Ένα κουτί γεμάτο ελληνικά προϊόντα στα σπίτια των Ευρωπαίων

Α Decrease font Enlarge font
Ένα κουτί γεμάτο ελληνικά προϊόντα στα σπίτια των Ευρωπαίων

Μια εταιρεία υπόσχεται να φέρει τις γεύσεις της Ελλάδας κάθε μήνα στο σπίτι των Ευρωπαίων με ένα κουτί γεμάτο ελληνικά προϊόντα. Μια πρωτότυπη επιχειρηματική κίνηση νέων ανθρώπων από την Αθήνα εξαπλώνεται στην Ευρώπη. Διαβάστε το ρεπορτάζ της Deutschen Welle...

Το θυμάρι με το έντονο άρωμα που χρησιμοποιούσε η μητέρα στο κοτόπουλο, η μαρμελάδα από τα ζουμερά ροδάκινα του κήπου και φυσικά το ελαιόλαδο που απογείωνε τη γεύση κάθε απλής σαλάτας. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις πολλές γεύσεις και μυρωδιές που πολλοί Έλληνες του εξωτερικού αναπολούν με νοσταλγία. Χάρη στο μεσογειακό κλίμα η Ελλάδα παράγει εδώ και πάρα πολλά χρόνια κάποια από τα πιο γευστικά και ποιοτικά προϊόντα παγκοσμίως. Μόνο που λίγα από αυτά καταλήγουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ του εξωτερικού. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε κάθε καλοκαίρι στα αεροδρόμια: υπερφορτωμένοι Έλληνες, μόνιμοι κάτοικοι του εξωτερικού με αποσκευές γεμάτες τρόφιμα. 

Ιδιαίτερες γεύσεις

Αυτός ήταν μόνο ένας από τους πολλούς λόγους, για τους οποίους ο Γιάννης Βούλτσης σκέφτηκε να δημιουργήσει την εταιρεία Monthly Flavors. To κόνσεπτ απλό μεν, αλλά εξαιρετικά έξυπνο: κάθε μήνα ένα κουτί που περιλαμβάνει πέντε με έξι ελληνικά προϊόντα (κανονικού μεγέθους) φτάνει στον συνδρομητή στην τιμή των 39€. Τα προϊόντα έχουν επιλεχθεί με μεγάλη προσοχή και είναι τρόφιμα που δεν βρίσκει κανείς εύκολα. Πρόκειται για προϊόντα ιδιαίτερα, συχνά βιολογικά, κάποια ακόμη και βραβευμένα, από μικρές παραγωγικές μονάδες απ' όλη την Ελλάδα. Ο συνδρομητής δεν έχει την επιλογή να παραγγείλει κάτι συγκεκριμένο, αλλά αφήνεται στα χέρια των εργαζομένων της Monthly Flavors, οι οποίοι έχουν αναλάβει το έργο της γευσιγνωσίας. 

Έτσι κάθε μήνα το κουτί έρχεται ως έκπληξη στο σπίτι. Ο Γιάννης Βούλτσης, διευθυντής της εταιρείας, εξηγεί πώς η Monthly Flavors προσπαθεί να σπάσει μια συνήθεια των καταναλωτών: «Ο καταναλωτής συνήθως δεν ξέρει τι να πάρει, οπότε πηγαίνει και αγοράζει αυτό που αγόραζε πάντα. Με αποτέλεσμα σπάνια να δοκιμάσει κάτι καινούργιο». Αυτό ακριβώς λοιπόν έρχεται να αλλάξει η Monthly Flavors. 

Τι περιέχει το κουτί;

Προκειμένου να αποκτήσουμε άμεση επαφή με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρίας, ζητήσαμε και παραλάβαμε στη DW ένα κουτί το οποίο περιείχε: ένα μπουκάλι ελαιόλαδο από την Αρκαδία (500ml), ένα σακουλάκι κρητικά παξιμαδάκια (120gr), ένα φακελάκι μελισσόχορτο (20gr) από τη Θεσσαλονίκη, μια συσκευασία με ριζότο με αποξηραμένα μανιτάρια (300gr, 2-3 μερίδες) από τα Γιαννιτσά και ένα βαζάκι μαρμελάδα (240gr) με λεμόνια, μοσχολέμονα και μαύρη ζάχαρη από τη Λάρισα. Επιπλέον υπήρχε και ένα φυλλάδιο με πληροφορίες για τα συγκεκριμένα προϊόντα και δυο συνταγές με υλικά που περιείχε το κουτί.  

Όλα αυτά στην τιμή των 39€, που σίγουρα δεν είναι λίγα και πόσο μάλλον στο πλαίσιο μιας μηνιαίας συνδρομής. Μια γρήγορη έρευνα στο διαδίκτυο έδειξε ότι το συνολικό κόστος των προϊόντων ανέρχεται περίπου στα 32€ χωρίς τα μεταφορικά έξοδα. Ωστόσο θα έπρεπε κανείς να βρει κατ' αρχήν αυτά τα ομολογουμένως ιδιαίτερα τρόφιμα, να τα παραγγείλει ενδεχομένως ένα ένα από τις ίδιες τις εταιρείες, εάν και εφόσον διαθέτουν e-shop και να πληρώσει φυσικά ξεχωριστά και τα μεταφορικά τα οποία ποικίλλουν ανάλογα με τον τόπο διαμονής. Παρά ταύτα τα 39€ της μηνιαίας συνδρομής για προϊόντα ντελικατέσεν μπορεί να θεωρηθούν από πολλούς πολυτέλεια.

Γι' αυτό και η Monthly Flavors επικεντρώνεται περισσότερο στην ευρωπαϊκή αγορά (τα πακέτα στέλνονται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες) και όχι μόνο στην ελληνική, όπου η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί λόγω της κρίσης. Σύμφωνα με την εταιρεία, ένα μεγάλο ποσοστό των ευρωπαίων πελατών είναι Έλληνες του εξωτερικού. 

Η ιδέα για το μηνιαίο πακέτο προέρχεται από τον χώρο των καλλυντικών. Σε Ευρώπη και ΗΠΑ υπάρχει αντίστοιχη επιχειρηματική δραστηριότητα εδώ και πολλά χρόνια. Κάθε μήνα αποστέλλεται ένα πακέτο με διάφορα καλλυντικά στους συνδρομητές. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας γνώριζαν αυτά τα πακέτα και συνδύασαν την ιδέα με την αγάπη τους για το φαγητό. Σύμφωνα με τους ίδιους, η ανταπόκριση των πελατών τούς δικαίωσε. Δυο χρόνια υφίσταται η εταιρεία και όπως λέει ο Γ. Βούλτσης: «Δεν περίμενα να πάρει τόση έκταση, πάμε πολύ καλύτερα απ' ό,τι περίμενα». 

«Εν μέσω κρίσης γίνονται τα πιο σωστά βήματα»

Πώς όμως ξεκινάς ως νέος άνθρωπος μια καινούργια επιχείρηση εν μέσω κρίσης; «Μα εν μέσω κρίσης κάνει ο κόσμος τα πιο σωστά βήματα. Εν μέσω κρίσης θα δεις ανθρώπους να έχουν περισσότερη θέληση να βγάλουν χρήματα», λέει χαρακτηριστικά ο διευθυντής της εταιρείας. Την ίδια θέληση και το ίδιο μεράκι δείχνουν και οι παραγωγοί με τους οποίος συνεργάζεται η εταιρεία. Το δίκτυο της Monthly Flavors περιλαμβάνει περισσότερους από 100 παραγωγούς, πολλοί από αυτούς είναι νέοι παραγωγοί που καταβάλλουν πολύ μεγάλες προσπάθειες για να δημιουργήσουν ένα ποιοτικό προϊόν, δίνοντας έμφαση και στον τρόπο συσκευασίας. Ο νεαρός επιχειρηματίας μιλά σχεδόν καθημερινά μαζί τους, διατηρώντας σχεδόν φιλικές σχέσεις: «Ξέρω τους παραγωγούς μας, συζητάμε, μου λένε τα προβλήματά τους. Όταν είχε πιάσει παγωνιά στη Β. Ελλάδα τον χειμώνα, με έπαιρναν τηλέφωνο αγχωμένοι και μου έλεγαν ότι δεν μπορούν να μου στείλουν τα προϊόντα. Και τους έλεγα να μην αγχώνονται και ότι θα τα βολέψουμε».

Η καλή συνεργασία και η αλληλοϋποστήριξη είναι βασικές προϋποθέσεις για τον Γ. Βούλτση, ο οποίος προσφέρει με την εταιρεία του μια υπηρεσία μοναδική στον ελληνικό χώρο. Ο ίδιος και οι συνεργάτες του είναι πολύ ευχαριστημένοι από την πορεία της εταιρείας και σχεδιάζουν διάφορες παραλλαγές των κουτιών καθώς και άλλες υπηρεσίες, προσαρμοσμένες στις ανάγκες του καταναλωτή για το μέλλον. Η νέα δουλειά έχει όμως και ένα «μειονέκτημα» για τον νεαρό διευθυντή. Δύσκολα αντιστέκεται στις νόστιμες προκλήσεις που τον περιβάλλουν πλέον καθημερινά, με αποτέλεσμα να έχει πάρει πολλά κιλά. Γι' αυτό οι συνεργάτες του φρόντισαν και για μια… άλλη συνδρομή για τον προϊστάμενό τους: στο γυμναστήριο της γειτονιάς.

