Ζ.Χνάρης: Η αύξηση των κρατήσεων δεν εγγυάται και αυξημένα έσοδα στα ξενοδοχεία
Η αύξηση των κρατήσεων δεν εγγυάται και μια καλή οικονομικά χρονιά για τα ξενοδοχεία, τονίζει ο ιδρυτής και διευθυντής της Chnaris Hotel Management, Development & Consulting S.A., κ.Ζαχαρίας Χνάρης, σε συνέντευξή του στο Iraklioblog. Και εξηγεί γιατί:
"Η πολύ μεγάλη αύξηση των κρατήσεων αυτήν την περίοδο μπορεί να επιφέρει μείωση του συνολικού τζίρου στα περισσότερα ξενοδοχεία για δύο λόγους.
1ον διότι οι κρατήσεις αυτές έχουν γίνει με μειωμένες τιμές λόγο του Early Booking Discount και
2ον διότι η αύξηση αυτή επικεντρώνεται από 10/6-18/8/2017. Δεν υπάρχει η ανάλογη αύξηση για Απρίλιο, Μάιο και Οκτώβριο. Ήδη για Απρίλιο και Μάιο κάνουμε μεγάλες προσφορές. Ενώ πέρσι η σαιζόν ξεκίνησε πολύ άσχημα από πλευράς κρατήσεων (δηλαδή την περίοδο του Early Booking Discount), τελικά μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία, εξελίχθηκε σε μια από τις καλύτερες όλων των εποχών, όχι μόνο από κρατήσεις αλλά και οικονομικά. Δεν κάναμε προσφορές και οι τιμές ειδικά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο ήταν στα ύψη".
Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του κ.Χνάρη, η εταιρεία του οποίου διαχειρίζεται 39 ξενοδοχεία σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Λασήθι, Ρόδο και Πιερία...
Iraklioblog: Κ. Χνάρη, βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη μιας νέα τουριστικής περιόδου. Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνετε από τους ξένους συνεργάτες σας;
Ζαχαρίας Χνάρης: Η σαιζόν αυτή τη στιγμή, συγκρινόμενη με τη σαιζόν 2016 τις αντίστοιχες ημερομηνίες, πάει πάρα πολύ καλά από κρατήσεις. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από παντού είναι θετικότατα και ευελπιστούμε η συνέχεια να είναι ανάλογη. Και λέω ευελπιστούμε, διότι για μένα ο τουρισμός είναι μέρα μέρα και είναι απρόβλεπτος.
IB: Το κλίμα αυτό μπορεί να αλλάξει, ή μπορούμε να θεωρήσουμε δεδομένο το ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά;
ΖΧ: Θα ήθελα να τονίσω ότι παρόλο που η αύξηση των κρατήσεων ακούγεται σαν ένα θετικό γεγονός, αυτό δεν εγγυάται και μια καλή οικονομικά χρονιά. Η πολύ μεγάλη αύξηση των κρατήσεων αυτήν την περίοδο μπορεί να επιφέρει μείωση του συνολικού τζίρου στα περισσότερα ξενοδοχεία για δύο λόγους. 1ον διότι οι κρατήσεις αυτές έχουν γίνει με μειωμένες τιμές λόγο του Early Booking Discount και 2ον διότι η αύξηση αυτή επικεντρώνεται από 10/6-18/8/2017. Δεν υπάρχει η ανάλογη αύξηση για Απρίλιο, Μάιο και Οκτώβριο. Ήδη για Απρίλιο και Μάιο κάνουμε μεγάλες προσφορές. Ενώ πέρσι η σαιζόν ξεκίνησε πολύ άσχημα από πλευράς κρατήσεων (δηλαδή την περίοδο του Early Booking Discount), τελικά μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία, εξελίχθηκε σε μια από τις καλύτερες όλων των εποχών, όχι μόνο από κρατήσεις αλλά και οικονομικά. Δεν κάναμε προσφορές και οι τιμές ειδικά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο ήταν στα ύψη.
IB: Έχοντας μια πολύ μεγάλη εμπειρία στον τουρισμό, θα θέλαμε να μας πείτε ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες που θα πρέπει να ακολουθεί ο κάθε επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον κλάδο, έτσι ώστε να ικανοποιεί τους ξένους επισκέπτες του τόπου μας. Ποιο είναι δηλαδή το «μυστικό» και της δικής σας επιτυχίας.
ΖΧ: Συνεχής μέριμνά μας είναι να προετοιμαζόμαστε κάθε χρόνο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να ξεχωρίσουμε ως προορισμός, να υποδεχτούμε τους ξένους επισκέπτες μας και να τους δείξουμε τι σημαίνει Κρητική/Ελληνική φιλοξενία, Κρητική κουλτούρα, Κρητική διατροφή. Θέλουμε να βιώσουν με όλες τους τις αισθήσεις την μαγεία της Κρήτης και ολόκληρης της Ελλάδας, την ευλογία που έχει ο τόπος μας να παράγει προϊόντα αγνά, νόστιμα και υγιεινά. Δεν είναι εύκολο το εγχείρημα, απαιτεί συστηματική προσπάθεια, άριστη γνώση της αγοράς, ισορροπία με βάση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πελατών μας, και φυσικά με πολύ σκληρή δουλειά σε συνδυασμό πάντα με την υποδομή που έχουμε αναπτύξει τόσα χρόνια. Με αυτό τον τρόπο, η Κρήτη μας και η Ελλάδα γενικότερα, θα αποκτήσουν τον συνειδητό επισκέπτη και αυτός πρέπει να είναι ο απώτερος σκοπός όλων μας που υπηρετούμε τον τουρισμό.
ΙΒ: Να αναμένουμε και «ποιοτική» αύξηση το 2017 με μεγαλύτερο τζίρο σε σχέση με το 2016;
ΖΧ: ‘Όπως ανέφερα και προηγουμένως, παρόλο της ευνοϊκές ενδείξεις η αύξηση του τζίρου δεν είναι εγγυημένη. Οι ξενοδόχοι εάν δεν προσέξουν, υπό κανονικές συνθήκες στο τέλος της σαιζόν θα γράψουν μείον στο ταμείο. Και λέω υπό κανονικές συνθήκες, διότι σε περίπτωση γεγονότων παρόμοιων του πραξικοπήματος στην Τουρκία, θα ευνοηθούμε πάλι σαν Χώρα και υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να φτάσουμε τα επίπεδα του 2016. Δεν είναι όμως κάθε μέρα Λαμπρή!
IB: Μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα ξαναζήσουμε τις «χρυσές» εποχές του τουρισμού της δεκαετίας του ’80; Ή εκείνες οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί;
ΖΧ: Τι έχουμε κάνει σαν χώρα από το 1980 και μετά για να έχουμε τέτοιες απαιτήσεις; Δυστυχώς πολύ λίγα πράγματα. Ανατρέξτε στο παρελθόν και δείτε τι έχει καταφέρει η Τουρκία. Μια εποχή είχαμε πολύ περισσότερους επισκέπτες/τουρίστες απ’ ότι η ανταγωνίστρια μας και γείτονας χώρα Τουρκία. Σήμερα η Τουρκία έχει καταφέρει με σωστή πολιτική να έχει τριπλάσιο αριθμό επισκεπτών απ’ ότι η Ελλάδα. Αυτό ας αποτελέσει ένα μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία κα γενικότερα όλους τους παράγοντες του τουρισμού στη χώρα μας για να αξιοποιήσουμε κάποτε όσο γίνεται περισσότερο τη μαγεία και τον παράδεισο που προσφέρει ο τόπος μας.
IB: Προχωρήσατε για το 2017, όπως πρόσφατα ανακοινώσατε, σε μια πρωτοποριακή κίνηση στην CHC Hotels, με την αναμόρφωση των μενού δυο ξενοδοχείων σας, του CHC Athina Palace Resort & Spa και του Sea Side Resort & Spa αναδεικνύοντας την Κρητική διατροφή. Ποιος ο στόχος αυτής της κίνησης;
ΖΧ: Σε συνεργασία με το ειδικευμένο επιτελείο που έχω στην Εταιρεία μου, προχωρήσαμε όπως σωστά είπατε στην αναμόρφωση των μενού σε πρώτη φάση των δύο ξενοδοχείων που αναφέρατε. Με την κίνηση αυτή σκοπεύουμε να αναδείξουμε όλους τους θησαυρούς της Κρητικής γης και της κουλτούρας του τόπου μας και παράλληλα να ενισχύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους παραγωγούς της Κρήτης. Πρόκειται για μια ενέργεια που έρχεται σε συνέχεια της πιστοποίησης We do local που συνοδεύει τα ξενοδοχεία μας και που αναμένεται να αποτελέσει ένα ακόμα συγκριτικό πλεονέκτημα εν’ όψη της νέας τουριστικής περιόδου. Επίσης έχουμε πιστοποιήσει μέσω της περιφέρειας Κρήτης, τα εστιατόρια των CHC Athina Palace Resort & Spa, του Sea Side Resort & Spa, και των Lavris Hotels με το σήμα της «Κρητικής Κουζίνας»
IB: Και ποια τα επόμενα βήματα στον τομέα της ανάδειξης της Κρητικής διατροφής και της στήριξης της τοπικής οικονομίας;
ΖΧ: Μέσα στους άμεσους επόμενους στόχους μας είναι η αναμόρφωση των μενού σε ακόμα περισσότερα Ξενοδοχεία που φέρουν το brand «CHC HOTELS», καθώς και η επέκταση του προτύπου We do local σε ακόμα περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες, όλα αυτά με σκοπό να φέρουμε χιλιάδες πελάτες μας απ’ όλο τον κόσμο πιο κοντά στην Κρητική διατροφή και να στηρίξουμε την τοπική κοινωνία.
IB: Η εταιρεία σας, η Chnaris Hotel Management, Development & Consulting S.A., έχει πλέον παρουσία και συνεργαζόμενα ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα. Πώς μπορεί κάποιος ξενοδόχος να έρθει σε επαφή μαζί σας; Υπάρχει «χώρος» και για άλλες μονάδες στον Όμιλό σας;
ΖΧ: Βεβαίως υπάρχει χώρος. Εκτός από τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία στην Κρήτη έχουμε επεκτείνει τη δραστηριότητα μας και στην υπόλοιπη Ελλάδα με 2 ξενοδοχειακές μονάδες στην Πιερία και 4 ξενοδοχειακές μονάδες στη Ρόδο. Πρόσφατα ξεκινήσαμε τη δραστηριότητα μας και στην Κύπρο. Το στήσιμο της εταιρίας μας έχει γίνει με τέτοιο τρόπο που είναι πολύ εύκολο για κάποια νέα μονάδα να ενταχθεί στον Όμιλό μας. Δεν ζητάμε από τους ξενοδόχους να μας δώσουν ένα πάγιο (καθορισμένο) αντίτιμο για τις υπηρεσίες που θα προσφέρουμε για αυτούς. Αντιθέτως, η αμοιβή μας είναι σε ποσοστό επί του τζίρου, πράγμα που καθιστά πολύ εύκολο να δεχθεί ένας ξενοδόχος να συνεργαστεί μαζί μας. Περαιτέρω, με αυτόν τον τρόπο έχουμε ένα παραπάνω κίνητρο να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα στον ξενοδόχο. Αυτό που μας χαρακτηρίζει και ειδικευόμαστε σαν Εταιρεία, όταν αναλαμβάνουμε την διαχείριση μιας ξενοδοχειακής μονάδας, είναι η αύξηση των εσόδων με ταυτόχρονη μείωση των λειτουργικών εξόδων και πάντοτε με γνώμονα το άριστο Service, την αποτελεσματικά υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών και την απόλυτη ικανοποίηση του πελάτη.
IB: Τι θα πρέπει να γνωρίζει, ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις για να συνεργαστείτε;
ΖΧ: Θα πρέπει να γνωρίζει ότι χωρίς μια σχέση εμπιστοσύνης, δεν γίνεται να υπάρξει επιτυχής συνεργασία , το οποίο εν κατακλείδι είναι η προσφορά ποιοτικού προϊόντος για καλή κερδοφορία. Για να εισπράξει οφείλει να παρέχει καλές υπηρεσίες, το οποίο σημαίνει να μην φοβάται τις βελτιώσεις που προτείνουμε ως εταιρεία.
- 1) CNT Hot List: Τρία Ελληνικά ξενοδοχεία στα καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024
- 2) Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor
- 3) Tripadvisor | 12 Ελληνικά ξενοδοχεία στα Best of the Best του παγκόσμιου τουρισμού - Πολλαπλές Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις
- 4) Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024
24/04 17:24
24/04 17:06
ΕΞΑΑΑ | Oι επιδόσεις των ξενοδοχείων της Αθήνας το α' τρίμηνο - 2,5 δισ. ευρώ τα ετήσια έσοδα
24/04 16:56
Project VORIA | Πώς θα είναι το συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων με το καζίνο στο Μαρούσι
24/04 15:00
EasyJet: 22 νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024
24/04 14:43
The Athenaeum | Ανοίγει στις αρχές Μαΐου νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο τη Αθήνας
24/04 14:10
24/04 13:30
Norwegian Cruise Line: Το πρόγραμμα κρουαζιέρας στην Ελλάδα για το 2024
24/04 13:04
24/04 12:49
CNT Hot List: Τρία Ελληνικά ξενοδοχεία στα καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024
24/04 12:01
24/04 11:53
24/04 11:14
Τουρισμός ευεξίας | Οι 5 νέες τάσεις, που καθορίζουν τον σύγχρονο ταξιδιώτη ευεξίας
24/04 10:41
24/04 07:31
Επισκευές σε ξενοδοχείο στη Ρόδο - ανακαίνιση του Σαλάντι Beach Hotel στην Ερμιονίδα
24/04 07:27
Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τον εκσυγχρονισμό του Υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων στη Χίο
24/04 07:24
Παρατηρήσεις για τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη
24/04 07:22
24/04 07:19
23/04 16:44
23/04 16:23
+14,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' τρίμηνο
23/04 16:05
23/04 15:56
23/04 15:24
Συνεργασία Deloitte - ΠΟΞ για εκπαιδευτικά εργαστήρια στα μέλη της
23/04 15:08
Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024
23/04 13:50
Μαρίνα Πόρτο Χέλι | Υψηλή πληρότητα το 2023 - Ανάπτυξη 29% το 2024
23/04 13:43
23/04 13:43
Η Celestyal παρουσιάζει τις ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»
23/04 12:36
Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023
23/04 12:19
23/04 11:58
Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor
23/04 11:28
23/04 11:28
23/04 11:07
23/04 10:33
23/04 07:05
Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό
23/04 07:03
Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν
23/04 07:02
Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός
23/04 06:55
23/04 06:52
Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους
22/04 18:46
Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO
22/04 18:38
22/04 16:09
Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας
22/04 15:18
22/04 14:58
22/04 12:39
FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες
22/04 11:53
Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές
22/04 11:45
Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού
22/04 11:17
Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες
22/04 11:11
22/04 10:51
22/04 10:31
22/04 10:03
22/04 07:26
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών στη Λήμνο
22/04 07:23
22/04 07:20
22/04 07:19
Επέκταση αεροδρομίου Τιράνων λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης
22/04 07:17
21/04 11:13
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024»
21/04 11:03
Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!
21/04 10:52
Όλγα Κεφαλογιάννη | Έρχονται προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας στα Airbnb
21/04 07:57
20/04 12:08
traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!
20/04 11:58
ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας
20/04 11:54
Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης
20/04 11:52
Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα
19/04 17:25
Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς
19/04 16:42
«MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες
19/04 16:09
ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων
19/04 16:04
19/04 15:51
Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024
19/04 15:28
19/04 14:45
Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό | βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών
19/04 13:03
ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες
19/04 12:58
X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό
19/04 12:21
Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος
19/04 11:43
Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos
19/04 11:34
Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων
19/04 11:30
19/04 11:19
19/04 10:56
19/04 10:21
19/04 07:14
Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης
19/04 07:10
Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη με ρεπορτάζ για αναγνώστες με κινητικά προβλήματα
19/04 07:09
19/04 07:07
Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης
19/04 07:04
18/04 16:45
18/04 15:55
Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών
18/04 15:13
Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας
18/04 15:09
Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς
18/04 15:03
Η ΕΞΑΑΑ προσχωρεί στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»
18/04 14:22
Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς
18/04 13:53
Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024
18/04 13:05
18/04 12:33
Το σχέδιο ανάπτυξης της Marriott στην Ευρώπη: 100 νέα ξενοδοχεία μέχρι το 2026
18/04 12:19
SKY express: Αύξηση 15% της επιβατικής κίνησης το α' τρίμηνο του 2024
18/04 12:17
Fam trip Κινέζων τουριστικών πρακτόρων για τη νέα απευθείας πτήση Σαγκάη-Αθήνα
18/04 12:03
Handelsblatt | Η Ελλάδα ως πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους
18/04 11:57
18/04 11:45
Lufthansa | Ακύρωση των πτήσεων προς Τεχεράνη και Βηρυτό μέχρι τις 30 Απριλίου
EasyJet: 22 νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024
The Athenaeum | Ανοίγει στις αρχές Μαΐου νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο τη Αθήνας
CNT Hot List: Τρία Ελληνικά ξενοδοχεία στα καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024
Project VORIA | Πώς θα είναι το συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων με το καζίνο στο Μαρούσι
Norwegian Cruise Line: Το πρόγραμμα κρουαζιέρας στην Ελλάδα για το 2024
ΕΞΑΑΑ | Oι επιδόσεις των ξενοδοχείων της Αθήνας το α' τρίμηνο - 2,5 δισ. ευρώ τα ετήσια έσοδα
Τουρισμός ευεξίας | Οι 5 νέες τάσεις, που καθορίζουν τον σύγχρονο ταξιδιώτη ευεξίας
Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor
Επισκευές σε ξενοδοχείο στη Ρόδο - ανακαίνιση του Σαλάντι Beach Hotel στην Ερμιονίδα
Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα
Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023
Παρατηρήσεις για τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη
Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!
ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες
( 0 )