Συνάντηση παραγωγών & εστιατόρων για το δίκτυο Aegean Cuisine στις Κυκλάδες

Α Decrease font Enlarge font
Συνάντηση παραγωγών & εστιατόρων για το δίκτυο Aegean Cuisine στις Κυκλάδες

Ολοκληρώθηκε στις 7 Ιουνίου 2017 η 1η Συνάντηση Παραγωγών & Εστιατόρων του Νομού Κυκλάδων που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κυκλάδων - στο πλαίσιο των δράσεων του δικτύου Aegean Cuisine - στη Σύρο με απευθείας διασύνδεση με τα γραφεία μας σε Άνδρο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη και Τήνο. Με την ευκαιρία της συγκεκριμένης εκδήλωσης, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ζωντανή μετάδοση (LIVE STREAM) μέσω του καναλιού YouTube του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Α’ κύκλου αξιολόγησης που αφορά στη δημιουργία μητρώου προϊόντων που παράγονται και τυποποιούνται στις Κυκλάδες και προτείνονται από το δίκτυο Aegean Cuisine. Στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννης Ρούσσος, τα μέλη της επταμελούς επιτροπής αξιολόγησης των προϊόντων, κα. Νανά Δαρειώτη και κ. Ανδρέας Ανδρουλιδάκης, ο Διευθυντής και η Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Επιμελητηρίου, κ. Αλέξης Τσιάντης και κα. Ναταλία Παπαδοπούλου.

Αρχικά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα σημαντικό βήμα της σύνδεσης της πρωτογενούς παραγωγής με την εστίαση, για την ουσιαστικότερη αξιοποίηση των προϊόντων και της οινο-γαστρονομίας των νησιών μας και την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου Aegean Cuisine που ανήκει στα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, τα οποία σχεδιάζουν και υλοποιούν δράσεις για το δίκτυο στους Νομούς τους με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι απώτερος σκοπός είναι να ενώσουμε όλους τους κρίκους της αγρο-διατροφικής αλυσίδας, ώστε να προσφέρουμε στους επισκέπτες ποιοτικές και ολοκληρωμένες γαστρονομικές εμπειρίες μέσα από τις οποίες θα γνωρίσουν και θα αγαπήσουν τα προϊόντα που παράγονται στα νησιά μας, θα τα αναζητούν και θα αποτελούν κοινωνούς του γαστρονομικού πλούτου και πολιτισμού του Αιγαίου.

Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση των πρόσφατων δράσεων προώθησης του δικτύου Aegean Cuisine στις Κυκλάδες, στο πλαίσιο της οποίας η κα. Δαρειώτη μίλησε για το βιβλίο «Του άνεμου και της αρμύρας».

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του Α’ κύκλου ένταξης προϊόντων παραγωγών των Κυκλάδων. Σε αυτό τον πρώτο κύκλο εντάσσονται 220 προϊόντα από 38 παραγωγούς του Νομού, ενώ ο επόμενος κύκλος προγραμματίζεται για το τελευταίο τρίμηνο του 2017. Η κ. Ανδρουλιδάκης ανέλυσε τη διαδικασία αξιολόγησης και αναφέρθηκε στους βασικούς λόγους απόρριψης προϊόντων, ενώ απάντησε και σε σχετικές ερωτήσεις.

Στη συνάντηση παρέστη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος με παρέμβασή του αναφέρθηκε στις δράσεις της Περιφέρειας για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και της αιγαιακής γαστρονομίας, καθώς και στην ανάληψη του τίτλου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το έτος 2019. Όπως ο ίδιος δήλωσε, η Περιφέρεια θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες των δύο Επιμελητηρίων για το δίκτυο Aegean Cuisine. Παρόντες ήταν επίσης ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης, και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενή Τομέα, κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε σε ορισμένες σκέψεις για το μέλλον του δικτύου, και στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι παραβρισκόμενοι στο πλαίσιο ανοιχτής συζήτησης κατά τη διάρκεια της οποίας ανταλλάχθηκαν απόψεις και καταγράφηκαν συγκεκριμένες προτάσεις.

Μέσα στις επόμενες ημέρες οι παραγωγοί που εντάσσονται με προϊόντα τους στο δίκτυο Aegean Cuisine θα λάβουν email με τη μακέτα σήμανσης προϊόντων ‘Aegean Cuisine Recommended’ και το συνοδευτικό οδηγό χρήσης του σήματος.

Σχετικά με την πιστοποίηση εστιατορίων για ένταξη στο δίκτυο Aegean Cuisine, θα πραγματοποιηθεί σύντομα νέος κύκλος επιτόπιων ελέγχων εστιατορίων (υφιστάμενων και δυνητικών μελών) για τον οποίο το Επιμελητήριο Κυκλάδων θα στείλει άμεσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις επιχειρήσεις εστίασης του Νομού.

Το οικονομικό κόστος Πιστοποίησης αναλαμβάνει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης στην Ερμούπολη, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, με απόφασή του αναλαμβάνει το οικονομικό κόστος της Επιθεώρησης και Πιστοποίησης εστιατορίων – μελών του Δικτύου Aegean Cuisine.

Συγκεκριμένα, το ΠΤΑ αναθέτει στην Δωδεκανησιακή Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου Δ.ΕΤ.Α.Π., του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, την Επιθεώρηση και Πιστοποίηση των εστιατορίων - μελών του Δικτύου στα Δωδεκάνησα και  στην Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου ΕΤ.Α.Π. του Επιμελητηρίου  Κυκλάδων,  την Επιθεώρηση και Πιστοποίηση των εστιατορίων - μελών του Δικτύου στις Κυκλάδες.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε: «Όταν πριν από χρόνια ονειρεύτηκα και σχεδίασα  το Δίκτυο Aegean Cuisine, δεσμεύτηκα ταυτόχρονα ότι θα το στηρίξω σε όλη μου την πορεία και από οποιαδήποτε θέση θα μπορούσα να το κάνω αυτό. Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης έρχεται με απόφασή του να στηρίξει τα Επιμελητήρια Δωδεκανήσου και Κυκλάδων ως διαχειριστές των αντίστοιχων δικτύων, με τρόπο ώστε να ωριμάσουν το έργο και να το φέρουν την κουζίνα των νησιών μας στην υψηλότερη θέση που της αξίζει. Στην κορυφή της ευρωπαϊκής γαστρονομίας, περήφανα δίπλα στον τίτλο που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατέκτησε, της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, υπηρετώντας τον τεράστιο και ανεξάντλητο πολιτιστικό και γαστρονομικό πλούτο του Νοτίου Αιγαίου».

Επισυναπτόμενα Αρχεία

  1. 18/02 10:48

    Ο εναλλακτικός τουρισμός της Κρήτης σε έκθεση του Μονάχου

  2. 18/02 10:10

    Ανάδειξη ιαματικών πηγών σε Χίο και Λήμνο

  3. 18/02 10:08

    Νέες τουριστικές κατοικίες σε Χαλκιδική και Θάσο

  4. 18/02 10:05

    Αποφάσεις για καταφύγια σκαφών σε Θάσο, Χαλκιδική και Χαλκίδα

  5. 17/02 10:19

    Ποιες ειδικότητες υπαλλήλων ζητούνται από ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις

  6. 17/02 10:15

    Αποφάσεις για ξενοδοχεία και τουριστικές επαύλεις

  7. 17/02 10:01

    Οι μισθοί των σερβιτόρων στα ξενοδοχεία της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας

  8. 17/02 09:55

    43 χρόνια Vernicos Yachts- Γ.Βερνίκος: Αλλαγές στο μάρκετινγκ του γιώτινγκ

  9. 17/02 09:40

    Κ.Μαρινάκος: Πρωτοβουλία για ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη

  10. 16/02 16:31

    ΕΞ Ν. Μαγνησίας: Σύγχυση για την είσπραξη του φόρου διαμονής στον Κοινωνικό Τουρισμό

  11. 16/02 16:26

    Η Θεσσαλονίκη στο National Geographic Food ως η ελληνική πρωτεύουσα της γαστρονομίας

  12. 16/02 15:48

    Airbnb: Νέο προϊόν με σπίτια που θυμίζουν ξενοδοχεία για εύρωστους ταξιδιώτες

  13. 16/02 15:12

    H Premium Brands στην έκθεση HORECA 2018

  14. 16/02 14:53

    Απονεμήθηκαν τα Responsible Business Awards 2018

  15. 16/02 12:03

    CNT: 3 ελληνικά στα καλύτερα παραθαλάσσια μπουτίκ ξενοδοχεία στην Ευρώπη

  16. 16/02 11:51

    Τα 10 πιο χλιδάτα διαμερίσματα στην Airbnb για τους λάτρεις της πολυτέλειας

  17. 16/02 11:50

    Η Ryanair άλλαξε τη σύνθεση των τουριστών στα Χανιά- ποιο είναι το προφίλ τους

  18. 16/02 11:14

    Θεσσαλονίκη επιλέγουν οι Ισραηλινοί τουρίστες

  19. 16/02 10:36

    ΣΕΤΕ: Συναντήσεις στις Βρυξέλλες με επιτρόπους

  20. 16/02 10:23

    Ευρωπαϊκός τουρισμός: Ισχυρή ανάπτυξη στις τουριστικές μισθώσεις σπιτιών μέχρι το 2022

  21. 16/02 09:43

    Δυο κλαμπ σε Μύκονο και Ρόδο στα 100 καλύτερα στο κόσμο

  22. 16/02 09:37

    Nέο Καταδυτικό Πάρκο στα Χανιά

  23. 16/02 09:32

    Μαρίνα 1.000 σκαφών με ξενοδοχείο στο Ηράκλειο

  24. 16/02 09:31

    Δήμος Καλαμαριάς: Διαγωνισμός για την πλαζ Αρετσούς

  25. 16/02 09:22

    Δήμος Εορδαίας: Δύο νέοι οικισμοί με χρήσεις και για ξενοδοχεία

  26. 16/02 09:18

    O κ. Γ.Τζιάλλας στο ξενοδοχειακό φόρουμ Adria Tourism

  27. 16/02 01:18

    Εξειδίκευση στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό ξενοδοχείων από την Καυκάς ΑΕ (video)

  28. 15/02 19:53

    Λύσεις της HP για την εξοικονόμηση πόρων στις τουριστικές επιχειρήσεις (video)

  29. 15/02 16:55

    H Nelios γιορτάζει τα 10 χρόνια της

  30. 15/02 16:54

    Η Marketing Greece επίσημη προσκεκλημένη στο Συνέδριο του ΠΑΣΥΞΕ

  31. 15/02 16:47

    Κυπριακός τουρισμός: H Λάρνακα αναβαθμίζει αισθητικά κεντρικά κτίρια

  32. 15/02 16:13

    Ζάκυνθος: Συνάντηση του δημάρχου με τη Fraport για το αεροδρόμιο

  33. 15/02 16:00

    Τουρισμός: 980 επιπλέον επενδυτικά σχέδια στο ΕΣΠΑ ενίσχυσης ΜμΕ (πίνακας)

  34. 15/02 15:45

    Στην Platinum τα ευρωπαϊκά brand ενοικίασης κατοικιών της Wyndham

  35. 15/02 15:43

    Τεράστιο κι αναξιοποίητο το κεφάλαιο του Συνεδριακού Τουρισμού στην Ελλάδα

  36. 15/02 15:27

    Στα Aria Hotels περνά το Fileas Art Hotel στα Χανιά

  37. 15/02 15:06

    Γερμανικός τουρισμός: Υποχωρεί η Ισπανία, ανεβαίνουν Τουρκία, Αίγυπτος και Ελλάδα

  38. 15/02 14:13

    Σκάνδαλο δωροδοκίας από την αλυσίδα RIU στο Μαϊάμι

  39. 15/02 13:41

    Αγροδιατροφική Σύμπραξη Ν. Αιγαίου: Έως 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις συμμετοχής

  40. 15/02 13:36

    To αεροδρόμιο Ιωαννίνων θα παρέχει καύσιμα στις πτήσεις από αύριο

  41. 15/02 13:13

    Πάρκο με υποδομές πολιτισμού και αναψυχής στο Καστράκι Δαπετσώνας

  42. 15/02 12:52

    Η Μύκονος στους 10 καλύτερους προορισμούς για σόλο ταξίδια των γυναικών

  43. 15/02 12:04

    Θαλάσσιος τουρισμός: Στις 16 Μαρτίου η έκθεση Boat & Fishing Show

  44. 15/02 11:58

    Επιτροπή στη Βουλή για τη δημόσια υγεία στα νησιά ζητεί ο Μ. Κόνσολας

  45. 15/02 11:54

    TUI: Άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο TUI Blue στην Πορτογαλία- 3 νέα το 2018

  46. 15/02 11:40

    Περιφέρεια Αττικής: Φιλοξενία δημοσιογράφων και τουριστικών επαγγελματιών

  47. 15/02 11:24

    Οινικός τουρισμός: Έρευνα της Ε.Ξ. Δράμας

  48. 15/02 11:21

    Πού ταξίδεψαν το 2017 οι Ρώσοι τουρίστες

  49. 15/02 11:18

    To Eλληνικό Πρωινό της Πρέβεζας στην HORECA 2018

  50. 15/02 11:10

    Γερμανικός τουρισμός: Τι δείχνει η τάση για Ελλάδα, Τουρκία και Μεσόγειο

  51. 15/02 10:45

    Lufthansa: Τα πρώτα αεροσκάφη με τη νέα εταιρική ταυτότητα

  52. 15/02 10:41

    Smartwings: 2 νέες συνδέσεις με τη Ρόδο από τη Γαλλία το 2018

  53. 15/02 10:30

    Γερμανικός τουρισμός: Διψήφια αύξηση κρατήσεων για το καλοκαίρι τον Ιανουάριο

  54. 15/02 10:01

    Ο Thomas Cook επιστρέφει φέτος στην Τυνησία

  55. 15/02 09:03

    Συνάντηση Έλενας Κουντουρά με τους σπουδαστές της Διπλωματικής Ακαδημίας

  56. 15/02 08:55

    Ελληνο-σερβική συνεργασία στον τουρισμό

  57. 15/02 08:48

    Δήμοι αξιοποιούν παλαιά κτίρια για χώρους πολιτισμού

  58. 15/02 08:45

    Αποφάσεις για ξενοδοχεία σε Σαντορίνη, Κρήτη, Θεσσαλονίκη και Σάμο

  59. 15/02 08:43

    O Άτλαντας των ελληνικών νησιών

  60. 15/02 08:37

    Βουλγαρία: Γκρεμίζονται παράνομες κατασκευές στην παραλία Sunny Beach

  61. 15/02 08:35

    Aegean: Όλοι οι προορισμοί εξωτερικού με έκπτωση έως 35%

  62. 14/02 17:00

    Μ.Κόνσολας: 6 προτάσεις για την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της Αττικής

  63. 14/02 14:32

    Ryanair: Στο 87% η ακρίβεια πτήσεων τον Ιανουάριο

  64. 14/02 14:10

    Ξενοδοχεία: Στην Zeus International η διαχείριση του Hilton στο Μιλάνο

  65. 14/02 14:09

    Το Ελληνικό Πρωινό του Πόρου στην HORECA

  66. 14/02 13:53

    Ιαματικός τουρισμός: Ασφαλιστική κάλυψη θερμαλιστικών υπηρεσιών εντός της ΕΕ

  67. 14/02 13:33

    Γ. Ρέτσος: Χωρίς ελκυστικό περιβάλλον δεν γίνονται επενδύσεις

  68. 14/02 13:25

    Κως: Η Ιπποκρατική Ιδέα στην προσέλκυση φοιτητών ιατρικής από το εξωτερικό

  69. 14/02 13:19

    ETC: Νέα κατηγορία βραβείων πολιτιστικού βιώσιμου τουρισμού- Πώς να δηλώσετε συμμετοχή

  70. 14/02 12:39

    Η LG στο Hotel Tech: Πως τα ξενοδοχεία θα εξοικονομήσουν ενέργεια (video)

  71. 14/02 12:29

    Νέο ΔΣ στον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας

  72. 14/02 12:24

    Ελληνικός τουρισμός: Σε ποιες περιοχές οι Γερμανοί βρίσκουν φτηνά σπίτια

  73. 14/02 11:51

    TripAdvisor/ Τουρισμός εμπειρίας: Ποιες δραστηριότητες κερδίζουν τους διεθνείς ταξιδιώτες

  74. 14/02 11:10

    Γεύση από Ίο σε Ελλάδα και Ιταλία

  75. 14/02 11:08

    Ευρωπαϊκός τουρισμός: Ιστορικό ρεκόρ αφίξεων το 2017- Στους κερδισμένους η Ελλάδα

  76. 14/02 10:32

    Τα δημοφιλή ελληνικά ξενοδοχεία για κράτηση στη Γερμανία αυτή την εποχή

  77. 14/02 10:13

    Cobalt Air: Νέα πτήση Ντίσελντορφ - Λάρνακα

  78. 14/02 09:43

    Αυτόνομη προβολή των Σποράδων ζητούν οι ξενοδόχοι

  79. 14/02 09:24

    TUI: Τα ελληνικά ξενοδοχεία πρώτα και με διαφορά στη νέα συλλογή Small & Friendly

  80. 14/02 09:09

    Τουρισμός 365 ημέρες: Αν ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα «συναντούσαν» τον Άγιο Βαλεντίνο στη Λέσβο…

  81. 14/02 09:08

    Δήμος Καλαμπάκας: Διαγωνισμός για την ενοικίαση τουριστικού ξενώνα

  82. 14/02 09:05

    Ηράκλειο: Περιβαλλοντικό Πάρκο με μονάδα επεξεργασίας ζωοτροφών από ξενοδοχεία

  83. 14/02 08:54

    Δ.Κασσάνδρας: Αρχαιολογική έρευνα στη βυθισμένη καστροπολιτεία του Εγκέλαδου

  84. 14/02 08:41

    Μεγάλη η δυναμική του τουρισμού στο εγχώριο startup οικοσύστημα

  85. 13/02 19:20

    Μεγάλη αύξηση στις αφίξεις Ισραηλινών για τρίτη συνεχή χρονιά

  86. 13/02 18:53

    Αισιόδοξοι οι τουριστικοί πράκτορες για το 2018 (video)

  87. 13/02 15:35

    2 στους 5 ευρωπαίους στην Ελλάδα βρήκαν απασχόληση στον τουρισμό το Μάιο

  88. 13/02 13:55

    +18% οι επισκέπτες στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους τον Οκτώβριο

  89. 13/02 13:45

    Συνέδριο Hotel Tech 2018: Οι σύγχρονες τεχνολογίες στα ξενοδοχεία

  90. 13/02 13:11

    Ελληνικά αεροδρόμια: +9,7% οι αφίξεις επιβατών από το εξωτερικό τον Ιανουάριο

  91. 13/02 12:41

    Σχεδιαστικές λύσεις για τη φιλοξενία στις εκθέσεις Infacoma & Aquatherm

  92. 13/02 12:37

    Το ξενοδοχείο Kubic Athens του κ.Γ.Τσακίρη «Smart Hotel of the Year»

  93. 13/02 12:30

    Ρόδος: Πρότυπη μονάδα τουρισμού υγείας στην Κρητηνία

  94. 13/02 12:10

    Γερμανικός τουρισμός: Ισχυρή επαναφορά της Τουρκίας προβλέπουν οι t.o's

  95. 13/02 11:54

    Fraport: -5,1% η κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια τον Ιανουάριο

  96. 13/02 11:44

    Amadeus-Routehappy: Aεροπορικές κρατήσεις με οπτική απεικόνιση της θέσης

  97. 13/02 11:25

    Χαλκιδική: Με σύμμαχο την Θεσσαλονίκη στην αγορά του Ισραήλ

  98. 13/02 11:23

    Πώς θα προβληθεί η Πάρος το 2018

  99. 13/02 11:16

    9 στους 10 Δανούς θα έρχονταν ξανά για διακοπές στην Ελλάδα

  100. 13/02 11:11

    Ο κ. Καρατάσος επανεξελέγη πρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων