Έτσι θα είναι το ξενοδοχείο του μέλλοντος - επιστημονική φαντασία και μίνιμαλ λευκή διακόσμηση

24 Jun 2015, 13:21 | ΤΑΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Έτσι θα είναι το ξενοδοχείο του μέλλοντος - επιστημονική φαντασία και μίνιμαλ λευκή διακόσμηση

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τη νέα όψη του ξενοδοχείου του μέλλοντος, το οποίο παρουσιάζεται πολύ διαφοροποιημένο σε σχέση με τη σημερινή μορφή του και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες των ταξιδιωτών, παρουσιάζουν αρχιτέκτονες που ειδικεύονται στο σχεδιασμό των χώρων των ξενοδοχείων καθώς και ειδικοί του κλάδου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του businessinsider.com, τα δωμάτια ξενοδοχείων του μέλλοντος διακρίνονται για τη μοντέρνα αισθητική και την ενσωμάτωση καινοτόμων εφαρμογών τεχνολογίας, και διαθέτουν διαφοροποιημένα χαρακτηριστικά που συνοψίζονται στα εξής:

-Το μπάνιο γίνεται μεγαλύτερο | Αναμένεται να αυξηθεί η επιφάνειά τους μέχρι και κατά 50% ή και περισσότερο της συνολικής επιφάνειας του δωματίου, «κλέβοντας» χώρο αυτό το δεύτερο. Έρευνες δείχνουν ότι οι επισκέπτες των ξενοδοχείων αξιολογούν σε όλο και μεγαλύτερο αριθμό τα δωμάτια βάσει του μπάνιου που διαθέτουν, ενώ η ποιότητα του ξενοδοχείου εξαρτάται από το μπάνιο σε κάθε δωμάτιο και τη διαμόρφωσή του χώρου του. 

-Το μπάνιο τείνει να μοιάζει περισσότερο με σπα | Υπάρχει η τάση, στα ξενοδοχεια κάθε κατηγορίας, να επανακαθοριστεί το μπάνιο ώστε να μοιάζει με σπα ώστε να δίνει την αίσθηση εμπειρίας σπα μέσα στα δωμάτια.

-Τα δωμάτια μικραίνουν | Τα ξενοδοχεία προτιμούν όλο και περισσότερο τον εξοπλισμό του βασικού χώρου του δωματίου με τα απολύτως απαραίτητα για εξοικονόμηση χώρου, όπως τα pod hotels (π.χ. το Yotel), και το πρώτο βήμα έγινε με την είσοδο στα ξενοδοχεία των τηλεοράσεων με επίπεδη οθόνη. Η Aloft Concept Room Custom HVAC και η LightingCourtesy της StarwoodAloft πειραματίζονται με οθόνες αφής που ελέγχουν τον φωτισμό και άλλες λειτουργίες του δωματίου.

-Χαρακτηριστικά high-tech όπως η δυνατότητα ελέγχου του φωτισμού και της θερμοκρασίας δωματίου μέσω του κινητού τηλεφώνου | Οι περισσότεροι άνθρωποι δύσκολα αφήνουν το σπίτι χωρίς τα κινητά τους τηλέφωνα ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές και γι’ αυτό τα ξενοδοχεία έχουν αρχίσει να ενσωματώνουν χαρακτηριστικά τους στο σχεδιασμό των δωματίων. Δηλαδή η πρόσβαση στις υπηρεσίες του ξενοδοχείου θα δίνεται μέσω των συσκευών του επισκέπτη παρά μέσω συσκευών του ξενοδοχείου. Πρόσφατα, η Marriott ενεργοποίησε αυτό το κόνσεπτ έπειτα από συνεργασία της με τη Netflix, ενώ τόσο τα Personality Hotels όσο και τα Starwood ήδη προσφέρουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να ξεκλειδώνουν τα δωμάτιά τους.

-Πολλές εύκολα προσβάσιμες πρίζες | Αναγκαίες για τη φόρτιση των ηλεκτρονικών συσκευών.

-Χαρακτηριστικά φωτισμού high-tech | Φωτισμός με τεχνολογία LED, η οποία έχει δημιουργήσει δυνατότητες για ενσωμάτωσή της στα δωμάτια με μοναδικούς και προσαρμόσιμους τρόπους. Η Aloft της Starwood ήδη πειραματίζεται με τους καθρέφτες μπάνιου, οι οποίοι διαθέτουν οθόνη αφής για τη ρύθμιση του φωτός ώστε να κολακεύει τον επισκέπτη.

-Μινιμαλιστικό ντιζάιν και ράφια σε αντιδιαστολή με τα παραδοσιακά ογκώδη έπιπλα | Αφού οι επισκέπτες σπάνια βγάζουν τα πράγματά τους από τις βαλίτσες, αντί για ντουλάπες θα εγκαθίστανται ανοικτά ράφια και περιοχές ρουχισμού με έξυπνους χώρους για τις βαλίτσες. Επιπλέον, λιγότερη έμφαση θα δίνεται στα τραπέζια και περισσότερη στους άνετους και προσαρμόσιμους χώρους για εργασία και ξεκούραση.

-Μεγαλύτερη έμφαση στην ποιότητα του κρεβατιού | Τα ξενοδοχεία προσπαθούν να εξασφαλίσουν τον ιδανικό ύπνο επενδύοντας στην ποιότητα του κρεβατιού, καταργώντας τις παπλωματοθήκες και τις κουρτίνες.

-Τα λόμπι θα γίνουν high-tech χώροι πολλών χρήσεων | Τα νέα λόμπι θα διαθέτουν μπαρ, εστιατόρια, καθιστικά, επιχειρηματικά κέντρα και θα συνδυάζουν χώρους χρησιμοποιώντας το κόνσεπτ του σαλονιού. 

-Τα Social media θα επηρεάζουν το ντιζάιν του ξενοδοχείου | Οι πισίνες υπερχείλισης και τα rooftop μπαρ ενδείκνυνται για την ανάδειξη των ξενοδοχείων στα social media ως φωτογραφικό υλικό, όμως στο μέλλον θα πρέπει οι μονάδες να δημιουργούν προμελετημένες φωτογραφίες για το Instagram. Το ξενοδοχείο 1888 Hotel στο Σύδνεϋ έχει «χώρους για σέλφι», ενώ στην Ισπανία λειτουργεί ένα θεματικό ξενοδοχείο-Twitter.

-Τα ξενοδοχεία θα είναι σχεδιασμένα με πιο φυσικά υλικά | Τα όρια του εξωτερικού περιβάλλοντος με το εσωτερικό του ξενοδοχείου θα γίνουν όλο και πιο θολά με τη βιοφιλία, κατά την οποία οι άνθρωποι ενστικτωδώς αισθάνονται πιο ήρεμα σε περιβάλλον που θυμίζει φύση.

-Θα κυριαρχήσει το λευκό | Ουδέτερο ντιζάιν, με μικρές πινελιές χρωμάτων. 

-Τοπικό άρωμα | έργα τέχνης από ντόπιους καλλιτέχνες, τοπική γαστρονομία κ.α. θα ταξιδεύουν τον επισκέπτη στην κουλτούρα κάθε περιοχής.

-Έμφαση στη φυσική κατάσταση | Σε αντίθεση με ένα σκοτεινό, χωρίς παράθυρα δωμάτιο, τα ξενοδοχεία θα επενδύουν σε πραγματικά γυμναστήρια μέσα στο ξενοδοχείο. 

-Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων θα σερβίρουν φρέσκα φαγητά με τοπικά προϊόντα

-Ενσωμάτωση high-tech χαρακτηριστικών που μοιάζουν βγαλμένα από ταινίες επιστημονικής φαντασίας | Μπάτλερ-ρομπότ, ρομπότ για τις βαλίτσες, εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας, είσοδος στο δωμάτιο με δακτυλικό αποτύπωμα και υπέρυθροι σαρωτές σώματος.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα