Γιατί οι Ρώσοι κοσμοναύτες επιλέγουν τη Χερσόνησο για αποκατάσταση

03 Aug 2016, 08:53 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Γιατί οι Ρώσοι κοσμοναύτες επιλέγουν τη Χερσόνησο για αποκατάσταση

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μόλις έναν χρόνο πριν, ο Ρώσος κοσμοναύτης Αντόν Σκάπλεροφ (Anton Shkaplerov) ευχήθηκε από τη Χερσόνησο όπου διέμεινε για το πρόγραμμα της αποθεραπείας του, να αποτελεί στο εξής ο τόπος αυτός τον τελευταίο σταθμό στην πορεία των ρωσικών διαστημικών αποστολών. Την ευχή αυτή υπέγραψε στην αφίσα με τους εν ενεργεία Ρώσους κοσμοναύτες και έκτοτε δήλωσε πρεσβευτής της Κρήτης και της Χερσονήσου.

Ακριβώς έναν χρόνο μετά, ο κοσμοναύτης Γιούρι Μαλεντσένκο επιστρέφει από την εξάμηνη παραμονή του στο διάστημα και επιλέγει κι εκείνος τη Χερσόνησο για να υλοποιήσει το πρόγραμμα αποθεραπείας του, συνοδευόμενος από την οικογένεια του, από ιατρούς, από τον προσωπικό του γυμναστή και τον δημοσιογράφο Θανάση Αυγερινό που αποτελεί τον Έλληνα που σύστησε στο σώμα των κοσμοναυτών την Κρήτη ως το ιδανικό μέρος για την υλοποίηση του προγράμματος αποκατάστασης τους.

Οι ιατροί και ο γυμναστής που συνοδεύουν τον Γιούρι Μαλέντσενκο όπως και πέρυσι δήλωσαν ότι από όλα τα μέρη του κόσμου χαρακτηρίζεται η Χερσόνησος ως η καλύτερη επιλογή. Όχι μόνο για τις κλιματολογικές συνθήκες, για την κουζίνα και για τις υποδομές που χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλή ποιότητα και πλήρη επάρκεια αλλά και για την εγκαρδιότητα της κοινωνίας που συμβάλλει καθοριστικά στον κοινωνικό εγκλιματισμό του κοσμοναύτη στο πλαίσιο της αποθεραπείας του.

Ο κοσμοναύτης δήλωσε γοητευμένος και πολύ ευχαριστημένος κατά τη διαμονή του στην Κρήτη και ειδικότερα στον Δήμο Χερσονήσου.  Απολαμβάνει την ηρεμία, την ξενοιασιά, το τέλειο κλίμα, τις εκλεκτές τοπικές πρώτες ύλες που συνθέτουν τις χαρακτηριστικές κρητικές γεύσεις και την καθαρή θάλασσα του κρητικού πελάγους.

Το πρόγραμμα στον Δήμο Χερσονήσου περιλάμβανε επισκέψεις σύμφωνα με το προσωπικό του ενδιαφέρον ενώ σε πολύ φιλικό κλίμα συνάντησε – ο ίδιος και η αποστολή που τον συνοδεύει – τον Δήμαρχο Χερσονήσου Κον Γιάννη Μαστοράκη, τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού & Απασχόλησης Κον Ευθύμιο Μουντράκη και τον Ειδικό Σύμβουλο σε θέματα τουρισμού του Δημάρχου, Κο Μηνά Λιαπάκη. Ο κοσμοναύτης γεύτηκε τις νοστιμιές της Κρήτης σε ένα ιδιωτικό γεύμα που παραχώρησε, επιμελήθηκε και ετοίμασε προσωπικά ο ίδιος ο Δήμαρχος Χερσονήσου που άλλωστε κατέχει και αγαπά την κρητική κουζίνα.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου είπε: η επιλογή της Χερσονήσου από τους ειδικούς ως ο ιδανικός τόπος για την υλοποίηση προγραμμάτων αποκατάστασης κοσμοναυτών - των ανθρώπων δηλαδή που αφήνουν τη γή, παραμένουν στο διάστημα και επιστρέφουν στη γή μετά από εξάμηνη απουσία, είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα.

Είναι ευλογία να ζούμε σε αυτόν τον τόπο και είναι τιμή μας που μπορούμε οργανωμένα να παρέχουμε τις απαιτητικές, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που είναι αναγκαίο να περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των κοσμοναυτών.

Επιπλέον, η κάθε επίσκεψη από έναν κοσμοναύτη για το πρόγραμμα αποθεραπείας του συνεπάγεται για τον Δήμο μας μια ζωντανή διεθνή προβολή την οποία ως τουριστικός προορισμός έχει ανάγκη προκειμένου να γίνεται συνεχώς πιο ανταγωνιστικός, ενώ αναβαθμίζεται με τον τρόπο αυτό, το προφίλ των επισκεπτών μας.

Θα είμαστε πάντα ευτυχείς, μαζί με τους επιχειρηματίες και την κοινωνία να υποδεχόμαστε τους ρώσους κοσμοναύτες και δοθείσης της ευκαιρίας θα ήθελα για ακόμα μία φορά να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον φίλο του Δήμου μας και δημοσιογράφο Θανάση Αυγερινό, την TEZ TOUR και ιδιαίτερα τον Κο Χαριτίδη καθώς και την Aldemar Hotels για την καθοριστικής σημασίας συμβολή τους στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας και αποκατάστασης του κοσμοναύτη.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα