Περιφέρεια Κρήτης: Διακρίσεις για το Κρητκό ελαιόλαδο

Α Decrease font Enlarge font
Περιφέρεια Κρήτης: Διακρίσεις για το Κρητκό ελαιόλαδο

Το Κρητικό ελαιόλαδο συνεχώς κερδίζει σε ποιότητα και κατακτά βραβεία ενώ στόχος είναι την επόμενη πενταετία όπως είπε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, να εξάγεται το 50% του Κρητικού ποιοτικού ελαιολάδου συσκευασμένο. 

Με στόχο την καλύτερη δυνατή προώθηση του ποιοτικού Κρητικού ελαιολάδου στις διεθνείς αγορές αλλά και στην εσωτερική αγορά η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης διοργάνωσε με επιτυχία στο Ρέθυμνο το 3ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου (3nd Cretan Olive Oil Competition),  ένας διαγωνισμός που συνεχώς εδραιώνεται και έχει γίνει θεσμός που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με όλο και περισσότερες συμμετοχές. Ο  Παγκρήτιος διαγωνισμός ελαιολάδου της Αγροδιατροφικής της Περιφέρειας Κρήτης γίνεται με  την συνεργασία των φορέων: Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης,

Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης, Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ -  Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού   Ρεθύμνου.

Ο 3ος Παγκρήτιος διαγωνισμός ελαιολάδου ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 με την τελετή βράβευσης από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, τον Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης Μανόλη Χνάρη, τον Δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργο Μαρινάκη, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης-Περιφερειακών, Δημοτικών Συμβούλων, με την παρουσία φορέων, θεσμικών, ελαιοπαραγωγών, εκπροσώπων Επιμελητηρίων, επιχειρηματιών και πλήθος κόσμου. 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό αλλά και τους παραβρισκόμενους στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα και στο ρόλο του διαγωνισμού, καλώντας όλους να επενδύσουμε στην ποιότητα των προϊόντων καθώς ο πρωτογενής τομέας-όπως είπε- είναι ο τομέας που θα δώσει θέσεις εργασίας, προστιθέμενη αξία και ανάπτυξη στο νησί μας.

«Χρειάζεται ποιότητα, ταυτότητα, ανταγωνιστικότητα» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας «Συγχαίρω την Αγροδιατροφική, τους επιχειρηματίες τυποποιητές και παραγωγούς που συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις που αναβαθμίζουν το προϊόν. Στόχος μας είναι τα επόμενα πέντε χρόνια να εξάγεται το 50% του ελαιολάδου συσκευασμένο». 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης Μανόλης Χνάρης, δήλωσε: «Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουμε τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου, κάνοντας τον πια θεσμό, για το σημαντικότερο προϊόν  του νησιού μας. Είναι ανάγκη και δική μας προτεραιότητα, το κρητικό ελαιόλαδο να ακολουθεί την πορεία τυποποίηση – ταυτότητα- ανταγωνιστικότητα. Χαρακτηριστικά που το κάνουν δυνατό στις αγορές και παράλληλα του δίνουν την προστιθέμενη αξία που του αναλογεί. Αυτός ο Διαγωνισμός θέλουμε και προσπαθούμε, να προσφέρει στον παραγωγό και τυποποιητή την απαραίτητη τεχνογνωσία, για την παραγωγή ενός ποιοτικού προϊόντος βάσει των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών. Η συμμετοχή των επιχειρήσεων ήταν η μεγαλύτερη, από κάθε άλλη χρονιά, καθώς τα δείγματα ξεπέρασαν τα 80. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κριτική επιτροπή, για την εξαιρετική δουλειά που έκανε, καθώς και όλους τους παραγωγούς – τυποποιητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό».

Στην εκδήλωση της Αγροδιατροφικής της Περιφέρειας, στην ποιότητα του Κρητικού ελαιολάδου αλλά και στις διακρίσεις του αναφέρθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης ενώ για τον Παγκρήτιο διαγωνισμό και το διεθνές περιβάλλον του ελαιολάδου μίλησε  ο Dr. Antonio Giuseppe Lauro, επικεφαλής της κριτικής επιτροπής, Σύμβουλος για την Αγροτική Ανάπτυξη της Περιφέρειας της Καλαβρίας στην Ιταλία. 

Επίσης στην εκδήλωση για τα αποτελέσματα του Παγκρήτιου διαγωνισμού αλλά και για το ποιοτικό προφίλ των δειγμάτων μίλησε η  Έφη Χριστοπούλου, επικεφαλής της κριτικής επιτροπής, χημικός, εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. και του διεθνούς συμβουλίου ελαιοκομίας.

Σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή αξιολογήθηκαν 81 δείγματα ελαιολάδου, 29 βιολογικής καλλιέργειας και 52 συμβατικής καλλιέργειας. Στον διαγωνισμό δόθηκαν στα βιολογικά ελαιόλαδα δυο χρυσά βραβεία, ένα αργυρό και δυο χάλκινα ενώ στα συμβατικά ελαιόλαδα δόθηκε ένα χρυσό βραβείο ένα αργυρό και τρία χάλκινα. 

Επίσης έγινε γνωστό ότι ο διαγωνισμός αφορούσε το τυποποιημένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, εσοδείας 2016-2017 συμβατικής και βιολογικής καλλιέργειας. Η αξιολόγηση των δειγμάτων πραγματοποιήθηκε χθες 11 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του διαπιστευμένου από το ΕΣΥΔ εργαστηρίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνης «Ένωση».

Κριτήριο για την αξιολόγηση των δειγμάτων ήταν η ποιότητα των οργανοληπτικών τους χαρακτηριστικών (γεύση, οσμή) και η αξιολόγηση τους έγινε με τη χρήση φύλλου που χρησιμοποιείται στον διαγωνισμό «Mario Solinas» που διοργανώνεται από το διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας .

Συντονίστρια του τεχνικού και επιστημονικού μέρους του Διαγωνισμού ήταν η Ελευθερία Γερμανάκη panel supervisor του Οργανοληπτικού Εργαστηρίου ΑΣ Ρεθύμνου, επικεφαλής της κριτικής επιτροπής αξιολόγησης η Εφη Χριστοπούλου χημικός εμπειρογνώμονας και γευσιγνώστης ο Guiseppe Antonio Laouro από την νότια Ιταλία με πολυετή εμπειρία στην προώθηση ελαιολάδου.

Η δωδεκαμελής κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από εκπαιδευμένους δοκιμαστές και από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης όπως και από το εξωτερικό, οι οποίοι συμμετέχουν σε διαπιστευμένη οργανοληπτική ομάδα, και έχουν εμπειρία στην εφαρμογή της οργανοληπτικής μεθόδου. Η κριτική επιτροπή τήρησε όλους τους κανόνες της δεοντολογίας (blind test).

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αλλά και ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Μανόλης Χνάρης τόνισαν ότι κάθε χρόνο αυξάνονται οι συμμετοχές στον Παγκρήτιο διαγωνισμό που έχει γίνει θεσμός και συνεχάρησαν όλους τους διακριθέντες παραγωγούς, επιχειρηματίες και όλους τους συμμετέχοντες.

Βραβεία-Διακρίσεις ανά κατηγορία: 

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ 2017

KARDIA -ΧΡΥΣΗ ΕΛΑΙΑ ΒΙΟ

ΑΛΜΠΑΝΤΑΚΗΣ ΑΕΕΒΕ- ΧΡΥΣΗ ΕΛΑΙΑ ΒΙΟ

ΛΑΤΖΙΜΑΣ Α.Ε - ΑΡΓΥΡΗ ΕΛΑΙΑ ΒΙΟ

ΚΑΛΛΙΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ -ΧΑΛΚΙΝΗ ΕΛΑΙΑ ΒΙΟ

NUTRICRETA - ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΡΟΔΑΝΑΚΗΣ -ΧΑΛΚΙΝΗ ΕΛΑΙΑ ΒΙΟ

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

1. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ 

2. Α.Σ ΒΙΟΚΑΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΜΕΣΣΑΡΑΣ

3. ΒΙΟ ΚΡΗΤΙΚΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ ΜΟΝ.ΕΠΕ

4. ΒΙΟΚΑΛΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Α.Ε

5. Α.Β.Ε.Α

6. ΑΦΟΙ ΚΥΔΩΝΑΚΗ ΟΕ

7. CRETAN TREE

ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ 2017

ΜΠΟΤΖΑΚΗΣ ΑΕ ΧΡΥΣΗ ΕΛΑΙΑ

TERRA DI SITIA – ΑΡΓΥΡΗ ΕΛΑΙΑ

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ –ΧΑΛΚΙΝΗ ΕΛΑΙΑ

ΑΛΜΠΑΝΤΑΚΗΣ ΑΕΕΒΕ- ΧΑΛΚΙΝΗ ΕΛΑΙΑ

ΨΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΧΑΛΚΙΝΗ ΕΛΑΙΑ

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

1. ΥΙΟΙ ΕΜΜ. ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗ Ο.Ε.

2. ΑΦΟΙ ΓΕΡΑΚΙΑΝΑΚΗ ΙΚΕ

3. ΧΑΤΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

4. TERRA CRETA SA

5. ΑΒΓΔ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

6. Α.Σ. ΕΜΠΑΡΟΥ

7. ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

8. TERRA CRETA SA

9. TERRA CRETA SA

10. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΕΜΜ. ΑΕ ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Στο χώρο του ξενοδοχείου Sentido Pearl Beach* στο Ρέθυμνο  που δόθηκαν τα βραβεία υπήρξε πλούσιος μπουφές με εδέσματα-προϊόντα με το σήμα «ΚΡΗΤΗ» που ετοίμασαν και πρόσφεραν πιστοποιημένες επιχειρήσεις με την υποστήριξη των Chef του Ινστιτούτου Κρητικής Διατροφής.

  1. 18/02 10:48

    Ο εναλλακτικός τουρισμός της Κρήτης σε έκθεση του Μονάχου

  2. 18/02 10:10

    Ανάδειξη ιαματικών πηγών σε Χίο και Λήμνο

  3. 18/02 10:08

    Νέες τουριστικές κατοικίες σε Χαλκιδική και Θάσο

  4. 18/02 10:05

    Αποφάσεις για καταφύγια σκαφών σε Θάσο, Χαλκιδική και Χαλκίδα

  5. 17/02 10:19

    Ποιες ειδικότητες υπαλλήλων ζητούνται από ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις

  6. 17/02 10:15

    Αποφάσεις για ξενοδοχεία και τουριστικές επαύλεις

  7. 17/02 10:01

    Οι μισθοί των σερβιτόρων στα ξενοδοχεία της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας

  8. 17/02 09:55

    43 χρόνια Vernicos Yachts- Γ.Βερνίκος: Αλλαγές στο μάρκετινγκ του γιώτινγκ

  9. 17/02 09:40

    Κ.Μαρινάκος: Πρωτοβουλία για ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη

  10. 16/02 16:31

    ΕΞ Ν. Μαγνησίας: Σύγχυση για την είσπραξη του φόρου διαμονής στον Κοινωνικό Τουρισμό

  11. 16/02 16:26

    Η Θεσσαλονίκη στο National Geographic Food ως η ελληνική πρωτεύουσα της γαστρονομίας

  12. 16/02 15:48

    Airbnb: Νέο προϊόν με σπίτια που θυμίζουν ξενοδοχεία για εύρωστους ταξιδιώτες

  13. 16/02 15:12

    H Premium Brands στην έκθεση HORECA 2018

  14. 16/02 14:53

    Απονεμήθηκαν τα Responsible Business Awards 2018

  15. 16/02 12:03

    CNT: 3 ελληνικά στα καλύτερα παραθαλάσσια μπουτίκ ξενοδοχεία στην Ευρώπη

  16. 16/02 11:51

    Τα 10 πιο χλιδάτα διαμερίσματα στην Airbnb για τους λάτρεις της πολυτέλειας

  17. 16/02 11:50

    Η Ryanair άλλαξε τη σύνθεση των τουριστών στα Χανιά- ποιο είναι το προφίλ τους

  18. 16/02 11:14

    Θεσσαλονίκη επιλέγουν οι Ισραηλινοί τουρίστες

  19. 16/02 10:36

    ΣΕΤΕ: Συναντήσεις στις Βρυξέλλες με επιτρόπους

  20. 16/02 10:23

    Ευρωπαϊκός τουρισμός: Ισχυρή ανάπτυξη στις τουριστικές μισθώσεις σπιτιών μέχρι το 2022

  21. 16/02 09:43

    Δυο κλαμπ σε Μύκονο και Ρόδο στα 100 καλύτερα στο κόσμο

  22. 16/02 09:37

    Nέο Καταδυτικό Πάρκο στα Χανιά

  23. 16/02 09:32

    Μαρίνα 1.000 σκαφών με ξενοδοχείο στο Ηράκλειο

  24. 16/02 09:31

    Δήμος Καλαμαριάς: Διαγωνισμός για την πλαζ Αρετσούς

  25. 16/02 09:22

    Δήμος Εορδαίας: Δύο νέοι οικισμοί με χρήσεις και για ξενοδοχεία

  26. 16/02 09:18

    O κ. Γ.Τζιάλλας στο ξενοδοχειακό φόρουμ Adria Tourism

  27. 16/02 01:18

    Εξειδίκευση στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό ξενοδοχείων από την Καυκάς ΑΕ (video)

  28. 15/02 19:53

    Λύσεις της HP για την εξοικονόμηση πόρων στις τουριστικές επιχειρήσεις (video)

  29. 15/02 16:55

    H Nelios γιορτάζει τα 10 χρόνια της

  30. 15/02 16:54

    Η Marketing Greece επίσημη προσκεκλημένη στο Συνέδριο του ΠΑΣΥΞΕ

  31. 15/02 16:47

    Κυπριακός τουρισμός: H Λάρνακα αναβαθμίζει αισθητικά κεντρικά κτίρια

  32. 15/02 16:13

    Ζάκυνθος: Συνάντηση του δημάρχου με τη Fraport για το αεροδρόμιο

  33. 15/02 16:00

    Τουρισμός: 980 επιπλέον επενδυτικά σχέδια στο ΕΣΠΑ ενίσχυσης ΜμΕ (πίνακας)

  34. 15/02 15:45

    Στην Platinum τα ευρωπαϊκά brand ενοικίασης κατοικιών της Wyndham

  35. 15/02 15:43

    Τεράστιο κι αναξιοποίητο το κεφάλαιο του Συνεδριακού Τουρισμού στην Ελλάδα

  36. 15/02 15:27

    Στα Aria Hotels περνά το Fileas Art Hotel στα Χανιά

  37. 15/02 15:06

    Γερμανικός τουρισμός: Υποχωρεί η Ισπανία, ανεβαίνουν Τουρκία, Αίγυπτος και Ελλάδα

  38. 15/02 14:13

    Σκάνδαλο δωροδοκίας από την αλυσίδα RIU στο Μαϊάμι

  39. 15/02 13:41

    Αγροδιατροφική Σύμπραξη Ν. Αιγαίου: Έως 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις συμμετοχής

  40. 15/02 13:36

    To αεροδρόμιο Ιωαννίνων θα παρέχει καύσιμα στις πτήσεις από αύριο

  41. 15/02 13:13

    Πάρκο με υποδομές πολιτισμού και αναψυχής στο Καστράκι Δαπετσώνας

  42. 15/02 12:52

    Η Μύκονος στους 10 καλύτερους προορισμούς για σόλο ταξίδια των γυναικών

  43. 15/02 12:04

    Θαλάσσιος τουρισμός: Στις 16 Μαρτίου η έκθεση Boat & Fishing Show

  44. 15/02 11:58

    Επιτροπή στη Βουλή για τη δημόσια υγεία στα νησιά ζητεί ο Μ. Κόνσολας

  45. 15/02 11:54

    TUI: Άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο TUI Blue στην Πορτογαλία- 3 νέα το 2018

  46. 15/02 11:40

    Περιφέρεια Αττικής: Φιλοξενία δημοσιογράφων και τουριστικών επαγγελματιών

  47. 15/02 11:24

    Οινικός τουρισμός: Έρευνα της Ε.Ξ. Δράμας

  48. 15/02 11:21

    Πού ταξίδεψαν το 2017 οι Ρώσοι τουρίστες

  49. 15/02 11:18

    To Eλληνικό Πρωινό της Πρέβεζας στην HORECA 2018

  50. 15/02 11:10

    Γερμανικός τουρισμός: Τι δείχνει η τάση για Ελλάδα, Τουρκία και Μεσόγειο

  51. 15/02 10:45

    Lufthansa: Τα πρώτα αεροσκάφη με τη νέα εταιρική ταυτότητα

  52. 15/02 10:41

    Smartwings: 2 νέες συνδέσεις με τη Ρόδο από τη Γαλλία το 2018

  53. 15/02 10:30

    Γερμανικός τουρισμός: Διψήφια αύξηση κρατήσεων για το καλοκαίρι τον Ιανουάριο

  54. 15/02 10:01

    Ο Thomas Cook επιστρέφει φέτος στην Τυνησία

  55. 15/02 09:03

    Συνάντηση Έλενας Κουντουρά με τους σπουδαστές της Διπλωματικής Ακαδημίας

  56. 15/02 08:55

    Ελληνο-σερβική συνεργασία στον τουρισμό

  57. 15/02 08:48

    Δήμοι αξιοποιούν παλαιά κτίρια για χώρους πολιτισμού

  58. 15/02 08:45

    Αποφάσεις για ξενοδοχεία σε Σαντορίνη, Κρήτη, Θεσσαλονίκη και Σάμο

  59. 15/02 08:43

    O Άτλαντας των ελληνικών νησιών

  60. 15/02 08:37

    Βουλγαρία: Γκρεμίζονται παράνομες κατασκευές στην παραλία Sunny Beach

  61. 15/02 08:35

    Aegean: Όλοι οι προορισμοί εξωτερικού με έκπτωση έως 35%

  62. 14/02 17:00

    Μ.Κόνσολας: 6 προτάσεις για την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της Αττικής

  63. 14/02 14:32

    Ryanair: Στο 87% η ακρίβεια πτήσεων τον Ιανουάριο

  64. 14/02 14:10

    Ξενοδοχεία: Στην Zeus International η διαχείριση του Hilton στο Μιλάνο

  65. 14/02 14:09

    Το Ελληνικό Πρωινό του Πόρου στην HORECA

  66. 14/02 13:53

    Ιαματικός τουρισμός: Ασφαλιστική κάλυψη θερμαλιστικών υπηρεσιών εντός της ΕΕ

  67. 14/02 13:33

    Γ. Ρέτσος: Χωρίς ελκυστικό περιβάλλον δεν γίνονται επενδύσεις

  68. 14/02 13:25

    Κως: Η Ιπποκρατική Ιδέα στην προσέλκυση φοιτητών ιατρικής από το εξωτερικό

  69. 14/02 13:19

    ETC: Νέα κατηγορία βραβείων πολιτιστικού βιώσιμου τουρισμού- Πώς να δηλώσετε συμμετοχή

  70. 14/02 12:39

    Η LG στο Hotel Tech: Πως τα ξενοδοχεία θα εξοικονομήσουν ενέργεια (video)

  71. 14/02 12:29

    Νέο ΔΣ στον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας

  72. 14/02 12:24

    Ελληνικός τουρισμός: Σε ποιες περιοχές οι Γερμανοί βρίσκουν φτηνά σπίτια

  73. 14/02 11:51

    TripAdvisor/ Τουρισμός εμπειρίας: Ποιες δραστηριότητες κερδίζουν τους διεθνείς ταξιδιώτες

  74. 14/02 11:10

    Γεύση από Ίο σε Ελλάδα και Ιταλία

  75. 14/02 11:08

    Ευρωπαϊκός τουρισμός: Ιστορικό ρεκόρ αφίξεων το 2017- Στους κερδισμένους η Ελλάδα

  76. 14/02 10:32

    Τα δημοφιλή ελληνικά ξενοδοχεία για κράτηση στη Γερμανία αυτή την εποχή

  77. 14/02 10:13

    Cobalt Air: Νέα πτήση Ντίσελντορφ - Λάρνακα

  78. 14/02 09:43

    Αυτόνομη προβολή των Σποράδων ζητούν οι ξενοδόχοι

  79. 14/02 09:24

    TUI: Τα ελληνικά ξενοδοχεία πρώτα και με διαφορά στη νέα συλλογή Small & Friendly

  80. 14/02 09:09

    Τουρισμός 365 ημέρες: Αν ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα «συναντούσαν» τον Άγιο Βαλεντίνο στη Λέσβο…

  81. 14/02 09:08

    Δήμος Καλαμπάκας: Διαγωνισμός για την ενοικίαση τουριστικού ξενώνα

  82. 14/02 09:05

    Ηράκλειο: Περιβαλλοντικό Πάρκο με μονάδα επεξεργασίας ζωοτροφών από ξενοδοχεία

  83. 14/02 08:54

    Δ.Κασσάνδρας: Αρχαιολογική έρευνα στη βυθισμένη καστροπολιτεία του Εγκέλαδου

  84. 14/02 08:41

    Μεγάλη η δυναμική του τουρισμού στο εγχώριο startup οικοσύστημα

  85. 13/02 19:20

    Μεγάλη αύξηση στις αφίξεις Ισραηλινών για τρίτη συνεχή χρονιά

  86. 13/02 18:53

    Αισιόδοξοι οι τουριστικοί πράκτορες για το 2018 (video)

  87. 13/02 15:35

    2 στους 5 ευρωπαίους στην Ελλάδα βρήκαν απασχόληση στον τουρισμό το Μάιο

  88. 13/02 13:55

    +18% οι επισκέπτες στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους τον Οκτώβριο

  89. 13/02 13:45

    Συνέδριο Hotel Tech 2018: Οι σύγχρονες τεχνολογίες στα ξενοδοχεία

  90. 13/02 13:11

    Ελληνικά αεροδρόμια: +9,7% οι αφίξεις επιβατών από το εξωτερικό τον Ιανουάριο

  91. 13/02 12:41

    Σχεδιαστικές λύσεις για τη φιλοξενία στις εκθέσεις Infacoma & Aquatherm

  92. 13/02 12:37

    Το ξενοδοχείο Kubic Athens του κ.Γ.Τσακίρη «Smart Hotel of the Year»

  93. 13/02 12:30

    Ρόδος: Πρότυπη μονάδα τουρισμού υγείας στην Κρητηνία

  94. 13/02 12:10

    Γερμανικός τουρισμός: Ισχυρή επαναφορά της Τουρκίας προβλέπουν οι t.o's

  95. 13/02 11:54

    Fraport: -5,1% η κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια τον Ιανουάριο

  96. 13/02 11:44

    Amadeus-Routehappy: Aεροπορικές κρατήσεις με οπτική απεικόνιση της θέσης

  97. 13/02 11:25

    Χαλκιδική: Με σύμμαχο την Θεσσαλονίκη στην αγορά του Ισραήλ

  98. 13/02 11:23

    Πώς θα προβληθεί η Πάρος το 2018

  99. 13/02 11:16

    9 στους 10 Δανούς θα έρχονταν ξανά για διακοπές στην Ελλάδα

  100. 13/02 11:11

    Ο κ. Καρατάσος επανεξελέγη πρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων