Φ.Καραβίας: Στρατηγική επιλογή της Eurobank η στήριξη των ξενοδοχειακών επενδύσεων

Φ.Καραβίας: Στρατηγική επιλογή της Eurobank η στήριξη των ξενοδοχειακών επενδύσεωνO διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ.Φωκίων Καραβίας

Ο τουρισμός παραμένει ο κλάδος της οικονομίας που συνεχίζει να προσελκύει επενδυτικά κεφάλαια, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ.Φωκίων Καραβίας, μιλώντας στο 14ο συνέδριο του ΣΕΤΕ.

"Παρά την αβεβαιότητα που βιώσαμε κατά τη διάρκεια του έτους είναι γνωστό ότι διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες εξετάζουν σοβαρά την ανέγερση νέων μονάδων στη χώρα μας, ενώ διεθνή funds μελετούν τη συμμετοχή τους σε εξειδικευμένα σχήματα για επενδύσεις στο χώρο. Η ολοκλήρωση της παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων, για την οποία η Τράπεζά μας παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες στο ΤΑΙΠΕΔ, θα επιβεβαιώσει το διεθνές ενδιαφέρον που συγκεντρώνει το τουριστικό προϊόν στη χώρα μας, αλλά θα σηματοδοτήσει επίσης ότι η Ελλάδα αποτελεί ένα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό", είπε χαρακτηριστικά ο κ.Καραβίας, προσθέτοντας:

|Είναι διάχυτη η άποψη για την ανάγκη ενός «επενδυτικού σοκ» στη χώρα μας και μια πολύ πρόσφατη μελέτη του ΣΕΒ διατύπωσε την εκτίμηση για ένα ύψος επενδύσεων της τάξης των €100 δισ. την επόμενη 7ετία, ώστε να αντισταθμίσει τις σωρευτικές συνέπειες της κρίσης. Ο τουριστικός κλάδος σε όλη τη διάρκεια της κρίσης δεν έφυγε από το ραντάρ των διεθνών επενδυτών και τώρα το ενδιαφέρον έχει αναζωπυρωθεί. Η Eurobank είναι πολλαπλά ενεργή και σε αυτό το πεδίο – τόσο η ίδια ως Ομιλος, όσο και αυτοτελώς βασικοί μέτοχοί μας. Η Grivalia, στην οποία κύριος μέτοχος είναι η Fairfax Financial Holdings και η Eurobank διατηρεί ισχυρή μετοχική συμμετοχή, έχει κάνει ήδη τη στρατηγική επιλογή για στήριξη του ελληνικού ξενοδοχειακού τουρισμού, σε συνεργασία τόσο με την ίδια τη Fairfax όσο και με άλλους μεγάλους θεσμικούς επενδυτές.

Για το σκοπό αυτό έχει ήδη δημιουργηθεί θυγατρική εταιρεία, η οποία θα διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των €100 εκ. ευρώ, με στόχευση σε άμεσες επενδύσεις και με σκοπό την περαιτέρω ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος."

Σχολιάζοντας το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον στη χώρα μας, ο κ.Καραβίας είπε:

"... Οι δυσκολίες δεν είναι ακόμη πίσω μας. Το προσχέδιο του Προϋπολογισμού, αλλά και οι προβλέψεις της Κομισιόν, κάνουν λόγο για δύο ακόμη χρόνια ύφεσης, φέτος και του χρόνου. Ωστόσο, οι εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών μας, στη Eurobank, αναφέρουν ότι τα πράγματα μπορεί να είναι αρκετά καλύτερα από τις υπάρχουσες προβλέψεις για το 2015 και το πραγματικό ΑΕΠ μπορεί να κινηθεί σε επίπεδα του -1.5%, σημαντικά υψηλότερο της επίσημης πρόβλεψης του -2.3%.

Ο τουρισμός έχει κεντρικό ρόλο στην καλύτερη των αναμενομένων επιδόση για το 2015. Είναι εντυπωσιακό ότι στο διάστημα 2010-15, δηλαδή κατά την εξαετία της ελληνικής κρίσης, ο τουρισμός έχει να επιδείξει αύξηση εσόδων κατά 4.1 δις ευρώ (+39%) και αφίξεων επισκεπτών κατά 11 εκ. άτομα (+73%). Ειδικότερα, για το 2015, οι επιδόσεις θα είναι εξαιρετικές (14.5 δις ευρώ έσοδα και 26 εκ. αφίξεις) παρά την πρόσκαιρη – αλλά σημαντική – επιβάρυνση από την επιβολή των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και παρά τον αρνητικό αντίκτυπο από την επιβράδυνση της ρωσικής οικονομίας".

Αναφερόμενος στα προβλήματα των τραπεζών, ο κ.Καραβίας τόνισε:

"Οι τράπεζες αντιμετωπίζουμε τρείς μεγάλες άμεσες προκλήσεις, οι οποίες είναι και προκλήσεις για το σύνολο της οικονομίας γενικότερα, αλλά και του τουρισμού ειδικότερα. Η πρώτη είναι η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση μέσα σε τρία χρόνια. Τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά, αλλά θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να ολοκληρώσουμε την κεφαλαιακή μας θωράκιση μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, κατοχυρώνοντας πλήρως τους καταθέτες μας και θέτοντας τα θεμέλια για την πλήρη, αν και σταδιακή, εξομάλυνση της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα. Η Eurobank είναι σήμερα η τράπεζα του ιδιωτικού τομέα, με 65% ιδιωτική μετοχική βάση.

Είμαι βέβαιος ότι θα αντλήσουμε, όπως το επιτύχαμε και πριν από ένα χρόνο, ιδιωτικά κεφάλαια, εγχώρια και διεθνή, ώστε η τράπεζα να παραμείνει στο φυσικό της χώρο που είναι ο ιδιωτικός τομέας. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορέσει να υπηρετήσει το θεμελιώδη στόχο της, που είναι η χρηματοδότηση της υγιούς ιδιωτικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και όπου αλλού έχουμε δραστηριότητα, τόνισε ο κ. Καραβίας.

Η αποκατάσταση της κεφαλαιακής βάσης, όμως, δεν μεταφράζεται αυτόματα σε ρευστότητα, τη δεύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε. Υπό συνθήκες πολιτικής σταθερότητας, με ολοκληρωμένη την ανακεφαλαιοποίηση από ιδιώτες και μετά την άρση των περιορισμών των capital controls δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι θα ξεκινήσει η σταδιακή επιστροφή των καταθέσεων, απαραίτητη προϋπόθεση για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας. Εκτιμώ ότι είναι απολύτως εφικτό να επιστρέψουν εντός του 2016 περίπου οι μισές καταθέσεις από τα €40 δισ. που χάσαμε ως ελληνικό τραπεζικό σύστημα τους τελευταίους 12 μήνες. Στην περίπτωση αυτή θα αλλάξουν δραστικά οι δυνατότητές μας για χρηματοδότηση της οικονομίας και των επιχειρήσεων και γι'αυτό είναι προς το κοινό συμφέρον η συμβολή όλων σε αυτή την προσπάθεια.

Παρά τις ασφυκτικές συνθήκες ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα, για την Eurobank είναι ξεκάθαρο ότι η χρηματοδότηση του τουρισμού βρίσκεται στην κορυφή της ιεράρχησής μας. Τον γνωρίζουμε σε βάθος και έχουμε αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με τους Έλληνες τουριστικούς επιχειρηματίες, από τις μεγαλύτερους ομίλους μέχρι τις χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προσφέροντάς τους ανταγωνιστικές υπηρεσίες και απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη τους. Κάτι που επιβεβαιώθηκε έμπρακτα φέτος, ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο μετά την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων στα τέλη Ιουνίου.

Το 2015, παρά τις ασφυκτικές συνθήκες ρευστότητας, εγκρίθηκαν νέες χρηματοδοτήσεις σε υγιείς πελάτες, επιπλέον των ποσών για τις αναχρηματοδοτήσεις παλαιών δανείων.

Για το 2016, οι νέες χρηματοδοτήσεις που θα διατεθούν σε υγιείς επιχειρήσεις, παλαιούς αλλά και νέους πελάτες, θα μπορούσαν να υπερβούν τα € 100 εκ.

Η τρίτη μεγάλη πρόκληση αφορά την αντιμετώπιση των λεγόμενων «κόκκινων δανείων». Αντιμετωπίζουμε με ρεαλισμό το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων ή προβληματικών δανείων επιχειρήσεων. Στόχος μας είναι η υλοποίηση βιώσιμων λύσεων και η διατήρηση θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις, σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες, είτε με ενίσχυση των κεφαλαίων της επιχείρησης από τους ίδιους ή με την είσοδο νέων επενδυτών. Ωστόσο, θα ήθελα να σημειώσω ότι ηχεί παράδοξα η ύπαρξη μη εξυπηρετούμενων δανείων σε ποσοστό 40%, αντίστοιχο με αυτό του συνόλου των δανείων στην οικονομία, σε ένα κλάδο που έχει να επιδείξει ισχυρή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια."

Σχολιάζοντας τη θέση του προέδρου του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη για τα "κόκκινα" δάνεια των επιχειρήσεων και στην αναδιάθρωσή τους με μερική απομείωση της ονομαστικής αξίας των δανείων, είπε:

"Θα ήθελα να επιβεβαιώσω ότι εμείς στη Eurobank, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση, το έχουμε άλλωστε ήδη κάνει, σε περιπτώσεις που αυτό δικαιολογείται από τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης, σε περιπτώσεις που διασφαλίζεται η βιωσιμότητα της, όπως αυτή πιστοποιείται από τρίτους ανεξάρτητους φορείς, με την αυστηρή προϋπόθεση εισόδου νέων κεφαλαίων στην επιχείρηση, είτε από τους σημερινούς επιχειρηματίες ή από νέους επενδυτές.

Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να τονίσω την ανάγκη για διαφάνεια και εταιρική διακυβέρνηση με βάση τα διεθνή πρότυπα. Η Τράπεζα θα είναι αρωγός σε όλες τις πρωτοβουλίες που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις και θα συμβάλει στην ενδυνάμωση και, όπου χρειαστεί, στη συγκέντρωση του κλάδου. Έχουμε όμως την υποχρέωση να αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις σε αντίθετες περιπτώσεις, υπογράμμισε ο κ. Καραβίας."

Τέλος, χαρακτήρισε απολύτως εφικτό να επιστρέψουν εντός του 2016 οι μισές καταθέσεις από τα €40 δισ. που «χάθηκαν» τους τελευταίους 12 μήνες.

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 28/03 11:43

    Η Lufthansa καταλήγει σε συμφωνία με το προσωπικό εδάφους

  2. 28/03 11:30

    Eurobank | Ενεργοποιείται και φέτος το Πρόγραμμα "Business Banking Τουρισμός"

  3. 28/03 11:23

    3.000 θέσεις εργασίας στην «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» της ΔΥΠΑ το Σάββατο στο ΣΕΦ

  4. 28/03 11:00

    Η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου στην Ημέρα Καριέρας της ΔΥΠΑ στο Βόλο

  5. 28/03 10:56

    H HotelBrain επεκτείνεται στην κυπριακή αγορά

  6. 28/03 10:12

    Γαλλία: Ολυμπιακοί Αγώνες με …ύψιστο συναγερμό

  7. 28/03 10:01

    Ξενοδοχείο Akkadian | Το Νέο Gay Only Hotel στη Μύκονο

  8. 28/03 08:07

    Οι Αμερικανοί πάλι οι μεγαλύτεροι επενδυτές στη Γαλλία

  9. 28/03 07:59

    Έκθεση φωτογραφίας Αμερικανού φιλέλληνα φωτογράφου στην Κωνσταντινούπολη

  10. 28/03 07:56

    Eλεγχόμενη στάθμευση σε κεντρική περιοχή της Βουλιαγμένης - τα τιμολόγια στάθμευσης

  11. 28/03 07:54

    Υποχώρησε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο

  12. 28/03 07:01

    Σημαντική πηγή εσόδων το εισερχόμενο οδικό τουριστικό ρεύμα από τη Βουλγαρία

  13. 27/03 16:58

    Βρετανικός τουρισμός: Έντονη τάση για διακοπές εκτός σεζόν – Διπλάσιο ενδιαφέρον για Κω αυτό το καλοκαίρι

  14. 27/03 16:56

    Αρχαία Ολυμπία | Εορτασμός των 2800 χρόνων από την τέλεση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων

  15. 27/03 14:42

    Lidl Voyages: Οι Γάλλοι δεν επιλέγουν πια διακοπές βάσει προορισμού αλλά βάσει τιμής – Γιατί η Ελλάδα είναι δημοφιλής

  16. 27/03 13:22

    Π. Αντωνίου | "Εξοικονομώ", ¨"Θωρακίζω" ή "Κατεδαφίζω κατ' οίκον";

  17. 27/03 12:39

    Ξενοδοχεία | Ανοίγει την 1η Απριλίου το La Divina στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

  18. 27/03 12:27

    Γενική Συνέλευση ΗΑΤΤΑ | Τα Ελληνικά τουριστικά γραφεία στην πρώτη γραμμή για την ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού

  19. 27/03 12:22

    Τουρισμός | Σήμα Πιστοποίησης Αειφορίας “The Rhodes Co–Lab” στα ξενοδοχεία της Ρόδου

  20. 27/03 11:57

    Η πτώση του πληθωρισμού και των επιτοκίων θα τονώσει τα ταξίδια - έντονη ζήτηση για Ρόδο και Σκιάθο

  21. 27/03 11:49

    C & W | +23% η αξία των ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Ελλάδα το 2023

  22. 27/03 11:23

    MSC Group | Περισσότερες κρουαζιέρες στην Ελλάδα το 2024 - επέκταση και σε χειμερινά δρομολόγια

  23. 27/03 10:44

    Τουρισμός | Η Μαγιόρκα "συμμαχεί" με τους τουρίστες για τη βιωσιμότητα

  24. 27/03 10:18

    «Ιδού η Ρόδος ιδού και η ποιότητα» | Επιστρέφει η ημερίδα του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου

  25. 27/03 10:07

    Υπ. Τουρισμού | Τι απάντησε στα αιτήματα των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κρήτης για τις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης

  26. 27/03 07:52

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Αθήνα για φοιτητές από το Βέλγιο

  27. 27/03 07:48

    Διαγωνισμός για τη διαχείριση του τουριστικού καταφυγίου Αγ. Νικολάου στον όρμο Αιγίου

  28. 27/03 07:44

    Taratsa Film Festival Larisas στη Λάρισα

  29. 27/03 07:42

    Oι Δήμοι Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προβολή του προορισμού

  30. 26/03 16:28

    Η Κρήτη ταξίδεψε στο Βουκουρέστι και στην Κοπεγχάγη

  31. 26/03 16:14

    Ελληνικός τουρισμός | Υψηλές επιδόσεις σε αφίξεις και ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιανουάριο του 2024

  32. 26/03 15:56

    Στην Κάρπαθο ανοίγει το πρώτο Tapestry Collection by Hilton Resort στην Ευρώπη - συνεργασία με την CHC Group

  33. 26/03 15:55

    Ιταλία: Έρευνες στην Booking.com για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού στις ξενοδοχειακές κρατήσεις

  34. 26/03 14:43

    Νέο στέλεχος πωλησεων και μάρκετινγκ στη Domes Resorts

  35. 26/03 13:26

    Jet2: Νέες συνδέσεις το 2025 με Ηράκλειο, Ρόδο, Ζάκυνθο και Κέρκυρα

  36. 26/03 12:22

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για ανάδειξη του περιπατητικού τουρισμού

  37. 26/03 12:19

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια για τους επαγγελματίες από την Περιφέρεια Κρήτης

  38. 26/03 12:17

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στη Μήλο για προβολή της στην Ολλανδική αγορά

  39. 26/03 12:15

    «Crete Sense the Αuthentic» | H νέα καμπάνια της Περιφέρειας Κρήτης

  40. 26/03 12:08

    Σύγχρονες υποδομές εξυπηρέτησης των επισκεπτών στην Αρχαία Μεσσήνη

  41. 26/03 12:08

    Περιβαλλοντικό έγκλημα | Νέα νομοθεσία της ΕΕ με αυστηρότερες κυρώσεις και διευρυμένο κατάλογο αδικημάτων

  42. 26/03 11:42

    TUI: Τα τρία ξενοδοχεία της Κρήτης με τις περισσότερες κρατήσεις από την Αυστρία για το καλοκαίρι του 2024

  43. 26/03 11:22

    Foreign Office | Ταξιδιωτική σύσταση στους Βρετανούς για τρομοκρατική απειλή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

  44. 26/03 11:05

    Vogue: Αυτά είναι τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία της Σαντορίνης

  45. 26/03 07:18

    Μερική διατήρηση αρχαιοτήτων σε 7όροφο ξενοδοχείο που κτίζεται στο Κουκάκι

  46. 26/03 07:16

    Μείωση των εισροών ξένων επενδύσεων στην Ισπανία

  47. 26/03 07:15

    Η Αλβανία είχε την υψηλότερη αύξηση διανυκτερεύσεων σε όλη την Ευρώπη το 2023

  48. 26/03 07:13

    Οι νέοι δύσκολα μπορούν να εξασφαλίσουν οικονομική κατοικία στην Ολλανδία

  49. 26/03 07:09

    Δήμος Αμφίπολης: Στο πρόγραμμα προσβασιμότητας οι παραλίες Κυανής Ακτής και Νέων Κερδυλλίων

  50. 25/03 11:12

    Τουρισμός | Οι προορισμοί με την καλύτερη αξία για τις διακοπές των Βρετανών το 2024- στην 19η θέση η Κέρκυρα

  51. 25/03 07:06

    Ο ΕΟΤ σε B2B workshops στην Ολλανδία και το Βέλγιο

  52. 25/03 07:04

    Το ελληνικό ελαιόλαδο στην Ιταλία

  53. 24/03 11:57

    Τουρισμός | Παγκόσμιος ανταγωνισμός για την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων - 66 χώρες παρέχουν Digital Nomad Visas

  54. 24/03 07:24

    Οι στενές σχέσεις των ιχθυοκαλλιεργητικών κλάδων Ελλάδας-Ισπανία | Oι κορυφαίες εταιρείες

  55. 24/03 07:21

    Διεθνής Ποδηλατικός Αγώνας L’ Etape Greece by Tour de France στην Αρχαία Ολυμπία

  56. 23/03 19:49

    19.400 επιχειρηματικές συναντήσεις στο Φόρουμ προώθησης των κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία

  57. 23/03 19:43

    Στ. Αρναουτάκης: Το Φόρουμ αποδεικνύει τη δυναμική της Κρήτης στον πρωτογενή και τον τριτογενή τομέα

  58. 23/03 19:30

    Κανείς Δήμαρχος της Κρήτης δεν έχει στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό

  59. 23/03 07:07

    Πολιτιστικά Μονοπάτια στη Σκιάθο

  60. 22/03 22:39

    Δεύτερο Messinia Forum από τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας

  61. 22/03 22:34

    Άδεια ίδρυσης για το υδατοδρόμιο Χίου

  62. 22/03 22:24

    Εγκαίνια για το ανακαινισμένο Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής

  63. 22/03 22:14

    Πάσχα των Καθολικών: «Τα αεροπλάνα ταξιδεύουν γεμάτα» για Κρήτη

  64. 22/03 22:04

    H ιστορία των χίπις στην Κρήτη στον γερμανικό Τύπο

  65. 22/03 14:57

    4 στους 10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα έχουν δυνατότητα ΑΙ το 2025

  66. 22/03 14:50

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | +16% οι αφίξεις, +27,1% οι εισπράξεις τον Ιανουάριο

  67. 22/03 14:45

    H Accor εντάσσεται στην A-list του CDP με τις δράσεις της για την κλιματική αλλαγή

  68. 22/03 14:39

    Η «Ώρα της Γης» στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

  69. 22/03 12:20

    Αυτές είναι οι χώρες με τις ακριβότερες βίζες στον κόσμο – Στη λίστα και η Ελλάδα

  70. 22/03 11:57

    Σύλλογος Επιχειρηματιών Κάσου προς υπ. Ναυτιλίας: "Αυξήστε τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς την Κάσο"

  71. 22/03 11:43

    Συνέλευση Καταλυμάτων Ν. Ηρακλείου: "Είμαστε σημαντικός κρίκος στην παραγωγική διαδικασία"

  72. 22/03 11:22

    Μνημόνιο Συνεργασίας του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

  73. 22/03 11:19

    Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιστημονικός εταίρος του ΞΕΕ

  74. 22/03 11:07

    Βρετανικός τουρισμός | Όλο και περισσότεροι επιλέγουν σόλο ταξίδια

  75. 22/03 10:31

    Στην αλυσίδα Romantik Hotels & Restaurants το Romantik B&B Villa Selena στη Σύρο

  76. 22/03 10:19

    ΔΥΠΑ | «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» το Σάββατο 30 Μαρτίου στο ΣΕΦ με 3.000 θέσεις εργασίας

  77. 22/03 07:55

    Νέα Προποντίδα | Έργα προστασίας ακτής, μπροστά από την οποία θα κατασκευαστεί ξενοδοχείο

  78. 22/03 07:13

    Ειδικό σήμα λειτουργίας στη μονάδα ιαματικής θεραπείας των Θέρμων Εχίνου Ξάνθης

  79. 22/03 07:09

    Ποιο πρώην ξενοδοχείο στην Τρίπολη μετατρέπεται σε φοιτητικές εστίες

  80. 22/03 07:04

    Αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του Ξεναγού στο Αριστοτέλειο

  81. 22/03 07:02

    Αναβάθμιση καταφυγίου τουριστικών σκαφών στην Πάτμο

  82. 21/03 17:05

    Νέο πλαίσιο για την Golden Visa - τα ακίνητα αυτά δεν θα γίνονται Airbnb | Οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις

  83. 21/03 16:51

    Το Σάββατο το Forum προώθησης κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και Super Market

  84. 21/03 16:40

    ΔΑΑ | Υποδοχή του νέου αεροσκάφος της Royal Jordanian

  85. 21/03 16:32

    Απεβίωσε ο Αθανάσιος Ρέτσος, συνιδρυτής των Electra Hotels και πατέρας του Γ.Ρέτσου

  86. 21/03 16:18

    Η εμπόλεμη Ουκρανία προετοιμάζεται για τουρισμό "μόλις τελειώσει ο πόλεμος" - Η συγκινητική τουριστική καμπάνια της χώρας

  87. 21/03 14:51

    1,6 εκατ. διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα της χώρας τον Ιανουάριο

  88. 21/03 13:43

    Τουρισμός | Το 28% των Βρετανών αποφεύγει τις διακοπές στη Νότια Ευρώπη λόγω καύσωνα

  89. 21/03 12:59

    Τουρισμός | Αυστρία: Πρώτη δύναμη η Ελλάδα και το 2024 - Διψήφια αύξηση κρατήσεων - Νέες πτήσεις

  90. 21/03 12:50

    Costa Navarino | Συλλογή πολυτελών κατοικιών προς ενοικίαση

  91. 21/03 11:37

    FedHATTA: Η Λιθουανία ως ιδανικός προορισμός για τους Έλληνες ταξιδιώτες

  92. 21/03 11:35

    Sky Express: Νέες πτήσεις τσάρτερ Αθήνα – Παλέρμο

  93. 21/03 11:25

    Ενημέρωση των αθηναϊκών ξενοδοχείων για τις "νέες τεχνολογίες στη φιλοξενία"

  94. 21/03 10:39

    Ανοίγει ανακαινισμένο την 1η Μαΐου το ξενοδοχείο Cora Hotel & Spa στη Χαλκιδική

  95. 21/03 10:08

    Τουρισμός | Skyscanner: Κυριαρχούν οι αναζητήσεις για Ελλάδα και Ισπανία- επιστρέφει η παραδοσιακή εποχικότητα

  96. 21/03 09:51

    Περικλής Αντωνίου | Η αγαστή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου προϋπόθεση για την Ανάπτυξη

  97. 21/03 07:39

    Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Σύβοτα και Λήμνο

  98. 21/03 07:36

    Δημοπρασία για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου Σπηλαίου Αλιστράτης

  99. 21/03 07:34

    Κέρκυρα: Διατήρηση αρχαιοτήτων σε κατάχωση σε ξενοδοχειακή μονάδα

  100. 21/03 07:32

    Αεροδρόμιο Βηρυτού: Αύξηση του αριθμού των επιβατών τον Φεβρουάριο