Φαντασμαγορική η τελετή έναρξης του Πάφος2017 (video)

Φαντασμαγορική η τελετή έναρξης του Πάφος2017 (video)Φωτογράφος foto LARKO, Pafos

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα! Η μικρή Πάφος είναι, και επίσημα, η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017!  Σε μια φαντασμαγορική τελετή, που έγινε το βράδυ του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου 2017 στην ανακαινισμένη κεντρική πλατεία της πόλης, και παρά το τσουχτερό κρύο, δεκάδες εκατοντάδες πολίτες της Πάφου αλλά και από όλη την Κύπρο, νέοι, γέροι και μικρά παιδιά έγιναν ένα και απόλαυσαν μια μοναδική στο είδος της εκδήλωση. Το υπέροχο σκηνικό που στήθηκε και οι εξαιρετικοί συντελεστές, που έβγαλαν στην σκηνή τον καλύτερό τους εαυτό,  «μάγεψαν» τους πάντες και «έκλεψαν» τις εντυπώσεις σε μια καθόλα όμορφη γιορταστική ατμόσφαιρα, αντάξια της ιστορίας της πόλης του Κινύρα, η οποία έχει πλέον στραμμένα πάνω της όλα τα «πολιτιστικά βλέμματα» της Ευρώπης. 

Αποκορύφωμα όλων, ήταν όμως το πέσιμο της... αυλαίας της τελετής έναρξης με τη  μοναδική και ανεπανάληπτη μουσική συνάντηση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη  και του Δώρου Δημοσθένους με μια πλειάδα αξιόλογων ερμηνευτών, που «ταξίδευσαν» με τις μοναδικές τους εκτελέσεις το φιλόμουσο κοινό της Κύπρου, αφού στην Πάφο βρέθηκε κόσμος από κάθε γωνιά της Κύπρου, γιορτάζοντας όλοι μαζί και με πλατιά χαμόγελα αισιοδοξίας την έναρξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Πλέον, η πρώτη πρωτεύουσα του νησιού έχει μπει σε μια νέα εποχή ευημερίας και ανάπτυξης, με ... «ούριους ανέμους» να φυσούν, έχοντας φάρο και καθοδηγητή τον Πολιτισμό και την ανάδειξη της πλούσιας ιστορίας που κουβαλά ένας τόπος ευλογημένος, με απίστευτη πολιτιστική κληρονομιά.  

Στην τελετή έναρξης σημαντική ήταν η παρουσία 40 αντιπροσώπων από άλλες Πολιτιστικές Πρωτεύουσες, μεγάλου αριθμού ξένων Ευρωπαϊκών Πρεσβειών στην Κύπρο, όπως επίσης και 100 ξένων μέσων και δημοσιογράφων από την Ευρώπη και την Ασία. Πέραν από τους επίσημους προσκεκλημένους, στην τελετή παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Βουλής και προεδρεύων της Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και αρχηγοί κομμάτων. 

Μιλώντας πρώτος στην εκδήλωση, φανερά συγκινημένος και περήφανος, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πάφος2017 Δρ. Χρίστος Πατσαλίδης τόνισε:

«Νιώθω βαθύτατη τιμή και χαρά αλλά και συγκίνηση ως Πρόεδρος του Οργανισμού Πάφος2017 που η πόλη μου, η πόλη μας, η επαρχία της Πάφου αλλά και ολόκληρη η Κύπρος υποδέχεται απόψε και επίσημα τον ιστορικό τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, που μοιραζόμαστε με  την πόλη του Aarhus της Δανίας. Υποδεχόμαστε απόψε στη Πάφο, την Ευρώπη και τους λαούς της, τον κοινό πολιτισμό και τις κοινές αξίες που η δική μας η πόλη, η δική μας χώρα, όχι μόνο αποτελούν μέρος τους αλλά και συνδιαμόρφωσαν στο πέρασμα των αιώνων. Όλα αυτά για τα οποία δουλέψαμε σκληρά, το όραμα για το οποίο δούλεψε η Πάφος, οι κάτοικοι της, απόψε γίνονται πραγματικότητα. Εδώ, τώρα αρχίζει ένα ταξίδι που θα κρατήσει πιστεύω, όχι μόνον ένα ολόκληρο χρόνο, αλλά και για τα πολλά επόμενα χρόνια. Η έναρξη του σημαντικότερου πολιτιστικού θεσμού στην ιστορία της Ευρώπης είναι,  για τη μικρή μας Πάφο, τιμή και ευθύνη αλλά ταυτόχρονα και μια προοπτική και ένα άνοιγμα.

Το πρόγραμμα της ΠΠτΕ «Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού» αποτελεί μοναδική ευκαιρία όχι μόνο να δημιουργήσουμε σε ανοικτούς χώρους, σε χώρους ιδιαίτερους και ιστορικά φορτισμένους, αλλά και ν΄ανοίξουμε τα μάτια και τις αισθήσεις μας, ν΄ανοίξουμε και να γεφυρώσουμε  πολιτισμούς, να σμικρύνουμε διαφορές ανάμεσα στις κοινότητες μας και βεβαίως να συνομιλήσουμε και να συνδημιουργήσουμε με τους υπόλοιπους λαούς και πολιτισμούς της Ευρώπης. Η Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης είναι η ευκαιρία για την Πάφο μας να γίνει μια σύγχρονη δυναμική πόλη, που παράγει και στηρίζει πολιτισμό αλλά και προσκαλεί και εμπλέκει ενεργά όλους τους  κάτοικους  και  επισκέπτες της, να ταξιδέψουν μαζί με το πρόγραμμα της πολιτιστικής Πρωτεύουσας Πάφος2017 και ν΄ανακαλύψουν δράσεις, γεγονότα, εκδηλώσεις ανακαλύπτοντας μέσα από αυτά τους ίδιους τους εαυτούς τους, την ιστορία, τον πολιτισμό αλλά και να θέσουν στέρεες βάσεις για το κοινό μας μέλλον.»

Ο Δήμαρχος της Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος στον δικό του χαιρετισμό τόνισε: «Η Πάφος ήταν πάντοτε περήφανη για την ιστορία και τον Πολιτισμό της. Όμως απόψε, ως οικοδέσποινα της πιο μεγάλης Ευρωπαϊκής γιορτής του Πολιτισμού, μαζί με το Aarhus της Δανίας, δικαιολογημένα νιώθει μεγαλύτερη υπερηφάνεια... Έχοντας επίγνωση ότι η εθνική ταυτότητα και ευρωπαϊκή συνείδηση μπορούν να συνυπάρχουν, προσβλέπουμε μέσα από το Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού και υποσχόμαστε να δώσουμε μια μεγάλη συνέχεια σε αυτό που συμβολικά αρχίζει απόψε...!»

Από τη δική του πλευρά ο Ευρωπαίος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, αφού εξέφρασε τη χαρά του που ως Ευρωπαίος Επίτροπος αλλά και ως Κύπριος πολίτης βρίσκεται, σε μια τόσο σημαντική εκδήλωση τόνισε: «Το Πάφος2017 στέλνει ένα καθαρό μήνυμα διαφάνειας και ανοίγματος των πεποιθήσεων και των οριζόντων. Της αποδοχής των άλλων Πολιτισμών και της διαφορετικότητας και αναδεικνύει τη σημασία της ανοιχτής κοινωνίας. Η Πάφος έχει βιώσει τις αξίες της Πολιτιστικής ανταλλαγής. Η πλούσια ιστορία της το μαρτυρεί. Ανέκαθεν υπήρξε μια πύλη στην Ευρωπαϊκή Μεσόγειο. Διαφορετικές κοινότητες συνυπάρχουν εδώ από καιρό. Η πολυπολιτισμικότητα είναι απλά μέρος του DNA της πόλης. Είμαι περήφανος που βλέπω την Πατρίδα μου να φιλοξενεί για πρώτη φορά μια από τις πιο πολυτιμότερες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες. Το Πάφος2017 θα ανάψει, χωρίς αμφιβολία, ένα πολύ λαμπρό φως σε αυτή τη γωνιά της Μεσογείου, παρουσιάζοντας την πλούσια παράδοσή της, τους μύθους και θρύλους της, φέρνοντας στο προσκήνιο τις αξίες της ανοχής, της διαφορετικότητας και της πολυπολιτισμικότητας». 

Τον χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, που απουσίαζε στο εξωτερικό, ανέγνωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής:

«Η εναρκτήρια αυτή τελετή, η οποία εμπνέεται από τους ιδρυτικούς μύθους της γέννησης της πόλης, αναμφίβολα αποτελεί μια ιστορική στιγμή, όχι μόνο για την Πάφο αλλά και για ολόκληρη την Κύπρο. Με το σύνθημα «Συνδέοντας Ηπείρους, Γεφυρώνοντας Πολιτισμούς», η Πάφος ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017, στέλνει σε εθνικό και διεθνές επίπεδο τα δικά της ηχηρά μηνύματα πολιτισμού και ειρήνης. Σε μια χρονική περίοδο που η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μάστιγα της τρομοκρατίας, γειτονικές μας περιοχές πλήττονται από ένοπλες συρράξεις, μετανάστες παλεύουν καθημερινά σε αντίξοες συνθήκες με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, το θεματικό πρόγραμμα των δράσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017 στέλνει ελπιδοφόρα μηνύματα προάγοντας την ειρήνη διαμέσου της Τέχνης και του Πολιτισμού.  

Την ειρήνη και την επανένωση, την οποία επιδιώκουμε και για την Πατρίδα μας, μέσα από τη διαδικασία των εντατικών διαπραγματεύσεων και του διαλόγου που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ευελπιστούμε στην ευόδωση των προσπαθειών μας, προκειμένου όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι αυτού του τόπου, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και στα ανθρώπινα δικαιώματα, να μπορούν να συνυπάρχουν σε συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας. Δεν θα πάψουμε ποτέ να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση και για αυτό δεν παύουμε ποτέ να ελπίζουμε. Η κυβέρνηση από την αρχή στήριξε έμπρακτα την υλοποίηση των δράσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, ενισχύοντας ποικιλότροπα τις ενέργειες των ανθρώπων του Οργανισμού Πάφος2017. Θεωρείται άξιο επαίνου το γεγονός ότι η Πάφος, η μικρότερη πληθυσμιακά Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης που αναλαμβάνει τέτοια διοργάνωση, κατόρθωσε να διαμορφώσει το απαιτητικό πρόγραμμα που προϋποθέτει ένας τέτοιος θεσμός με ιδιαίτερα χαμηλό προϋπολογισμό, συγκριτικά με άλλες αντίστοιχες διοργανώσεις στην Ευρώπη, χωρίς ωστόσο να υστερεί σε ποιότητα καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Παρά το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα και τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, φθάσαμε με επιτυχία στη σημερινή μέρα χάρη στη συλλογική προσπάθεια, τη συστηματική δουλειά και τη συνεργασία του Οργανισμού Πάφος2017, με οργανωμένους κοινωνικούς φορείς και ιδιαιτέρως με καλλιτέχνες και δημιουργούς της Κύπρου και του εξωτερικού, με σχολεία, με εθελοντές, χορηγούς και άλλους, καθώς και με τη στήριξη της Πολιτείας. Η επιτυχία μέσω της συνένωσης δυνάμεων και της συνεργασίας για το κοινό καλό στέλνει σε όλους μας ευρύτερα μηνύματα. Ειδικότερα, το πολιτιστικό πρόγραμμα του Πάφος2017, έλαβε μέσω του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού συνολική χρηματοδότηση ύψους 5 εκατομμυρίων, ενώ με τη συνδρομή της Πολιτείας δημιουργήθηκαν ή αναβαθμίστηκαν μια σειρά από πολιτιστικές υποδομές στην περιοχή της Πάφου.

Αξιοσημείωτες υπήρξαν και οι συνέργειες μεταξύ της Παιδείας και του Πολιτισμού, οι οποίες αποτέλεσαν σημαντική παράμετρο του όλου προγράμματος. Με αφορμή το πολιτιστικό αυτό γεγονός, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έθεσε ως υπό έμφαση στόχο για τη φετινή χρονιά την ενδυνάμωση της σχέσης ανάμεσα στην Παιδεία και στον Πολιτισμό, ενθαρρύνοντας τα σχολεία να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εκατοντάδες πολιτιστικές δράσεις από σχολεία ολόκληρης της Κύπρου έχουν ήδη διοργανωθεί ή προγραμματίζονται μέσα στην επόμενη περίοδο. Η Πάφος, ως Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού, γίνεται μια τεράστια υπαίθρια σκηνή, πάνω στην οποία η ιστορική παράδοση συνυπάρχει και συνομιλεί με σύγχρονους τρόπους σκέψης και δημιουργίας. Η τελετή έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, Πάφος2017 αποτελεί μια γιορτή που διευρύνει τους πνευματικούς και πολιτιστικούς ορίζοντες της πόλης μέσα από την αμφίδρομη σχέση του χθες και του σήμερα.

Μια γιορτή που αγκαλιάζει απλόχερα τη διαπολιτισμική επικοινωνία ανάμεσα σε πολίτες και καλλιτεχνικούς δημιουργούς της Κύπρου, της Ευρώπης και του κόσμου. Συγχαίρω θερμά τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Οργανισμού Πάφος2017, για την πολύτιμη και καταλυτική συμβολή τους σε αυτή την μεγάλη και σπουδαία διοργάνωση. Τα συγχαρητήρια μου εκφράζω στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που με τις υπηρεσίες τους βοήθησαν στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας. Συγχαίρω τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους εθελοντές για την πολύπλευρη στήριξη τους, τους χορηγούς για την ενίσχυση της διοργάνωσης και τους καλλιτέχνες-δημιουργούς, που με τη συμμετοχή τους συνδέουν Ηπείρους και Γεφυρώνουν Πολιτισμούς. Με τη βεβαιότητα ότι οι προγραμματισμένες δράσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017 θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον κάθε Ευρωπαίου πολίτη, εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία για τη συνέχεια.»

Η τελετή έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017 ανέδειξε με τον πλέον παραστατικό τρόπο την ιστορία, την πολυπολιτισμικότητα και τον σύγχρονο πολιτισμό της Πάφου, ως αναπόσπαστο μέρος του ευρύτερου ευρωπαϊκού πολιτισμού. Η επίσημη… πρεμιέρα ήταν εμπνευσμένη από τους μύθους της Πάφου, με αφετηρία τον ιδρυτικό μύθο του Πυγμαλίωνα και της Γαλάτειας,  υπομνηματίζοντας έτσι ότι η  Πάφος είναι η ίδια ένα έργο τέχνης.  Στο πλαίσιο της τελετής η δραματουργική παρουσίαση, πέραν από την αναφορά στη γέννηση της Πάφου, παρουσίασε τις κεντρικές έννοιες του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού, όπως το «άνοιγμα» της Πάφου στο σταυροδρόμι ανάμεσα σε πολιτισμούς και ηπείρους.

Δεκάδες ήταν οι πρωταγωνιστές, αποτελούμενοι από επαγγελματίες χορευτές, νέους, 315 παιδιά από τη Δημοτική Εκπαίδευση, που κρατούσαν υπέροχα φαναράκια και διηγήθηκαν την ιστορία της γέννησης της Πάφου, καθώς και εθελοντές από όλο το νησί. Στη σκηνή έσμιξαν αρμονικά Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μουσικοί και τραγουδιστές, οι οποίοι ένωσαν τις φωνές τους με την χορωδία και την ορχήστρα τζαζ από το Aarhus, την αδελφή Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Μοναδικές συνθέσεις και πρωτότυπες διασκευές μουσικών έργων, χορογραφίες, κινούμενες εικόνες σηματοδότησαν την πιο ιστορική πολιτιστική μέρα της Κύπρου.

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 19/04 17:25

    Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς

  2. 19/04 16:42

    «MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

  3. 19/04 16:09

    ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

  4. 19/04 16:04

    Ryanair: Μεγάλη προσφορά για 500.000 θέσεις από 12,99 ευρώ

  5. 19/04 15:51

    Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024

  6. 19/04 15:28

    Πιο ρυπογόνες από ποτέ οι low cost αεροπορικές εταιρίες

  7. 19/04 14:45

    Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό στοχεύοντας στη βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών

  8. 19/04 13:03

    ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες

  9. 19/04 12:58

    X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό

  10. 19/04 12:21

    Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος

  11. 19/04 11:43

    Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos

  12. 19/04 11:34

    Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων

  13. 19/04 11:30

    Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας–Κύπρου για τρίτη χρονιά

  14. 19/04 11:19

    Ν. Χαρδαλιάς: Ολιστικό σχέδιο από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

  15. 19/04 10:56

    WTTC - Microsoft | Τουρισμός: Επείγουσα ανάγκη η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις

  16. 19/04 10:21

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης

  17. 19/04 07:14

    Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης

  18. 19/04 07:10

    Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη με ρεπορτάζ για αναγνώστες με κινητικά προβλήματα

  19. 19/04 07:09

    Οι 6 φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

  20. 19/04 07:07

    Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης

  21. 19/04 07:04

    Γυρίσματα στην Πάρο για νέα αγγλική τηλεοπτική σειρά

  22. 18/04 16:45

    Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με μέλη του Ελληνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Sustainable Markets Initiative

  23. 18/04 15:55

    Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών

  24. 18/04 15:13

    Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας

  25. 18/04 15:09

    Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς

  26. 18/04 15:03

    Η ΕΞΑΑΑ προσχωρεί στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»

  27. 18/04 14:22

    Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς

  28. 18/04 13:53

    Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024

  29. 18/04 13:05

    Συνάντηση Αρναουτάκη με 19 πρέσβεις | Η Κρήτη συνδυάζει την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές

  30. 18/04 12:33

    Το σχέδιο ανάπτυξης της Marriott στην Ευρώπη: 100 νέα ξενοδοχεία μέχρι το 2026

  31. 18/04 12:19

    SKY express: Αύξηση 15% της επιβατικής κίνησης το α' τρίμηνο του 2024

  32. 18/04 12:17

    Fam trip Κινέζων τουριστικών πρακτόρων για τη νέα απευθείας πτήση Σαγκάη-Αθήνα

  33. 18/04 12:03

    Handelsblatt | Η Ελλάδα ως πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους

  34. 18/04 11:57

    E.E. | Δράσεις 3,5 δισ. ευρώ για την προστασία των ωκεανών

  35. 18/04 11:45

    Lufthansa | Ακύρωση των πτήσεων προς Τεχεράνη και Βηρυτό μέχρι τις 30 Απριλίου

  36. 18/04 11:29

    Δήμος Αθηναίων | Συνεργασία με την Κίνα στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού μέσω της ΕΑΤΑ

  37. 18/04 11:22

    Κρουαζιέρα | Οι θέσεις της CLIA για τη Θαλάσσια Συνδεσιμότητα στη Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της G7

  38. 18/04 11:18

    Travel + Leisure: 3 Ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  39. 18/04 11:17

    Ρόδος | Αφιέρωμα στους Times του Λονδίνου

  40. 18/04 11:06

    Apollo Hills | Οικιστική ανάπτυξη 200 εκατ. ευρώ στη Βούλα από τις Henderson Park και Hines

  41. 18/04 10:30

    Τουρισμός 2024 | 4 ελληνικά νησιά στο top10 των φτηνότερων προορισμών για τους Βρετανούς το καλοκαίρι

  42. 18/04 10:25

    Το Βρετανικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί για διακρίσεις στους ταξιδιώτες LGBTQ+ στην Ελλάδα

  43. 18/04 10:12

    SAS & Aegean: Συνεργασία κοινού κωδικού για συνδέσεις της Αθήνας με Σκανδιναβικές χώρες

  44. 17/04 19:57

    Ελληνικός τουρισμός | 4 ξενοδοχεία προστίθενται αυτό το καλοκαίρι στη συλλογή Curio Collection by Hilton

  45. 17/04 19:16

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη "Our Ocean Conference"

  46. 17/04 16:48

    Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο | Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος

  47. 17/04 16:33

    Συναγερμός από τη Europa Nostra για τις Κυκλάδες: Απειλούνται από τον τουρισμό

  48. 17/04 15:28

    H Nikki Beach Global γίνεται Nikki Beach Hospitality Group

  49. 17/04 14:36

    Η AEGEAN επενδύει σε 4 νέα Airbus A321neo

  50. 17/04 14:22

    Γερμανία: Υποχωρεί ο πληθωρισμός, αλλά...

  51. 17/04 13:35

    Η Αρχαία Ολυμπία άναψε τη φλόγα της Ειρήνης και της Εκεχειρίας

  52. 17/04 13:20

    Γερμανικό ενδιαφέρον για την Κρήτη και τα εκλεκτά προϊόντα της

  53. 17/04 11:52

    Τουρισμός | ForwardKeys: Προς ολική ανάκαμψη τα εξερχόμενα ταξίδια των Κινέζων - Ευρώπη θέλει το 27%

  54. 17/04 11:43

    Συνεργασία ΕΟΤ - Αμερικανικού Κολλεγίου για την ανάδειξη της ιστορίας του ελληνικού τουρισμού

  55. 17/04 11:35

    Η EasyJet ακύρωσε τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου

  56. 17/04 11:19

    airBaltic: Η Κέρκυρα κορυφαίος προορισμός από τη Ρίγα αυτό το καλοκαίρι

  57. 17/04 11:18

    Η Aida ακυρώνει τις φθινοπωρινές κρουαζιέρες μέσω της Ερυθράς Θάλασσας - Η Κέρκυρα κερδίζει δύο κρουαζιέρες

  58. 17/04 10:42

    Anandes Hotel: Νέο πολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο στη Μύκονο – Ανοίγει τον Ιούνιο

  59. 17/04 10:40

    Χωρίς τουρίστες και αυτό το καλοκαίρι η Νήσος Χρυσή (Γαϊδουρονήσι) στην Κρήτη

  60. 17/04 10:22

    Τουρισμός: Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στα 10 ελληνικά νησιά

  61. 17/04 09:49

    Wyndham Hotels | Σημαντική ανάπτυξη το 2023 - Η παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο

  62. 16/04 19:56

    Ομοσπονδία Καταλυμάτων "ΚΥΚΛΟΣ" | Tι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν πιστοποιητικό κατάταξης

  63. 16/04 16:00

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

  64. 16/04 15:41

    Υπεγράφη η Ολυμπιακή Εκεχειρία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας

  65. 16/04 13:00

    Το 52% των Βρετανών επιλέγουν ξενοδοχείο βάσει κριτικών

  66. 16/04 12:41

    Μελέτη για τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Ευρώπη

  67. 16/04 11:42

    Τουρισμός | Ο Όμιλος FTI περνά στην εταιρεία Certares - Έναντι 1 ευρώ η συμφωνία, επενδύσεις 125 εκατ. ευρώ

  68. 16/04 11:39

    Αερομεταφορές: 19 νέες συνδέσεις με Ελλάδα από το Ην. Βασίλειο το καλοκαίρι του 2024

  69. 16/04 11:22

    Οι Βρετανοί τουρίστες μένουν περισσότερο και ξοδεύουν περισσότερα στην Ισπανία

  70. 16/04 10:49

    Οι «Ανθισμένες Κερασιές» της Πιερίας πρόσφεραν μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες

  71. 16/04 10:41

    Ιράν εναντίον Ισραήλ: Οι επιπτώσεις στην οικονομία

  72. 16/04 10:30

    Workshop για την προβολή ελληνικών τουριστικών περιοχών στη Σερβία

  73. 16/04 06:00

    Forbes: Ο Ελληνικός προορισμός-έκπληξη που ανήκει στις 5 απόλυτες επιλογές διακοπών χωρίς μαζικό τουρισμό

  74. 15/04 19:50

    Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ για τη φορολογική μεταχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων

  75. 15/04 19:44

    ΠΟΕΕΤ: Συμμετοχή στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη

  76. 15/04 17:25

    H ΕΤΑΔ θα εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο φορέα Real Estate - 6.000 ακίνητα σε αποτίμηση

  77. 15/04 14:59

    Planet Holidays: Διακοπές στην Ελλάδα όλο το χρόνο – «Στηρίζουμε το όραμα Μητσοτάκη»

  78. 15/04 14:27

    Γυρίσματα για νέα βρετανική τηλεοπτική σειρά στην Πάρο

  79. 15/04 13:34

    Ελληνικής καταγωγής ο νέος Γενικός Διευθυντής του 1 Hotel Toronto

  80. 15/04 13:03

    Στο 80% του 2019 οι εξερχόμενος τουρισμός από την Κίνα το 2024 | Οι νεαρές Κινέζες καθοδηγούν την αγορά

  81. 15/04 12:45

    Ποιες αεροπορικές εταιρίες ακύρωσαν πτήσεις λόγω της έντασης στη Μ. Ανατολή

  82. 15/04 11:37

    «Ο υπερτουρισμός είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον βιώσιμο τουρισμό»

  83. 15/04 11:21

    Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας στον κόσμο

  84. 15/04 11:13

    TUI: Παλαιά πόλη της Ρόδου και Ακρόπολη στα πιο δημοφιλή μνημεία για το 2024

  85. 15/04 10:47

    Βρετανικός τουρισμός: Το 54% των οικογενειών σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές παρά την ακρίβεια

  86. 15/04 09:34

    Ryanair: Νέα σύνδεση Λίβερπουλ – Κέρκυρα

  87. 14/04 13:10

    meteo | Ξεπέρασε τους 31 °C η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα το Σάββατο

  88. 14/04 12:57

    Είναι η Ελλάδα σε βιώσιμο αναπτυξιακό δρόμο; - Ο τουρισμός το συγκριτικό πλεονέκτημα

  89. 14/04 12:46

    Γιάννης Κεφαλογιάννης: Οι νέοι πόλεμοι θα αλλάξουν τον τρόπο που οι χώρες προετοιμάζουν την άμυνά τους

  90. 14/04 12:38

    Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας | Ο Γ. Πατούλης πρόεδρος για τρίτη θητεία

  91. 13/04 21:34

    Υπ. Εξωτερικών | Σύσταση για την αποφυγή ταξιδιών σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη, Λίβανο και Ιράν

  92. 13/04 20:55

    Ποιες αλλαγές φέρνουν για την ελληνική οικονομία οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ

  93. 13/04 14:09

    Δημοσιογραφική αποστολή στην Κρήτη από τη Γερμανία και την Ελβετία

  94. 13/04 13:34

    Πώς θα βελτιωθεί η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

  95. 13/04 12:53

    Φόρουμ Δελφών | To Ιράν θα απαντήσει στρατιωτικά στο Ισραήλ αλλά δεν θα ρισκάρει ανοιχτή σύγκρουση

  96. 13/04 12:39

    Ελληνικός τουρισμός | Πρέπει να υπολογίζονται οι δείκτες βιωσιμότητας στις αποφάσεις μας

  97. 12/04 21:52

    Taizoon Khorakiwala | Η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για Ινδούς επιχειρηματίες

  98. 12/04 21:43

    Το προσδόκιμο ζωής είναι 2,3 χρόνια μικρότερο στα κατώτερα μορφωτικά στρώματα σε σχέση με τα ανώτερα

  99. 12/04 21:37

    Επιτακτική η ανάγκη της αναβάθμισης των δεξιοτήτων στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

  100. 12/04 19:40

    Συνάντηση εργασίας Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα