Περιφέρεια Κρήτης: Διακρίσεις για το Κρητκό ελαιόλαδο

Α Decrease font Enlarge font
Περιφέρεια Κρήτης: Διακρίσεις για το Κρητκό ελαιόλαδο

Το Κρητικό ελαιόλαδο συνεχώς κερδίζει σε ποιότητα και κατακτά βραβεία ενώ στόχος είναι την επόμενη πενταετία όπως είπε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, να εξάγεται το 50% του Κρητικού ποιοτικού ελαιολάδου συσκευασμένο. 

Με στόχο την καλύτερη δυνατή προώθηση του ποιοτικού Κρητικού ελαιολάδου στις διεθνείς αγορές αλλά και στην εσωτερική αγορά η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης διοργάνωσε με επιτυχία στο Ρέθυμνο το 3ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου (3nd Cretan Olive Oil Competition),  ένας διαγωνισμός που συνεχώς εδραιώνεται και έχει γίνει θεσμός που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με όλο και περισσότερες συμμετοχές. Ο  Παγκρήτιος διαγωνισμός ελαιολάδου της Αγροδιατροφικής της Περιφέρειας Κρήτης γίνεται με  την συνεργασία των φορέων: Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης,

Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης, Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ -  Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού   Ρεθύμνου.

Ο 3ος Παγκρήτιος διαγωνισμός ελαιολάδου ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 με την τελετή βράβευσης από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, τον Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης Μανόλη Χνάρη, τον Δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργο Μαρινάκη, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης-Περιφερειακών, Δημοτικών Συμβούλων, με την παρουσία φορέων, θεσμικών, ελαιοπαραγωγών, εκπροσώπων Επιμελητηρίων, επιχειρηματιών και πλήθος κόσμου. 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό αλλά και τους παραβρισκόμενους στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα και στο ρόλο του διαγωνισμού, καλώντας όλους να επενδύσουμε στην ποιότητα των προϊόντων καθώς ο πρωτογενής τομέας-όπως είπε- είναι ο τομέας που θα δώσει θέσεις εργασίας, προστιθέμενη αξία και ανάπτυξη στο νησί μας.

«Χρειάζεται ποιότητα, ταυτότητα, ανταγωνιστικότητα» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας «Συγχαίρω την Αγροδιατροφική, τους επιχειρηματίες τυποποιητές και παραγωγούς που συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις που αναβαθμίζουν το προϊόν. Στόχος μας είναι τα επόμενα πέντε χρόνια να εξάγεται το 50% του ελαιολάδου συσκευασμένο». 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης Μανόλης Χνάρης, δήλωσε: «Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουμε τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου, κάνοντας τον πια θεσμό, για το σημαντικότερο προϊόν  του νησιού μας. Είναι ανάγκη και δική μας προτεραιότητα, το κρητικό ελαιόλαδο να ακολουθεί την πορεία τυποποίηση – ταυτότητα- ανταγωνιστικότητα. Χαρακτηριστικά που το κάνουν δυνατό στις αγορές και παράλληλα του δίνουν την προστιθέμενη αξία που του αναλογεί. Αυτός ο Διαγωνισμός θέλουμε και προσπαθούμε, να προσφέρει στον παραγωγό και τυποποιητή την απαραίτητη τεχνογνωσία, για την παραγωγή ενός ποιοτικού προϊόντος βάσει των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών. Η συμμετοχή των επιχειρήσεων ήταν η μεγαλύτερη, από κάθε άλλη χρονιά, καθώς τα δείγματα ξεπέρασαν τα 80. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κριτική επιτροπή, για την εξαιρετική δουλειά που έκανε, καθώς και όλους τους παραγωγούς – τυποποιητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό».

Στην εκδήλωση της Αγροδιατροφικής της Περιφέρειας, στην ποιότητα του Κρητικού ελαιολάδου αλλά και στις διακρίσεις του αναφέρθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης ενώ για τον Παγκρήτιο διαγωνισμό και το διεθνές περιβάλλον του ελαιολάδου μίλησε  ο Dr. Antonio Giuseppe Lauro, επικεφαλής της κριτικής επιτροπής, Σύμβουλος για την Αγροτική Ανάπτυξη της Περιφέρειας της Καλαβρίας στην Ιταλία. 

Επίσης στην εκδήλωση για τα αποτελέσματα του Παγκρήτιου διαγωνισμού αλλά και για το ποιοτικό προφίλ των δειγμάτων μίλησε η  Έφη Χριστοπούλου, επικεφαλής της κριτικής επιτροπής, χημικός, εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. και του διεθνούς συμβουλίου ελαιοκομίας.

Σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή αξιολογήθηκαν 81 δείγματα ελαιολάδου, 29 βιολογικής καλλιέργειας και 52 συμβατικής καλλιέργειας. Στον διαγωνισμό δόθηκαν στα βιολογικά ελαιόλαδα δυο χρυσά βραβεία, ένα αργυρό και δυο χάλκινα ενώ στα συμβατικά ελαιόλαδα δόθηκε ένα χρυσό βραβείο ένα αργυρό και τρία χάλκινα. 

Επίσης έγινε γνωστό ότι ο διαγωνισμός αφορούσε το τυποποιημένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, εσοδείας 2016-2017 συμβατικής και βιολογικής καλλιέργειας. Η αξιολόγηση των δειγμάτων πραγματοποιήθηκε χθες 11 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του διαπιστευμένου από το ΕΣΥΔ εργαστηρίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνης «Ένωση».

Κριτήριο για την αξιολόγηση των δειγμάτων ήταν η ποιότητα των οργανοληπτικών τους χαρακτηριστικών (γεύση, οσμή) και η αξιολόγηση τους έγινε με τη χρήση φύλλου που χρησιμοποιείται στον διαγωνισμό «Mario Solinas» που διοργανώνεται από το διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας .

Συντονίστρια του τεχνικού και επιστημονικού μέρους του Διαγωνισμού ήταν η Ελευθερία Γερμανάκη panel supervisor του Οργανοληπτικού Εργαστηρίου ΑΣ Ρεθύμνου, επικεφαλής της κριτικής επιτροπής αξιολόγησης η Εφη Χριστοπούλου χημικός εμπειρογνώμονας και γευσιγνώστης ο Guiseppe Antonio Laouro από την νότια Ιταλία με πολυετή εμπειρία στην προώθηση ελαιολάδου.

Η δωδεκαμελής κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από εκπαιδευμένους δοκιμαστές και από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης όπως και από το εξωτερικό, οι οποίοι συμμετέχουν σε διαπιστευμένη οργανοληπτική ομάδα, και έχουν εμπειρία στην εφαρμογή της οργανοληπτικής μεθόδου. Η κριτική επιτροπή τήρησε όλους τους κανόνες της δεοντολογίας (blind test).

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αλλά και ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Μανόλης Χνάρης τόνισαν ότι κάθε χρόνο αυξάνονται οι συμμετοχές στον Παγκρήτιο διαγωνισμό που έχει γίνει θεσμός και συνεχάρησαν όλους τους διακριθέντες παραγωγούς, επιχειρηματίες και όλους τους συμμετέχοντες.

Βραβεία-Διακρίσεις ανά κατηγορία: 

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ 2017

KARDIA -ΧΡΥΣΗ ΕΛΑΙΑ ΒΙΟ

ΑΛΜΠΑΝΤΑΚΗΣ ΑΕΕΒΕ- ΧΡΥΣΗ ΕΛΑΙΑ ΒΙΟ

ΛΑΤΖΙΜΑΣ Α.Ε - ΑΡΓΥΡΗ ΕΛΑΙΑ ΒΙΟ

ΚΑΛΛΙΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ -ΧΑΛΚΙΝΗ ΕΛΑΙΑ ΒΙΟ

NUTRICRETA - ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΡΟΔΑΝΑΚΗΣ -ΧΑΛΚΙΝΗ ΕΛΑΙΑ ΒΙΟ

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

1. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ 

2. Α.Σ ΒΙΟΚΑΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΜΕΣΣΑΡΑΣ

3. ΒΙΟ ΚΡΗΤΙΚΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ ΜΟΝ.ΕΠΕ

4. ΒΙΟΚΑΛΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Α.Ε

5. Α.Β.Ε.Α

6. ΑΦΟΙ ΚΥΔΩΝΑΚΗ ΟΕ

7. CRETAN TREE

ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ 2017

ΜΠΟΤΖΑΚΗΣ ΑΕ ΧΡΥΣΗ ΕΛΑΙΑ

TERRA DI SITIA – ΑΡΓΥΡΗ ΕΛΑΙΑ

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ –ΧΑΛΚΙΝΗ ΕΛΑΙΑ

ΑΛΜΠΑΝΤΑΚΗΣ ΑΕΕΒΕ- ΧΑΛΚΙΝΗ ΕΛΑΙΑ

ΨΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΧΑΛΚΙΝΗ ΕΛΑΙΑ

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

1. ΥΙΟΙ ΕΜΜ. ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗ Ο.Ε.

2. ΑΦΟΙ ΓΕΡΑΚΙΑΝΑΚΗ ΙΚΕ

3. ΧΑΤΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

4. TERRA CRETA SA

5. ΑΒΓΔ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

6. Α.Σ. ΕΜΠΑΡΟΥ

7. ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

8. TERRA CRETA SA

9. TERRA CRETA SA

10. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΕΜΜ. ΑΕ ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Στο χώρο του ξενοδοχείου Sentido Pearl Beach* στο Ρέθυμνο  που δόθηκαν τα βραβεία υπήρξε πλούσιος μπουφές με εδέσματα-προϊόντα με το σήμα «ΚΡΗΤΗ» που ετοίμασαν και πρόσφεραν πιστοποιημένες επιχειρήσεις με την υποστήριξη των Chef του Ινστιτούτου Κρητικής Διατροφής.

  1. 22/11 21:39

    Eρώτηση Βόζεμπεργκ για τους γερμανικούς ελέγχους σε πτήσεις από την Ελλάδα

  2. 22/11 17:43

    Εκδήλωση για την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού στη Γαλλία

  3. 22/11 17:41

    Βράβευση της Ελλάδας από το περιοδικό Family Traveller

  4. 22/11 17:09

    Tus Airways: Nέες συνδέσεις με Αθήνα και Ιωάννινα από τη Λάρνακα

  5. 22/11 16:52

    Γιατί κυριαρχούν τα εισαγόμενα προϊόντα στα ελληνικά ξενοδοχεία

  6. 22/11 16:52

    Ημερίδα Thessaly Loading: Διεθνείς πρακτικές marketing για επαγγελματίες του τουρισμού

  7. 22/11 16:12

    Στους δρόμους οι Χιώτες για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

  8. 22/11 15:45

    Air Mediterranean: Όλες οι νέες συνδέσεις με την Αθήνα

  9. 22/11 15:42

    Ryanair: 7ήμερο προσφορών

  10. 22/11 15:34

    Σύνδεση των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου με την πραγματική οικονομία

  11. 22/11 15:12

    FedHATTA: Γιατί καταστρατηγείται η συνθήκη Σένγκεν;

  12. 22/11 14:44

    Greek Tourism Expo: 250 εκθέτες από την Ελλάδα & το εξωτερικό

  13. 22/11 14:39

    Ελληνικός τουρισμός: +10,3% η αύξηση αφίξεων και εισπράξεων στο 9μηνο

  14. 22/11 14:21

    Γερμανικός τουρισμός: H πολιτική αστάθεια και η τρομοκρατία επηρεάζουν τα ταξίδια το 2018

  15. 22/11 13:51

    HATTA: H δυναμική του ΔΩΔΕΚΑ «πέρασε» στο εξωτερικό

  16. 22/11 13:30

    Το Ξενοδοχείο του Αύριο θα παρουσιάσει η LG στην έκθεση XENIA 2017

  17. 22/11 13:25

    Έρχεται το Ναυτικό Σαλόνι στο Ελληνικό

  18. 22/11 13:24

    Γερμανικός τουρισμός: Τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης της κρουαζιέρας

  19. 22/11 12:49

    Μ.Κόνσολας: Πλήγμα για τον θαλάσσιο τουρισμό η επιβάρυνση στα μικρά σκάφη και τα ημερόπλοια

  20. 22/11 12:42

    Τα 10 πιο παράξενα μουσεία στον κόσμο που σοκάρουν

  21. 22/11 12:25

    Περισσότεροι από 25.000 επισκέπτες, ανέδειξαν το 100% Hotel Show ως την κορυφαία έκθεση για Ξενοδόχους

  22. 22/11 11:34

    Ξενάγηση ξένων επιστημόνων στη Θεσσαλονίκη

  23. 22/11 11:14

    "Ζυμώνεται" η Ένωση Ξενοδόχων Κρήτης

  24. 22/11 10:42

    ΓΣΕΒΕΕ: Γιατί μειώνονται οι κατά κεφαλήν τουριστικές δαπάνες στην Ελλάδα

  25. 22/11 10:37

    Προϋπολογισμός 2018: Πόσα έσοδα αναμένει από το φόρο διαμονής και την τουριστική μίσθωση σπιτιών

  26. 22/11 10:36

    Ποιες ευρωπαϊκές χώρες προσφέρουν καλή ισορροπία εργασίας/ ζωής

  27. 22/11 10:13

    Εξονυχιστικοί έλεγχοι στους Έλληνες επιβάτες στα γερμανικά αεροδρόμια

  28. 22/11 10:07

    Ευρωπαϊκά ξενοδοχεία: Οι επιδόσεις τον Οκτώβριο- Ταχεία ανάκαμψη στην Τουρκία

  29. 22/11 09:53

    +20% οι προκρατήσεις για Ελλάδα από Σουηδία και Νορβηγία

  30. 22/11 09:50

    Τα σύγχρονα ξενοδοχεία επενδύουν σε ποιοτικά στρώματα

  31. 22/11 09:41

    Νέες προοπτικές για την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου

  32. 22/11 09:39

    Στην Avis Europe και Otokoc το franchise της Avis στην Ελλάδα

  33. 22/11 09:35

    ΕΟΤ: Διαγωνισμός για το περίπτερο στην FITUR

  34. 22/11 09:27

    Διαγωνισμός για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

  35. 21/11 21:16

    Συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου για ενίσχυση της κρουαζιέρας

  36. 21/11 19:19

    Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ στην Αθήνα

  37. 21/11 17:35

    Δύο πολυτελή ξενοδοχεία στην Ελούντα μετατρέπονται σε σύνθετο τουριστικό συγκρότημα

  38. 21/11 17:29

    Ryanair: Νέα συνδεση Κερκυρα – Βίλνιους το 2018

  39. 21/11 17:24

    Ξεκίνησαν τα έργα της Fraport στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς - Τί αλλάζει

  40. 21/11 16:52

    Τουρισμός: Πότε λήγει η προθεσμία για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων

  41. 21/11 16:50

    Booking.com: Διαγωνισμός με έπαθλο 30.000 δολάρια για τους "καθημερινούς ήρωες" του τουρισμού

  42. 21/11 16:15

    Παρουσίαση του νέου δικτύου πεζοπορικών διαδρομών της Τήνου

  43. 21/11 14:29

    Ξενοδοχείο στο Χόλιγουντ θα πουλά προϊόντα κάνναβης

  44. 21/11 13:49

    Γ. Ρέτσος: Η σύνδεση Τουρισμού-Αγροδιατροφής ενισχύει την ανταγωνιστικότητα

  45. 21/11 13:17

    Η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό συνέδριο γαστρονομίας και οινολογίας

  46. 21/11 13:06

    Ι.Δραγασάκης: Ο τουρισμός, η σύγχρονη οικοδομή για την ανασυγκρότηση της οικονομίας

  47. 21/11 12:01

    Η στρατηγική του υπ. Τουρισμού στη δημόσια τουριστική εκπαίδευση

  48. 21/11 11:54

    Η... εικονική είναι η νέα πραγματικότητα στα ταξίδια

  49. 21/11 11:22

    Κυπριακός τουρισμός: Περισσότεροι τουρίστες στο 10μηνο απ'όλο το 2016

  50. 21/11 10:41

    Αναγνωρίσεις 2 νέων ιαματικών πηγών σε Γρεβενά και Φθιώτιδα

  51. 21/11 10:30

    Άνοιξε η συζήτηση για το μέλλον του Τουρισμού της Κέρκυρας

  52. 21/11 10:19

    Ambotis Holidays: Άνοιξαν οι προκρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα το 2018

  53. 21/11 10:03

    Έργα 1,5 εκατ. ευρώ για την ανάδειξη του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη

  54. 21/11 10:03

    Περισσότεροι Γερμανοί τουρίστες στη Μαγιόρκα φέτος

  55. 21/11 09:55

    Easyjet: Ιστορικά ρεκόρ επιδόσεων το 2017

  56. 21/11 09:54

    Ελίζα Βόζεμπεργκ: «Να υπάρξει έκτακτο σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή»

  57. 21/11 09:39

    ΕΟΤ: Προβολή της Ικαρίας σε βρετανική τηλεοπτική εκπομπή

  58. 21/11 09:36

    Παρουσίαση του Βόλου και του Πηλίου στην Philoxenia

  59. 21/11 09:34

    Δήμος Δελφών: Hμερίδα για ξενοδόχους και επαγγελματίες εστίασης

  60. 21/11 09:32

    Παρουσίαση της Θεσσαλονίκης στη Βιέννη

  61. 20/11 17:48

    Γ. Ρέτσος: Οι συνέργειες ενδυναμώνουν το τουριστικό προϊόν

  62. 20/11 15:47

    Χρηματοδότηση της ανασκαφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Κυμισάλα Ρόδου

  63. 20/11 15:37

    Ξεκίνησε η αντικαπνιστική εκστρατεία στα Τρίκαλα

  64. 20/11 15:16

    Οι γαστρονομικές κοινότητες στο Αριστοτέλειο

  65. 20/11 15:09

    Aμερικανικός τουρισμός: Προειδοποίηση για απειλή τρομοκρατίας στην Ευρώπη τα Χριστούγεννα

  66. 20/11 15:05

    Παρουσίαση της Αλοννήσου σε Βρυξέλλες και Άμστερνταμ

  67. 20/11 14:56

    Διαγωνισμός για την παραχώρηση των μαρινών Αλίμου και Χίου

  68. 20/11 14:06

    Το Mitsis Norida Beach δημοφιλέστερο ελληνικό ξενοδοχείο στη Γερμανία το Νοέμβριο

  69. 20/11 13:55

    O Δήμος Ρόδου στην 3η GRECKA PANORAMΑ στην Πολωνία

  70. 20/11 13:50

    O Δήμος Αστυπάλαιας στην WTM και στην Philoxenia

  71. 20/11 13:42

    Οι πόλεις της Ελλάδας με τις ομορφότερες χριστουγεννιάτικες αγορές

  72. 20/11 13:38

    Ryanair: Προσφορές στα εισιτήρια εν όψει της Black Friday

  73. 20/11 13:10

    Γερμανικός τουρισμός: Η Ελλάδα δημοφιλής προορισμός για μοναχικά ταξίδια

  74. 20/11 12:43

    Τουρισμός: +15,5% οι εισπράξεις τον Σεπτέμβριο

  75. 20/11 12:28

    TUI: Προσλήψεις ανιματέρ στα club Magic Life στην Ελλάδα

  76. 20/11 12:19

    Προς νέο ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός το 2018;

  77. 20/11 12:14

    Στα τέλη Νοεμβρίου ο β’ κύκλος των αιτήσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο

  78. 20/11 12:05

    Επαναπατρισμός 26 αρχαίων αντικειμένων από την Αυστρία

  79. 20/11 11:51

    Ιατρικός τουρισμός: Τί ζητούν οι ταξιδιώτες

  80. 20/11 11:30

    Βόλος: Ημερίδα ψηφιακού μάρκετινγκ για τις τουριστικές επιχειρήσεις

  81. 20/11 11:10

    TUI Aυστρίας: Η Ελλάδα στο επίκεντρο το 2018- νέα ξενοδοχεία σε Πελοπόννησο και νησιά

  82. 20/11 10:49

    Τουριστικά καταλύματα Κέρκυρας: Το τέλος διανυκτέρευσης θηλιά για τον ελληνικό τουρισμό

  83. 20/11 10:42

    Grivalia: Μπουτίκ ξενοδοχείο το '"Ολυμπος Νάουσα" στη Θεσσαλονίκη

  84. 20/11 10:32

    Στη ΛΑΜΨΑ έναντι 43 εκατ. ευρώ το ξενοδοχείο King George

  85. 20/11 10:19

    Ένωση Ξενοδόχων Χίου: Fam trip για ξένους δημοσιογράφους και t.o's

  86. 20/11 10:17

    EOT: Υποστήριξη συνεδρίου στο Βόλο και φεστιβάλ στη Χαλκίδα

  87. 20/11 10:15

    Σήμερα ξεκινούν τα 6μηνα στα ΙΕΚ του υπ. Τουρισμού

  88. 19/11 16:25

    Μετατροπή λιμενίσκου Συβότων σε καταφύγιο τουριστικών σκαφών

  89. 19/11 16:21

    Διαγωνισμός για την εκμίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου 3-5 Πηγάδια

  90. 19/11 13:05

    Russian Circus on Ice: Στην Αθήνα το πρώτο στον κόσμο τσίρκο στον πάγο

  91. 18/11 11:42

    Φραγμός στις απάτες στο ηλεκτρονικό εμπόριο

  92. 18/11 11:30

    Ομοσπονδία καταλυμάτων "Κυκλάδες": Αίτημα για παράταση του σήματος λειτουργίας

  93. 18/11 11:27

    Δωρεές από τουριστικές επιχειρήσεις

  94. 18/11 11:24

    Δράσεις προστασίας περιοχών ΝΑΤURA σε Νάξο, Σύρο και Τήνο

  95. 17/11 15:38

    To νέο πεντάστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο του ομίλου Lindos

  96. 17/11 14:27

    Θετικά μηνύματα στην WTM για την Αττική το 2018

  97. 17/11 13:54

    Marketing Greece: Απολογισμός δημοσιότητας Οκτωβρίου 2017

  98. 17/11 13:49

    Χερσόνησος: Παρουσίαση των νέων εντύπων προβολής στη WTM

  99. 17/11 13:33

    Thomas Cook: Υπάλληλος καταχράστηκε 140.000 λίρες από την εταιρία

  100. 17/11 13:24

    Το 100% Hotel Show ξεκινάει σήμερα με τα Hotel Design Awards, VIP Επισκέπτες και μια Είσοδο-Έκπληξη