Γερμανικός τουρισμός: Αυτό είναι το προφίλ των τουριστών- πόσα ξοδεύουν στην Ελλάδα

Γερμανικός τουρισμός: Αυτό είναι το προφίλ των τουριστών- πόσα ξοδεύουν στην Ελλάδα

Στα 1.261 ευρώ κατά μέσο όρο ανήλθε το κόστος ενός ταξιδιού στην Ελλάδα για τους Γερμανούς τουρίστες το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιδρύματος BAT-STIFTUNG FÜR ZUKUNFTSFRAGEN, ενώ η μέση ημερήσια δαπάνη ανήλθε σε 97 € ανά άτομο. Στην Ελλάδα, εξάλλου, η αγοραστική δύναμη του Ευρώ για τους Γερμανούς αντιστοιχεί με 1,21 Ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύονται στην έκθεση του ΕΟΤ Γερμανίας, που ετοιμάζεται κάθε χρόνο για την ενημέρωση των Ελλήνων εκθετών στην έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου.

Οι Γερμανοί δαπάνησαν το 2016 για τις διακοπές τους κατά μέσο όρο 1.166 Ευρώ, το μεγαλύτερο, μέχρι τώρα, ποσό. Σημειώνεται ότι στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται όχι μόνο οι δαπάνες μετακίνησης και διαμονής, αλλά και οι δαπάνες στον τόπο διακοπών όπως πχ. εκδρομές, εισιτήρια, εστιατόρια, προμήθειες, αναμνηστικά δώρα και φιλοδωρήματα, ακόμα και το παγωτό στην παραλία.

Το ίδρυμα BAT-STIFTUNG FÜR ZUKUNFTSFRAGEN αναφέρει μια ακόμη διαφοροποίηση στο ύψος των δαπανών, το οποίο αυξάνει ανάλογα με την ηλικία:

 Ηλικία 14-34 ετών, η δαπάνη ανέρχεται σε 1.000 ευρώ ήτοι 78 ευρώ ανά ημέρα

 Ηλικία 35-54 ετών, η δαπάνη ανέρχεται σε 1.194 ευρώ ήτοι 92 ευρώ ανά ημέρα

 Ηλικία άνω των 55 ετών, η δαπάνη ανέρχεται σε 1.264 ευρώ ήτοι 98 ευρώ ανά ημέρα.

Διαφοροποίηση στις δαπάνες του ταξιδιού διαπιστώνεται επίσης ανάλογα με τον προορισμό. Ένα ταξίδι στην Ευρώπη κοστίζει κατά μέσο όρο 1.171 ευρώ και είναι 40% πιο ακριβό από

ένα αντίστοιχο ταξίδι στη Γερμανία (831 ευρώ). Ένα ταξίδι διακοπών σε μακρινό προορισμό είναι δυόμισι φορές πιο ακριβό (2.144 ευρώ), από ένα ταξίδι διακοπών στη Γερμανία.

Η αγοραστική δύναμη του Ευρώ

Στην Πολωνία οι Γερμανοί τουρίστες απολαμβάνουν σχεδόν τα διπλάσια αγαθά από την πατρίδα τους καθόσον η αγοραστική δύναμη του Ευρώ αντιστοιχεί με 1,91 Ευρώ, όπως επίσης και στην Ουγγαρία και στο μακρινό Μεξικό, όπου η αγοραστική δύναμη του Ευρώ ισοδυναμεί με 1,78 και 1,73 Ευρώ αντίστοιχα. Στην Ιταλία, το επίπεδο των τιμών είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με τη Γερμανία. Ελαφρώς πιο ακριβές είναι οι διακοπές στην Αυστρία. Το ίδιο ισχύει και για τη Γαλλία, όπου το Ευρώ για τους Γερμανούς έχει μικρότερη αξία από την πατρίδα τους. Ακριβές συνεχίζουν παραδοσιακά να είναι οι διακοπές στις σκανδιναβικές χώρες. Η Ελβετία, επίσης εξακολουθεί να παραμένει ένας ακριβός τουριστικός προορισμός.

Στην Ελλάδα, όπως προαναφέρθηκε, η αγοραστική δύναμη του Ευρώ για τους Γερμανούς αντιστοιχεί με 1,21 Ευρώ.

Περιγραφή Γερμανών τουριστών

Οι διακοπές για τους Γερμανούς είναι η αγορά ενός ονείρου, είναι οι ωραιότερες μέρες του χρόνου και με το ταξίδι αυτό, επιθυμούν να υλοποιήσουν πολλές επιθυμίες καθώς επίσης πολλά και διάφορα είδη διακοπών. Η «Αναψυχή», με ποσοστό 75% , είναι για τους Γερμανούς, ο κυριότερος λόγος πραγματοποίησης ταξιδιού διακοπών και ακολουθούν, «Επαγγελματικοί λόγοι» με ποσοστό 30%, «Επίσκεψη σε φίλους και συγγενείς» 10%, «Ειδικά γεγονότα-συναυλίες-αγώνες-εκθέσεις» 10% και διάφοροι άλλοι λόγοι 5%.

Οι Γερμανοί αποφασίζουν και αρχίζουν να προγραμματίζουν έγκαιρα τις διακοπές τους, «κλείνουν» δε το ταξίδι τους σχετικά έγκαιρα αν και όχι πλέον τόσο νωρίς όπως πριν από 15 χρόνια. Οι οικογένειες με παιδιά σχολικής ηλικίας πραγματοποιούν το κύριο ταξίδι διακοπών το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των σχολείων.

Ο κύριος όγκος των σχολικών διακοπών είναι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Το φθινόπωρο και το Πάσχα, οι Γερμανοί πραγματοποιούν, ως επί το πλείστον, μικρότερης διάρκειας ταξίδια. 

Η μεγαλύτερη γιορτή στη Γερμανία είναι τα Χριστούγεννα και συνηθίζεται να γιορτάζεται οικογενειακώς ή ακόμα και να συνδέεται με χειμερινές διακοπές στα χιόνια.

Έρευνα της Στατιστικής Υπηρεσίας της Γερμανίας έδειξε, ότι τρεις (3) μήνες πριν από την ημέρα ταξιδιού η πλειονότητα των Γερμανών, σχεδόν 80%, έχει ήδη κλείσει το ταξίδι διακοπών.

Αναλυτικά, ποσοστό 24,9% των Γερμανών αρχίζει να συλλέγει πληροφορίες για τις διακοπές (12) δώδεκα μήνες πριν από το ταξίδι, στο χρονικό αυτό σημείο, μόνο το 19,3% των Γερμανών έχει λάβει ήδη την οριστική απόφαση για το ταξίδι διακοπών.

Εννέα (9) μήνες πριν από την έναρξη των διακοπών το ποσοστό των Γερμανών, που έχει αρχίσει να σχεδιάζει τις διακοπές του, ανέρχεται σε 43% και ήδη στο χρονικό αυτό διάστημα αυξάνει και το ποσοστό των Γερμανών που έχει ήδη οριστικοποιήσει το ταξίδι του σε 36,1%.

Έξι (6) μήνες πριν από τις διακοπές το 64,7%, των Γερμανών έχει λάβει την τελική απόφαση, τρεις (3) μήνες πριν από το ταξίδι διακοπών τελική απόφαση έχει λάβει ήδη το 79,7% των Γερμανών και τέλος, ένα μέχρι δύο (1-2) μήνες πριν την ημέρα του ταξιδιού το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 91,4%

Τουριστικοί προορισμοί στο εξωτερικό
Η Ισπανία ήταν και παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός των Γερμανών στο εξωτερικό. ακολουθεί η Ιταλία, η οποία σημείωσε το 2016 μικρή μείωση του ποσοστού της από 8,8%
το 2015 σε 8,2% το 2016. Η Τουρκία συνεχίζει να καταγράφει απώλειες, το 2016 το μερίδιο της στην τουριστική αγορά της Γερμανίας ανήλθε σε 5,6% έναντι ποσοστού 6% το 2015.
Η Γαλλία επίσης κατέγραψε σημαντική απώλεια μεριδίου αγοράς από 3,5% το 2015 σε 2,6% το 2016.
Για τέταρτη συνεχή χρονιά, αύξηση σημείωσε ο αριθμός των Γερμανών που πραγματοποίησαν το κύριο ταξίδι διακοπών τους στην Ελλάδα. Το ποσοστό της Ελλάδας ανήλθε σε 3,5% το 2016 έναντι ποσοστού 3,0% το 2015.
 
Διακοπές 2017: Προορισμοί και είδη ταξιδίου
Σκέψεις για το ταξίδι των διακοπών κάνουν ήδη στην αρχή του έτους 2017 τέσσερις από τους πέντε Γερμανούς (ποσοστό 79%). Εάν κάποιος υλοποιήσει πραγματικά το ταξίδι, είναι πρωτίστως ζήτημα των δυνατοτήτων του (επαρκής χρόνος και χρήμα) και της επιθυμίας (διάθεση για διακοπές).
Οι δείκτες αυτοί είναι ενδεικτικοί και αποτελούν τη βάση για τη μελλοντική ζήτηση ταξιδιών διακοπών.
Η ταξιδιωτική διάθεση των Γερμανών το 2017 ανέρχεται σε 56% (το προηγούμενο έτος: 53%).
Επίσης, ποσοστό 57% των Γερμανών βρίσκει ικανοποιητική την οικονομική του κατάστασηκαι ποσοστό 61% βρίσκει ότι έχει αρκετό χρόνο διαθέσιμο.
Τα στοιχεία αυτά δείχνουν την προοπτική για μια σταθερή ζήτηση διακοπών το 2017 (αριθμός των ατόμων που θα ταξιδέψουν).
Περιθώριο ανάπτυξης υπάρχει τόσο στον αριθμό των τουριστών όσο και στις ταξιδιωτικές δαπάνες. Η έρευνα του ινστιτούτου FUR δείχνει ότι ποσοστό 23% των Γερμανών θέλει να πραγματοποιήσει περισσότερα ταξίδια από το προηγούμενο έτος, 13% λιγότερα, ενώ ποσοστό 28% θέλει να δαπανήσει περισσότερα χρήματα για τα ταξίδια και ποσοστό 14% λιγότερα σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο.
Ως τουρίστες, οι Γερμανοί είναι πολύ αξιόπιστοι, ακόμη και στην περιέργειά τους:
Ποσοστό 41% σχεδιάζει φέτος να επισκεφθεί έναν καινούργιο προορισμό. Σχεδόν το ίδιο ποσοστό με πέρυσι (42%).
Η πρόθεση αυτή συχνά μετατρέπεται σε πράξη.
Περίπου το 35% του συνόλου των ταξιδιών διακοπών / αναψυχής οδηγεί σε έναν άγνωστο τουριστικό προορισμό, τον οποίο ο ταξιδιώτης δεν έχει ακόμη επισκεφτεί.
Το ενδιαφέρον όμως για ένα νέο είδος διακοπών δεν είναι τόσο υψηλό, καθόσον το 2017 ποσοστό μόνο 14% ενδιαφέρεται να υλοποιήσει ένα νέο είδος του ταξιδιού αναψυχής.
Το ενδιαφέρον για τους τουριστικούς προορισμούς είναι σχεδόν ταυτόσημο με τα προηγούμενα χρόνια: Ποσοστό 30% περίπου των Γερμανών προτίθεται να ταξιδέψει για διακοπές εντός της Γερμανίας.
Τα ταξίδια αναψυχής στην ίδια τους τη χώρα καταλαμβάνουν την πρώτη θέση. Ακολουθούν η Ισπανία η Ιταλία και η Αυστρία. Παράλληλα υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι η τάση για σχετικές μετατοπίσεις τουριστών το 2016 προς τη δυτική Μεσόγειο θα παραμείνει και το 2017.
Η τουριστική αγορά δεν αναμένεται να σημειώσει σημαντική αύξηση για το τρέχον έτος, με τη ζήτηση βέβαια να παραμένει σταθερή σε υψηλό επίπεδο και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό μεταξύ των προορισμών διακοπών και των τουριστικών οργανισμών.
Οι διάφορες κρίσεις, που ίσως υπάρξουν και την τρέχουσα χρονιά είναι δυνατόν να έχουν επιρροή στην υπάρχουσα θετική εικόνα, κρίνεται όμως, ότι η επιρροή αυτή θα είναι περιορισμένη.
Η ασφάλεια αποτελεί και φέτος το βασικό κριτήριο επιλογής των προορισμών θερινών διακοπών για τους Γερμανούς τουρίστες, γι αυτό και η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία και την Πορτογαλία παίρνουν το προβάδισμα στις πρώτες κρατήσεις για τη θερινή περίοδο, παράλληλα δε οι τουριστικοί οργανισμοί έχουν προνοήσει να αυξήσουν τη δυναμικότητα αεροπορικών θέσεων και ξενοδοχειακών κλινών σε αυτούς τους προορισμούς.
 
 Προοπτικές για το 2017
Στους τουριστικούς οργανισμούς της Γερμανίας υπάρχουν ήδη οι πρώτες εκτιμήσεις για την πορεία της τουριστικής κίνησης το 2017.
Το ευχάριστο της φετινής χρονιάς είναι, ότι οι Γερμανοί αποφασίζουν και οριστικοποιούν τις διακοπές τους και πάλι νωρίτερα. Ήδη η ζήτηση ταξιδιών για τη θερινή περίοδο του 2017, υπερβαίνει τη ζήτηση της αντίστοιχης χρονικής περιόδου του προηγούμενου έτους.
Οι Γερμανοί που για μία οποιοδήποτε αιτία δεν πραγματοποίησαν ταξίδι διακοπών το προηγούμενο έτος, σπεύδουν να κλείσουν έγκαιρα φέτος τις διακοπές τους.
Από την καλή έναρξη της τουριστικής χρονιάς ωφελούνται κυρίως οι κλασικοί τουριστικοί προορισμοί στη Μεσόγειο. Αν και η Ισπανία παραμένει ο πρώτος τουριστικός προορισμός των Γερμανών, η Ελλάδα, από τη μέχρι τώρα πορεία των πωλήσεων, βρίσκεται μεταξύ των φαβορί της φετινής χρονιάς.
Θετικές είναι προοπτικές και για τα ταξίδια μακρινών προορισμών. Με την αύξηση της ταξιδιωτικής εμπειρία των Γερμανών, αυξάνει και η επιθυμία για όλο και πιο μακρινές χώρες. Οι καλλίτερες και οικονομικότερες αεροπορικές συνδέσεις τονώνουν περαιτέρω τη ζήτηση για τους μακρινούς προορισμούς
Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 19/04 17:25

    Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς

  2. 19/04 16:42

    «MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

  3. 19/04 16:09

    ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

  4. 19/04 16:04

    Ryanair: Μεγάλη προσφορά για 500.000 θέσεις από 12,99 ευρώ

  5. 19/04 15:51

    Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024

  6. 19/04 15:28

    Πιο ρυπογόνες από ποτέ οι low cost αεροπορικές εταιρίες

  7. 19/04 14:45

    Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό στοχεύοντας στη βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών

  8. 19/04 13:03

    ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες

  9. 19/04 12:58

    X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό

  10. 19/04 12:21

    Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος

  11. 19/04 11:43

    Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos

  12. 19/04 11:34

    Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων

  13. 19/04 11:30

    Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας–Κύπρου για τρίτη χρονιά

  14. 19/04 11:19

    Ν. Χαρδαλιάς: Ολιστικό σχέδιο από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

  15. 19/04 10:56

    WTTC - Microsoft | Τουρισμός: Επείγουσα ανάγκη η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις

  16. 19/04 10:21

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης

  17. 19/04 07:14

    Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης

  18. 19/04 07:10

    Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη με ρεπορτάζ για αναγνώστες με κινητικά προβλήματα

  19. 19/04 07:09

    Οι 6 φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

  20. 19/04 07:07

    Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης

  21. 19/04 07:04

    Γυρίσματα στην Πάρο για νέα αγγλική τηλεοπτική σειρά

  22. 18/04 16:45

    Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με μέλη του Ελληνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Sustainable Markets Initiative

  23. 18/04 15:55

    Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών

  24. 18/04 15:13

    Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας

  25. 18/04 15:09

    Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς

  26. 18/04 15:03

    Η ΕΞΑΑΑ προσχωρεί στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»

  27. 18/04 14:22

    Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς

  28. 18/04 13:53

    Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024

  29. 18/04 13:05

    Συνάντηση Αρναουτάκη με 19 πρέσβεις | Η Κρήτη συνδυάζει την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές

  30. 18/04 12:33

    Το σχέδιο ανάπτυξης της Marriott στην Ευρώπη: 100 νέα ξενοδοχεία μέχρι το 2026

  31. 18/04 12:19

    SKY express: Αύξηση 15% της επιβατικής κίνησης το α' τρίμηνο του 2024

  32. 18/04 12:17

    Fam trip Κινέζων τουριστικών πρακτόρων για τη νέα απευθείας πτήση Σαγκάη-Αθήνα

  33. 18/04 12:03

    Handelsblatt | Η Ελλάδα ως πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους

  34. 18/04 11:57

    E.E. | Δράσεις 3,5 δισ. ευρώ για την προστασία των ωκεανών

  35. 18/04 11:45

    Lufthansa | Ακύρωση των πτήσεων προς Τεχεράνη και Βηρυτό μέχρι τις 30 Απριλίου

  36. 18/04 11:29

    Δήμος Αθηναίων | Συνεργασία με την Κίνα στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού μέσω της ΕΑΤΑ

  37. 18/04 11:22

    Κρουαζιέρα | Οι θέσεις της CLIA για τη Θαλάσσια Συνδεσιμότητα στη Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της G7

  38. 18/04 11:18

    Travel + Leisure: 3 Ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  39. 18/04 11:17

    Ρόδος | Αφιέρωμα στους Times του Λονδίνου

  40. 18/04 11:06

    Apollo Hills | Οικιστική ανάπτυξη 200 εκατ. ευρώ στη Βούλα από τις Henderson Park και Hines

  41. 18/04 10:30

    Τουρισμός 2024 | 4 ελληνικά νησιά στο top10 των φτηνότερων προορισμών για τους Βρετανούς το καλοκαίρι

  42. 18/04 10:25

    Το Βρετανικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί για διακρίσεις στους ταξιδιώτες LGBTQ+ στην Ελλάδα

  43. 18/04 10:12

    SAS & Aegean: Συνεργασία κοινού κωδικού για συνδέσεις της Αθήνας με Σκανδιναβικές χώρες

  44. 17/04 19:57

    Ελληνικός τουρισμός | 4 ξενοδοχεία προστίθενται αυτό το καλοκαίρι στη συλλογή Curio Collection by Hilton

  45. 17/04 19:16

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη "Our Ocean Conference"

  46. 17/04 16:48

    Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο | Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος

  47. 17/04 16:33

    Συναγερμός από τη Europa Nostra για τις Κυκλάδες: Απειλούνται από τον τουρισμό

  48. 17/04 15:28

    H Nikki Beach Global γίνεται Nikki Beach Hospitality Group

  49. 17/04 14:36

    Η AEGEAN επενδύει σε 4 νέα Airbus A321neo

  50. 17/04 14:22

    Γερμανία: Υποχωρεί ο πληθωρισμός, αλλά...

  51. 17/04 13:35

    Η Αρχαία Ολυμπία άναψε τη φλόγα της Ειρήνης και της Εκεχειρίας

  52. 17/04 13:20

    Γερμανικό ενδιαφέρον για την Κρήτη και τα εκλεκτά προϊόντα της

  53. 17/04 11:52

    Τουρισμός | ForwardKeys: Προς ολική ανάκαμψη τα εξερχόμενα ταξίδια των Κινέζων - Ευρώπη θέλει το 27%

  54. 17/04 11:43

    Συνεργασία ΕΟΤ - Αμερικανικού Κολλεγίου για την ανάδειξη της ιστορίας του ελληνικού τουρισμού

  55. 17/04 11:35

    Η EasyJet ακύρωσε τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου

  56. 17/04 11:19

    airBaltic: Η Κέρκυρα κορυφαίος προορισμός από τη Ρίγα αυτό το καλοκαίρι

  57. 17/04 11:18

    Η Aida ακυρώνει τις φθινοπωρινές κρουαζιέρες μέσω της Ερυθράς Θάλασσας - Η Κέρκυρα κερδίζει δύο κρουαζιέρες

  58. 17/04 10:42

    Anandes Hotel: Νέο πολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο στη Μύκονο – Ανοίγει τον Ιούνιο

  59. 17/04 10:40

    Χωρίς τουρίστες και αυτό το καλοκαίρι η Νήσος Χρυσή (Γαϊδουρονήσι) στην Κρήτη

  60. 17/04 10:22

    Τουρισμός: Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στα 10 ελληνικά νησιά

  61. 17/04 09:49

    Wyndham Hotels | Σημαντική ανάπτυξη το 2023 - Η παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο

  62. 16/04 19:56

    Ομοσπονδία Καταλυμάτων "ΚΥΚΛΟΣ" | Tι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν πιστοποιητικό κατάταξης

  63. 16/04 16:00

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

  64. 16/04 15:41

    Υπεγράφη η Ολυμπιακή Εκεχειρία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας

  65. 16/04 13:00

    Το 52% των Βρετανών επιλέγουν ξενοδοχείο βάσει κριτικών

  66. 16/04 12:41

    Μελέτη για τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Ευρώπη

  67. 16/04 11:42

    Τουρισμός | Ο Όμιλος FTI περνά στην εταιρεία Certares - Έναντι 1 ευρώ η συμφωνία, επενδύσεις 125 εκατ. ευρώ

  68. 16/04 11:39

    Αερομεταφορές: 19 νέες συνδέσεις με Ελλάδα από το Ην. Βασίλειο το καλοκαίρι του 2024

  69. 16/04 11:22

    Οι Βρετανοί τουρίστες μένουν περισσότερο και ξοδεύουν περισσότερα στην Ισπανία

  70. 16/04 10:49

    Οι «Ανθισμένες Κερασιές» της Πιερίας πρόσφεραν μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες

  71. 16/04 10:41

    Ιράν εναντίον Ισραήλ: Οι επιπτώσεις στην οικονομία

  72. 16/04 10:30

    Workshop για την προβολή ελληνικών τουριστικών περιοχών στη Σερβία

  73. 16/04 06:00

    Forbes: Ο Ελληνικός προορισμός-έκπληξη που ανήκει στις 5 απόλυτες επιλογές διακοπών χωρίς μαζικό τουρισμό

  74. 15/04 19:50

    Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ για τη φορολογική μεταχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων

  75. 15/04 19:44

    ΠΟΕΕΤ: Συμμετοχή στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη

  76. 15/04 17:25

    H ΕΤΑΔ θα εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο φορέα Real Estate - 6.000 ακίνητα σε αποτίμηση

  77. 15/04 14:59

    Planet Holidays: Διακοπές στην Ελλάδα όλο το χρόνο – «Στηρίζουμε το όραμα Μητσοτάκη»

  78. 15/04 14:27

    Γυρίσματα για νέα βρετανική τηλεοπτική σειρά στην Πάρο

  79. 15/04 13:34

    Ελληνικής καταγωγής ο νέος Γενικός Διευθυντής του 1 Hotel Toronto

  80. 15/04 13:03

    Στο 80% του 2019 οι εξερχόμενος τουρισμός από την Κίνα το 2024 | Οι νεαρές Κινέζες καθοδηγούν την αγορά

  81. 15/04 12:45

    Ποιες αεροπορικές εταιρίες ακύρωσαν πτήσεις λόγω της έντασης στη Μ. Ανατολή

  82. 15/04 11:37

    «Ο υπερτουρισμός είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον βιώσιμο τουρισμό»

  83. 15/04 11:21

    Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας στον κόσμο

  84. 15/04 11:13

    TUI: Παλαιά πόλη της Ρόδου και Ακρόπολη στα πιο δημοφιλή μνημεία για το 2024

  85. 15/04 10:47

    Βρετανικός τουρισμός: Το 54% των οικογενειών σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές παρά την ακρίβεια

  86. 15/04 09:34

    Ryanair: Νέα σύνδεση Λίβερπουλ – Κέρκυρα

  87. 14/04 13:10

    meteo | Ξεπέρασε τους 31 °C η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα το Σάββατο

  88. 14/04 12:57

    Είναι η Ελλάδα σε βιώσιμο αναπτυξιακό δρόμο; - Ο τουρισμός το συγκριτικό πλεονέκτημα

  89. 14/04 12:46

    Γιάννης Κεφαλογιάννης: Οι νέοι πόλεμοι θα αλλάξουν τον τρόπο που οι χώρες προετοιμάζουν την άμυνά τους

  90. 14/04 12:38

    Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας | Ο Γ. Πατούλης πρόεδρος για τρίτη θητεία

  91. 13/04 21:34

    Υπ. Εξωτερικών | Σύσταση για την αποφυγή ταξιδιών σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη, Λίβανο και Ιράν

  92. 13/04 20:55

    Ποιες αλλαγές φέρνουν για την ελληνική οικονομία οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ

  93. 13/04 14:09

    Δημοσιογραφική αποστολή στην Κρήτη από τη Γερμανία και την Ελβετία

  94. 13/04 13:34

    Πώς θα βελτιωθεί η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

  95. 13/04 12:53

    Φόρουμ Δελφών | To Ιράν θα απαντήσει στρατιωτικά στο Ισραήλ αλλά δεν θα ρισκάρει ανοιχτή σύγκρουση

  96. 13/04 12:39

    Ελληνικός τουρισμός | Πρέπει να υπολογίζονται οι δείκτες βιωσιμότητας στις αποφάσεις μας

  97. 12/04 21:52

    Taizoon Khorakiwala | Η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για Ινδούς επιχειρηματίες

  98. 12/04 21:43

    Το προσδόκιμο ζωής είναι 2,3 χρόνια μικρότερο στα κατώτερα μορφωτικά στρώματα σε σχέση με τα ανώτερα

  99. 12/04 21:37

    Επιτακτική η ανάγκη της αναβάθμισης των δεξιοτήτων στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

  100. 12/04 19:40

    Συνάντηση εργασίας Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα