Περιφέρεια Κρήτης: Διακρίσεις για το Κρητκό ελαιόλαδο

Α Decrease font Enlarge font
Περιφέρεια Κρήτης: Διακρίσεις για το Κρητκό ελαιόλαδο

Το Κρητικό ελαιόλαδο συνεχώς κερδίζει σε ποιότητα και κατακτά βραβεία ενώ στόχος είναι την επόμενη πενταετία όπως είπε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, να εξάγεται το 50% του Κρητικού ποιοτικού ελαιολάδου συσκευασμένο. 

Με στόχο την καλύτερη δυνατή προώθηση του ποιοτικού Κρητικού ελαιολάδου στις διεθνείς αγορές αλλά και στην εσωτερική αγορά η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης διοργάνωσε με επιτυχία στο Ρέθυμνο το 3ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου (3nd Cretan Olive Oil Competition),  ένας διαγωνισμός που συνεχώς εδραιώνεται και έχει γίνει θεσμός που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με όλο και περισσότερες συμμετοχές. Ο  Παγκρήτιος διαγωνισμός ελαιολάδου της Αγροδιατροφικής της Περιφέρειας Κρήτης γίνεται με  την συνεργασία των φορέων: Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης,

Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης, Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ -  Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού   Ρεθύμνου.

Ο 3ος Παγκρήτιος διαγωνισμός ελαιολάδου ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 με την τελετή βράβευσης από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, τον Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης Μανόλη Χνάρη, τον Δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργο Μαρινάκη, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης-Περιφερειακών, Δημοτικών Συμβούλων, με την παρουσία φορέων, θεσμικών, ελαιοπαραγωγών, εκπροσώπων Επιμελητηρίων, επιχειρηματιών και πλήθος κόσμου. 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό αλλά και τους παραβρισκόμενους στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα και στο ρόλο του διαγωνισμού, καλώντας όλους να επενδύσουμε στην ποιότητα των προϊόντων καθώς ο πρωτογενής τομέας-όπως είπε- είναι ο τομέας που θα δώσει θέσεις εργασίας, προστιθέμενη αξία και ανάπτυξη στο νησί μας.

«Χρειάζεται ποιότητα, ταυτότητα, ανταγωνιστικότητα» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας «Συγχαίρω την Αγροδιατροφική, τους επιχειρηματίες τυποποιητές και παραγωγούς που συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις που αναβαθμίζουν το προϊόν. Στόχος μας είναι τα επόμενα πέντε χρόνια να εξάγεται το 50% του ελαιολάδου συσκευασμένο». 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης Μανόλης Χνάρης, δήλωσε: «Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουμε τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου, κάνοντας τον πια θεσμό, για το σημαντικότερο προϊόν  του νησιού μας. Είναι ανάγκη και δική μας προτεραιότητα, το κρητικό ελαιόλαδο να ακολουθεί την πορεία τυποποίηση – ταυτότητα- ανταγωνιστικότητα. Χαρακτηριστικά που το κάνουν δυνατό στις αγορές και παράλληλα του δίνουν την προστιθέμενη αξία που του αναλογεί. Αυτός ο Διαγωνισμός θέλουμε και προσπαθούμε, να προσφέρει στον παραγωγό και τυποποιητή την απαραίτητη τεχνογνωσία, για την παραγωγή ενός ποιοτικού προϊόντος βάσει των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών. Η συμμετοχή των επιχειρήσεων ήταν η μεγαλύτερη, από κάθε άλλη χρονιά, καθώς τα δείγματα ξεπέρασαν τα 80. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κριτική επιτροπή, για την εξαιρετική δουλειά που έκανε, καθώς και όλους τους παραγωγούς – τυποποιητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό».

Στην εκδήλωση της Αγροδιατροφικής της Περιφέρειας, στην ποιότητα του Κρητικού ελαιολάδου αλλά και στις διακρίσεις του αναφέρθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης ενώ για τον Παγκρήτιο διαγωνισμό και το διεθνές περιβάλλον του ελαιολάδου μίλησε  ο Dr. Antonio Giuseppe Lauro, επικεφαλής της κριτικής επιτροπής, Σύμβουλος για την Αγροτική Ανάπτυξη της Περιφέρειας της Καλαβρίας στην Ιταλία. 

Επίσης στην εκδήλωση για τα αποτελέσματα του Παγκρήτιου διαγωνισμού αλλά και για το ποιοτικό προφίλ των δειγμάτων μίλησε η  Έφη Χριστοπούλου, επικεφαλής της κριτικής επιτροπής, χημικός, εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. και του διεθνούς συμβουλίου ελαιοκομίας.

Σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή αξιολογήθηκαν 81 δείγματα ελαιολάδου, 29 βιολογικής καλλιέργειας και 52 συμβατικής καλλιέργειας. Στον διαγωνισμό δόθηκαν στα βιολογικά ελαιόλαδα δυο χρυσά βραβεία, ένα αργυρό και δυο χάλκινα ενώ στα συμβατικά ελαιόλαδα δόθηκε ένα χρυσό βραβείο ένα αργυρό και τρία χάλκινα. 

Επίσης έγινε γνωστό ότι ο διαγωνισμός αφορούσε το τυποποιημένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, εσοδείας 2016-2017 συμβατικής και βιολογικής καλλιέργειας. Η αξιολόγηση των δειγμάτων πραγματοποιήθηκε χθες 11 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του διαπιστευμένου από το ΕΣΥΔ εργαστηρίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνης «Ένωση».

Κριτήριο για την αξιολόγηση των δειγμάτων ήταν η ποιότητα των οργανοληπτικών τους χαρακτηριστικών (γεύση, οσμή) και η αξιολόγηση τους έγινε με τη χρήση φύλλου που χρησιμοποιείται στον διαγωνισμό «Mario Solinas» που διοργανώνεται από το διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας .

Συντονίστρια του τεχνικού και επιστημονικού μέρους του Διαγωνισμού ήταν η Ελευθερία Γερμανάκη panel supervisor του Οργανοληπτικού Εργαστηρίου ΑΣ Ρεθύμνου, επικεφαλής της κριτικής επιτροπής αξιολόγησης η Εφη Χριστοπούλου χημικός εμπειρογνώμονας και γευσιγνώστης ο Guiseppe Antonio Laouro από την νότια Ιταλία με πολυετή εμπειρία στην προώθηση ελαιολάδου.

Η δωδεκαμελής κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από εκπαιδευμένους δοκιμαστές και από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης όπως και από το εξωτερικό, οι οποίοι συμμετέχουν σε διαπιστευμένη οργανοληπτική ομάδα, και έχουν εμπειρία στην εφαρμογή της οργανοληπτικής μεθόδου. Η κριτική επιτροπή τήρησε όλους τους κανόνες της δεοντολογίας (blind test).

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αλλά και ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Μανόλης Χνάρης τόνισαν ότι κάθε χρόνο αυξάνονται οι συμμετοχές στον Παγκρήτιο διαγωνισμό που έχει γίνει θεσμός και συνεχάρησαν όλους τους διακριθέντες παραγωγούς, επιχειρηματίες και όλους τους συμμετέχοντες.

Βραβεία-Διακρίσεις ανά κατηγορία: 

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ 2017

KARDIA -ΧΡΥΣΗ ΕΛΑΙΑ ΒΙΟ

ΑΛΜΠΑΝΤΑΚΗΣ ΑΕΕΒΕ- ΧΡΥΣΗ ΕΛΑΙΑ ΒΙΟ

ΛΑΤΖΙΜΑΣ Α.Ε - ΑΡΓΥΡΗ ΕΛΑΙΑ ΒΙΟ

ΚΑΛΛΙΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ -ΧΑΛΚΙΝΗ ΕΛΑΙΑ ΒΙΟ

NUTRICRETA - ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΡΟΔΑΝΑΚΗΣ -ΧΑΛΚΙΝΗ ΕΛΑΙΑ ΒΙΟ

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

1. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ 

2. Α.Σ ΒΙΟΚΑΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΜΕΣΣΑΡΑΣ

3. ΒΙΟ ΚΡΗΤΙΚΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ ΜΟΝ.ΕΠΕ

4. ΒΙΟΚΑΛΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Α.Ε

5. Α.Β.Ε.Α

6. ΑΦΟΙ ΚΥΔΩΝΑΚΗ ΟΕ

7. CRETAN TREE

ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ 2017

ΜΠΟΤΖΑΚΗΣ ΑΕ ΧΡΥΣΗ ΕΛΑΙΑ

TERRA DI SITIA – ΑΡΓΥΡΗ ΕΛΑΙΑ

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ –ΧΑΛΚΙΝΗ ΕΛΑΙΑ

ΑΛΜΠΑΝΤΑΚΗΣ ΑΕΕΒΕ- ΧΑΛΚΙΝΗ ΕΛΑΙΑ

ΨΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΧΑΛΚΙΝΗ ΕΛΑΙΑ

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

1. ΥΙΟΙ ΕΜΜ. ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗ Ο.Ε.

2. ΑΦΟΙ ΓΕΡΑΚΙΑΝΑΚΗ ΙΚΕ

3. ΧΑΤΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

4. TERRA CRETA SA

5. ΑΒΓΔ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

6. Α.Σ. ΕΜΠΑΡΟΥ

7. ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

8. TERRA CRETA SA

9. TERRA CRETA SA

10. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΕΜΜ. ΑΕ ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Στο χώρο του ξενοδοχείου Sentido Pearl Beach* στο Ρέθυμνο  που δόθηκαν τα βραβεία υπήρξε πλούσιος μπουφές με εδέσματα-προϊόντα με το σήμα «ΚΡΗΤΗ» που ετοίμασαν και πρόσφεραν πιστοποιημένες επιχειρήσεις με την υποστήριξη των Chef του Ινστιτούτου Κρητικής Διατροφής.

  1. 24/06 11:11

    Κρήτη: 1.100 επενδυτικές προτάσεις κυρίως για ξενοδοχεία στο ΕΣΠΑ

  2. 24/06 11:06

    Έτσι θα φέρουμε πλούσιους τουρίστες στην Ελλάδα...

  3. 24/06 11:03

    Περιφέρεια Πελοποννήσου: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την τουριστική προβολή

  4. 24/06 11:02

    Βόρεια Κυνουρία: εκπτώσεις σε τουριστικές υπηρεσίες

  5. 24/06 10:59

    Τουριστικά έντυπα από τους Δήμους Βόλου και Κω

  6. 23/06 18:26

    "Ελ. Βενιζέλος": Mήνυμα αλληλεγγύης της Διεθνούς Αμνηστίας παρουσία του Sting

  7. 23/06 11:58

    Σύσκεψη με τις ακτοπλοϊκές για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

  8. 23/06 11:06

    Ε.Κουντουρά: Η κρουαζιέρα μοχλός για την τουριστική ανάπτυξη της Ηλείας

  9. 23/06 10:41

    Πολιτιστικός τουρισμός: Επετειακές εκδηλώσεις στην Τήνο για τον Χαλεπά

  10. 23/06 10:37

    7ο Faethon Olympus Marathon στην Ελασσόνα

  11. 23/06 10:35

    Δράσεις για τον τουρισμό από τους Δήμους Δράμας και Καβάλας

  12. 22/06 19:09

    Το καλύτερο περιεχόμενο είναι οι ιστορίες των επισκεπτών μας

  13. 22/06 16:53

    ΝΔ: Καθηλωμένα τα έσοδα από το τουρισμό

  14. 22/06 16:10

    Συνάντηση Κουντουρά με το δήμαρχο Σίφνου για θέματα τουριστικής προβολής

  15. 22/06 16:05

    Aegean: 42 νέα αεροσκάφη Airbus- Δηλώσεις Περιφερειαρχών Κρήτης και Ν.Αιγαίου

  16. 22/06 15:58

    Φόρος διαμονής: Διαθέσιμη στο TAXISnet η εφαρμογή για τις δηλώσεις απόδοσης

  17. 22/06 15:23

    Στις 5 Ιουλίου το Φεστιβάλ Λεσβιακής Γαστρονομίας

  18. 22/06 14:58

    Ενθουσιασμένες με τη Ρόδο οι σύζυγοι υπουργών Εξωτερικών

  19. 22/06 13:39

    Στη Βουλή το σ/ν για το μεταφορικό ισοδύναμο

  20. 22/06 13:36

    Διαγωνισμός Μις Παγκόσμιος Τουρισμός στην Αθήνα

  21. 22/06 13:01

    Booking.com: Chatbot διαχειρίζεται τα μισά ερωτήματα των ταξιδιωτών

  22. 22/06 12:07

    Ο τουρισμός περιπέτειας είναι η νέα μόδα στα ταξίδια

  23. 22/06 11:39

    O τουρισμός της Σκιάθου σε συνάντηση Κουντουρά με το δήμαρχο

  24. 22/06 11:35

    ΣΕΤΚΕ: Τι ισχύει για την Καρτέλα Ενημέρωσης Πελάτη

  25. 22/06 11:24

    Γερμανικός τουρισμός: Μεγάλη διάθεση για ταξίδια από την τρίτη ηλικία

  26. 22/06 11:21

    Η 2η Grecia Panorama στο World Trade Center στο Βουκουρέστι

  27. 22/06 10:19

    Marketing Greece: Αναζήτηση προτάσεων για νέα τουριστική καμπάνια

  28. 22/06 09:39

    Δείτε πώς ήταν ο Παρθενώνας και άλλα 6 παγκόσμια μνημεία, με τα μάτια της Expedia

  29. 22/06 09:29

    Άδεια κατεδάφισης ημιτελούς ξενοδοχείου της Εθνικής Τράπεζας

  30. 22/06 09:27

    Δράσεις τουριστικής προώθησης για Λήμνο, Σάμο και Κορινθιακό Κόλπο

  31. 22/06 09:24

    Άδειες για πλωτές εξέδρες στην Πάρο και Χαλκιδική

  32. 22/06 09:22

    «Προβάλλω τη Ναυπακτία»: δύο διεθνή φεστιβάλ χορού στη Ναύπακτο

  33. 21/06 20:53

    Τέχνη, μόδα και φωτογραφία κυριαρχούν στο ξενοδοχείο St.George Lycabettus (φωτό)

  34. 21/06 20:47

    Η Emirates αναζητά προσωπικό- Ημέρες καριέρας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

  35. 21/06 20:43

    Έρευνα ικανοποίησης των τουριστών στη Χαλκιδική

  36. 21/06 16:50

    ΚΑΥΑΚ: Οι 7 φυλές ταξιδιωτών και τι τους αγχώνει στις διακοπές

  37. 21/06 16:18

    IGTV όταν το video κυριαρχεί στο instagram

  38. 21/06 15:28

    H Kάρπαθος προβάλλεται διεθνώς και εντυπωσιάζει

  39. 21/06 15:15

    ΤτΕ: Μείωση 3,1% στη μέση ταξιδιωτική δαπάνη στο 4μηνο

  40. 21/06 14:12

    FedHATTA: Τι αλλάζει από 1ης Ιουλίου στα οργανωμένα ταξίδια

  41. 21/06 13:50

    Η ελιά της Χαλκιδικής στο «μενού» 3,5 εκατομμυρίων Ρώσων αναγνωστών

  42. 21/06 13:46

    Ellinair: Διολίσθηση αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

  43. 21/06 13:08

    Μύκονος: Γυρίσματα για την επιτυχημένη γερμανική σειρά "Πλοίο της Αγάπης"

  44. 21/06 12:51

    Τουρισμός Υγείας: Διεθνές συνέδριο στην Κω

  45. 21/06 12:41

    Εξοργιστικά πράγματα που κάνουν οι τουρίστες σε όλο τον κόσμο (videos)

  46. 21/06 12:38

    Έκκληση των Βρετανών πρακτόρων να καθαρίσει η Κέρκυρα!

  47. 21/06 12:04

    Ellinair: Ανοικτό το ενδεχόμενο για περισσότερες πτήσεις προς Ελλάδα από Ρωσία

  48. 21/06 12:04

    ΕΟΤ: Μεγάλη αύξηση Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα φέτος

  49. 21/06 11:47

    Διάκριση της Fraport Greece στα EMEA Finance’s Project- Finance Awards 2017

  50. 21/06 11:38

    Costa Navarino: Νέο υπόσκαφο Clubhouse στο γήπεδο γκολφ

  51. 21/06 11:33

    Egyptair: Προσφορά στις πτήσεις Αθήνα- Κάιρο

  52. 21/06 11:32

    10 προτάσεις της Ν.Δ. για την κρουαζιέρα

  53. 21/06 11:28

    4 νέα Aldiana Club το 2019

  54. 21/06 11:12

    Νέο ξενοδοχείο Bomo Club στην Κρήτη

  55. 21/06 10:19

    Στο Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών η Τήλος

  56. 21/06 10:18

    Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: διαπραγματεύσεις με το CNN International

  57. 21/06 10:16

    Άδειες για ανακαίνιση και επέκταση ξενοδοχείων σε Σκόπελο και Θάσο

  58. 21/06 10:13

    Στα ύψη και φέτος ο κυπριακός τουρισμός -Αύξηση αφίξεων 14,5% στο 5μηνο

  59. 21/06 10:10

    Ανοιχτό Πανεπιστήμιο: Ξανά μεταπτυχιακό πρόγραμμα διοίκησης τουριστικών επιχειρήσεων

  60. 20/06 17:14

    Instagram: ο παράδεισος του engagement για τους χρήστες μας

  61. 20/06 16:21

    Κυριαρχία της Ryanair στην Ευρώπη

  62. 20/06 15:21

    Eκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ελληνική γαστρονομία

  63. 20/06 13:54

    Eγκύκλιος: Μια καρτέλα ενημέρωσης πελάτη ανά κατάλυμα

  64. 20/06 13:49

    TUI: Η Ελλάδα δεύτερος πιο περιζήτητος προορισμός το 2018- Ποιοι τουρίστες την επιλέγουν

  65. 20/06 13:46

    ΞΕΕ: Ενιαία αμοιβή για πνευματικά δικαιώματα από τα ξενοδοχεία

  66. 20/06 13:22

    Ακλόνητη από τους περιορισμούς η Airbnb στην Ευρώπη

  67. 20/06 13:08

    Παράνομη ναύλωση ιστιοφόρου στο Λεωνίδιο

  68. 20/06 13:03

    Κοιμητηριακός τουρισμός (!): Ημερίδα στην Κηφισιά

  69. 20/06 13:02

    TτΕ: Oριακή η αύξηση των τουριστικών εσόδων τον Απρίλιο

  70. 20/06 12:53

    Τουρισμός halal: 156 εκατ. τουρίστες μέχρι το 2020- Με ποια κριτήρια επιλέγουν διακοπές

  71. 20/06 12:47

    Εβδομάδα γαστρονομίας στο Ηράκλειο

  72. 20/06 11:55

    Ryanair: Οι πιλότοι "απειλούν" με απεργιακό χάος στις πτήσεις το καλοκαίρι

  73. 20/06 11:42

    Sailing Marathon: Η μεγάλη γιορτή της ιστιοπλοΐας

  74. 20/06 11:35

    Διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

  75. 20/06 11:26

    On The Beach: 4 ελληνικοί προορισμοί στους 10 top για "ήλιο-θάλασσα" με καλό value

  76. 20/06 11:07

    FedHATTA - North Events: Τριετές πρόγραμμα στρατηγικής προβολής στις ΗΠΑ

  77. 20/06 10:37

    Πράσινο φως για 2 νέα 5άστερα ξενοδοχεία στη Γεωργιούπολη

  78. 20/06 10:11

    Εντυπωσιακό ρεκόρ της Τουρκίας στον τουρισμό

  79. 20/06 10:09

    Επέκταση ξενοδοχείου 5 αστέρων στον Μυστρά

  80. 20/06 10:07

    Βιντεοσκοπήσεις για την τουριστική προβολή του Ολύμπου και της γραμμής Κατάκολο - Πύργος - Αρ. Ολυμπία

  81. 20/06 10:05

    Δράσεις για τον τουρισμό από τις Περιφέρειες Β. Αιγαίου και Δ. Ελλάδας

  82. 20/06 10:03

    Ανάπτυξη των αεροδρομίων σε Κάρπαθο, Κω και Ρόδο

  83. 20/06 10:00

    Ε.Κουντουρά: Συναντήσεις με φορείς στην Κρήτη

  84. 19/06 19:28

    Διαστημική αποστολή θα προβάλλει την κρητική φιλοξενία και την τεχνολογία

  85. 19/06 19:00

    Thomas Cook: 10-15 νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα μέχρι το επόμενο καλοκαίρι

  86. 19/06 16:13

    Ο τουρισμός της Χερσονήσου σε συνάντηση Κουντουρά με το δήμαρχο

  87. 19/06 16:07

    Instagram Live ένα χρήσιμο Digital Marketing εργαλείο

  88. 19/06 16:03

    Στο Λούβρο, με φόντο την Αφροδίτη της Μήλου, το νέο videoclip της Beyonce

  89. 19/06 14:50

    50% αύξηση αφίξεων την τελευταία 3ετία είχε ο κυπριακός τουρισμός

  90. 19/06 14:23

    Hotels.com/ Έρευνα: Πιο σημαντική η γαστρονομία από τα αξιοθέατα

  91. 19/06 14:01

    Ξενοδοχεία: 10 πανεύκολοι τρόποι για να βελτιώσετε την εμπειρία πελατών

  92. 19/06 13:50

    Νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα αναζητεί ο Thomas Cook

  93. 19/06 13:30

    Ελληνικός τουρισμός: Εκρηκτική άνοδος αεροπορικών αφίξεων στο α΄5μηνο

  94. 19/06 13:06

    ACI: «Απογείωση» των απευθείας συνδέσεων σε 3 ελληνικά αεροδρόμια την 5ετία

  95. 19/06 13:06

    Νέο ξενοδοχείο της Νάξου στην Aqua Vista Hotels

  96. 19/06 12:27

    Αστέρας Βουλιαγμένης: Σε πλήρη λειτουργία τον Μάρτιο του 2019

  97. 19/06 12:26

    Άνοιξε το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Elivi Skiathos (φωτο)

  98. 19/06 12:10

    Anemos Luxury Grand Resort: Τιμητική διάκριση στα Sunny Heart Awards 2017

  99. 19/06 11:48

    Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για την πολιτιστική διαδρομή "Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου"

  100. 19/06 11:41

    U.S. News: Αθήνα και Σαντορίνη στους 11 top προορισμούς στην Ευρώπη το 2018