Γ.Ματσίγκος: Είναι οριστικό, θα επιβληθεί το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία

Α Decrease font Enlarge font
Γ.Ματσίγκος: Είναι οριστικό, θα επιβληθεί το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχείαO πρόεδρος των διευθυντών ξενοδοχείων της Ρόδου, κ. Γιώργος Ματσίγκος

Οριστική είναι η απόφαση για την επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης την επόμενη σεζόν. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος των διευθυντών ξενοδοχείων της Ρόδου, κ. Γιώργος Ματσίγκος στη συνάντηση των μελών του συλλόγου το βράδυ της περασμένης Τρίτης, κατά την πρόσφατή του επίσκεψη στο Υπουργείο στην Αθήνα, ενημερώθηκε επίσημα για την αμετάκλητη πλέον επιβολή του συγκεκριμένου φόρου από το 2018.

«Είχα συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού, όπου πληροφορήθηκα ότι η επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης είναι οριστική. Μέχρι το τέλος του μήνα θα βγει διευκρινιστική εγκύκλιος από τα Υπουργεία Τουρισμού και Οικονομικών για το πώς θα γίνεται η διαδικασία πληρωμής του φόρου. Θα πρέπει λοιπόν να θεωρούμε δεδομένη την επιβολή του φόρου, αν και κάποιοι τουρ οπερέιτορς τον έχουν ήδη υπολογίσει. Τον έχουν συμπεριλάβει στα συμβόλαια με την επισήμανση να εισπράττεται με την άφιξη στο ξενοδοχείο. Το πώς θα αποδίδεται θα περιμένουμε να το μάθουμε από τη διευκρινιστική εγκύκλιο», είπε ο κ. Ματσίγκος.

Πάντως κατά την επίσκεψή της στη Ρόδο τον περασμένο Ιούνιο, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση για το τέλος διανυκτέρευσης, λέγοντας ότι εάν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες θα επανεξεταστεί το ζήτημα.

«Υπάρχουν δεσμεύσεις του παρελθόντος, όπως γνωρίζετε. Εάν και εφόσον τα δημοσιονομικά μας το επιτρέψουν, θα επανεξετάσουμε εάν εφαρμοστεί το τέλος διανυκτέρευσης. Εάν λάβουμε υπόψη ότι έκλεισε η αξιολόγηση και πετύχαμε όλα όσα ζητήσαμε και ότι ξεκινάει πλέον ο δρόμος προς την ανάπτυξη με πρωταγωνιστή τον τουρισμό, θέλω να πιστεύω ότι αν τα δημοσιονομικά μας το επιτρέψουν θα μπορέσουμε να δούμε τι θα κάνουμε με αυτό το θέμα, το οποίο όπως γνωρίζετε ήταν προϋπόθεση για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση», είχε αναφέρει η κ. Κουνουρά.

Σε αναζήτηση 150.000 τουριστών…

Και ενώ δεν έχει κλείσει ακόμη η φετινή σεζόν, η επόμενη προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολη. Στο ξενοδοχειακό δυναμικό του νησιού εντάσσονται 5000 νέες κλίνες, γεγονός που συνεπάγεται ανάγκη 150.000 τουριστικών αφίξεων. «Εκτιμώ ότι και ο Αύγουστος θα κλείσει με μία μικρή αύξηση. Μέχρι και τις 31 Ιουλίου η κίνηση έδειχνε αύξηση γύρω στο 4% κάπου εκεί θα κινηθεί και ο Αύγουστος. Απ’ ό,τι φαίνεται επαληθεύονται και τα slots που μέχρι το τέλος της σεζόν παρουσίαζαν αύξηση κατά 4,5%. Η σεζόν θα κλείσει με αύξηση περίπου στο 5% έως 6%. Δε νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχω συγκεντρώσει και τους υπολογισμούς που έχω κάνει, η Ρόδος χρειάζεται την επόμενη χρονιά 150.000 επιπλέον αφίξεις, δεδομένου ότι θα ενταχθούν στο δυναμικό της 500 νέες κλίνες. Θεωρούμε δεδομένο ότι θα χρειαστούμε αύξηση αφίξεων 6%-7% την επόμενη σεζόν. Μέχρι στιγμής ανά αγορά και ανά τουρ οπερέιτορ, συγκεντρώνονται 100.000 επιπλέον αεροπορικές θέσεις και δεν βλέπω να υπάρχει κινητικότητα ώστε να αυξηθεί αυτό το νούμερο», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, Γιώργος Ματσίγκος.

Οι τάσεις των αγορών

Όπως όλα δείχνουν, η ρωσική αγορά θα συνεχίσει να κινείται πτωτικά το 2018, καθώς θα έχουν πλέον ανοίξει οι προορισμοί της Αιγύπτου και της Τουρκίας. Η γερμανική και αγγλική αγορά θα παρουσιάσουν μικρή άνοδο, ενώ ανοδικά θα κινηθεί και η αγορά της Πολωνίας. «Η ρωσική αγορά, εμφάνιζε μείωση 16% μέχρι το τέλος Ιουλίου. Το ποσοστό αυτό μπορεί να φτάσει το 20% έως το τέλος της σεζόν. Παράλληλα, οι πιο αισιόδοξοι Ρώσοι τουρ οπερέιτορ προβλέπουν να έχουν του χρόνου το ίδιο πρόγραμμα για τη Ρόδο. Οι υπόλοιποι προβλέπεται να έχουν μειωμένες αεροπορικές θέσεις, αφού άνοιξαν η Αίγυπτος, η Τυνησία και η Τουρκία που προσφέρουν φτηνά πακέτα. Επομένως του χρόνου θα έχουμε αντιπάλους τους γείτονες. Η αγγλική αγορά, παρουσιάζει καλές τάσεις. Οι έρευνες που έχουν γίνει, δείχνουν ότι το brexit δε θα επηρεάσει τις αφίξεις αλλά πιθανότατα θα μικρύνει η διάρκεια διαμονής των τουριστών. Ακόμη και αν έχουμε 300.000 αφίξεις από την Αγγλία, θα έχουμε μείωση διανυκτερεύσεων. Όλες οι έρευνες των τουριστικών οργανισμών έδειξαν αυτά τα αποτελέσματα. Από τώρα θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι.

Οι Γερμανοί, θα έχουν μικρή αύξηση, ενώ οι Σκανδιναβοί θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με φέτος. Η Ρωσία εκτιμώ ότι θα έχει μείωση 15.000 θέσεων, λόγω του ανοίγματος των ανταγωνιστικών μας αγορών. Οι Πολωνοί προγραμματίζουν αύξηση 10%.

Αν κάνουμε τη σούμα, συγκεντρώνουμε 100.000 αεροπορικές θέσεις για το 2018, ενώ το νησί χρειάζεται 150.000, λόγω των νέων κλινών. Όλα αυτά δεν τα αναφέρουμε για να απογοητευόμαστε, απλά θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η επόμενη σεζόν θα είναι από άποψη αφίξεων και πληρότητας ίδια με την φετινή», είπε ο κ. Ματσίγκος, ο οποίος ανέφερε ακόμη ότι οι πελάτες γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί και δύσκολοι, λόγω του trip advisor… Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Αυτό που χαρακτηρίζει τη φετινή σεζόν είναι οι δύσκολοι και απαιτητικοί πελάτες, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Σε αυτό έχει συμβάλει αποφασιστικά το trip advisor το οποίο εκμεταλλεύονται κάποιοι πελάτες, ενώ εμείς προσπαθούμε να το αξιοποιήσουμε ως εργαλείο. Άλλαξαν όμως οι συνθήκες, η νοοτροπία και οι συνήθειες των πελατών. Η μεταφορά των μηνυμάτων γίνεται τόσο ραγδαία, που δεν μπορείς να πεις ότι αγνοείς το trip advisor».

 Σε καλό δρόμο η έρευνα

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η έρευνα ποιότητας του προορισμού της Ρόδου που διεξάγει ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (www.act.edu). Ήδη συγκεντρώθηκαν 1200 ερωτηματολόγια, ενώ στόχος είναι να ξεπεραστούν τα 2000, καθώς θα υπάρξει ανάλυση σε βάθος όλων των ποιοτικών χαρακτηριστικών των επισκεπτών του νησιού, των αναγκών τους, των εντυπώσεών τους, αλλά και της δυσαρέσκειας που μπορεί να εκφράζουν για συγκεκριμένα ζητήματα. Θα υπάρχει δε συσχέτιση των ποιοτικών μεταβλητών, όπως η εθνικότητα με το επίπεδο ικανοποίησης από τον προορισμό, κλπ.

Τα πρώτα αποτελέσματα πρόκειται να παρουσιαστούν σε πανηγυρική συγκέντρωση του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου στα τέλη Οκτωβρίου, παρουσία των τοπικών αρχών και φορέων. Τα ίδια αποτελέσματα πρόκειται να παρουσιαστούν και στην τουριστική έκθεση Philoxenia που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνεδρίαση του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου το βράδυ της Τρίτης, συμμετείχαν οι κ.κ. Αναστασίου, Χουρβουλιάδης και Κωνσταντινίδης από το ACT, οι οποίοι δήλωσαν ότι η έρευνα προχωρά άκρως ικανοποιητικά και ότι θα υπάρξει λεπτομερής ανάλυση όλων των στοιχείων που θα καταγραφούν. Με αυτήν την ενέργεια θα είναι εύκολο να προγραμματιστούν αντικειμενικές βελτιώσεις έπειτα από τις έγκυρες υποδείξεις των συμμετεχόντων.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, κ. Γιώργος Ματσίγκος, βασικός σκοπός της έρευνας είναι η προσπάθεια αναβάθμισης και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών και υποδομών του νησιού μας. Τα ερωτηματολόγια έχουν μεταφραστεί σε 4 γλώσσες και συγκεντρώνονται με την βοήθεια των τοπικών τουριστικών γραφείων καθώς και των Tour Operator που δραστηριοποιούνται στο νησί μας. Η διανομή γίνεται στα λεωφορεία κατά την αναχώρηση των τουριστών για το αεροδρόμιο καθώς και στα ξενοδοχεία εντός των οποίων εργάζονται τα μέλη του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας και την πλήρη επεξεργασία των ερωτηματολόγιων από το Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, θα γίνει μία εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων (πιθανότατα πριν τα Χριστούγεννα).

Πηγή:dimokratiki.gr

 1. 18/02 10:10

  Ανάδειξη ιαματικών πηγών σε Χίο και Λήμνο

 2. 18/02 10:08

  Νέες τουριστικές κατοικίες σε Χαλκιδική και Θάσο

 3. 18/02 10:05

  Αποφάσεις για καταφύγια σκαφών σε Θάσο, Χαλκιδική και Χαλκίδα

 4. 17/02 10:19

  Ποιες ειδικότητες υπαλλήλων ζητούνται από ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις

 5. 17/02 10:15

  Αποφάσεις για ξενοδοχεία και τουριστικές επαύλεις

 6. 17/02 10:01

  Οι μισθοί των σερβιτόρων στα ξενοδοχεία της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας

 7. 17/02 09:55

  43 χρόνια Vernicos Yachts- Γ.Βερνίκος: Αλλαγές στο μάρκετινγκ του γιώτινγκ

 8. 17/02 09:40

  Κ.Μαρινάκος: Πρωτοβουλία για ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη

 9. 16/02 16:31

  ΕΞ Ν. Μαγνησίας: Σύγχυση για την είσπραξη του φόρου διαμονής στον Κοινωνικό Τουρισμό

 10. 16/02 16:26

  Η Θεσσαλονίκη στο National Geographic Food ως η ελληνική πρωτεύουσα της γαστρονομίας

