Τα πολλά «επαγγελματικά» πρόσωπα της FIAT - Αποστολή στο Τορίνο

Τα πολλά «επαγγελματικά» πρόσωπα της FIAT - Αποστολή στο Τορίνο

*Γράφει ο Γιάννης Γιαννακάκης, CEO, Tornos News

 

Είναι πολύ ευχάριστο να κάνεις πράγματα στη ζωή σου για πρώτη φορά, ακόμη κι αν είσαι στα 57!

Μια τέτοια εξαιρετική ευκαιρία ήταν για μένα η πρόσκληση της FIAT PROFESSIONAL από την Κορίνα Πατέλη, EMEA PR-Digital-CRM Manager, για την παρουσίαση των νέων επαγγελματικών της αυτοκινήτων στην έδρα της εταιρείας, μέσα στο εργοστάσιο της FIAT στο πανέμορφο Τορίνο. 

Δεν έχω ξαναβρεθεί σε παρουσίαση νέων μοντέλων αυτοκινήτου, επαγγελματικών ή μη. Ως μη σχετικός λοιπόν με τις τεχνικές λεπτομέρειες που θα έβλεπε κάποιος επαγγελματίας σε ένα νέο μοντέλο, επιτρέψτε μου να έχω τη γνώμη του απλού ταξιδιώτη-πελάτη-επισκέπτη. 

Τώρα το «απλός» είναι μια λέξη! Πόσο απλός μπορεί να είναι κάποιος που έχει ταξιδέψει αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα στη ζωή του με κάθε είδους επαγγελματικού και μη αυτοκινήτου (και όχι μόνο… με τα πόδια, με ποδήλατο, με μοτό και άλλα πολλά!!!).  Αν προσθέσω εδώ και τη λατρεία μου στα ιταλικά μηχανολογικά επιτεύγματα (για πολλά χρόνια λάτρης και χρήστης PIAGGIO, LAVERDA, και καταλήγοντας ερωτευμένος – παντρεμένος με μια DUCATI DARMAH 900 SD από το 1982 μέχρι και σήμερα, FIAT PUNTO για μερικά χρόνια, FIAT 500αράκι το πρώτο αυτοκίνητο του πατέρα μου κλπ), μπορώ με σιγουριά να πω πως μάλλον πήγα προκατειλημμένος θετικά να γνωρίσω από κοντά το θρύλο της FIAT. 

Η πρώτη εντύπωση: το Τορίνο και η FIAT

Μια πόλη με το αεροδρόμιο πολύ κοντά της ώστε πριν την προσγείωση, με υπέροχη λιακάδα, σε μεσημεριανή-απογευματινή ώρα που ο ήλιος έπεφτε απαλά και χρύσιζε τις όχθες του ποταμού Πάδου που διασχίζει με φιδοειδή διαδρομή την πόλη, να έχω τη δυνατότητα να θαυμάσω την αρχιτεκτονική της και την σαφή διατήρηση μεγάλων βιομηχανικών μονάδων μέσα στον ιστό της πόλης! Όταν δε αργότερα την ίδια μέρα περνούσαμε τον τοίχο της μονάδας κατασκευής της FIAT (τοίχος που μου θύμισε τις μαυρόασπρες ταινίες του Ιταλικού νεορεαλισμού) κατάλαβα ότι σίγουρα βρίσκομαι στην καρδιά της Ιταλικής μάρκας.

Η επίσημη παρουσίαση των νέων μοντέλων της FIAT PROFESSIONAL ήταν προγραμματισμένη για τις 7:00 το ίδιο βράδυ. Έτσι είχα λίγο χρόνο να περπατήσω για μια ώρα αυτή την πανέμορφη πόλη του Ιταλικού Βορρά. Με τα περισσότερα κτίρια στο κέντρο της πόλης σε ρυθμό μπαρόκ, διατηρημένα υπέροχα, έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι κάπου στον 19ο αιώνα. Συνάντησα πολλά μικρά όμορφα μαγαζιά με τέχνη, αντίκες, φοκάτσια (Focaccia), wine bars, pizzeria, εστιατόρια με άποψη και στυλ, πολλά μικρά καταστήματα σε vintage style που μου έδωσαν την αίσθηση μιας πολύ εκλεπτυσμένης καθημερινότητας. Από το 1860 μέχρι το 1864 άλλωστε υπήρξε πρωτεύουσα του βασιλείου της Ιταλίας. Για το λόγο αυτό, είναι μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ιταλίας, αφού δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην αρχιτεκτονική της, τη ρυμοτομία της, τη διακόσμησή της με αδριάντες, προτομές κλπ.

Η παρουσίαση

Μια παρουσίαση λιτή, σκηνοθετικά δεμένη, με άποψη, δυναμική πάνω σε περιστρεφόμενη εξέδρα.

 

Το ανθρώπινο στοιχείο παρόν με τους παρουσιαστές σε Ιταλικό στυλ και φινέτσα, άψογοι, άμεσοι και χαρισματικοί.

 

Γύρω στις 7:00 σούρουπο περνάμε μια από τις πολλές εισόδους του εργοστασίου και κατευθυνόμαστε σε έναν χώρο μεγάλο, βιομηχανικό και απλό με μαύρους τοίχους, σαν θέατρο, ώστε τα χρώματα των video walls, ο φωτισμός στους παρουσιαστές και ο όγκος και τα χρώματα των επαγγελματικών αυτοκινήτων να τραβήξουν την προσοχή μας. Και το κατάφεραν! 

Μια παρουσίαση λιτή, αλλά και πολύ ενδιαφέρουσα, τεχνικά άψογη, σκηνοθετικά δεμένη, παρόλο που είχε όλα τα τεχνικά δεδομένα που έπρεπε να περιλαμβάνει, είχε άποψη, δυναμική και ήταν «περιστρεφόμενη»!!! (βλέπε video στο τέλος).

Το ακροατήριο, δημοσιογράφοι και στελέχη από Γερμανία, Γαλλία και Ελλάδα, καμιά 40ριά άτομα συνολικά μαζί με τα ανώτερα στελέχη της εταιρείας, καθίσαμε σε μια περιστρεφόμενη πλατφόρμα η οποία κάθε τόσο γυρνούσε κυκλικά, για να δούμε όλα τα μοντέλα γύρω μας χωρίς να χρειασθεί να κάνουμε κάποια προσπάθεια. Δυνατή μουσική συνόδευσε την εμφάνισή τους και σίγουρα αυτό το «περιστρεφόμενο» εύρημα κέρδισε τις εντυπώσεις.

Το ανθρώπινο στοιχείο παρόν με τους παρουσιαστές, υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, να είναι σε Ιταλικό στυλ και φινέτσα, άψογοι, άμεσοι και χαρισματικοί στο να παρουσιάσουν τα επιτεύγματα της εταιρείας, τα νέα μοντέλα με κάθε λεπτομέρεια και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και κερδίζει η FIAT στο διεθνές περιβάλλον.

Με μια φράση: η παρουσίαση ήταν σύγχρονη και δυναμική και με έπεισε ότι η FIAT βλέπει το μέλλον της στα επαγγελματικά αυτοκίνητα με πολύ σοβαρότητα και με πλήρη αίσθηση του άκρως διεθνούς ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.

Για περισσότερες πληροφορίες γα τα νέα μοντέλα FIAT PROFESSIONAL και τις βασικές τεχνικές τους προδιαγραφές δες το άρθρο: “Τα νέα επαγγελματικά μοντέλα της FIAT

 

Το δείπνο

Η βραδιά έκλεισε με ένα εξαιρετικό Ιταλικό τοπικό δείπνο, το οποίο πολύ έξυπνα και απλά στήθηκε στον ίδιο χώρο από τις καρέκλες της παρουσίασης που έγιναν αναπαυτικότερες με το πολύ καλό Ιταλικό κρασί, άσπρο και κόκκινο από τα αμπέλια της περιοχής, και από τραπέζια που έγιναν επί τόπου (!) από παλέτες του διπλανού εργοστασίου με την προσθήκη από  ένα  τζάμι , χοντρό αρκετά για να δεχθεί το πολύ ωραίο στήσιμο των σερβίτσιων. Φρέσκα κεράσια σε καλάθια από τις κυρίες του service και ένα τοπικό παγωτό από την οικοτεχνία της πόλης Pepino, από το 1884, συμπλήρωσαν εξαίσια τη βραδιά.

Ναι, μια τεχνολογικού επιπέδου παρουσίαση χρειάζεται και την ανάλογη γαστρονομική συμπλήρωση. Χωρίς αυτή, («δεῖ δὲ γαστρονομίας, καὶ ἄνευ τούτης οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων» επιτρέψτε μου αυτή την παράφραση), τίποτα δεν είναι ολοκληρωμένο και εδώ δίνω άριστα στο δείπνο που ακολούθησε, μια ωδή προς την Ιταλική τοπική κουζίνα. 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ: μια προτροπή σε όλους εμάς τους Έλληνες να τιμούμε με κάθε τρόπο την τοπική μας πάμπλουτη γαστρονομική παράδοση, γιατί και αυτή αποτελεί ένα θησαυρό στα χέρια μας  - με την απόλυτη έννοια του όρου -  που από μόνος του μπορεί να κάνει «θαύματα» στην τουριστική οικονομία. Μεγάλη η παρένθεση όντως, αλλά πιστεύω πως αξίζει να το λέμε χιλιάδες φορές αυτό, μέχρι να το πιστέψουμε κι εμείς, να τα ζούμε καθημερινά οι ίδιοι αυτό και όχι μόνο να το «πουλάμε» απλά και «τουριστικά». Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε κανένας «τουρίστας», δεν του αρέσει και δεν έλκεται από το «τουριστικό», αλλά μαγεύεται από το αυθεντικό. 

Αυτό το δείπνο δεν γνωρίζω το πόσο αυθεντικό ή όχι ήταν, αλλά σίγουρα εμένα με κέρδισε.

Μια βραδινή βόλτα μετά το δείπνο στο κέντρο της πόλης και τον ποταμό Πάδο με την πέτρινη γέφυρα στην Piazza Vittorio Veneto με τους εξαίρετους επαγγελματίες δημοσιογράφους του αυτοκινήτου Παύλο Μαυρομύτη (ΤΡΟΧΟΙ & TIR) και τον Πάνο Εμμανουήλ από το Auto Triti, ήταν το ιδανικό κλείσιμο μιας γεμάτης μέρας. 

Η FIAT PROFESSIONAL σε αριθμούς

Το 2015 πούλησε 1 ,1 εκατ. επαγγελματικά αυτοκίνητα

Το 2015 η FIAT PROFESSIONAL αύξησε τις πωλήσεις της στην Ευρώπη κατά 10% κι έχει κατακτήσει το 11.3% της αγοράς επαγγελματικών αυτοκινήτων έως 4 τόνων. 

Τα εργοστάσιά της στην Atessa και την Bursa επιτυγχάνουν τα ανώτερα ποιοτικά κριτήρια κατασκευής παγκοσμίως.

Το εργοστάσιο SEVEL στην Atessa είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο επαγγελματικών αυτοκινήτων στον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες γα τα νέα μοντέλα FIAT PROFESSIONAL και τις βασικές τεχνικές τους προδιαγραφές δες το άρθρο: “Τα νέα επαγγελματικά μοντέλα της FIAT”

ΗΜΕΡΑ 2

Το πρωινό ξύπνημα με βρήκε καθυστερημένο! 

Όσοι με γνωρίζουν, καταλαβαίνουν… Χωρίς πρωινό, εννοείται λόγω χρόνου, και τρέχοντας πρόλαβα να κάνω check out και το… δεύτερο λεωφορείο, (ευτυχώς που είχαμε και καπνίζοντες οι οποίοι για να απολαύσουν το τσιγαράκι τους προτίμησαν το δεύτερο λεωφορείο) που θα μας πήγαινε και πάλι στο εργοστάσιο της FIAT (Mirafiori Officine 81, Via Plava 92) για να ξεκινήσει το ημερήσιο test drive που περιελάμβανε ελεύθερες – προκαθορισμένες μέσω GPS που διέθεταν όλα τα μοντέλα – διαδρομές στο κοντινό Buriasco στο υπέροχο Κτήμα La Cascinetta όπου εκεί θα είχαμε την ευκαιρία να αλλάξουμε αυτοκίνητα και μοντέλα για όσες διαδρομές κυκλικές θέλαμε στα κοντινά χωριά. 

 

Η διαδρομή με το Doblò

Το πενταθέσιο Doblo που βγαίνει και σε επταθέσια έκδοση.

 

Η Κορίνα Πατέλη, EMEA PR-Digital-CRM Manager της FIAT, δίπλα στο Doblò που οδηγήσαμε μέχρι το Buriasco 


Το κομψότατο Doblò με τις πολύ ωραίες γραμμές του

Εγώ για τη διαδρομή Torino – Buriasco διάλεξα το Doblò, ένα επαγγελματικό αυτοκίνητο πόλης, πολύ δημοφιλές, με στρογγυλές γραμμές, (βγαίνει και σε έκδοση για μεταφορά επτά ανθρώπων και με αρκετό χώρο γα αποσκευές), το οποίο με αίσθηση επιβατικού αυτοκινήτου και με πολύ καλή ορατότητα επαγγελματικού, με άνετη καμπίνα οδηγού μας πήγε με ασφάλεια και γρήγορα στον προορισμό μας. Απολαυστική η διαδρομή, αλλά ακόμα πιο όμορφη όταν αφήσαμε την κεντρική αρτηρία και βγήκαμε σε ένα μικρότερο τοπικό οδικό δίκτυο που μας περνούσε μέσα από τις αγροικίες της περιοχής. 

Η άνετη οδήγηση, η ευρύχωρη καμπίνα του οδηγού, η ιδανική ορατότητα, μου έφερε στο μυαλό ότι ένα τέτοιο όχημα θα ήθελα να είχα στις οικογενειακές μας διακοπές (χρόνια πριν…) με τα παιδιά και τη σχετική εικόνα πραγματικής μετακόμισης με τα ποδήλατα, τα κουβαδάκια, τα στρώματα, τις ρακέτες και ότι άλλο «απαραίτητο». Το θεωρώ ιδανικό για οικογενειακές μετακινήσεις, κυρίως μεγάλων οικογενειών ή μικρών ομάδων και βέβαια «εργαλείο» για μεταφορές μικρών αντικειμένων.

Για περισσότερες πληροφορίες γα τα νέα μοντέλα FIAT PROFESSIONAL και τις βασικές τεχνικές τους προδιαγραφές δες το άρθρο: “Τα νέα επαγγελματικά μοντέλα της FIAT

Η πρώτη στάση

Η εντυπωσιακή είσοδος στο La Cascinetta

Το εστιατόριο του La Cascinetta με τα Michelin αστέρια του παρατεταγμένα. Το μεσημέρι ο Ιάπωνας σεφ μας προσέφερε σκανδαλιστική τεμπούρα, συντροφιά με εκλεπτυσμένες τοπικές παραλλαγές ωμού κρέατος.

Πολύ σύντομα μπήκαμε στην πρώτη στάση όπου όλα πλέον τα αυτοκίνητα ήταν σε πλήρη παράταξη για να διαλέξω το δεύτερο αυτοκίνητο που θα δοκίμαζα. Η επιλογή μου προφανώς ήταν το νέο TALENTO μιας και έχω την αίσθηση πως αυτό το νέο μοντέλο μπορεί να είναι ο ιδανική επιλογή για ένα ξενοδοχείο που θέλει να κάνει τα transfer των επισκεπτών του πρακτικά, οικονομικά και αξιόπιστα. 

Για περισσότερες πληροφορίες γα τα νέα μοντέλα FIAT PROFESSIONAL και τις βασικές τεχνικές τους προδιαγραφές δες το άρθρο: “Τα νέα επαγγελματικά μοντέλα της FIAT

Η διαδρομή με το Talento

TALENTO, μέχρι 9 άτομα και αρκετός χώρος αποσκευών στο πίσω μέρος. Ο χώρος κάτω από τα καθίσματα διαμπερής για μακριά αντικείμενα.

Μεγάλοι χώροι, κόμπακτ μέγεθος, ευχρηστία, μεγάλες συρόμενες πόρτες, καθαρές και δυναμικές γραμμές μερικά από τα πλεονεκτήματα του TALENTO.

Το ΤΑΛΕΝΤΟ έχει ταλέντο! 

Στην πρώτη επαφή με την υπερυψωμένη καμπίνα σου δίνει την αίσθηση ότι μπαίνεις σε ένα σοβαρό και πολύ καλά μελετημένο επαγγελματικό αυτοκίνητο. Οι θέσεις μπροστά άνετες για τρία άτομα, με όλες τις απαραίτητες ευκολίες για τον οδηγό, ευανάγνωστα όργανα, θέση οδήγησης με πολύ καλή οπτική του δρόμου, πολύ καλό και εύχρηστο navigator. Στην αρχή θέλει βέβαια λίγο συνήθεια για να εξοικειωθείς με την άμεση ανταπόκριση που χρειάζεται από τον οδηγό στις σαφείς και λεπτομερείς οδηγίες της εκφωνήτριας, γιατί αν αφεθείς στην απόλαυση της διαδρομής, όπως έκανα εγώ και «χάζευα» τα όμορφα χωριά της περιοχής, μερικές διασταυρώσεις παρακάμφθηκαν!!! Στο τέλος βέβαια, με ακρίβεια με επέστρεψε στον τελικό προορισμό μας, το La Cascinetta.

Το νέο μοντέλο της Fiat Professional είναι εξοπλισμένο με αξιόπιστους, ισχυρούς και οικονομικά αποδοτικούς Euro6 κινητήρες, τον 1.6 MultiJet Turbo που αποδίδει 120 HP και 300 Nm και τον 1.6 EcoJet S&S TwinTurbo που αποδίδει 125 HP και 320 Nm. Οι κινητήρες αυτοί είναι βασισμένοι στην τεχνολογία Selective Catalytic Reduction (SCR) technology, ένα σύστημα το οποίο οδηγεί στην υποχώρηση των εκπομπών οξειδίων του αζώτου (επιβλαβών για την ανθρώπινη υγεία), με την έγχυση ενός διαλύματος AdBlue® στο καυσαέριο.

Εγώ επέλεξα για το αυτοκίνητο της δοκιμής μου τον κινητήρα 1.6 MultiJet Turbo. Οι κόμπακτ διαστάσεις του οχήματος μου έδωσαν την αίσθηση ότι οδηγώ ένα απλό αυτοκίνητο, η ευκολία προσαρμογής στην οδήγηση ενός «μεγάλου» οχήματος ήταν εντυπωσιακή και καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής δεν χρειάστηκε να συγκεντρωθώ «για να τα καταφέρω», μιας και είχα υπό την ευθύνη μου ως συνταξιδιώτες την Κορίνα και τον πολύ φιλικό και ευδιάθετο Μωρίς Σιακκή από την Agrenda, με τον οποίο μοιραστήκαμε εναλλάξ τη δοκιμή σε αυτή τη διαδρομή. 

Αυτή η ευκολία της οδήγησης μου έδωσε την ευκαιρία και τη διάθεση να θαυμάσω το τοπίο, να δω τις εκκλησίες, να προσέξω τις καλλιέργειες της περιοχής (αμπέλια, σιτηρά), να εντυπωσιαστώ από έναν αμπελουργό που μπροστά από το αμπέλι του στην επαφή του με το δρόμο, είχε φυτέψει μια υπέροχη σειρά από τριανταφυλιές, υποθέτω για την προσωπική του οπτική ευχαρίστηση και τον φιλικό χαιρετισμό του προς τους περαστικούς ταξιδιώτες, να δω την πολύ εντυπωσιακή για την απλότητά της διακόσμηση κάθε σπιτιού ενός χωριού της περιοχής που ετοιμαζόταν για ένα βδομαδιάτικο τοπικό φεστιβάλ.

Συνολικά, πιστεύω πως το TALENTO θα πρέπει να βρίσκεται στις πρώτες επιλογές κάποιου που θέλει ένα επαγγελματικό όχημα, αρκετά μικρό για να είναι ευέλικτο και οικονομικό, αρκετά μεγάλο για να καλύπτει τις ανάγκες μεταφοράς 9 ατόμων μαζί με τις αποσκευές τους ή σχετικά μεσαίων αντικειμένων (όγκου και βάρους), με τους πιο σύγχρονους κινητήρες της αγοράς.

Το απόγευμα στην επιστροφή από το La Cascinetta στο Τορίνο στα κεντρικά της FIAT PROFESSIONAL, επιλέξαμε πάλι TALENTO, ναι μας άρεσε πολύ και μας κέρδισε με την άνεση στην οδήγησή του, την έκδοση με τον κινητήρα των 1.6 EcoJet S&S TwinTurbo που αποδίδει 125 HP και η διαφορά στη ροπή και στο γκάζι ήταν αισθητή και επιθυμητή.

Έτσι ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των νέων μοντέλων της FIAT PROFESSIONAL στο Τορίνο και αυτή η πολύ ωραία εμπειρία μου άφησε μια γεύση «… να ξανάρθω…» που είναι αυτό που μου συμβαίνει σε κάθε εμπειρία και σε κάθε προορισμό που με κερδίζει. Και το Τορίνο και η FIAT με κέρδισε!

Μηδένα προ του τέλους μακάριζε!!! (Κάτι γνώριζε ο Σόλων…)

Αμέσως μετά, ξεκίνησε μια απογευματινή-βραδυνή-μεταμεσονύκτια «Οδύσσεια» επιστροφής, λέγε με Alitalia, η οποία αξίζει ειδικής αναφοράς και μνείας σε επόμενο άρθρο που σας υπόσχομαι σύντομα. (Θέλω να είμαι ήρεμος για να μπορώ να είμαι και δίκαιος!).

Για περισσότερες πληροφορίες γα τα νέα μοντέλα FIAT PROFESSIONAL και τις βασικές τεχνικές τους προδιαγραφές δες το άρθρο: “Τα νέα επαγγελματικά μοντέλα της FIAT

 

Photo Gallery

Έτοιμοι το πρωί στο εργοστάσιο της FIAT για να μας "μοιράσουν" στα δεκάδες αυτοκίνητα του test drive.

 

Ο χάρτης σύντροφός μας, τον οποίο ευτυχώς δεν χρειαστήκαμε καθόλου, χάρις στο πολύ καλό σύστημα πλοήγησης που διαθέτουν όλα τα μοντέλα της FIAT PROFESSIONAL

 

Το πέρασμα των διαδρομών μας μέσα από όμορφα Ιταλικά χωριά της περιοχής, μου έδωσε την πλήρη αίσθηση της οδηγικής εμπειρίας της Ιταλικής μάρκας.

 

Το εντυπωσιακό Fullback στους κήπους του La Cascinetta

 

H Κορίνα Πατέλη, πολύ ελαφρύ αντίβαρο για το Fullback...

 

Το πρωινό ξεκίνημα της δεύτερης μέρας στη FIAT PROFESSIONAL. Σοφή επιλογή της παρουσιάστριας για την ανακοίνωση του προγράμματος για το test drive.

 

Το TALENTO μας περιμένει με το εντυπωσιακό του χαρακτήρα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες γα τα νέα μοντέλα FIAT PROFESSIONAL και τις βασικές τεχνικές τους προδιαγραφές δες το άρθρο: “Τα νέα επαγγελματικά μοντέλα της FIAT”.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 29/03 07:59

    Η Ελλάδα στην 5η θέση των κυριότερων επενδυτριών χωρών στη Ρουμανία

  2. 29/03 07:58

    Οι τιμές πώλησης πολυτελών ακινήτων στις δημοφιλέστερες περιοχές του Μιλάνου

  3. 29/03 07:11

    Διαγωνισμός 140.000 ευρώ για διαμονή και ημιδιατροφή σε ξενοδοχεία

  4. 29/03 07:08

    Σε ποιους κλάδους δραστηριοποιούνται οι 450 εταιρείες ελληνικών συμφερόντων στα Εμιράτα

  5. 29/03 07:01

    Τουριστική προβολή, μέσω του GRis FESTIVAL, στη Νέα Υόρκη

  6. 28/03 17:31

    United Airlines | +25% οι πτήσεις από την Ελλάδα το 2024 - Επεκτείνονται οι εποχικές πτήσεις

  7. 28/03 17:18

    Βέλγοι φοιτητές εκπαιδεύονται στον σχεδιασμό τουριστικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη

  8. 28/03 16:51

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Η Ρόδος μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμου προορισμού

  9. 28/03 16:13

    Διάκριση για το ξενοδοχείο Athina Palace Resort & Spa

  10. 28/03 15:02

    Handelsblatt | Προς νέο ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός το 2024, αλλά ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια;

  11. 28/03 14:58

    Braathens Regional Airlines: Οι πτήσεις τσάρτερ των Apollo, Spies και VING προς Ελλάδα το καλοκαίρι

  12. 28/03 12:13

    Ελληνικός Τουρισμός | Απογειώθηκαν οι τιμές στα ξενοδοχεία πολυτελείας το β' εξάμηνο του 2023

  13. 28/03 11:43

    Η Lufthansa καταλήγει σε συμφωνία με το προσωπικό εδάφους

  14. 28/03 11:30

    Eurobank | Ενεργοποιείται και φέτος το Πρόγραμμα "Business Banking Τουρισμός"

  15. 28/03 11:23

    3.000 θέσεις εργασίας στην «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» της ΔΥΠΑ το Σάββατο στο ΣΕΦ

  16. 28/03 11:00

    Η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου στην Ημέρα Καριέρας της ΔΥΠΑ στο Βόλο

  17. 28/03 10:56

    H HotelBrain επεκτείνεται στην κυπριακή αγορά

  18. 28/03 10:12

    Γαλλία: Ολυμπιακοί Αγώνες με …ύψιστο συναγερμό

  19. 28/03 10:01

    Ξενοδοχείο Akkadian | Το Νέο Gay Only Hotel στη Μύκονο

  20. 28/03 08:07

    Οι Αμερικανοί πάλι οι μεγαλύτεροι επενδυτές στη Γαλλία

  21. 28/03 07:59

    Έκθεση φωτογραφίας Αμερικανού φιλέλληνα φωτογράφου στην Κωνσταντινούπολη

  22. 28/03 07:56

    Eλεγχόμενη στάθμευση σε κεντρική περιοχή της Βουλιαγμένης - τα τιμολόγια στάθμευσης

  23. 28/03 07:54

    Υποχώρησε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο

  24. 28/03 07:01

    Σημαντική πηγή εσόδων το εισερχόμενο οδικό τουριστικό ρεύμα από τη Βουλγαρία

  25. 27/03 16:58

    Βρετανικός τουρισμός: Έντονη τάση για διακοπές εκτός σεζόν – Διπλάσιο ενδιαφέρον για Κω αυτό το καλοκαίρι

  26. 27/03 16:56

    Αρχαία Ολυμπία | Εορτασμός των 2800 χρόνων από την τέλεση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων

  27. 27/03 14:42

    Lidl Voyages: Οι Γάλλοι δεν επιλέγουν πια διακοπές βάσει προορισμού αλλά βάσει τιμής – Γιατί η Ελλάδα είναι δημοφιλής

  28. 27/03 13:22

    Π. Αντωνίου | "Εξοικονομώ", ¨"Θωρακίζω" ή "Κατεδαφίζω κατ' οίκον";

  29. 27/03 12:39

    Ξενοδοχεία | Ανοίγει την 1η Απριλίου το La Divina στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

  30. 27/03 12:27

    Γενική Συνέλευση ΗΑΤΤΑ | Τα Ελληνικά τουριστικά γραφεία στην πρώτη γραμμή για την ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού

  31. 27/03 12:22

    Τουρισμός | Σήμα Πιστοποίησης Αειφορίας “The Rhodes Co–Lab” στα ξενοδοχεία της Ρόδου

  32. 27/03 11:57

    Η πτώση του πληθωρισμού και των επιτοκίων θα τονώσει τα ταξίδια - έντονη ζήτηση για Ρόδο και Σκιάθο

  33. 27/03 11:49

    C & W | +23% η αξία των ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Ελλάδα το 2023

  34. 27/03 11:23

    MSC Group | Περισσότερες κρουαζιέρες στην Ελλάδα το 2024 - επέκταση και σε χειμερινά δρομολόγια

  35. 27/03 10:44

    Τουρισμός | Η Μαγιόρκα "συμμαχεί" με τους τουρίστες για τη βιωσιμότητα

  36. 27/03 10:18

    «Ιδού η Ρόδος ιδού και η ποιότητα» | Επιστρέφει η ημερίδα του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου

  37. 27/03 10:07

    Υπ. Τουρισμού | Τι απάντησε στα αιτήματα των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κρήτης για τις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης

  38. 27/03 07:52

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Αθήνα για φοιτητές από το Βέλγιο

  39. 27/03 07:48

    Διαγωνισμός για τη διαχείριση του τουριστικού καταφυγίου Αγ. Νικολάου στον όρμο Αιγίου

  40. 27/03 07:44

    Taratsa Film Festival Larisas στη Λάρισα

  41. 27/03 07:42

    Oι Δήμοι Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προβολή του προορισμού

  42. 26/03 16:28

    Η Κρήτη ταξίδεψε στο Βουκουρέστι και στην Κοπεγχάγη

  43. 26/03 16:14

    Ελληνικός τουρισμός | Υψηλές επιδόσεις σε αφίξεις και ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιανουάριο του 2024

  44. 26/03 15:56

    Στην Κάρπαθο ανοίγει το πρώτο Tapestry Collection by Hilton Resort στην Ευρώπη - συνεργασία με την CHC Group

  45. 26/03 15:55

    Ιταλία: Έρευνες στην Booking.com για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού στις ξενοδοχειακές κρατήσεις

  46. 26/03 14:43

    Νέο στέλεχος πωλησεων και μάρκετινγκ στη Domes Resorts

  47. 26/03 13:26

    Jet2: Νέες συνδέσεις το 2025 με Ηράκλειο, Ρόδο, Ζάκυνθο και Κέρκυρα

  48. 26/03 12:22

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για ανάδειξη του περιπατητικού τουρισμού

  49. 26/03 12:19

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια για τους επαγγελματίες από την Περιφέρεια Κρήτης

  50. 26/03 12:17

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στη Μήλο για προβολή της στην Ολλανδική αγορά

  51. 26/03 12:15

    «Crete Sense the Αuthentic» | H νέα καμπάνια της Περιφέρειας Κρήτης

  52. 26/03 12:08

    Σύγχρονες υποδομές εξυπηρέτησης των επισκεπτών στην Αρχαία Μεσσήνη

  53. 26/03 12:08

    Περιβαλλοντικό έγκλημα | Νέα νομοθεσία της ΕΕ με αυστηρότερες κυρώσεις και διευρυμένο κατάλογο αδικημάτων

  54. 26/03 11:42

    TUI: Τα τρία ξενοδοχεία της Κρήτης με τις περισσότερες κρατήσεις από την Αυστρία για το καλοκαίρι του 2024

  55. 26/03 11:22

    Foreign Office | Ταξιδιωτική σύσταση στους Βρετανούς για τρομοκρατική απειλή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

  56. 26/03 11:05

    Vogue: Αυτά είναι τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία της Σαντορίνης

  57. 26/03 07:18

    Μερική διατήρηση αρχαιοτήτων σε 7όροφο ξενοδοχείο που κτίζεται στο Κουκάκι

  58. 26/03 07:16

    Μείωση των εισροών ξένων επενδύσεων στην Ισπανία

  59. 26/03 07:15

    Η Αλβανία είχε την υψηλότερη αύξηση διανυκτερεύσεων σε όλη την Ευρώπη το 2023

  60. 26/03 07:13

    Οι νέοι δύσκολα μπορούν να εξασφαλίσουν οικονομική κατοικία στην Ολλανδία

  61. 26/03 07:09

    Δήμος Αμφίπολης: Στο πρόγραμμα προσβασιμότητας οι παραλίες Κυανής Ακτής και Νέων Κερδυλλίων

  62. 25/03 11:12

    Τουρισμός | Οι προορισμοί με την καλύτερη αξία για τις διακοπές των Βρετανών το 2024- στην 19η θέση η Κέρκυρα

  63. 25/03 07:06

    Ο ΕΟΤ σε B2B workshops στην Ολλανδία και το Βέλγιο

  64. 25/03 07:04

    Το ελληνικό ελαιόλαδο στην Ιταλία

  65. 24/03 11:57

    Τουρισμός | Παγκόσμιος ανταγωνισμός για την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων - 66 χώρες παρέχουν Digital Nomad Visas

  66. 24/03 07:24

    Οι στενές σχέσεις των ιχθυοκαλλιεργητικών κλάδων Ελλάδας-Ισπανία | Oι κορυφαίες εταιρείες

  67. 24/03 07:21

    Διεθνής Ποδηλατικός Αγώνας L’ Etape Greece by Tour de France στην Αρχαία Ολυμπία

  68. 23/03 19:49

    19.400 επιχειρηματικές συναντήσεις στο Φόρουμ προώθησης των κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία

  69. 23/03 19:43

    Στ. Αρναουτάκης: Το Φόρουμ αποδεικνύει τη δυναμική της Κρήτης στον πρωτογενή και τον τριτογενή τομέα

  70. 23/03 19:30

    Κανείς Δήμαρχος της Κρήτης δεν έχει στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό

  71. 23/03 07:07

    Πολιτιστικά Μονοπάτια στη Σκιάθο

  72. 22/03 22:39

    Δεύτερο Messinia Forum από τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας

  73. 22/03 22:34

    Άδεια ίδρυσης για το υδατοδρόμιο Χίου

  74. 22/03 22:24

    Εγκαίνια για το ανακαινισμένο Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής

  75. 22/03 22:14

    Πάσχα των Καθολικών: «Τα αεροπλάνα ταξιδεύουν γεμάτα» για Κρήτη

  76. 22/03 22:04

    H ιστορία των χίπις στην Κρήτη στον γερμανικό Τύπο

  77. 22/03 14:57

    4 στους 10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα έχουν δυνατότητα ΑΙ το 2025

  78. 22/03 14:50

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | +16% οι αφίξεις, +27,1% οι εισπράξεις τον Ιανουάριο

  79. 22/03 14:45

    H Accor εντάσσεται στην A-list του CDP με τις δράσεις της για την κλιματική αλλαγή

  80. 22/03 14:39

    Η «Ώρα της Γης» στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

  81. 22/03 12:20

    Αυτές είναι οι χώρες με τις ακριβότερες βίζες στον κόσμο – Στη λίστα και η Ελλάδα

  82. 22/03 11:57

    Σύλλογος Επιχειρηματιών Κάσου προς υπ. Ναυτιλίας: "Αυξήστε τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς την Κάσο"

  83. 22/03 11:43

    Συνέλευση Καταλυμάτων Ν. Ηρακλείου: "Είμαστε σημαντικός κρίκος στην παραγωγική διαδικασία"

  84. 22/03 11:22

    Μνημόνιο Συνεργασίας του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

  85. 22/03 11:19

    Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιστημονικός εταίρος του ΞΕΕ

  86. 22/03 11:07

    Βρετανικός τουρισμός | Όλο και περισσότεροι επιλέγουν σόλο ταξίδια

  87. 22/03 10:31

    Στην αλυσίδα Romantik Hotels & Restaurants το Romantik B&B Villa Selena στη Σύρο

  88. 22/03 10:19

    ΔΥΠΑ | «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» το Σάββατο 30 Μαρτίου στο ΣΕΦ με 3.000 θέσεις εργασίας

  89. 22/03 07:55

    Νέα Προποντίδα | Έργα προστασίας ακτής, μπροστά από την οποία θα κατασκευαστεί ξενοδοχείο

  90. 22/03 07:13

    Ειδικό σήμα λειτουργίας στη μονάδα ιαματικής θεραπείας των Θέρμων Εχίνου Ξάνθης

  91. 22/03 07:09

    Ποιο πρώην ξενοδοχείο στην Τρίπολη μετατρέπεται σε φοιτητικές εστίες

  92. 22/03 07:04

    Αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του Ξεναγού στο Αριστοτέλειο

  93. 22/03 07:02

    Αναβάθμιση καταφυγίου τουριστικών σκαφών στην Πάτμο

  94. 21/03 17:05

    Νέο πλαίσιο για την Golden Visa - τα ακίνητα αυτά δεν θα γίνονται Airbnb | Οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις

  95. 21/03 16:51

    Το Σάββατο το Forum προώθησης κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και Super Market

  96. 21/03 16:40

    ΔΑΑ | Υποδοχή του νέου αεροσκάφος της Royal Jordanian

  97. 21/03 16:32

    Απεβίωσε ο Αθανάσιος Ρέτσος, συνιδρυτής των Electra Hotels και πατέρας του Γ.Ρέτσου

  98. 21/03 16:18

    Η εμπόλεμη Ουκρανία προετοιμάζεται για τουρισμό "μόλις τελειώσει ο πόλεμος" - Η συγκινητική τουριστική καμπάνια της χώρας

  99. 21/03 14:51

    1,6 εκατ. διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα της χώρας τον Ιανουάριο

  100. 21/03 13:43

    Τουρισμός | Το 28% των Βρετανών αποφεύγει τις διακοπές στη Νότια Ευρώπη λόγω καύσωνα