών των επισκεπτών του νησιού, των αναγκών τους, των εντυπώσεών τους, αλλά και της δυσαρέσκειας που μπορεί να εκφράζουν για συγκεκριμένα ζητήματα. Θα υπάρχει δε συσχέτιση των ποιοτικών μεταβλητών, όπως η εθνικότητα με το επίπεδο ικανοποίησης από τον προορισμό, κλπ.

Τα πρώτα αποτελέσματα πρόκειται να παρουσιαστούν σε πανηγυρική συγκέντρωση του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου στα τέλη Οκτωβρίου, παρουσία των τοπικών αρχών και φορέων. Τα ίδια αποτελέσματα πρόκειται να παρουσιαστούν και στην τουριστική έκθεση Philoxenia που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνεδρίαση του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου το βράδυ της Τρίτης, συμμετείχαν οι κ.κ. Αναστασίου, Χουρβουλιάδης και Κωνσταντινίδης από το ACT, οι οποίοι δήλωσαν ότι η έρευνα προχωρά άκρως ικανοποιητικά και ότι θα υπάρξει λεπτομερής ανάλυση όλων των στοιχείων που θα καταγραφούν. Με αυτήν την ενέργεια θα είναι εύκολο να προγραμματιστούν αντικειμενικές βελτιώσεις έπειτα από τις έγκυρες υποδείξεις των συμμετεχόντων.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, κ. Γιώργος Ματσίγκος, βασικός σκοπός της έρευνας είναι η προσπάθεια αναβάθμισης και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών και υποδομών του νησιού μας. Τα ερωτηματολόγια έχουν μεταφραστεί σε 4 γλώσσες και συγκεντρώνονται με την βοήθεια των τοπικών τουριστικών γραφείων καθώς και των Tour Operator που δραστηριοποιούνται στο νησί μας. Η διανομή γίνεται στα λεωφορεία κατά την αναχώρηση των τουριστών για το αεροδρόμιο καθώς και στα ξενοδοχεία εντός των οποίων εργάζονται τα μέλη του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας και την πλήρη επεξεργασία των ερωτηματολόγιων από το Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, θα γίνει μία εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων (πιθανότατα πριν τα Χριστούγεννα).

Πηγή:dimokratiki.gr

 1. 23/11 23:24

  Δύο ελληνικά ξενοδοχεία στα καλύτερα Historic Hotels of Europe για το 2018

 2. 23/11 21:11

  Εγκρίθηκε η επένδυση στο Σκορπιό

 3. 23/11 18:04

  Ο ΕΟΤ στο διαγωνισμό της ΕΕ "Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας"

 4. 23/11 17:35

  H Περιφέρειας Δ. Ελλάδας ο νικητής προορισμός στην Ελλάδα στο EDEN

 5. 23/11 17:18

  H Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας παρουσιάζει τους Δρόμους του Κρασιού

 6. 23/11 17:13

  Cyprus Airways: Νέα σύνδεση με την Αθήνα το 2018

 7. 23/11 17:07

  Η Μήλος σε εκτενές αφιέρωμα γνωστής blogger

 8. 23/11 17:02

  Διευθυντές Ξενοδοχείων Ρόδου: Εκδήλωση για την προστασία δεδομένων και το διαδίκτυο

 9. 23/11 16:49

  Μουσείο Ηρακλειδών: Από το Θησείο σε όλο τον πλανήτη

 10. 23/11 16:43

  Ξανά σε χώρους Σένγκεν οι έλεγχοι επιβατών από Ελλάδα στα γερμανικά αεροδρόμια

 11. 23/11 16:32

  Παρέμβαση Τζιτζικώστα στις Βρυξέλλες για τους ελέγχους στα γερμανικά αεροδρόμια

 12. 23/11 15:08

  Τo Hard Rock Cafe Athens αποκαλύπτει τη νέα συλλογή ρούχων “My Gift”

 13. 23/11 14:54

  Καταγγελίες κατά της TripAdvisor για απόκρυψη περιστατικών βιασμού σε ξενοδοχεία

 14. 23/11 13:36

  Η Νάξος πρωταγωνιστεί σε βίντεο κλιπ του Μπόλιγουντ

 15. 23/11 13:26

  Ryanair: Η Θεσσαλονίκη στο δίκτυο συνδεόμενων πτήσεων από το Μιλάνο

 16. 23/11 13:15

  Η Variety Cruises υποψήφια στα βραβεία της USA TODAY

 17. 23/11 12:48

  Προσκυνηματικός τουρισμός: Διευρύνονται οι συνεργασίες στην Κ. Μακεδονία

 18. 23/11 12:22

  O Ρόμπερτ Πάτινσον στην Ακρόπολη

 19. 23/11 12:15

  Gfk: Οι διακοπές απαραίτητο συστατικό της καλής ζωής

 20. 23/11 11:44

  Παρουσίαση βιβλίου για τη Ρόδο σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις

 21. 23/11 11:16

  Ευρωπαϊκός τουρισμός: Καλπάζουν τα ταξίδια στο εξωτερικό - Eξαιρετικό 2018 προβλέπει η IPK

 22. 23/11 10:48

  Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 100 πόλεις στον κόσμο με το καλύτερο φαγητό

 23. 23/11 10:33

  Επιπτώσεις στη Σαμοθράκη από τους αιολικούς σταθμούς- Γράφει ο Δρ. Νικόλαος Σκουλικίδης (*)

 24. 23/11 09:25

  Γερμανία: Ελέγξετε σωστά για να σταματήσουμε τους ελέγχους

 25. 23/11 09:18

  Δράσεις τουριστικής προβολής προορισμών

 26. 23/11 09:16

  ΕΟΤ: Διαγωνισμός για το περίπτερο στην έκθεση της Ζυρίχης

 27. 22/11 21:39

  Eρώτηση Βόζεμπεργκ για τους γερμανικούς ελέγχους σε πτήσεις από την Ελλάδα

 28. 22/11 17:43

  Εκδήλωση για την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού στη Γαλλία

 29. 22/11 17:41

  Βράβευση της Ελλάδας από το περιοδικό Family Traveller

 30. 22/11 17:09

  Tus Airways: Nέες συνδέσεις με Αθήνα και Ιωάννινα από τη Λάρνακα

 31. 22/11 16:52

  Γιατί κυριαρχούν τα εισαγόμενα προϊόντα στα ελληνικά ξενοδοχεία

 32. 22/11 16:52

  Ημερίδα Thessaly Loading: Διεθνείς πρακτικές marketing για επαγγελματίες του τουρισμού

 33. 22/11 16:12

  Στους δρόμους οι Χιώτες για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

 34. 22/11 15:45

  Air Mediterranean: Όλες οι νέες συνδέσεις με την Αθήνα

 35. 22/11 15:42

  Ryanair: 7ήμερο προσφορών

 36. 22/11 15:34

  Σύνδεση των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου με την πραγματική οικονομία

 37. 22/11 15:12

  FedHATTA: Γιατί καταστρατηγείται η συνθήκη Σένγκεν;

 38. 22/11 14:44

  Greek Tourism Expo: 250 εκθέτες από την Ελλάδα & το εξωτερικό

 39. 22/11 14:39

  Ελληνικός τουρισμός: +10,3% η αύξηση αφίξεων και εισπράξεων στο 9μηνο

 40. 22/11 14:21

  Γερμανικός τουρισμός: H πολιτική αστάθεια και η τρομοκρατία επηρεάζουν τα ταξίδια το 2018

 41. 22/11 13:51

  HATTA: H δυναμική του ΔΩΔΕΚΑ «πέρασε» στο εξωτερικό

 42. 22/11 13:30

  Το Ξενοδοχείο του Αύριο θα παρουσιάσει η LG στην έκθεση XENIA 2017

 43. 22/11 13:25

  Έρχεται το Ναυτικό Σαλόνι στο Ελληνικό

 44. 22/11 13:24

  Γερμανικός τουρισμός: Τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης της κρουαζιέρας

 45. 22/11 12:49

  Μ.Κόνσολας: Πλήγμα για τον θαλάσσιο τουρισμό η επιβάρυνση στα μικρά σκάφη και τα ημερόπλοια

 46. 22/11 12:42

  Τα 10 πιο παράξενα μουσεία στον κόσμο που σοκάρουν

 47. 22/11 12:25

  Περισσότεροι από 25.000 επισκέπτες, ανέδειξαν το 100% Hotel Show ως την κορυφαία έκθεση για Ξενοδόχους

 48. 22/11 11:34

  Ξενάγηση ξένων επιστημόνων στη Θεσσαλονίκη

 49. 22/11 11:14

  "Ζυμώνεται" η Ένωση Ξενοδόχων Κρήτης

 50. 22/11 10:42

  ΓΣΕΒΕΕ: Γιατί μειώνονται οι κατά κεφαλήν τουριστικές δαπάνες στην Ελλάδα

 51. 22/11 10:37

  Προϋπολογισμός 2018: Πόσα έσοδα αναμένει από το φόρο διαμονής και την τουριστική μίσθωση σπιτιών

 52. 22/11 10:36

  Ποιες ευρωπαϊκές χώρες προσφέρουν καλή ισορροπία εργασίας/ ζωής

 53. 22/11 10:13

  Εξονυχιστικοί έλεγχοι στους Έλληνες επιβάτες στα γερμανικά αεροδρόμια

 54. 22/11 10:07

  Ευρωπαϊκά ξενοδοχεία: Οι επιδόσεις τον Οκτώβριο- Ταχεία ανάκαμψη στην Τουρκία

 55. 22/11 09:53

  +20% οι προκρατήσεις για Ελλάδα από Σουηδία και Νορβηγία

 56. 22/11 09:50

  Τα σύγχρονα ξενοδοχεία επενδύουν σε ποιοτικά στρώματα

 57. 22/11 09:41

  Νέες προοπτικές για την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου

 58. 22/11 09:39

  Στην Avis Europe και Otokoc το franchise της Avis στην Ελλάδα

 59. 22/11 09:35

  ΕΟΤ: Διαγωνισμός για το περίπτερο στην FITUR

 60. 22/11 09:27

  Διαγωνισμός για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

 61. 21/11 21:16

  Συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου για ενίσχυση της κρουαζιέρας

 62. 21/11 19:19

  Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ στην Αθήνα

 63. 21/11 17:35

  Δύο πολυτελή ξενοδοχεία στην Ελούντα μετατρέπονται σε σύνθετο τουριστικό συγκρότημα

 64. 21/11 17:29

  Ryanair: Νέα συνδεση Κερκυρα – Βίλνιους το 2018

 65. 21/11 17:24

  Ξεκίνησαν τα έργα της Fraport στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς - Τί αλλάζει

 66. 21/11 16:52

  Τουρισμός: Πότε λήγει η προθεσμία για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων

 67. 21/11 16:50

  Booking.com: Διαγωνισμός με έπαθλο 30.000 δολάρια για τους "καθημερινούς ήρωες" του τουρισμού

 68. 21/11 16:15

  Παρουσίαση του νέου δικτύου πεζοπορικών διαδρομών της Τήνου

 69. 21/11 14:29

  Ξενοδοχείο στο Χόλιγουντ θα πουλά προϊόντα κάνναβης

 70. 21/11 13:49

  Γ. Ρέτσος: Η σύνδεση Τουρισμού-Αγροδιατροφής ενισχύει την ανταγωνιστικότητα

 71. 21/11 13:17

  Η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό συνέδριο γαστρονομίας και οινολογίας

 72. 21/11 13:06

  Ι.Δραγασάκης: Ο τουρισμός, η σύγχρονη οικοδομή για την ανασυγκρότηση της οικονομίας

 73. 21/11 12:01

  Η στρατηγική του υπ. Τουρισμού στη δημόσια τουριστική εκπαίδευση

 74. 21/11 11:54

  Η... εικονική είναι η νέα πραγματικότητα στα ταξίδια

 75. 21/11 11:22

  Κυπριακός τουρισμός: Περισσότεροι τουρίστες στο 10μηνο απ'όλο το 2016

 76. 21/11 10:41

  Αναγνωρίσεις 2 νέων ιαματικών πηγών σε Γρεβενά και Φθιώτιδα

 77. 21/11 10:30

  Άνοιξε η συζήτηση για το μέλλον του Τουρισμού της Κέρκυρας

 78. 21/11 10:19

  Ambotis Holidays: Άνοιξαν οι προκρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα το 2018

 79. 21/11 10:03

  Έργα 1,5 εκατ. ευρώ για την ανάδειξη του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη

 80. 21/11 10:03

  Περισσότεροι Γερμανοί τουρίστες στη Μαγιόρκα φέτος

 81. 21/11 09:55

  Easyjet: Ιστορικά ρεκόρ επιδόσεων το 2017

 82. 21/11 09:54

  Ελίζα Βόζεμπεργκ: «Να υπάρξει έκτακτο σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή»

 83. 21/11 09:39

  ΕΟΤ: Προβολή της Ικαρίας σε βρετανική τηλεοπτική εκπομπή

 84. 21/11 09:36

  Παρουσίαση του Βόλου και του Πηλίου στην Philoxenia

 85. 21/11 09:34

  Δήμος Δελφών: Hμερίδα για ξενοδόχους και επαγγελματίες εστίασης

 86. 21/11 09:32

  Παρουσίαση της Θεσσαλονίκης στη Βιέννη

 87. 20/11 17:48

  Γ. Ρέτσος: Οι συνέργειες ενδυναμώνουν το τουριστικό προϊόν

 88. 20/11 15:47

  Χρηματοδότηση της ανασκαφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Κυμισάλα Ρόδου

 89. 20/11 15:37

  Ξεκίνησε η αντικαπνιστική εκστρατεία στα Τρίκαλα

 90. 20/11 15:16

  Οι γαστρονομικές κοινότητες στο Αριστοτέλειο

 91. 20/11 15:09

  Aμερικανικός τουρισμός: Προειδοποίηση για απειλή τρομοκρατίας στην Ευρώπη τα Χριστούγεννα

 92. 20/11 15:05

  Παρουσίαση της Αλοννήσου σε Βρυξέλλες και Άμστερνταμ

 93. 20/11 14:56

  Διαγωνισμός για την παραχώρηση των μαρινών Αλίμου και Χίου

 94. 20/11 14:06

  Το Mitsis Norida Beach δημοφιλέστερο ελληνικό ξενοδοχείο στη Γερμανία το Νοέμβριο

 95. 20/11 13:55

  O Δήμος Ρόδου στην 3η GRECKA PANORAMΑ στην Πολωνία

 96. 20/11 13:50

  O Δήμος Αστυπάλαιας στην WTM και στην Philoxenia

 97. 20/11 13:42

  Οι πόλεις της Ελλάδας με τις ομορφότερες χριστουγεννιάτικες αγορές

 98. 20/11 13:38

  Ryanair: Προσφορές στα εισιτήρια εν όψει της Black Friday

 99. 20/11 13:10

  Γερμανικός τουρισμός: Η Ελλάδα δημοφιλής προορισμός για μοναχικά ταξίδια

 100. 20/11 12:43

  Τουρισμός: +15,5% οι εισπράξεις τον Σεπτέμβριο