Περιφέρεια Κρήτης: Διακρίσεις για το Κρητκό ελαιόλαδο

Α Decrease font Enlarge font
Περιφέρεια Κρήτης: Διακρίσεις για το Κρητκό ελαιόλαδο

Το Κρητικό ελαιόλαδο συνεχώς κερδίζει σε ποιότητα και κατακτά βραβεία ενώ στόχος είναι την επόμενη πενταετία όπως είπε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, να εξάγεται το 50% του Κρητικού ποιοτικού ελαιολάδου συσκευασμένο. 

Με στόχο την καλύτερη δυνατή προώθηση του ποιοτικού Κρητικού ελαιολάδου στις διεθνείς αγορές αλλά και στην εσωτερική αγορά η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης διοργάνωσε με επιτυχία στο Ρέθυμνο το 3ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου (3nd Cretan Olive Oil Competition),  ένας διαγωνισμός που συνεχώς εδραιώνεται και έχει γίνει θεσμός που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με όλο και περισσότερες συμμετοχές. Ο  Παγκρήτιος διαγωνισμός ελαιολάδου της Αγροδιατροφικής της Περιφέρειας Κρήτης γίνεται με  την συνεργασία των φορέων: Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης,

Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης, Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ -  Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού   Ρεθύμνου.

Ο 3ος Παγκρήτιος διαγωνισμός ελαιολάδου ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 με την τελετή βράβευσης από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, τον Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης Μανόλη Χνάρη, τον Δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργο Μαρινάκη, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης-Περιφερειακών, Δημοτικών Συμβούλων, με την παρουσία φορέων, θεσμικών, ελαιοπαραγωγών, εκπροσώπων Επιμελητηρίων, επιχειρηματιών και πλήθος κόσμου. 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό αλλά και τους παραβρισκόμενους στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα και στο ρόλο του διαγωνισμού, καλώντας όλους να επενδύσουμε στην ποιότητα των προϊόντων καθώς ο πρωτογενής τομέας-όπως είπε- είναι ο τομέας που θα δώσει θέσεις εργασίας, προστιθέμενη αξία και ανάπτυξη στο νησί μας.

«Χρειάζεται ποιότητα, ταυτότητα, ανταγωνιστικότητα» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας «Συγχαίρω την Αγροδιατροφική, τους επιχειρηματίες τυποποιητές και παραγωγούς που συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις που αναβαθμίζουν το προϊόν. Στόχος μας είναι τα επόμενα πέντε χρόνια να εξάγεται το 50% του ελαιολάδου συσκευασμένο». 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης Μανόλης Χνάρης, δήλωσε: «Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουμε τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου, κάνοντας τον πια θεσμό, για το σημαντικότερο προϊόν  του νησιού μας. Είναι ανάγκη και δική μας προτεραιότητα, το κρητικό ελαιόλαδο να ακολουθεί την πορεία τυποποίηση – ταυτότητα- ανταγωνιστικότητα. Χαρακτηριστικά που το κάνουν δυνατό στις αγορές και παράλληλα του δίνουν την προστιθέμενη αξία που του αναλογεί. Αυτός ο Διαγωνισμός θέλουμε και προσπαθούμε, να προσφέρει στον παραγωγό και τυποποιητή την απαραίτητη τεχνογνωσία, για την παραγωγή ενός ποιοτικού προϊόντος βάσει των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών. Η συμμετοχή των επιχειρήσεων ήταν η μεγαλύτερη, από κάθε άλλη χρονιά, καθώς τα δείγματα ξεπέρασαν τα 80. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κριτική επιτροπή, για την εξαιρετική δουλειά που έκανε, καθώς και όλους τους παραγωγούς – τυποποιητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό».

Στην εκδήλωση της Αγροδιατροφικής της Περιφέρειας, στην ποιότητα του Κρητικού ελαιολάδου αλλά και στις διακρίσεις του αναφέρθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης ενώ για τον Παγκρήτιο διαγωνισμό και το διεθνές περιβάλλον του ελαιολάδου μίλησε  ο Dr. Antonio Giuseppe Lauro, επικεφαλής της κριτικής επιτροπής, Σύμβουλος για την Αγροτική Ανάπτυξη της Περιφέρειας της Καλαβρίας στην Ιταλία. 

Επίσης στην εκδήλωση για τα αποτελέσματα του Παγκρήτιου διαγωνισμού αλλά και για το ποιοτικό προφίλ των δειγμάτων μίλησε η  Έφη Χριστοπούλου, επικεφαλής της κριτικής επιτροπής, χημικός, εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. και του διεθνούς συμβουλίου ελαιοκομίας.

Σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή αξιολογήθηκαν 81 δείγματα ελαιολάδου, 29 βιολογικής καλλιέργειας και 52 συμβατικής καλλιέργειας. Στον διαγωνισμό δόθηκαν στα βιολογικά ελαιόλαδα δυο χρυσά βραβεία, ένα αργυρό και δυο χάλκινα ενώ στα συμβατικά ελαιόλαδα δόθηκε ένα χρυσό βραβείο ένα αργυρό και τρία χάλκινα. 

Επίσης έγινε γνωστό ότι ο διαγωνισμός αφορούσε το τυποποιημένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, εσοδείας 2016-2017 συμβατικής και βιολογικής καλλιέργειας. Η αξιολόγηση των δειγμάτων πραγματοποιήθηκε χθες 11 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του διαπιστευμένου από το ΕΣΥΔ εργαστηρίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνης «Ένωση».

Κριτήριο για την αξιολόγηση των δειγμάτων ήταν η ποιότητα των οργανοληπτικών τους χαρακτηριστικών (γεύση, οσμή) και η αξιολόγηση τους έγινε με τη χρήση φύλλου που χρησιμοποιείται στον διαγωνισμό «Mario Solinas» που διοργανώνεται από το διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας .

Συντονίστρια του τεχνικού και επιστημονικού μέρους του Διαγωνισμού ήταν η Ελευθερία Γερμανάκη panel supervisor του Οργανοληπτικού Εργαστηρίου ΑΣ Ρεθύμνου, επικεφαλής της κριτικής επιτροπής αξιολόγησης η Εφη Χριστοπούλου χημικός εμπειρογνώμονας και γευσιγνώστης ο Guiseppe Antonio Laouro από την νότια Ιταλία με πολυετή εμπειρία στην προώθηση ελαιολάδου.

Η δωδεκαμελής κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από εκπαιδευμένους δοκιμαστές και από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης όπως και από το εξωτερικό, οι οποίοι συμμετέχουν σε διαπιστευμένη οργανοληπτική ομάδα, και έχουν εμπειρία στην εφαρμογή της οργανοληπτικής μεθόδου. Η κριτική επιτροπή τήρησε όλους τους κανόνες της δεοντολογίας (blind test).

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αλλά και ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Μανόλης Χνάρης τόνισαν ότι κάθε χρόνο αυξάνονται οι συμμετοχές στον Παγκρήτιο διαγωνισμό που έχει γίνει θεσμός και συνεχάρησαν όλους τους διακριθέντες παραγωγούς, επιχειρηματίες και όλους τους συμμετέχοντες.

Βραβεία-Διακρίσεις ανά κατηγορία: 

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ 2017

KARDIA -ΧΡΥΣΗ ΕΛΑΙΑ ΒΙΟ

ΑΛΜΠΑΝΤΑΚΗΣ ΑΕΕΒΕ- ΧΡΥΣΗ ΕΛΑΙΑ ΒΙΟ

ΛΑΤΖΙΜΑΣ Α.Ε - ΑΡΓΥΡΗ ΕΛΑΙΑ ΒΙΟ

ΚΑΛΛΙΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ -ΧΑΛΚΙΝΗ ΕΛΑΙΑ ΒΙΟ

NUTRICRETA - ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΡΟΔΑΝΑΚΗΣ -ΧΑΛΚΙΝΗ ΕΛΑΙΑ ΒΙΟ

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

1. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ 

2. Α.Σ ΒΙΟΚΑΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΜΕΣΣΑΡΑΣ

3. ΒΙΟ ΚΡΗΤΙΚΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ ΜΟΝ.ΕΠΕ

4. ΒΙΟΚΑΛΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Α.Ε

5. Α.Β.Ε.Α

6. ΑΦΟΙ ΚΥΔΩΝΑΚΗ ΟΕ

7. CRETAN TREE

ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ 2017

ΜΠΟΤΖΑΚΗΣ ΑΕ ΧΡΥΣΗ ΕΛΑΙΑ

TERRA DI SITIA – ΑΡΓΥΡΗ ΕΛΑΙΑ

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ –ΧΑΛΚΙΝΗ ΕΛΑΙΑ

ΑΛΜΠΑΝΤΑΚΗΣ ΑΕΕΒΕ- ΧΑΛΚΙΝΗ ΕΛΑΙΑ

ΨΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΧΑΛΚΙΝΗ ΕΛΑΙΑ

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

1. ΥΙΟΙ ΕΜΜ. ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗ Ο.Ε.

2. ΑΦΟΙ ΓΕΡΑΚΙΑΝΑΚΗ ΙΚΕ

3. ΧΑΤΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

4. TERRA CRETA SA

5. ΑΒΓΔ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

6. Α.Σ. ΕΜΠΑΡΟΥ

7. ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

8. TERRA CRETA SA

9. TERRA CRETA SA

10. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΕΜΜ. ΑΕ ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Στο χώρο του ξενοδοχείου Sentido Pearl Beach* στο Ρέθυμνο  που δόθηκαν τα βραβεία υπήρξε πλούσιος μπουφές με εδέσματα-προϊόντα με το σήμα «ΚΡΗΤΗ» που ετοίμασαν και πρόσφεραν πιστοποιημένες επιχειρήσεις με την υποστήριξη των Chef του Ινστιτούτου Κρητικής Διατροφής.

  1. 20/04 20:40

    Θεσσαλονίκη: Αύξηση πληροτήτων αλλά και προβληματισμός

  2. 20/04 16:48

    Πιτσιόρλας: Έως το φθινόπωρο όλες οι ΚΥΑ για την επένδυση στο Ελληνικό

  3. 20/04 15:22

    ΤτΕ: 17 εκατ. ευρώ περισσότερες ταξιδιωτικές εισπράξεις το Φεβρουάριο

  4. 20/04 15:09

    H εξέλιξη της επικοινωνίας εξαιτίας του digital marketing

  5. 20/04 13:59

    Στον Πειραιά το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο MSC MUSICA

  6. 20/04 13:14

    Foursquare: Τα 15 top ξενοδοχεία και εστιατόρια της Αθήνας με συγκλονιστική θέα

  7. 20/04 13:06

    Πόσα έσοδα είχαν οι Έλληνες από την Airbnb το 2017

  8. 20/04 12:19

    Airbnb: 4,85 εκατ. καταχωρήσεις στον κόσμο το 2017- Νέος στόχος ο τουρισμός υγείας

  9. 20/04 11:19

    Στις 5 και 6 Μαΐου η πρώτη Greek Panorama στην Κύπρο

  10. 20/04 11:11

    Ρωσικός τουρισμός: Η ισοτιμία μειώνει τα ταξίδια στο εξωτερικό το 2018

  11. 20/04 10:46

    PwC: Πώς ο ελληνικός τουρισμός θα παραμείνει ανταγωνιστικός- 45.000 νέες κλίνες

  12. 20/04 10:26

    Emirates: Ειδικές προσφορές για τους Έλληνες ταξιδιώτες

  13. 20/04 10:20

    O Νίκος Μπήλιος μιλάει για τον Έξυπνο Τουρισμό στο New York College

  14. 20/04 09:57

    Δίαιτα 5 αστέρων στα πολυτελέστερα ξενοδοχεία Weight Loss & Fitness Resorts του κόσμου

  15. 20/04 09:38

    Ο Δήμος Χερσονήσου ενημερώνεται για τον τουρισμό της τρίτης ηλικίας

  16. 20/04 09:29

    ΕΟΤ: Πρόγραμμα συνδιαφήμισης με τον t.o. Filip Travel της Σερβίας

  17. 20/04 09:27

    Δήμος Ιεράπετρας: Πρόγραμμα τουριστικής προβολής

  18. 20/04 09:15

    Σύσταση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης στο Δήμο Μεσολογγίου

  19. 19/04 23:37

    24ωρη απεργία την Τετάρτη από το Σωματείο εκτάκτου προσωπικού του ΥΠΠΟ

  20. 19/04 21:58

    Ήρθε το πρώτο καινοτόμο city pass για την Αθήνα

  21. 19/04 21:24

    Ημερίδα EΞΑ-ΑΑ: Εξειδικευμένες υπηρεσίες για ένα καλύτερο προϊόν στα ξενοδοχεία

  22. 19/04 17:00

    Premier Tax Free: Συμβουλές για αύξηση πωλήσεων σε διεθνείς πελάτες

  23. 19/04 16:25

    Γρ.Τάσιος: Η υψηλή ζήτηση δεν πρέπει να προκαλεί εφησυχασμό

  24. 19/04 15:47

    Στην Ελλάδα το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Εισαγγελέων το 2020

  25. 19/04 15:41

    ΗΑΤΤΑ: Τι προβλέπει η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας για τους ξεναγούς

  26. 19/04 15:00

    Προβολή των Ιονίων στο συνέδριο της ASTA

  27. 19/04 14:32

    Το Ψηφιακό Marketing είναι μέρος μιας συνολικής στρατηγικής Marketing

  28. 19/04 14:31

    Ξενοδοχεία: Πώς τα brand χάνουν πελάτες

  29. 19/04 14:02

    Παράσταση στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα

  30. 19/04 13:51

    Η Περιφέρεια Αττικής για πρώτη φορά στην Arabian Travel Market 2018

  31. 19/04 13:14

    ΕΟΤ: Hμερίδα «Jazz Democracy» στη Νέα Υόρκη

  32. 19/04 12:20

    Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή αποκαλύπτει ελλείψεις και παρατυπίες στον ΚΟΤ

  33. 19/04 12:13

    Γερμανικός τουρισμός: Τουρκία και Αίγυπτος κυρίαρχες στις κρατήσεις Μαρτίου- Υποχώρηση για Ελλάδα

  34. 19/04 12:07

    H Airbnb επεκτείνει το πρόγραμμα εμπειριών σε όλη τη Γαλλία

  35. 19/04 11:54

    Περισσότερους Αμερικανούς τουρίστες διεκδικεί η Κρήτη

  36. 19/04 11:49

    Ο αγροτουρισμός στην Κρήτη μέσω του προγράμματος BRANDTOUR

  37. 19/04 11:44

    Γνωριμία με τις παραδόσεις της Κρήτης για Γάλλους πράκτορες

  38. 19/04 11:20

    Πώς μπορεί να αντιμετωπισθεί ο υπερ-τουρισμός, σύμφωνα με τους Βρετανούς

  39. 19/04 10:32

    Ενθουσιασμένος από την Τήνο ο Κινέζος πρέσβης

  40. 19/04 10:15

    Η Airbnb εκπαιδεύει τα τουριστικά καταλύματα των Κυκλάδων

  41. 19/04 10:12

    ΕΟΤ: Πρόγραμμα συνδιαφήμισης με t.o's της Βρετανίας

  42. 19/04 10:10

    Καβάλα 2023: Δημιουργική πόλη – τουριστικός προορισμός αριστείας

  43. 19/04 10:06

    Δίκτυο φορέων Λ. Συγγρού για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη

  44. 19/04 10:04

    Γραφείο τουριστικών πληροφοριών στο αεροδρόμιο Αράξου

  45. 19/04 10:02

    Δήμος Ξάνθης: Tα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης

  46. 19/04 09:42

    Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Νέος κύκλος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στον τουρισμό

  47. 18/04 20:35

    FedHATTA: Ως πότε οι απεργίες θα θέτουν σε κίνδυνο τον ελληνικό τουρισμό;

  48. 18/04 20:13

    Τέλος οι έλεγχοι πτήσεων από Ελλάδα στα γερμανικά αεροδρόμια στις 12 Μαΐου

  49. 18/04 15:44

    Η Ψηφιακή Παρουσία Τουριστικών Επιχειρήσεων - 7 Βασικά Σημεία

  50. 18/04 13:48

    Thomas Cook: Στη Χερσόνησο το πρώτο ξενοδοχείο Cook's Club

  51. 18/04 13:32

    Επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ ζήτησαν από τον πρωθυπουργό τα νησιά Ν. Αιγαίου

  52. 18/04 13:24

    Διαδήλωση στα Χανιά κατά της Fraport μετά την αποχώρηση της Ryanair

  53. 18/04 13:22

    Ε.Κουντουρά: Tουρισμός όλο το χρόνο στο Νότιο Αιγαίο

  54. 18/04 13:15

    Marketing Greece: Ενέργειες προβολής της Ελλάδας στο πρώτο τρίμηνο

  55. 18/04 13:00

    Hotels.com: Αυτά είναι τα 28 καλύτερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους ταξιδιώτες

  56. 18/04 12:04

    Η Αλόννησος στους καλύτερους καταδυτικούς προορισμούς

  57. 18/04 11:58

    Easyjet: Νέες συνδέσεις από Βερολίνο προς Ρόδο, Πρέβεζα και Αθήνα

  58. 18/04 11:46

    Τουρισμός: Στο στόχαστρο απατεώνων οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων

  59. 18/04 11:26

    Phocuswright: Πώς κάνουν αναζήτηση διακοπών στο κινητό τους οι ευρωπαίοι ταξιδιώτες

  60. 18/04 10:58

    Γερμανικός τουρισμός: Αυξημένη ζήτηση το Μάρτιο για οργανωμένες διακοπές

  61. 18/04 10:55

    Στα δίχτυα της εφορίας αδήλωτες κατοικίες της Airbnb

  62. 18/04 10:31

    Πρώτο συνέδριο τουρισμού Κυκλάδων στην Ίο

  63. 18/04 10:07

    Αναβίωση Γαστρονομικών Παραδόσεων του Πάσχα Κύπρου και Ρωσίας

  64. 18/04 10:02

    ΕΟΤ: Πρόγραμμα συνδιαφήμισης με t.o's της Ρουμανίας

  65. 18/04 09:57

    8ο Crete Trip από το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus

  66. 18/04 09:55

    Δήμος Καρπενησίου: H Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής

  67. 18/04 09:53

    Αποφάσεις για ξενοδοχεία στην Κάρπαθο και στην Πάρο

  68. 18/04 09:45

    Εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

  69. 18/04 07:35

    Σε ποια Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους είναι ελεύθερη η είσοδος σήμερα

  70. 17/04 20:43

    Πράσινο φως από το ΣτΕ για το Atalanti Hills

  71. 17/04 18:01

    Παρουσίαση του διεθνούς ιστορικού συνεδρίου της Λήμνου

  72. 17/04 17:21

    Ryanair: Πότε σταματούν οι πτήσεις προς Χανιά μετά το κλείσιμο της βάσης

  73. 17/04 16:31

    EquiFund: Χρηματοδοτικές δυνατότητες για τις επιχειρήσεις

  74. 17/04 16:17

    Κορινθιακός: Πλωτό φράγμα για την αντιμετώπιση των μεδουσών

  75. 17/04 16:12

    Blue Air: Σημαντική διάκριση από την TripAdvisor

  76. 17/04 16:08

    Χρονιά σταθμός το 2018 για τον τουρισμό της Μήλου

  77. 17/04 15:45

    Συνέδριο "Η Μαγνησία ως τουριστικός προορισμός"

  78. 17/04 14:57

    8 διάσημες αναζητούν τον έρωτα στα ελληνικά νησιά- Νέα σειρά του βρετανικού ITV

  79. 17/04 14:26

    ΠΕΥΦΑ: Κενά λειτουργίας στα μουσεία λόγω καθυστέρησης προσλήψεων

  80. 17/04 14:13

    Booking.com: 7 στους 10 ταξιδιώτες θα επιλέξουν "πράσινο" κατάλυμα το 2018

  81. 17/04 12:51

    Κυπριακός τουρισμός: 23% περισσότερες αφίξεις τη χειμερινή περίοδο

  82. 17/04 12:49

    Forbes: Η πιο ωραία παραλία στον κόσμο βρίσκεται στην Κρήτη

  83. 17/04 12:03

    Ελληνικός τουρισμός 2017: Σε 5 περιφέρειες το 90% των ταξιδιωτικών εισπράξεων

  84. 17/04 11:59

    1 εκατ. Αμερικανοί τουρίστες ετησίως (video)

  85. 17/04 11:30

    TUI Αυστρίας: Η Ελλάδα πρώτος προορισμός από το αεροδρόμιο Σάλτσμπουργκ

  86. 17/04 11:14

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης Ρώσων δημοσιογράφων στα Ιόνια Νησιά

  87. 17/04 11:12

    Διευκρινίσεις για την ασφάλιση των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων

  88. 17/04 10:51

    Χανιά: Πρόταση του δήμου για τον καθορισμό της τουριστικής ζώνης

  89. 17/04 10:43

    Thomas Cook: Ανοίγει το ξενοδοχείο Sentido Mediterranean Village στην Πιερία (φωτό)

  90. 17/04 10:17

    ΕΟΤ: Συνδιαφήμιση με Βρετανούς t.o's

  91. 17/04 10:14

    Πεζοδρομήσεις οδών στα Φηρά

  92. 17/04 09:54

    Ψηφιακό Marketing Τουριστικών Επιχειρήσεων - 7 βασικές έννοιες

  93. 17/04 09:51

    Επιτροπή Τουρισμού στη Φωκίδα

  94. 17/04 09:48

    Πάρος: Σε ποιες παραλίες πρέπει να υπάρχουν ναυαγοσώστες

  95. 17/04 09:44

    Δήμος Καρύστου: Προβλήματα από τις ανεμογεννήτριες

  96. 16/04 16:18

    30% περισσότεροι Αμερικανοί στην Ελλάδα φέτος (video)

  97. 16/04 16:04

    Αντ.Γελασάκης: Αμφίδρομη η σχέση τουρισμού - αγροτικής παραγωγής στην Κρήτη

  98. 16/04 15:31

    Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας... (video)

  99. 16/04 14:52

    Το συνέδριο της ASTA ανοίγει τις πωλήσεις των Αμερικανών πρακτόρων για Ελλάδα

  100. 16/04 14:06

    ASTA: Πλήθος Ελλήνων επιχειρηματιών στις b2b συναντήσεις με τους Αμερικανούς πράκτορες