Γ.Ματσίγκος: Είναι οριστικό, θα επιβληθεί το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία

Α Decrease font Enlarge font
Γ.Ματσίγκος: Είναι οριστικό, θα επιβληθεί το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχείαO πρόεδρος των διευθυντών ξενοδοχείων της Ρόδου, κ. Γιώργος Ματσίγκος

Οριστική είναι η απόφαση για την επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης την επόμενη σεζόν. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος των διευθυντών ξενοδοχείων της Ρόδου, κ. Γιώργος Ματσίγκος στη συνάντηση των μελών του συλλόγου το βράδυ της περασμένης Τρίτης, κατά την πρόσφατή του επίσκεψη στο Υπουργείο στην Αθήνα, ενημερώθηκε επίσημα για την αμετάκλητη πλέον επιβολή του συγκεκριμένου φόρου από το 2018.

«Είχα συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού, όπου πληροφορήθηκα ότι η επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης είναι οριστική. Μέχρι το τέλος του μήνα θα βγει διευκρινιστική εγκύκλιος από τα Υπουργεία Τουρισμού και Οικονομικών για το πώς θα γίνεται η διαδικασία πληρωμής του φόρου. Θα πρέπει λοιπόν να θεωρούμε δεδομένη την επιβολή του φόρου, αν και κάποιοι τουρ οπερέιτορς τον έχουν ήδη υπολογίσει. Τον έχουν συμπεριλάβει στα συμβόλαια με την επισήμανση να εισπράττεται με την άφιξη στο ξενοδοχείο. Το πώς θα αποδίδεται θα περιμένουμε να το μάθουμε από τη διευκρινιστική εγκύκλιο», είπε ο κ. Ματσίγκος.

Πάντως κατά την επίσκεψή της στη Ρόδο τον περασμένο Ιούνιο, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση για το τέλος διανυκτέρευσης, λέγοντας ότι εάν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες θα επανεξεταστεί το ζήτημα.

«Υπάρχουν δεσμεύσεις του παρελθόντος, όπως γνωρίζετε. Εάν και εφόσον τα δημοσιονομικά μας το επιτρέψουν, θα επανεξετάσουμε εάν εφαρμοστεί το τέλος διανυκτέρευσης. Εάν λάβουμε υπόψη ότι έκλεισε η αξιολόγηση και πετύχαμε όλα όσα ζητήσαμε και ότι ξεκινάει πλέον ο δρόμος προς την ανάπτυξη με πρωταγωνιστή τον τουρισμό, θέλω να πιστεύω ότι αν τα δημοσιονομικά μας το επιτρέψουν θα μπορέσουμε να δούμε τι θα κάνουμε με αυτό το θέμα, το οποίο όπως γνωρίζετε ήταν προϋπόθεση για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση», είχε αναφέρει η κ. Κουνουρά.

Σε αναζήτηση 150.000 τουριστών…

Και ενώ δεν έχει κλείσει ακόμη η φετινή σεζόν, η επόμενη προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολη. Στο ξενοδοχειακό δυναμικό του νησιού εντάσσονται 5000 νέες κλίνες, γεγονός που συνεπάγεται ανάγκη 150.000 τουριστικών αφίξεων. «Εκτιμώ ότι και ο Αύγουστος θα κλείσει με μία μικρή αύξηση. Μέχρι και τις 31 Ιουλίου η κίνηση έδειχνε αύξηση γύρω στο 4% κάπου εκεί θα κινηθεί και ο Αύγουστος. Απ’ ό,τι φαίνεται επαληθεύονται και τα slots που μέχρι το τέλος της σεζόν παρουσίαζαν αύξηση κατά 4,5%. Η σεζόν θα κλείσει με αύξηση περίπου στο 5% έως 6%. Δε νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχω συγκεντρώσει και τους υπολογισμούς που έχω κάνει, η Ρόδος χρειάζεται την επόμενη χρονιά 150.000 επιπλέον αφίξεις, δεδομένου ότι θα ενταχθούν στο δυναμικό της 500 νέες κλίνες. Θεωρούμε δεδομένο ότι θα χρειαστούμε αύξηση αφίξεων 6%-7% την επόμενη σεζόν. Μέχρι στιγμής ανά αγορά και ανά τουρ οπερέιτορ, συγκεντρώνονται 100.000 επιπλέον αεροπορικές θέσεις και δεν βλέπω να υπάρχει κινητικότητα ώστε να αυξηθεί αυτό το νούμερο», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, Γιώργος Ματσίγκος.

Οι τάσεις των αγορών

Όπως όλα δείχνουν, η ρωσική αγορά θα συνεχίσει να κινείται πτωτικά το 2018, καθώς θα έχουν πλέον ανοίξει οι προορισμοί της Αιγύπτου και της Τουρκίας. Η γερμανική και αγγλική αγορά θα παρουσιάσουν μικρή άνοδο, ενώ ανοδικά θα κινηθεί και η αγορά της Πολωνίας. «Η ρωσική αγορά, εμφάνιζε μείωση 16% μέχρι το τέλος Ιουλίου. Το ποσοστό αυτό μπορεί να φτάσει το 20% έως το τέλος της σεζόν. Παράλληλα, οι πιο αισιόδοξοι Ρώσοι τουρ οπερέιτορ προβλέπουν να έχουν του χρόνου το ίδιο πρόγραμμα για τη Ρόδο. Οι υπόλοιποι προβλέπεται να έχουν μειωμένες αεροπορικές θέσεις, αφού άνοιξαν η Αίγυπτος, η Τυνησία και η Τουρκία που προσφέρουν φτηνά πακέτα. Επομένως του χρόνου θα έχουμε αντιπάλους τους γείτονες. Η αγγλική αγορά, παρουσιάζει καλές τάσεις. Οι έρευνες που έχουν γίνει, δείχνουν ότι το brexit δε θα επηρεάσει τις αφίξεις αλλά πιθανότατα θα μικρύνει η διάρκεια διαμονής των τουριστών. Ακόμη και αν έχουμε 300.000 αφίξεις από την Αγγλία, θα έχουμε μείωση διανυκτερεύσεων. Όλες οι έρευνες των τουριστικών οργανισμών έδειξαν αυτά τα αποτελέσματα. Από τώρα θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι.

Οι Γερμανοί, θα έχουν μικρή αύξηση, ενώ οι Σκανδιναβοί θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με φέτος. Η Ρωσία εκτιμώ ότι θα έχει μείωση 15.000 θέσεων, λόγω του ανοίγματος των ανταγωνιστικών μας αγορών. Οι Πολωνοί προγραμματίζουν αύξηση 10%.

Αν κάνουμε τη σούμα, συγκεντρώνουμε 100.000 αεροπορικές θέσεις για το 2018, ενώ το νησί χρειάζεται 150.000, λόγω των νέων κλινών. Όλα αυτά δεν τα αναφέρουμε για να απογοητευόμαστε, απλά θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η επόμενη σεζόν θα είναι από άποψη αφίξεων και πληρότητας ίδια με την φετινή», είπε ο κ. Ματσίγκος, ο οποίος ανέφερε ακόμη ότι οι πελάτες γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί και δύσκολοι, λόγω του trip advisor… Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Αυτό που χαρακτηρίζει τη φετινή σεζόν είναι οι δύσκολοι και απαιτητικοί πελάτες, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Σε αυτό έχει συμβάλει αποφασιστικά το trip advisor το οποίο εκμεταλλεύονται κάποιοι πελάτες, ενώ εμείς προσπαθούμε να το αξιοποιήσουμε ως εργαλείο. Άλλαξαν όμως οι συνθήκες, η νοοτροπία και οι συνήθειες των πελατών. Η μεταφορά των μηνυμάτων γίνεται τόσο ραγδαία, που δεν μπορείς να πεις ότι αγνοείς το trip advisor».

 Σε καλό δρόμο η έρευνα

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η έρευνα ποιότητας του προορισμού της Ρόδου που διεξάγει ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (www.act.edu). Ήδη συγκεντρώθηκαν 1200 ερωτηματολόγια, ενώ στόχος είναι να ξεπεραστούν τα 2000, καθώς θα υπάρξει ανάλυση σε βάθος όλων των ποιοτικών χαρακτηριστικών των επισκεπτών του νησιού, των αναγκών τους, των εντυπώσεών τους, αλλά και της δυσαρέσκειας που μπορεί να εκφράζουν για συγκεκριμένα ζητήματα. Θα υπάρχει δε συσχέτιση των ποιοτικών μεταβλητών, όπως η εθνικότητα με το επίπεδο ικανοποίησης από τον προορισμό, κλπ.

Τα πρώτα αποτελέσματα πρόκειται να παρουσιαστούν σε πανηγυρική συγκέντρωση του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου στα τέλη Οκτωβρίου, παρουσία των τοπικών αρχών και φορέων. Τα ίδια αποτελέσματα πρόκειται να παρουσιαστούν και στην τουριστική έκθεση Philoxenia που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνεδρίαση του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου το βράδυ της Τρίτης, συμμετείχαν οι κ.κ. Αναστασίου, Χουρβουλιάδης και Κωνσταντινίδης από το ACT, οι οποίοι δήλωσαν ότι η έρευνα προχωρά άκρως ικανοποιητικά και ότι θα υπάρξει λεπτομερής ανάλυση όλων των στοιχείων που θα καταγραφούν. Με αυτήν την ενέργεια θα είναι εύκολο να προγραμματιστούν αντικειμενικές βελτιώσεις έπειτα από τις έγκυρες υποδείξεις των συμμετεχόντων.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, κ. Γιώργος Ματσίγκος, βασικός σκοπός της έρευνας είναι η προσπάθεια αναβάθμισης και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών και υποδομών του νησιού μας. Τα ερωτηματολόγια έχουν μεταφραστεί σε 4 γλώσσες και συγκεντρώνονται με την βοήθεια των τοπικών τουριστικών γραφείων καθώς και των Tour Operator που δραστηριοποιούνται στο νησί μας. Η διανομή γίνεται στα λεωφορεία κατά την αναχώρηση των τουριστών για το αεροδρόμιο καθώς και στα ξενοδοχεία εντός των οποίων εργάζονται τα μέλη του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας και την πλήρη επεξεργασία των ερωτηματολόγιων από το Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, θα γίνει μία εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων (πιθανότατα πριν τα Χριστούγεννα).

Πηγή:dimokratiki.gr

 1. 19/09 13:58

  Ελληνικός τουρισμός: 1,7 δισ.ευρώ ο τζίρος της τουριστικής μίσθωσης σπιτιών - Σύντομα η ΚΥΑ για την εφαρμογή του νόμου

 2. 19/09 13:53

  Μ. Βορίδης: Διαφορετική σχέση των δήμων με την ΕΤΑΔ για τις ιαματικές πηγές

 3. 19/09 13:48

  ΕΟΤ: Ταξίδια εξοικείωσης στο Α. Αιγαίο- Γυρίσματα για τηλεοπτική σειρά στη Σκύρο

 4. 19/09 13:28

  Lufthansa: Δωρεάν αλλαγή εισιτηρίου την ημέρα του ταξιδιού

 5. 19/09 13:24

  Πόσο μπορούν να στοιχίσουν στη Ryanair οι ακυρώσεις πτήσεων

 6. 19/09 13:10

  Ο σύμβουλος της κινεζικής Πρεσβείας στην Περιφέρεια Κρήτης- Ο τουρισμός στο επίκεντρο

 7. 19/09 12:17

  TripAdvisor: Αυτά είναι τα καλύτερα μουσεία στην Ελλάδα για το 2017

 8. 19/09 11:35

  TripAdvisor: Στα 8 καλύτερα μουσεία στον κόσμο το Μουσείο Ακρόπολης το 2017

 9. 19/09 11:17

  Ryanair: Σε ποια αεροδρόμια θα ακυρωθούν πτήσεις

 10. 19/09 11:04

  Διεθνές τριήμερο «Democracy & Film» στην Costa Navarino

 11. 19/09 10:59

  Νέο ξενοδοχειακό brand ανακοίνωσε η InterContinental Hotels

 12. 19/09 10:41

  Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

 13. 19/09 10:33

  Τουρισμός: Προβολή της Ελληνικής κουζίνας στο κτίριο του ΟΗΕ στην Αυστρία

 14. 19/09 10:20

  Ευρωπαϊκά ξενοδοχεία: Ανεβαίνουν οι τιμές παρά το Brexit, +20% στην Αθήνα

 15. 19/09 10:00

  Εντυπωσιακό θέαμα στο "Ι. Καποδίστριας"- Στα πιο απίστευτα αεροδρόμια του κόσμου

 16. 19/09 09:27

  Ο τουρισμός ως μοχλός για την προώθηση της Ειρήνης- Το μήνυμα του ΠΟΤ

 17. 19/09 09:20

  Eurowings: Νέες συνδέσεις με Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Ρόδο και Κω το 2018

 18. 19/09 09:14

  Ζάκυνθος: Γυρίσματα για διεθνή τηλεοπτική ταξιδιωτική εκπομπή

 19. 19/09 03:17

  Έργα υποδομών στα λιμάνια Μυκόνου και Σούδας

 20. 19/09 03:16

  3η Ανάβαση Πανορμίτη στη Σύμη

 21. 18/09 17:12

  Η καλύτερη ΔΕΘ της 10ετίας με πάνω από 260.000 επισκέπτες

 22. 18/09 17:08

  Τροποποίηση του ωραρίου των μουσείων

 23. 18/09 16:23

  Κομπίνες τουριστών για τσάμπα διακοπές στη Μαγιόρκα

 24. 18/09 16:18

  Κινεζικός Τουρισμός: Η Ελλάδα στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς στην Ευρώπη

 25. 18/09 15:27

  Πρώτο Workshop στη Μ. Βρετανία για επενδύσεις στον ελληνικό τουρισμό

 26. 18/09 15:03

  STR: Ο τουρκικός τουρισμός θα ανακάμψει πλήρως μετά από πολλά χρόνια

 27. 18/09 14:40

  The Times: Ποια Μύκονος; Η Πάρος και η Αντίπαρος τα νέα "καυτά" νησιά της Ελλάδας

 28. 18/09 14:10

  Τι απαντά η Lidl στο δήμαρχο Σαντορίνης για την αφαίρεση των σταυρών

 29. 18/09 13:04

  Eρωτικά video αεροσυνοδών από τους πιλότους της Condor!

 30. 18/09 13:01

  Η κυρία Σβύνου επανεξελέγη πρόεδρος στην Ε.Ξ. Κω

 31. 18/09 12:29

  KLM: Πληροφορίες για τις επιλογές γευμάτων πριν από την πτήση

 32. 18/09 12:27

  Αυστριακός τουρισμός: Πρώτη η Ελλάδα στις κρατήσεις της ΤUI φέτος

 33. 18/09 12:13

  Ιστορικά ρεκόρ καταγράφει φέτος ο κυπριακός τουρισμός

 34. 18/09 12:07

  Ιόνια Νησιά: Πολύπλευρα οφέλη από τη συνεργασία με τη Ryanair

 35. 18/09 11:45

  Γιατί η Ryanair ακυρώνει πτήσεις

 36. 18/09 11:25

  Κως: Πολιτισμός και Τουρισμός ενώνονται για το Φεστιβάλ Τουρκικού Κινηματογράφου

 37. 18/09 11:14

  Τουρκικός τουρισμός: Μεγάλη επένδυση στην Αλικαρνασσό- τουριστική πόλη 12 εκατ. τ.μ.!

 38. 18/09 10:43

  Τουρισμός: Η Ελλάδα δεύτερος προορισμός στον κόσμο στις online αναζητήσεις

 39. 18/09 10:00

  Διάσημος ράπερ διαφημίζει σε τραγούδι του τη Σαντορίνη στην Αμερική

 40. 18/09 09:46

  Αθλητικός τουρισμός: Τι προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

 41. 18/09 09:16

  Διεθνές συνέδριο «Εκθέσεις-Νέες Προσεγγίσεις» στην Κρήτη

 42. 18/09 09:08

  Τουρισμός: Πειρατές και γοργόνες στους Πύργους της Χαλκιδικής

 43. 18/09 08:57

  Ανακήρυξη έτους Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας

 44. 17/09 17:47

  Αμερικανικός τουρισμός: H Ελλάδα στους 5 top προορισμούς σε 5 Πολιτείες

 45. 17/09 08:13

  Αποφάσεις για ξενοδοχεία σε Ζαγορά, Λευκάδα και Θήρα

 46. 17/09 08:12

  Αναγνώριση 4 ιαματικών πηγών σε Άρτα, Νίσυρο, Xίο και Μεσολόγγι

 47. 17/09 08:07

  Κ.Μητσοτάκης: Ο ελληνικός τουρισμός πρέπει να επενδύσει στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα

 48. 16/09 14:58

  Τουρισμός: Ρεκόρ αφίξεων στη Σαμοθράκη φέτος το καλοκαίρι

 49. 16/09 13:54

  Επενδύσεις 500 εκατ. για 10 ξενοδοχεία στη Χαλκιδική

 50. 16/09 07:12

  Αναβιώνει το ξενοδοχείο Κασταλία στην Αιδηψό ως πολυχώρος πολιτισμού και συνεδριακό κέντρο

 51. 16/09 07:07

  Αναβαθμίζονται οι λιμενικές εγκαταστάσεις στη Σάμο

 52. 15/09 22:18

  Υπουργείο Υγείας: Σε ποιες παραλίες της Αττικής απαγορεύτηκε η κολύμβηση

 53. 15/09 16:45

  Νέο ΔΣ στο Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου

 54. 15/09 16:41

  To 100% Hotel Show πηγαίνει στο Dubai για την καμπάνια Greeks Teach Hospitality

 55. 15/09 16:29

  Ελληνικό Φεστιβάλ στον κήπο του Μουσείου Ερμιτάζ

 56. 15/09 16:26

  Τουρισμός και κατανάλωση στηρίζουν την ανάκαμψη της Οικονομίας

 57. 15/09 15:56

  Τουρισμός: Παρατείνεται ως τις 6 Οκτωβρίου η προθεσμία του ΕΣΠΑ για τις ΜμΕ

 58. 15/09 15:47

  Πρώτο στην Ευρώπη το βίντεο του ΕΟΤ

 59. 15/09 14:57

  Τουρισμός: Πρόστιμα 4,6 εκατ. ευρώ για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας

 60. 15/09 14:56

  Κρήτη: Έκλεψαν αποτυπώματα από τις πρώτες πατημασιές του ανθρώπου

 61. 15/09 14:16

  ΕΟΤ: Πρόσληψη προϊσταμένων στα γραφεία Ην. Βασιλείου, Σκανδιναβίας και Κίνας

 62. 15/09 13:59

  Τουρισμός: Πώς οι νέες τεχνολογίες διαμορφώνουν το μέλλον στα ταξίδια

 63. 15/09 13:26

  Διμερής συνεργασία στον τουρισμό μεταξύ Ελλάδας-Ιταλίας

 64. 15/09 12:58

  Τουρίστας στη Βόρεια Κορέα: Το αντέχετε;

 65. 15/09 11:57

  Ευρωπαϊκός τουρισμός: Χαμηλή η επισκεψιμότητα σε χώρους πολιτισμού από τους Έλληνες

 66. 15/09 11:42

  2,5 εκατ. ευρώ επιπλέον για λιμενικά έργα στα νησιά του Ν. Αιγαίου

 67. 15/09 11:37

  Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση σκάφους αναψυχής στα Μέθανα

 68. 15/09 11:24

  Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

 69. 15/09 11:19

  Tουρισμός Ιονίων Νήσων: 300.000 ευρώ για προβολή

 70. 15/09 11:17

  Η mezzo soprano Αλεξάνδρα Γκράβας στο γκαλά της GRECKA PANORAMA

 71. 15/09 11:12

  Η ιστορία του Ελληνικού Πρωινού

 72. 15/09 11:09

  Τουρισμός: Στις 29 Σεπτεμβρίου η επίσημη έναρξη του έτους Ελλάδας-Ρωσίας

 73. 15/09 10:53

  Ξενοδοχεία: Η Nelios εγκανιάζει το Μedia Hub

 74. 15/09 10:34

  Τουρισμός Ιονίων Νήσων: Προβολή στο κρατικό κανάλι της Αυστρίας

 75. 15/09 10:23

  Eurowings: Νέες πτήσεις από Γερμανία προς Κέρκυρα, Ρόδο, Ζάκυνθο και Κω το 2018

 76. 15/09 08:17

  Η Ryanair ενδιαφέρεται για την απόκτηση της Alitalia

 77. 15/09 08:08

  Υπεβλήθη ο τεχνικός φάκελος για υδατοδρόμιο στην Καβάλα

 78. 15/09 08:05

  Kέρκυρα: 480.000€ για την Πολεοδομική Μελέτη της Παλιάς Πόλης

 79. 15/09 07:31

  Δημοφιλής η Καβάλα στην Τουρκία: Το όνομά της σε καφέ, εστιατόρια και ξενοδοχεία

 80. 15/09 07:27

  Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων: Υπάρχει φούσκα στον τουρισμό;

 81. 15/09 07:21

  Διαγωνισμός για εκπαιδευτική εκδρομή στο Στρασβούργο

 82. 15/09 07:18

  Ο ΕΟΤ στο National Geographic Traveller Festival “Drinks of the World”

 83. 14/09 15:46

  ΥΠΑ: +9,3% οι επιβάτες στα ελληνικά αεροδρόμια στο 8μηνο

 84. 14/09 13:39

  FedHATTA: Στην Αθήνα η ASTA Destination Expo 2018- Επίσημη ανακοίνωση

 85. 14/09 13:33

  Διεθνής διάκριση στο Αεροδρόμιο Αθηνών

 86. 14/09 13:05

  Ολοκληρώθηκε η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ferrovie Dello Stato Italiane

 87. 14/09 12:38

  Κέρκυρα: Eκτός επιχορήγησης ΕΣΠΑ τα μικρά καταλύματα, λέει η Ομοσπονδία

 88. 14/09 12:32

  Εναλλακτικός τουρισμός: Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου στην έκθεση Tour Natur

 89. 14/09 12:28

  Δεύτερο ξενοδοχείο για τον γερμανό t.o. Alltours στην Κρήτη

 90. 14/09 11:57

  Δήμος Θήρας: Γιατί έχασαν τη Γαλάζια Σημαία 3 παραλίες της Σαντορίνης

 91. 14/09 11:54

  Ryanair: 5 νέα δρομολόγια από τη Φρακφούρτη προς τα ελληνικά νησιά

 92. 14/09 11:50

  Έλληνες αρχαιολόγοι: Αίτημα για να κηρυχθούν οι αρχαιολογικοί χώροι στο Ελληνικό

 93. 14/09 11:23

  Thomas Cook: Παγκόσμια διανομή των πακέτων της μέσω της Expedia

 94. 14/09 11:06

  Ρωσικός τουρισμός: Tρίτη η Ελλάδα στις online κρατήσεις διακοπών έως τον Οκτώβριο

 95. 14/09 05:30

  Τουρισμός: Μεγάλα επενδυτικά σχέδια σε Αίγυπτο και Κύπρο

 96. 14/09 05:27

  Newsletter από την Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Χερσονήσου

 97. 14/09 05:22

  Ξενοδοχοϋπάλληλοι Κέρκυρας: «Θερμή» υποδοχή σε Τσίπρα και ΣΕΤΕ

 98. 14/09 05:14

  Εκδόθηκαν οι άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία 5 αστέρων σε Κω και Σαντορίνη

 99. 14/09 05:12

  Παρέμβαση Γιώργου Βερνίκου για τη θαλάσσια ρύπανση στο Σαρωνικό

 100. 14/09 05:09

  Κριτήρια διανομής των ιαματικών φυσικών πόρων