 11. 16/02 15:48

  Airbnb: Νέο προϊόν με σπίτια που θυμίζουν ξενοδοχεία για εύρωστους ταξιδιώτες

 12. 16/02 15:12

  H Premium Brands στην έκθεση HORECA 2018

 13. 16/02 14:53

  Απονεμήθηκαν τα Responsible Business Awards 2018

 14. 16/02 12:03

  CNT: 3 ελληνικά στα καλύτερα παραθαλάσσια μπουτίκ ξενοδοχεία στην Ευρώπη

 15. 16/02 11:51

  Τα 10 πιο χλιδάτα διαμερίσματα στην Airbnb για τους λάτρεις της πολυτέλειας

 16. 16/02 11:50

  Η Ryanair άλλαξε τη σύνθεση των τουριστών στα Χανιά- ποιο είναι το προφίλ τους

 17. 16/02 11:14

  Θεσσαλονίκη επιλέγουν οι Ισραηλινοί τουρίστες

 18. 16/02 10:36

  ΣΕΤΕ: Συναντήσεις στις Βρυξέλλες με επιτρόπους

 19. 16/02 10:23

  Ευρωπαϊκός τουρισμός: Ισχυρή ανάπτυξη στις τουριστικές μισθώσεις σπιτιών μέχρι το 2022

 20. 16/02 09:43

  Δυο κλαμπ σε Μύκονο και Ρόδο στα 100 καλύτερα στο κόσμο

 21. 16/02 09:37

  Nέο Καταδυτικό Πάρκο στα Χανιά

 22. 16/02 09:32

  Μαρίνα 1.000 σκαφών με ξενοδοχείο στο Ηράκλειο

 23. 16/02 09:31

  Δήμος Καλαμαριάς: Διαγωνισμός για την πλαζ Αρετσούς

 24. 16/02 09:22

  Δήμος Εορδαίας: Δύο νέοι οικισμοί με χρήσεις και για ξενοδοχεία

 25. 16/02 09:18

  O κ. Γ.Τζιάλλας στο ξενοδοχειακό φόρουμ Adria Tourism

 26. 16/02 01:18

  Εξειδίκευση στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό ξενοδοχείων από την Καυκάς ΑΕ (video)

 27. 15/02 19:53

  Λύσεις της HP για την εξοικονόμηση πόρων στις τουριστικές επιχειρήσεις (video)

 28. 15/02 16:55

  H Nelios γιορτάζει τα 10 χρόνια της

 29. 15/02 16:54

  Η Marketing Greece επίσημη προσκεκλημένη στο Συνέδριο του ΠΑΣΥΞΕ

 30. 15/02 16:47

  Κυπριακός τουρισμός: H Λάρνακα αναβαθμίζει αισθητικά κεντρικά κτίρια

 31. 15/02 16:13

  Ζάκυνθος: Συνάντηση του δημάρχου με τη Fraport για το αεροδρόμιο

 32. 15/02 16:00

  Τουρισμός: 980 επιπλέον επενδυτικά σχέδια στο ΕΣΠΑ ενίσχυσης ΜμΕ (πίνακας)

 33. 15/02 15:45

  Στην Platinum τα ευρωπαϊκά brand ενοικίασης κατοικιών της Wyndham

 34. 15/02 15:43

  Τεράστιο κι αναξιοποίητο το κεφάλαιο του Συνεδριακού Τουρισμού στην Ελλάδα

 35. 15/02 15:27

  Στα Aria Hotels περνά το Fileas Art Hotel στα Χανιά

 36. 15/02 15:06

  Γερμανικός τουρισμός: Υποχωρεί η Ισπανία, ανεβαίνουν Τουρκία, Αίγυπτος και Ελλάδα

 37. 15/02 14:13

  Σκάνδαλο δωροδοκίας από την αλυσίδα RIU στο Μαϊάμι

 38. 15/02 13:41

  Αγροδιατροφική Σύμπραξη Ν. Αιγαίου: Έως 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις συμμετοχής

 39. 15/02 13:36

  To αεροδρόμιο Ιωαννίνων θα παρέχει καύσιμα στις πτήσεις από αύριο

 40. 15/02 13:13

  Πάρκο με υποδομές πολιτισμού και αναψυχής στο Καστράκι Δαπετσώνας

 41. 15/02 12:52

  Η Μύκονος στους 10 καλύτερους προορισμούς για σόλο ταξίδια των γυναικών

 42. 15/02 12:04

  Θαλάσσιος τουρισμός: Στις 16 Μαρτίου η έκθεση Boat & Fishing Show

 43. 15/02 11:58

  Επιτροπή στη Βουλή για τη δημόσια υγεία στα νησιά ζητεί ο Μ. Κόνσολας

 44. 15/02 11:54

  TUI: Άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο TUI Blue στην Πορτογαλία- 3 νέα το 2018

 45. 15/02 11:40

  Περιφέρεια Αττικής: Φιλοξενία δημοσιογράφων και τουριστικών επαγγελματιών

 46. 15/02 11:24

  Οινικός τουρισμός: Έρευνα της Ε.Ξ. Δράμας

 47. 15/02 11:21

  Πού ταξίδεψαν το 2017 οι Ρώσοι τουρίστες

 48. 15/02 11:18

  To Eλληνικό Πρωινό της Πρέβεζας στην HORECA 2018

 49. 15/02 11:10

  Γερμανικός τουρισμός: Τι δείχνει η τάση για Ελλάδα, Τουρκία και Μεσόγειο

 50. 15/02 10:45

  Lufthansa: Τα πρώτα αεροσκάφη με τη νέα εταιρική ταυτότητα

 51. 15/02 10:41

  Smartwings: 2 νέες συνδέσεις με τη Ρόδο από τη Γαλλία το 2018

 52. 15/02 10:30

  Γερμανικός τουρισμός: Διψήφια αύξηση κρατήσεων για το καλοκαίρι τον Ιανουάριο

 53. 15/02 10:01

  Ο Thomas Cook επιστρέφει φέτος στην Τυνησία

 54. 15/02 09:03

  Συνάντηση Έλενας Κουντουρά με τους σπουδαστές της Διπλωματικής Ακαδημίας

 55. 15/02 08:55

  Ελληνο-σερβική συνεργασία στον τουρισμό

 56. 15/02 08:48

  Δήμοι αξιοποιούν παλαιά κτίρια για χώρους πολιτισμού

 57. 15/02 08:45

  Αποφάσεις για ξενοδοχεία σε Σαντορίνη, Κρήτη, Θεσσαλονίκη και Σάμο

 58. 15/02 08:43

  O Άτλαντας των ελληνικών νησιών

 59. 15/02 08:37

  Βουλγαρία: Γκρεμίζονται παράνομες κατασκευές στην παραλία Sunny Beach

 60. 15/02 08:35

  Aegean: Όλοι οι προορισμοί εξωτερικού με έκπτωση έως 35%

 61. 14/02 17:00

  Μ.Κόνσολας: 6 προτάσεις για την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της Αττικής

 62. 14/02 14:32

  Ryanair: Στο 87% η ακρίβεια πτήσεων τον Ιανουάριο

 63. 14/02 14:10

  Ξενοδοχεία: Στην Zeus International η διαχείριση του Hilton στο Μιλάνο

 64. 14/02 14:09

  Το Ελληνικό Πρωινό του Πόρου στην HORECA

 65. 14/02 13:53

  Ιαματικός τουρισμός: Ασφαλιστική κάλυψη θερμαλιστικών υπηρεσιών εντός της ΕΕ

 66. 14/02 13:33

  Γ. Ρέτσος: Χωρίς ελκυστικό περιβάλλον δεν γίνονται επενδύσεις

 67. 14/02 13:25

  Κως: Η Ιπποκρατική Ιδέα στην προσέλκυση φοιτητών ιατρικής από το εξωτερικό

 68. 14/02 13:19

  ETC: Νέα κατηγορία βραβείων πολιτιστικού βιώσιμου τουρισμού- Πώς να δηλώσετε συμμετοχή

 69. 14/02 12:39

  Η LG στο Hotel Tech: Πως τα ξενοδοχεία θα εξοικονομήσουν ενέργεια (video)

 70. 14/02 12:29

  Νέο ΔΣ στον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας

 71. 14/02 12:24

  Ελληνικός τουρισμός: Σε ποιες περιοχές οι Γερμανοί βρίσκουν φτηνά σπίτια

 72. 14/02 11:51

  TripAdvisor/ Τουρισμός εμπειρίας: Ποιες δραστηριότητες κερδίζουν τους διεθνείς ταξιδιώτες

 73. 14/02 11:10

  Γεύση από Ίο σε Ελλάδα και Ιταλία

 74. 14/02 11:08

  Ευρωπαϊκός τουρισμός: Ιστορικό ρεκόρ αφίξεων το 2017- Στους κερδισμένους η Ελλάδα

 75. 14/02 10:32

  Τα δημοφιλή ελληνικά ξενοδοχεία για κράτηση στη Γερμανία αυτή την εποχή

 76. 14/02 10:13

  Cobalt Air: Νέα πτήση Ντίσελντορφ - Λάρνακα

 77. 14/02 09:43

  Αυτόνομη προβολή των Σποράδων ζητούν οι ξενοδόχοι

 78. 14/02 09:24

  TUI: Τα ελληνικά ξενοδοχεία πρώτα και με διαφορά στη νέα συλλογή Small & Friendly

 79. 14/02 09:09

  Τουρισμός 365 ημέρες: Αν ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα «συναντούσαν» τον Άγιο Βαλεντίνο στη Λέσβο…

 80. 14/02 09:08

  Δήμος Καλαμπάκας: Διαγωνισμός για την ενοικίαση τουριστικού ξενώνα

 81. 14/02 09:05

  Ηράκλειο: Περιβαλλοντικό Πάρκο με μονάδα επεξεργασίας ζωοτροφών από ξενοδοχεία

 82. 14/02 08:54

  Δ.Κασσάνδρας: Αρχαιολογική έρευνα στη βυθισμένη καστροπολιτεία του Εγκέλαδου

 83. 14/02 08:41

  Μεγάλη η δυναμική του τουρισμού στο εγχώριο startup οικοσύστημα

 84. 13/02 19:20

  Μεγάλη αύξηση στις αφίξεις Ισραηλινών για τρίτη συνεχή χρονιά

 85. 13/02 18:53

  Αισιόδοξοι οι τουριστικοί πράκτορες για το 2018 (video)

 86. 13/02 15:35

  2 στους 5 ευρωπαίους στην Ελλάδα βρήκαν απασχόληση στον τουρισμό το Μάιο

 87. 13/02 13:55

  +18% οι επισκέπτες στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους τον Οκτώβριο

 88. 13/02 13:45

  Συνέδριο Hotel Tech 2018: Οι σύγχρονες τεχνολογίες στα ξενοδοχεία

 89. 13/02 13:11

  Ελληνικά αεροδρόμια: +9,7% οι αφίξεις επιβατών από το εξωτερικό τον Ιανουάριο

 90. 13/02 12:41

  Σχεδιαστικές λύσεις για τη φιλοξενία στις εκθέσεις Infacoma & Aquatherm

 91. 13/02 12:37

  Το ξενοδοχείο Kubic Athens του κ.Γ.Τσακίρη «Smart Hotel of the Year»

 92. 13/02 12:30

  Ρόδος: Πρότυπη μονάδα τουρισμού υγείας στην Κρητηνία

 93. 13/02 12:10

  Γερμανικός τουρισμός: Ισχυρή επαναφορά της Τουρκίας προβλέπουν οι t.o's

 94. 13/02 11:54

  Fraport: -5,1% η κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια τον Ιανουάριο

 95. 13/02 11:44

  Amadeus-Routehappy: Aεροπορικές κρατήσεις με οπτική απεικόνιση της θέσης

 96. 13/02 11:25

  Χαλκιδική: Με σύμμαχο την Θεσσαλονίκη στην αγορά του Ισραήλ

 97. 13/02 11:23

  Πώς θα προβληθεί η Πάρος το 2018

 98. 13/02 11:16

  9 στους 10 Δανούς θα έρχονταν ξανά για διακοπές στην Ελλάδα

 99. 13/02 11:11

  Ο κ. Καρατάσος επανεξελέγη πρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων

 100. 13/02 10:57

  TUI: Ισχυρή αύξηση της ζήτησης για Ελλάδα το 2018- Τα αποτελέσματα α' 3μηνου