Φεστιβάλ Τήνου 2018: Πανδαισία πολιτισμού με μουσική, θέατρο, γιορτές και εκθέσεις

Φεστιβάλ Τήνου 2018: Πανδαισία πολιτισμού με μουσική, θέατρο, γιορτές και εκθέσεις

Με θεατρικές και παιδικές παραστάσεις και μουσικές σκηνές από συναυλίες του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου είναι και εφέτος εμπλουτισμένο το Φεστιβάλ Τήνου που εγκαινιάσθηκε στις 20 Ιουνίου με την Παιδική Παράσταση Odette & Vlassia και  συνεχίσθηκε στις 27 του ίδιου μήνα με την "Ιστορία Ζωολογικού Κήπου".

Οι επισκέπτες της Τήνου θα έχουν, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, την ευκαιρία να απολαύσουν σειρά εκθέσεων, θεατρικών εργαστηρίων  και γιορτών που θα αναδείξουν τις πολιτιστικές καταβολές του κυκλαδίτικου νησιού σε μια αλληλουχία εκδηλώσεων που μαζί και με κινηματογραφικές προβολές καλύπτουν όλο το φάσμα της παράδοσης και της τέχνης .

Ήδη, οι δύο εκδηλώσεις του Ιουνίου κέρδισαν το ενδιαφέρον του κοινού τόσο με την παιδική παράσταση που ήταν ένα πανόραµα χορού, µιµικής, θεάτρου, ακροβατικών και musical  όσο και με τη θεατρική παράσταση με το έργο του Εντουαρντ Αλμπυ που παρουσίασε η  Θεατρική Ομάδα Τήνου. Παράλληλα οργανώθηκαν, το Σάββατο 16 Ιουνίου Γιορτή Αγκινάρας Κώμη, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Κώμης και το Σάββατο 23 Ιουνίου αναβίωση εθίμου Αη Γιάννη Φωταρά, Μυρσίνη, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μυρσίνης.

Τον Ιούλιο έχουν προγραμματιστεί συναυλίες με ethnic μουσικές με κυρίαρχο το jazz, το rock  και το tango.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι συναυλίες ελληνικής μουσικής  Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Σπανού και άλλων συνθετών, που μαζί με ρεμπέτικα, λαϊκά και έντεχνα τραγούδια θα κλείσουν τον κύκλο των εκδηλώσεων του Ιουλίου.

Την οργάνωση του Φεστιβάλ έχει αναλάβει η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών του Δήμου Τήνου σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους.

Οι εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε διάφορα σημεία του νησιού ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες  να γνωρίσουν τα γραφικά χωριά του και να γευτούν την τηνιακή φιλοξενία.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

ΙΟΥΛΙΟΣ

Παρασκευή  13/7 Leo Γεωργούτσος 

Έχοντας εμβαθύνει στην jazz κιθάρα από τα πρώτα εφηβικά του χρόνια ο δεκαεπτάχρονος Léo Georgoutsos ερμηνεύει με ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, jazz standards σε solo προσέγγιση της ηλεκτρικής κιθάρας. Η ζωντανή ηχογράφηση με κιθαριστικά  εφέ αναδεικνύεται με αίσθηση ελευθερίας και πλούσιο ηχοπέδιο.

Having developed his abilities on jazz guitar since his early

teen years, seventeen-year-old Leo Georgoutsos performs free improvisation and jazz standards in a solo approach to electric guitar. Live recording with guitar effects engenders a sense of freedom and creates a rich soundscape.

Duo Vocal Cheese,

Τα τραγούδια από την προφορική παράδοση, ρυθμοί από την Ανατολή και μεσογειακές επιρροές. Το Duo Vocal Cheese σε ένα μουσικό ταξίδι στους πολιτισμούς του κόσμου μέσα από τον χρόνο και τον χώρο.

Παίζουν και τραγουδούν: Mia Mohr (Γενεύη / Χιλή), Βίκυ Παπαηλιού (Λουκέρνη / Ελλάδα)

Ακολουθεί πρόγραμμα ethnic Jazz.

Duo Turumtay Zaric

Οι διεθνείς μουσικοί,  Efe Turumtay (Violin) και  Nikola Zarić (Accordion) συναντιούνται στα πλαίσια του φεστιβάλ για να μας ταξιδέψουν με Tango, Jazz, Βαλκανική και Κλασσική μουσική. Με την υποστήριξη της πρεσβείας της Αυστρίας.  

*σε συνεργασία με τον Σύλλογο Υστερνιωτών και την τοπική Κοινότητα Υστερνίων

Υστέρνια  Είσοδος 8€ Φοιτητές, Άνεργοι 5€

Σάββατο  21/7

Μουσική διαδρομή που περνάει από το κατώφλι των μεγάλων συνθετών όπως Θεοδωράκης, Χατζιδάκις,Πλέσσας, Σπανός κ.α., ενώ ξυπνάει μνήμες μέσα από τραγούδια που όλοι μας έχουμε σιγοτραγουδήσει. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει η Γαβριέλλα Μυλωνά, η οποία θα συνοδεύσει με το πιάνο της τη φωνή της Ελισάβετ Χρήστου.

Songs on a full moon night

*σε συνεργασία με τον σύλλογο Ξινάρας και την Τοπική Κοινότητα Κάμπου 

Ξινάρα  21:00  Είσοδος 8€ Φοιτητές, Άνεργοι 5€

Τρίτη 24/7 Rock στον αέρα

Το Φεστιβάλ Τήνου επέλεξε τρία νεανικά σχήματα από την Αθήνα, με ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, δημιουργώντας μια << νέα σκηνή >>, για να παρουσιάσουν τις μουσικές τους καθώς και αγαπημένα τραγούδια μεγάλων δημιουργών της διεθνούς rock σκηνής(David Bowie,Tim Buckley,Jim Morrison,Red Hot Chili Peppers,Led Zeppelin κα). Με φόντο το μοναδικό σκηνικό του νησιού θα παίξουν οι μπάντες:  mondegreen,  Flowerchild, LENCH 

Παλλάδα (Χώρα), Έναρξη 20’30  Είσοδος ελεύθερη 

Σάββατο 28/7 Συναυλία Δήμητρα Γαλάνη στην Τήνο

Η σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια, Δήμητρα Γαλάνη, σε ένα 2ωρο απολαυστικό πρόγραμμα γεμάτο από τα τραγούδια που την ανέδειξαν, είτε τραγουδώντας τα, είτε γράφοντας την μουσική τους, και που συνθέτουν το soundtrack μιας ξεχωριστής ζωής και πορείας. Καλεσμένος της ο νεαρός συνθέτης και ερμηνευτής Ευστάθιος Δράκος. Η συναυλία οργανώνεται απο το σωματείο "οι Φίλοι της Τήνου"  στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τήνου 2018, υπέρ της ενίσχυσης των υποδομών του Κέντρου Υγείας Τήνου.

Λουτρά,Έναρξη 21’00  Είσοδος: 15€

Δευτέρα 30/7 

Λαικό πάλκο με τραγούδια που φέρνουν κοντά ανθρώπους και δημιουργούν παρέες, διαχρονικά και αγαπημένα των μεγάλων Ελλήνων δημιουργών.

Θα ακουστούν τραγούδια: Τσιτσάνη, Παπαϊωάνου, Μητσάκη, Ζαμπέτα, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Μάλαμα, Παπακωσταντίνου κ.α., απο τέσσερις εξαιρετικούς μουσικούς.

Ορέστης Κολέτσος (μπουζούκι) Γιάννης Καραλής (κιθάρα-τραγούδι)

Παναγιώτης Παπαγεωργίου (πιάνο) Τζέιμι Σμιθ (βιολί)

*σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Περαβαλλοντικό Σύλλογο Καλλονής και την Τοπική Κοινότητα Καλλονής

Καλλονή    Είσοδος 5€

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

 Τετάρτη 1/8  Αντιγόνη του Σοφοκλή

Θεατρική παράσταση στα αρχαία Ελληνικά ( ελληνικοί και γαλλικοί υπότιτλοι )

Το έργο με τη μεγάλη τραγική μορφή αντίστασης της αρχαίας εποχής, παιγμένο στην γλώσσα που γράφτηκε, χωρίς επιτήδευση και στόμφο, αλλά με απλότητα και  φυσικότητα στο παίξιμο των ηθοποιών. Για να ακουστεί ο μύθος με τις φωνές εκείνων των ανθρώπων τη μελωδία, το ρυθμό και τον ήχο των αρχαίων λέξεων. Με μουσική πάνω σε αρχαίους δρόμους, ζωντανά επί σκηνής (αρχαία ελληνική λύρα), και κοστούμια που παραπέμπουν στον αρχαίο ελληνικό κόσμο.

Σκηνοθεσία Γιάννης Σταματίου

With Greek and France subtitltes 

θα πραγματοποιηθεί μετάβαση με ΚΤΕΛ. Αναχώρηση απο την αφετηρία 20:15.

Λουτρά,  Έισοδος 10€ Φοιτητές Άνεργοι 8€

Πέμπτη 2/8 Βραδιά προς τιμήν του Κορνήλιου Καστοριάδη

Προς τιμήν του φιλοσόφου που χάθηκε εδώ και 20 χρόνια, οργανώνεται συναυλία στον Τριπόταμο, χωριό που πέρασε τα τελευταία είκοσι καλοκαίρια του.

Προκειμένου να εκφραστεί και να γίνει ευρύτερα γνωστή η αγάπη του για τη μουσική και την τέχνη, θα παρουσιαστούν  κομμάτια που αγάπησε ιδιαίτερα, τόσο κλασικά όσο και τζαζ, συνοδευμένα από την ανάγνωση κειμένων του πάνω στην τέχνη και την ανθρώπινη δημιουργία.

Μια βραδιά που θα κάνει ευρύτερα γνωστό τον φιλόσοφο και το έργο του, μέσα από ένα καινουργιο πρίσμα, αυτό της μουσικής.

Κλασικό πιάνο: Βικτωρία Κιαζίμι Πιάνο τζαζ: Στέφανος Τσαπής

Τρομπέτα: Ανδρέας Πολυζωγόπουλος Ανάγνωση: Αλεξάνδρα Αϊδίνη

Piano jazz: Stéphane Tsapis

Trompette: Andreas Polyzogopoulos

Lecture: Alexandra Aïdini

*σε συνεργασία με τον σύλλογο Τριποταμιανών και Σμπεραδιανών Τήνου και την υποστήριξη τής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Τριπόταμος  Είσοδος Ελεύθερη

Δευτέρα 6- Τετάρτη 8/8 Τριήμερο Προβολών Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου

Δευτέρα 6 Αυγούστου 20:30

το τριήμερο προλογίζει ο σκηνοθέτης και κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Καραμπίτσος και συζητά με το κοινό.

Λόλα: ένα μπιζέλι για σπίτι / Lola on the pea / Lola auf der erbse

Μια ταινία του Thomas Heinemann

Τα καλά πράγματα έρχονται σε αυτούς που περιμένουν…

Η Lola ζει με τη μητέρα της Loretta σε ένα πλωτό σπίτι. Από τότε που εξαφανίστηκε ο πατέρας της, έχει γίνει εσωστρεφής και ζει στον δικό της ονειρικό κόσμο. Μια μέρα όμως..

90, Γερμανία, 2014, ( με Ελληνικούς υπότιτλους )

Τρίτη 7  Αυγούστου 20:00

Ο Μίνι και οι κλέφτες του μελιού/ Mini And The Mozzies / Cykelmyggen og minibillen

Μια ταινία των Jannik Hastrup και Flemming Quist Møller

Ο Mini το σκαθάρι εμφανίζεται σε ένα τσίρκο ζωυφίων μαζί με τον Egon και την Dagmar. Η Miranda, ένας νεαρός ψύλλος, ενοχλεί τον Mini και τον ξεγελάει, κάνοντάς τον να μπλεχτεί στον ακροβατικό χορό της Dagmar, με αναπάντεχο αποτέλεσμα.

Animation, 75΄, Δανία, 2014  (μεταγλωττισμένη)

Τρίτη 7  Αυγούστου 21:30

Ο νεαρός μάγος / Le Jeune Magicien/ The young magician

Μια ταινία του Waldemar Dziki

O δωδεκάχρονος Πήτερ έχει μαγικές ικανότητες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να μάθει πώς να τις χρησιμοποιεί..

99΄, Καναδάς, 1987 , ( με Ελληνικούς υπότιτλους )

Τετάρτη 8  Αυγούστου 20:30

Φιν, η μαγεία της μουσικής / Finn

Μια ταινία του Frans Weisz

Μια συναρπαστική και συγκινητική ταινία για ένα εννιάχρονο αγόρι τον Finn, που θέλει να μάθει βιολί, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα του. Είναι άραγε ο μόνος που βλέπει πόσο μαγευτική μπορεί να είναι η μουσική;  Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; 

90΄, Ολλανδία, 2013

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Giffoni Film Festival 2014,  ( με Ελληνικούς υπότιτλους )

ακολουθεί συναυλία από τους: Μαίρη Ζαμπέλη &  Έρικα Βλάσση (βιολί) καθώς και Αμαλία Κουντούρη &  Άννα Πουζολάς (φλάουτο).

*σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στενής  και τον συλλόγο Στενιανών "ο Τσικνιάς".

Στενή  Είσοδος Ελεύθερη

Τετάρτη 7/8  Συναυλία Κυβέλη Καστοριάδη  "Το Μαγικό Χαλί"

Ένα φαντασιακό ταξίδι στην Μεσόγειο ακολουθώντας τον συγγραφέα Panaït Istrati στις περιπέτειες του. Παραδοσιακά τραγούδια ρουμάνικα, ελληνικά, αραβικά, ιταλικά, αλλά και τραγούδια Χατζιδάκι, Μπάτη και Barbara, σ’ένα μουσικό διάλογο ανάμεσα στη τζαζ και στους δρόμους της ανατολίτικης μουσικής. Παρέα τους τα λόγια των: Καβάφη, Ναζίμ Χικμέτ, Ρομέν Ρολαν και Νίκου Καββαδία. Ανεβείτε λοιπόν στο Μαγικό Χαλί μας! Προσεχώς σαλπάρουμε! 

Κυβέλη Καστοριάδη ( τραγούδι ) Στέφανος Τσαπής (πιάνο)

Ουρανία Λαμπροπούλου ( σαντούρι ) Ευγένιος Βούλγαρης (yayli tanbur)

Cybèle Castoriadis: chant Stéphane Tsapis: piano

Ourania Lampropoulou: santour Eugenios Voulgaris: yayli tanbur

* Θα προηγηθεί, 20:30, performance στην Γαλλική γλώσσα απο τους καθηγητές: Δημήτρη Φίλια και Γεώργιο Νεκτάριο Κωσταντινίδη, το κείμενο του Αρκά << συγγενείς εξ’ αίματος>>

*σε συνεργασία με Ενωτικό Σύλλογος Κώμης, Περάστρας και την Τοπική Κοινώτητα Κώμης θα πραγματοποιηθεί μετάβαση με ΚΤΕΛ. Αναχώρηση απο την αφετηρία 20:15.

Κώμη   Γενική Είσοδος: 10€ ,Προπώληση, Φοιτητές, Άνεργοι:8€

Τετάρτη 8/8 Συναυλία Δημήτρης Μυστακίδης 

Ο Δημήτρης Μυστακίδης προσαρμόζει μοναδικά το ρεμπέτικο τραγούδι στην κιθάρα και μας καλεί μαζί με τους συνεργάτες του  μας καλεί να τραγουδήσουμε και  να απολαύσουμε ατμοσφαιρικές διασκευές και επανεκτελέσεις γνωστών τραγουδιών από όλο το φάσμα του ρεμπέτικου. Δημιουργίες των Τσιτσάνη, Περιστέρη, Τούντα, Σκαρβέλη, Βαμβακάρη, Χιώτη, Μητσάκη, Ρούκουνα, Ριτσιάρδη, Νταλγκά.

*σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βωλάξ θα πραγματοποιηθεί μετάβαση με ΚΤΕΛ. Αναχώρηση απο την αφετηρία 20:15.

 Βώλαξ   Γενική Είσοδος: 12€ ,Προπώληση 10€, Φοιτητές, Άνεργοι:8€

Κυριακή 12/8 Συναυλία Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μόνος επί σκηνής, παίζει και τραγουδάει τα τραγούδια του στην απλούστερη μορφή τους (με κλασική και ακουστική κιθάρα, λαούτο, φωνή), μεταφέροντας μας στη στιγμή της δημιουργίας τους.

Ένα πρόγραμμα ακρόασης αλλά και συμμετοχής, που μας ταξιδεύει μέσα από τις εντάσεις και τις σιωπές του στον πυρήνα της ιερής αυτής τέχνης.

Alkinoos Ioannidis presents this summer a solo program. Alone on stage he performs his songs at their simplest form ( Classical and acoustic guitars, Lute ), transcending us to the moment of their creation.

A program made for listening but also for participation, that will guide us through its intensity and quietness to the heart of this sacred form of art.

*δυο φίλοι ποιητές ( Αλέκος Φλωράκης, Βαγγέλης Καλλικάκης ) διαβάζουν ποιήματα τους για την Τήνο θα πραγματοποιηθεί μετάβαση με ΚΤΕΛ. Αναχώρηση απο την αφετηρία 20:15.

Λουτρά  Γενική Είσοδος: 12€ ,Προπώληση 10€, Φοιτητές, Άνεργοι:8€

Κυριακή  19/8 Συναυλία Διονύσης Σαββόπουλος

Ο Διονύσης Σαββόπουλος θα παρουσιάσει  με τον δικό του μοναδικό τρόπο τραγούδια απ’ ολα τα χρόνια της δημιουργίας του, που έχουμε αγαπήσει και έχουμε αγαπήσει με αυτά. Μια μουσική σαββοπουλική εκδοχή με εκείνον και όλες τις ιδιαίτερες ικανότητες του, τη φωνή, το λόγο, την κίνηση, τους στίχους και τη μουσική που φέρνουν την μοναδική και ξεχωριστή σφραγίδα του. Μια από τις σπάνιες φορές που έχει κανείς την ευκαιρία να απολαύσει απλά, καθαρά, γεμάτα τον σπουδαίο καλλιτέχνη. Μαζί με τον Στάθη Αννίνο δημιουργεί ένα ατμοσφαιρικό μουσικό πρόγραμμα βασισμένο στη μελωδία και στη φωνή.

* πριν την συναυλία θα πραγματοποιηθεί video προβολή με  έργα καλλιτεχνών της Τήνου θα πραγματοποιηθεί μετάβαση με ΚΤΕΛ. Αναχώρηση απο την αφετηρία 20:15.

Λουτρά Γενική Είσοδος: 12€ ,Προπώληση 10€, Φοιτητές, Άνεργοι:8€

Τρίτη 21/8 Παράσταση << ΜΟΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ >> Έμιλυ Ντίκινσον

Μια γυναίκα συνδέεται με την ποίηση μέσα στο χρόνο και αφήνεται στην δική της ψυχική απομόνωση, στο μοναδικό καταφύγιο, στον μόνο κόσμο που θέλει. Το τότε και το σήμερα, το εδώ και το πάντα, βρίσκονται σε επικοινωνία και σύνδεση με την ζωή της οικουμενικής  ποιήτριας Emily Dickinson.

 Σκηνοθεσία Αλέξιος Κοστώρης

Ερμηνεύει Χριστίνα Τασκασαπίδου

*σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα Κάμπου και τον Εξωραϊστικός και Πολιτιστικό Σύλλογο Ταραμπάδου

Ταραμπάδος,

 Έναρξη 21:00, Είσοδος 8€, Φοιτητές, Άνεργοι 5€

*ακολουθεί  μουσικό ροκ πρόγραμμα με DJ.

Δευτέρα 27/8 Ρεσιτάλ <>*

Θα ακουστούν έργα Händel, Satie, Schubert, Ravel, Xατζιδάκι, Καμαγιάννη, και με αυτοσχεδιασμούς πάνω σε γνωστές μελωδίες (Βeatles, Mozart, Simon and Garfunkel κ.α.). Οι δυο μουσικοί δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα με τη φυσαρμόνικα, τις φλογέρες μπαρόκ, το πιάνο, αλλά και τη χρήση της τεχνολογίας,και χαρίζουν στο κοινό μια πρωτότυπη ηχοχρωματική εμπειρία.

Μάνος Αβαράκης ( φυσαρμόνικα/ φλογέρες μπαρόκ ) Σοφία Καμαγιάννη ( πιάνο )

20:50. Ο Χάρης Βλαβιανός διαβάζει ποιήματα του απο την νέα του συλλογή << αυτοπροσωπογραφία του λευκού >>.

*σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα Δύο Χωριών και τον Εξωραϊστικός Σύλλογο Αρνάδου 

Σχολείο Αρνάδος Έναρξη 21:15    Είσοδος:10€,Φοιτητές,Άνεργοι: 8€

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Δευτέρα  3/9    Χαλεπάς

Κοινωνικές και ψυχολογικές επιδράσεις από το ταξίδι του στην Ευρώπη, αιτίες των προϋποθέσεων των διαταραχών του. Ποια κινήματα και ποιες καλλιτεχνικές γνώσεις διατηρεί και αποδίδει στη δεύτερη περίοδό του. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί σπάνιο και ανέκδοτο υλικό.

έρευνα,παρουσίαση: Ασπασία Παπαδοπεράκη.

ακολουθεί ρεσιτάλ μουσικής << με φόντο το γαλάζιο>> με τις:

Εύη Μάζη (πιάνο) Τίνα Ψαλίδα (βιολί) Αθηνά Καραταράκη (τραγούδι)

*σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού   

Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού   Είσοδος Ελεύθερη 

Κυριακή  9/9 Όλοι μαζί τραγουδάμε*

Μουσικές και τραγούδια απο την Πόλη, την Σμύρνη και το Αιγαίο καθώς και γνωστά και αγαπημένα νέων τραγουδοποιών παρουσιάζονται  απο το τηνιακό συγκρότημα Μέλυνδρον.

Ο Γιώργος Περού, νέος συνθέτης και τραγουδοποιοός απο την Τήνο, αποδίδει τραγούδια απο την παράδοση εως τις μέρες μας και μας προσκαλεί να τραγουδήσουμε όλοι μαζί.

Προηγείται η προβολή της ταινίας μικρού μήκους, «ΤΟ ΕΥΖΩΝΙΚΟΝ, ΜΕ ΒΗΜΑ ΓΟΡΓΟΝ», με τους εύζωνες  της Προεδρικής Φρουράς που ενέπνευσαν τα έργα της Λίζας Πενθερουδάκη.

*σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα Καρδιανής και τον σύλλογο Καρδιανής

 Καρδιανή 20:00    Είσοδος Ελεύθερη 

Σάββατο 15/9 Συναυλία  «Στην αυλή του Σοφού βασιλιά»

μια βραδιά αφιερωμένη στην πρώιμη και ύστερη Αναγέννηση της Ισπανίας, με αφετηρία την εμβληματική μορφή του βασιλιά Αλφόνσου του Σοφού, με την ερμηνεία της εξειδικευμένης στην παλαιά μουσική μεσοφώνου Μαρίτας Παπαρίζου, συνοδεία του εξαιρετικού βιχουελίστα Αλέξανδρου Κάλκου,

Μονή Ιεράς Καρδίας   Είσοδος Ελεύθερη 

Σάββατο 29/9 Τήνιοι Κωνσταντινουπολίτες Εθελοντές στον β' Παγκόσμιο Πόλεμο* 

Με την έναρξη του Ελληνοιταλικού πολέμου οι Τήνιοι Κων/τες είναι οι πρώτοι από τον Ελληνισμό της διασποράς που κατατάσσονται σαν εθελοντές στον Ελληνικό Στρατό και πολεμούν στο Αλβανικό Μέτωπο. Η Προσφορά των Τηνίων εθελοντών και εφέδρων της Κωνσταντινούπολης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν είναι γνωστή τόσο στο Ελλαδικό όσο και στο Κων/πολίτικο  κοινό. Κανένα μνημείο δεν φτιάχτηκε για τους πεσόντες αλλά και οι επιζώντες, δεν εισέπραξαν ένα απλό ευχαριστώ, ούτε μια επιβράβευση για την προσφορά τους στην Πατρίδα.

έρευνα, παρουσίαση: Νίκος Μιχαηλίδης

*ακολουθεί μουσικό πρόγραμμα με μικρή ορχήστρα απο την Τήνο σε διεύθυνση Αλέκου Χατζίρη.

*σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού 

Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού Χώρα   Είσοδος Ελεύθερη 

Η καλοκαιρινή περίοδος του Φεστιβάλ ολοκληρώνεται με συναυλία του τραγουδοποιού Παύλου Παυλίδη τον Οκτώβριο.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν οι γιορτές:

Σάββατο 4 Αυγούστου Γιορτή Κάπαρης, Ποταμιά, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποταμιάς

Σάββατο 11 Αυγούστου Γιορτή Ρίγανης, Δύο Χωριά, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δυο Χωριών 

Παρασκευή 24 - Σάββατο 25 Αυγούστου Γιορτή Κρασιού, Τριπόταμος, σε συνεργασία με τον  Σύλλογο Τριποταμιανών- Σμπεραδιανων*

Κυριακή 26 Αυγούστου Γιορτή Τράτας, Κιόνια, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Κτικάδου

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου Γιορτή Μελιού, Κάμπος, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κάμπου

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου Γιορτή Ρακιού (ρακιζιό), Φαλατάδος, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φαλατάδου

* στα πλαίσια της γιορτής του κρασιού, στις 24/8, θα πραγματοποιηθεί η μουσικοαφηγηματική παράσταση  "Με τραγούδι, με κρασί παραμύθι θα ακουστεί". Με βασικό άξονα το Διονυσιακό πνεύμα, από την ομάδα Παραμυθοκαμώματα.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκθέσεις:

Έκθεση ταπισερί Λευτέρη Κρητικού, με θέμα<< Ομήρου Οδύσσεια >>,

30 Ιουνίου - 29 Ιουλίου, Σχολείο Αρνάδος.

Έκθεση γλυπτικής και ζωγραφικής του Χάρη Κουτσούρη, συστεγάζεται με την έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Αναστασίου << Πέτρες & Βόλακες >> ,

 30 Ιουνίου - 30 Σεπτεμβρίου,Dream corner (Hotel Aiolos Bay)

 Έκθεση φωτογραφίας  Ελένη Θεοχαρίδου, 12 Ιουλίου-15 Σεπτεμβρίου,  γραφεία φεστιβάλ, Χώρα 

 Έκθεση ζωγραφικής Νίκου Οικονόμου                                                                                                     

Μετά από την επιτυχημένη έκθεσή του "Thalasses" το 2014, ο Νικ Οικονόμου, επιστρέφει στα Υστέρνια με ένα νέο, Art & Design, θαλασσινό μείγμα.Thalassography όπως Θαλασσογραφία, όπως Τοπογραφία, όπως Τυπογραφία… 

από 21 Ιουλίου - 27 Αυγούστου, Υστέρνια, Παλαιό Παντοπωλείο 

Έκθεση ζωγραφικής Μόνικας Βερροιόπουλος, με θέμα << Σκιές >>, μαγικός κόσμος των σκιών της ζωγράφου στην Τήνο

 4-28 Αυγούστου, Σχολείο Αρνάδος.

Μόνιμη έκθεση έργων Μπάμπη Ρ. Σχολείο Αρνάδος

Καθ' όλη την διάρκεια του καλοκαιριού θα λειτουργεί έκθεση σκίτσου Κώστα και Βασίλη Μητρόπουλου .’Ενα μοναδικό σπίτι στον κόσμο που προσφέρει πολύ γέλιο.

 Σπίτι του Σκίτσου  Φαλατάδος 

Ειδική αναφορά στο πρόγραμμα των εκθέσεων του φεστιβάλ θα γίνει για το μουσείο Κώστα Τσόκλη.

 Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθουν:

θεατρικό εργαστήρι από την Πένυ Φυλακτάκη.

Πώς χτίζεται ένα θεατρικό έργο; Οι συμμετέχοντες θα μάθουντην τεχνική, με την προοπτική να δημιουργήσουν μικρά θεατρικάκείμενα που θα παρουσιαστούν στο εργαστήρι ή σε κοινό.

30 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου, καθημερινά 19:30΄- 22:00΄

Χώρος Θεατρικής Ομάδας Τήνου  -  Λαγκάδι Παλλάδας

ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπαίδευσης και γνώσης μέσα απο την τέχνη, σε συνεργασία και με άλλες χώρες και με τη συμμετοχή παιδιών από το νησί.

 Στην διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν προβολές video art, μικρές αφηγήσεις,performance, πάρτυ, συζητήσεις και άλλα δρώμενα.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Θέμης Ροδαμίτης  

Είσοδος Ελεύθερη για Α.Μ.Ε.Α. (κατόπιν επικοινωνίας)

https://www.facebook.com/festivaltinou/

http://www.festivaltinou.org/ 

Πληροφορίες,προπώληση, γραφεία του Φεστιβάλ στη Χωρα,  11:00-2:00 &19:00 -22:00 τηλ 2283360112 6981779667 

Οργάνωση: Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Δήμου Τήνου

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 28/03 17:31

    United Airlines | +25% οι πτήσεις από την Ελλάδα το 2024 - Επεκτείνονται οι εποχικές πτήσεις

  2. 28/03 17:18

    Βέλγοι φοιτητές εκπαιδεύονται στον σχεδιασμό τουριστικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη

  3. 28/03 16:51

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Η Ρόδος μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμου προορισμού

  4. 28/03 16:13

    Διάκριση για το ξενοδοχείο Athina Palace Resort & Spa

  5. 28/03 15:02

    Handelsblatt | Προς νέο ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός το 2024, αλλά ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια;

  6. 28/03 14:58

    Braathens Regional Airlines: Οι πτήσεις τσάρτερ των Apollo, Spies και VING προς Ελλάδα το καλοκαίρι

  7. 28/03 12:13

    Ελληνικός Τουρισμός | Απογειώθηκαν οι τιμές στα ξενοδοχεία πολυτελείας το β' εξάμηνο του 2023

  8. 28/03 11:43

    Η Lufthansa καταλήγει σε συμφωνία με το προσωπικό εδάφους

  9. 28/03 11:30

    Eurobank | Ενεργοποιείται και φέτος το Πρόγραμμα "Business Banking Τουρισμός"

  10. 28/03 11:23

    3.000 θέσεις εργασίας στην «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» της ΔΥΠΑ το Σάββατο στο ΣΕΦ

  11. 28/03 11:00

    Η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου στην Ημέρα Καριέρας της ΔΥΠΑ στο Βόλο

  12. 28/03 10:56

    H HotelBrain επεκτείνεται στην κυπριακή αγορά

  13. 28/03 10:12

    Γαλλία: Ολυμπιακοί Αγώνες με …ύψιστο συναγερμό

  14. 28/03 10:01

    Ξενοδοχείο Akkadian | Το Νέο Gay Only Hotel στη Μύκονο

  15. 28/03 08:07

    Οι Αμερικανοί πάλι οι μεγαλύτεροι επενδυτές στη Γαλλία

  16. 28/03 07:59

    Έκθεση φωτογραφίας Αμερικανού φιλέλληνα φωτογράφου στην Κωνσταντινούπολη

  17. 28/03 07:56

    Eλεγχόμενη στάθμευση σε κεντρική περιοχή της Βουλιαγμένης - τα τιμολόγια στάθμευσης

  18. 28/03 07:54

    Υποχώρησε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο

  19. 28/03 07:01

    Σημαντική πηγή εσόδων το εισερχόμενο οδικό τουριστικό ρεύμα από τη Βουλγαρία

  20. 27/03 16:58

    Βρετανικός τουρισμός: Έντονη τάση για διακοπές εκτός σεζόν – Διπλάσιο ενδιαφέρον για Κω αυτό το καλοκαίρι

  21. 27/03 16:56

    Αρχαία Ολυμπία | Εορτασμός των 2800 χρόνων από την τέλεση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων

  22. 27/03 14:42

    Lidl Voyages: Οι Γάλλοι δεν επιλέγουν πια διακοπές βάσει προορισμού αλλά βάσει τιμής – Γιατί η Ελλάδα είναι δημοφιλής

  23. 27/03 13:22

    Π. Αντωνίου | "Εξοικονομώ", ¨"Θωρακίζω" ή "Κατεδαφίζω κατ' οίκον";

  24. 27/03 12:39

    Ξενοδοχεία | Ανοίγει την 1η Απριλίου το La Divina στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

  25. 27/03 12:27

    Γενική Συνέλευση ΗΑΤΤΑ | Τα Ελληνικά τουριστικά γραφεία στην πρώτη γραμμή για την ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού

  26. 27/03 12:22

    Τουρισμός | Σήμα Πιστοποίησης Αειφορίας “The Rhodes Co–Lab” στα ξενοδοχεία της Ρόδου

  27. 27/03 11:57

    Η πτώση του πληθωρισμού και των επιτοκίων θα τονώσει τα ταξίδια - έντονη ζήτηση για Ρόδο και Σκιάθο

  28. 27/03 11:49

    C & W | +23% η αξία των ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Ελλάδα το 2023

  29. 27/03 11:23

    MSC Group | Περισσότερες κρουαζιέρες στην Ελλάδα το 2024 - επέκταση και σε χειμερινά δρομολόγια

  30. 27/03 10:44

    Τουρισμός | Η Μαγιόρκα "συμμαχεί" με τους τουρίστες για τη βιωσιμότητα

  31. 27/03 10:18

    «Ιδού η Ρόδος ιδού και η ποιότητα» | Επιστρέφει η ημερίδα του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου

  32. 27/03 10:07

    Υπ. Τουρισμού | Τι απάντησε στα αιτήματα των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κρήτης για τις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης

  33. 27/03 07:52

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Αθήνα για φοιτητές από το Βέλγιο

  34. 27/03 07:48

    Διαγωνισμός για τη διαχείριση του τουριστικού καταφυγίου Αγ. Νικολάου στον όρμο Αιγίου

  35. 27/03 07:44

    Taratsa Film Festival Larisas στη Λάρισα

  36. 27/03 07:42

    Oι Δήμοι Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προβολή του προορισμού

  37. 26/03 16:28

    Η Κρήτη ταξίδεψε στο Βουκουρέστι και στην Κοπεγχάγη

  38. 26/03 16:14

    Ελληνικός τουρισμός | Υψηλές επιδόσεις σε αφίξεις και ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιανουάριο του 2024

  39. 26/03 15:56

    Στην Κάρπαθο ανοίγει το πρώτο Tapestry Collection by Hilton Resort στην Ευρώπη - συνεργασία με την CHC Group

  40. 26/03 15:55

    Ιταλία: Έρευνες στην Booking.com για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού στις ξενοδοχειακές κρατήσεις

  41. 26/03 14:43

    Νέο στέλεχος πωλησεων και μάρκετινγκ στη Domes Resorts

  42. 26/03 13:26

    Jet2: Νέες συνδέσεις το 2025 με Ηράκλειο, Ρόδο, Ζάκυνθο και Κέρκυρα

  43. 26/03 12:22

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για ανάδειξη του περιπατητικού τουρισμού

  44. 26/03 12:19

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια για τους επαγγελματίες από την Περιφέρεια Κρήτης

  45. 26/03 12:17

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στη Μήλο για προβολή της στην Ολλανδική αγορά

  46. 26/03 12:15

    «Crete Sense the Αuthentic» | H νέα καμπάνια της Περιφέρειας Κρήτης

  47. 26/03 12:08

    Σύγχρονες υποδομές εξυπηρέτησης των επισκεπτών στην Αρχαία Μεσσήνη

  48. 26/03 12:08

    Περιβαλλοντικό έγκλημα | Νέα νομοθεσία της ΕΕ με αυστηρότερες κυρώσεις και διευρυμένο κατάλογο αδικημάτων

  49. 26/03 11:42

    TUI: Τα τρία ξενοδοχεία της Κρήτης με τις περισσότερες κρατήσεις από την Αυστρία για το καλοκαίρι του 2024

  50. 26/03 11:22

    Foreign Office | Ταξιδιωτική σύσταση στους Βρετανούς για τρομοκρατική απειλή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

  51. 26/03 11:05

    Vogue: Αυτά είναι τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία της Σαντορίνης

  52. 26/03 07:18

    Μερική διατήρηση αρχαιοτήτων σε 7όροφο ξενοδοχείο που κτίζεται στο Κουκάκι

  53. 26/03 07:16

    Μείωση των εισροών ξένων επενδύσεων στην Ισπανία

  54. 26/03 07:15

    Η Αλβανία είχε την υψηλότερη αύξηση διανυκτερεύσεων σε όλη την Ευρώπη το 2023

  55. 26/03 07:13

    Οι νέοι δύσκολα μπορούν να εξασφαλίσουν οικονομική κατοικία στην Ολλανδία

  56. 26/03 07:09

    Δήμος Αμφίπολης: Στο πρόγραμμα προσβασιμότητας οι παραλίες Κυανής Ακτής και Νέων Κερδυλλίων

  57. 25/03 11:12

    Τουρισμός | Οι προορισμοί με την καλύτερη αξία για τις διακοπές των Βρετανών το 2024- στην 19η θέση η Κέρκυρα

  58. 25/03 07:06

    Ο ΕΟΤ σε B2B workshops στην Ολλανδία και το Βέλγιο

  59. 25/03 07:04

    Το ελληνικό ελαιόλαδο στην Ιταλία

  60. 24/03 11:57

    Τουρισμός | Παγκόσμιος ανταγωνισμός για την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων - 66 χώρες παρέχουν Digital Nomad Visas

  61. 24/03 07:24

    Οι στενές σχέσεις των ιχθυοκαλλιεργητικών κλάδων Ελλάδας-Ισπανία | Oι κορυφαίες εταιρείες

  62. 24/03 07:21

    Διεθνής Ποδηλατικός Αγώνας L’ Etape Greece by Tour de France στην Αρχαία Ολυμπία

  63. 23/03 19:49

    19.400 επιχειρηματικές συναντήσεις στο Φόρουμ προώθησης των κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία

  64. 23/03 19:43

    Στ. Αρναουτάκης: Το Φόρουμ αποδεικνύει τη δυναμική της Κρήτης στον πρωτογενή και τον τριτογενή τομέα

  65. 23/03 19:30

    Κανείς Δήμαρχος της Κρήτης δεν έχει στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό

  66. 23/03 07:07

    Πολιτιστικά Μονοπάτια στη Σκιάθο

  67. 22/03 22:39

    Δεύτερο Messinia Forum από τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας

  68. 22/03 22:34

    Άδεια ίδρυσης για το υδατοδρόμιο Χίου

  69. 22/03 22:24

    Εγκαίνια για το ανακαινισμένο Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής

  70. 22/03 22:14

    Πάσχα των Καθολικών: «Τα αεροπλάνα ταξιδεύουν γεμάτα» για Κρήτη

  71. 22/03 22:04

    H ιστορία των χίπις στην Κρήτη στον γερμανικό Τύπο

  72. 22/03 14:57

    4 στους 10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα έχουν δυνατότητα ΑΙ το 2025

  73. 22/03 14:50

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | +16% οι αφίξεις, +27,1% οι εισπράξεις τον Ιανουάριο

  74. 22/03 14:45

    H Accor εντάσσεται στην A-list του CDP με τις δράσεις της για την κλιματική αλλαγή

  75. 22/03 14:39

    Η «Ώρα της Γης» στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

  76. 22/03 12:20

    Αυτές είναι οι χώρες με τις ακριβότερες βίζες στον κόσμο – Στη λίστα και η Ελλάδα

  77. 22/03 11:57

    Σύλλογος Επιχειρηματιών Κάσου προς υπ. Ναυτιλίας: "Αυξήστε τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς την Κάσο"

  78. 22/03 11:43

    Συνέλευση Καταλυμάτων Ν. Ηρακλείου: "Είμαστε σημαντικός κρίκος στην παραγωγική διαδικασία"

  79. 22/03 11:22

    Μνημόνιο Συνεργασίας του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

  80. 22/03 11:19

    Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιστημονικός εταίρος του ΞΕΕ

  81. 22/03 11:07

    Βρετανικός τουρισμός | Όλο και περισσότεροι επιλέγουν σόλο ταξίδια

  82. 22/03 10:31

    Στην αλυσίδα Romantik Hotels & Restaurants το Romantik B&B Villa Selena στη Σύρο

  83. 22/03 10:19

    ΔΥΠΑ | «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» το Σάββατο 30 Μαρτίου στο ΣΕΦ με 3.000 θέσεις εργασίας

  84. 22/03 07:55

    Νέα Προποντίδα | Έργα προστασίας ακτής, μπροστά από την οποία θα κατασκευαστεί ξενοδοχείο

  85. 22/03 07:13

    Ειδικό σήμα λειτουργίας στη μονάδα ιαματικής θεραπείας των Θέρμων Εχίνου Ξάνθης

  86. 22/03 07:09

    Ποιο πρώην ξενοδοχείο στην Τρίπολη μετατρέπεται σε φοιτητικές εστίες

  87. 22/03 07:04

    Αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του Ξεναγού στο Αριστοτέλειο

  88. 22/03 07:02

    Αναβάθμιση καταφυγίου τουριστικών σκαφών στην Πάτμο

  89. 21/03 17:05

    Νέο πλαίσιο για την Golden Visa - τα ακίνητα αυτά δεν θα γίνονται Airbnb | Οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις

  90. 21/03 16:51

    Το Σάββατο το Forum προώθησης κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και Super Market

  91. 21/03 16:40

    ΔΑΑ | Υποδοχή του νέου αεροσκάφος της Royal Jordanian

  92. 21/03 16:32

    Απεβίωσε ο Αθανάσιος Ρέτσος, συνιδρυτής των Electra Hotels και πατέρας του Γ.Ρέτσου

  93. 21/03 16:18

    Η εμπόλεμη Ουκρανία προετοιμάζεται για τουρισμό "μόλις τελειώσει ο πόλεμος" - Η συγκινητική τουριστική καμπάνια της χώρας

  94. 21/03 14:51

    1,6 εκατ. διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα της χώρας τον Ιανουάριο

  95. 21/03 13:43

    Τουρισμός | Το 28% των Βρετανών αποφεύγει τις διακοπές στη Νότια Ευρώπη λόγω καύσωνα

  96. 21/03 12:59

    Τουρισμός | Αυστρία: Πρώτη δύναμη η Ελλάδα και το 2024 - Διψήφια αύξηση κρατήσεων - Νέες πτήσεις

  97. 21/03 12:50

    Costa Navarino | Συλλογή πολυτελών κατοικιών προς ενοικίαση

  98. 21/03 11:37

    FedHATTA: Η Λιθουανία ως ιδανικός προορισμός για τους Έλληνες ταξιδιώτες

  99. 21/03 11:35

    Sky Express: Νέες πτήσεις τσάρτερ Αθήνα – Παλέρμο

  100. 21/03 11:25

    Ενημέρωση των αθηναϊκών ξενοδοχείων για τις "νέες τεχνολογίες στη φιλοξενία"