Oι νικητές στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Ν. Ευρώπης

Α Decrease font Enlarge font
Oι νικητές στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Ν. Ευρώπης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 26ης Διεθνούς Έκθεσης Detrop από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου στο Περίπτερο 3 των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) – HELEXPO, θέτοντας τις βάσεις για μια διοργάνωση διεθνών προδιαγραφών.

Ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης διοργανώθηκε από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τη HELEXPO –ΔΕΘ και την υποστήριξη της World Association of Chefs Societies (WACS, Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων), συγκεντρώνοντας περισσότερες από 450 συμμετοχές διακεκριμένων Αρχιμαγείρων και σχολών μαγειρικής, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε 34 κατηγορίες και αξιολογήθηκαν από 23 διεθνείς κριτές, η συμμετοχή των οποίων προσέδωσε στη διοργάνωση το κύρος ενός διεθνούς διαγωνισμού, θέτοντας ψηλά τον πήχη για μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες. Επίσης, στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό παρευρέθηκε o Thomas A. Gugler, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies).

Η Εθνική ομάδα μαγειρικής της Κύπρου ανακηρύχθηκε ως η «Καλύτερη Ομάδα της Χρονιάς», χρησιμοποιώντας για τη δημιουργία των πιάτων της προϊόντα που προέρχονται από τη γη της Μακεδονίας, με στόχο την ενίσχυση της δράσης που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τη Λέσχη  Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος για τη σωστή ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού και την προώθηση των εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων της Μακεδονικής Κουζίνας.

Η Λετονία ανέδειξε τον «Καλύτερο Αρχιμάγειρα της Χρονιάς», ενώ το βραβείο της «Καλύτερης Σχολής Μαγειρικής της Χρονιάς» απέσπασε η Σχολή Intercollege της Κύπρου. Επίσης, τα βραβεία τόσο του «Καλύτερου Μαθητή Αρχιμάγειρα της Χρονιάς» καθώς και του «Καλύτερου Ζαχαροπλάστη Μαθητή Αρχιμάγειρα της Χρονιάς»,  απονεμήθηκαν σε σπουδαστές της Σχολής Intercollege της Κύπρου, ενώ τον μεγαλύτερο αριθμό μεταλλίων συγκέντρωσε η ομάδα του «ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ». Οι χώρες που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό είναι: Ελλάδα, Κύπρος, Ταϊβάν, Τουρκία, Σερβία, Ουκρανία, και Λετονία. Οι κριτές που μας τίμησαν με τη παρουσία τους ήταν από 17 χώρες: Ελλάδα, Κύπρο, Σερβία, Σλοβενία, Ουκρανία, Κροατία, Τουρκία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Μεξικό, Μαυροβούνιο, Ταιβάν, ΗΠΑ, Λετονία.

Αρχιμάγειρες από την Ελλάδα και το εξωτερικό κατέκλυσαν το Περίπτερο 3 των εγκαταστάσεων της HELEXPO – ΔΕΘ, το οποίο ευωδίασε από τα γευστικά αρώματα των κουζινών που στήθηκαν για τον Διαγωνισμό. Επιπλέον, ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νότιας Ευρώπης πλαισιώθηκε με παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες ως βασικό άξονα είχαν να αναδείξουν την υψηλή διατροφική αξία των ελληνικών τροφίμων και ποτών, τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής και τις εξαγωγικές προοπτικές τους στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη.

Αναμφίβολα, ανάμεσα στις παράλληλες εκδηλώσεις που ξεχώρισαν, ήταν αυτές που διαδραματίστηκαν στο σταντ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Περίπτερο 16, με την παρουσία της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, του Ηλία Μαμαλάκη, του Άρη Τσανακλίδη, του Γιώργου Στυλιανουδάκη, του Πάτερ Επιφάνιου, καθώς και των μελών της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κικής Εμμανουηλίδου, Μαρίας Γκουγκούδη και Κατερίνας Πέτρου, οι οποίοι προετοίμασαν και παρουσίασαν εξαιρετικά εδέσματα με συνταγές της Μακεδονικής Κουζίνας.

Ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης συνιστά τη μεγάλη γιορτή των επαγγελματιών του κλάδου και αποτελεί μέρος της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλλει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος όχι μόνο για την ανάδειξη νέων ταλέντων στη μαγειρική, αλλά και για την προβολή της πλούσιας ελληνικής κουζίνας, την προώθηση των ελληνικών προϊόντων, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής γευσιγνωσίας, την αύξηση του τουρισμού και την ενίσχυση της οικονομίας.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια αυτή, όλους τους διαγωνιζόμενους που ταξίδεψαν από κάθε γωνιά του κόσμου για να παραβρεθούν, καθώς και τα μέλη της που συντέλεσαν με την πολύτιμη βοήθεια τους στην επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης. Τέλος, η Λέσχη Αρχιμαγείρων ευχαριστεί θερμά τους συνεργάτες της: ΔΕΘ-Helexpo, World Association of Chefs Society, το Υπουργείου Τουρισμού, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον κ. Παπά Θεοφάνη- Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, το Υπουργείο Εσωτερικών, τις εταιρείες Ginox, Pyramis, Technotel, Provil, Grand Hotel Palace, Egem, ΙΕΚ Άλφα, Alfa Ζύμες, ΙΕΚ Δέλτα, Magna Carta, Ayo, Σπιτικό Παπακωνσταντίνου, Αφοί Γαλή, Κρέατα Μακεδονίας- Αφοί Αστερίου, Devido, Ξουγκάς Sea Food, CAI, Panaritis, Οργανισμός Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής, Οργανισμός Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης, Thessaloniki Convention Bureau,  Οινοποιείο Μυλοπόταμος, The Met Hotel, First Class, Thesscafé, Γιοκ Μπαλίκ, Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Ελέτρο Α.Ε.,  Glass Cleaning, Βαλάντης, Bluerent a car, Artion, Σουρωτή, Γαλαξίδι Ιχθυοκαλλιέργειες, Εστιατόριο Περί Ευόσμου, Εστιατόριο τα Τρία Γουρουνάκια.

  1. 22/04 13:38

    Πως ο ελληνικός τουρισμός προσεγγίζει την αμερικανική αγορά (video)

  2. 22/04 10:14

    Συνάντηση Ε.Κουντουρά με τον Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών

  3. 22/04 10:08

    Ιατρικός τουρισμός: Κοινές δράσεις υπουργείου-ΕΛΙΤΟΥΡ

  4. 22/04 10:06

    Σύνθετο τουριστικό κατάλυμα από τα Κρητικά Γκολφ

  5. 22/04 09:57

    Ο Δήμος Σαρωνικού αναδεικνύει τα τουριστικά του πλεονεκτήματα

  6. 22/04 09:56

    Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης στο Δήμο Κυθήρων

  7. 21/04 11:09

    Ο ελληνικός τουρισμός πίσω από τους αριθμούς

  8. 21/04 10:33

    Τουρκικός τουρισμός: Στόχος οι 500.000 Κινέζοι τουρίστες φέτος

  9. 21/04 09:56

    Προβολή της Χίου ως προορισμός κρουαζιέρας

  10. 21/04 09:55

    Ο Δήμος Λέρου στο πρόγραμμα για προσβάσιμες παραλίες

  11. 21/04 09:46

    Επίδειξη αερομοντέλων στη Νέα Άγχιαλο

  12. 20/04 20:40

    Ο τουρισμός στη Θεσσαλονίκη: Αύξηση πληροτήτων αλλά και προβληματισμός

  13. 20/04 16:48

    Πιτσιόρλας: Έως το φθινόπωρο όλες οι ΚΥΑ για την επένδυση στο Ελληνικό

  14. 20/04 15:22

    ΤτΕ: 17 εκατ. ευρώ περισσότερες ταξιδιωτικές εισπράξεις το Φεβρουάριο

  15. 20/04 15:09

    H εξέλιξη της επικοινωνίας εξαιτίας του digital marketing

  16. 20/04 13:59

    Στον Πειραιά το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο MSC MUSICA

  17. 20/04 13:14

    Foursquare: Τα 15 top ξενοδοχεία και εστιατόρια της Αθήνας με συγκλονιστική θέα

  18. 20/04 13:06

    Πόσα έσοδα είχαν οι Έλληνες από την Airbnb το 2017

  19. 20/04 12:19

    Airbnb: 4,85 εκατ. καταχωρήσεις στον κόσμο το 2017- Νέος στόχος ο τουρισμός υγείας

  20. 20/04 11:19

    Στις 5 και 6 Μαΐου η πρώτη Greek Panorama στην Κύπρο

  21. 20/04 11:11

    Ρωσικός τουρισμός: Η ισοτιμία μειώνει τα ταξίδια στο εξωτερικό το 2018

  22. 20/04 10:46

    PwC: Πώς ο ελληνικός τουρισμός θα παραμείνει ανταγωνιστικός- 45.000 νέες κλίνες

  23. 20/04 10:26

    Emirates: Ειδικές προσφορές για τους Έλληνες ταξιδιώτες

  24. 20/04 10:20

    O Νίκος Μπήλιος μιλάει για τον Έξυπνο Τουρισμό στο New York College

  25. 20/04 09:57

    Δίαιτα 5 αστέρων στα πολυτελέστερα ξενοδοχεία Weight Loss & Fitness Resorts του κόσμου

  26. 20/04 09:38

    Ο Δήμος Χερσονήσου ενημερώνεται για τον τουρισμό της τρίτης ηλικίας

  27. 20/04 09:29

    ΕΟΤ: Πρόγραμμα συνδιαφήμισης με τον t.o. Filip Travel της Σερβίας

  28. 20/04 09:27

    Δήμος Ιεράπετρας: Πρόγραμμα τουριστικής προβολής

  29. 20/04 09:15

    Σύσταση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης στο Δήμο Μεσολογγίου

  30. 19/04 23:37

    24ωρη απεργία την Τετάρτη από το Σωματείο εκτάκτου προσωπικού του ΥΠΠΟ

  31. 19/04 21:58

    Ήρθε το πρώτο καινοτόμο city pass για την Αθήνα

  32. 19/04 21:24

    Ημερίδα EΞΑ-ΑΑ: Εξειδικευμένες υπηρεσίες για ένα καλύτερο προϊόν στα ξενοδοχεία

  33. 19/04 17:00

    Premier Tax Free: Συμβουλές για αύξηση πωλήσεων σε διεθνείς πελάτες

  34. 19/04 16:25

    Γρ.Τάσιος: Η υψηλή ζήτηση δεν πρέπει να προκαλεί εφησυχασμό

  35. 19/04 15:47

    Στην Ελλάδα το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Εισαγγελέων το 2020

  36. 19/04 15:41

    ΗΑΤΤΑ: Τι προβλέπει η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας για τους ξεναγούς

  37. 19/04 15:00

    Προβολή των Ιονίων στο συνέδριο της ASTA

  38. 19/04 14:32

    Το Ψηφιακό Marketing είναι μέρος μιας συνολικής στρατηγικής Marketing

  39. 19/04 14:31

    Ξενοδοχεία: Πώς τα brand χάνουν πελάτες

  40. 19/04 14:02

    Παράσταση στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα

  41. 19/04 13:51

    Η Περιφέρεια Αττικής για πρώτη φορά στην Arabian Travel Market 2018

  42. 19/04 13:14

    ΕΟΤ: Hμερίδα «Jazz Democracy» στη Νέα Υόρκη

  43. 19/04 12:20

    Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή αποκαλύπτει ελλείψεις και παρατυπίες στον ΚΟΤ

  44. 19/04 12:13

    Γερμανικός τουρισμός: Τουρκία και Αίγυπτος κυρίαρχες στις κρατήσεις Μαρτίου- Υποχώρηση για Ελλάδα

  45. 19/04 12:07

    H Airbnb επεκτείνει το πρόγραμμα εμπειριών σε όλη τη Γαλλία

  46. 19/04 11:54

    Περισσότερους Αμερικανούς τουρίστες διεκδικεί η Κρήτη

  47. 19/04 11:49

    Ο αγροτουρισμός στην Κρήτη μέσω του προγράμματος BRANDTOUR

  48. 19/04 11:44

    Γνωριμία με τις παραδόσεις της Κρήτης για Γάλλους πράκτορες

  49. 19/04 11:20

    Πώς μπορεί να αντιμετωπισθεί ο υπερ-τουρισμός, σύμφωνα με τους Βρετανούς

  50. 19/04 10:32

    Ενθουσιασμένος από την Τήνο ο Κινέζος πρέσβης

  51. 19/04 10:15

    Η Airbnb εκπαιδεύει τα τουριστικά καταλύματα των Κυκλάδων

  52. 19/04 10:12

    ΕΟΤ: Πρόγραμμα συνδιαφήμισης με t.o's της Βρετανίας

  53. 19/04 10:10

    Καβάλα 2023: Δημιουργική πόλη – τουριστικός προορισμός αριστείας

  54. 19/04 10:06

    Δίκτυο φορέων Λ. Συγγρού για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη

  55. 19/04 10:04

    Γραφείο τουριστικών πληροφοριών στο αεροδρόμιο Αράξου

  56. 19/04 10:02

    Δήμος Ξάνθης: Tα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης

  57. 19/04 09:42

    Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Νέος κύκλος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στον τουρισμό

  58. 18/04 20:35

    FedHATTA: Ως πότε οι απεργίες θα θέτουν σε κίνδυνο τον ελληνικό τουρισμό;

  59. 18/04 20:13

    Τέλος οι έλεγχοι πτήσεων από Ελλάδα στα γερμανικά αεροδρόμια στις 12 Μαΐου

  60. 18/04 15:44

    Η Ψηφιακή Παρουσία Τουριστικών Επιχειρήσεων - 7 Βασικά Σημεία

  61. 18/04 13:48

    Thomas Cook: Στη Χερσόνησο το πρώτο ξενοδοχείο Cook's Club

  62. 18/04 13:32

    Επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ ζήτησαν από τον πρωθυπουργό τα νησιά Ν. Αιγαίου

  63. 18/04 13:24

    Διαδήλωση στα Χανιά κατά της Fraport μετά την αποχώρηση της Ryanair

  64. 18/04 13:22

    Ε.Κουντουρά: Tουρισμός όλο το χρόνο στο Νότιο Αιγαίο

  65. 18/04 13:15

    Marketing Greece: Ενέργειες προβολής της Ελλάδας στο πρώτο τρίμηνο

  66. 18/04 13:00

    Hotels.com: Αυτά είναι τα 28 καλύτερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους ταξιδιώτες

  67. 18/04 12:04

    Η Αλόννησος στους καλύτερους καταδυτικούς προορισμούς

  68. 18/04 11:58

    Easyjet: Νέες συνδέσεις από Βερολίνο προς Ρόδο, Πρέβεζα και Αθήνα

  69. 18/04 11:46

    Τουρισμός: Στο στόχαστρο απατεώνων οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων

  70. 18/04 11:26

    Phocuswright: Πώς κάνουν αναζήτηση διακοπών στο κινητό τους οι ευρωπαίοι ταξιδιώτες

  71. 18/04 10:58

    Γερμανικός τουρισμός: Αυξημένη ζήτηση το Μάρτιο για οργανωμένες διακοπές

  72. 18/04 10:55

    Στα δίχτυα της εφορίας αδήλωτες κατοικίες της Airbnb

  73. 18/04 10:31

    Πρώτο συνέδριο τουρισμού Κυκλάδων στην Ίο

  74. 18/04 10:07

    Αναβίωση Γαστρονομικών Παραδόσεων του Πάσχα Κύπρου και Ρωσίας

  75. 18/04 10:02

    ΕΟΤ: Πρόγραμμα συνδιαφήμισης με t.o's της Ρουμανίας

  76. 18/04 09:57

    8ο Crete Trip από το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus

  77. 18/04 09:55

    Δήμος Καρπενησίου: H Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής

  78. 18/04 09:53

    Αποφάσεις για ξενοδοχεία στην Κάρπαθο και στην Πάρο

  79. 18/04 09:45

    Εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

  80. 18/04 07:35

    Σε ποια Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους είναι ελεύθερη η είσοδος σήμερα

  81. 17/04 20:43

    Πράσινο φως από το ΣτΕ για το Atalanti Hills

  82. 17/04 18:01

    Παρουσίαση του διεθνούς ιστορικού συνεδρίου της Λήμνου

  83. 17/04 17:21

    Ryanair: Πότε σταματούν οι πτήσεις προς Χανιά μετά το κλείσιμο της βάσης

  84. 17/04 16:31

    EquiFund: Χρηματοδοτικές δυνατότητες για τις επιχειρήσεις

  85. 17/04 16:17

    Κορινθιακός: Πλωτό φράγμα για την αντιμετώπιση των μεδουσών

  86. 17/04 16:12

    Blue Air: Σημαντική διάκριση από την TripAdvisor

  87. 17/04 16:08

    Χρονιά σταθμός το 2018 για τον τουρισμό της Μήλου

  88. 17/04 15:45

    Συνέδριο "Η Μαγνησία ως τουριστικός προορισμός"

  89. 17/04 14:57

    8 διάσημες αναζητούν τον έρωτα στα ελληνικά νησιά- Νέα σειρά του βρετανικού ITV

  90. 17/04 14:26

    ΠΕΥΦΑ: Κενά λειτουργίας στα μουσεία λόγω καθυστέρησης προσλήψεων

  91. 17/04 14:13

    Booking.com: 7 στους 10 ταξιδιώτες θα επιλέξουν "πράσινο" κατάλυμα το 2018

  92. 17/04 12:51

    Κυπριακός τουρισμός: 23% περισσότερες αφίξεις τη χειμερινή περίοδο

  93. 17/04 12:49

    Forbes: Η πιο ωραία παραλία στον κόσμο βρίσκεται στην Κρήτη

  94. 17/04 12:03

    Ελληνικός τουρισμός 2017: Σε 5 περιφέρειες το 90% των ταξιδιωτικών εισπράξεων

  95. 17/04 11:59

    1 εκατ. Αμερικανοί τουρίστες ετησίως (video)

  96. 17/04 11:30

    TUI Αυστρίας: Η Ελλάδα πρώτος προορισμός από το αεροδρόμιο Σάλτσμπουργκ

  97. 17/04 11:14

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης Ρώσων δημοσιογράφων στα Ιόνια Νησιά

  98. 17/04 11:12

    Διευκρινίσεις για την ασφάλιση των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων

  99. 17/04 10:51

    Χανιά: Πρόταση του δήμου για τον καθορισμό της τουριστικής ζώνης

  100. 17/04 10:43

    Thomas Cook: Ανοίγει το ξενοδοχείο Sentido Mediterranean Village στην Πιερία (φωτό)