Λαμία: Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής

Λαμία: Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής

Ο Δήμος Λαμιέων ενέκρινε το Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Λαμιέων.

Σύμφωνα με το Δήμο το Σχέδιο μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο κλειδί στην προσπάθεια του Δήμου Λαμιέων για αλλαγή βηματισμού ώστε:

- να επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες ανάπτυξης στο άμεσο και ευρύτερο μέλλον.

- να καθοριστούν τα μέσα υλοποίησης της κοινής επιδίωξης για την ανάπτυξη ενός σημαντικού τουριστικού προορισμού στις κύριες αγορές, προσφέροντας μια μοναδική και αυθεντική εμπειρία

- να δημιουργηθεί ένα ελκυστικό περιβάλλον τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους υποψήφιους επενδυτές.

- να συμπληρωθούν οι κυρίαρχοι στόχοι του Δημοτικού Συμβουλίου και ατζέντας για κοινωνική ανανέωση.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

-Παροχή συνεχούς σχεδίασης για να διασφαλίσει την ανάδειξη του τουρισμού ως έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης.

-Την στήριξη στην εξωστρέφεια των οικονομικών κυττάρων.

-Την δημιουργία προϋποθέσεων για την προσέλκυση επενδύσεων.

-Την ανάπτυξη νέων πόλων έλξης και δραστηριοτήτων που θα ενισχύσουν την διαφοροποίηση του τουριστικού προορισμού.

-Την βελτίωση απασχόλησης με νέες θέσεις εργασίας.

-Την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.

ΠΟΣΟΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

-Σταδιακή αύξηση των αφίξεων στο Δήμο Λαμιέων.

-Αύξηση των διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχειακά καταλύματα.

-Αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης επισκεπτών.

-Αύξηση επισκεπτών στα κύρια αξιοθέατα.

-Αύξηση των εσόδων του Δήμου.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Ο χρονικός σχεδιασμός των ενεργειών υλοποίησης κατανέμεται ως:

Βραχυπρόθεσμος (2017)

Μεσοπρόθεσμος (2017-2018)

Μακροπρόθεσμος (2019-)

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Η υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου θα απαιτήσει αξιοποίηση κονδυλίων μέσω:

1. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

2. ΕΣΠΑ 2014 - 2020.

3. Προϋπολογισμού Δήμου.

4. Ιδιωτικών επενδύσεων.

5. Προγραμμάτων μικρο-χρηματοδότησης επιχειρήσεων.

6. Χορηγιών, δωρεών.

ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΗΣ

Α. Δημιουργία οργανωτικής δομής & τουριστικού spot στο κέντρο της πόλης.

Β. Βελτίωση ποιότητας υφιστάμενων τουριστικών υποδομών.

Γ. Προσθήκη νέων πόλων έλξης για την διεύρυνση ελκυστικότητας .

Δ. Βελτίωση δεξιότητας και γνώσεων του εργατικού δυναμικού στον τουριστικό τομέα αλλά και

απορροφητικότητας.

Ε. Συνεργασία και κοινές δράσεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

ΣΤ. Ανάπτυξη του marketing και branding της Λαμίας στην εγχώρια και διεθνή αγορά .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΝΕΩΝ ΠΟΛΩΝ ΕΛΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

-Ενίσχυση ενιαίας ταυτότητας προορισμού.

-Ανάπτυξη νέων πόλων έλξης επισκεπτών

-Προσφορά εναλλακτικών τουριστικών προτάσεων.

-Στόχευση διαφόρων μορφών επισκεψιμότητας.

-Ανάπτυξη αναγνωρισιμότητας τουριστικού προϊόντος και διαφοροποίησής του από τις ανταγωνιστικές προτάσεις.

-Σχεδιασμός νέων εκδηλώσεων που θα προβάλουν και θα διαφοροποιούν τον Δήμο Λαμιέων και αναβάθμιση των υπαρχόντων.

-Δημιουργία εκδηλώσεων με την έννοια του θεσμού.

-Προβολή και προώθηση προορισμού.

-Δημιουργία δυνητικών επισκεπτών.

-Δημιουργία κατάλληλου κλίματος Χριστουγέννων κατά το πρότυπο άλλων πόλεων - Φιλοξενία συναυλιών και παραγωγών εθνικού & διεθνούς επιπέδου την περίοδο των Χριστουγέννων (και όχι μόνο) στο Δημοτικό Θέατρο - Φιλανθρωπικός χαρακτήρας για την προσέλκυση προσωπικοτήτων.

-Γιορτή λουλουδιών: Δωρεάν διανομή καλλωπιστικών λουλουδιών στους πολίτες, τάπητας από άνθη στο κέντρο της Πλατείας σε συνδυασμό με πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.α., στολισμός δημοτικών φανοστατών, Bazaar λουλουδιών και τοπικών προϊόντων.

-Σταδιακή προβολή σε διεθνές επίπεδο.

-Ανάδειξη των γαστρονομικών ιδιαιτεροτήτων της περιοχής μας μέσω Φεστιβάλ και παρεμφερών διοργανώσεων με τη συμμετοχή παραγωγών και εμπόρων.

-Διοργάνωση φεστιβάλ και διαγωνισμών μουσικής, θεάτρου, εικαστικών και ζωγραφικής. Μία τέτοια πρόταση είναι το Φεστιβάλ Σπερχειού (ενδεικτική ονομασία), μια γιορτή με πολλές εκδηλώσεις δίπλα στο ποτάμι. Παράλληλη αναβάθμιση του πλατανοδάσους ( πχ με πρόγραμμα Leader ) και συμμετοχή διαφόρων αθλητικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντολογικών συλλόγων, (3 ήμερες συναυλίες, επισκέψεις μαθητών με περιβαλλοντολογικά θέματα κτλ ) αλλά και αθλητικών ( ιππασίας, τοξοβολίας, περιπατητών, ποδηλασίας, beach volley/tennis) αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων. Ταυτόχρονα θα επιδιώκεται και το υπαίθριο camping με το Δήμο να φροντίζει για τις κατάλληλες υποδομές.

Μία ακόμα πρόταση είναι η αναβάθμιση και επέκταση του θεσμού των Θερμοπυλείων με παράλληλες και ποικίλες εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία ολόκληρου του Δήμου: παραστάσεις αρχαίου θεάτρου, συναυλίες, υπαίθριες εκθέσεις και συναντήσεις εικαστικών με βασικό άξονα τις Θερμοπύλες και το Λεωνίδα, διαλέξεις διακεκριμένων επιστημόνων, παρουσιάσεις και εκθέσεις βιβλίων. Ακόμα, θα μπορούσε ο θεσμός να συνδυαστεί με τον αγώνα δρόμου της Ανωπαίας Ατραπού ή αντίστοιχων διαδρομών, στρατιωτικούς αγώνες αλλά και διαδραστικές δραστηριότητες όπως ανασκαφές για μικρά παιδιά.

Τέλος, στα πλαίσια της ανάδειξης του θεσμού των Αμφικτιονιών θα επιδιωχθεί η ανάδειξη της ιστορικής διαδρομής Ανθήλη-Θερμοπύλες-Δελφοί σε συνεργασία με το Δήμο Δελφών, κατασκευή μνημείου-χώρου αναψυχής και εκδηλώσεων σε χώρο μεταξύ Ανθήλης και Θερμοπυλών αναδεικνύοντας τους μεγάλους συμβολισμούς της μάχης.

-Συνεδριακός Τουρισμός

Εκμετάλλευση του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Λαμιέων με μικρό κόστος και παράλληλα του συνεδριακού χώρου στο Κάστρο Λαμίας αλλά και την Αίθουσα Αρχαίας Αγοράς Δημοτικής Πινακοθήκης «Αλέκος Κοντόπουλος» για την προσέλκυση πανελλαδικών συνεδρίων και ημερίδων που θα απευθύνονται σε ανάλογους φορείς και επαγγελματίες του είδους.

-Πολιτιστικός Τουρισμός

Προσέλκυση πολιτιστικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων,φιλοξενία εθνικών και πανευρωπαϊκών παραγωγών στους πολιτιστικούς χώρους του Δήμου (Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων, Β’ σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου, Θερινό Δημοτικού Θεάτρου, Δημοτική Πινακοθήκη, Αίθουσα Αρχαίας Αγοράς), προβολή και προώθηση των παραγωγών του ΔΗΠΕΘΕ, προώθηση και αναβάθμιση των εκθέσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας, τεχνολογική αναβάθμιση ΚΙΕΘ.

-Ιαματικός Τουρισμός

Ήδη γίνονται προσπάθειες αξιοποίησης και ανάδειξης των ιαματικών πηγών εντός των ορίων του Δήμους μενώ μέσω του Δικτύου Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας  έχει γίνει επαφή με την Τσεχία,  μία χώρα που είναι γνωστή παγκοσμίως για τον ιαματικό τουρισμό της. Ο Δήμος διεκδικεί την παραχώρηση (αρχικά) των πηγών Καλλιδρόμου για την εξεύρεση επενδυτών με παράλληλη βελτίωση των υπαρχόντων εγκαταστάσεων ώστε στο μεσοδιάστημα τα Λουτρά να λειτουργούν και να αυξηθεί η επισκεψιμότητά τους.

Ταυτόχρονα, αναμένεται η έγκριση της επικαιροποιημένης μελέτης που εκπόνησαν από κοινού ο Δήμος Λαμιέων με το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λαμίας και περιλαμβάνει μελέτη αναβάθμισης του περιβάλλοντος χώρου του μνημείου και του Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης, σήμανση του ιστορικού μονοπατιού ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση και η περιήγηση στον Αρχαιολογικό χώρο και στο χώρο της ιαματικής πηγής Θερμοπυλών.

Καλή πρακτική είναι η κατασκευή λειτουργικών λιμνοδεξαμενών προσαρμοσμένων στο χώρο και τις ανάγκες των λουόμενων καθώς και βελτίωση της πρόσβασης στις πηγές.

Τα Λουτρά Υπάτης απαιτούν μεγαλύτερη και καλύτερη προβολή μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων και διαφημιστικών ενεργειών. Παράλληλα, σε συνεργασία με τους ξενοδόχους και επιχειρήσεις της περιοχής θα επιδιωχθεί αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών ενώ ο Δήμος θα συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες καθαριότητας και φροντίδας Πρασίνου στην ευρύτερη περιοχή.

-Θρησκευτικός Τουρισμός

Προώθηση ως ξεχωριστού τουριστικού προϊόντος σε συνεργασία, πάντα, με τους αρμόδιους φορείς των θρησκευτικών χώρων όπως: Ιερά Μονή Αγάθωνος, Ι .Ν. Αγ. Σοφίας, Ι.Ν. Αγ. Νικολάου, Ι.Μ. Αντίνισσας, Παναγία Αρχοντική, Ι. Μ. Δαμάστας, Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Δίβρης, Ι.Ν. Αγίου Λουκά.

-Αθλητικός Τουρισμός

Με κέντρο το Χαλκιοπούλειο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, το ΔΑΚ και το Γήπεδο της Καμαρίτσας, διοργάνωση διαφόρων και ποικίλων αθλητικών τουρνουά σε συνεργασία με συλλόγους Ποδοσφαίρου, Γυμναστικής, Tennis, Volley,Basket,Hand ball κ.α

Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση του Rally Acropolis

Nυχτερινός αγώνας δρόμου μέσα στην πόλη - Lamia Night & Run

Διοργάνωση ετήσιου ποδηλατικού – ΙΤΙ EPIC

Καταρράκτης Ροδόκαλος (Υπάτη )

Αγώνες ανωμάλου δρόμου Ανόπαια Ατραπός

Μαραθώνιος δρόμος Οίτης

Αγώνα moto cross Λυγαριά

Ιππικοί Αγώνες

Συνεργασία με Ιππικούς συλλόγους και ανάληψη εκδηλώσεων στις παραποτάμιες διαδρομές του Σπερχειού ποταμού που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για πολλους λάτρεις του αθλήματος

Εναλλακτικές δραστηριότητες στη Λίμνη Νευροπόλη

Φαράγγι του Ασωπού

Πασίγνωστο πανελληνίως, ιδιαίτερα στους ορειβατικούς συλλόγους της χώρας μας για την διάσχισή του το πρώτο 15νθήμερο κάθε Σεπτέμβρη. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων.

-Καταγραφή γαστρονομικού χαρτοφυλακίου.

Ο Δήμος να λειτουργήσει υποστηρικτικά στο ΕΒΕ με στόχους:

Δημιουργία φεστιβάλ γαστρονομίας.

Καταγραφή των θησαυρών της περιοχής με γαστρονομική προσέγγιση η οποία θα περιλαμβάνει την ιστορική προσέγγιση της γαστρονομίας ως και την πρόσφατη παραδοσιακή κουζίνα, τα τοπικά προϊόντα με τους παραγωγούς τους, τις τοπικές αγορές και τα φεστιβάλ που γίνονται για την προβολή τους.

Καταγραφή τοπικών εδεσμάτων ανά χώρο που προσφέρονται (περιοχές, ταβέρνες, εστιατόρια, καφενεία, πανηγύρια) και σύνδεσή τους με τα τουριστικά αξιοθέατα (γιορτές, τοπία, χώροι και μουσεία) ώστε ο κάθε τόπος να παρουσιασθεί ως ολοκληρωμένος τουριστικός προορισμός με διαβατήριο τον γαστρονομικό του πολιτισμό.

-Εκπαιδευτικός Τουρισμός

Προσέλκυση μαθητικού τουρισμού (δυνατότητα πεζοπορίας, ιππασίας, τοξοβολίας, ιαματικών λουτρών, ιστορικών διαδρομών, νυχτερινή ζωή στο κέντρο της Λαμίας)

Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

Διαθέτει 500 μέτρα δρόμο, 150 μέτρα ποδηλατόδρομο και 60 μέτρα πεζόδρομο με οριζόντια και κάθετη σήμανση.

Διοργανώνονται εκπαιδευτικές επισκέψεις για μαθητές Παιδικών Σταθμών, Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων.

-Γοργοπόταμος - Σιδηροδρομική γραμμή

Σημαντικά έσοδα μπορεί να αποφέρει μελλοντικά στον Δήμο και η τουριστική αξιοποίηση σιδηροδρομικών γραμμών που θα τεθούν εκτός δικτύου.

Η εκμετάλλευση τμημάτων της σιδηροδρομικής γραμμής για τη δημιουργία τουριστικών διαδρομών εκτιμάται ότι μπορεί να προσελκύσει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς ο θεματικός τουρισμός αποκτά διεθνώς όλο και περισσότερους φίλους.

Ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με το Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας έχουν ήδη υποβάλλει σχετικό αίτημα. Ταυτόχρονα, γίνεται προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας του μνημείου της Γέφυρας Γοργοποτάμου ώστε να γίνει σημείο αναφοράς των επισκεπτών της περιοχής.

-Πάρκο περιβαλλοντικής αγωγής

Δημιουργία κατά μήκος του Ξηριά πάρκου περιβάλλοντος όπου μαθητές θα μπορούν διαδραστικά να μαθαίνουν τη Φύση και την ορθολογική διαχείρισή της.

-Κύτταρα Πολιτισμού

1. Προώθηση της ιδέας του ιστορικού τριγώνου Θερμοπύλες-Αλαμάνα-Γοργοπόταμος.

2. Αναβάθμιση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης

3. Δημιουργία Δημοτικής ιστορικής πλατφόρμας με τεκμήρια και πληροφορίες από το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, το Λαογραφικό Μουσείο Φθιώτιδας, τη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας

Δημιουργία Μουσείου Ραδιοφώνου σε συνεργασία με ιδιώτες.

-Αεροδρόμιο Λαμίας

Ο χώρος, που χρησιμοποιείται από τον στρατό για τις ανάγκες για μικρών πυροσβεστικών αεροπλάνων, να μετατραπεί σε ένα αεροδρόμιο με την παρουσία ισχυρής αερολέσχης και να καταστεί σημείο προσέλκυσης μικρών αεροσκαφών για εκπαίδευση και ψυχαγωγία. Παράλληλα μπορεί να γίνει πόλος έλξης ειδικών αγώνων πρωτάθλημα Dragster.

-Αεροδρόμιο Αγχιάλου

Στήριξη της λειτουργίας του αεροδρομίου της Αγχιάλου ως αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας και προσέλκυση επιπλέον πτήσεων και αεροπορικών εταιριών ώστε ο τόπος να αποκτήσει ευκολότερη πρόσβαση για πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού με ευκολότερο και οικονομικότερο τρόπο.

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 25/04 22:42

    Τουρισμός | FTI: Συζητήσεις με το νέο επενδυτή για τα χρέη, με ενδεχόμενο κουρέματος

  2. 25/04 22:20

    Ο ξενοδοχειακός κλάδος αποτελεί την εύκολη λύση για βάρη που δεν του αναλογούν

  3. 25/04 15:30

    "Υπερτουρισμός" | Πρέπει να συζητάμε για αναβάθμιση της προσφοράς και όχι για περιορισμό της ζήτησης

  4. 25/04 15:25

    Η Hilton ανοίγει 10 νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς – ανάμεσά τους και η Ελλάδα

  5. 25/04 14:36

    HOTREC | Οι πολιτικές προτεραιότητες του κλάδου της φιλοξενίας ενόψει των ευρωεκλογών

  6. 25/04 14:28

    Ευρωπαϊκά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα νέα κριτήρια κατηγοριοποίησης σε αστέρια

  7. 25/04 14:10

    Τουρισμός | To 20% των Αμερικανών σκέφτονται τις επόμενες διακοπές, ενώ βρίσκονται σε διακοπές!

  8. 25/04 13:42

    Θεσσαλονίκη | Οι πτήσεις της Aegean στη Γεωργία ανοίγουν μια νέα αγορά

  9. 25/04 13:36

    Η νέα υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας

  10. 25/04 13:18

    Αυξημένο το ενδιαφέρον των Κυπρίων για την Ελλάδα και το 2024

  11. 25/04 12:31

    Η Ολυμπιακή Φλόγα συναντά την Σαντορίνη στο ταξίδι της

  12. 25/04 12:11

    Ραντεβού το φθινόπωρο για το νέο πλαίσιο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

  13. 25/04 12:00

    Μακροζωία: Η Personal Wellness σκιαγραφεί την επόμενη μέρα του τουρισμού ευεξίας

  14. 25/04 10:55

    APT Travelmarvel: Διευρύνεται το πρόγραμμα κρουαζιέρας στα Ελληνικά νησιά το 2025

  15. 25/04 10:44

    Ανέπαφη πληρωμή με τραπεζική κάρτα στα λεωφορεία των γραμμών Express του Αερολιμένα Αθηνών

  16. 25/04 09:17

    Τουρισμός | 5 ευρώ η είσοδος στη Βενετία από σήμερα 25 Απριλίου

  17. 25/04 07:59

    13ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου Υπεραπόστασης Δόλιχος Δελφοί –Ολυμπία

  18. 25/04 07:10

    Κατεδάφιση ετοιμόρροπου ξενοδοχείου στη Νάξο και μπαρ σε ξενοδοχείο στο Πόρτο Χέλι - Απόφαση για το Ξενία Κοζάνης

  19. 25/04 07:08

    Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στα Νότια Προάστια

  20. 25/04 07:06

    Ο ΕΟΤ ενισχύει οικονομικά την κινηματογραφική ταινία "Υπάρχω" για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη

  21. 25/04 07:03

    Λογοτεχνική ‘Άνοιξη-Νίκος Μάρκου 2024 στη Σκόπελο

  22. 24/04 17:24

    Έρευνα Marriott Bonvoy: Πώς ταξιδεύουν οι σύγχρονοι Ασιάτες – Κυνηγοί του value και της μέγιστης εμπειρίας

  23. 24/04 17:06

    ΕΞΑΑΑ | Oι επιδόσεις των ξενοδοχείων της Αθήνας το α' τρίμηνο - 2,5 δισ. ευρώ τα ετήσια έσοδα στην Αττική

  24. 24/04 16:56

    Project VORIA | Πώς θα είναι το συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων με το καζίνο στο Μαρούσι

  25. 24/04 15:00

    EasyJet: 22 νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  26. 24/04 14:43

    The Athenaeum | Ανοίγει στις αρχές Μαΐου νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο τη Αθήνας

  27. 24/04 14:10

    Ο FTI υπόσχεται στους ξενοδόχους έγκαιρες πληρωμές

  28. 24/04 13:30

    Norwegian Cruise Line: Το πρόγραμμα κρουαζιέρας στην Ελλάδα για το 2024

  29. 24/04 13:04

    Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

  30. 24/04 12:49

    CNT Hot List: Τρία Ελληνικά ξενοδοχεία στα καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  31. 24/04 12:01

    Οδικός τουρισμός | +12% οι αφίξεις το α' τρίμηνο

  32. 24/04 11:53

    Βραβείο Routes Europe 2024 στο αεροδρόμιο της Αθήνας

  33. 24/04 11:14

    Τουρισμός ευεξίας | Οι 5 νέες τάσεις, που καθορίζουν τον σύγχρονο ταξιδιώτη ευεξίας

  34. 24/04 10:41

    ΕΛΣΤΑΤ | Οριακή αύξηση στις αφίξεις και διανυκτερεύσεις τον Φεβρουάριο σε ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα

  35. 24/04 07:31

    Επισκευές σε ξενοδοχείο στη Ρόδο - ανακαίνιση του Σαλάντι Beach Hotel στην Ερμιονίδα

  36. 24/04 07:27

    Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τον εκσυγχρονισμό του Υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων στη Χίο

  37. 24/04 07:24

    Παρατηρήσεις για τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

  38. 24/04 07:22

    Φεστιβάλ Λαϊκής Κιθάρας στη Θεσσαλονίκη

  39. 24/04 07:19

    6ος Μαραθώνιος Κισσάβου

  40. 23/04 16:44

    ΕΕ: Χαλαρώνει (αλλά λίγο) η δημοσιονομική πειθαρχία

  41. 23/04 16:23

    +14,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' τρίμηνο

  42. 23/04 16:05

    FTI | Τουρισμός: Συζητείται στην Επιτροπή Τουρισμού της γερμανικής Βουλής το ενδεχόμενο για κούρεμα χρέους

  43. 23/04 15:56

    ΚΥΑ για την απλή χρήση αιγιαλού: Οι υποχρεώσεις και πώς διασφαλίζεται η κοινοχρησία και η προστασία του περιβάλλοντος

  44. 23/04 15:24

    Συνεργασία Deloitte - ΠΟΞ για εκπαιδευτικά εργαστήρια στα μέλη της

  45. 23/04 15:08

    Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024

  46. 23/04 13:50

    Μαρίνα Πόρτο Χέλι | Υψηλή πληρότητα το 2023 - Ανάπτυξη 29% το 2024

  47. 23/04 13:43

    Eurowings: 7 νέες συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  48. 23/04 13:43

    Η Celestyal παρουσιάζει τις ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»

  49. 23/04 12:36

    Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023

  50. 23/04 12:19

    RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

  51. 23/04 11:58

    Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor

  52. 23/04 11:28

    Tripadvisor | 12 Ελληνικά ξενοδοχεία στα Best of the Best του παγκόσμιου τουρισμού - Πολλαπλές Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις

  53. 23/04 11:28

    Το 90% των startups στη φιλοξενία τελικά δεν τα καταφέρνουν | Συνεργασία UN Tourism και Hotelschool The Hague

  54. 23/04 11:07

    EasyJet | 1,25 εκατ. θέσεις προσφέρονται με έκπτωση - 61,99 £ η έκπτωση προς Σκιάθο για απλή μετάβαση

  55. 23/04 10:33

    Ο τουρισμός περιπέτειας εξελίσσεται σε "μαζική αγορά"

  56. 23/04 07:05

    Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό

  57. 23/04 07:03

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν

  58. 23/04 07:02

    Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός

  59. 23/04 06:55

    4ος Αγώνας Βουνού στη Χίο

  60. 23/04 06:52

    Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους

  61. 22/04 18:46

    Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO

  62. 22/04 18:38

    Navarino Agora | Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τη μόδα και τη γαστρονομία

  63. 22/04 16:09

    Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας

  64. 22/04 15:18

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | Γερμανοί και Αμερικανοί εκτόξευσαν τις αφίξεις και τις εισπράξεις το α' δίμηνο

  65. 22/04 14:58

    Κρουαζιέρα | Το πρόγραμμα της MSC Cruises από τον Πειραιά το 2024 - Νέα πλατφόρμα πωλήσεων για τα τουριστικά γραφεία

  66. 22/04 12:39

    FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες

  67. 22/04 11:53

    Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές

  68. 22/04 11:45

    Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού

  69. 22/04 11:17

    Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες

  70. 22/04 11:11

    Υπερ-τουρισμός | Πλαφόν στον ετήσιο αριθμό διανυκτερεύσεων στο Άμστερνταμ - stop στην αύξηση των κλινών

  71. 22/04 10:51

    ΕΟΤ | Αυξημένες Κρατήσεις από Ολλανδία Βέλγιο

  72. 22/04 10:31

    MSC Cruises | Νέο πρόγραμμα με προσθήκη δύο διανυκτερεύσεων (και στην Αθήνα) πριν ή μετά την κρουαζιέρα

  73. 22/04 10:03

    TÜV AUSTRIA Hellas - Sani/Ikos: Πρωτοβουλία αναδοχής μελισσιών για την ανασυγκρότηση της βιοποικιλότητας της Πάρνηθας

  74. 22/04 07:26

    Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών στη Λήμνο

  75. 22/04 07:23

    Δήμος Θέρμης: Διαγωνισμός για μίσθωση 30 στρεμμάτων - προβλέπονται και υποδομές φιλοξενίας και εστίασης

  76. 22/04 07:20

    ΕΟΤ | Προώθηση ελληνικών περιοχών στις Κάτω Χώρες

  77. 22/04 07:19

    Επέκταση αεροδρομίου Τιράνων λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης

  78. 22/04 07:17

    Ηνωμένο Βασίλειο: Μικρή υποχώρηση του πληθωρισμού

  79. 21/04 11:13

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024»

  80. 21/04 11:03

    Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!

  81. 21/04 10:52

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Έρχονται προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας στα Airbnb

  82. 21/04 07:57

    Γιορτή Λουλουδιών στην Ανάβρα Λάρισας

  83. 20/04 12:08

    traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!

  84. 20/04 11:58

    ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας

  85. 20/04 11:54

    Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης

  86. 20/04 11:52

    Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα

  87. 19/04 17:25

    Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς

  88. 19/04 16:42

    «MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

  89. 19/04 16:09

    ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

  90. 19/04 16:04

    Ryanair: Μεγάλη προσφορά για 500.000 θέσεις από 12,99 ευρώ

  91. 19/04 15:51

    Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024

  92. 19/04 15:28

    Πιο ρυπογόνες από ποτέ οι low cost αεροπορικές εταιρίες

  93. 19/04 14:45

    Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό | βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών

  94. 19/04 13:03

    ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες

  95. 19/04 12:58

    X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό

  96. 19/04 12:21

    Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος

  97. 19/04 11:43

    Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos

  98. 19/04 11:34

    Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων

  99. 19/04 11:30

    Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας–Κύπρου για τρίτη χρονιά

  100. 19/04 11:19

    Ν. Χαρδαλιάς: Ολιστικό σχέδιο από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς