HOTREC: Οι ταξιδιώτες αποθεώνουν το ελληνικό φαγητό - Οι προσδοκίες τους από τα ξενοδοχεία

Α Decrease font Enlarge font
HOTREC: Οι ταξιδιώτες αποθεώνουν το ελληνικό φαγητό - Οι προσδοκίες τους από τα ξενοδοχείαΠηγή φωτό: Grecotel Hotels & Resorts

Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στους 3 ευρωπαϊκούς προορισμους που συγκεντρώνουν τις καλύτερες κριτικές τουριστών από όλο τον κόσμο όσον αφορά την ποιότητα που προσφέρει σε τοπικό φαγητό, μετά τη Σουηδία και την Ιταλία.

Αυτό δείχνει έκθεση ευρείας κλίμακας που διενήργησε για λογαριασμό της Συνομοσπονδίας των Εθνικών Ενώσεων Ξενοδοχείων, Εστίασης και Καφέ στην Ευρώπη, HOTREC, η TCI Research, με σκοπό να χαρτογραφηθούν οι προσδοκίες που θα έχουν στο μέλλον οι ταξιδιώτες από τις υπηρεσίες και τα προϊόντα των ξενοδοχείων και των εστιατορίων της Ευρώπης.

Στην κατηγορία value for money στο τοπικό φαγητό, οι 3 κορυφαίες χώρες είναι η Βουλγαρία, η Πολωνία και η Τουρκία.

Τα καλύτερα ξενοδοχεία βάσει της ποιότητάς τους, βρίσκονται στη Σουηδία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία, ενώ τα ξενοδοχεία με το καλύτερο value for money στη Βουλγαρία, την Κύπρο και την Τσεχία.

Οι προσδοκίες των ταξιδιωτών στο μέλλον

Η έκθεση αποτυπώνει ξεκάθαρες τάσεις και δυνατότητες τις οποίες μπορεί να αξιοποιήσει ο κλάδος προκειμένου να βελτιώσει της ελκυστικότητά του και να διατηρήσει την πελατειακή του βάση.

Συγκεκριμένα, εντοπίσθηκαν οι ακόλουθες τάσεις:

1. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ικανοποίησης TRAVELSAT©, η Ευρώπη αξιολογείται ως ισχυρός ανταγωνιστής στο πεδίο ικανοποίησης των προσδοκιών που έχουν οι διεθνείς επισκέπτες, συγκεντρώνοντας ανταγωνιστικές βαθμολογίες από τους καταναλωτές, ιδιαίτερα εκείνους από την Κίνα και την Ινδία.  

2. Η αυθεντικότητα, η ευελιξία και το πραγματικά ευγενικό προσωπικό είναι βασικά στοιχεία του DNA ενός ξενοδοχείου, συνδυαζόμενα με ένα περιβάλλον που εξασφαλίζει ιδιωτικότητα και ασφάλεια.

3. Οι επισκέπτες προτιμούν τις ομαλές εμπειρίες διαμονής στα ξενοδοχεία καθώς και την αίσθηση ότι βρίσκονται στο σπίτι τους ενώ είναι μακριά από αυτό, σε έναν χώρο όπου μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους, με τη βοήθεια υπηρεσιών οι οποίες θα είναι δίπλα τους ανά πάσα στιγμή.

Η ιδανική εμπειρία ξενοδοχείο στο μέλλον, συντίθεται από τα εξής χαρακτηριστικά...

-Αίσθηση ασφάλειας | 87%

-Σεβασμός Ιδιωτικότητας | 87%

-Αυθεντικά φιλικό προσωπικό | 85%

-Αίσθηση του επισκέπτη οτι είναι σαν στο σπίτι του | 75%

-Εξυπηρέτηση ανά πάσα στιγμή | 71%

-Φροντίδα του εαυτού | 70%

-Συμβουλές για προορισμούς | 68%

-Τοπική και πολιτιστική αυθεντικότητα | 65%

-Πλήρης διευκόλυνση στο χώρο του ξενοδοχείου | 64%

-Προσωποποιημένες εμπειρίες | 62%

-Ευελιξία στη φιλοξενία οικογένειας και φίλων | 60%

-Ανταμοιβή της πιστότητας | 57%

-Δυνατότητες κοινωνικοποίησης | 53%

-Διασκέδαση High-Tech | 51%

-Mοναδικό ντιζάιν | 46%

4. Οι επισκέπτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των Millennial αναζητούν μοναδικά ξενοδοχεία που ικανοποιούν τη δίψα τους για νέες ανακαλύψεις, με όμορφο σχεδιασμό, ψηφιακές καινοτομίες και προσωποποιημένες εμπειρίες.

5. Τα ευρωπαϊκά εστιατόρια σε λιγότερο γνωστούς προορισμούς αναδύονται ως το επίκεντρο της προσοχής για τουρίστες που ταξιδεύουν για λόγους γαστρονομίας και ξεπερνούν τις προσδοκίες τους. Οι επισκέπτες έχουν την προσδοκία ότι τα εστιατόρια θα προσφέρουν την απόλυτη αυθεντική εικόνα του προορισμού, προσφέροντας επίσης καλό και ασφαλές φαγητό. Η αγορά του γαστρονομικού τουρισμού στην Ευρώπη μετρά 120 εκατ. διεθνείς επισκέπτες ετησίως.

«Τα ευρωπαϊκά ξενοδοχεία συγκεντρώνουν εξαιρετικές αξιολογήσεις και κριτικές από τους Κινέζους επισκέπτες, κάτι πολύ ενθαρρυντικό εν όψει της χρονιάς Ευρώπης-Κίνας το 2018. 

Ενώ οι επισκέπτες αναζητούν ιδιωτικότητα και ασφάλεια, η έρευνα επισημαίνει το κρίσιμης σημασίας στοιχείο του φιλικού προσωπικού και ενός περιβάλλοντος με εύρος υπηρεσιών διαθέσιμων ανά πάσα στιγμή στον επισκέπτη.

Η σημασία των τοπικών γεύσεων αξιολογείται ως εξαιρετική όσον αφορά τις προσδοκίες των επισκεπτών στο κομμάτι των γευστικών εμπειριών», επισήμανε ο CEO της HOTREC, Christian de Barrin.

«Η διαμονή και το φαγητό είναι οι 2 όψεις που επηρεάζονται όλο και περισσότερο τη συνολική εμπειρία επισκέπτη στον προορισμό. Η διαθεσιμότητα περισσότερων επιλογών προσφέρει στους ταξιδιώτες τη δυνατότητα να εκφράζουν τις θετικές προσδοκίες του από τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, κάνοντάς τα να επιδεικνύουν στοιχεία που τα ξεχωρίζει στον ανταγωνισμό.

Η έρευνα δείχνει ότι o κλάδος της φιλοξενίας έχει πολλές δυνατότητες να απαντήσει στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των επισκεπτών για ανέμελες και γεμάτες εκπλήξεις εμπειρίες διαμονής, διατηρώντας ανέπαφη την αίσθηση της αυθεντικής φιλοξενίας», δήλωσε ο CEO της TCI Research, Olivier Henry-Biabaud.

Επισυναπτόμενα Αρχεία

  1. 22/02 12:27

    Τουρισμός: Αύξηση 15% στις κρατήσεις των Τσέχων για Ελλάδα το 2018

  2. 22/02 12:21

    The Sun: Η Ζάκυνθος απόλυτος προορισμός διασκέδασης το 2018- Επισκιάζει την Ίμπιζα

  3. 22/02 11:51

    Celestyal Cruises: 4 διακρίσεις στα Cruise Critic Cruisers’ Choice Awards

  4. 22/02 11:43

    Ρόδος: Κινητό κέντρο ανακύκλωσης για τουριστικές περιοχές

  5. 22/02 11:36

    Βαλεαρίδες: Πρόστιμο 300.000 ευρώ στην Airbnb για παράνομη ενοικίαση σπιτιών

  6. 22/02 11:14

    Περιφέρεια ΑΜ-Θ: Φιλοξενία Ρουμάνων δημοσιογράφων

  7. 22/02 11:09

    Η Χαλκιδική εδραιώνεται στις προτιμήσεις των Ιταλών

  8. 22/02 10:58

    Γερμανικός τουρισμός: Ισχυρή αύξηση των αεροπορικών αναχωρήσεων προς Ελλάδα το 2017

  9. 22/02 10:40

    Δήμος Καρπάθου: Πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2018

  10. 22/02 10:39

    ΕΟΤ: Δράσεις για τουριστική προβολή στην αμερικανική αγορά

  11. 22/02 10:37

    Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Μύκονο και Χανιά

  12. 22/02 10:34

    Διαγωνισμός 500.000 ευρώ για ταξιδιωτικά γραφεία

  13. 21/02 21:48

    ΣΕΤΕ: Συνάντηση Γ. Ρέτσου με Ελ. Μπιενκόφσκα στις Βρυξέλλες

  14. 21/02 17:33

    ΣΕΤΕ: Συνεχίζονται οι συναντήσεις του Γ. Ρέτσου στις Βρυξέλλες

  15. 21/02 17:11

    Στόχος για την Αστυπάλαια ο ποιοτικός τουρισμός

  16. 21/02 16:55

    Μεγάλη αύξηση των Σουηδών στην Κρήτη για το 2018

  17. 21/02 16:34

    Ο Γ. Ρέτσος και ο Α. Βασιλικός ομιλητές στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

  18. 21/02 16:29

    Fraport Greece: Airport Run στην Κεφαλονιά

  19. 21/02 16:05

    eDreams: Η Aegean δεύτερη καλύτερη αεροπορική εταιρία στον κόσμο για το 2018

  20. 21/02 15:36

    Η Priceline Group μετονομάζεται σε Booking Holdings

  21. 21/02 15:08

    TτΕ: Στα 27,2 εκατ. οι αφίξεις ξένων τουριστών το 2017

  22. 21/02 14:48

    850.000 Σέρβοι τουρίστες στην Ελλάδα το 2017

  23. 21/02 14:33

    Nέο κρουαζιερόπλοιο από αμερικανικό επενδυτικό σχήμα

  24. 21/02 14:17

    TripAdvisor: Ποιες είναι οι 10 καλύτερες ελληνικές παραλίες για το 2018

  25. 21/02 14:02

    Το Ν. Αιγαίο στην παγκόσμια εκστρατεία του ΟΗΕ «Καθαρές Θάλασσες»

  26. 21/02 13:19

    TripAdvisor: Αυτές είναι 25 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη το 2018- Οι 3 ελληνικές

  27. 21/02 13:07

    H Ελλάδα στην καρδιά της Σουηδίας με την έκθεση Panorama World Festival

  28. 21/02 12:51

    Τουρισμός: 28% χαμηλότερο κόστος διακοπών με all in στην Τουρκία για τους Ρώσους

  29. 21/02 12:43

    PURE Wellness Rooms: Ένα νέο πρόγραμμα ευεξίας στο Galaxy Hotel στο Ηράκλειο

  30. 21/02 11:57

    Γερμανικός τουρισμός: "Απογείωση" δείχνουν οι προκρατήσεις για Ελλάδα το 2018

  31. 21/02 11:14

    ΕΞ Πιερίας: Αισιόδοξα μηνύματα από την αγορά του Ισραήλ

  32. 21/02 11:07

    easyJet: 3 νέες συνδέσεις με Χανιά και Κέρκυρα το 2018

  33. 21/02 10:57

    "Ένοχη απόλαυση" η διασκέδαση στα επαγγελματικά ταξίδια! Όλες οι τάσεις για το 2018

  34. 21/02 10:17

    Κύπρος: Διπλάσια αύξηση των αεροπορικών αφίξεων σε σχέση με την Ελλάδα τον Ιανουάριο

  35. 21/02 10:12

    Μείωση των τουριστών στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο- Διψήφια αύξηση σε Τουρκία και Κύπρο

  36. 21/02 10:11

    Διψήφια μείωση των Κύπριων τουριστών στην Ελλάδα τον Ιανουάριο

  37. 21/02 10:09

    Πόσα δισ. ξόδεψαν οι Έλληνες στα ταξίδια τους στο εξωτερικό το 2017

  38. 21/02 10:06

    Αποφάσεις για τουριστική προώθηση Κρήτης και Θεσσαλονίκης στη Γερμανία

  39. 20/02 22:08

    Georgian Airways: Νέα σύνδεση Τιφλίδα-Θεσσαλονίκη

  40. 20/02 21:31

    Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα- Tι περιλαμβάνει

  41. 20/02 16:52

    ΣΕΤΕ: Γεύμα εργασίας Γ. Ρέτσου με τον Επίτροπο Δ. Αβραμόπουλο στις Βρυξέλλες

  42. 20/02 16:22

    Κρήτη: Ημερίδα για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού

  43. 20/02 16:16

    Ο ΕΟΤ στην Έκθεση Panorama World Festival της Στοκχόλμης

  44. 20/02 16:06

    Saveur: Ποια φέτα; Δεν υπάρχει φέτα στην Κρήτη, μόνο στην Ελλάδα!

  45. 20/02 15:38

    Horeca 2018: Η πιο ποιοτική HORECA όλων των εποχών

  46. 20/02 15:13

    Ψηλά στις προτιμήσεις των Σκανδιναβών η Ρόδος το 2018

  47. 20/02 14:46

    Μαγευτικό κυκλικό ουράνιο τόξο στη Μύκονο- Δείτε το

  48. 20/02 14:17

    ICAP: Ο τουρισμός απογείωσε τα έσοδα των ελληνικών ξενοδοχείων την τελευταία 4ετία

  49. 20/02 13:32

    ΣΕΤΕ: Ξεκίνησαν οι συναντήσεις του Γ. Ρέτσου στις Βρυξέλλες

  50. 20/02 13:21

    DER Touristik: Διευρυμένο πρόγραμμα διακοπών για ενηλίκους στην Κρήτη το 2018

  51. 20/02 12:59

    Ανακαινίζεται το ξενοδοχείο Grecotel Rhodos Royal

  52. 20/02 12:29

    Kuoni: Κορυφώνεται η ζήτηση για Ελλάδα το 2018- Οι top εμπειρίες και ξενοδοχεία

  53. 20/02 11:56

    ΤτΕ: Στα 14,6 δισ. ευρώ οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το 2017

  54. 20/02 11:50

    Ο τουρισμός ανοίγει δουλειές και στις ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας

  55. 20/02 11:11

    Ο Έλληνας που αναλαμβάνει πρόεδρος της Wyndham Ευρώπης

  56. 20/02 10:53

    ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις για την γαστρονομία σε 6 πόλεις της Ιταλίας

  57. 20/02 10:49

    Περιφέρεια Στ. Ελλάδας: Ένταξη της Κύμης στις τουριστικές περιοχές

  58. 20/02 10:47

    Διαγωνισμός για την ενοικίαση 8 bungalows στο Φανάρι

  59. 20/02 10:46

    Ο θαλάσσιος τουρισμός της Ανατ. Χαλκιδικής παρουσιάστηκε στο Τορίνο

  60. 20/02 10:36

    Πώς θα αναπτυχθεί το ξενοδοχείο του Ρώσου Κροίσου Ριμπολόβλεφ στο Σκορπιό

  61. 20/02 10:32

    1.144 ξενοδοχεία πωλούνται στην Ελλάδα- Δείτε σε ποιες περιοχές (Λίστα)

  62. 20/02 10:25

    Air Animal: VIP ή οικονομική θέση για τα κατοικίδιά σας; Όλες οι τιμές

  63. 20/02 10:10

    5 ξεκαρδιστικές εμπειρίες ιδιοκτητών σπιτιών της Airbnb

  64. 19/02 11:17

    Τουριστικά Καταλύματα: 3 αλλαγές στο φόρο διαμονής για λιγότερο γραφειοκρατία

  65. 19/02 11:10

    Νέα διεθνή βραβεία ταξιδιωτικών βίντεο στο Λας Βέγκας

  66. 19/02 11:01

    EOT: Πρόγραμμα συνδιαφήμισης 3 εκατ. ευρώ με TUI και Τhomas Cook

  67. 19/02 10:59

    Αναβάθμιση υποδομών κάμπινγκ στη Σαμοθράκη

  68. 19/02 10:51

    Χερσόνησος: Αποκλειστική συμμετοχή της Ελλάδας στα Roadshow του TEZ TOURS

  69. 18/02 10:48

    Ο εναλλακτικός τουρισμός της Κρήτης σε έκθεση του Μονάχου

  70. 18/02 10:10

    Ανάδειξη ιαματικών πηγών σε Χίο και Λήμνο

  71. 18/02 10:08

    Νέες τουριστικές κατοικίες σε Χαλκιδική και Θάσο

  72. 18/02 10:05

    Αποφάσεις για καταφύγια σκαφών σε Θάσο, Χαλκιδική και Χαλκίδα

  73. 17/02 10:19

    Ποιες ειδικότητες υπαλλήλων ζητούνται από ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις

  74. 17/02 10:15

    Αποφάσεις για ξενοδοχεία και τουριστικές επαύλεις

  75. 17/02 10:01

    Οι μισθοί των σερβιτόρων στα ξενοδοχεία της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας

  76. 17/02 09:55

    43 χρόνια Vernicos Yachts- Γ.Βερνίκος: Αλλαγές στο μάρκετινγκ του γιώτινγκ

  77. 17/02 09:40

    Κ.Μαρινάκος: Πρωτοβουλία για ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη

  78. 16/02 16:31

    ΕΞ Ν. Μαγνησίας: Σύγχυση για την είσπραξη του φόρου διαμονής στον Κοινωνικό Τουρισμό

  79. 16/02 16:26

    Η Θεσσαλονίκη στο National Geographic Food ως η ελληνική πρωτεύουσα της γαστρονομίας

  80. 16/02 15:48

    Airbnb: Νέο προϊόν με σπίτια που θυμίζουν ξενοδοχεία για εύρωστους ταξιδιώτες

  81. 16/02 15:12

    H Premium Brands στην έκθεση HORECA 2018

  82. 16/02 14:53

    Απονεμήθηκαν τα Responsible Business Awards 2018

  83. 16/02 12:03

    CNT: 3 ελληνικά στα καλύτερα παραθαλάσσια μπουτίκ ξενοδοχεία στην Ευρώπη

  84. 16/02 11:51

    Τα 10 πιο χλιδάτα διαμερίσματα στην Airbnb για τους λάτρεις της πολυτέλειας

  85. 16/02 11:50

    Η Ryanair άλλαξε τη σύνθεση των τουριστών στα Χανιά- ποιο είναι το προφίλ τους

  86. 16/02 11:14

    Θεσσαλονίκη επιλέγουν οι Ισραηλινοί τουρίστες

  87. 16/02 10:36

    ΣΕΤΕ: Συναντήσεις στις Βρυξέλλες με επιτρόπους

  88. 16/02 10:23

    Ευρωπαϊκός τουρισμός: Ισχυρή ανάπτυξη στις τουριστικές μισθώσεις σπιτιών μέχρι το 2022

  89. 16/02 09:43

    Δυο κλαμπ σε Μύκονο και Ρόδο στα 100 καλύτερα στο κόσμο

  90. 16/02 09:37

    Nέο Καταδυτικό Πάρκο στα Χανιά

  91. 16/02 09:32

    Μαρίνα 1.000 σκαφών με ξενοδοχείο στο Ηράκλειο

  92. 16/02 09:31

    Δήμος Καλαμαριάς: Διαγωνισμός για την πλαζ Αρετσούς

  93. 16/02 09:22

    Δήμος Εορδαίας: Δύο νέοι οικισμοί με χρήσεις και για ξενοδοχεία

  94. 16/02 09:18

    O κ. Γ.Τζιάλλας στο ξενοδοχειακό φόρουμ Adria Tourism

  95. 16/02 01:18

    Εξειδίκευση στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό ξενοδοχείων από την Καυκάς ΑΕ (video)

  96. 15/02 19:53

    Λύσεις της HP για την εξοικονόμηση πόρων στις τουριστικές επιχειρήσεις (video)

  97. 15/02 16:55

    H Nelios γιορτάζει τα 10 χρόνια της

  98. 15/02 16:54

    Η Marketing Greece επίσημη προσκεκλημένη στο Συνέδριο του ΠΑΣΥΞΕ

  99. 15/02 16:47

    Κυπριακός τουρισμός: H Λάρνακα αναβαθμίζει αισθητικά κεντρικά κτίρια

  100. 15/02 16:13

    Ζάκυνθος: Συνάντηση του δημάρχου με τη Fraport για το αεροδρόμιο