Πρόταση: Ο αστροτουρισμός έχει προοπτικές στη χώρα μας

18 Jun 2018, 11:04 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

TornosNews.gr

Πρόταση: Ο αστροτουρισμός έχει προοπτικές στη χώρα μας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πρόταση για την ανάπτυξη του Αστροτουρισμού στη χώρα μας καταθέτει ο κ.Μιχάλης Περάκης, συμμετέχοντας στη διαβούλευση του νομοσχεδίου για τον Θεματικό Τουρισμό. Γράφει σχετικά:

Ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα που έχουμε ως χώρα (ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες) ειναι οι σκοτεινοί και καθαροί ουρανοί μας. Με κατά μέσο όρο λιγότερη φωτορύπανση παγκοσμίως, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι μπορεί να ευδοκιμήσει ο Αστροτουρισμός. Βασισμένοι πάνω στο μυθολογικό υπόβαθρο των αστερισμών αλλα και της εκλαΐκευσης της επιστήμης της αστροφυσικής, μπορούμε να προσφέρουμε ένα μοναδικό προϊόν προς ένα ευρύ τουριστικό κοινό (από παιδιά έως ηλικιωμένους).

Το γεγονός δε, ότι ιδιαίτερα οι βόρειες χώρες και λόγο γεωγραφικής θέσης και λόγω νέφους και εν γένει των καιρικών συνθηκών δεν έχουν το πλεονέκτημα της οργανωμένης αστροπαρατηρησης  (με ή χωρίς τηλεσκόπια) αποτελεί ένα εντυπωσιακό για τους επισκέπτες μας θέαμα.

Συνάμα το σύνολο της δράσης περιέχει το φυσιολατρικό υπόβαθρο ως εμπειρία.

Το αντικείμενο αυτό ασκείται χρόνια τώρα από τους ερασιτεχνικούς συλλόγους αστρονομίας στη χώρα μας, με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα