Προβολή του ελληνικού κρασιού στην Αυστραλία

Α Decrease font Enlarge font
Προβολή του ελληνικού κρασιού στην Αυστραλία

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προβολής του ελληνικού κρασιού στην Αυστραλία που πραγματοποιήθηκαν στο Σίδνεϊ, την Μελβούρνη και την Αδελαΐδα για τρίτη κατά σειρά χρονιά, έλαβε χώρα και το Συνέδριο Προώθησης και Διαχείρισης Οινοτουρισμού (Wine (Tourism) Marketing & Management) στην Αδελαΐδα. 

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στην πολιτεία στις 21 και 22 Ιουνίου υπό μορφή φόρουμ, περιείχε παρουσιάσεις ελληνικών κρασιών σε γευσιγνώστες, δημοσιογράφους που ειδικεύονται στη δοκιμή και αξιολόγηση διεθνών οινοπροϊόντων καθώς και οινοπαραγωγούς αλλά και αγοραστές της αυστραλιανής βιομηχανίας οίνου. 

«Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα των συναντήσεων γιατί δόθηκε η δυνατότητα σε σημαντικούς Έλληνες οινοπαραγωγούς να έρθουν σε επαφή με έμπειρους και πετυχημένους στο είδος τους παράγοντες του χώρου της αυστραλιανής οινοποιΐας, να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις» δήλωσε στο Νέο Κόσμο η διοργανώτρια Ελληνίδα καθηγήτρια Τουριστικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Νότιας Αυστραλίας, Μαριάννα Σιγάλα. 

«Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία να κατανοήσουμε είναι ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζεται συνειρμικά στην συνείδηση του καταναλωτή ως χώρα παραγωγής κρασιού αφού μέχρι πριν λίγα χρόνια το μόνο ελληνικό οινοπροϊόν που αναγνώριζαν οι τουρίστες ήταν η ρετσίνα. 

«Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο, εφόσον πλέον η Ελλάδα παράγει και εξάγει τα οινοπροϊόντα της στο εξωτερικό, να δημιουργήσουμε σιγά-σιγά τις συνθήκες εκείνες που θα βάλουν την χώρα στον οινοπαραγωγικό διεθνή χάρτη και επομένως στην συνείδηση των καταναλωτών» λέει η καθηγήτρια, η οποία φιλοξένησε στις αίθουσες του πανεπιστημίου Αδελαΐδας περίπου 20 Έλληνες επιχειρηματίες και οινοπαραγωγούς και ήταν υπεύθυνη για την διεξαγωγή των συναντήσεων καθώς και την οργάνωση επίσκεψης των φιλοξενούμενών της σε πέντε από τα πιο δημοφιλή και πετυχημένα οινοποιεία της Πολιτείας, όπου έλαβε χώρα σειρά εκδηλώσεων γευστικής δοκιμής για το κοινό. 

«Ως γνωστόν, τα οινοποιεία της Νότιας Αυστραλίας είναι διεθνούς φήμης και αποτελούν σήμα κατατεθέν για τον αυστραλιανό οινοτουρισμό, συνεπώς είναι ευχής έργον και απαραίτητο για τους Έλληνες οινοπαραγωγούς να συστήσουν και να προωθήσουν τα δικά τους προϊόντα στα μεγάλα αυτά οινοποιεία με την ελπίδα να δημιουργηθούν στο μέλλον αντίστοιχες συνεργασίες που θα ευνοήσουν ιδιαιτέρως την ελληνική οινοβιομηχανία. 

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό πρέπει να αλλάξει ώστε να γίνει πιο εύκολη η είσοδος του ελληνικού κρασιού στην παγκόσμια αγορά και ο πιο εύστοχος τρόπος να γίνει κάτι τέτοιο είναι να αναπτυχθούν δυνατές σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και Αυστραλών παραγωγών και ειδικών σε θέματα οίνου και μάρκετινγκ. 

«Η φήμη ενός ποιοτικά ανώτερου οινοπροϊόντος θα βοηθήσει τον τουρισμό της Ελλάδας και θα ενισχύσει την σύνδεση ενός τοπικού προϊόντος (κρασί) με ένα αγροτικό προϊόν (τόπος παραγωγής), που συνδυαστικά θα εκτοξεύσουν την τουριστική βιομηχανία» εξηγεί η καθηγήτρια. 

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου εξετάστηκαν θέματα που αφορούν και στον τρόπο προώθησης των οινοπροϊόντων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε ηλεκτρονικά περιοδικά καθώς και μεταξύ κοινωνικών ομάδων που δημιουργούν ειδικές σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook και αρέσκονται στο να δοκιμάζουν και να αξιολογούν κρασιά από όλο τον κόσμο και να εκθέτουν διαδικτυακά τις δικές τους εμπειρίες και γνώμες. 

«Ο οινοτουρισμός είναι μια τεράστια βιομηχανία και πολύ προσοδοφόρα και δημοφιλής, ακόμα και ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν καταναλώνουν κρασί και αυτό πρέπει να κατανοήσουμε, αν θέλουμε να είμαστε παρόντες και ανταγωνιστικοί. 

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι για να επιλέξει ένας καταναλωτής το ελληνικό κρασί, πρέπει να έχει συνδέσει συνειρμικά, ασυνείδητα και, προπαντός, αβίαστα, τη χώρα προέλευσής του με το προϊόν που παράγεται εκεί, όπως για παράδειγμα όταν ένας καταναλωτής αγοράζει μια γαλλική κρέμα προσώπου βασίζοντας την επιλογή του στην χώρα παραγωγής, η οποία αυτόματα αποτελεί εγγύηση για την ποιότητά του προϊόντος, ακόμα κaι αν στην πραγματικότητα αυτό μπορεί να μην ισχύει και το προϊόν να μην ανταποκρίνεται ουσιαστικά στις απαιτήσεις του ευρύτερου καταναλωτικού κοινού». 

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με δείπνο στο εστιατόριο του Γιώργου Κασιμάτη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εισάγει και συμπεριλαμβάνει στο μενού του πολλές ποικιλίες ελληνικών οινοπροϊόντων. 

«Το μενού που επιμελήθηκε ο κ. Κασιμάτης για να συνοδεύσει τα ελληνικά κρασιά, ήταν πραγματικά το ιδανικό "πάντρεμα" γεύσεων και τολμώ να πω, έχοντας ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο και έχοντας βρεθεί σε πολλές ανάλογες βραδιές γευσιγνωσίας, ότι γευστικά η διοργάνωση ήταν μια από τις καλύτερες εμπειρίες που έχω βιώσει έως σήμερα» είπε χαρακτηριστικά η κ. Σιγάλα. Σύμφωνα με τις τελευταίες στατιστικές, οι εξαγωγές ελληνικών κρασιών στην Αυστραλία, από το 2015 που ξεκίνησε το πρόγραμμα προβολής του ελληνικού κρασιού στην αυστραλιανή αγορά έως σήμερα, έχουν αυξηθεί σε αξία κατά 27%.

«Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η πληθώρα ηλεκτρονικών σελίδων, περιοδικών και τουριστικών βιβλίων που ασχολούνται με το κρασί ως προϊόν και εκθέτουν κριτικές και απόψεις στις οποίες μπορούν να ανατρέξουν και να βασιστούν οι λάτρεις του κρασιού χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως πρέπει να εφησυχάζουμε. 

«Πρέπει να φτιάξουμε την εικόνα, το "branding" της Ελλάδας όσον αφορά το κρασί και να "περάσει" στρατηγικά η εικόνα αυτή στη συνείδηση του καταναλωτή. Καλός ο ελληνικός ήλιος, τα ελληνικά νησιά και το ελληνικό παραδοσιακό φαγητό, αλλά ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα μας σε νέους ορίζοντες και να εκτοξεύσουμε τον ελληνικό τουρισμό με νέες πρακτικές και προϊόντα» καταλήγει η κ. Σιγάλα. 

Σημ.: Οι εκδηλώσεις οινοφιλίας που πραγματοποιήθηκαν στις διάφορες Πολιτείες της Αυστραλίας είχαν την στήριξη της ελληνικής Πολιτείας, ενώ κάποιες από αυτές συνδιοργανώθηκαν από την πρεσβεία της Ελλάδας στην Καμπέρα και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σίδνεϊ.

Πηγή: neoskosmos.com

  1. 20/04 20:40

    Θεσσαλονίκη: Αύξηση πληροτήτων αλλά και προβληματισμός

  2. 20/04 16:48

    Πιτσιόρλας: Έως το φθινόπωρο όλες οι ΚΥΑ για την επένδυση στο Ελληνικό

  3. 20/04 15:22

    ΤτΕ: 17 εκατ. ευρώ περισσότερες ταξιδιωτικές εισπράξεις το Φεβρουάριο

  4. 20/04 15:09

    H εξέλιξη της επικοινωνίας εξαιτίας του digital marketing

  5. 20/04 13:59

    Στον Πειραιά το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο MSC MUSICA

  6. 20/04 13:14

    Foursquare: Τα 15 top ξενοδοχεία και εστιατόρια της Αθήνας με συγκλονιστική θέα

  7. 20/04 13:06

    Πόσα έσοδα είχαν οι Έλληνες από την Airbnb το 2017

  8. 20/04 12:19

    Airbnb: 4,85 εκατ. καταχωρήσεις στον κόσμο το 2017- Νέος στόχος ο τουρισμός υγείας

  9. 20/04 11:19

    Στις 5 και 6 Μαΐου η πρώτη Greek Panorama στην Κύπρο

  10. 20/04 11:11

    Ρωσικός τουρισμός: Η ισοτιμία μειώνει τα ταξίδια στο εξωτερικό το 2018

  11. 20/04 10:46

    PwC: Πώς ο ελληνικός τουρισμός θα παραμείνει ανταγωνιστικός- 45.000 νέες κλίνες

  12. 20/04 10:26

    Emirates: Ειδικές προσφορές για τους Έλληνες ταξιδιώτες

  13. 20/04 10:20

    O Νίκος Μπήλιος μιλάει για τον Έξυπνο Τουρισμό στο New York College

  14. 20/04 09:57

    Δίαιτα 5 αστέρων στα πολυτελέστερα ξενοδοχεία Weight Loss & Fitness Resorts του κόσμου

  15. 20/04 09:38

    Ο Δήμος Χερσονήσου ενημερώνεται για τον τουρισμό της τρίτης ηλικίας

  16. 20/04 09:29

    ΕΟΤ: Πρόγραμμα συνδιαφήμισης με τον t.o. Filip Travel της Σερβίας

  17. 20/04 09:27

    Δήμος Ιεράπετρας: Πρόγραμμα τουριστικής προβολής

  18. 20/04 09:15

    Σύσταση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης στο Δήμο Μεσολογγίου

  19. 19/04 23:37

    24ωρη απεργία την Τετάρτη από το Σωματείο εκτάκτου προσωπικού του ΥΠΠΟ

  20. 19/04 21:58

    Ήρθε το πρώτο καινοτόμο city pass για την Αθήνα

  21. 19/04 21:24

    Ημερίδα EΞΑ-ΑΑ: Εξειδικευμένες υπηρεσίες για ένα καλύτερο προϊόν στα ξενοδοχεία

  22. 19/04 17:00

    Premier Tax Free: Συμβουλές για αύξηση πωλήσεων σε διεθνείς πελάτες

  23. 19/04 16:25

    Γρ.Τάσιος: Η υψηλή ζήτηση δεν πρέπει να προκαλεί εφησυχασμό

  24. 19/04 15:47

    Στην Ελλάδα το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Εισαγγελέων το 2020

  25. 19/04 15:41

    ΗΑΤΤΑ: Τι προβλέπει η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας για τους ξεναγούς

  26. 19/04 15:00

    Προβολή των Ιονίων στο συνέδριο της ASTA

  27. 19/04 14:32

    Το Ψηφιακό Marketing είναι μέρος μιας συνολικής στρατηγικής Marketing

  28. 19/04 14:31

    Ξενοδοχεία: Πώς τα brand χάνουν πελάτες

  29. 19/04 14:02

    Παράσταση στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα

  30. 19/04 13:51

    Η Περιφέρεια Αττικής για πρώτη φορά στην Arabian Travel Market 2018

  31. 19/04 13:14

    ΕΟΤ: Hμερίδα «Jazz Democracy» στη Νέα Υόρκη

  32. 19/04 12:20

    Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή αποκαλύπτει ελλείψεις και παρατυπίες στον ΚΟΤ

  33. 19/04 12:13

    Γερμανικός τουρισμός: Τουρκία και Αίγυπτος κυρίαρχες στις κρατήσεις Μαρτίου- Υποχώρηση για Ελλάδα

  34. 19/04 12:07

    H Airbnb επεκτείνει το πρόγραμμα εμπειριών σε όλη τη Γαλλία

  35. 19/04 11:54

    Περισσότερους Αμερικανούς τουρίστες διεκδικεί η Κρήτη

  36. 19/04 11:49

    Ο αγροτουρισμός στην Κρήτη μέσω του προγράμματος BRANDTOUR

  37. 19/04 11:44

    Γνωριμία με τις παραδόσεις της Κρήτης για Γάλλους πράκτορες

  38. 19/04 11:20

    Πώς μπορεί να αντιμετωπισθεί ο υπερ-τουρισμός, σύμφωνα με τους Βρετανούς

  39. 19/04 10:32

    Ενθουσιασμένος από την Τήνο ο Κινέζος πρέσβης

  40. 19/04 10:15

    Η Airbnb εκπαιδεύει τα τουριστικά καταλύματα των Κυκλάδων

  41. 19/04 10:12

    ΕΟΤ: Πρόγραμμα συνδιαφήμισης με t.o's της Βρετανίας

  42. 19/04 10:10

    Καβάλα 2023: Δημιουργική πόλη – τουριστικός προορισμός αριστείας

  43. 19/04 10:06

    Δίκτυο φορέων Λ. Συγγρού για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη

  44. 19/04 10:04

    Γραφείο τουριστικών πληροφοριών στο αεροδρόμιο Αράξου

  45. 19/04 10:02

    Δήμος Ξάνθης: Tα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης

  46. 19/04 09:42

    Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Νέος κύκλος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στον τουρισμό

  47. 18/04 20:35

    FedHATTA: Ως πότε οι απεργίες θα θέτουν σε κίνδυνο τον ελληνικό τουρισμό;

  48. 18/04 20:13

    Τέλος οι έλεγχοι πτήσεων από Ελλάδα στα γερμανικά αεροδρόμια στις 12 Μαΐου

  49. 18/04 15:44

    Η Ψηφιακή Παρουσία Τουριστικών Επιχειρήσεων - 7 Βασικά Σημεία

  50. 18/04 13:48

    Thomas Cook: Στη Χερσόνησο το πρώτο ξενοδοχείο Cook's Club

  51. 18/04 13:32

    Επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ ζήτησαν από τον πρωθυπουργό τα νησιά Ν. Αιγαίου

  52. 18/04 13:24

    Διαδήλωση στα Χανιά κατά της Fraport μετά την αποχώρηση της Ryanair

  53. 18/04 13:22

    Ε.Κουντουρά: Tουρισμός όλο το χρόνο στο Νότιο Αιγαίο

  54. 18/04 13:15

    Marketing Greece: Ενέργειες προβολής της Ελλάδας στο πρώτο τρίμηνο

  55. 18/04 13:00

    Hotels.com: Αυτά είναι τα 28 καλύτερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους ταξιδιώτες

  56. 18/04 12:04

    Η Αλόννησος στους καλύτερους καταδυτικούς προορισμούς

  57. 18/04 11:58

    Easyjet: Νέες συνδέσεις από Βερολίνο προς Ρόδο, Πρέβεζα και Αθήνα

  58. 18/04 11:46

    Τουρισμός: Στο στόχαστρο απατεώνων οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων

  59. 18/04 11:26

    Phocuswright: Πώς κάνουν αναζήτηση διακοπών στο κινητό τους οι ευρωπαίοι ταξιδιώτες

  60. 18/04 10:58

    Γερμανικός τουρισμός: Αυξημένη ζήτηση το Μάρτιο για οργανωμένες διακοπές

  61. 18/04 10:55

    Στα δίχτυα της εφορίας αδήλωτες κατοικίες της Airbnb

  62. 18/04 10:31

    Πρώτο συνέδριο τουρισμού Κυκλάδων στην Ίο

  63. 18/04 10:07

    Αναβίωση Γαστρονομικών Παραδόσεων του Πάσχα Κύπρου και Ρωσίας

  64. 18/04 10:02

    ΕΟΤ: Πρόγραμμα συνδιαφήμισης με t.o's της Ρουμανίας

  65. 18/04 09:57

    8ο Crete Trip από το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus

  66. 18/04 09:55

    Δήμος Καρπενησίου: H Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής

  67. 18/04 09:53

    Αποφάσεις για ξενοδοχεία στην Κάρπαθο και στην Πάρο

  68. 18/04 09:45

    Εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

  69. 18/04 07:35

    Σε ποια Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους είναι ελεύθερη η είσοδος σήμερα

  70. 17/04 20:43

    Πράσινο φως από το ΣτΕ για το Atalanti Hills

  71. 17/04 18:01

    Παρουσίαση του διεθνούς ιστορικού συνεδρίου της Λήμνου

  72. 17/04 17:21

    Ryanair: Πότε σταματούν οι πτήσεις προς Χανιά μετά το κλείσιμο της βάσης

  73. 17/04 16:31

    EquiFund: Χρηματοδοτικές δυνατότητες για τις επιχειρήσεις

  74. 17/04 16:17

    Κορινθιακός: Πλωτό φράγμα για την αντιμετώπιση των μεδουσών

  75. 17/04 16:12

    Blue Air: Σημαντική διάκριση από την TripAdvisor

  76. 17/04 16:08

    Χρονιά σταθμός το 2018 για τον τουρισμό της Μήλου

  77. 17/04 15:45

    Συνέδριο "Η Μαγνησία ως τουριστικός προορισμός"

  78. 17/04 14:57

    8 διάσημες αναζητούν τον έρωτα στα ελληνικά νησιά- Νέα σειρά του βρετανικού ITV

  79. 17/04 14:26

    ΠΕΥΦΑ: Κενά λειτουργίας στα μουσεία λόγω καθυστέρησης προσλήψεων

  80. 17/04 14:13

    Booking.com: 7 στους 10 ταξιδιώτες θα επιλέξουν "πράσινο" κατάλυμα το 2018

  81. 17/04 12:51

    Κυπριακός τουρισμός: 23% περισσότερες αφίξεις τη χειμερινή περίοδο

  82. 17/04 12:49

    Forbes: Η πιο ωραία παραλία στον κόσμο βρίσκεται στην Κρήτη

  83. 17/04 12:03

    Ελληνικός τουρισμός 2017: Σε 5 περιφέρειες το 90% των ταξιδιωτικών εισπράξεων

  84. 17/04 11:59

    1 εκατ. Αμερικανοί τουρίστες ετησίως (video)

  85. 17/04 11:30

    TUI Αυστρίας: Η Ελλάδα πρώτος προορισμός από το αεροδρόμιο Σάλτσμπουργκ

  86. 17/04 11:14

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης Ρώσων δημοσιογράφων στα Ιόνια Νησιά

  87. 17/04 11:12

    Διευκρινίσεις για την ασφάλιση των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων

  88. 17/04 10:51

    Χανιά: Πρόταση του δήμου για τον καθορισμό της τουριστικής ζώνης

  89. 17/04 10:43

    Thomas Cook: Ανοίγει το ξενοδοχείο Sentido Mediterranean Village στην Πιερία (φωτό)

  90. 17/04 10:17

    ΕΟΤ: Συνδιαφήμιση με Βρετανούς t.o's

  91. 17/04 10:14

    Πεζοδρομήσεις οδών στα Φηρά

  92. 17/04 09:54

    Ψηφιακό Marketing Τουριστικών Επιχειρήσεων - 7 βασικές έννοιες

  93. 17/04 09:51

    Επιτροπή Τουρισμού στη Φωκίδα

  94. 17/04 09:48

    Πάρος: Σε ποιες παραλίες πρέπει να υπάρχουν ναυαγοσώστες

  95. 17/04 09:44

    Δήμος Καρύστου: Προβλήματα από τις ανεμογεννήτριες

  96. 16/04 16:18

    30% περισσότεροι Αμερικανοί στην Ελλάδα φέτος (video)

  97. 16/04 16:04

    Αντ.Γελασάκης: Αμφίδρομη η σχέση τουρισμού - αγροτικής παραγωγής στην Κρήτη

  98. 16/04 15:31

    Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας... (video)

  99. 16/04 14:52

    Το συνέδριο της ASTA ανοίγει τις πωλήσεις των Αμερικανών πρακτόρων για Ελλάδα

  100. 16/04 14:06

    ASTA: Πλήθος Ελλήνων επιχειρηματιών στις b2b συναντήσεις με τους Αμερικανούς πράκτορες