Eκλογές στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου

Eκλογές στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου

Στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου θα διενεργηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του νέου Δ.Σ. στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Τη σχετική απόφαση έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου λόγω της λήξης της θητείας της σημερινής διοίκησης του Επιμελητηρίου στις 15 Ιανουαρίου 2018. 

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος «ΖΕΥΣ» το οποίο έχει αναπτύξει και υποστηρίζει τεχνολογικά η Ανώνυμη εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας» (ΕΔΕΤ Α.Ε.). Η ΕΔΕΤ Α.Ε., βάσει σύμβασης που υπέγραψε με το Ξ.Ε.Ε., έχει την πλήρη ευθύνη της άρτιας διενέργειας της διαδικασίας, η οποία βασίζεται σε διεθνώς αναγνωρισμένα τεχνολογικά πρότυπα για την διεξαγωγή ηλεκτρονικών ψηφοφοριών που διασφαλίζουν πλήρως το αδιάβλητο και απόρρητο της εκλογικής διαδικασίας.

Αναλυτικά η διαδικασία των εκλογών έχει ως εξής:  

ΠOIA ΞENOΔOXEIA KAI KAMΠINΓK ΣYMMETEXOYN ΣTIΣ EKΛOΓEΣ

Στις εκλογές αυτές δικαιούνται να μετάσχουν όλα τα ξενοδοχεία και κάμπινγκ των οποίων το ειδικό σήμα λειτουργίας δεν θα έχει ανακληθεί οριστικά μέχρι την προηγούμενη των εκλογών, και εφόσον μέχρι την οριστικοποίηση των εκλογικών καταλόγων έχουν καταβάλει τις μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016 εισφορές τους στο Επιμελητήριο. Με απόφαση του Δ.Σ. του Ξ.E.E. ορίσθηκε ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν και τα ξενοδοχεία και κάμπινγκ που δεν πληρούν τον παραπάνω όρο, αλλά έχουν προβεί σε ρύθμιση των οφειλομένων προς το Ξ.E.E. εισφορών τους και καταβάλουν εμπρόθεσμα τις συμφωνηθείσες δόσεις. Τα ξενοδοχεία και τα κάμπινγκ, που έχουν λάβει το ειδικό σήμα λειτουργίας εντός του 2017, έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, έστω και εάν δεν έχουν καταβάλει καμία συνδρομή στο Ξ.E.E.

ΠOIOI EXOYN TO ΔIKAIΩMA TOY EKΛEΓEIN

Σε όλες τις επιχειρήσεις που λειτουργούν είτε ατομικώς είτε με οποιαδήποτε εταιρική μορφή, το δικαίωμα του εκλέγειν ασκείται από το πρόσωπο στο όνομα του οποίου έχει εκδοθεί το ειδικό σήμα λειτουργίας του ξενοδοχείου ή του κάμπινγκ.

ΠOIOI EXOYN TO ΔIKAIΩMA TOY EKΛEΓEΣΘAI

α. Στις Ατομικές Επιχειρήσεις το δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχει το πρόσωπο στο όνομα του οποίου έχει εκδοθεί το ειδικό σήμα λειτουργίας του ξενοδοχείου ή του κάμπινγκ. Αν το ειδικό σήμα λειτουργίας έχει εκδοθεί στο όνομα περισσοτέρων από ένα προσώπων, το δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχει το ένα από τα πρόσωπα αυτά, το οποίο ορίζεται εγγράφως από τα λοιπά.

β. Στις Ομόρρυθμες και Ετερόρρυθμες Εταιρείες, το δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχει ο ομόρρυθμος εταίρος, που υποδεικνύεται εγγράφως από τους λοιπούς εταίρους.

γ. Στις Ανώνυμες Εταιρείες το δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχει ο μέτοχος που είναι και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ή Διευθύνων Σύμβουλος. Αν δεν υπάρχει μέτοχος, που να ασκεί τέτοια καθήκοντα, το δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχει ο μέτοχος που ορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, μεταξύ εκείνων που οι μετοχές τους αντιπροσωπεύουν ποσοστό 10% τουλάχιστον του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

δ. Στις Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης το δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχει ο εταίρος που ορίζεται με απόφαση της Συνέλευσης των Εταίρων μεταξύ εκείνων που έχουν την ιδιότητα του Διαχειριστή.

Αν δεν υπάρχει εταίρος διαχειριστής, το δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχει ο εταίρος που ορίζεται με απόφαση της Συνέλευσης των Εταίρων μεταξύ εκείνων των οποίων η μερίδα συμμετοχής στο εταιρικό κεφάλαιο ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον 20%.

ε. Στις Ι.Κ.Ε. εφαρμόζεται αναλόγως ό,τι ισχύει και για τις Ε.Π.Ε

στ. Κάθε φυσικό πρόσωπο που συγκεντρώνει τις νόμιμες προϋποθέσεις έχει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι μόνο για ένα ξενοδοχείο ή ένα κάμπινγκ.

ΠPOΘEΣMIA YΠOBOΛHΣ YΠOΨHΦIOTHTΩN - AΠAITOYMENA ΔIKAIOΛOΓHTIKA

Εκείνοι που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για το Δ.Σ. πρέπει να το δηλώσουν στο Επιμελητήριο εγγράφως, το αργότερο μέχρι τις 15:00 της 10ης Ιουλίου 2017. Επίσης μέχρι την παραπάνω ημερομηνία και ώρα πρέπει να έχουν εξοφλήσει ή διακανονίσει τις μέχρι 31/12/16 εισφορές τους προς το Ξ.Ε.Ε.

Μαζί με τη δήλωσή τους, πρέπει να υποβάλουν και τα εξής δικαιολογητικά:

1) Αντίγραφο της αστυνομικής τους ταυτότητας.

2) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από το αρμόδιο Τμήμα Ποινικού Μητρώου των Εισαγγελιών Πρωτοδικών της χώρας (Άρθρο 5 παρ. 2 εδ. β' του Ν. 3242/2004). Αντ' αυτού μπορούν να υποβάλουν Υ/Δ του Ν. 1599/86 με την οποία να εξουσιοδοτούν την Υπηρεσία του Ξ.Ε.Ε. να το αναζητήσει για λογαριασμό τους.

3) Αντίγραφο του ειδικού σήματος λειτουργίας του ξενοδοχείου ή του κάμπινγκ για το οποίο θα ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι και Υ/Δ ότι το σήμα δεν έχει ανακληθεί.

4) α. Σε περίπτωση κοινωνίας, εάν το ειδικό σήμα έχει εκδοθεί στο όνομα περισσοτέρων από ένα προσώπων, πρέπει να υποβληθεί εξουσιοδότηση προς τον υποψήφιο από τα λοιπά πρόσωπα της κοινωνίας για την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι.

β. Στις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρίες να υποβληθεί αντίγραφο του καταστατικού και έγγραφη δήλωση όλων των εταίρων ότι εξουσιοδοτούν τον ομόρρυθμο εταίρο για άσκηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι.

γ. Στις ανώνυμες εταιρείες εάν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι ασκηθεί από τον μέτοχο που είναι και Πρόεδρος ή Διευθύνων Σύμβουλος του Δ.Σ., πρέπει να υποβληθούν:

I) Αντίγραφο του Καταστατικού και πρακτικό της Γεν. Συνέλευσης των μετόχων κατά την οποία εξελέγη το τελευταίο Δ.Σ.

II) Αντίγραφο πρακτικού του Διοικητικού Συμβουλίου που αφορά τη συγκρότησή του σε σώμα ή ΦEK που να περιλαμβάνει τη συγκρότηση σε σώμα.

III) Πρακτικό της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.

Εάν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι ασκηθεί από μέτοχο που δεν ασκεί καθήκοντα Προέδρου ή Δ/ντα Συμβούλου, τότε εκτός των παραπάνω πρέπει να υποβληθεί και πρακτικό

Δ.Σ. με το οποίο θα ορίζεται ποιος από τους μετόχους με ποσοστό συμμετοχής τουλάχιστον 10% στο καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο θα ασκήσει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

δ. Στις Εταιρίες Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ)

i. Αντίγραφο του καταστατικού της EΠE.

ii. Πρακτικό της Συνελεύσεως των εταίρων της EΠE με το οποίο θα ορίζεται ποιος από τους Διαχειριστές και εταίρος θα ασκήσει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι ή σε περίπτωση που δεν υπάρχει Διαχειριστής και εταίρος ποιος από τους εταίρους με μερίδα συμμετοχής στο εταιρικό κεφάλαιο τουλάχιστον 20% θα ασκήσει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

ε. Στις Ι.Κ.Ε. εφαρμόζεται αναλόγως ό,τι ισχύει και για τις Ε.Π.Ε

 EΠIΣHMANΣH

Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι η ανωτέρω ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων υποψηφιότητας, των πιστοποιητικών και την καταβολή των εισφορών θεωρείται ως η τελευταία προθεσμία μέσα στην οποία οι δηλώσεις υποψηφιότητας, και τα πιστοποιητικά πρέπει να έχουν περιέλθει στην Υπηρεσία του Επιμελητηρίου και να πρωτοκολληθούν.

Συνεπώς η αποστολή τους θα πρέπει να γίνει αρκετό διάστημα πριν από την ανωτέρω ημερομηνία.

H αποστολή των δηλώσεων υποψηφιότητας είναι προτιμότερο να γίνει με συστημένη επιστολή.

ΠOIOI ΔEN EΠITPEΠETAI NA ANAKΗPΥXΘOYN YΠOΨHΦIOI

To ΞΕΕ επισημαίνει ότι δεν θα ανακηρυχθούν υποψήφιοι όσοι :

α. Μέχρι τις 15:00 της 10ης Ιουλίου 2017 δεν έχουν καταβάλει ή διακανονίσει τις μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016 εισφορές του ξενοδοχείου ή κάμπινγκ για το οποίο θα ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι (εφόσον αυτό έχει πάρει το ειδικό σήμα λειτουργίας πριν την ημερομηνία αυτή) ή δεν έχουν τηρήσει τον συμφωνηθέντα διακανονισμό για τις οφειλόμενες εισφορές τους.

β. Δεν έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους.

γ. Έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα και εφόσον διαρκεί αυτή η στέρηση.

δ. Δεν είναι Έλληνες, ομογενείς ή υπήκοοι άλλου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ε. Δεν έχουν υποβάλει όλα τα κατά περίπτωση απαιτούμενα πιστοποιητικά και λοιπά δικαιολογητικά που αναφέρονται στην παράγραφο 5 της παρούσας.

EKΛOΓIKEΣ OMAΔEΣ

Για την εκλογή των αντιπροσώπων, τα ξενοδοχεία της χώρας, διαιρούνται 11 ομάδες.

α) H πρώτη ομάδα περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία που λειτουργούν στην Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα.

β) H δεύτερη, εκείνα που λειτουργούν στην Πελοπόννησο και την Ελαφόνησο

γ) H τρίτη, εκείνα που λειτουργούν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη Σκύρο.

δ) H τέταρτη, εκείνα που λειτουργούν στα Ιόνια Νησιά.

ε) H πέμπτη, εκείνα που λειτουργούν στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θάσο

στ) H έκτη, εκείνα που λειτουργούν στις Κυκλάδες.

ζ) H έβδομη, εκείνα που λειτουργούν στην Κρήτη.

η) H όγδοη, εκείνα που λειτουργούν στα Δωδεκάνησα.

θ) H ένατη, εκείνα που λειτουργούν στην Ήπειρο.

ι) Η δέκατη εκείνα που λειτουργούν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και

ια) Η ενδέκατη εκείνα που λειτουργούν στις αναγνωρισμένες λουτροπόλεις.

Στα ξενοδοχεία των δέκα πρώτων τάξεων δεν περιλαμβάνονται αυτά που λειτουργούν στις αναγνωρισμένες λουτροπόλεις.

Ξεχωριστή εκλογική ομάδα (12η) αποτελούν τα κάμπινγκ όλης της Χώρας που εκλέγουν 2 αντιπροσώπους.

APIΘMOΣ EKΠPOΣΩΠΩN ΠOY EKΛEΓEI H KAΘE OMAΔA

H κάθε ομάδα εκλέγει τους εξής αντιπροσώπους:

α) Από την πρώτη ομάδα (Στερεά Ελλάδα - Εύβοια – Αργοσαρωνικός - Κύθηρα) εκλέγονται επτά σύμβουλοι, δηλαδή: 1 από κάθε κατηγορία ξενοδοχείων πέντε, τεσσάρων και ενός αστέρος και 2 αντιπρόσωποι από κάθε κατηγορία 3 και 2 αστέρων. Οι εκλογείς κάθε κατηγορίας ψηφίζουν χωριστά και εκλέγουν τον ή τους αντιπροσώπους τους μεταξύ των υποψηφίων που θα ανακηρυχθούν για την κατηγορία τους.

β) Από την δευτέρα ομάδα (Πελοπόννησο - Eλαφόνησο) εκλέγονται 3 σύμβουλοι:

δύο από τα ξενοδοχεία πέντε, τεσσάρων και τριών αστέρων και ένας από τα ξενοδοχεία δύο και ενός αστέρος. Δηλαδή οι εκλογείς των ξενοδοχείων πέντε, τεσσάρων και τριών αστέρων της ομάδας αυτής ψηφίζουν μαζί και εκλέγουν τους δύο αντιπροσώπους τους μεταξύ των υποψηφίων που θα ανακηρυχθούν για αυτές τις κατηγορίες αστέρων και οι εκλογείς των ξενοδοχείων δύο και ενός αστέρος ψηφίζουν μαζί και εκλέγουν τον δικό τους αντιπρόσωπο.

γ) Από την τρίτη ομάδα (Θεσσαλία - Σποράδες - Σκύρος) εκλέγονται 2 σύμβουλοι:

ένας από τα ξενοδοχεία πέντε, τεσσάρων και τριών αστέρων και ένας από τα ξενοδοχεία δύο και ενός αστέρος. Δηλαδή οι εκλογείς των ξενοδοχείων πέντε, τεσσάρων και τριών αστέρων της ομάδας αυτής ψηφίζουν μαζί και εκλέγουν τον αντιπρόσωπό τους μεταξύ των υποψηφίων που ανακηρύχθηκαν για αυτές τις κατηγορίες αστέρων και οι εκλογείς των ξενοδοχείων δύο και ενός αστέρος ψηφίζουν μαζί και εκλέγουν τον δικό τους αντιπρόσωπο.

δ) Από την τέταρτη ομάδα (Ιόνια Νησιά) εκλέγονται 4  σύμβουλοι ήτοι: ένας από κάθε κατηγορία ξενοδοχείων πέντε, τεσσάρων και τριών αστέρων και ένας σύμβουλος από τις κατηγορίες δύο και ενός αστέρος. Οι εκλογείς κάθε κατηγορίας ξενοδοχείων πέντε, τεσσάρων και τριών αστέρων ψηφίζουν χωριστά και εκλέγουν τον αντιπρόσωπό τους μεταξύ των υποψηφίων που θα ανακηρυχθούν για την κάθε κατηγορία τους και οι εκλογείς των ξενοδοχείων δύο και ενός αστέρος ψηφίζουν μαζί και εκλέγουν τον δικό τους αντιπρόσωπο.

ε) Από την πέμπτη ομάδα (Μακεδονία, Θράκη και Θάσος) εκλέγονται 5 σύμβουλοι ήτοι: ένας από κάθε κατηγορία ξενοδοχείων πέντε, τεσσάρων, τριών, δύο και ενός αστέρος με χωριστή ψηφοφορία. Δηλ. οι εκλογείς κάθε κατηγορίας αστέρων ψηφίζουν χωριστά και εκλέγουν τον δικό τους αντιπρόσωπο.

στ) Από την έκτη ομάδα (Κυκλάδες) εκλέγονται 3  σύμβουλοι ήτοι: δύο από ταξενοδοχεία πέντε, τεσσάρων και τριών αστέρων, και ένας από τα ξενοδοχεία δύο και ενός αστέρος.

Δηλαδή οι εκλογείς των ξενοδοχείων πέντε, τεσσάρων και τριών αστέρων της ομάδας αυτής ψηφίζουν μαζί και εκλέγουν τους 2 αντιπροσώπους τους μεταξύ των υποψηφίων που θα ανακηρυχθούν για αυτές τις κατηγορίες αστέρων και οι εκλογείς των ξενοδοχείων δύο και ενός αστέρος ψηφίζουν μαζί και εκλέγουν τον δικό τους αντιπρόσωπο.

ζ) Από την έβδομη ομάδα (Κρήτη) εκλέγονται 5 σύμβουλοι ήτοι: ένας από κάθε κατηγορία ξενοδοχείων πέντε, τεσσάρων, τριών, δύο και ενός αστέρος, με χωριστή ψηφοφορία. Δηλ. οι εκλογείς κάθε κατηγορίας αστέρων ψηφίζουν χωριστά και εκλέγουν τον δικό τους αντιπρόσωπο.

η) Από την όγδοη ομάδα (Δωδεκάνησα) εκλέγονται 5 σύμβουλοι ήτοι ένας από κάθε κατηγορία ξενοδοχείων πέντε, τεσσάρων, τριών, δύο και ενός αστέρος με χωριστή ψηφοφορία. Δηλ. οι εκλογείς κάθε κατηγορίας αστέρων ψηφίζουν χωριστά και εκλέγουν τον δικό τους αντιπρόσωπο.

θ) Από την ένατη ομάδα (Ήπειρος) εκλέγεται ένας σύμβουλος από όλα τα ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών. Δηλ. οι εκλογείς όλων των ξενοδοχείων ανεξαρτήτως κατηγορίας αστέρων ψηφίζουν μαζί και εκλέγουν τον αντιπρόσωπό τους, μεταξύ όλων των υποψηφίων που θα ανακηρυχθούν για την ομάδα τους.

ι) Από την δέκατη ομάδα (Νησιά Βορείου Αιγαίου) εκλέγεται ένας σύμβουλος από όλα τα ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών. Δηλ. οι εκλογείς όλων των ξενοδοχείων ανεξαρτήτως κατηγορίας αστέρων ψηφίζουν μαζί και εκλέγουν τον αντιπρόσωπό τους, μεταξύ όλων των υποψηφίων που θα ανακηρυχθούν για την ομάδα τους.

ια) Από την ενδέκατη ομάδα (Λουτροπόλεις) εκλέγεται ένας σύμβουλος από οποιασδήποτε κατηγορία αστέρων ξενοδοχεία που ευρίσκονται στις Λουτροπόλεις, που αναφέρονται κατωτέρω. Δηλαδή οι εκλογείς όλων των ξενοδοχείων των Λουτροπόλεων της χώρας ψηφίζουν μαζί και εκλέγουν τον αντιπρόσωπό τους μεταξύ των υποψηφίων που ανακηρύχθηκαν για τα ξενοδοχεία των Λουτροπόλεων. Οι εκλογείς αυτοί ψηφίζουν μόνο για την εκλογή του αντιπροσώπου των Λουτροπόλεων όχι όμως και των αντιπροσώπων της περιφέρειας (ομάδας ξενοδοχείων) που βρίσκεται η Λουτρόπολη. π.χ. το Λουτράκι βρίσκεται στην Πελοπόννησο που αποτελεί την δεύτερη εκλογική ομάδα. Επειδή όμως είναι Λουτρόπολη οι ξενοδόχοι του Λουτρακίου θα εκλέξουν τον αντιπρόσωπό τους απ’ αυτούς που θ’ ανακηρυχθούν υποψήφιοι των Λουτροπόλεων και όχι από τους υποψηφίους της δεύτερης  εκλογικής ομάδας της Πελοποννήσου.

ιβ) Από την δωδέκατη ομάδα (Κάμπινγκ) εκλέγονται δύο σύμβουλοι από όλα τα κάμπινγκ της Χώρας ανεξαρτήτως τάξης. Δηλαδή οι εκλογείς των κάμπινγκ της χώρας ψηφίζουν μαζί και εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους μεταξύ των υποψηφίων που θ’ ανακηρυχθούν για τα κάμπινγκ όλης της Χώρας.

Τα παραδοσιακά καταλύματα συμμετέχουν στις εκλογές, εφόσον έχουν όλες τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, με την εξής αντιστοιχία: Τα πολυτελείας θα συμμετάσχουν ως ξενοδοχεία 5 αστέρων, τα Α' τάξης θα συμμετάσχουν ως ξενοδοχεία 4  αστέρων, τα Β' τάξης ως ξενοδοχεία 3 αστέρων, τα Γ' τάξης ως ξενοδοχεία 2 αστέρων και τα Δ' & Ε' τάξης ως ξενοδοχεία ενός 1 αστέρος.

ΠOIEΣ ΘEΩPOYNTAI ΛOYTPOΠOΛEIΣ

Ξενοδοχεία Λουτροπόλεων θεωρούνται εκείνα που λειτουργούν στις εξής Λουτροπόλεις: Αιδηψό, Αγ. Νικόλαος Αιδηψού, Αριδαία, Ελευθερές, Θέρμη Μυτιλήνης, Θερμοπύλες, Ικαρία, Καϊάφα, Καμμένα Βούρλα, Κυλλήνη, Κύθνος, Λαγκαδάς, Λουτρά Καΐτσης, Λουτρά Τραϊανουπόλεως, Λουτράκι, Μέθανα, N. Απολλωνία, Πλατύστομο, Σιδηρόκαστρο, Σμόκοβο, Στάχτη Πόριαρης και Υπάτη.

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 28/03 17:31

    United Airlines | +25% οι πτήσεις από την Ελλάδα το 2024 - Επεκτείνονται οι εποχικές πτήσεις

  2. 28/03 17:18

    Βέλγοι φοιτητές εκπαιδεύονται στον σχεδιασμό τουριστικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη

  3. 28/03 16:51

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Η Ρόδος μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμου προορισμού

  4. 28/03 16:13

    Διάκριση για το ξενοδοχείο Athina Palace Resort & Spa

  5. 28/03 15:02

    Handelsblatt | Προς νέο ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός το 2024, αλλά ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια;

  6. 28/03 14:58

    Braathens Regional Airlines: Οι πτήσεις τσάρτερ των Apollo, Spies και VING προς Ελλάδα το καλοκαίρι

  7. 28/03 12:13

    Ελληνικός Τουρισμός | Απογειώθηκαν οι τιμές στα ξενοδοχεία πολυτελείας το β' εξάμηνο του 2023

  8. 28/03 11:43

    Η Lufthansa καταλήγει σε συμφωνία με το προσωπικό εδάφους

  9. 28/03 11:30

    Eurobank | Ενεργοποιείται και φέτος το Πρόγραμμα "Business Banking Τουρισμός"

  10. 28/03 11:23

    3.000 θέσεις εργασίας στην «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» της ΔΥΠΑ το Σάββατο στο ΣΕΦ

  11. 28/03 11:00

    Η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου στην Ημέρα Καριέρας της ΔΥΠΑ στο Βόλο

  12. 28/03 10:56

    H HotelBrain επεκτείνεται στην κυπριακή αγορά

  13. 28/03 10:12

    Γαλλία: Ολυμπιακοί Αγώνες με …ύψιστο συναγερμό

  14. 28/03 10:01

    Ξενοδοχείο Akkadian | Το Νέο Gay Only Hotel στη Μύκονο

  15. 28/03 08:07

    Οι Αμερικανοί πάλι οι μεγαλύτεροι επενδυτές στη Γαλλία

  16. 28/03 07:59

    Έκθεση φωτογραφίας Αμερικανού φιλέλληνα φωτογράφου στην Κωνσταντινούπολη

  17. 28/03 07:56

    Eλεγχόμενη στάθμευση σε κεντρική περιοχή της Βουλιαγμένης - τα τιμολόγια στάθμευσης

  18. 28/03 07:54

    Υποχώρησε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο

  19. 28/03 07:01

    Σημαντική πηγή εσόδων το εισερχόμενο οδικό τουριστικό ρεύμα από τη Βουλγαρία

  20. 27/03 16:58

    Βρετανικός τουρισμός: Έντονη τάση για διακοπές εκτός σεζόν – Διπλάσιο ενδιαφέρον για Κω αυτό το καλοκαίρι

  21. 27/03 16:56

    Αρχαία Ολυμπία | Εορτασμός των 2800 χρόνων από την τέλεση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων

  22. 27/03 14:42

    Lidl Voyages: Οι Γάλλοι δεν επιλέγουν πια διακοπές βάσει προορισμού αλλά βάσει τιμής – Γιατί η Ελλάδα είναι δημοφιλής

  23. 27/03 13:22

    Π. Αντωνίου | "Εξοικονομώ", ¨"Θωρακίζω" ή "Κατεδαφίζω κατ' οίκον";

  24. 27/03 12:39

    Ξενοδοχεία | Ανοίγει την 1η Απριλίου το La Divina στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

  25. 27/03 12:27

    Γενική Συνέλευση ΗΑΤΤΑ | Τα Ελληνικά τουριστικά γραφεία στην πρώτη γραμμή για την ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού

  26. 27/03 12:22

    Τουρισμός | Σήμα Πιστοποίησης Αειφορίας “The Rhodes Co–Lab” στα ξενοδοχεία της Ρόδου

  27. 27/03 11:57

    Η πτώση του πληθωρισμού και των επιτοκίων θα τονώσει τα ταξίδια - έντονη ζήτηση για Ρόδο και Σκιάθο

  28. 27/03 11:49

    C & W | +23% η αξία των ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Ελλάδα το 2023

  29. 27/03 11:23

    MSC Group | Περισσότερες κρουαζιέρες στην Ελλάδα το 2024 - επέκταση και σε χειμερινά δρομολόγια

  30. 27/03 10:44

    Τουρισμός | Η Μαγιόρκα "συμμαχεί" με τους τουρίστες για τη βιωσιμότητα

  31. 27/03 10:18

    «Ιδού η Ρόδος ιδού και η ποιότητα» | Επιστρέφει η ημερίδα του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου

  32. 27/03 10:07

    Υπ. Τουρισμού | Τι απάντησε στα αιτήματα των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κρήτης για τις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης

  33. 27/03 07:52

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Αθήνα για φοιτητές από το Βέλγιο

  34. 27/03 07:48

    Διαγωνισμός για τη διαχείριση του τουριστικού καταφυγίου Αγ. Νικολάου στον όρμο Αιγίου

  35. 27/03 07:44

    Taratsa Film Festival Larisas στη Λάρισα

  36. 27/03 07:42

    Oι Δήμοι Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προβολή του προορισμού

  37. 26/03 16:28

    Η Κρήτη ταξίδεψε στο Βουκουρέστι και στην Κοπεγχάγη

  38. 26/03 16:14

    Ελληνικός τουρισμός | Υψηλές επιδόσεις σε αφίξεις και ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιανουάριο του 2024

  39. 26/03 15:56

    Στην Κάρπαθο ανοίγει το πρώτο Tapestry Collection by Hilton Resort στην Ευρώπη - συνεργασία με την CHC Group

  40. 26/03 15:55

    Ιταλία: Έρευνες στην Booking.com για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού στις ξενοδοχειακές κρατήσεις

  41. 26/03 14:43

    Νέο στέλεχος πωλησεων και μάρκετινγκ στη Domes Resorts

  42. 26/03 13:26

    Jet2: Νέες συνδέσεις το 2025 με Ηράκλειο, Ρόδο, Ζάκυνθο και Κέρκυρα

  43. 26/03 12:22

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για ανάδειξη του περιπατητικού τουρισμού

  44. 26/03 12:19

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια για τους επαγγελματίες από την Περιφέρεια Κρήτης

  45. 26/03 12:17

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στη Μήλο για προβολή της στην Ολλανδική αγορά

  46. 26/03 12:15

    «Crete Sense the Αuthentic» | H νέα καμπάνια της Περιφέρειας Κρήτης

  47. 26/03 12:08

    Σύγχρονες υποδομές εξυπηρέτησης των επισκεπτών στην Αρχαία Μεσσήνη

  48. 26/03 12:08

    Περιβαλλοντικό έγκλημα | Νέα νομοθεσία της ΕΕ με αυστηρότερες κυρώσεις και διευρυμένο κατάλογο αδικημάτων

  49. 26/03 11:42

    TUI: Τα τρία ξενοδοχεία της Κρήτης με τις περισσότερες κρατήσεις από την Αυστρία για το καλοκαίρι του 2024

  50. 26/03 11:22

    Foreign Office | Ταξιδιωτική σύσταση στους Βρετανούς για τρομοκρατική απειλή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

  51. 26/03 11:05

    Vogue: Αυτά είναι τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία της Σαντορίνης

  52. 26/03 07:18

    Μερική διατήρηση αρχαιοτήτων σε 7όροφο ξενοδοχείο που κτίζεται στο Κουκάκι

  53. 26/03 07:16

    Μείωση των εισροών ξένων επενδύσεων στην Ισπανία

  54. 26/03 07:15

    Η Αλβανία είχε την υψηλότερη αύξηση διανυκτερεύσεων σε όλη την Ευρώπη το 2023

  55. 26/03 07:13

    Οι νέοι δύσκολα μπορούν να εξασφαλίσουν οικονομική κατοικία στην Ολλανδία

  56. 26/03 07:09

    Δήμος Αμφίπολης: Στο πρόγραμμα προσβασιμότητας οι παραλίες Κυανής Ακτής και Νέων Κερδυλλίων

  57. 25/03 11:12

    Τουρισμός | Οι προορισμοί με την καλύτερη αξία για τις διακοπές των Βρετανών το 2024- στην 19η θέση η Κέρκυρα

  58. 25/03 07:06

    Ο ΕΟΤ σε B2B workshops στην Ολλανδία και το Βέλγιο

  59. 25/03 07:04

    Το ελληνικό ελαιόλαδο στην Ιταλία

  60. 24/03 11:57

    Τουρισμός | Παγκόσμιος ανταγωνισμός για την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων - 66 χώρες παρέχουν Digital Nomad Visas

  61. 24/03 07:24

    Οι στενές σχέσεις των ιχθυοκαλλιεργητικών κλάδων Ελλάδας-Ισπανία | Oι κορυφαίες εταιρείες

  62. 24/03 07:21

    Διεθνής Ποδηλατικός Αγώνας L’ Etape Greece by Tour de France στην Αρχαία Ολυμπία

  63. 23/03 19:49

    19.400 επιχειρηματικές συναντήσεις στο Φόρουμ προώθησης των κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία

  64. 23/03 19:43

    Στ. Αρναουτάκης: Το Φόρουμ αποδεικνύει τη δυναμική της Κρήτης στον πρωτογενή και τον τριτογενή τομέα

  65. 23/03 19:30

    Κανείς Δήμαρχος της Κρήτης δεν έχει στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό

  66. 23/03 07:07

    Πολιτιστικά Μονοπάτια στη Σκιάθο

  67. 22/03 22:39

    Δεύτερο Messinia Forum από τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας

  68. 22/03 22:34

    Άδεια ίδρυσης για το υδατοδρόμιο Χίου

  69. 22/03 22:24

    Εγκαίνια για το ανακαινισμένο Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής

  70. 22/03 22:14

    Πάσχα των Καθολικών: «Τα αεροπλάνα ταξιδεύουν γεμάτα» για Κρήτη

  71. 22/03 22:04

    H ιστορία των χίπις στην Κρήτη στον γερμανικό Τύπο

  72. 22/03 14:57

    4 στους 10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα έχουν δυνατότητα ΑΙ το 2025

  73. 22/03 14:50

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | +16% οι αφίξεις, +27,1% οι εισπράξεις τον Ιανουάριο

  74. 22/03 14:45

    H Accor εντάσσεται στην A-list του CDP με τις δράσεις της για την κλιματική αλλαγή

  75. 22/03 14:39

    Η «Ώρα της Γης» στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

  76. 22/03 12:20

    Αυτές είναι οι χώρες με τις ακριβότερες βίζες στον κόσμο – Στη λίστα και η Ελλάδα

  77. 22/03 11:57

    Σύλλογος Επιχειρηματιών Κάσου προς υπ. Ναυτιλίας: "Αυξήστε τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς την Κάσο"

  78. 22/03 11:43

    Συνέλευση Καταλυμάτων Ν. Ηρακλείου: "Είμαστε σημαντικός κρίκος στην παραγωγική διαδικασία"

  79. 22/03 11:22

    Μνημόνιο Συνεργασίας του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

  80. 22/03 11:19

    Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιστημονικός εταίρος του ΞΕΕ

  81. 22/03 11:07

    Βρετανικός τουρισμός | Όλο και περισσότεροι επιλέγουν σόλο ταξίδια

  82. 22/03 10:31

    Στην αλυσίδα Romantik Hotels & Restaurants το Romantik B&B Villa Selena στη Σύρο

  83. 22/03 10:19

    ΔΥΠΑ | «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» το Σάββατο 30 Μαρτίου στο ΣΕΦ με 3.000 θέσεις εργασίας

  84. 22/03 07:55

    Νέα Προποντίδα | Έργα προστασίας ακτής, μπροστά από την οποία θα κατασκευαστεί ξενοδοχείο

  85. 22/03 07:13

    Ειδικό σήμα λειτουργίας στη μονάδα ιαματικής θεραπείας των Θέρμων Εχίνου Ξάνθης

  86. 22/03 07:09

    Ποιο πρώην ξενοδοχείο στην Τρίπολη μετατρέπεται σε φοιτητικές εστίες

  87. 22/03 07:04

    Αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του Ξεναγού στο Αριστοτέλειο

  88. 22/03 07:02

    Αναβάθμιση καταφυγίου τουριστικών σκαφών στην Πάτμο

  89. 21/03 17:05

    Νέο πλαίσιο για την Golden Visa - τα ακίνητα αυτά δεν θα γίνονται Airbnb | Οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις

  90. 21/03 16:51

    Το Σάββατο το Forum προώθησης κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και Super Market

  91. 21/03 16:40

    ΔΑΑ | Υποδοχή του νέου αεροσκάφος της Royal Jordanian

  92. 21/03 16:32

    Απεβίωσε ο Αθανάσιος Ρέτσος, συνιδρυτής των Electra Hotels και πατέρας του Γ.Ρέτσου

  93. 21/03 16:18

    Η εμπόλεμη Ουκρανία προετοιμάζεται για τουρισμό "μόλις τελειώσει ο πόλεμος" - Η συγκινητική τουριστική καμπάνια της χώρας

  94. 21/03 14:51

    1,6 εκατ. διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα της χώρας τον Ιανουάριο

  95. 21/03 13:43

    Τουρισμός | Το 28% των Βρετανών αποφεύγει τις διακοπές στη Νότια Ευρώπη λόγω καύσωνα

  96. 21/03 12:59

    Τουρισμός | Αυστρία: Πρώτη δύναμη η Ελλάδα και το 2024 - Διψήφια αύξηση κρατήσεων - Νέες πτήσεις

  97. 21/03 12:50

    Costa Navarino | Συλλογή πολυτελών κατοικιών προς ενοικίαση

  98. 21/03 11:37

    FedHATTA: Η Λιθουανία ως ιδανικός προορισμός για τους Έλληνες ταξιδιώτες

  99. 21/03 11:35

    Sky Express: Νέες πτήσεις τσάρτερ Αθήνα – Παλέρμο

  100. 21/03 11:25

    Ενημέρωση των αθηναϊκών ξενοδοχείων για τις "νέες τεχνολογίες στη φιλοξενία"