Α.Ανδρεάδης/ Ελληνικός Τουρισμός: Το προσφυγικό η μεγαλύτερη απειλή- στο 10% το μερίδιο των "γκρίζων μισθώσεων"

Η διαχείριση του προσφυγικού από την ελληνική κεντρική διοίκηση είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος για τον ελληνικό τουρισμό, τονίζει μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων - ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης, συμπληρώνοντας ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι το β’ εξάμηνο του έτους θα είναι πολύ καλύτερο τουριστικά για την Ελλάδα από το α’ εξάμηνο του 2016.

Ο ΣΕΤΕ είχε εκτίμηση το Φεβρουάριο, λέει ο κ. Ανδρεάδης, για αύξηση αφίξεων από τα 23,5 στα 25 εκατομμύρια, στα οποία δεν περιλαμβάνεται η κρουαζιέρα που αναμενόταν περίπου στα 2,5 εκατομμύρια κατ’ εκτίμηση, σχεδόν όσο το 2015. Και η εκτίμηση για τα έσοδα ήταν ότι θα κινηθούν ανοδικά περί τα 15 δις από τα 14,2 δις που ήταν το 2015.

Εντούτοις, όπως τονίζει, το α’ εξάμηνο με βάση τα στοιχεία του ΣΕΤΕ αλλά και ΤτΕ δεν πήγε τόσο καλά όσο αναμενόταν. Ο κ. Ανδρεάδης σημείωσε ότι συνολική ζημιά στη χώρα έκανε το προσφυγικό πρόβλημα, ζημιά έκαναν και τα τρομοκρατικά πλήγματα ιδιαίτερα στις Βρυξέλλες, που επηρέασαν τη ζήτηση το κρίσιμο διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου, τα προβλήματα που είχε η χώρα με την αξιολόγησή της και την καθυστέρηση που υπήρξε και ακολούθησαν αργότερα τα δεδομένα του Brexit και του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ εκτιμά ότι τα πρώτα γεγονότα, και κυρίως το προσφυγικό που φαίνεται ότι προκάλεσε τη μεγαλύτερη ζημιά και όχι μόνο στα πρώτα νησιά υποδοχής, επηρέασαν σημαντικά τη ζήτηση του πρώτου εξαμήνου. Από τον Ιούλιο και μετά η κατάσταση βελτιώθηκε, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι το 2016 θα είναι χρονιά της τελευταίας στιγμής στις κρατήσεις, και τα στοιχεία Ιουλίου και Αυγούστου δείχνουν ανοδική κίνηση στις αεροπορικές αφίξεις περί του 9% – 10% ενώ οι οδικές είναι στα ίδια περίπου με πέρυσι. Αν συνεχιστεί αυτό το Σεπτέμβρη και Οκτώβριο, σημαίνει, εκτιμά, ότι και να μην επιτευχθεί ο στόχος των 25 εκατομμυρίων τουριστικών αφίξεων, δεν υπάρχει μεγάλη απόκλιση.

Το στοίχημα, επισημαίνει, είναι στα έσοδα. Το μόνο που μπορεί τώρα να ειπωθεί με βεβαιότητα, λέει, είναι ότι τα έσοδα θα κινηθούν σε χαμηλότερα ποσοστά από τις αφίξεις χωρίς να μπορεί να αποτιμηθεί αν θα είναι καλύτερα από πέρυσι. Πάντως, σίγουρα δεν θα είναι 15 δις όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη. Διευκρινίζει ότι τα χρήματα αυτά, πχ πέρυσι τα 14,2 δις, προκύπτουν από έρευνα συνόρων της ΤτΕ και αναφέρονται στη συνολική δαπάνη των τουριστών όπου συμπεριλαμβάνεται ό,τι έχουν ξοδέψει εντός της Ελλάδος είτε με απόδειξη είτε χωρίς, είτε με φόρο είτε χωρίς. Δεν συμπεριλαμβάνονται τα αεροπορικά έξοδα. Αυτό σημαίνει, προσθέτει, ότι η υπερφορολόγηση που υπάρχει δεν επηρεάζει το συνολικό έσοδο της χώρας από τον τουρισμό αλλά σε τελική ανάλυση επηρεάζει τις τουριστικές επιχειρήσεις. Γιατί με 700 εκατομμύρια επιπλέον φόρους που έχουν επιβληθεί στις ελληνικές επιχειρήσεις, σημαίνει ότι το τελικό αποτέλεσμα σε αυτές θα είναι χαμηλότερο κατά 700.000 εκατομμύρια.

Ο κ. Ανδρεάδης υπογραμμίζει ότι μέρος της ζήτησης της τελευταίας στιγμής οφείλεται και στο αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία. Οφείλεται και στο γεγονός ότι χώρες όπως η Ισπανία και η Κύπρος, για την καλή τουριστική πορεία της οποίας εξέφρασε τη χαρά του, είχαν «κλείσει» τις κρατήσεις τους και δεν είχαν δυνατότητα να δεχθούν κρατήσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Η Τουρκία δεν πήγαινε καλά τουριστικά αλλά μετά από τα γεγονότα του Ιουλίου πήγε χειρότερα και σίγουρα έπαιξε και αυτό ρόλο στην αύξηση των κρατήσεων στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ τονίζει ότι ο ελληνικός τουρισμός, για τα επόμενα χρόνια και ιδιαίτερα το 2017, εξαρτάται καθαρά από το πώς η χώρα θα διαχειριστεί την γεωπολιτική κατάσταση της περιοχής. Με ό,τι ισχύει σήμερα, η Ελλάδα, όπως και η Κύπρος, εμφανίζονται ως όαση σταθερότητας σε μια πολύ ταραγμένη περιοχή. Άρα οι χώρες που έχουν σταθερή εικόνα θα είναι κερδισμένες από αυτήν την κατάσταση, σημειώνει. Με δεδομένο ότι στη Μεσόγειο έχουν «κλείσει» αρκετοί τουριστικοί προορισμοί λόγω φόβου τρομοκρατίας, ισλαμοφοβίας κλπ, και με δεδομένο επίσης ότι η Ισπανία, η Πορτογαλία, και η Κροατία, δεν μπορούν να καλύψουν από μόνες τους τη ζήτηση, τότε Ελλάδα και Κύπρος μπορεί να είναι ωφελημένες μεσοπρόθεσμα. Εκτός και αν συμβούν γεγονότα που δεν μπορεί κανείς να προβλέψει.

Αυτό που μπορεί να κάνει ζημιά στην Ελλάδα τουριστικά είναι το προσφυγικό, προσθέτει ο κ. Ανδρεάδης, η πιθανότητα, εξηγεί, αναζωπύρωσης του προβλήματος σε μια ενδεχόμενη προσπάθεια της Τουρκίας να πιέσει την Ευρώπη, καθώς έχει αποδειχτεί ότι αυτή έχει τα «κλειδιά της βάνας» του προσφυγικού και τα ανοιγοκλείνει κατά βούληση. Κατά την άποψή του, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να επηρεάσει η Ελλάδα ιδιαίτερα αλλά εκτιμά ότι δεν θα προχωρήσει η Τουρκία σε ακραία θέση.

Αν το επίπεδο των προσφυγικών ροών παραμείνει σε αυτό που είναι σήμερα και με αυξομειώσεις, είναι διαχειρίσιμο, υποστηρίζει, αν η Ελλάδα ασχοληθεί σοβαρά με τα hot spots. Σημειώνει ότι ο ΣΕΤΕ έχει στείλει πρόσφατα επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και άλλους συναρμόδιους υπουργούς και θα γίνουν και συναντήσεις για το θέμα.

Υπογραμμίζει ότι ο ΣΕΤΕ θεωρεί πολύ μεγάλο λάθος τη στρατηγική των hot spots που ακολουθείται. «Θα μπορούσαμε να μοιράσουμε την Ελλάδα σε τρεις ζώνες: στα νησιά που δέχονται άμεσες ροές και μοιραία έχουν hot spots αλλά αυτά έχουν λάθος χρήση, σε περιοχές που έχουν τουριστικό brand name, όπως είναι η Κρήτη, η Ρόδος, η Μύκονος, η Κέρκυρα κλπ, και σε περιοχές αραιοκατοικημένες που δεν έχουν τουριστική κίνηση και ζήτηση. Είναι προφανές ότι τα hot spots θα πρέπει να γίνουν στην τρίτη κατηγορία» τονίζει. Γιατί αν υπάρχει hot spot σε ένα νησί πχ σαν τη Ρόδο, συνεχίζει, είναι πολύ εύκολο στο πρώτο επεισόδιο που θα γίνει να δυσφημιστείς. Και γίνεται ζημιά σε ένα νησί, όπως έγινε πχ στην Κω, αλλά και σε όλη τη χώρα.

Στα νησιά που είναι δέκτες των άμεσων ροών πρέπει τα hot spots να λειτουργούν σαν άμεσα κέντρα μετεγκατάστασης, όπου οι πρόσφυγες θα μένουν μόνο 1 – 2 μέρες. Αυτό επίσης δεν αποκλείει να υπάρξει ενσωμάτωση κάποιων συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων προσφύγων είτε σε ξενοδοχεία είτε σε διαμερίσματα αλλά όχι σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ο κ. Ανδρεάδης υποστηρίζει ότι η πολιτική της δίκαιης διανομής των hot spots σε όλη την Ελλάδα χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες της τουριστικής ζήτησης είναι πολύ λανθασμένη. «Προφανώς πρέπει να είναι οργανωμένα και υψηλού επιπέδου, υπάρχουν λεφτά στην Ευρώπη, που η Ελλάδα αδυνατεί να απορροφήσει. Επί μήνες ακούμε ότι κατασκευάζονται τα hot spots, και τίποτε δεν γίνεται. Εμείς χτίζουμε ξενοδοχεία σε έξι μήνες, και δεν μπορούν να γίνουν 30.000 θέσεις σε hot spots» σχολιάζει και συμπληρώνει ότι και χρήματα υπάρχουν, και τεχνογνωσία υπάρχει και οι χώροι υπάρχουν.

Είναι στο χέρι της κυβέρνησης να ελέγξει την κατάσταση και να οργανώσει καλύτερα και τη δράση των ΜΚΟ γιατί όπως φάνηκε και στην Ειδομένη, αν δεν μπορείς να διαχειριστείς τον κόσμο με ποιότητα και υποδομές, τότε μπορεί να γίνει ζημιά.

«Αυτό που δεν θέλει ο τουρίστας είναι να πάει κάπου και να έχει τη δυστυχία μπροστά στα μάτια του. Αν δεν το βλέπει αυτό διαρκώς και το πρόβλημα το διαχειριστούμε με ποιοτικό και ανθρώπινο τρόπο, δεν επηρεάζουν οι πρόσφυγες τον τουρισμό» καταλήγει.

Τέλος ενόψει και της δεύτερης αξιολόγησης, ο Α. Ανδρεάδης τονίζει ότι οι διαρκείς καθυστερήσεις στις συνομιλίες με τους δανειστές, στο κλείσιμο των αξιολογήσεων κλπ, προκαλεί αποεπένδυση. Ο τουρισμός χρειάζεται περί τα 3 δις επενδύσεις ετησίως για να διατηρήσει το momentum που έχει και να φτάσει το 2021 στις 35 εκατομμύρια αφίξεις και στα 20 δις ευρώ άμεσο εισόδημα, που θα δώσει 6 μονάδες στο ΑΕΠ και είναι σοβαρός παράγοντας εξόδου από την κρίση. Κάθε καθυστέρηση που δεν αλλάζει το κλίμα, δεν δημιουργεί επενδυτική ασφάλεια και σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση των νομίμων επιχειρήσεων τη στιγμή που δεκάδες χιλιάδες καταλύματα δεν φορολογούνται πχ τα Airbnb που καλύπτουν το 20% του συνόλου αυτών που δεν λειτουργούν νόμιμα, γιατί τα άλλα είναι άλλου είδους, οδηγεί σε αποεπένδυση.

Οι γκρίζες μισθώσεις καλύπτουν το 10% του ελληνικού τουρισμού

Ο κ. Ανδρεάδης σημειώνει ότι οι «γκρίζες μισθώσεις» πχ των Airbnb καλύπτουν πλέον το 10% του συνόλου του ελληνικού τουρισμού με τάσεις διπλασιασμού κατ’ έτος. Ο ΣΕΤΕ είναι θετικός να υπάρχει κάτι τέτοιο γιατί λειτουργεί θετικά για την οικονομία, γιατί φέρνει εισόδημα στη χώρα, αρκεί να φορολογείται ομοιόμορφα. Δεν μπορεί, σημειώνει, από αυτά τα καταλύματα, η απώλεια μόνο από ΦΠΑ να είναι τουλάχιστον 300.000 ευρώ χωρίς να συνυπολογιστούν οι φόροι εισοδήματος. Και αυτό ενώ ο ΦΠΑ στην Ελλάδα είναι 13% στη διαμονή, στην εστίαση 24% , στις αεροπορικές μεταφορές 24% κ.ο.κ., την ώρα που πχ στην Κύπρο είναι 9% και σε άλλες χώρες δεν ξεπερνά το 10% κατά μέσο όρο σε όλους αυτούς τους τομείς. Στην Ελλάδα αυτός ο μέσος όρος είναι 17%.

Είναι εγκληματικό, τονίζει, το να χάνει το κράτος τόσα λεφτά από τους παράνομους, όταν υπάρχουν άλλα 700.000 εκατομμύρια φόροι στις επιχειρήσεις και τόσο ΦΠΑ. Είναι προφανές ότι κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα έλθει υπό αυτές τις συνθήκες στην Ελλάδα. «Αν σε αυτά προστεθεί το κλίμα της καθυστέρησης της αξιολόγησης, οδηγούμαστε σε αποεπένδυση, που σημαίνει ότι ο τουρισμός δεν θα αυξάνει ούτε τα έσοδα ούτε την ποιότητα. Παράταση της αξιολόγησης δημιουργεί ανασφάλεια, και μπορεί αυτό να μην φαίνεται βραχυπρόθεσμα, αλλά υποσκάπτεις τα επόμενα χρόνια» καταλήγει.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 24/04 17:24

    Έρευνα Marriott Bonvoy: Πώς ταξιδεύουν οι σύγχρονοι Ασιάτες – Κυνηγοί του value και της μέγιστης εμπειρίας

  2. 24/04 17:06

    ΕΞΑΑΑ | Oι επιδόσεις των ξενοδοχείων της Αθήνας το α' τρίμηνο - 2,5 δισ. ευρώ τα ετήσια έσοδα

  3. 24/04 16:56

    Project VORIA | Πώς θα είναι το συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων με το καζίνο στο Μαρούσι

  4. 24/04 15:00

    EasyJet: 22 νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  5. 24/04 14:43

    The Athenaeum | Ανοίγει στις αρχές Μαΐου νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο τη Αθήνας

  6. 24/04 14:10

    Ο FTI υπόσχεται στους ξενοδόχους έγκαιρες πληρωμές

  7. 24/04 13:30

    Norwegian Cruise Line: Το πρόγραμμα κρουαζιέρας στην Ελλάδα για το 2024

  8. 24/04 13:04

    Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

  9. 24/04 12:49

    CNT Hot List: Τρία Ελληνικά ξενοδοχεία στα καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  10. 24/04 12:01

    Οδικός τουρισμός | +12% οι αφίξεις το α' τρίμηνο

  11. 24/04 11:53

    Βραβείο Routes Europe 2024 στο αεροδρόμιο της Αθήνας

  12. 24/04 11:14

    Τουρισμός ευεξίας | Οι 5 νέες τάσεις, που καθορίζουν τον σύγχρονο ταξιδιώτη ευεξίας

  13. 24/04 10:41

    ΕΛΣΤΑΤ | Οριακή αύξηση στις αφίξεις και διανυκτερεύσεις τον Φεβρουάριο σε ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα

  14. 24/04 07:31

    Επισκευές σε ξενοδοχείο στη Ρόδο - ανακαίνιση του Σαλάντι Beach Hotel στην Ερμιονίδα

  15. 24/04 07:27

    Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τον εκσυγχρονισμό του Υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων στη Χίο

  16. 24/04 07:24

    Παρατηρήσεις για τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

  17. 24/04 07:22

    Φεστιβάλ Λαϊκής Κιθάρας στη Θεσσαλονίκη

  18. 24/04 07:19

    6ος Μαραθώνιος Κισσάβου

  19. 23/04 16:44

    ΕΕ: Χαλαρώνει (αλλά λίγο) η δημοσιονομική πειθαρχία

  20. 23/04 16:23

    +14,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' τρίμηνο

  21. 23/04 16:05

    FTI | Τουρισμός: Συζητείται στην Επιτροπή Τουρισμού της γερμανικής Βουλής το ενδεχόμενο για κούρεμα χρέους

  22. 23/04 15:56

    ΚΥΑ για την απλή χρήση αιγιαλού: Οι υποχρεώσεις και πώς διασφαλίζεται η κοινοχρησία και η προστασία του περιβάλλοντος

  23. 23/04 15:24

    Συνεργασία Deloitte - ΠΟΞ για εκπαιδευτικά εργαστήρια στα μέλη της

  24. 23/04 15:08

    Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024

  25. 23/04 13:50

    Μαρίνα Πόρτο Χέλι | Υψηλή πληρότητα το 2023 - Ανάπτυξη 29% το 2024

  26. 23/04 13:43

    Eurowings: 7 νέες συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  27. 23/04 13:43

    Η Celestyal παρουσιάζει τις ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»

  28. 23/04 12:36

    Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023

  29. 23/04 12:19

    RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

  30. 23/04 11:58

    Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor

  31. 23/04 11:28

    Tripadvisor | 12 Ελληνικά ξενοδοχεία στα Best of the Best του παγκόσμιου τουρισμού - Πολλαπλές Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις

  32. 23/04 11:28

    Το 90% των startups στη φιλοξενία τελικά δεν τα καταφέρνουν | Συνεργασία UN Tourism και Hotelschool The Hague

  33. 23/04 11:07

    EasyJet | 1,25 εκατ. θέσεις προσφέρονται με έκπτωση - 61,99 £ η έκπτωση προς Σκιάθο για απλή μετάβαση

  34. 23/04 10:33

    Ο τουρισμός περιπέτειας εξελίσσεται σε "μαζική αγορά"

  35. 23/04 07:05

    Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό

  36. 23/04 07:03

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν

  37. 23/04 07:02

    Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός

  38. 23/04 06:55

    4ος Αγώνας Βουνού στη Χίο

  39. 23/04 06:52

    Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους

  40. 22/04 18:46

    Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO

  41. 22/04 18:38

    Navarino Agora | Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τη μόδα και τη γαστρονομία

  42. 22/04 16:09

    Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας

  43. 22/04 15:18

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | Γερμανοί και Αμερικανοί εκτόξευσαν τις αφίξεις και τις εισπράξεις το α' δίμηνο

  44. 22/04 14:58

    Κρουαζιέρα | Το πρόγραμμα της MSC Cruises από τον Πειραιά το 2024 - Νέα πλατφόρμα πωλήσεων για τα τουριστικά γραφεία

  45. 22/04 12:39

    FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες

  46. 22/04 11:53

    Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές

  47. 22/04 11:45

    Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού

  48. 22/04 11:17

    Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες

  49. 22/04 11:11

    Υπερ-τουρισμός | Πλαφόν στον ετήσιο αριθμό διανυκτερεύσεων στο Άμστερνταμ - stop στην αύξηση των κλινών

  50. 22/04 10:51

    ΕΟΤ | Αυξημένες Κρατήσεις από Ολλανδία Βέλγιο

  51. 22/04 10:31

    MSC Cruises | Νέο πρόγραμμα με προσθήκη δύο διανυκτερεύσεων (και στην Αθήνα) πριν ή μετά την κρουαζιέρα

  52. 22/04 10:03

    TÜV AUSTRIA Hellas - Sani/Ikos: Πρωτοβουλία αναδοχής μελισσιών για την ανασυγκρότηση της βιοποικιλότητας της Πάρνηθας

  53. 22/04 07:26

    Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών στη Λήμνο

  54. 22/04 07:23

    Δήμος Θέρμης: Διαγωνισμός για μίσθωση 30 στρεμμάτων - προβλέπονται και υποδομές φιλοξενίας και εστίασης

  55. 22/04 07:20

    ΕΟΤ | Προώθηση ελληνικών περιοχών στις Κάτω Χώρες

  56. 22/04 07:19

    Επέκταση αεροδρομίου Τιράνων λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης

  57. 22/04 07:17

    Ηνωμένο Βασίλειο: Μικρή υποχώρηση του πληθωρισμού

  58. 21/04 11:13

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024»

  59. 21/04 11:03

    Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!

  60. 21/04 10:52

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Έρχονται προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας στα Airbnb

  61. 21/04 07:57

    Γιορτή Λουλουδιών στην Ανάβρα Λάρισας

  62. 20/04 12:08

    traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!

  63. 20/04 11:58

    ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας

  64. 20/04 11:54

    Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης

  65. 20/04 11:52

    Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα

  66. 19/04 17:25

    Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς

  67. 19/04 16:42

    «MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

  68. 19/04 16:09

    ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

  69. 19/04 16:04

    Ryanair: Μεγάλη προσφορά για 500.000 θέσεις από 12,99 ευρώ

  70. 19/04 15:51

    Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024

  71. 19/04 15:28

    Πιο ρυπογόνες από ποτέ οι low cost αεροπορικές εταιρίες

  72. 19/04 14:45

    Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό | βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών

  73. 19/04 13:03

    ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες

  74. 19/04 12:58

    X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό

  75. 19/04 12:21

    Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος

  76. 19/04 11:43

    Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos

  77. 19/04 11:34

    Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων

  78. 19/04 11:30

    Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας–Κύπρου για τρίτη χρονιά

  79. 19/04 11:19

    Ν. Χαρδαλιάς: Ολιστικό σχέδιο από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

  80. 19/04 10:56

    WTTC - Microsoft | Τουρισμός: Επείγουσα ανάγκη η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις

  81. 19/04 10:21

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης

  82. 19/04 07:14

    Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης

  83. 19/04 07:10

    Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη με ρεπορτάζ για αναγνώστες με κινητικά προβλήματα

  84. 19/04 07:09

    Οι 6 φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

  85. 19/04 07:07

    Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης

  86. 19/04 07:04

    Γυρίσματα στην Πάρο για νέα αγγλική τηλεοπτική σειρά

  87. 18/04 16:45

    Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με μέλη του Ελληνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Sustainable Markets Initiative

  88. 18/04 15:55

    Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών

  89. 18/04 15:13

    Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας

  90. 18/04 15:09

    Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς

  91. 18/04 15:03

    Η ΕΞΑΑΑ προσχωρεί στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»

  92. 18/04 14:22

    Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς

  93. 18/04 13:53

    Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024

  94. 18/04 13:05

    Συνάντηση Αρναουτάκη με 19 πρέσβεις | Η Κρήτη συνδυάζει την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές

  95. 18/04 12:33

    Το σχέδιο ανάπτυξης της Marriott στην Ευρώπη: 100 νέα ξενοδοχεία μέχρι το 2026

  96. 18/04 12:19

    SKY express: Αύξηση 15% της επιβατικής κίνησης το α' τρίμηνο του 2024

  97. 18/04 12:17

    Fam trip Κινέζων τουριστικών πρακτόρων για τη νέα απευθείας πτήση Σαγκάη-Αθήνα

  98. 18/04 12:03

    Handelsblatt | Η Ελλάδα ως πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους

  99. 18/04 11:57

    E.E. | Δράσεις 3,5 δισ. ευρώ για την προστασία των ωκεανών

  100. 18/04 11:45

    Lufthansa | Ακύρωση των πτήσεων προς Τεχεράνη και Βηρυτό μέχρι τις 30 Απριλίου