Όλες οι μεγάλες ελληνικές επενδύσεις στη Ρωσία – Το οικονομικό προφίλ των 18 ρωσικών περιφερειών

Όλες οι μεγάλες ελληνικές επενδύσεις στη Ρωσία – Το οικονομικό προφίλ των 18 ρωσικών περιφερειών

Σημαντικές επενδύσεις έχουν πραγματοποιηθεί στη Ρωσία από επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων και κεφάλαιο που έχει εισαχθεί κυρίως μέσω Κύπρου, Λουξεμβούργου και Ολλανδίας. Οι εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στη ρωσική επικράτεια είναι περίπου εβδομήντα σύμφωνα με έκθεση του ελληνικού γραφείου οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων στη Μόσχα.

Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας στις 31.06.2017 οι ελληνικές επενδύσεις στη Ρωσία κατανέμονται στους τομείς της μεταποίησης, του χονδρεμπορίου – λιανεμπορίου, των μεταφορών – αποθήκευση, της διαμονής – σίτισης, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, του Real Estate, των επιστημονικών και τεχνικών υπηρεσιών και της υγείας.

Η μεγαλύτερη ελληνική επένδυση στην Ρωσία και από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις, εξαιρουμένου του ενεργειακού τομέα, ανήκει στην «Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως – 3Ε», η οποία μέσω της θυγατρικής COCA-COLA HBC Eurasia έχει τα δικαιώματα επί των σημάτων της Coca Cola για το σύνολο της επικρατείας. Διαθέτει 11 εργοστάσια εμφιάλωσης και απασχολεί 13.000 εργαζόμενους. Το 2004 πραγματοποίησε από κοινού με την The Coca Cola Inc. των ΗΠΑ την μεγαλύτερη τότε ξένη επένδυση στην Ρωσία (εξαιρουμένου του ενεργειακού τομέα) εξαγοράζοντας την εταιρεία παραγωγής χυμών Multon, η οποία κατείχε την 2η θέση στην αγορά χυμών της Ρωσίας.

Επιπλέον, εταιρική παρουσία στην Ρωσία έχει και η Frigoglass (LLC FRIGOGLASS EURASIA), θυγατρική της 3Ε, η οποία την προμηθεύει με επαγγελματικά ψυγεία για την διάθεση των προϊόντων της. Η εταιρεία διαθέτει εργοστάσιο παραγωγής στην πόλη Orel νοτίως της Μόσχας. Το 2011 η εταιρεία εγκαινίασε νέο εργοστάσιο στην περιοχή του Ροστόβ.

Η εταιρεία «Chipita» διαθέτει παραγωγική μονάδα στην Αγ. Πετρούπολη, από την οποία διοχετεύει τα προϊόντα της (είδη snacks και αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής) σε πολύ μεγάλο αριθμό σημείων πωλήσεως. Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε 100 εκατ. ευρώ. Ως σημαντικές επίσης επιχειρήσεις  θεωρούνται η εταιρεία υφασμάτων και λευκών ειδών «TOGAS» (με 90 καταστήματα και με σημαντικό κανάλι διανομής λευκών ειδών), η Intracom, η Τσιμεντοβιομηχανία «PROMETHEUS» (με εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου στο Βολγκογκράντ), τα «ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ».

Επίσης θυγατρική του Ομίλου ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ, αντιπροσωπεύοντας ποσοστό 7% επί διεθνούς κοινοπραξίας, συμμετέχει σε έργο ανακαίνισης του αεροδρομίου ‘Pulkovo’ της Αγίας Πετρούπολης.

Αναφέρεται επίσης η παρουσία των τραπεζών PIRAEUS και EUROBANK (με Γραφεία Αντιπροσωπείας), οι εταιρείες Lapin House, Oxette, BSB, η εταιρεία ηλεκτρονικού λογισμικού Velti κ.α.

Εξάλλου, τα ενδύματα από γούνα αποτελούν παραδοσιακά το πρώτο εξαγόμενο ελληνικό προϊόν στη Ρωσία. Ωστόσο, τα τελευταία έτη καταγράφεται σημαντική μείωση της αξίας των εξαγωγών.

Επιπλέον, στην έκθεση του ελληνικού γραφείου οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων στη Μόσχα καταγράφεται το προφίλ των 18 ρωσικών περιφερειών το οποίο έχει ως εξής:  

Το Προφίλ των 18 ρωσικών περιφερειών

Περιφέρεια Κρασνοντάρ

Η περιφέρεια Κρασνοντάρ διαθέτει 3 διεθνή αεροδρόμια και 9 λιμάνια (διακινούν το 40% των κλειστών φορτίων όλων των ρωσικών λιμένων). Οι σημαντικότερες πρώτες ύλες είναι το πετρέλαιο, φυσικό αέριο και μάρμαρα. Σημαντικοί οικονομικοί κλάδοι είναι η βομηχανία τροφίμων, καυσίμων, επεξεργασίας μετάλλων, οικοδομικών υλικών, τουρισμού και γεωργίας.

Eχει τη μεγαλύτερη ετήσια ηλιοφάνεια (280 μέρες) στη Ρωσία. Πρόκειται για τη δυναμικότερη, από πλευράς ανάπτυξης, περιφέρεια του υφιστάμενου καταλόγου των 18 ρωσικών περιφερειών.

Mεγάλες ρωσικές εταιρείες με έδρα το Κρασνοντάρ είναι η OAO Masloschirowoj Kombinat Krasnodarskij (κρασί), η OAO AvtoKuban (μηχανές) και η OAO Krasnodarskij SIP (μηχανές). Μεγάλες ξένες εταιρείες που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή είναι : η Danone, Knauf, Nestle, Tetra Pak, Auchan κλπ.

Περιφέρεια Τβερ

Από το έδαφος της διέρχονται δυο βασικοί διεθνείς οδικοί άξονες που συνδέουν τη Μόσχα με Αγία Πετρούπολη και Ρίγα. Διαθέτει ένα περιφερειακό αεροδρόμιο και το μεγαλύτερο εμπορευματικό λιμάνι του άνω Βόλγα. Σημαντικές πρώτες ύλες είναι το κάρβουνο και τύρφη. Βασικοί οικονομικοί κλάδοι είναι η κτηνοτροφία, γεωργία, βιομηχανία επεξεργασίας μετάλλων και ενέργειας.

Διαθέτει πολλούς τόπους φυσικού κάλλους, με περίπου 1 εκ. ετήσιο αριθμό τουριστών.

Mεγάλες ρωσικές εταιρείες είναι η AΟ Gazprom Gazoraspredeleniye Tver, το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας Kalinin και η PPE Group (ένδυση). Μεγάλες ξένες εταιρείες που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή  είναι : η Shell, SKF, OZON, DCS, Hitachi κλπ.

Περιφέρεια Καλούγκα

Συγκαταλέγεται μεταξύ των ρωσικών περιοχών με τις υψηλότερες ξένες επενδύσεις (Volkswagen, Mitsubishi, Continental, Nestle). Από το έδαφος της διέρχονται  δυο σημαντικοί οδικοί άξονες που συνδέουν τη Μόσχα με το Κίεβο και το Iwantsiwischi. Η πρωτεύουσα Καλούγκα απέχει από τη Μόσχα 165 χλμ

Οι σημαντικότεροι οικονομικοί τομείς είναι η βιομηχανία παραγωγής αυτοκινήτων, μηχανημάτων και τροφίμων. Προτεραιότητα αποτελεί η ανάπτυξη του αγροτικού και αγροτουριστικού τομέα. 

Μεγάλες ρωσικές εταιρείες είναι η OOO Agrisowgas (μηχανές), η OOO Kaluschskaja Piwowarennaja Kompanija (τρόφιμα) και η SAO Kaluschskij Mjasokombinat (τρόφιμα). Μεγάλες ξένες εταιρείες που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή είναι : η Wolf System, Lemken, Big Dutchmann, Continental, Fuchs κλπ.

Περιφέρεια Ριαζάν

Έχει δυο ποτάμια λιμάνια επί του Όκα. Οι σημαντικότερες βιομηχανίες είναι η επεξεργασία μετάλλων και παραγωγή ενέργειας.

Μεγάλες ρωσικές εταιρείες είναι η  OAO SASTA (επεξεργασία μετάλλων), η OAO Tjaschpressmasch (μηχανές) και η OAO Rjasanskaja GRES (ενέργεια). Μεγάλες ξένες εταιρείες που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή είναι : η Μetro, OBI, Leroy Merlin, Gasprom, Rosneft, Guardian κλπ.

Περιφέρεια Σταυρούπολη

Το οδικό της δίκτυο είναι ανεπαρκές. Διαθέτει δύο αεροδρόμια. Από το έδαφος της διέρχονται οι μεγαλύτεροι αγωγοί πετρελαίου της Κοινοπραξίας Βαλτικών Πετρελαιαγωγών. Σημαντικότεροι βιομηχανικοί τομείς είναι η παραγωγή ενέργειας και τροφίμων.

Διαθέτει 130 ιαματικές πηγές είκοσι διαφορετικών τύπων. 

Μεγάλες ρωσικές εταιρείες είναι η OOO Kompanja Poljarnoje Sijanije (ενέργεια), η OOO Petschorneftegasprom (ενέργεια) και η OAO Sewernaja Neft (ενέργεια). Μεγάλες ξένες εταιρείες που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή είναι :η Εnel, Thyssen Krupp, Hevel Solar, Unilever κλπ.

Περιφέρεια Τούλα

Αποτελεί σημαντικό σιδηροδρομικό διάδρομο. Σημαντικές βιομηχανίες είναι η παραγωγή τροφίμων, χημικών, πετροχημικών και επεξεργασίας μετάλλων.

Μεγάλες ρωσικές εταιρείες είναι η OAO Nowomoskowskaja AKA Asot (πετροχημικά), η OAO Tulskij Kombajnowyj Sawod (μηχανές) και η OAO Aleksinskij Sawod Tjascheloj Promyschlennoj Armaturyj (μηχανικός εξοπλισμός). Μεγάλες ξένες εταιρείες που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή είναι : η Lafarge, SCA, Cargill, P&G κλπ.

Δημοκρατία Κόμι

Η περιφέρεια είναι πλούσια σε κάρβουνο και πετρέλαιο με σημαντικότερους οικονομικούς τομείς την παραγωγή ενέργειας, φυσικού αερίου, άνθρακα και ξυλείας.

Μεγάλες ρωσικές εταιρείες που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή είναι : η Lukoil, Gasprom, Rosneft, κλπ.

Περιφέρεια Πσκώφ

Αποτελεί εξωτερικό σύνορο με τις βαλτικές χώρες, βρίσκεται στον οδικό άξονα μεταξύ Άγιας Πετρούπολης και Kalinigrand και διαθέτει μικρό αεροδρόμιο. Σημαντικοί οικονομικοί τομείς είναι εξόρυξη τύρφης, η παραγωγή τροφίμων και η επεξεργασία μετάλλων.

Μεγάλες ρωσικές εταιρείες είναι η OAO Welikolukskij Mjasokombinat (κρέας), η OAO Pskowskij Gorodskoj Molotschnyj Sawod  (γάλα) και η OAO Pskowskij Sawod Tjaschelogo Elektroswarotschnogo Oborudowanija ( εξοπλισμός σωληνώσεων). Μεγάλες ξένες εταιρείες που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή είναι : η Volkswagen, Dula, General Satelitte, TAN Nevskiy κλπ.

Περιφέρεια Ιβάνοβο

Από το έδαφος της διέρχεται ο πετρελαιαγωγός Gkorgy-Polotsk, και ο αγωγός φυσικού αεριού Gkorgy-Aroschlav.

Σημαντικότεροι οικονομικοί τομείς είναι η ελαφρά βιομηχανία, η επεξεργασία μετάλλων και η παραγωγή τροφίμων. Ο τομέας του τουρισμού είναι μεταξύ των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων. 

Μεγάλες ρωσικές εταιρείες είναι : η OAO Schujskie Sittsy (ελαφρά βιομηχανία), η OAO Maschinostroitelnaja Kompanija Kraneks (επεξεργασία μετάλλων) και η OOO Limpopo (τρόφιμα).

Περιφέρεια Μπριάνσκ

Από το έδαφος της διέρχονται ο πετρελαιαγωγός Druschba και διάφοροι αγωγοί φυσικού αεριού. Σημαντικότερες βιομηχανίες είναι η επεξεργασία μετάλλων, η αμυντική βιομηχανία και η βιομηχανία τροφίμων.  Συγκαταλέγεται μεταξύ των περιοχών με περιορισμένες επενδυτικές εισροές.

Μεγάλες ρωσικές εταιρείες που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή είναι : η Brjanskij Maschinostroitelnyj Sawod  (μηχανές), η SΑΟ Gruppa-Kremnij (αμυντικός εξοπλισμός) και η ΟΑΟ Brjankonfi (γλυκίσματα).

Περιφέρεια Βόλογκντα

Σημαντικοί οικονομικοί τομείς είναι η παραγωγή ενέργειας, ξυλείας, τροφίμων και επεξεργασία μετάλλων.

Διαθέτει μεγάλο αριθμό τόπων πολιτιστικής κληρονομιάς και φυσικού κάλλους.

Μεγάλες ρωσικές εταιρείες είναι OAO Sewerstal (επεξεργασία ατσαλιού) και η  OAO Tscherepowetskij Staleprokatnyj Sawod (επεξεργασία ατσαλιού). Μεγάλες ξένες εταιρείες που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή είναι : η Siemens, SMS Group, Air Liquid, η Renaissance Construction κλπ.

Περιφέρεια Ταμπώφ

Διαθέτει αεροδρόμιο και από το έδαφος της διέρχονται ο πετρελαιαγωγός Druschba και οι αγωγοί φυσικού αεριού Sibir και Saratov- Tampov.

Σημαντικότερες βιομηχανίες είναι η επεξεργασία μετάλλων και η παραγωγή τροφίμων.

Μεγάλες ρωσικές εταιρείες που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή είναι : η ΟΑΟ Tambow polimermasch (μηχανές), η PK Milorem (μηχανές) και η ΟΑΟ Kristall (τρόφιμα).

Περιφέρεια Οριόλ

Από το έδαφος της διέρχονται αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αεριού.

Σημαντικότερες βιομηχανίες είναι η επεξεργασία μετάλλων, παραγωγή τροφίμων και ενέργειας.

Μεγάλες ρωσικές εταιρείες που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή είναι : η SAO OPK-Dormasch (μηχανές), η OOO Liwny-Sacharund (τρόφιμα) και η OAO OSPAS (μεταλλουργία).

Περιφέρεια Κοστρομά

Σημαντικότεροι οικονομικοί τομείς είναι η παραγωγή ενέργειας, ξυλείας, μηχανών, τροφίμων και ο τουρισμός.

Μεγάλες ρωσικές εταιρείες που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή είναι : η OAO Kostromskaja GRES (ενέργεια), η OAO Fanplit (επεξεργασία ξυλείας) καιη  OAO Kostromskoj Sawod Motordetal (μηχανές).

Περιφέρεια Σμολένσκ

Αποτελεί σημαντικό οδικό μεταφορικό κόμβο με το 80% των εμπορευματικών ροών μεταξύ Ρωσίας και Δυτικής Ευρώπης να διέρχονται από το έδαφός της,  λόγω απευθείας σύνδεσης με το Μινσκ.  Σημαντικοί οικονομικοί τομείς είναι η βιομηχανία επεξεργασίας πολύτιμων λίθων και παραγωγής μηχανών.

Αποτελεί σημαντικό προορισμό θρησκευτικού τουρισμού.

Μεγάλες ρωσικές εταιρείες είναι η  GUP Kristall  (παραγωγή μπριλαντιών), η OAO Rosa (τρόφιμα) και η OAO Bachus (τρόφιμα). Μεγάλες ξένες εταιρείες που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή είναι : η ΕΟΝ, Οsram, Rhenus Logistics κλπ.

Περιφέρεια Γιαροσλάβλ

Διαθέτει 3 λιμάνια και ένα διεθνές αεροδρόμιο. Σημαντικοί οικονομικοί τομείς είναι η επεξεργασία μετάλλων, η παραγωγή τροφίμων, χημικών και πετροχημικών προϊόντων.

Το 2014 κατείχε τη 9η θέση μεταξύ των ρωσικών περιφερειών όσον άφορα στην καινοτομία. 

Μεγάλες ρωσικές εταιρείες είναι η OAO Jaroslawskij Elektromaschinostroitelnyj Sawod (μηχανές), η GUP NII Maslodelija i Syrodelija (τρόφιμα) και η OAO Slawneft-Jaroslawnefteorgsintes (πετροχημικά). Μεγάλες ξένες εταιρείες που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή είναι: η Komatsu, Daimler, Axalta, Electronica κλπ.

Περιφέρεια Βλαντίμιρ

Σημαντικότεροι οικονομικοί τομείς είναι η επεξεργασία μετάλλων και η παραγωγή τροφίμων.

Μεγάλες ρωσικές εταιρείες που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή είναι: η ΟΑΟ Wladimirskij Sawod Elektropribor (μηχανές), η ΟΑΟ Wladimirskij Elektromotornyj Sawod (μηχανές) και η ΟΑΟ Wladimirskij Chlebokombinat (τρόφιμα).

Περιφέρεια Βορόνεζ

Διαθέτει ένα διεθνές και ένα περιφερειακό αεροδρόμιο, και δυο ποτάμια λιμάνια επί του ποταμού Don. Από το Βορόνεζ διέρχεται κάθετος οδικός άξονας που συνδέει την Αγία Πετρούπολη με το Νοβοροσίσκ και οριζόντιος οδικός άξονας που συνδέει το Κίεβο με την Ούφα (ανατολική Ρωσία) καθώς και αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αεριού.

Σημαντικότεροι οικονομικοί τομείς είναι η επεξεργασία μετάλλων, η παραγωγή τροφίμων, χημικών και πετροχημικών.

Μεγάλες ρωσικές εταιρείες είναι η OAO BEKS FGUP Woroneschskij Mechanitscheskij Sawod (μηχανές) η OAO Woroneschskaja Konditerskaja Fabrika (τρόφιμα) και η OAO Minudobrenija (πετροχημικά). Μεγάλες ξένες εταιρείες που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή είναι: η ΕuroCement, Bunge, Siemens,  Gruppo Tsernisovo κλπ.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 19/03 11:59

    Διακήρυξη HOTREC & EFFAT: Έτσι θα καλυφθούν οι κενές θέσεις εργασίας στην Ευρωπαϊκή φιλοξενία

  2. 19/03 11:15

    Celestyal | Περισσότερες κρουαζιέρες το 2025 λόγω εξαιρετικά αυξημένης ζήτησης

  3. 19/03 10:58

    TUI: Νέες συνδέσεις με Κρήτη από Βιέννη και Βουδαπέστη

  4. 19/03 10:29

    Ισπανικός τουρισμός | 91 εκατ. τουρίστες και 125 δισ. ευρώ έσοδα το 2024

  5. 18/03 19:31

    Γυρίσματα σε ελληνικές πόλεις για ισραηλινά ντοκιμαντέρ με θέμα τους Ρωμανιώτες Εβραίους

  6. 18/03 19:28

    Δήμος Νισύρου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  7. 18/03 19:25

    Σύνδεση της Καρύστου με τη Ραφήνα και τις Κυκλάδες

  8. 18/03 11:46

    ΕΕ | Μεταναστευτική συμφωνία με την Αίγυπτο με οικονομική ενίσχυση 7,4 δισ. ευρώ

  9. 18/03 07:29

    Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ζάκυνθο και Σύβοτα

  10. 18/03 07:26

    Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης του δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας ‘Άννας

  11. 18/03 07:13

    Ταξίδι εξοικείωσης Σουηδού δημοσιογράφου στην Αθήνα

  12. 17/03 20:43

    Τουρισμός | Όμιλος FTI: Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με διεθνή χρηματοοικονομικό επενδυτή

  13. 17/03 12:17

    Περιφέρεια Κρήτης | To αντάλλαγμα για χρήση αιγιαλού και παραλιών να ξεκινά από τον Ιούνιο

  14. 17/03 12:09

    Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης | Οι μαθητές των Γαλλικών Σχολείων στο δρόμο για το Παρίσι

  15. 17/03 12:05

    Η Πιερία στην έκθεση «Holiday World & Region World» στην Πράγα

  16. 17/03 07:23

    Η συμβολή του ΕΟΤ στη διοργάνωση στην Αθήνα της Συνόδου Κορυφής 2024 Women Political Leaders

  17. 17/03 06:20

    Μύκονος | Δωρεά ασφαλτόστρωσης δρόμων κατόπιν αιτήσεως ιδιωτών

  18. 16/03 22:48

    Ελληνικά ξενοδοχεία | ΙΝΣΕΤΕ: Τα θετικά και αρνητικά σχόλια των επισκεπτών το 2023

  19. 16/03 15:47

    Τουρισμός | Όλο και περισσότερα Airbnb στην Ελλάδα - ΙΝΣΕΤΕ: 212.000 καταλύματα τον Ιούλιο του 2023

  20. 16/03 12:21

    Γερμανικός Τύπος | «Ανεπαρκή» τα μέτρα της Ελλάδας για τις φυσικές καταστροφές

  21. 16/03 12:16

    ΕΕ | Κρατική ενίσχυση ύψους 8,48 εκατ. ευρώ στην Sky express για τις ζημιές από τον κορωνοϊό

  22. 16/03 12:08

    Πάνω από μισό εκατ. οι Ούγγροι τουρίστες στην Ελλάδα

  23. 15/03 19:48

    Κορυφαία θέρετρα της Ευρώπης το Sani Resort και τα Ikos Resorts | Νέες σουίτες στο Sani Asterias

  24. 15/03 19:46

    Παράδειγμα προς μίμηση η συλλογική διεκδίκηση του ζητήματος της μουσικής στα ξενοδοχεία

  25. 15/03 14:11

    Το Ελληνικό γιώτινγκ στην 20η έκθεση East Med Yacht Show 2024 στον Πόρο - Και δεύτερο Yacht Show τον Οκτώβριο

  26. 15/03 14:06

    Ελληνικό: Lamda και Brook Lane προχωρούν στην κατασκευή του δεύτερου πύργου – Θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο

  27. 15/03 12:40

    Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: «Μπίζνες πολλών δις με “Χρυσές Βίζες“»

  28. 15/03 12:37

    FedHATTA: Νέες προοπτικές στη στρατηγική αγορά της Κίνας με τη νέα απευθείας πτήση Σανγκάη – Αθήνα

  29. 15/03 12:24

    Οι Οινοποιοί της Κρήτης στην έκθεση κρασιού PROWEIN

  30. 15/03 11:56

    Ξενοδοχεία | Ανακαινισμένο και 5άστερο επαναλειτουργεί το Iberostar Selection Creta Marine

  31. 15/03 11:43

    Αθλητικές διοργανώσεις σε Αθήνα και Αρκαδία υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

  32. 15/03 10:46

    Tουρισμός όλο το χρόνο στην Ελλάδα | Στο Costa Navarino τον Οκτώβριο το συνέδριο των Βρετανών πρακτόρων (ΑΒΤΑ)

  33. 15/03 10:27

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Η Θεσσαλονίκη μπορεί να αναδειχθεί City Break προορισμός όλο το έτος

  34. 15/03 10:16

    Aegean Airlines: Πτήσεις κοινού κωδικού με την Eurowings προς Ελληνικούς προορισμούς

  35. 15/03 10:09

    TAROM: Νέα εποχική σύνδεση Βουκουρέστι – Ηράκλειο

  36. 15/03 10:04

    El Al: Περισσότερες πτήσεις Τελ Αβίβ – Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2024

  37. 15/03 06:41

    Δήμος Χερσονήσου: Παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων

  38. 15/03 06:40

    Απευθείας πτήσεις από Τίρανα για Άμστερνταμ και Κολωνία

  39. 15/03 06:38

    Ρόδος: Διαγωνισμός για την υποστήριξη λειτουργίας των Ι. Π. Καλλιθέας και Κοιλάδας των πεταλούδων

  40. 15/03 06:34

    Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

  41. 15/03 06:28

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστική προβολή στην ολλανδική αγορά

  42. 14/03 19:44

    Κοινή δήλωση μελών ΠΟΞ: Θα αμφισβητήσουμε δικαστικά την ποσόστωση της μουσικής στα ξενοδοχεία

  43. 14/03 15:17

    To 4 αστέρων ξενοδοχείο “Elite” στη Ρόδο απέκτησε η Interlife

  44. 14/03 15:00

    Έρευνα: Η Αθήνα στις 5 κορυφαίες Ευρωπαϊκές πόλεις για γαστρονομικό τουρισμό

  45. 14/03 14:25

    "Επιχειρηματίας της χρονιάς" ο CEO του Ομίλου Βασιλάκη

  46. 14/03 13:55

    ΠΟΕΕΤ: Συμμετοχή των εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 17 Απριλίου

  47. 14/03 12:49

    H πρώτη Ελληνίδα στην ηγεσία του Διεθνούς Οργανισμού Επαγγελματιών Διοργανωτών Συνεδρίων

  48. 14/03 12:26

    Marketing Greece: Το ταξίδι του “Travel Reimagined | Tomorrow’s Content Today” για το 2023 ολοκληρώθηκε

  49. 14/03 11:15

    Τουρισμός | American Express Travel: Οι κορυφαίες τάσεις που καθοδηγούν τα ταξίδια το 2024

  50. 14/03 10:59

    TUI: Η Ελλάδα πρώτος προορισμός για τους Αυστριακούς το καλοκαίρι

  51. 14/03 10:57

    Προσβάσιμος τουρισμός στην Πιερία

  52. 14/03 10:39

    Costa Cruises | Εαρινές εκπτώσεις σε κρουαζιέρες της στη Μεσόγειο το 2024 (και με ελληνικά λιμάνια)

  53. 14/03 06:51

    Ταξίδι εξοικείωσης στη Μακεδονία για τουριστική προβολή στην ισπανική αγορά

  54. 14/03 06:47

    Βαλκανικά Χοροχρώματα στους Σοφάδες Καρδίτσας

  55. 14/03 06:09

    ΤΕΕ | Διαγωνισμός για πλατφόρμα και ιστότοπο Εθνικού Παρατηρητηρίου Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης

  56. 14/03 06:07

    Μη έγκριση προσθήκης πισίνας σε ξενοδοχείο στην Ανατολική Μάνη

  57. 14/03 06:03

    Κύπρος | Η αγορά ακινήτων το 2023- οι μεταβιβάσεις και τα πωλητήρια

  58. 13/03 18:06

    Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης | Νέος πρόεδρος ο Δήμαρχος Στ. Αγγελούδης, που απευθύνει κάλεσμα ενότητας

  59. 13/03 16:34

    Το Κύπελλο Μαραθωνίου της Μεσολυμπιάδας “Αθήνα 1906” στο Μουσείο του Λούβρου

  60. 13/03 15:56

    Υπουργείο Τουρισμού | Τα ΔΙΕΚ μετατρέπονται σε ΣΑΕΚ - Οι έξι ειδικότητες σπουδών

  61. 13/03 15:35

    Έρχεται το πρώτο ξενοδοχείο JW Marriott στην Ελλάδα | Ανοίγει το 2025 το JW Marriott Crete Resort & Spa

  62. 13/03 15:13

    Κρουαζιέρα | Οι παγκόσμιοι ηγέτες του κλάδου καλούν για παραγωγή βιώσιμων καυσίμων

  63. 13/03 15:08

    Norse Atlantic: Στις 30 Μαΐου η πρώτη πτήση Αθήνα – Νέα Υόρκη

  64. 13/03 14:19

    Νέο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Αριστοτέλειο

  65. 13/03 14:01

    Τεχνητή νοημοσύνη | Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον νέο κανονισμό-ορόσημο

  66. 13/03 13:27

    Συνεργασία ΕΤΑΔ με την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» για την ισότιμη προσβασιμότητα στο Χ. Κ. Παρνασσού

  67. 13/03 12:55

    Τουρισμός | GetYourGuide: Συνεργασία με την Primer για καινοτόμες πληρωμές στην αγορά εμπειριών

  68. 13/03 12:51

    Dertour | Βραβείο Red Star Quality Award στο ξενοδοχείο Sentido Pearl Beach Kos

  69. 13/03 12:31

    Συνάντηση Ε.Ξ. Σαντορίνης με τον Δήμαρχο Ν. Ζώρζο | Κοινές θέσεις για τη διαχείριση του προορισμού και τις υποδομές

  70. 13/03 11:46

    Η Αθήνα στις 100 καλύτερες Ευρωπαϊκές πόλεις για το 2024

  71. 13/03 11:35

    Η Κρήτη στην ΙΤΒ | Θετικά μηνύματα, όμως θα χρειαστεί δουλειά για νέο ρεκόρ το 2024

  72. 13/03 11:31

    Στην Αθήνα το μεγάλο Διεθνές Συνέδριο IAPCO 2026

  73. 13/03 11:17

    Λιγότερα εμπόδια στα ταξίδια | Μειώνονται παγκοσμίως οι απαιτήσεις για visa

  74. 13/03 11:07

    UN Tourism | Αστικός τουρισμός: Προωθείται η παγκόσμια βάση δεδομένων στον τουρισμό πόλεων

  75. 13/03 10:55

    Τουρισμός | Κορυφώνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον για Αθήνα - Άνοδος-ρεκόρ της αξίας των ξενοδοχείων της το 2023

  76. 13/03 10:37

    Κ. Μητσοτάκης | Νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb

  77. 13/03 10:30

    Επιθεώρηση Εργασίας: Σε εμπόριο, ξενοδοχεία και εστίαση τα περισσότερα καταγγελλόμενα περιστατικά βίας και παρενόχλησης

  78. 13/03 10:24

    Fred. Olsen Cruise Lines: Δύο νέα δρομολόγια κρουαζιέρας με Ελληνικά λιμάνια το 2025

  79. 13/03 10:12

    AEGEAN | Ισχυρές επιδόσεις το 2023 - 19,5 εκατ. θέσεις το 2024

  80. 13/03 10:01

    Τουρισμός | Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση: Ψηφιακή η υποβολή της δήλωσης απόδοσης

  81. 13/03 06:57

    Προβολή της Σκιάθου στο μετρό του Λονδίνου, του Παρισιού και στο τραμ στο Βερολίνο

  82. 13/03 06:56

    Προβολή της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής στην ολλανδική αγορά

  83. 13/03 06:54

    Δήμος Σουφλίου: Ψήφισμα κατά της εξόρυξης χρυσού και άλλων μεταλλευμάτων σε χωριό της Βουλγαρίας

  84. 13/03 06:51

    Φιλοξενία μελών 10 ομίλων φουσκωτών σκαφών στη Χίο

  85. 13/03 06:45

    Τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δασοχώρι Καρδίτσας

  86. 12/03 17:03

    Βρετανικός τουρισμός | ΤUI UK: 1.000 επιπλέον ξενοδοχεία προς κράτηση για το 2025 - και στην Ελλάδα

  87. 12/03 16:45

    123 άδειες στα Δωδεκάνησα για ταξί έξι έως εννέα θέσεων

  88. 12/03 15:13

    «Pierra Creta 2024» | Aθλητές από όλο τον κόσμο στον κρητικό αγώνα ορειβατικού σκι

  89. 12/03 14:57

    Η Γερμανία επιστρατεύει influencer τεχνητής νοημοσύνης για να προσελκύσει ταξιδιώτες

  90. 12/03 14:38

    Από τις 14 Μαρτίου οι αιτήσεις στο πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους 2024"- οι δικαιούχοι

  91. 12/03 11:53

    Τα θεαματικά φεστιβάλ λουλουδιών και οι πολιτιστικοί θησαυροί της Κορέας προσκαλούν τους Έλληνες ταξιδιώτες

  92. 12/03 11:23

    Τουρκικός τουρισμός | 60 εκατ. τουρίστες, 60 δισ. δολ. έσοδα ο στόχος για το 2024

  93. 12/03 11:10

    Ο ΠΟΤ έρχεται στη Θάσο | Πρότζεκτ με συμμετοχή των κατοίκων για την τουριστική ανάκαμψη

  94. 12/03 11:10

    ΤΑΙΠΕΔ | Διαγωνισμός για την «Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας» στη Θεσσαλονίκη

  95. 12/03 10:39

    Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Περιφέρεια Αττικής σταθερός αρωγός στην εξωστρέφεια του οινοτουρισμού»

  96. 12/03 10:32

    Airbnb: Τέλος οι κάμερες ασφαλείας στους εσωτερικούς χώρους

  97. 12/03 10:27

    Αντώνης Παγώνης - ΙΤΒ | Αυξημένη ζήτηση 7-10% για Ελλάδα φέτος- η Σαντορίνη χρειάζεται βοήθεια

  98. 12/03 10:02

    Amadeus: Αναβαθμισμένη εμπειρία πληρωμών με την εξαγορά της Voxel

  99. 12/03 07:14

    Αρνητική γνωμοδότηση για ΜΠΕ επένδυσης σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Χαλκιδική

  100. 12/03 07:12

    Συνέδριο | Στρατηγικές μετάβασης σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο στην Πάρο και στις Κυκλάδες