Πηγή: Deutsche Welle

  1. 22/11 21:39

    Eρώτηση Βόζεμπεργκ για τους γερμανικούς ελέγχους σε πτήσεις από την Ελλάδα

  2. 22/11 17:43

    Εκδήλωση για την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού στη Γαλλία

  3. 22/11 17:41

    Βράβευση της Ελλάδας από το περιοδικό Family Traveller

  4. 22/11 17:09

    Tus Airways: Nέες συνδέσεις με Αθήνα και Ιωάννινα από τη Λάρνακα

  5. 22/11 16:52

    Γιατί κυριαρχούν τα εισαγόμενα προϊόντα στα ελληνικά ξενοδοχεία

  6. 22/11 16:52

    Ημερίδα Thessaly Loading: Διεθνείς πρακτικές marketing για επαγγελματίες του τουρισμού

  7. 22/11 16:12

    Στους δρόμους οι Χιώτες για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

  8. 22/11 15:45

    Air Mediterranean: Όλες οι νέες συνδέσεις με την Αθήνα

  9. 22/11 15:42

    Ryanair: 7ήμερο προσφορών

  10. 22/11 15:34

    Σύνδεση των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου με την πραγματική οικονομία

  11. 22/11 15:12

    FedHATTA: Γιατί καταστρατηγείται η συνθήκη Σένγκεν;

  12. 22/11 14:44

    Greek Tourism Expo: 250 εκθέτες από την Ελλάδα & το εξωτερικό

  13. 22/11 14:39

    Ελληνικός τουρισμός: +10,3% η αύξηση αφίξεων και εισπράξεων στο 9μηνο

  14. 22/11 14:21

    Γερμανικός τουρισμός: H πολιτική αστάθεια και η τρομοκρατία επηρεάζουν τα ταξίδια το 2018

  15. 22/11 13:51

    HATTA: H δυναμική του ΔΩΔΕΚΑ «πέρασε» στο εξωτερικό

  16. 22/11 13:30

    Το Ξενοδοχείο του Αύριο θα παρουσιάσει η LG στην έκθεση XENIA 2017

  17. 22/11 13:25

    Έρχεται το Ναυτικό Σαλόνι στο Ελληνικό

  18. 22/11 13:24

    Γερμανικός τουρισμός: Τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης της κρουαζιέρας

  19. 22/11 12:49

    Μ.Κόνσολας: Πλήγμα για τον θαλάσσιο τουρισμό η επιβάρυνση στα μικρά σκάφη και τα ημερόπλοια

  20. 22/11 12:42

    Τα 10 πιο παράξενα μουσεία στον κόσμο που σοκάρουν

  21. 22/11 12:25

    Περισσότεροι από 25.000 επισκέπτες, ανέδειξαν το 100% Hotel Show ως την κορυφαία έκθεση για Ξενοδόχους

  22. 22/11 11:34

    Ξενάγηση ξένων επιστημόνων στη Θεσσαλονίκη

  23. 22/11 11:14

    "Ζυμώνεται" η Ένωση Ξενοδόχων Κρήτης

  24. 22/11 10:42

    ΓΣΕΒΕΕ: Γιατί μειώνονται οι κατά κεφαλήν τουριστικές δαπάνες στην Ελλάδα

  25. 22/11 10:37

    Προϋπολογισμός 2018: Πόσα έσοδα αναμένει από το φόρο διαμονής και την τουριστική μίσθωση σπιτιών

  26. 22/11 10:36

    Ποιες ευρωπαϊκές χώρες προσφέρουν καλή ισορροπία εργασίας/ ζωής

  27. 22/11 10:13

    Εξονυχιστικοί έλεγχοι στους Έλληνες επιβάτες στα γερμανικά αεροδρόμια

  28. 22/11 10:07

    Ευρωπαϊκά ξενοδοχεία: Οι επιδόσεις τον Οκτώβριο- Ταχεία ανάκαμψη στην Τουρκία

  29. 22/11 09:53

    +20% οι προκρατήσεις για Ελλάδα από Σουηδία και Νορβηγία

  30. 22/11 09:50

    Τα σύγχρονα ξενοδοχεία επενδύουν σε ποιοτικά στρώματα

  31. 22/11 09:41

    Νέες προοπτικές για την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου

  32. 22/11 09:39

    Στην Avis Europe και Otokoc το franchise της Avis στην Ελλάδα

  33. 22/11 09:35

    ΕΟΤ: Διαγωνισμός για το περίπτερο στην FITUR

  34. 22/11 09:27

    Διαγωνισμός για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

  35. 21/11 21:16

    Συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου για ενίσχυση της κρουαζιέρας

  36. 21/11 19:19

    Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ στην Αθήνα

  37. 21/11 17:35

    Δύο πολυτελή ξενοδοχεία στην Ελούντα μετατρέπονται σε σύνθετο τουριστικό συγκρότημα

  38. 21/11 17:29

    Ryanair: Νέα συνδεση Κερκυρα – Βίλνιους το 2018

  39. 21/11 17:24

    Ξεκίνησαν τα έργα της Fraport στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς - Τί αλλάζει

  40. 21/11 16:52

    Τουρισμός: Πότε λήγει η προθεσμία για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων

  41. 21/11 16:50

    Booking.com: Διαγωνισμός με έπαθλο 30.000 δολάρια για τους "καθημερινούς ήρωες" του τουρισμού

  42. 21/11 16:15

    Παρουσίαση του νέου δικτύου πεζοπορικών διαδρομών της Τήνου

  43. 21/11 14:29

    Ξενοδοχείο στο Χόλιγουντ θα πουλά προϊόντα κάνναβης

  44. 21/11 13:49

    Γ. Ρέτσος: Η σύνδεση Τουρισμού-Αγροδιατροφής ενισχύει την ανταγωνιστικότητα

  45. 21/11 13:17

    Η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό συνέδριο γαστρονομίας και οινολογίας

  46. 21/11 13:06

    Ι.Δραγασάκης: Ο τουρισμός, η σύγχρονη οικοδομή για την ανασυγκρότηση της οικονομίας

  47. 21/11 12:01

    Η στρατηγική του υπ. Τουρισμού στη δημόσια τουριστική εκπαίδευση

  48. 21/11 11:54

    Η... εικονική είναι η νέα πραγματικότητα στα ταξίδια

  49. 21/11 11:22

    Κυπριακός τουρισμός: Περισσότεροι τουρίστες στο 10μηνο απ'όλο το 2016

  50. 21/11 10:41

    Αναγνωρίσεις 2 νέων ιαματικών πηγών σε Γρεβενά και Φθιώτιδα

  51. 21/11 10:30

    Άνοιξε η συζήτηση για το μέλλον του Τουρισμού της Κέρκυρας

  52. 21/11 10:19

    Ambotis Holidays: Άνοιξαν οι προκρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα το 2018

  53. 21/11 10:03

    Έργα 1,5 εκατ. ευρώ για την ανάδειξη του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη

  54. 21/11 10:03

    Περισσότεροι Γερμανοί τουρίστες στη Μαγιόρκα φέτος

  55. 21/11 09:55

    Easyjet: Ιστορικά ρεκόρ επιδόσεων το 2017

  56. 21/11 09:54

    Ελίζα Βόζεμπεργκ: «Να υπάρξει έκτακτο σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή»

  57. 21/11 09:39

    ΕΟΤ: Προβολή της Ικαρίας σε βρετανική τηλεοπτική εκπομπή

  58. 21/11 09:36

    Παρουσίαση του Βόλου και του Πηλίου στην Philoxenia

  59. 21/11 09:34

    Δήμος Δελφών: Hμερίδα για ξενοδόχους και επαγγελματίες εστίασης

  60. 21/11 09:32

    Παρουσίαση της Θεσσαλονίκης στη Βιέννη

  61. 20/11 17:48

    Γ. Ρέτσος: Οι συνέργειες ενδυναμώνουν το τουριστικό προϊόν

  62. 20/11 15:47

    Χρηματοδότηση της ανασκαφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Κυμισάλα Ρόδου

  63. 20/11 15:37

    Ξεκίνησε η αντικαπνιστική εκστρατεία στα Τρίκαλα

  64. 20/11 15:16

    Οι γαστρονομικές κοινότητες στο Αριστοτέλειο

  65. 20/11 15:09

    Aμερικανικός τουρισμός: Προειδοποίηση για απειλή τρομοκρατίας στην Ευρώπη τα Χριστούγεννα

  66. 20/11 15:05

    Παρουσίαση της Αλοννήσου σε Βρυξέλλες και Άμστερνταμ

  67. 20/11 14:56

    Διαγωνισμός για την παραχώρηση των μαρινών Αλίμου και Χίου

  68. 20/11 14:06

    Το Mitsis Norida Beach δημοφιλέστερο ελληνικό ξενοδοχείο στη Γερμανία το Νοέμβριο

  69. 20/11 13:55

    O Δήμος Ρόδου στην 3η GRECKA PANORAMΑ στην Πολωνία

  70. 20/11 13:50

    O Δήμος Αστυπάλαιας στην WTM και στην Philoxenia

  71. 20/11 13:42

    Οι πόλεις της Ελλάδας με τις ομορφότερες χριστουγεννιάτικες αγορές

  72. 20/11 13:38

    Ryanair: Προσφορές στα εισιτήρια εν όψει της Black Friday

  73. 20/11 13:10

    Γερμανικός τουρισμός: Η Ελλάδα δημοφιλής προορισμός για μοναχικά ταξίδια

  74. 20/11 12:43

    Τουρισμός: +15,5% οι εισπράξεις τον Σεπτέμβριο

  75. 20/11 12:28

    TUI: Προσλήψεις ανιματέρ στα club Magic Life στην Ελλάδα

  76. 20/11 12:19

    Προς νέο ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός το 2018;

  77. 20/11 12:14

    Στα τέλη Νοεμβρίου ο β’ κύκλος των αιτήσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο

  78. 20/11 12:05

    Επαναπατρισμός 26 αρχαίων αντικειμένων από την Αυστρία

  79. 20/11 11:51

    Ιατρικός τουρισμός: Τί ζητούν οι ταξιδιώτες

  80. 20/11 11:30

    Βόλος: Ημερίδα ψηφιακού μάρκετινγκ για τις τουριστικές επιχειρήσεις

  81. 20/11 11:10

    TUI Aυστρίας: Η Ελλάδα στο επίκεντρο το 2018- νέα ξενοδοχεία σε Πελοπόννησο και νησιά

  82. 20/11 10:49

    Τουριστικά καταλύματα Κέρκυρας: Το τέλος διανυκτέρευσης θηλιά για τον ελληνικό τουρισμό

  83. 20/11 10:42

    Grivalia: Μπουτίκ ξενοδοχείο το '"Ολυμπος Νάουσα" στη Θεσσαλονίκη

  84. 20/11 10:32

    Στη ΛΑΜΨΑ έναντι 43 εκατ. ευρώ το ξενοδοχείο King George

  85. 20/11 10:19

    Ένωση Ξενοδόχων Χίου: Fam trip για ξένους δημοσιογράφους και t.o's

  86. 20/11 10:17

    EOT: Υποστήριξη συνεδρίου στο Βόλο και φεστιβάλ στη Χαλκίδα

  87. 20/11 10:15

    Σήμερα ξεκινούν τα 6μηνα στα ΙΕΚ του υπ. Τουρισμού

  88. 19/11 16:25

    Μετατροπή λιμενίσκου Συβότων σε καταφύγιο τουριστικών σκαφών

  89. 19/11 16:21

    Διαγωνισμός για την εκμίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου 3-5 Πηγάδια

  90. 19/11 13:05

    Russian Circus on Ice: Στην Αθήνα το πρώτο στον κόσμο τσίρκο στον πάγο

  91. 18/11 11:42

    Φραγμός στις απάτες στο ηλεκτρονικό εμπόριο

  92. 18/11 11:30

    Ομοσπονδία καταλυμάτων "Κυκλάδες": Αίτημα για παράταση του σήματος λειτουργίας

  93. 18/11 11:27

    Δωρεές από τουριστικές επιχειρήσεις

  94. 18/11 11:24

    Δράσεις προστασίας περιοχών ΝΑΤURA σε Νάξο, Σύρο και Τήνο

  95. 17/11 15:38

    To νέο πεντάστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο του ομίλου Lindos

  96. 17/11 14:27

    Θετικά μηνύματα στην WTM για την Αττική το 2018

  97. 17/11 13:54

    Marketing Greece: Απολογισμός δημοσιότητας Οκτωβρίου 2017

  98. 17/11 13:49

    Χερσόνησος: Παρουσίαση των νέων εντύπων προβολής στη WTM

  99. 17/11 13:33

    Thomas Cook: Υπάλληλος καταχράστηκε 140.000 λίρες από την εταιρία

  100. 17/11 13:24

    Το 100% Hotel Show ξεκινάει σήμερα με τα Hotel Design Awards, VIP Επισκέπτες και μια Είσοδο-Έκπληξη